Hirdetés

2024. május 9., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 03:48:40

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#103201) Bogyó bá' válasza RetepNyaraB (#103200) üzenetére


Bogyó bá'
nagyúr

Annak ki kell dobni a belét, és egy rendes szűrőt bele applikálni - mint én is tettem.

A gyönyörű kasznija, a 8 db aranyozott aljzat, a túlfeszültség- és túláram védője, az áramváltós mérőműszere így is bőven megérte az akciós árát (mikor vettem, akkor expressz szállítással együtt meg lehetett csípni 26k-ért, meg még 7 ezer volt bele a jó szűrő).

A Pawalle-ból kidobott, kétkörös, fémházas, 20A-es szűrő sem ment kárba - az szűri a PC, a monitorok, a nyomtató, kábelmodem kapcsolóüzemű tápjait - kifelé.

[ Szerkesztve ]

Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...

(#103202) I.T.E.M


I.T.E.M
senior tag

Sziasztok!

Ma érkezett ez a kis jószág, használ, vagy használt ilyet már más is? Eddig jókat írtak róla, a régebben kapható HS01 kicsit tovább gondolt verziója. Az utolsó két képen, ahol szét lett szedve, az nem sajat.

[ Szerkesztve ]

日本 - ダイレクトストリームデジタル

(#103203) Bogyó bá' válasza I.T.E.M (#103202) üzenetére


Bogyó bá'
nagyúr

Ezt nem ismerem sajnos. :( Én egy filléres USB-izolátort vettem Ali-ról, de azzal megszívtam rendesen: míg a picurka FXAUDIO X-6 DAC simán működik rajta keresztül, addig sajnos a most használt, komolyabb (Amanero bemeneti kártyás) DAC-om az nem. Ha a bigyó közbe van iktatva, akkor a PC nem ismeri fel a DAC-ot, és így nem is szól értelemszerűen... :O

Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...

(#103204) vrob71 válasza Pocak89 (#103195) üzenetére


vrob71
tag

Köszönöm. :)

(#103205) I.T.E.M válasza Bogyó bá' (#103203) üzenetére


I.T.E.M
senior tag

Hasonló problémát már olvastam más egyszerűbb , olcsóbb izolátorok esetén is. :U

日本 - ダイレクトストリームデジタル

(#103206) Goxi


Goxi
tag

Sziasztok!
Új világ ez nekem.
Kérdésem hogy a laptopon található portok típusa, illetve azok sebessége befolyásolja e a kapott hangminőséget, vagy az teljesen független attól?
Fiio K3 az erősítő, a laptopon pedig A 2.0, A 3.2 és C 3.2.2. portok vannak.
Köszönöm előre is a segítséget.

(#103207) nobela


nobela
senior tag

Sziasztok, az aoshida-audio.com-ról rendelt már valaki?

A Musician Draco most jó árban van még két napig ($660.00) da azt írják hogy "import tax may occur depending on your country’s Customs and shipping method".

Ez mit jelent, mire lehet számítani ilyenkor?

ÁRESÉS !!! Sennheiser HD 650 (szinte teljesen új) magyar garanciával, akár ezüstözött szimmetrikus kábellel is eladó 119.900.- Ft

(#103208) s4tch válasza nobela (#103207) üzenetére


s4tch
veterán

Azt jelenti, hogy valószínűleg Kínából postáznak, így jó eséllyel meg fogják áfázni a csomagot, úgyhogy akkor vedd meg, ha szerinted a termék ára + szállítási költség + az előbbiekre felszámított 27% áfa jó árnak számít. Legfeljebb mákod lesz, és megúszod az áfát.

(#103209) nobela válasza s4tch (#103208) üzenetére


nobela
senior tag

De hát pontosan azt kérdeztem hogy reálisan mire lehet számítani :)

Nyilván értem hogy mit írtak. A szállítás ingyenes, a kérdés az hogy erre itthon várhatóan +27% jön rá, esetleg még valami más is, vagy lehet hogy még ez sem...? :F

Ilyenkor ez hogy működik, a csomagra rá van írva hogy mennyi az értéke, vagy valaki hasraütésre kivesz néhány csomagot és megáfázza? Plusz vám is van?

Nagyobb értéket eddig csak EU-ból rendeltem, ilyen problémám nem volt még.

(Schiit és Denafrips EU store-ból gondolkodom még rendelésen, itt gondolom már nem lehet extra költség? Cserébe viszont jóval drágábbak)

[ Szerkesztve ]

ÁRESÉS !!! Sennheiser HD 650 (szinte teljesen új) magyar garanciával, akár ezüstözött szimmetrikus kábellel is eladó 119.900.- Ft

(#103210) lapalapa válasza nobela (#103209) üzenetére


lapalapa
senior tag

Legrosszabb esetben kapsz a vámhatóságtól értesítést, hogy csomagot fogsz kapni, amit vámeljárás alá vonnak és bekérnek minden rendeléssel kapcsolatos adatot Tőled is meg az eladótól is.
Ki kell tölteni egy nyilatkozatot, elküldeni. Aztán értesítenek, hogy mennyi az annyi áfa+vám, befizeted, megkapod. Ha jól emlékszem 150EUR-ig csak áfa van, felette vám is.
Leírás vám témában.
Legjobb esetben meg egyszerűen csak meghozza a postás.
Ilyen csomagnál, ami nagy és nehéz, ehhez azért elég nagy szerencse kell szerintem. De lehet hogy tévedek.

Ha nincs minőségi forrásod, akkor mosóbenzinnel járatod a Ferrarit..

(#103211) lapalapa válasza lapalapa (#103210) üzenetére


lapalapa
senior tag

Hazudni az eladó néha szokott az értéket illetően (kici-occo), de Neked nem érdemes (gondolom van némi büntetési tétel erre), meg úgy is kinyitják megnézik (nem rakétaalkatrész, hasadóanyag, egyéb-e), és nem hülyék.

A legjobb eset meg akkor van, ha valamilyen fél-legális, vagy teljesen fekete útvonalon jön, és valami kikötőben egyszer csak eu-n belüli szállítás lesz belőle valahogy. De ez az eladó szervező képességén, kapcsolatain múlik, amit vevőként nem tudhatsz előre, hogy van e neki ilyen.

[ Szerkesztve ]

Ha nincs minőségi forrásod, akkor mosóbenzinnel járatod a Ferrarit..

(#103212) CoroStar86 válasza lapalapa (#103211) üzenetére


CoroStar86
aktív tag

Ezeket én is alá tudom támasztani. Pár éve egy 500 euros IEM-et rendeltem Alin, közvetlenül a kínai gyártótól. Erre ők feladták 30 euro értékben, ajándék címszó mellett. A vámosok persze elcsípték és feltettek pár kellemetlen kérdést... Részleteket nem írnék, de elég vadregényes módon jutott el hozzám végül a füles... ;]

(#103213) nobela


nobela
senior tag

Uhhh, ez elég zűrösnek tűnik... Így már nem biztos hogy megéri.

A Muzixnál amúgy 400e fölött van az ára, de ha nincs szerencsém így is kijöhet annyira :(

ÁRESÉS !!! Sennheiser HD 650 (szinte teljesen új) magyar garanciával, akár ezüstözött szimmetrikus kábellel is eladó 119.900.- Ft

(#103214) s4tch válasza nobela (#103213) üzenetére


s4tch
veterán

Azért számolj utána. 660 dollár mai árfolyamon áfával és a posta pár ezer Ft-os vámkezelési díjával is 300e Ft alatt marad. A Linsoul megbízható bolt, tőlük sokan vásároltak már itthon is, náluk is jóval olcsóbb, mint a muzixnál.

(#103215) fericske válasza s4tch (#103214) üzenetére


fericske
addikt

A Linsoul ajánlható részemről is.
Vettem tőlük egy 2-300 dolláros fülest (Audiosense t800) amivel elégedetlen voltam és visszaküldtem nekik. Nem problémáztak rajta, vissza adták az árát meg még a vámköltségemet is. A vissza postázást én fizettem.

