Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-18 13:56:47

LOGOUT.hu

Az AliExpress használatával kapcsolatos információk.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#64151) czirok000 válasza V/ (#64149) üzenetére


czirok000
csendes tag

Szia, nyugodtan meg lehet adni a kértya adatokat? Biztonságos?
A paypalban eddig maxmimáisan megbíztam, kicsit fázok bepötyögni egyenesbe a kártya adataimat. :B

(#64152) KaiotEch válasza czirok000 (#64151) üzenetére


KaiotEch
nagyúr

Nem tudsz mást csinálni, ha vásárolni akarsz.

(#64153) ACE- válasza cof (#64150) üzenetére


ACE-
addikt

Ha az Alinak sem akarja megadni a kártya adatait, akkor gondolod a Revolutnak meg fogja?
czirok000: A bankkártya limitet alacsonyan kell tartani, max. 150ezer, és ez olyan összeg ha valaki még visszaélne az adataiddal a bank akkor is visszatéríti. Szóval igazából nincs kockázat.

Revolut (7000 Ft azonnali) Curve (5font)

(#64154) V/ válasza czirok000 (#64151) üzenetére


V/
Topikgazda

Az AliExpress fizetési kiszolgálója az Alipay a kezdetektől uganúgy védik a fizető embereket mint az PP és a többi kártyás fizetést biztosító, SimpleyPay, Barion stb. Több mint 10 éve vásárolok itt csak az utóbbi két évben használtam a PayPalt, de nem a fiztés biztonsága miatt, az évi 12 egyenként 9300 Ft-os visszaküldési költségtérítés és a 15 nap helyett 180 nap vásárlói védelem miatt, ekkor is volt amit kártyával fizettem és sosem volt gondom biztonság tekintetében.
A mobil appban meg tudod előre adni a kártya adatokat és nem kell mindig írogatni, a pénzt egyébként is az AliExpress kezeli, semmi fizetési információ nem kerül az eladókhoz csak annyi hogy ki van fizetve, küldje.

[ Szerkesztve ]

(#64155) KaiotEch válasza V/ (#64154) üzenetére


KaiotEch
nagyúr

Azért azzal a védelemmel vitatkoznék! Az eladót védik mindig, tökmind1 mit mondasz. A PP-nál 1x megírtam mi a problémám és már jött vissza a pénz.

[ Szerkesztve ]

(#64156) cof válasza ACE- (#64153) üzenetére


cof
veterán

Nem tudom. Lehet jobban bízna egy európai, mint egy kínai szolgáltatóban.

Nem beszélve arról ha valami vírusod van akkor el is lophatják a kártyaadatokat, egy virtuális kártyáért meg nem kár. És ez mind macera, letiltatni a kártyát, újat intézni, hiába térítik meg majd hónapok múlva az ellopott pénzt.

Főkártyát még PayPal mögé sem használnám, azért vannak ilyen szolgáltatások.

[ Szerkesztve ]

Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok

(#64157) V/ válasza cof (#64156) üzenetére


V/
Topikgazda

Keress rá az Alipay-re az EU-ban is jelen vannak és ha nem bízol a fizetési kiszolgálóban mert az is a kínai Alibaba konszernhez tartozik mint az AliExpress, akkor az AliExpress-ben miért bízol meg?

(#64158) cof válasza KaiotEch (#64155) üzenetére


cof
veterán

Hát, ott sem egyszerű a helyzet csak ha már ember kell a megoldáshoz. Addig csak jön a buta automata előre megírt sablonszöveg.

Aztán levelezel 2 hétig, de nem történik semmi érdemleges előrelépés. Annyira nem fognak hiányozni.

Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok

(#64159) cof válasza V/ (#64157) üzenetére


cof
veterán

Nem azt mondtam, hogy nem bízom mert akkor nem vásárolnék. De főkártyával miért, ha vannak ilyen szolgáltatók, és megoldások? Kb. 1 másodperc legyártani vásárlás előtt egy virtuális kártyát Revolut app-ban. És még a HUF-USD-t is jó áron váltja.

Arról nem beszélve, hogy soha nem menteném el a kártyaadatokat mert semmi 2 faktoros beléptetés nincsen, és ahányszor be kell írnod annyiszor ki vagy téve annak a veszélynek, hogy ellopják.

[ Szerkesztve ]

Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok

(#64160) V/ válasza KaiotEch (#64155) üzenetére


V/
Topikgazda

Én a fizetések védelméről írtam, arról hogy visszaéltek volna az AliExpress fizetéskor megadott kártya adatokkal én bizony olyat nem halottam, olvastam, szóval ezen nincs mit vitatkozni, köze nincs az eladókhoz.
De ha nmár felmerült a téma.
Azért hidd el hogy a PayPal-nál is vannak némi problémák ilyen tekintetben és mivel elsőként az eladó reagál a reklamációra nem PayPal és az eladó elfogadja azt amit megreklamáltál rögtön küldi vissza a pénzt.
A PayPal közreműködését, döntését külön kérned kell, hányszor kellett ezt kérned? Ha nem jutottál el addig akkor az eladó önként teljesített.
Próbáld ki mostanában a PayPal védelmet az eBay fizetésnél, meg fogsz lepődni.,
De nem értem az eladót védik dolgot, láttam már reklamációt ahol annyi volt írva hogy nem működik, se kép, se videó nem volt mellékelve, ha az ilyet elutasítják azzal az eladót védik? Persze igen, de bemondásra sehol nem kap pénzt vissza senki.
Olyat is hallottam, láttam hogy mindig reklamált hogy nem jött meg, mert direkt nyomkövetés nélküli szállítást választott azért hogy tudjon reklamálni azzal hogy nem kapta meg, pedig kézhez vette, sportot űztek belőle. Ezek ellen hogy lehet védekezni?

(#64161) V/ válasza cof (#64159) üzenetére


V/
Topikgazda

Akkor nem értem, ha nem mented el a kártya adatokat ezért mindig írnod kell, ahol ki vagy téve annak a veszélynek hogy ellopják az adatot.
Az AliExpressen én nem tudom elképzelni azt hogy amikor írod ellopná bár ki is a kártya adatot. Azért még arról sincs információm hogy lett volna olyan hogy feltörték volna az AliExpress fiókját és az eltárolt bankkártya adat segítségével vásároltak.

Azért a kártyakibocsájtóknak is van némi lehetősége a jogtalan tranzakciókkal kapcsolatban.

[ Szerkesztve ]

(#64162) KaiotEch válasza V/ (#64160) üzenetére


KaiotEch
nagyúr

Jaja bocsánat, akkor félreolvastam. :R

Nekem többször is mást küldtek, mint rendeltem - még itt a topicban is írtam -, Ali elhajtott, pedig ott voltak a bizonyítékok. PP-nál viszont megírtam, látták, hogy valós, jött a pénz masnap.

(#64163) cof válasza V/ (#64161) üzenetére


cof
veterán

Az egyszer használatos virtuálissal fizetek.

Mindenesetre miért kockáztassam a főkártyám adatait ha nem muszáj? Tudom, hogy visszakapja az ember általában ha megkárosítják, de ezek hónapokba telnek, akkor meg új kártya is kell majd, stb...

Szerintem csomó banknál is lehet csinálni ilyen virtuális kártyákat, nem kell hozzá feltétlen egy 2. szolgáltató.

De kényelmes, mert az egyszer használatos kártya adatai hiába kerülnek ki, csak egy vásárlásra érvényes.

Nekem mindegy ki, hogy csinálja egyébként csak hátha nem ismernek ilyen lehetőségeket, mert mindig csak a mentsük el a kártyaadatokat dolgokról van szó mióta kivezették a PP-t.

Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok

(#64164) t72killer válasza cof (#64150) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

az 1x használatos helyett én egy állandót csinálnék külön az alihoz, alacsony limittel, és ezt megjegyeztetni a rendszerrel. fagyasztani is leget, ha az ember épp nem vásárol.

#64163: a főkártyát dehogy, eszem ágában se lenne SEHOL online fizetni a fizikaival. virtuálisból lehet akármennyi viszont és nem csak az eldobhatók. de persze ízlés kérdése, énmázlista még paypalozok, úgyhogy fejből mennek a fizetéshez szükséges adatok :)) .

#64151: amióta revolutom van, kizárólag virtuális kártyával fizetek, a paypalom mögött is az van. totálisan kontrollálhatod a kari viselkedését, gombnyomással fagyaszthatod, tilthatod, újat kérhetsz, mindezt ingyen.

[ Szerkesztve ]

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#64165) V/ válasza cof (#64163) üzenetére


V/
Topikgazda

Igazad van abban hogy lássa mindenki a lehetőségeket amelyek rendelkezésre állnak.
De az hogy az AliExpressen legyen eltárolva a kártya adata az nem az ördögtől való dolog, ha 8+2 évig nem volt ezzel gond akkor a PayPal kivezetésével nem fog előjönni.
Engem több okból is zavarnak az eldobható kártyaszámok, minden fizetésnél két tranzakció történik ilyenkor, az ellenőrzés és a fizetés és mindig lehetnek technikai hibák.
A másik kényszerképzetem az eldobható telefonszámokhoz hasonló megközelítés, azért használom hogy ne lopják el az adatot vagy azért hogy ne azonosítsanak be.
Egy évek óta működő "bejáratott" helyen miért lopnák el és hogyan? Ez nem az hogy kamu üzletben fizetsz.

(#64166) V/ válasza t72killer (#64164) üzenetére


V/
Topikgazda

Én is az első mondatomban írt módszert használom mindenhol, állandó, de korlátozott pénzű, általában 0 vagy 1, eleve a PayPal jobban szereti a stabil kártyaszámot.

(#64167) fairi válasza V/ (#64165) üzenetére


fairi
addikt

"Egy évek óta működő "bejáratott" helyen miért lopnák el és hogyan? "
egyszer kell megtörténnie és utána már jöhet a sírás és rívás.
Eldobható nem véd meg a biztosítástól, inkább az adattolvajoktól.

(#64168) V/ válasza fairi (#64167) üzenetére


V/
Topikgazda

Én az AliExpress-ről beszéltem, neked van bizonyítékod arra hogy nem biztonságos ha a bankkártya adatokat eltároltatom a rendszerükbe?
Többen pánikolnak hogy nincs PayPal magyar viszonylatra, amióta használom abból 9 évig nem volt PP és addig biztonságosan kezelték az adataimat, mi változna meg azért, mert egy régióra vonatkozóan kivesznek egy fizetési szolgáltatót? Mert több országra megmaradt.
Állítom hogy az AliExpress biztonságosan kezel mindent, annak ellenére hogy itt nem használhatunk 2 lépcsős belépési védelmet.

(#64169) BMizutani válasza Daniel911 (#64147) üzenetére


BMizutani
tag

Üdv . Csinálj egy revolut számlát okosan használva figyelve limit ekre váltás időpontokra gyakorlatilag ingyen fenntartható a számlát kapsz jelenleg .

(#64170) cof válasza V/ (#64165) üzenetére


cof
veterán

De az hogy az AliExpressen legyen eltárolva a kártya adata az nem az ördögtől való dolog, ha 8+2 évig nem volt ezzel gond akkor a PayPal kivezetésével nem fog előjönni.

De várj, mert eddig nem volt gond az nem azt jelenti, hogy ne lehetne a jövőben valamilyen adatszivárgás például.

Engem több okból is zavarnak az eldobható kártyaszámok, minden fizetésnél két tranzakció történik ilyenkor, az ellenőrzés és a fizetés és mindig lehetnek technikai hibák.

Azt nem tudom, hogy működik de nálam volt olyan, hogy csak 6.5$ volt a Paypal számlán összesen tehát más devizában sem volt, és ugyanennyit fizettem. Nem kellett rá több pénz, vagy ha van is ellenőrzés akkor az egyből sztornózva van, és sehol nincs nyoma.

A másik kényszerképzetem az eldobható telefonszámokhoz hasonló megközelítés, azért használom hogy ne lopják el az adatot vagy azért hogy ne azonosítsanak be.
Egy évek óta működő "bejáratott" helyen miért lopnák el és hogyan? Ez nem az hogy kamu üzletben fizetsz.

Hát, ez csak a te védelmedet szolgálja pedig. Egy Revolut regisztráció eleve azzal kezdődik, hogy személyi igazolvány fotó meg rólad is, lakcím... mint egy normális bankszámla nyitásnál. Kaptam már visszatérítést úgy, hogy egyszer használatos kártyát használtam, szóval be tudnak azonosítani. Mindenesetre a főkártyát sehol nem adnám ki, pláne jegyeztetném meg, amire a fizetésem megy és jobb híján a megtakarításom is azon a számlán van.
Azért csináltam én eddig ilyen eldobhatós kártyákat mert erre való egyébként, de most, hogy felhívta a figyelmem t72killer arra, hogy lehet csinálni sima virtuálist is ki is próbáltam. Én azt hittem, hogy csak egy virtuális lehet ingyenes, a többi fizetős már, de ezek szerint nem.

[ Szerkesztve ]

Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok

(#64171) V/ válasza cof (#64170) üzenetére


V/
Topikgazda

Amikor írtam hogy a Wise-nál a digitális kártyákat az adott devizára állítva pakoltam be a PayPal-ra külön USD, EUR, GBP, HUF alapértelmezett kártyák hogy ne kelljen a PP váltással foglalkozni hanem csak választani a megfelelő kártyát, említettem hogy a Revoluton is van rá lehetőség, ők lehet hogy virtuálisnak hívják ami a Wise-nál digitális. Főleg mert a PP-n stabilabb kártyát szereti a rendszer.
Adatszivárgás meg folyamatosan van a Google-nál, a Metánál, a böngészőknél, még a magyar céges szolgáltatóknál, az állami cégeknél az Androidos rendszereknél, ha az nem gond akkor egy valamikor a távoli jövőben előfordulható AliExpress adatszívárgás az mit számít?
A legjobb védekezés ha valaki nem használ Internetet és egyéb elektronikus dolgokat, bár szerintem 2022-ben nagyon nehéz elkerülni. ;]

[ Szerkesztve ]

(#64172) LouiS22


LouiS22
veterán

Levelet hozott a posta.

"Sajnálattal értesültünk a 2022. december 1-én tett bejelentéséből, hogy küldeményét nem kapta meg.

A feladó nem könyveltként postázta az Önnek szóló küldeményt a megadott ECSCCA0002984134 azonosító ellenére.

Az ECSCCA azonosítóval rendelkező nemzetközi bejövő küldemények kizárólag a Kína-Magyarország nemzetközi szállítási szakaszon rendelkeznek nyomkövetéssel, a célországba való megérkezésükig a nyomkövetés az AliExpress kínai webshop oldalán látható. A magyarországi érkeztetést követően a küldeményeket feldolgozás, szállítás, kézbesítés során, kül- és belföldön egyaránt – a feladáskor igénybe vett nem könyvelt szolgáltatásnak megfelelően – nyilvántartásba vétel nélkül kezeljük.

Társaságunk nem vállal felelősséget a nem postai üzemeltetésű nyomkövetési oldalakon megjelenített adatok hitelességéért. Társszolgáltatótól (légitársaság, szállítmányozó cég stb.) átvett küldeménnyel kapcsolatos hiteles postai nyomkövetési információkat a https://www.posta.hu/nyomkovetes/nyitooldal elérési útvonalon olvashat.

A nem könyvelt küldemény elveszése esetén a postai szolgáltatókat nem terheli kártérítési kötelezettség. Rendeléskor javasoljuk ajánlott küldeményként történő feladást választani, mert ilyen esetekben biztosított a postai nyomkövetés, és azok elveszése esetén a szolgáltatók kártérítési kötelezettséget vállalnak.

Ügyének megnyugtató rendezése érdekében javasoljuk, hogy jelezze a feladónak, hogy a küldeményét nem kapta meg. Az ügyintézés elősegítéséhez levelünk mellékleteként angol nyelvű igazolást biztosítunk.

Bízunk benne, hogy bár a panaszában foglaltakat a küldemény sajátosságai miatt igazolni nem tudtuk, Ön elfogadja válaszunkat. Amennyiben panaszának kivizsgálásával, illetve tájékoztatásunkkal elégedetlen, álláspontját alátámasztó bizonyítékaival jogorvoslati eljárást kezdeményezhet. (Jogorvoslati tájékoztató a lap alján.)"

És kaptam egy angol nyelvű pdf-et.

Mielőtt kérdezel, nézd meg az 1. számú hozzászólást, vagy használd a keresőt, azért van!

(#64173) V/ válasza LouiS22 (#64172) üzenetére


V/
Topikgazda

Nem is olvasom tovább ;] ez egy belföldi küldemény és az nincs kézbesítve, nem a külföldi, mert az csak a Cainiao Budapest logisztikai központig jött.
És ugye hogy adnak igazolást és ráadásul angol nyelvűt.

[ Szerkesztve ]

(#64174) LouiS22 válasza V/ (#64173) üzenetére


LouiS22
veterán

Nálam most elérték azt, hogy ebből "ügy" lesz. Nem a 3000 forint - az elv miatt. Legyen kimondva, hogy valahol, valaki lop Vecsés és és a kézbesítő posta között.

Kiba.. szocializmusbeli csökevény és természetesen jó állami "céghez" méltóan nekik aztán semmi felelősségük nincs. Soha. :)

[ Szerkesztve ]

Mielőtt kérdezel, nézd meg az 1. számú hozzászólást, vagy használd a keresőt, azért van!

(#64175) t72killer válasza LouiS22 (#64174) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

+1, támogatom az erőfeszítést. Nekem lopták már el anyakönyvi kivonatomat és "DHL" csomagból (ami érdekes mód német DHL-től a magyar postán landolt) VGA-t. Mivel a nyakamon a család meg a meló, nem volt erőm végigverni a nyavajás enyveskezűeket :((( . Amiben értéket szimatolnak és van rá esélyük, hogy megússzák, azt lopják. Pont uez a reptéri csomagoknál: semmi sem indokolja, hogy egy feladottba helyezett értéktárgy "eltűnjön" a lezárt bőröndből, mégis szinte garantált, hogy egy közvetlen Bp.-London úton már a gépre se kerül fel az értéktárgy.

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#64176) ACE- válasza LouiS22 (#64174) üzenetére


ACE-
addikt

Nem igazán értem, szólsz az Alin hogy nem kaptad meg, csatolva a Posta levelét (ami szerintem nem is szükséges) és visszautalják az árát...

Revolut (7000 Ft azonnali) Curve (5font)

(#64177) V/ válasza ACE- (#64176) üzenetére


V/
Topikgazda

Mostanában ezeknél a küldeményeknél ha nem volt igazolás a postától mindig elutasították a dispute-t.

(#64178) laleeee


laleeee
őstag

Mi ez a PreMainCode:************39 , nem láttam még ilyet [link]

[ Szerkesztve ]

(#64179) czirok000


czirok000
csendes tag

Köszönöm :))

(#64180) stomi61


stomi61
tag

Hülye posta!
Volt egy ECSCCA.... küldeményem, néhány nappal az országba érkezés után a posta küldött SMS-ben egy idióta kódszámot, hogy a helyi postán átvehetem. Bementem a postára, elkezdem olvasni az azonosítót, erre a hölgyemény félbeszakít, hogy azzal ő nem megy semmire, mondjam a nevem és a címem!
Ha még a saját rendszerük sem ismeri az általuk megadott azonosítót, akkor nagy bajok vannak.
Mindenesetre a kupacból előtúrta a kis dobozt és boldogan átadta.
Se igazolvány, se aláírás, így akár haza is vihette volna.

(#64181) V/ válasza stomi61 (#64180) üzenetére


V/
Topikgazda

Nem hülye, ez így működik. Jön az értesítő, rávésem a nevem. a címem és a kézbesítő körzet számát, a dátum eleve meg van, ezek alapján van bent a küldemény értesítési dátum szerint a tároló helyen és így tudják kiszedni. Csinálni kell egy azonosítót mert egyébként nem használható az értesítő program, de a tárolást szerencsére nem ehhez igazítják, mert a majd százéves rendszer bolond biztos.
Sima levél nem kell igazolnod magad, szóval ezen nem kellene felakadni, le van írva, annak adják oda aki jelentkezik érte, ez is elég régóta így van, 52 évre emlékszem vissza.

[ Szerkesztve ]

(#64182) spiritex


spiritex
veterán

Ha egy ECSCCA... kezdetű csomag már 12. napja nem mozdul, és elvileg a lakóhelyemen van, akkor tudok valamit csinálni, vagy egyszercsak vissza fogják küldeni Kínába?

Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?

(#64183) ACE- válasza V/ (#64177) üzenetére


ACE-
addikt

Nem tudom mit jelent a "mostanában", de kb. 1 hónappal ezelőtt volt ilyenem és simán visszautalták...

Revolut (7000 Ft azonnali) Curve (5font)

(#64184) V/ válasza spiritex (#64182) üzenetére


V/
Topikgazda

Az Összefoglaló 2. pontnál említve és adtam ötletet hogy miként lehet kérni hogy nézzenek utánna, de ha 24 mm-nél vékonyabb azt a postaládában kézbesítik így az nem lehet a postán.

(#64185) V/ válasza ACE- (#64183) üzenetére


V/
Topikgazda

Többeknek meg nem.

(#64186) Daniel911


Daniel911
csendes tag

Köszi mindenkinek az infót!
Csináltam Revolut számlát.
Momdjuk a mostani csomagot bankkártyával fizettem és jobb is voot így olyan szempontból, hogy jobb árfolyammal váltott mint anno a PayPal+OTP kombó!

Nagy az Isten állatkertje, és egyre biztosabb vagyok benne, hogy nincs kerítés.

(#64187) spiritex válasza V/ (#64184) üzenetére


spiritex
veterán

Ha a parcelsapp.com linkre gondolsz, akkor igen, ott néztem utána, de 5-e óta ugyanazt írja:
'Arrive at local delivery office Magyarország'

Amúgy jóval vastagabb 24 mm-nél.

[ Szerkesztve ]

Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?

(#64188) V/ válasza spiritex (#64187) üzenetére


V/
Topikgazda

Ez csak azt jelenti hogy akkor átadták a Magyar Postának mint belföldi nem könyvelt levél azután 2-10 nap mire kézbesíti a helyi posta, ha 24 mm-nél vastagabb akkor értesítést kapsz és a postán veheted át, ha nem ilyen az kiviszik és bedobják. Még a jövő héten megkaphatod, van ahol nem kapkodják el a kézbesítést, az értesítést.
A javaslat ha postán átvehető lehet, akkor ez lenne.

[ Szerkesztve ]

(#64189) spiritex válasza V/ (#64188) üzenetére


spiritex
veterán

Köszi, akkor ha nem jön értesítés a jövő héten, akkor bemegyek érdeklődni.

Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?

(#64190) Gézengúz


Gézengúz
addikt

V
Vajon ez már helyi postán van?
Legszívesebben bemennék érte nehogy a hétvégén lába keljen.

ECSCCA0005055044

Postán emailben egyfolytában le akarnak rázni, aztán mindig tovább megy az elveszett (ellopott) csomagom ügye. 30 feletti levélváltásnál tartunk.
Nyomorultak, már nem tudok mit írni rájuk.
Megmondtam, hogy adjanak egy bélyegzős papírt miszerint se nem kézbesítették, se nem tudták személyesen odaadni.
És nem ....

(#64191) cof válasza Gézengúz (#64190) üzenetére


cof
veterán

Á, még nem. Nekem hétfőn volt ez a státusz de még nem jött se csomag, se értesítés.

Sajnos az a rossz, hogy nem tudsz nyitni ügyet azzal, hogy nem érkezett meg mert csak 90 nap múlva lehet Alin. De ha 20 napig semmi infó ettől a bejegyzéstől, akkor tuti lába kélt. Most a karácsonyi postázások miatt lehet ennyi idő is talán.

[ Szerkesztve ]

Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok

(#64192) Gézengúz válasza cof (#64191) üzenetére


Gézengúz
addikt

Múltkor úgy emlékszem, 2 napra ezután bedobta a posta az értesítőt. Nem hiszem el, hogy az ECS csomagokért most már rendesen aggódni kell, hogy megkapom-e.

