Hirdetés

2024. június 9., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Kultúra, művészet, média  »  Filmvilág (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:06:27

LOGOUT.hu

A kereshetőség érdekében a filmkritikát, ajánlót tartalmazó
hozzászólások #értékelés címkével vannak ellátva.
Bővebben erről és példa a keresésre.

A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#44727) Bad Pritt


Bad Pritt
nagyúr

Szerintem amúgy annyira nem lett tragikus ez a film. SPOILERES! Egyértelműen elkülöníthető az előző háromtól és nem csak a robot dizájn változása, LaBöff hiánya meg az új OST miatt. Viszont az szomorú, hogy felvetnek egy témát, amit tényleg meg lehetne normálisan csinálni és függőben hagyják, Bay egyik kezével sokat elvesz, míg a másikkal keveset ad. Marky Mark gyenge volt, a srákról meg a csajról említést tenni felesleges. Ironikus leírni, de annyi robot volt ebben a részben, hogy egyszerűen elsikkadtak mind, Galvatron volt, de minek, ugyanezt Lockdwon brigádja is meg tudta volna tenni, Lockdown maga viszont nem lett volna rossz, badass módin tolta, de kinyírták, úgyhogy faszán semmi értelme nincs neki sem, pedig eléggé pariban volt Optimus-szal. Optimus meg milyen lovag, mit tett, honnan volt az űrhajó? Az emberi gonoszok említést sem érdemelnek, Patrick Dempsey az előző részben egy Joker volt ezekhez képest.
Viszont a látvány... na igen, szó bennszakad, hang fennakad, lehellet megszegik, mert az a rampage, amit ezek leművelnek egymással a világ körül valóban túltesz az előző három részen együttvéve. Nálam kicsit már overkill volt néha, mint a tavalyi MoS-nál a Zod vs Kal meccs, egyszerűen minden elpusztult, volt, ami kétszer is. Amit hiányoltam, az valami epic robotbunyó, mert valahogy ezek nem értek fel a második rész erdei Optimus verésével, bár ahogy Lockdown-t kikapták, az nem lehetett gyenge, kár, hogy az operatőrnek kábelfétise volt és inkább a hülyegyereket filmezte, ahogy Optimusból kiszedte a pallost.
Apropó Optimus és a második rész! Ott Megatron rendesen felnyársalta és így pusztította el, itt Lockdown kétszer is átlövi ugyanott az ionágyú fejével, plusz a végén az Excaliburt is beledöfi ugyanoda, Optimus mégis él és virul. Tápos lett az öreg nagyon...
Nem tudom... nehéz kérdés ez, mert tagadhatatlanul buta és következetlen film az Age of Extinction, aminek a címe valszeg a dínókra utalt és így egy 165 perces filmet kerítettek az első 3 perc emlékére, ugyanakkor fasza, hogy az idegesítő elemek eltűntek és nem lettek pótolva, a látvány patent, a zenei aláfestés epikus, mint mindig. Szerintem jobb volt, mint a második vagy a harmadik film, de azt senki ne adja be nekem, hogy ez a Michael Bay jó rendező, mert nem az, pénztől ennyire elkurvulni direktort csak egyet láttunk rajta kívül (Emmerich).

Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.

Útvonal

Fórumok  »  Kultúra, művészet, média  »  Filmvilág (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.