Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Kultúra, művészet, média  »  Filmvilág (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:06:27

LOGOUT.hu

A kereshetőség érdekében a filmkritikát, ajánlót tartalmazó
hozzászólások #értékelés címkével vannak ellátva.
Bővebben erről és példa a keresésre.

A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#50551) Mika1227 válasza devil-k (#50548) üzenetére


Mika1227
őstag

Nem ez más történet, annyiban hasonlít, hogy kislány az eltűnt.

A Mikulásnak teljesen igaza van, hogy évente csak egyszer megy az emberek közé!!! Még az is sok!!!

(#50552) Pearce


Pearce
aktív tag

"Csak szólunk, hogy Toronto egyik legünnepeltebb filmje, a Jake Gyllenhaal főszereplésével készült Nightcrawler Éjjeli féreg címen november 13-án a magyar mozikban is bemutatkozik." - via Vox

Éjjeli féreg...haha...rohadt jó :C bár egy kicsit komolyra fordítva magára a viselkedésre ez egy tök jó kifejezés

És még egy:

"Keanu Reeves tökös bosszúmozija, a John Wick kapott egy november 13-i magyar premiert. Erős novemberünk lesz." - via ugyanaz

[ Szerkesztve ]

(#50553) .LnB válasza Viszlát (#50533) üzenetére


.LnB
titán
LOGOUT blog

Na akkor megpróbálom képekkel illusztrálni a dolgokat.
Hal Jordan így néz ki a képregény szerint (a 2005-től, de mivel a rajzolók változnak így a kinézete is kicsit.) [link] Véleményem szerint pár évvel lehetne idősebb mint Reynolds de így is korrekt választás.

Szóval a probléma nem vele van, hanem a történettel. Vagyis leginkább a fő gonosszal, Parallax-al.
Megpróbálom röviden összefoglalni.
Először is tisztában kell lenni, hogy a Green Lantern univerzum szerint a világegyetemet hét szín alkotja. Ez az Emotional Spectrum. A zöld csak az egyik szín. Az az akaraterő színe. Ezen kívül a következők vannak Kék/Remény, Piros/Düh, Sárga/Félelem, Lila/Együttérzés, Rózsaszín/Szerelem.És mind a hét színnek vannak lámpásai. Nem csak a Zöld Lámpások léteznek. (plusz a fekete/halál és fehér/élet de az már nagyon durva történet :) ) Szóval Parallax a sárga szín kivetülése, megtestesülése. Ő maga a sárga szín az univerzumban. A zöld lámpások fő lámpájába volt elzárva/elrejtve. Az Ion bolygón, az Őrzök bolygóján. Az Őrzők hozták létre a Zöld Lámpás alakulatot. Ők készítették az első lámpát. Minden lámpásnak az a lámpa a forrása, onnan ered az energiájuk.
Na szóval Parallax abban volt elzárva, titokban. Mert az őrzők tudták mennyire veszélyes. De kiszabadult, és elkezdett pusztítani. (Így néz ki: [link]) A film valahol itt kezdődik. Csak hogy teljesen más történik benne mint a ami "valójában" történt. Mert Parallax megszállja Hal Jordan-t aki a valaha volt legnagyobb Zöld Lámpás. És innentől Hal Jordan gonosz lesz. Megöl és elpusztít egy csomó mindenkit és mindent. De felül tud kerekedni az őt megszálló identitás felett az akaraterejével, és mivel megszabadulni nem tud tőle. Öngyilkos lesz, belerepül a napba. Kb eddig tartott volna a film. Az persze csak hab a tortán, hogy Abin Sur, akitől Hal a gyűrűt kapja, se úgy zuhant le ahogy a filmben. Mert ő a rálelt egy próféciára amiben meg van írva előre a Blackest Night eljövetele (lentebb írok majd erről).

De ennél sokkal sokkal bonyolultabb a dolog. Mert később kiderül, hogy a hét szín az univerzum keletkezésére vezethető vissza. A hét szín mindegyikét a fehér hozta létre valahogy így, és így nagy vonalakban. Továbbiakban el lehet képzelni mi történik a fehér és fekete szín közti örök harc.
És ezt ne úgy tessék elképzelni, hogy csak a Zöld Lámpás univerzumban van így. A Blackest Night sztori az egész DC univerzumra kiterjed. Batman, Superman, Flash, és mindenki más. Ezért is írtam, hogy ezt nem lehet mozivászonra vinni.
A filmnek pedig a legnagyobb hibája, hogy pont ezt a sztorit akarták megfilmesíteni. Holott van 100 olyan kissebb sztori mint ami mondjuk a Vasember filmekben látható.

Ennél jobban én nem tudom összefoglalni, több száz füzeten át kanyarog a sztori. És jelenleg én is szüneteltetem pár hónapja az olvasást. Szóval ehez a Zöld Lámpáshoz képest Batman és Jóker civakodása, egy apró kis kocsmai bunyó :)

És ha ezek után kiderül, hogy ezt tök feleslegesen írtam le mert senki nem fogja elolvasni akkor.... ;)

[ Szerkesztve ]

„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”

(#50554) aizen92 válasza .LnB (#50553) üzenetére


aizen92
addikt

tl;dr. ;]

Amúgy érdekes amit írsz, ennyire nem mélyedtem bele a háttérstoryba: köszi a remek összefoglalót! :R

[ Szerkesztve ]

"The right man in the wrong place can make all the difference in the world."

(#50555) Viszlát válasza .LnB (#50553) üzenetére


Viszlát
addikt

Elolvastam, korrekt összefoglaló, köszi szépen. :) Így valóban belátható, hogy nagyjából a főszereplőt játszó színész kiléte volt a legkisebb gond az egész filmmel...

"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."

(#50556) callmeakos válasza Ace owner (#50549) üzenetére


callmeakos
veterán
LOGOUT blog

Szép volt, irány a sarok ;]

All→M8

(#50557) Ace owner válasza callmeakos (#50556) üzenetére


Ace owner
addikt

Most elküldtél kurválkodni? Annyira csak nem volt szar poén :DDD ;]

Galaxy Fold 4

(#50558) callmeakos válasza Ace owner (#50557) üzenetére


callmeakos
veterán
LOGOUT blog

Az én időmben a sarok az a szoba sarkot jelentette, ha valami rosszat tettem, úgy tűnik ma már ez is mást jelent ;]

[ Szerkesztve ]

All→M8

(#50559) genndy válasza brownus (#50536) üzenetére


genndy
addikt

Na, akkor Prometheus fika:

[SPOILER]
Rögtön az alapfelvetés: a Mérnökök teremtették az életet a Földön. Oké, ezzel semmi gond, irányított pánspermia elmélet, ismerjük, szeretjük. Na de hogy a felnőtt Mérnök szétbontja magát a fekete trutyival, aztán abból létrejön a kékmoszat, stb., stb., aztán a végén az ember, de mégis a DNS a millió éves evolúció után 100% egyezik egy kifejlett Mérnökével? pff, nemá.

Az "üzenet": találnak egy barlangrajzot 8 bolygóval, és ebből már világos, hogy ez egy üzenet, hogy "Gyertek ide." Miből, 8 körből? Jó kis rejtjelfejtők ezek a régészek.
Meg ki rajzolta a barlangfalra a 8 kört, ami megadja a pontos koordinátákat? A Mérnökök soha nem jöttek többet a bolygóra, amikor meg itt voltak, akkor még kékalga se volt. Jó, lehet hogy visszalátogattak néha, de ez a filmből ugyan nem derül ki. Szóval ki is csinálta a barlangrajzot?
(Ilyen egyébként már az eredeti Alienben sem volt világos: ha én figyelmeztetni akarok valakit, hogy ne jöjjön egy tök ismeretlen rendszer tök ismeretlen bolygójára, akkor NEM sugárzok rádióadást, hanem hagyom az egész lezuhant űrhajómat a tojásokkal együtt a francba, hátha egy szerencsés pillanatban elnyeli egy vulkánkitörés vagy földrengés az egészet. Bármilyen jel csak figyelemfelkeltés, aztán onnan már csak a szerencsén múlik hogy jól értelmezik-e, hogy ez igenis egy figyelmeztetés. A Társaság mondjuk éppen jól értelmezte, azért küldte oda a Nostromot.)

A legénység: egy ilyen útra nincs pszichológiai vizsgálat, összeválogatás profil alapján, hogy hogyan tudnak együtt dolgozni? Mert szemmel láthatóan senki nem illett össze senkivel, senki nem ismert senkit, ment a basztatás, veszekedés, önfejűség, ellentmondás a főnöknek ("Ne menjetek, este van, meg jön a vihar is!" - "De, megyük."). Mégis hirtelen a semmitől sem motivált kapitány belevezeti az egész hajót az idegen űrhajóba, halálra ítélve mindenkit, aki azon volt, meg még azokat is akik esetleg a bolygón rekedtek.

Meg egyáltalán: mindenki csak rohan vakon, leszállás a bolygóra felderítés nélkül (nincs egy nyamvadék robotszondájuk, műholdjuk, csak a két "kutya"?), az idegen épület mellé, mindegy mi jön ki belőle, be az épületbe egy szál szkafanderben felderítés nélkül, levesszük a sisakot mert az analizátor aszondta hogy a levegő jó (oké, megfelelő az összetétel. És az idegen vírusok/bacik/gombák/nanorobotok? Az mehet a tüdőbe, biztos nem lesz gond.), közelről ungyumbungyum a vízikígyót, hátha nem harap meg (de, megharap), meg este egyedül kóricálunk az idegen épületben mert valamit jelzett a radar. Ez nem egy tudományos expedíció, hanem kíváncsi neveletlen kölykök gyülekezete.

Miért és hová menekültek a Mérnökök azon a felvételen? Kiszabadult a trutyi? Ha igen, akkor miért is pont abba a kamrába akarnak menekülni, ahol a legtöbb trutyi van?

Meg a trutyi is: ha Mérnök issza meg, lebontja, a kis kukacokat nagy, vérengző kukaccá alakítja, ha emberbe kerül zombit csinál belőle (de persze azért úgy, hogy szörnyet tegyen a nőjébe), egy másikat persze rögtön pók-zombivá tesz (milyen érdekes, hogy a karakter jellegtelen és feláldozható), a szörny csápos lesz (miből, hogyan? Átveszi a DNS-t? Az emberben hol van négykarú kukac-DNS?), bezzeg a Mérnök-csápos kombinációból már majdnem-péniszfejű alien lesz... aha, persze. Oké, biotechnológia, de hogy mindig éppen azt csinálja amit az írók kitaláltak neki hogy csinálja?

David, az android - mindig éppen azt csinálta ami kellett egy fordulathoz. Ha az kellett akkor gonoszkodott, ha az kellett akkor baromi rendes volt. Tök jó joker-karakter.

Miért volt olyan fontos hogy Weyland meghalt, de valójában ott volt a hajón? Ebben mi volt olyan rejtélyes? A legénységnek ugyan tökmindegy volt, hogy van-e egy öregember a hajón vagy sem, meg be akar-e menni az épületbe.

Találkoznak egy élő Mérnökkel, mondanak neki pár szót - az meg megy kiirtani azt a bolygót amire ők teremtették meg az életet. Miért?

Rohangálás, verekedés császármetszés után...

A guruló űrhajó elöl menekülés...
[/SPOILER]

Az egész filmet a pocsék, összehányt forgatókönyv öli meg. Mert el kell ismernem, hogy a rendezés jó volt, a színészek jók voltak (a nevek és az alakítások is, Fassbendert innentől kezdve figyelem és kedvelem), izgalmas, akciódús, feszes volt az egész, de a baromságok valami irtózatos módon tönkretették az egészet. Én nem ezt várom egy AAA filmtől, ilyen baromságok a Film+ -on menő B, C, D, Zs kategóriás filmekben vannak.

Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.

(#50560) Pearce válasza genndy (#50559) üzenetére


Pearce
aktív tag

SPOILER

"Az "üzenet": találnak egy barlangrajzot 8 bolygóval, és ebből már világos, hogy ez egy üzenet, hogy "Gyertek ide." Miből, 8 körből? Jó kis rejtjelfejtők ezek a régészek."

Félreértelmezték. Csak a tudóscsaj gondolta azt, hogy oda kell nekik menni meg hogy várják őket "szeretettel".

"Találkoznak egy élő Mérnökkel, mondanak neki pár szót - az meg megy kiirtani azt a bolygót amire ők teremtették meg az életet. Miért?"

Már azok a vázákban is azért volt a fekete anyag, hogy az embereket akarták vele kinyírni. Talán mert azt gondolták, hogy föléjük tudnak kerülni technológiában.
Mondjuk az tudjuk, hogy még mielőtt indultak volna, volt egy kis átalakulás vagy valami, mert ugye láttuk a hologramos menekülést.

"Rohangálás, verekedés császármetszés után..."
Lehet adrenalin miatt is.

"A guruló űrhajó elöl menekülés..."
Másfele nem lehetett volna, hisz tüzes sziklagolyók estek le az égből. Akkor meg az lapította volna ki őket.

"A legénység: egy ilyen útra nincs pszichológiai vizsgálat, összeválogatás profil alapján, hogy hogyan tudnak együtt dolgozni? Mert szemmel láthatóan senki nem illett össze senkivel, senki nem ismert senkit, ment a basztatás, veszekedés, önfejűség, ellentmondás a főnöknek ("Ne menjetek, este van, meg jön a vihar is!" - "De, megyük."). Mégis hirtelen a semmitől sem motivált kapitány belevezeti az egész hajót az idegen űrhajóba, halálra ítélve mindenkit, aki azon volt, meg még azokat is akik esetleg a bolygón rekedtek."

Konfliktus általában mindig van, ha egy csapatot raksz össze. A főnök /itt nyilván Theronra gondolsz/ ő vagy apja finanszírozta az utat, tehát ilyen főnök volt csak. A kapitány /az Idris Elba által játszott/ meg nem simán belevezette a hajót a másik hajóba, hanem a Tervező /Mérnők elakart indulni elpusztítani a Földet és ezzel akadályozták meg ezt. A kapitány meg mondta a hajón tartózkodó másik 2 embernek, hogy szálljanak ki, de ők mondták, hogy nem.

Az Alienben meg egy segély-jel volt az, amit fogtak és azért mentek oda.

SPOILER

[ Szerkesztve ]

(#50561) genndy válasza Pearce (#50560) üzenetére


genndy
addikt

Még egy kicsi, most Alien:

[SPOILER]
Haha. Szegények, jól megvezették őket. Sajna a filmben csak egy mondat maradt benne ebből (Ripley analizálgatja még a jelet, szól Ashnek, hogy "Olyan, mint valami figyelmeztetés", de csak annyit tud Anyából kicsikarni, hogy "A NOSTROMO ÚJ KOORDINÁTÁKRA IRÁNYÍTVA", de őt is korlátozza a "különleges utasítás". A könyvben Ash elmondja, hogy a Társaság már előbb fogta a jelet, és úgy irányították a Nostromot hogy elhaladjanak a bolygó mellett, meg Anyát úgy programozták, hogy segélykérésnek értelmezze az adást. Ezért került az utolsó pillanatban a hajóra Ash, és ezért robot ("Máskor is repültél már Ashsel?" - "Volt egy másik tudományos tiszt, akivel öt alkalommal dolgoztam. De két nappal azelőtt, hogy elhagytuk a Thedust, betették a helyére Asht." - asszem Ripley és Lambert.
Úgyhogy a legénység beszívta.
[/SPOILER]

Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.

(#50562) hoffman_ válasza Viszlát (#50524) üzenetére


hoffman_
nagyúr

nehogy azt hidd, én sem vagyok. a zöld lámpás gyerekkoromból rémlik fél tucat mesesorozat rész kapcsán, deadpoolról meg pár netes mókát ismerek csak. itt reynolds a szűk láncszem nekem, vele semmit nem lehetne eladni nálam. ez lehet, hogy az én hibám, talán mindenkinek van ilyen színész a palettán, egyszerűen nagyon nem szeretem, bárhogy is legyen :)

[ Szerkesztve ]

"The time you enjoy wasting is not wasted time."

(#50563) aizen92


aizen92
addikt

Rtlklub jövőhét: Parker!
Tipikus papírforma Statham film, de egész gyorsan leadják, pedig tavalyi film!

"The right man in the wrong place can make all the difference in the world."

(#50564) #54715584


#54715584
törölt tag

High Moon

SyFy alkotás. Hasonlóan komolytalan, mint a Space Station 76, sőt, a CGI dettó ugyanaz. Ez lehet valami új trend kezdete, nem tudom érdemes-e rá figyelni?
A párbeszédek és helyzetek buták, de egyébként szórakoztató volt, a vége meg folytatásért kiált. Ha éppen nincsen más sci-fi kéznél, arra a 80 percre megteszi.

(#50565) Ace owner válasza aizen92 (#50563) üzenetére


Ace owner
addikt

Kivágják a jó részeket belőle mint a múltkori Swarci filmnél..

Galaxy Fold 4

(#50566) aizen92 válasza Ace owner (#50565) üzenetére


aizen92
addikt

Ebbe vannak jó részek? Minden Statham filmből egy kicsi ;]

"The right man in the wrong place can make all the difference in the world."

(#50567) genndy válasza Pearce (#50560) üzenetére


genndy
addikt

Illetve válaszolok a többire is, mert az értelmes vitával semmi baj nincs:

[SPOILER]

- Oké, félreértették. Csak akkor legyen két félmondat, hogy "jaj, tévedtem", vagy "jaj, rosszul értelmeztük az üzenetet". Van ilyen benne? Lehet, de én nem emlékszem.
- Nem biztos hogy ellenünk volt, lehetett általános biológiai fegyver is, bárki ellen. Vagy lehetett csak eszköz a terraformáláshoz kolonizáláshoz, nem is akarták fegyverként használni. Tehát nincs filmbéli megoldás, hogy miért pipul be a Mérnök. Azértmertcsak ez kellett ahhoz hogy eljusson a polipig.
- 10-15 percig talán elrohangál adrenalinnal, de még vagy egy óráig? Kizárt. Hiába a csúcstechnika, a császármetszés egy komoly műtét, vérveszteséggel, megrázkódtatással, sokkal, fájdalommal. Nem a géppel van baj, hanem az emberrel, az meg nem bír ki ennyit, ha más nem, fölszakad a sebe, vérzik.
- Az biztos hogy én a tuti szétlapulás helyett inkább a talán rám eső tüzes sziklát választom.
- Oké, a belevezetés biztos így volt, annyira már nem emlékszem. De ezért írtam, hogy a motivációt nem láttam rajta. Sokat fizettek, csak ezért elvállalta, aztán hirtelen meg hősi halált hal az emberiségért. Nekem nem áll össze, mert marha keveset láttunk a film folyamán belőle, ami megmagyarázná ezt a pálfordulást.

[/SPOILER]

Ez már nem spoiler, csak hosszú és nem akarom terhelni a topikot:
[SPOILER]

Tehát rengeteg a "talán" és a "lehet", és ez a bajom. Nem a film ad választ a dolgokra, hanem csak találgatás megy. Se egyértelmű válasz, se utalás, se megjegyzés nem hangzik el egy csomó felvetett dologra vonatkozóan, csak úgy lógnak a levegőben, feldobták, majd leesik, vagy nem. Inkább nem. És ez miatt a rengeteg megválaszolatlan kérdés miatt a film nem működik. Van olyan film amiben nem bánom, ha pár dolog nem derül ki. De itt minden kérdés meg furcsaság úgy van felvetve, mintha nagy horderejű dolog lenne, biztos kiderül majd, az ember várja a megoldását... és semmi. És tényleg nem is számít, semmi hatása, csak belengették, mert így volt egy újabb látványos vagy akciós jelenet öncélúan.
Ott van például egyik kedvencem, a Donnie Darko. Az is első nézésre bonyolult, minden percben, minden mondatban van valami fontos infó, ami hozzátesz a nagy egészhez. Egyszerűen olyan sok, hogy az ember egy csomó fölött el is siklik, de azért megérti a filmet, meg tud rajta gondolkozni. Viszont utána van kedve újranézni. Ebben annyi baromság hemzseg elsőre, hogy lehet hogy második nézésre csomó minden kiderülne, de egyszerűen nincs kedvem újranézni, és nincs kedvem várni a következő részre sem, hogy az hátha megmagyarázza (ami úgy tudom nem is volt biztos, ettől a résztől függött hogy megcsinálják-e).
Pl. mi lesz a magyarázat a dühös Mérnökre, amikor ő meghalt, az űrhajója elgurult, a maradék hajóval meg elment a két túlélő? Van egy tippem: semmi.

[/SPOILER]

[ Szerkesztve ]

Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.

(#50568) genndy válasza genndy (#50567) üzenetére


genndy
addikt

Francba, nem sikerült normálisan szerkeszteni:
Szóval a második spoiler már nem spoiler, csak hosszú és nem akarom terhelni a topikot.

Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.

(#50569) Ace owner válasza aizen92 (#50566) üzenetére


Ace owner
addikt

Úgy értem a zúzós részek :D Swarci filmben egész izgalmas vlt az a puffogtatás amit jól megvágtak.. Ezért sem nézek már tv-t, felesleges. Ha leadnak egy jó filmet nagynehezen, ami nem egy századik ismétlés, szétvagdalják. RDJ-s Sherlock Holmes kavart nagy port emiatt régebben.

Ja és újranézem a Godzillát, maradjunk annyiban hogy elég sokat kellett tekergetni.. :DDD

Galaxy Fold 4

(#50570) aizen92 válasza Ace owner (#50569) üzenetére


aizen92
addikt

Godzit én is 20 perc alatt néztem végig, azt is csak azért, hogy megnézzem a mélynyomó hogyan teljesít :))

"The right man in the wrong place can make all the difference in the world."

(#50571) Pearce


Pearce
aktív tag

"Jön a SUICIDE SQUAD mozifilm a DC/Warner-től, amihez David Ayert akarják megnyerni. (Aki nem ismerné a csapatot: a kormány által hősszerepbe kényszerített szupergonoszokból áll.)" - via Geekz

(#50572) pohár válasza Pearce (#50571) üzenetére


pohár
félisten

na, akkor az Arrow-ból 2 spin-off is világot lát :D (Flash, meg ez)

GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |

(#50573) spammer válasza pohár (#50572) üzenetére


spammer
veterán

Nem. A mozifilmes univerzum független a tévéstől. Legalábbis utoljára még azt olvastam, hogy nem mossák össze a kettőt.

„A feketébe öltözött ember a sivatagon át menekült, a harcos pedig követte."

(#50574) Pearce


Pearce
aktív tag

Na még egy Interstellar poszter, de lehet, spoileres: [link]

Más:

A Whiplash nálunk februárban jön. Nagyon jó! :C

[ Szerkesztve ]

(#50575) aizen92 válasza Pearce (#50574) üzenetére


aizen92
addikt

Köszi, hogy így linkelted! :R

"The right man in the wrong place can make all the difference in the world."

(#50576) pohár válasza spammer (#50573) üzenetére


pohár
félisten

igaz, most esett le, hogy film lesz, nem sorozat :D

GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |

(#50577) gyuromoj


gyuromoj
veterán

Edge of Tomorrow

Korrekt sci-fi/akció volt. Vége kicsit meglepett, de így volt jó.

8/10

PSN: gyuromoj | R.I.P. Supernatural 2005.09.13.-2020.11.19.

(#50578) Devid_81


Devid_81
nagyúr

Transformers: Age of Extinction

3 orat dobtam ki az eletembol erre a filmre.
Sztori lenyegeben semmirol, ertsd szo szerint, semmirol nem szolt.
Kaptunk uj szereploket, ezekbol nehanyon latszodott, hogy van nemi szineszi tehetseg a karaktere mogott.
De, miert kellett megint belerakni a tipikus "bekoszolhatatlan picsat" akit vegig elkisertek a sminkesek, nem szamitott az sem, hogy kozben a fel foldet felrobbantottak korulotte, razuditottak a foldon megtalalhato osszes femhulladek 80%-at CGI segitsegevel, ezenkivul a kedveset, akinek szineszi jatekat nem lehet 0-10 kozott pontozni, hiszen a mutato minuszban van.
Autobot-ok, vagy nevezzuk robotoknak, akarmiknek,
itt aztan elszaladt rendesen a fantazia, mar a szivarozo robotnal is vissza kellett lokdosni a biztositekot, mert folyton lement, de a dinobotok teljesen levertek mindent...es akkor meg a robot kutyakrol nem is ejtettem szot.
Osszekevertek a Jurassic Parkot a Transfromers filmmel ugy, hogy kozben elfelejtettek hozza sztorit irni, de csereben minden mindennel harcolt, es latvanyosan tuzijatekraketak kiseretevel fel is robbant, ha kellett a semmitol.
Ezenkivul bakik tomkeleget hagytak a filmben, kamerak arnyekat, uvegek hianyat robbanaskor stb.
Latvany nagyon jo volt, megint nem tudtuk meg harc kozben ki kivel van, de legalabb volt valami.
Mit hagytam ki?Jah igen a pontozast.

3/10

Azt hittem az elozo resznel mar nincs lejjebb, de megalkottak. ;]

[ Szerkesztve ]

...

(#50579) aizen92 válasza Devid_81 (#50578) üzenetére


aizen92
addikt

jót röhögtem ezen! :D köszi!

"The right man in the wrong place can make all the difference in the world."

(#50580) devil-k válasza Devid_81 (#50578) üzenetére


devil-k
nagyúr

Üdv a klubban! :D Nálam 1/10 volt az értékelés.

[ Szerkesztve ]

- mozi bolondéria -

(#50581) Devid_81 válasza aizen92 (#50579) üzenetére


Devid_81
nagyúr

Probaltam "nyugodtan" leirni a velemenyem, meg epp a film hatasa alatt voltam, tobbszor is el akartam kovetni ongyilkossagot a nezese kozben, majd erot vettem magamon, es vegig kuzdottem :DDD ;]
Te jo eg, ekkora xart osszerakni, es beleolni akar ketto dollart is... :W

devil-k ereztem en, hogy tulpontoztam :DDD

...

(#50582) devil-k válasza Devid_81 (#50581) üzenetére


devil-k
nagyúr

Ne aggódj, mindjárt ír majd valaki valami hasonlót:

"Ha tudtad/sejtetted, hogy ilyen lesz, miért nézted meg"?

;]

[ Szerkesztve ]

- mozi bolondéria -

(#50583) hoffman_


hoffman_
nagyúr

Transformers 4: Age of Extinction
1080p eng

már többször leírtam, hogy az elsőt én nagyon szeretem, a második is kifejezetten jó lett ehhez mérten, ellenben a harmadik már nekem is nagy csalódás volt. ez a rész az első tréler erejéig tartotta fenn az érdeklődésemet, valahol ott ki is fújt. a háromhoz hasonló maszlagot vártam, és meg is kaptam maradéktalanul. a sztori egy fos, de olyan igazi nagy ramaty kusza semmi. a színészi játék ebben a filmben sokat nem számít, nem is kerestem, nem is nagyon találtam volna. a mai napig nem értem, hogy Wahlberg miért adta ehhez a nevét. van pár igen-igen jó filmje, nem tudom, miért kellett a resuméba egy ilyen gagyi vacak. bár nem hiszem, hogy kellett neki a pénz, de sose lehet tudni, ebből a szempontból mondjuk remek döntés volt. a látvány lenyűgöző volt, ez kétségtelen, ilyen büdzséből bőven lehetett válogatni a helyszínek között, néha elakadt a lélegzetem olyan szép képsorok voltak. a cgi-ba rakott milliók és munka megtérülhetett volna jobban, szokás szerint túl sok részletet akartak adni, ami elcseszte az akciókat, a kamerát rángatni továbbra sem felejtették el viszont, pacsi. a karakterek gyengék, nagyon sok logikai és cselekménybeli bakit lehetne sorolni, felesleges, ennek tudatában néztem meg. a szép csillogó robotok és a sok király helyszín még mindig eladta, nem bánom kicsit sem, hogy megnéztem, de azért meg-megállítottam, beszéltem egy-két emberrel közben, kimentem kajáért, ésatöbbi, ésatöbbi, amit klassz filmnél tabunak tartok. tömören ennyi.

hoffman_disapproved

"The time you enjoy wasting is not wasted time."

(#50584) Integra


Integra
titán

látom megjött a bótba a filmek filmje :DDD

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#50585) hoffman_ válasza Integra (#50584) üzenetére


hoffman_
nagyúr

de téged ez hidegen hagy. mert moziban láttad. premieren.

tudom én.

:D

"The time you enjoy wasting is not wasted time."

(#50586) Integra válasza hoffman_ (#50585) üzenetére


Integra
titán

ahahahhhhahaaaalol :DDD
ha ez így lenne, már akkor olyan irdatlan gigafikát írtam volna róla, hogy mai napig füstölne tőle a topic...
de ami késik, nem múlik, majd adja úgyis hamarosan a sky és akkor nem lesz kegyelem... :))

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#50587) hoffman_ válasza Integra (#50586) üzenetére


hoffman_
nagyúr

notórius mártír vagy, javíthatatlan :DDD

"The time you enjoy wasting is not wasted time."

(#50588) Pearce


Pearce
aktív tag

kritika: whiplash (2014) 5*...fuck yeah :C Jobbra értékelte a szerző, mint a Boyhood-ot /4*/

[ Szerkesztve ]

(#50589) callmeakos válasza Integra (#50586) üzenetére


callmeakos
veterán
LOGOUT blog

Majd szólj előre hogy készítsek be rágcsát :DDD

All→M8

(#50590) dokee78


dokee78
félisten

Divat fikázni a Transformerseket vagy csak én néztem a rajzfilmeket régen?
Vagy túl nagy az elvárásotok?

(#50591) aizen92


aizen92
addikt

moziban if i stayen....
Mindjárt trailerek: Interstellarnál ki fogok futni :DDD

[ Szerkesztve ]

"The right man in the wrong place can make all the difference in the world."

(#50592) fateless válasza dokee78 (#50590) üzenetére


fateless
veterán

Anno én is néztem a meséket (pár évtizede), de a filmből a harmadikat már meg sem bírtam nézni egyben. Egy Sharknado legalább nem akar nagy lenni, de ... na jó, nem folytatom.
Sharknado-t sem bírtam megnézni :B

"A HELYESEN alkalmazott bölcsesség a hasznos" Prédikátor könyve 10:10

(#50593) Tibiajax válasza dokee78 (#50590) üzenetére


Tibiajax
nagyúr

nyugi, maradunk még elegen, akik jól szórakoztak a tr4-en..
;)

(#50594) Bad Pritt válasza aizen92 (#50591) üzenetére


Bad Pritt
nagyúr

Beadtad a derekad? :P

Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.

(#50595) devil-k válasza dokee78 (#50590) üzenetére


devil-k
nagyúr

A mese az más, ne keverd ide. :D

- mozi bolondéria -

(#50596) callmeakos


callmeakos
veterán
LOGOUT blog

The Interview Movie - Official Red Band Trailer

Ezt az über kreténséget :DDD
Nem csoda hogy kis furafrizurás diktátor ott a túloldalon berágott az usákokra :D

All→M8

(#50597) Scooby Dou


Scooby Dou
tag

SziasztoK! A segítségeteket szeretném kérni van egy film amit nagyon szeretnék megnézni , de nem találom sehol , nem tudom a nevét.Talán ti tudtok segíteni nekem.

Régen láttam a trailerjét és ez ragadt meg belőle: Egy napon Amerikában bármit lehet csinálni; a törvény nem büntet, rablások ,lövöldözések stb. a pokol elszabadul. talán 1-2 éves lehet a film.

üdv.

hmm..

(#50598) Ace owner válasza Scooby Dou (#50597) üzenetére


Ace owner
addikt

The purge

Galaxy Fold 4

(#50599) aizen92 válasza Bad Pritt (#50594) üzenetére


aizen92
addikt

Meglepi mozi volt neki megjelenés óta szigorúan nemet mondtam rá tudatosan, amibe bele is törődött így nagyot ütött :)

na de a filmről röviden
Szerelmes pároknak tökéletes ( legyen az első randifilm, vagy 5év után a megszámlálhatatlanul sokadik :)) )

Nekem nagyon tetszett!
Csöpögős tinifilm, hál' égnek kevés klisével, + klasszikus zene imádóként felüdülés volt ( persze populárisabb darabok hangzottak el, és a tutira mentek, de elfogadható volt mindegyik ) így zenék miatt imádtam.
Bár a végét lehetett volna máshogy is befejezni egy baszott nagy kérdőjellel, amire talán épített végig a film és értelme is lehetett volna,de hát hollywood örök.
Stacey Keach monológja pedig megríkatott.

7/10

"The right man in the wrong place can make all the difference in the world."

(#50600) KisTücsök


KisTücsök
addikt

Ezek a transformersek... Tudom, hogy retekszar lesz, de akkor is megnézem. Edge of Tomorrow-tól már egy fokkal többet várok.

A Boyhoodról meg most olvastam. Na ezt várom. Nagyon.

12 Year a Slave

Jóó. Zimmer papa meg kap tőlem egy piros pontot. A sok fekete mellett alig lehet észrevenni, de azért ott van.

8/10

Útvonal

Fórumok  »  Kultúra, művészet, média  »  Filmvilág (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.