Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
arnyekxxx
veterán
(és hozzátették, hogy az 1900-as évek elején a repülők is fából készültek).
az jó érv lett volna az 1900as évek elején a fa műholdak mellett, bár lehet, hogy akkor is kicsit más körülmények voltak az űrben mint a földfelszínenpersze ettől függetlenül sok sikert
-
martongunar
kezdő
Akkor már csak az áramköröket kell tudni fából elkészíteni és meg is vagyunk.
-
Beat Store
csendes tag
válasz martongunar #2 üzenetére
Kinai császárfa sztem még ideálisabb lenne rá. A tömeg arányában a elgerősebb fa és a világ leggyorsabban növő fája.
-
martongunar
kezdő
válasz Beat Store #3 üzenetére
Abból tán még napelem is előállítható.
-
nagyúr
Az ötlet jó! Hiszen elemi rostokat tartalmaz. Az oxigén hiány miatt stabil lehet. A vetemedés kérdéses, rothadás kizárt.
Lássuk mi lesz! Szerintem a projekt sikert ér el. Tudni fogunk róla, ez nekem is nagyon érdekes így.Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
PELLE
tag
válasz Beat Store #3 üzenetére
Akkor már lehetne bambuszból is, bár az meg perjeféle.
-
martongunar
kezdő
Nem értek az űrtechnikához ezért nem nagyon értem, mit akarunk ezzel elérni. A váz egy speciális fából készül, amit nem tudom, mennyi energiával lehet előállítani és utána mennyi energia abból legyártani a vázat. Az áramkörök, a napelemek, a kommunikációs antennák (és a rádiófrekvenciás eszközök árnyékolásai) valamint az esetleges manőverező rakéták feltehetően továbbra sem fából fognak készülni. Továbbá azt sem tudom, mennyivel van jobban kitéve az áramkör a kozmikus sugárzásnak ha fa vázat alkalmazunk. Azt a részét értem, hogy kevesebb fém ég el a visszatéréskor, ami nem lenne rossz, kérdés, milyen áron lehetne ezt megvalósítani. Természetesen a korábban részletezett belső rész ugyanúgy el fog égni és szennyezni fogja a környezetet, ahogy eddig is.
-
nagyúr
válasz martongunar #7 üzenetére
Teljesen hagyományos fáról van itt is szó, amit kellően kiszárítottak. Kezelés nem kell neki. A teljes rövid élettartama alatt ki fog tartani.
Az erős fák ugye még így is könnyűek lesznek egy eszköznél. A megmunkálást itt is lehet századmilliméterre venni.
A viselkedést lehet modellezni, a valódi használatnál minden ki fog derülni. Én is várom mi lesz. Persze, hogy ez is érdekesebb mint a hazai napi politika.Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Minden ami hőszivattyú
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Azonnali hatállyal lemondott Pat Gelsinger, az Intel vezetője
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- 3D nyomtatás
- Házimozi belépő szinten
- Büszke apukák és anyukák topikja
- Gitáros topic
- Path of Exile 2
- További aktív témák...
- Xbox One S 1TB
- Sony WH-1000XM3 aktív zajszűrős bluetooth fejhallgató
- Dell G15 5530: Az új erőmű a kezedben! 32 GB változat
- XBOX ONE S 1TB, dobozában, gyári tarozékaival és 6 hó garanciával, Bp-i üzletből!
- Lenovo Thinkpad T470 / I5 7300U / 8GB Ram / 250 GB SSD / 2-3 órás akku / Világító bill. / Garancia
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest