Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dave™
nagyúr
válasz Audison #16045 üzenetére
Ez totál belépőszint, állítólag nem egy nagy eresztés, van még egy kicsit nagyobb modell (talán a 25-ös) AT-nál, de ami komolyan vehető és jó is (a vélemények alapján, és elsősorban az AT fejeseivel) az a HA-5000. Igaz az nem ennyibe kerül
bkercso: ez miért lenne égetés? Van egy alternatíva, funkcióját ellátja, a minőséget meg ár alapján nem nehéz belőni. Nem olcsó márka, ezt a fejesei bizonyítják, tehát ha valamit olcsón ad, az nyilván nem lesz világmegváltó. Igényeseknek ott a HA-5000, vagy a HA-2002, ezeket külön fejlesztették az adott fejeshez (W5000, W2002).
[ Szerkesztve ]
-
contaxg
veterán
válasz bkercso #16055 üzenetére
Valószínűleg egy japán ember ezt nem így gondolja.. Én azt látom, hogy büszke arra tervező, hogy ilyen egyszerűséggel képes minimalista eszközökkel jó hangot készíteni.
A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
Dave™
nagyúr
válasz bkercso #16055 üzenetére
Ha most gonosz lennék, azt mondanám, hogy inkább a szebb dobozt kérném plexivel, mint egy fröccsöntött feketét
Persze a beltartalom melletted szól, de nem is lehet összehasonlítani a kettőt semmilyen szinten, egyszerűen nem engedheti meg magának az igénytelen megjelenést egy nagy gyártó. Ugyanez van az olcsó Sennheiser, AKG fejesekkel, szépek, látszólag igényesek, csak gyengén szólnak.
-
bajnokpityu
félisten
válasz Audison #16045 üzenetére
Szuper integrált... ha ugy szól, mint amilyen giccses, akkor király.
Most látom mindenki hasonlóan neccesnek érzi.
Es mivan ha szuper denonerosito hangja van, ami különleges harmóniát ad az at fuleseknek? Nemsoka jobb láncon is hallom majd az ad900at. Hátha megterek
Addig maradok szkeptikus. Ami nem igényli es nem hasznosítja a jo forrást azzal valami baj van. Szerintem.
[ Szerkesztve ]
eladó topping dac
-
JohannZimu
senior tag
Előre elnézést a kérdésekért, elég kezdő vagyok a témában. Szeretnék informálódni tőletek arról, hogy egy sztereó rendszerben (CD lejátszó+erősítő) egy külső dac alkalmazása mikor adhat jelentősen jobb hangminőséget fejhallgató esetén illetve hangdobozok esetén.
Tulajdonképpen azt nem látom tisztán, hogy a CD lejátszó dac és/vagy az erősítő dac lesz "kikerülve", és a külső dac analóg jelét kapja a fejhallgató vagy az erősítő? A minőség pedig attól lehet jobb, hogy mind a CD lejátszó, mind az erősítő da konverterénél jobb minőségű külső da konvertert alkalmazunk? -
bkercso
nagyúr
válasz JohannZimu #16061 üzenetére
Jól látod. Ha a külső DAC gyengébb, akkor meg rosszabb lesz.
kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
bajnokpityu
félisten
válasz JohannZimu #16061 üzenetére
Jelut miatt hendikeppel indul a külső Dac. De ezen azért kozepkategoriaban (100-300e) túl lehet lendulni. Drágább dacom meg nem volt
Csak ennyibol diy..
[ Szerkesztve ]
eladó topping dac
-
-
donpe
aktív tag
válasz Audison #16065 üzenetére
Végül is arra is lehet érteni. De szerintem a LB nem prosztó. Mindenesetre egyedi, letisztult orosz stílusa van. Látszik, hogy van benne anyag, meg nem fog a tekerőgomb leesni róla egy hónap múlva.
totál off:
Ha már orosz technika: 1943-as ISU152 - majd 70év után elviszik az emlékművet . Ezt nevezem technikának. -
Dave™
nagyúr
válasz bajnokpityu #16060 üzenetére
Nyugodtan lehetsz szarkasztikus, ha már azt képtelen vagy elfogadni, hogy különböző szempontok és ízlések vannak, kétségtelenül ez a könnyebb út Szilunak és fiziknek bejött az AD2000 (amire a forrásos része irányult a hozzászólásodnak gondolom), és az az ég világon semmit sem jelent, hogy a champ nem dobott rajta sokat, teljesen más felépítésű fejhallgató, mint azok, amikhez a champ készült, illetve amivel hallgatjátok.
Nekem úton van a DACport, amivel sziluval kipróbáltuk, és mindkettőnk megállapítása szerint fantasztikus párost alkotnak, részemről sokkal jobbat, mint a kicsit túlajnározott champ-al produkált. Az AD900-at is inkább erről kellene meghallgatnod, ha valami korrekt prezentációt szeretnél. A Denon-ra visszatérve pedig az igazi hibája, hogy nem elég tiszta, egyébként hosszabb távon hallgathatóbb, kellemesebb, mint a Presenter, amivel még mindig elég nyers a magas (a HRT miatt is persze).
A jó forrást a fentiek értelmében elég nehéz definiálni általánosságban, szerintem nem egy objektív fogalom, erősen függ a fejhallgatótól, csak ettől valahogy szeretsz eltekinteni a champ esetében.
-
bajnokpityu
félisten
Korrekt prezentáció dacporttal?
Nem ajnarozom, de pont ugy szól, amilyen a lancod. Ha jo, meg jobban, ha nem, szarul fog. De ha jo, es szereted ha aránylag valóságot hallod, meg csak egyet tudok jobbat: human audio gyártja. Más jobbat meg nem hallottam. Ez nem szubjektív, ezt objektíven mondom, ha a felvett valóság a cél.
eladó topping dac
-
Dave™
nagyúr
válasz bajnokpityu #16068 üzenetére
Korrekt prezentáció = hozzá illő páros, amivel úgy szól, ahogyan szólnia kell. Igen, hiába a csodálkozó fej. Na akkor még egyszer, lassan, hátha sikerül: nincs olyan erősítő, ami mindennel jól szól, mindennel jó páros. Más impedancia, érzékenység, karakterisztika stb, szóval elvileg is lehetetlen. Tudom, hogy szerinted a champ az elixír, de hidd el, hogy nem lesz az jó mindenhez. A valóságos dologhoz meg csak annyit, hogy a HD650 sem véletlen olyan sikeres, pedig a valóságtól az is messze van. Nekem mondjuk biztosan nem kellene. Remélem egyszer azért megérted, hogy nem csak a valósághűség létezik, mint szempont, szurkolok neked. Annyi biztos, hogy teljes más a motivációnk, célunk, ízlésünk. A különbség annyi, hogy én megértem a tiéd, fordítva ez viszont nem megy sajnos.
-
bajnokpityu
félisten
At nem lehet hogy hars, es csak azzal szól "jól" ami levágja elkeni? Es ez jo megoldás?
Presit itt meg kell vedjem , ebből a szempontból.
Azért a hd650 magával tud ragadni. Nem kell csillapítani. Csak azért nem vettem mert nem valóságos. Zenelni jobban tud mint pl a 600. De mig hd650 jobb lesz ha noveled felbontást, at nem. Sőt, kijön a hibaja. Ez meg feltevés, majd kipróbálom,h igazam van-e.
Hagyd mar h csak a champ. Van mas jo erősítő is a szememben, de amire ez készült homlokegyenest ellenkezik a Te célod dal. Nem kéne kiforgatni, hogy csakachamp.
[ Szerkesztve ]
eladó topping dac
-
Dave™
nagyúr
válasz bajnokpityu #16070 üzenetére
A HRT kicsit hars, a Presi ezt nem kompenzálja, ez vele a gond. A DACport meg nem hars kicsit sem. A fejes önmagában nem hars cseppet sem. A koporsó HRT sem hars, de kicsit tompa is volt vele emiatt a champ + AD2000 páros. Az a DAC miatt van, természetesen.
-
Dave™
nagyúr
válasz bajnokpityu #16073 üzenetére
A koporsó+ nagyon nem, pont ezt írtam én is, de az a régi modell. Ott még csapva is vannak a magasak. Az új piros sima, ennek picit élesek a magasai. A hangdobozos láncon viszont ez pont jó is, ott nagyon bejön az összkép, csak az AD2000 eddig a DACporttal volt a legjobb, toronymagasan.
fattyu: attól függ mivel hallgatod. A HD650-nel nyilván nem lesz az.
[ Szerkesztve ]
-
fattyu
veterán
Csak egy mondat. Nem élesek a piros magasai. Az uj+ sokkal keményebb fent. A pirosnak van élénk pörgős de nem hars picit sem és még csak nem is sok. Én érzékeny vagyok rá és direkt arra hallgattam rá az én soromon.
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
Audison
senior tag
Nincs valakinek OPA2107 eladó?
-
JohannZimu
senior tag
válasz bkercso #16062 üzenetére
Egy CD lejátszó digitális kimenetén (koax v. optikai) megjelenő jel az "tiszta" jel? Ennek a jelnek mi adja a minőségét? Úgy értem, itt a CD lejátszó saját da konverterén nem megy át a jel ugye?
Láttam külső dac-on digitális kimenetet, és nem értem, ha pl. a CD lejátszó saját dac áramkörét kikerüljük, hogy a jobb külső dac tudja konvertálni a jelet, de pl. a külső dac koax kimenetén szintén digitális a jel (nem történt d/a konverzió) onnan viszem a digitális jelet az erősítőbe, ami a saját dac áramkörével analóggá alakítja, akkor miért is használtam külső da konvertert?
-
JohannZimu
senior tag
válasz bajnokpityu #16063 üzenetére
Jól értem, hogy 100-300 ezer forintból építettél saját da konvertert?
Én azon gondolkodtam, ha majd megértem ezt a külső dac témát, hogy a régi CD játszóm lecserélése helyett vennék valamilyen külső dac-ot kb. 100e forintig. Ahogy néztem ennyibe vagy ennél többe kerülnek a "felsőbb" kategóriás CD lejátszók. Egyelőre fejhallgatóval használnám, mert a többi komponens cseréje jobbra több pénzt emésztene fel.
-
bkercso
nagyúr
válasz Audison #16076 üzenetére
Itt van OPA2107
Kittosz: Nem teljesen tiszta az a jel, de a DA-n nem megy át. A pörgetómechanika, az olvasófej+elektronika és az időalap (óra) adja a minőséget (és persze ezek tápegysége). A minőség romolhat kiolvasási hibától és az időzítés pontatlanságától (nem egyenlő edőközönként követik egymást a kiadott jelek).
Külső DAC-ot érdemes venni, aztán lehet fejleszteni a digit forrást. Óracsere, jobb mechanika stb.[ Szerkesztve ]
-
Audison
senior tag
1db kellene a peresenterbe, lecsekkolnám.
-
senior tag
-
JohannZimu
senior tag
válasz bajnokpityu #16080 üzenetére
Sony CDP-X229ES a típusa, felejtsem el?
-
fattyu
veterán
válasz bajnokpityu #16078 üzenetére
Nem. Azon az uj+ volt. Nekem az sok volt fent kicsit, lent meg vékonyka.
A piros jobb fent, ( értsd kevésbé tolakodó ) gyors pörgős viszont szintén vékonyka alul nekem.
A koporsó mondjuk még kevesebb fent de jó masszjv lent. Én ezt szeretem.
A piros is kellemes volt a champ-al, igaz k701el nem néztem csak hd650 el, de hiányzott az alja
Az uj+ nekem nem jött be igazán se k701 el se 650el a champ elé.A pirosat én úgy tudom összefoglalni hogy kellemes egyensúlyban levő gyors pörgős hangja van de felbontásban nem nagyon erős.
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
bajnokpityu
félisten
válasz JohannZimu #16081 üzenetére
Nem egészen. Csinaltattam istvan_06 al dacot 1-2 éve, aztan azt epitgetem tovább. Az Össz költségvetés bőven 6 számjegyű mar..
eladó topping dac
-
bkercso
nagyúr
válasz JohannZimu #16091 üzenetére
Én se értem, minek egy DA-ra digit KIjárat?
Szerintem típusfüggő.
Mondanám, hogy jittert csökkent, de azt I2S-en szokás, nem SPDIF-en. Kérlek, ne itt kérdezd meg, mik ezek.kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
JohannZimu
senior tag
válasz bajnokpityu #16089 üzenetére
Kissé én is tartok tőle, hogy mindig lesz jobb és lehet cserélgetni, fejleszteni.
-
bkercso
nagyúr
válasz bajnokpityu #16093 üzenetére
Azért lehet(ne).
#16095: De a Presenter neminvertálóban használja, így teljesen más a hangja, mint invertálóban/szimmetrikusan.
[ Szerkesztve ]
-
JohannZimu
senior tag
válasz bkercso #16092 üzenetére
Köszönöm, sokat segítettél.
A CD lejátszóm típusa Sony CDP.X229ES, nem mai darab. Ezzel használnám a dac-ot.
Neten olvasva három típust "pécéztem" ki, ezek:
-CA dacmagic plus, ez árban még beleférne, illetve van fejhallgató erősítő is benne
-Muscal Fidelity M1, árban ez is beleférne, de ezen nincs fejhallgató erősítő,
-Audiolab M-dac, drága, e-bayen esetleg ki lehet fogni majdnem a kereten belüli áron.Ezekről mi a véleményetek?
-
bkercso
nagyúr
válasz JohannZimu #16097 üzenetére
A DAC Magic-ről itt nem a legjobbak a vélemények, én egyiket se hallottam.
Hallgasd meg a Zero DAC-ot (és a MomentDAC-ot, ha érdekel a DIY-vonal)!
-
Dorian
félisten
Hivox Lupus C mkIII-at hallgasd meg. Nálam a Zero-t váltotta, nem kis megelégedésemre.
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
contaxg
veterán
A jövő hét elején lesz nálam Audiolab M-DAC. Remélem kipróbálhatom!
A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Imperium Ryzen 5 Phoenix 8000 PC Ryzen 5-8600G, A620TUF, 16GB DDR5 RAM, 1TB SSD
- Garanciális be quiet! Silent Loop 2 360mm (BW012) ( Light Wings ventikkel )
- IPad Mini 4 - 128 GB - Cellular + Wifi (+ TOK + FÓLIA)
- ÚJ Lenovo Legion 5 16IRX9 - 16" WQXGA 2k 165Hz - i5-13450HX - 16GB - 512GB - RTX 4060 - 3év garancia
- 1 TB Samsung M.2 2280, NVMe, PCIe, Gen4X4, SSD /számlával / 12 hónap jótállással
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest