Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali (fáradt gőzös) kérdések topikjában tegyétek fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hosssszu
őstag
Olyan set top box-ot keresek, ami dvb-t tuner, és van benne hdd hely is. Létezik ilyen?
Magyar oldalakon nem nagyon találtam, vagy csak rosszul kerestem.
Válaszokat előre is köszönöm. -
Hosssszu
őstag
Sziasztok!
Hálózati kérdésem lenne:
Adott egy Telenoros mifi router/modem/szappantartó. Csere sajnos nem oldható meg, mert hurcolom magammal. Otthon viszont nem minden szobát fed le wifivel. Arra gondoltam hogy veszek egy wifi bridge képes (WDS) routert és belövöm wifi bridge módba. Eddig rendben is van a történet, menne is a dolog normálisan. Egy picit továbbgondoltam és itt jön a kérdés: ha egy router wifi bridge módban van, akkor a rádugott vezetékes eszközök látják a wifin lógó eszközöket, vagy olyankor a drótos eszközök nem is kapnak IP-t?
Remélem nagyjából érthetően fogalmaztam meg a nyűgöm.Köszönöm szépen előre is a válasz(oka)t!
-
Hosssszu
őstag
válasz quailstorm #106462 üzenetére
Így már világos.
Köszönöm szépen a választ! -
Hosssszu
őstag
válasz quailstorm #106471 üzenetére
Köszönöm szépen!
Meló után meglesem normálisan a videót. -
-
Hosssszu
őstag
válasz dvdbackuper #106557 üzenetére
S3trio, vagy S3 virge
-
Hosssszu
őstag
válasz mefistofeles #106718 üzenetére
Valami ilyesmire gondolsz? [link]
Meg lettem előzve.[ Szerkesztve ]
-
Hosssszu
őstag
válasz mefistofeles #106721 üzenetére
De létezik szoftveres megoldás is.
-
Hosssszu
őstag
válasz szucstom #106962 üzenetére
Nem igazán értek az okos tv-hez, de amit eddig leírtál annak lehet hogy ez az oka:
Azt írtad hogy film mellett van a magyar felirat, de tv angol feliratot rak hozzá.
Ha jól sejtem az angol felirat bele van téve a lejátszandó filmbe és a tv onnan szedi hozzá.
Lehet hogy olyan a tv hogy ha filmbe rakott feliratot talál, akkor már nem enged külsőt hozzárakni, vagy nem is ismer külső feliratot, viszont a filmbe rakottat igen.
Biztos van olyan program amivel lehet a filmben lévő feliratot kicserélni a letöltött magyarra, mert úgy néz ki hogy a tv a filmben lévő felirattal tutira boldogul.
Remélem tudtam segíteni, vagy támpontot adni. -
Hosssszu
őstag
-
Hosssszu
őstag
válasz Dr. Mózes #108232 üzenetére
Nekem Lenovo és Dell laptopokon (persze csak amikkel találkoztam) sikerült belépni BIOS-ba külső kijelzőn is.
Persze csak akkor volt kép, ha már bekapcsolás előtt rá volt dugva a monitor (de gondolom itt is rá van dugva).
A könnyebb válaszadáshoz jó lenne egy gyártó/típus. -
Hosssszu
őstag
válasz hitvanyalak #108401 üzenetére
Nem, mert olyan router tudtommal nincs, ami dróton adna pont 300Mbps sebességet. A 300 az a wifi (papír alapú) sebessége, dróton 10/100/1000/10000Mbps sebesség van, 300 nincs.
-
Hosssszu
őstag
Sziasztok!
Lehet hogy a fáradt gőzbe való a kérdésem, de lehet itt is elfér.
Egy ősrégi netbookot szeretnék órának használni. Úgy értem hogy kirakom a szobában a polcra és mutassa az időt. (esetleg húzza le valahonnan pl. időkép a kinti hőmérsékletet, de ez csak plusz)
Persze mozogjon néha az óra hogy ne égjen be a kijelző.
Na most ha jól sejtem windowst felesleges felpakolnom emiatt a gépre. Emiatt linuxban gondolkodom, de ahhoz pedig egyáltalán nem értek. Persze egy ubuntut feldobok, de az ugye szintén felesleges szerintem egy ilyen projekthez.
A kérdésem az, hogy létezik-e olyan linux disztro ami pont megfelelne nekem? Az már csak hab lenne a tortán, ha (persze ha a gép is támogatja) tudna bootolni sd kártyáról.
Google a "linux night clock" keresésre csak időre utaló linux gondokat dobott, az pedig nem túl releváns találat nekem. -
Hosssszu
őstag
válasz Aryes #108513 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm!