Ne is mondd, múltkor az Ali azt a döntést hozta, hogy biztos felvettem, csak úgy csinálok mint aki nem, nem értem ilyenkor nem látszik, hogy egy olyan ügyfél vagyok aki mindig egyből visszajelez, ha megkapta és azért úgy 95%-ra mindig elégedett?

[ Szerkesztve ]

(#64193) LouiS22 válasza Gézengúz (#64192) üzenetére


LouiS22
veterán

Egy idő után fel fog tűnni nekik is, hogy megugrott a panaszok száma ezzel a szállítási móddal és ezek a panaszok Magyarországról érkeznek.

Mielőtt kérdezel, nézd meg az 1. számú hozzászólást, vagy használd a keresőt, azért van!

(#64194) Gézengúz válasza LouiS22 (#64193) üzenetére


Gézengúz
addikt

És mi lesz a vége? Megszüntetik ezt a kedvezményes szállítási módot... :W

(#64195) V/ válasza LouiS22 (#64193) üzenetére


V/
Topikgazda

Nem tudni hogy mennyire jellemző a küldemények eltüntetése a helyi postákon, a legtöbb helyen tisztességesen dolgoznak, lehet hogy nem akkora probléma, mint ahogy itt annak tűnik.Természtesen akinek eltűnnik annak tényleg komoly gond, főleg ha több küldeményről van szó, az sajnos helyi probléma és nem igazán vevők a kritikára azokon a helyeken, ami nekem azt bizonyítja hogy sárosak a dologban.
Nem számolom már, de én mindegyiket megkaptam, ugyanúgy az Express One kézbesítésűekkel sincs gondom.

(#64196) stomi61 válasza V/ (#64195) üzenetére


stomi61
tag

Szia!
Szerinted megint hülye voltam?
Jött egy SMS egy RGxxxCN szmú küldeményre, hogy átvehetem a postán.
Otthon felejtettem a telefonomat és nem adták oda a csomagot.
Ott integetett vele a hölgyemény, hogy itt van, de mutassam meg az értesítőt!
Az irataim nálam voltak, azt mondta, hogy az kevés és nem adta ide.
Ha besz@rik a telefonom és nem tudom megmutatni az SMS-t, akkor nem kapom meg a csomagot?
Holnap mehetek újra...

(#64197) cof válasza stomi61 (#64196) üzenetére


cof
veterán

Hát... ha még a lakcímkártyádon is az a cím volt szerintem igen.

CN-es mivel könyvelt, amúgy is papírt kellene bedobni nem szutyok SMS-t küldözgetni, ha már lusták kivinni pedig ki kellene.

És még fizethetsz is érte 800 Ft-ot ha nem rendezted már online.

[ Szerkesztve ]

Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok

(#64198) kungzi


kungzi
veterán

158271900084128153604029

Ez a csomag 14 napja van Pesten! Mi a franc lehet vele? Az ilyen csomagok, max 2 nap alatt nekem mindig átkerült az express one -hoz. De ez?

(#64199) V/ válasza stomi61 (#64196) üzenetére


V/
Topikgazda

Azt ki kellett volna vinniük, ha belefér akkor postaládába kézbesít és beírja a kütyübe a kézbesítést, ha nem fér bele akkor pedig nyomtat értesítőt.
A kézbesítő volt a lüke, de az sms-t az be kell mutatnod, ha kell kinyomtatva, ezeket bemondásra nem adják oda. Viszont ha megkereste és nála van akkor az hogy nem fogadta el a személyes okmányokat igazolásul, azért kértem volna a részlegvezetőt, hogy mivel jelen esetben meg sem próbálták kivinni, pedig címen kézbesítendő -ugye nem volt sikertelen kézbesítés- akkor tegyék már meg hogy odaadják neked így sms bemutatás nélkül.

[ Szerkesztve ]

(#64200) V/ válasza kungzi (#64198) üzenetére


V/
Topikgazda

Még mindig került át hozzájuk vagy nem könyvelték.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.