(#103216) I.T.E.M válasza nobela (#103213) üzenetére


I.T.E.M
senior tag

Ekkora tételnél én nem rizikóznék a külföldi vásárlással. A garanciális ügyintézésről és költségekről nem is beszélve! Onnan ide nekünk egy csomó cég olcsón szállít, de ha te vissza akarod küldeni, és még nyugodt is szeretnél maradni, hogy sértetlenül megérkezik, akkor a csomagot eleve biztosítással és törékenyként kell feladni. Egy ilyen értéknél simán lehet 20-30e Ft is. A muzix szerintem rugalmasabban kezeli a garanciális problémákat, persze még nincs saját tapasztalatom, tegnap jött meg tőlük a Topping HS02 izolátor is.

[ Szerkesztve ]

日本 - ダイレクトストリームデジタル

(#103217) stellaz válasza lapalapa (#103210) üzenetére


stellaz
addikt

Nekem az a fura, hogy amit nekem küldtek 30 dolláros cuccot legutóbb amerikából kínából (az etymotic fülilleszték helyett egy kamu ray ban napszemüveget) arra csak vám volt és vámkezelési díj, de áfa nem.

[ Szerkesztve ]

(#103218) nobela válasza I.T.E.M (#103216) üzenetére


nobela
senior tag

"Ekkora tételnél én nem rizikóznék a külföldi vásárlással."

Ha a 27% ÁFA-t rászámolom akkor vagyok ~300e forintnál... Azért ez igencsak elgondolkodtató különbség. Kérdés hogy az esetlegesen felmerülő plusz költségek (vám pl) mennyit rakhatnak még rá :F

ÁRESÉS !!! Sennheiser HD 650 (szinte teljesen új) magyar garanciával, akár ezüstözött szimmetrikus kábellel is eladó 119.900.- Ft

(#103219) s4tch válasza nobela (#103218) üzenetére


s4tch
veterán

Hifi elektronikára nem nagyon van vám. Itt lehet keresgélni vtsz alapján. Hogy a dacnak mi a tarifaszáma, azt nem tudom, mindenesetre ha jól néztem tegnap, erősítőkre nincs vám. A posta sávos vámkezelési díjának meg utána lehet nézni, az nem lesz több pár ezresnél.

(#103220) btraven


btraven
őstag

Én menthetetlen audiofil vagyok. Megvan a Pink Floyd - Fearless vinyl rip-ben meg CD flac-ban is. A vinyl fényévekkel jobban szól. Hozzá képest a CD nagyon digititus-ban szenved.
És még vaktesztelni se tudom, mert a vinyl annyira serceg, hogy még a süket is különbséget tud tenni. :)

(#103221) I.T.E.M válasza nobela (#103218) üzenetére


I.T.E.M
senior tag

Én az esetleges műszaki problémákra írtam, amit írtam. Addig nagyon jó amíg nem lesz vele gond, lehet szerencséd lesz és nagyon sokáig hű társad lesz, legyen így, én azt kívánom, de az is elképzelhető hogy idővel megadja magát valami benne. (Létrás Dac, jóval több alkatrészből épül fel). Nyilván az ára jó, de nálam nem csak az dönti el végül a vásárlást, hanem az utólagos garanciáztatás is nagymértékben befolyásoló tényező. :K

日本 - ダイレクトストリームデジタル

(#103222) I.T.E.M válasza btraven (#103220) üzenetére


I.T.E.M
senior tag

Ez a "vinyl rip" mit takar ? Milyen formátumban van ? :) Milyen rendszeren hallgattad a két verziót ?

[ Szerkesztve ]

日本 - ダイレクトストリームデジタル

(#103223) s4tch válasza I.T.E.M (#103221) üzenetére


s4tch
veterán

Létrás dacok alapvetően egyszerű szerkezetek, még ha az ellenállásokból tényleg sok is van bennük. Mindenesetre a javítás nem biztos, hogy nagy dolog. Nekem is eldurrant egy kis smd kondi az Airistben, TMP Tamás beforrasztott a helyére egy másikat.

A Musician supportjának egyébként elég pocsék a híre, de gondolom, ennek utána tudott nézni a kolléga addigra, amire megfogant benne a vásárlási szándék.

(#103224) nobela


nobela
senior tag

Igazából Schiit Bifrost 2/64 vagy Denafrips Ares II lenne a kiszemelt, de ezek EU raktárból 1000 Eur környékén jönnének.

Ez a $660 akció gondolkodtatott el csak a Dracon, de túl sok jót valóban nem hallottam a Musician supportról... Viszont így az ára igen versenyképesnek tűnik.

ÁRESÉS !!! Sennheiser HD 650 (szinte teljesen új) magyar garanciával, akár ezüstözött szimmetrikus kábellel is eladó 119.900.- Ft

(#103225) Exom


Exom
tag

Sziasztok, a segítségeteket kérem. Van egy Scarlett 2i2 DAC-om, amiről szimmetrikus kimeneten keresztül hajtom meg a hangfalaimat.
Kétfajta hibajelenséget tapasztalok :
1. időnként jelentősen késik a hang ( 2 - 5 másodperc)
2. időnként teljesen torz lesz a kimenete. (annyira, hogy nem érthető a beszédhang)
Mi lehet a probléma? (ha kihúzom az USB kábelt és visszadugom, megjavul)

(#103226) PuMbA válasza Exom (#103225) üzenetére


PuMbA
titán

Ha teljesen friss a Focusrite driver, akkor valószínűleg szoftveres USB gond. Nálam éveken át probléma mentesen működött. Közvetlenül az alaplap USB kimenetére kötötted a gyári USB kábelével?

[ Szerkesztve ]

(#103227) Exom válasza PuMbA (#103226) üzenetére


Exom
tag

Most HUB on van, aminek van tápellátása. Korábban a gépen volt, de akkor is fennállt a probléma.

(#103228) PuMbA válasza Exom (#103227) üzenetére


PuMbA
titán

A legújabb 3.16.0-os driver van feltéve? Erre nem válaszoltál :) Programjában mekkora buffer van beállítva? Safe mód jelölőnégyzet be van kapcsolva?

[ Szerkesztve ]

(#103229) btraven válasza I.T.E.M (#103222) üzenetére


btraven
őstag

Sokmilliós lemezjátszóról sokmilliós tube phono-val felvéve.
Nem ám Crosley lemezjátszó USB porton. :)

(#103230) I.T.E.M válasza btraven (#103229) üzenetére


I.T.E.M
senior tag

De titokzatos vagy :DD na de 44.1k, vagy esetleg 88/96/176.4/192k hi-res PCM, netalántán 2x/4x DSD ? :)

日本 - ダイレクトストリームデジタル

(#103231) I.T.E.M válasza s4tch (#103223) üzenetére


I.T.E.M
senior tag

A sok kondi és azok a precíz ellenállások megléte már nagyobb rizikófaktor, mint egy egyszerűbb chip dac alapú konstrukció. Akinek van jó műszerész Ismerőse, netán Ő maga is az, vagy jártas a komolyabb elektronikák diagnosztizálásában annak valószínűleg nem jelent túl nagy kihívást ezt aláírom. :K

[ Szerkesztve ]

日本 - ダイレクトストリームデジタル

(#103232) Exom válasza PuMbA (#103228) üzenetére


Exom
tag

Buffer és safe mód - nem tudom hol lehet állítani.
Lehet hogy ez nem a gyári Focusrite driver ?

Most néztem a gyári honlapot, ott 4.119.3 verziót írnak (2nd hw verzio)

[ Szerkesztve ]

(#103233) Exom válasza Exom (#103232) üzenetére


Exom
tag

Közben frissítettem az utolsó driverre.

(#103234) Exodius


Exodius
őstag

Szerintetek mi okozhatja ezt? :U

Denon DA-300 USB produkál mostanában furcsa jelenséget:
Bekapcsolás után kb. 3 percig jó, aztán leáll, mert elveszti a jelet. Még a Vezérlőpultból is eltűnik, mint audio eszköz. De a 3-4 perc 100%-os. Sosincs olyan, hogy bekapcsolom és rögtön jó órákig.
Meg olykor megjelenik az is, hogy: Unrecoverable playback error: Audio device not found, ha épp megy a foobar.
Aztán kikapcsolom, majd úgy hagyom kb. 1 percig, aztán visszakapcs. még fél percig pihentetem és aztán indítok csak bármi zenét, és úgy már semmi baja nincsen.
Mintha be kéne melegednie. Friss win-re is néztem már ott is ugyanez volt a baja.

Mi lehet ez? Adapter vagy alkatrész? Bárki találkozott csak hasonlóval is valaha? :U

(#103235) bkercso válasza Exodius (#103234) üzenetére


bkercso
nagyúr

Forrasztáshiba az oszcillátornál vagy az USB-adatvonali szűrőnél pl.

Megjelentek! : MFD3 és MFA3 || bkercso HiFi készülékek: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/bkercso/keres.php?search_exac=0&search_title=0&usrid=341946&buying=0

(#103236) Deer76


Deer76
aktív tag

Beüzemeltem az ibasso DC02-t Genius 1250B hangfalakhoz, szerintem szebb a hangzása az alaplapinál. Meg amit leginkább várok tőle, hogy ne legyen gerjedés, mint az alaplapi esetében időnként.

A fény azt hiszi, gyorsabb mindennél, de téved. Mindegy, milyen sebesen száguld a fény, mindig azt fogja találni a végén, hogy a sötétség ért oda elsőnek és rá vár.

(#103237) SunMount3r válasza Deer76 (#103236) üzenetére


SunMount3r
nagyúr

Hát még, ha felrakod a driver-t és átállítod ASIO-ra a hangkimenetet a lejátszóban...

(#103238) btraven válasza I.T.E.M (#103230) üzenetére


btraven
őstag

24bit 96kHz PCM
Kel bazar által készitett rip
Jók még állítólag: Dr. Rob, aksman, garybx, 0pp0, Euripides

UAPP->Loxjie D10->Grado SR60e láncon hallgatva.
De a Grado-n most saját gyártású F párna van, amiken az eszmei értékét több millióra becsülöm. :)

(#103239) Sword


Sword
őstag

Sziasztok,

USB Dongle-n gondolkodom. Cél minél magasabb minőség lenne.
Alapkövetelmény a 4.4 balanced kimenet. Iphone-on keresztül egy FIIO FH9-et kéne meghajtania. Zene inkább metál és környéke.

FIIO KA5 és az iBasso DC04 PRO egyelőre a kiszemelt.
Melyiket javasoljátok, esetleg egyéb ötlet?

Köszi

[ Szerkesztve ]

The lesbians next door bought me a Rolex for my birthday. I think they misunderstood when I said I wanna watch...

(#103240) Deer76 válasza SunMount3r (#103237) üzenetére


Deer76
aktív tag

Azt már akkor feltettem. ASIO-ra hol állítható át?

A fény azt hiszi, gyorsabb mindennél, de téved. Mindegy, milyen sebesen száguld a fény, mindig azt fogja találni a végén, hogy a sötétség ért oda elsőnek és rá vár.

(#103241) SunMount3r válasza Deer76 (#103240) üzenetére


SunMount3r
nagyúr

A hangkimenetnél (SoundDevice, ilyesmi). De ez attól függ, milyen lejátszóprogramot használsz?

[ Szerkesztve ]

(#103242) s4tch válasza Sword (#103239) üzenetére


s4tch
veterán

Mennyit költenél?

(#103243) Sword válasza s4tch (#103242) üzenetére


Sword
őstag

Az említett 2 cucc 50-60 között van, ha ár / érték arányban jó ami felette van, nem vagyok nagyon kötött az anyagiakban (amig ilyen kis dongle-ről van szó persze :D ) . Pláne, hogy esetleg black friday-en érdemes még szétnézni gyorsan.

Ha abban segítetek, hogy mi lenne a top és esetleg a kettő közül melyik a jobb választás, már sokkal előrébb lennék :)

The lesbians next door bought me a Rolex for my birthday. I think they misunderstood when I said I wanna watch...

(#103244) I.T.E.M válasza btraven (#103238) üzenetére


I.T.E.M
senior tag

Köszi a választ! :)

日本 - ダイレクトストリームデジタル

(#103245) stellaz válasza Sword (#103243) üzenetére


stellaz
addikt

Hol szeretnéd eslősorban használni? Otthon vagy út közben?

(#103246) Sword válasza stellaz (#103245) üzenetére


Sword
őstag

99% munkahelyen (íróasztal mellett, nem eszterga gép meg ilyesmi :D ), ide-oda hurcibálnám a fülessel együtt, ritkán használnám útközben.
Itthonra van olyan desktop konfigom, amivel már elégedett vagyok :)

[ Szerkesztve ]

The lesbians next door bought me a Rolex for my birthday. I think they misunderstood when I said I wanna watch...

(#103247) Deer76 válasza SunMount3r (#103241) üzenetére


Deer76
aktív tag

Leginkább Spotify.

A fény azt hiszi, gyorsabb mindennél, de téved. Mindegy, milyen sebesen száguld a fény, mindig azt fogja találni a végén, hogy a sötétség ért oda elsőnek és rá vár.

(#103248) stellaz válasza Sword (#103246) üzenetére


stellaz
addikt

Tapasztalatból azt mondanám, hogy munkahelyen egész napos használat mellett két dolog lesz a fontos:
- aksi: a telódat pillanatok alatt leszívja egy dongle, szóval érdemesebb aksisat venni (pl. Ifi HipDac V2 hasonló ársávban)
- telefonálás: telefonáláshoz mindig ki kell húzkodni a kábelt, ami nem túl praktikus dolog

Azt mondanám, hogy szerintem vegyél egy bluetoothos adaptert, ami a fenti problémákat elég jól kiküszöböli (pl. iFi go blu), de Iphone esetében az aac átvitel itt már valamennyire korlátozó tényező lesz. Mondjuk megy kábelről is, de nem arra van kitalálva.

Plusz, melóhelyre iem füles szerintem nem praktikus annyira több szempontból sem, egy minőségi earbud az optimális megoldás tapasztalatom szerint.

[ Szerkesztve ]

(#103249) stellaz válasza stellaz (#103248) üzenetére


stellaz
addikt

Nálam most ez szól éppen

(#103250) Sword válasza stellaz (#103248) üzenetére


Sword
őstag

Köszi az infókat.
Pont akksisat szeretnék kiváltani, mert ott meg az akksit szívja le :D
FiiO Q5S-em (BT-s is tud), de azt nem tudom tölteni mondjuk QI-vel, míg a telefont legalább igen. 13 Pro Max-om van, remélem azért jópár órán keresztül tudná kiszolgálni a dongle-t, de van olyan adapterem is (gyári Apple), amibe lehet usb-t és töltőt is dugni.

Szóval ezekkel tisztában vagyok, a "pillanatok alatt" azért kicsit megijesztett, review-kon azért jópár órát írtak, mondtak (6-8-11).

Régóta használok IEM-et, maradnék annál a hangminőség miatt. BT ezért sem játszik (van egyébként UTWS5-öm egy FiiO FH-tel :)).

Szóval maradnék az eredeti felállásnál :) Olvasgatok párhuzamosan, ott a D04 Pro irányába dől el a meccs úgy néz ki.

The lesbians next door bought me a Rolex for my birthday. I think they misunderstood when I said I wanna watch...

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.