Ki fogom próbálni, hétvégén lesz rá időm, addigra szerzek egy kicsi sd kártyát is hozzá.
Lopd nyugodtan, nem védettem le az ötletet.
A Linuxhoz nem értek, de gondolom biztos van valami parancs amivel le lehet húzni a béka segge alá a proci órajelét, hátha akkor nem kapcsol be éjjel a venti. -
Hosssszu
őstag
válasz Vakegérke #110200 üzenetére
Szerintem egy LED-et is rá tudsz tenni a speaker helyére. Ha villog, amikor csipognia kellene, akkor tényleg tönkre ment a speaker. Ha nem villog, akkor ott valami más gond van. (Azért valami olyan LED-et, amiért nem kár, nem biztos hogy hosszútávon kibírja az 5Voltot és a polaritásra figyelj.)
-
Hosssszu
őstag
válasz Marci112233 #111441 üzenetére
Jövőből jött külső HDD ház (30.0).
Mellesleg, ha a fórumtárs beírja a vonalkódot, az alapján is könnyen azonosítható. -
Hosssszu
őstag
Sziasztok!
Gondban vagyok a harvderaproval.
Szeretnék fényképet feltölteni, de nem tudok. Eddig mindig tudtam. Nincs gond a mérettel, nettel, nálam semmivel.
Akármit töltenék fel az elérési útnál a "C:\fakepath\filenév jelenik meg". Win10 Firefox, Chrome. Android 7, Opera. Mindegyiknél ugyanaz. Pedig ugye androidnál nincs is C: meghajtó.
Mi lehet a gond?
Másnak is van ilyen nyűgje? -
Hosssszu
őstag
Ez véletlen volt, sorry.
[ Szerkesztve ]
-
Hosssszu
őstag
válasz Aryes #112642 üzenetére
Szerintem a Windowsos megoldás azért nem lehet jó, mert ha jól olvastam a két Windows "nem tud egymásról", azaz hiába szerkeszti boot-ot, az csak az egyik Wint fogja érinteni. A Grubhoz meg nem értek.
Szerintem ez lesz a tuti: "A boot/grub/menu.lst fájlt kell szerkeszteni, de azt már neked kell kitalálni, hogy hogy."
[ Szerkesztve ]
-
Hosssszu
őstag
-
Hosssszu
őstag
válasz quailstorm #116175 üzenetére
Ugyan 8 éves a cikk, de én mindig szoktam minimum 10% szabad helyet hagyni az SSD-n, eleve úgy is szoktam partícionálni.
-
Hosssszu
őstag
válasz Onequestion #116323 üzenetére
Ahogy mezis is linkelte, a scart csati nem visz át, csak sztereó jelet.
Azon nem megy az 5.1 semmilyen módon. -
Hosssszu
őstag
válasz ***ANDRÁS*** #116470 üzenetére
Szerintem igen, de a bootolás erősen kérdéses lehet.
-
Hosssszu
őstag
Értem. Erre nem is gondoltam. De örülök hogy nem vagyok ilyen téren lemaradva és többek között a csillag még mindig tilos.
-
Hosssszu
őstag
válasz Storms #119219 üzenetére
Emlékeim szerint (rég volt már) én nem tapasztaltam PS/2 gondot úgy általában.
Viszont volt valami brand gép (IBM, vagy Dell, valami P2, vagy P3 korabeli) aminél tutira meghalt a gép ha menet közben, lett a PS/2 port piszkálva.
Összerakott gépeknél ilyet nem tapasztaltam.
Lehet hogy a PS/2 szabvány nem PnP, de azért azt el tudom képzelni hogy azóta már ilyen olyan megoldásokkal már az lett. Mivel még most is találkozni ilyen csatival, szvsz erős lenne ha még mindig nem működne rajta a PnP/hotswap/hotplug dolog.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Kedves Fórumozók!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali fáradtgőzös kérdések topikjában tegyétek fel.
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chernobyl
- OLED TV topic
- DIGI internet
- Kutya topik
- Asszociációs játék. :)
- Windows 11
- Sarkköri terepbe olvadó kabátot öltött a Gigabyte Mini-ITX-es AMD alaplapja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- Gamer PC v7 , i7 9700E , RX 6700 XT 12GB , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 1TB HDD
- nJoy Code 2000 (UPLI-LI200CO-AZ01B)
- Intel DZ77BH-55K + Intel Core I7 2600K + I.o Shield félkonfiguráció eladó /Garancia/
- Lonpoo LP-42X Aktív Hangfal BT
- Dell G15 5510 15.6" FHD IPS i7-10870H RTX 3060 16GB DDR4, 512GB NVMe gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest