Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-18 13:56:47

LOGOUT.hu

Az AliExpress használatával kapcsolatos információk.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#64651) spiritex válasza V/ (#64650) üzenetére


spiritex
veterán

Január 11-e van...

Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?

(#64652) V/ válasza cof (#64648) üzenetére


V/
Topikgazda

Oké, de nem semmisítheti meg az Express One, ha nem adja vissza a Ghiblinek, akkor legalább 5 napig köteles tárolni, az hogy a Cainiao mire hatalmazta fel a Ghiblit az megint más dolog, de én nem arról írtam.

(#64653) LouiS22 válasza cof (#64645) üzenetére


LouiS22
veterán

Így van, kapnak infót, meg tudom erősíteni. Pont ezzel trükközött a múltban több futárcég is amazonos rendeléseknél: nem volt elég futár, bejött az országba a cucc és pár órával később azt láttad, hogy sikertelen kézbesítés. Mindezr kora reggel (vagy késő éjjel). Nyilván egy idő után rájöttem, hogy így nyernek plusz egy napot (amazon szigorúan veszi a kézbesítési dátumot és gyaníthatóan keményen le os verik a partnereiken a késést. De a rafinálf magyarokat nem lehet csak úgy leverni :))).

Mielőtt kérdezel, nézd meg az 1. számú hozzászólást, vagy használd a keresőt, azért van!

(#64654) V/ válasza spiritex (#64651) üzenetére


V/
Topikgazda

4 munkanap. Mennyi szokott lenni egyébként nálad, mert nekem tényleg 2-10 nap közt kézbesítik ezeket. Postán ezekből csak a 24 mm-nél vastagabbak vehetők át.

[ Szerkesztve ]

(#64655) spiritex válasza V/ (#64654) üzenetére


spiritex
veterán

December 5. és január 11-e között 4 munkanap telt el, most komolyan?

Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?

(#64656) cof válasza V/ (#64652) üzenetére


cof
veterán

Persze, nem úgy kell elképzelni, hogy a futár nem talál otthon második alkalommal aztán már viszik is a zúzdába. :D

Én is úgy jutottam ehhez az infóhoz amikor tesóm rendelt aztán panaszkodott, hogy nem jön a csomag pedig reggel kapott emailt már 2. alkalommal. Futár meg beírta ismeretlen címzettre mert nem volt kiírva a név a kapura. Akkor hívtam fel őket, hogy ilyenkor mi a helyzet és ott mondta, hogy megsemmisítik ezeket de próbálja megkerestetni a kollégákkal de nem ígér semmit, hogy meglesz. Szerencsére meglett.

Kapott valami 00 kezdetű új tracking számot és kihozták 2-3 nap múlva ingyen. Korrektek voltak.

Az, hogy hogyan rendezik meg ki mit, annyira nem izgat tényleg. De a megsemmisítés mondjuk nem hinném, hogy kamu. Nyilván papíron le van minden zsírozva ezzel kapcsolatban a megfelelő cégeknél.

[ Szerkesztve ]

Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok

(#64657) V/ válasza cof (#64656) üzenetére


V/
Topikgazda

Nem akarom ezt továbbvinni, elhiszem hogy neked ezt mondta az illető, de itt az Express One ÁSZF-ből az erre vonatkozó kitétel, csak a romlandó dolgokat semmisíthetik meg, ha 3 hónapig nem őrizhető, a többit értékesítik, ha nem tudják visszakézbesíteni:

A kézbesíthetetlen postai küldeményt a postai szolgáltató köteles a feladónak visszakézbesíteni, amelyet költségei megtérítéséhez kötheti a Szolgáltató.
Amennyiben a feladó a visszakézbesítés költségeit nem téríti meg, vagy a postai szolgáltatón kívül álló okból a visszakézbesítés nem lehetséges, a postai küldemény visszakézbesíthetetlennek minősül.
Visszakézbesíthetetlen postai küldemény: feladó/megbízó által át nem vett küldemények, ismeretlen feladó vagy címzett küldemények.
A visszakézbesíthetetlen postai küldeményt a Szolgáltató őrizni köteles. Az őrzésre a Polgári Törvénykönyv megbízás nélküli ügyvitel és jogalap nélküli birtoklásra vonatkozó szabályait a következő eltéréssel kell alkalmazni.
A Szolgáltató
- a b) és c) pontban foglaltak kivételével a könyvelt postai küldeményt a feladástól számított három hónap elteltéig őrzi, ezt követően a küldeményt megsemmisíti;
- a postacsomag küldeményt a feladástól számított három hónap elteltéig őrizni köteles, azt követően felbontja;
- a könyvelt postai küldeményt azonnal felbontja, amennyiben a postai küldemény tartalmának valószínűsíthető veszélyes vagy romlandó természete miatt annak a) és b) pontokban meghatározott időtartamú őrzése nem várható el.
A felbontást követően a Szolgáltató, amennyiben kereskedelmi értékkel rendelkező árut tartalmaz a postai küldemény, azt értékesíti, egyéb esetekben a küldemény tartalmát megsemmisíti.
A postai küldemény felbontása, értékesítése és megsemmisítése két fős bizottság jelenlétében és jegyzőkönyv felvétele mellett történik, amely bizottság tagjai a Szolgáltató alkalmazottjai, tagjai, megbízottjai vagy közreműködői lehetnek. A jegyzőkönyvet a Szolgáltató a küldemény feladását követő egy évig megőrzi.
A Szolgáltató az értékesítésből befolyt összeget a visszakézbesíthetetlen postai küldemények őrzése következtében felmerült költségek csökkentésére fordítja, vagy e célra rendelkezésre tartja.

[ Szerkesztve ]

(#64658) Imy válasza Jar (#64641) üzenetére


Imy
veterán

Akkor csak az enyém volt hibás. :(

(#64659) V/ válasza spiritex (#64655) üzenetére


V/
Topikgazda

Elnézést, ezt benéztem. :R
A dispute bizonyítékaihoz csatolnod kellene a Posta azon igazolását hogy ezt ők nem kézbesítették, mert szerintük nem került a kezelésükbe és az elvesztéses indokot választani.

(#64660) cof válasza V/ (#64657) üzenetére


cof
veterán

Nem akarom ezt továbbvinni...

Én sem, mert szerintem így is túltoltuk. Viszont itt a Cainiao-ról mint partner egy szó sem esik, nem tudom miért olyan lehetetlen elhinni, hogy másnak is lehet igaza. Pláne ha ott dolgozik. Végül is annak azért örülök, hogy amit lehet értékesítenek mert így is nagy a pazarlás a világban.

Offoltam a témát én is.

Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok

(#64661) V/


V/
Topikgazda

Cof végülis csak agyalok a témán. Posta, futár ugyanaz.
Az előírás az hogy vissza kell kézbesíteni, ha nem lehetséges bármely okból, akkor őrizni kell a küldeményt, de az őrzés azért van előírva hogy a címzett csak hozzájuthasson a küldeményéhez. Viszont nem igazán találtam meg azt, hogy a cégek ezt hogyan is biztosítják, miként lehet ellenőriztetni és kézhez kapni.
Szóval holnap írásban rákérdezek a Postára és a futárcégekre ezzel kapcsolatban.

(#64662) crane75 válasza V/ (#64643) üzenetére


crane75
senior tag

Köszi, Holnap reggel ezt fogom tenni, én voltam figyelmetlen. Milyen postázási mód esetében jön biztosan a rendelés az Express One - al?

"Az ég nem a csillagoknál kezdődik, hanem a fűszálak hegyénél."

(#64663) cof válasza V/ (#64661) üzenetére


cof
veterán

Szerintem itt elég jól kioollóztad az ÁSZF-ből.

Három hónapig nem őriznek szerintem semmit, az rengeteg pénz, raktár, terület stb... mert a posta is visszaküldi ha 20 napon belül nem veszed át. És tényleg visszaküldik mert volt már olyan BE végű csomagom ami ment vissza Belgiumba kb. 1 hónap múlva megérkezéstől a helyi postára.

Nyilván ha megegyezek valakivel akkor elég a törvényi 5 munkanapig őrizni, utána mehet a partnerrel kötött megállapodás szerint a megsemmisítés és/vagy a továbbértékesítés. De persze, jobb ha hivatalos forrásból is képbe kerülünk.

[ Szerkesztve ]

Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok

(#64664) spiritex válasza V/ (#64659) üzenetére


spiritex
veterán

Köszi szépen, már csak azt nem látom tisztán, hogy mit jelent az 'ezt'? Mit kérjek a postától, hogy 'mi' nem került a kezelésükbe? Hiszen nincs nyomkövetési szám.
Mindenesetre soha többet nem fogok Economy szállítást választani, mert így nincs a kezemben semmi, ha ellopják a postán.

[ Szerkesztve ]

Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?

(#64665) V/ válasza spiritex (#64664) üzenetére


V/
Topikgazda

Volt már erről szó. Adnak egy papírt angolos nyelven hogy ez nem könyvelt küldemény és ezért nincs nyomkövetési információ, de szerintük ez nem került hozzájuk kézbesítésre.
Így az az elutasítási ok hogy a kézbesítő postán van és várd a kézbesítést ki van lőve, ezzel igazolod azt hogy elveszett, nem lett kézbesítve.

(#64666) V/ válasza crane75 (#64662) üzenetére


V/
Topikgazda

Összefoglaló 2. pontnál ötletek.

(#64667) nfer válasza Imy (#64632) üzenetére


nfer
tag

Igen.

(#64668) cof válasza spiritex (#64664) üzenetére


cof
veterán

soha többet nem fogok Economy szállítást választani

Ez inkább Aliexpress Saver Shipping-re jellemző azonosító ECSCCA00...

Meg az is hiba lehet ha 90 napon belül indul a dispute, és az indok sem mindegy. Nekem is volt egy csomagom december 12-ei ami ugyanígy járt, de még van vissza vagy 40 nap mire lejár a számláló. Addig nincs értelme ügyet nyitni mert úgyis visszadobja a rendszer.

Aztán a megfelelő indok pedig ez lenne:

[ Szerkesztve ]

Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok

(#64669) spiritex válasza cof (#64668) üzenetére


spiritex
veterán

Köszi, lehet, hogy tényleg Ali Saver szállítás volt, de már nem tudom megnézni.
Ok, akkor ha nem járok sikerrel a postán (mert nem akarnak mondjuk nekem igazolást írogatni egy ismeretlen csomag ügyében), akkor megvárom a 90 nap leteltét, talán akkor még fogok tudni fellebezni (appeal) vagy újra kérni a visszatérítést (re-apply for return/refund), mert új dispute-ot már nem tudok nyitni.

[ Szerkesztve ]

Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?

(#64670) cof válasza spiritex (#64669) üzenetére


cof
veterán

Hú, nem tudom én ennek nem vagyok a tudósa , szerintem már ilyenkor nincs meg a 90 napod. De Majd V/ megmondja. Pár ügyem volt régebben, de azt simán nyertem mindig első félidőben.

[ Szerkesztve ]

Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok

(#64671) spiritex válasza cof (#64670) üzenetére


spiritex
veterán

Az az igazság, hogy igazából nem is nagyon akarom ezt erőltetni, mert nem a kínaiak tehetnek róla, hogy egy magyar ellopta... Én tehetek arról, hogy nem egy TN-es szállítást választottam. Tanulópénznek fogom fel. Miért verjem le a kis kínain, ha ő becsületesen feladta... A másik ügyem (másik városban, más személynél landolt a hamis (másvalaki rendeléséből kimásolt) TN-es csomag) az egyértelműen átverés volt, így azt meg is nyertem, de EZ most egy 5 csillagos bolt, tele pozitív véleménnyel, fotóval...

[ Szerkesztve ]

Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?

(#64672) tsilver


tsilver
aktív tag

Ti mernétek innen rendelni 30-40 dodo értékben, még nagyon új a bolt de 40% olcsóbb mint máshol, elméletileg UPS vagy Fedexel küldi, tracking-el, de nagyon kevés vásárlás volt még és visszajelzés mg nem

AudioPC, FireStick 4K Max, Home Assistant, Vu uno/4K SE, Kobra 3D

(#64673) cof válasza tsilver (#64672) üzenetére


cof
veterán

Nem. 30-40% akciót nem engedhet meg magának egy új bolt sem a régi nagyokhoz képest.

Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok

(#64674) tsilver válasza cof (#64673) üzenetére


tsilver
aktív tag

Kosz, en is igy gondiltam, bar hozzateszem hogy itt olcson annyiba kerul mint a gysrto honlapjan hasonlo szallitasdsl csak ott nem tartalmazza az adog smi az Ali igen

AudioPC, FireStick 4K Max, Home Assistant, Vu uno/4K SE, Kobra 3D

(#64675) playerako


playerako
kezdő

Sziasztok!

Ebayről rendeltem, de csak a szállítással kapcsolatban van kérdésem.

Yuntrack, bpost és magyar posta nyomkövetés ezt mutatja. Ez azt jelenti hogy holnap/jövő héten megkapom? Vámot gondolom nem kell fizetnem.

(#64676) V/ válasza playerako (#64675) üzenetére


V/
Topikgazda

Igen, pár napon belül vagy viszi a postás vagy be kell érte menni a postára az értesítést követően.

(#64677) Entrecampos


Entrecampos
csendes tag

Sziasztok! Lenne pár kérdésem.

1. Több eladótól szeretnék rendelni, de az egyik eladótól több terméket 40$+ értékben. A kérdésem az lenne, hogy hogyan tudnék tőle kérni kupont? Még sosem kértem közvetlenül eladótól. Ti hogyan szoktatok kérni? Illetve mennyi lehet az esélye, hogy ad? Egy 5 dollárosnak örülnék. :DDD

2. Ha ad az eladó kupont, akkor az összevonható a most 30 dolláronkénti -3 dolláros akciózással?

3. Összesen különböző eladóktól kb 12 terméket vennék, ezeket elvileg összevonják egy csomagba. Amikor megérkezik az az egy csomag, akkor vegyem videóra az egészet, hogy minden egyben van és semmi nem hiányzik belőle?

(#64678) gordonfreemN


gordonfreemN
addikt

Sziasztok!

Amúltkor a kínai cégtől rendelt paneljaim ezen a pontotn
2023-01-10 05:20 Departed from AIRPORT
12óra alatt továbblendültek.
Lehet, hogy valami gond van?
YT2300621901000342
A DPD-nél látszik, hogy rögzítettek adatokat:
16407435626513
De akkor is fura

[ Szerkesztve ]

¯\_(ツ)_/¯ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇ Üdv, Andris.

(#64679) V/ válasza gordonfreemN (#64678) üzenetére


V/
Topikgazda

Miért lenne gond? Távozott a repülőtérről a csomagod, mivel felszállt a repülőgép. A DPD majd akkor mutatja ha hozzájuk kerül miután leszállt.

(#64680) gordonfreemN válasza V/ (#64679) üzenetére


gordonfreemN
addikt

Csak azt furcsállom hogy ezen legutóbb 12 óra kellett. De lehet most kerülővel jön

¯\_(ツ)_/¯ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇ Üdv, Andris.

(#64681) V/ válasza gordonfreemN (#64680) üzenetére


V/
Topikgazda

Ha Hong Kong-ból indul az Frankfurtba megy, az amiről írsz az szintén onnan indult? Nem minden nap jön csomagos gép, ez elérte a legközelebbit és ezért lett kevesebb, 7 óra 20 perc. Lehet az 48 óra is.

(#64682) gordonfreemN válasza V/ (#64681) üzenetére


gordonfreemN
addikt

Itt a multkori csomagszám, igyanonnan: YT2300321901000977

¯\_(ツ)_/¯ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇ Üdv, Andris.

(#64683) V/ válasza gordonfreemN (#64682) üzenetére


V/
Topikgazda

A pénteki gép hamarabb indul mint a keddi és arra tették fel, azért volt az rövidebb

(#64684) sunavlys


sunavlys
senior tag

meg lehet nézni utólag (miután megkaptam a csomagot) hogy milyen postázással küldték?

ZTE v967s, Redmi 4A, Huawei_p9_lite_2017, Redmi Note 11 Pro

(#64685) V/ válasza sunavlys (#64684) üzenetére


V/
Topikgazda

Igen. A vásárlásnál Order details és a Track order gomb, a böngészős felületen. 2021 szeptemberi vásárlásig bezárólag.

[ Szerkesztve ]

(#64686) lacoka55


lacoka55
aktív tag

Sziasztok
Mások is kapnak ilyen leveleket a freemail-tól [kép]
utóbbi talán 2 hétben megállíthatatlanul ömlik a szemét több mint 40 levél naponta
Más
A Saver Shipping- ECSCCA csomagok elég jó időt futnak az utolsó ilyen csomagom 13 nap alatt megérkezett

(#64687) LouiS22 válasza lacoka55 (#64686) üzenetére


LouiS22
veterán

A freemail még létezik? :)

[ Szerkesztve ]

Mielőtt kérdezel, nézd meg az 1. számú hozzászólást, vagy használd a keresőt, azért van!

(#64688) Kis Tigris


Kis Tigris
tag

Sziasztok. Egy régen rendelt csomag valahol lóg a levegőbe... Elvileg vámolták (2.600ft-os tétel), azóta lóg a levegőben. Se vám se posta felől nem kaptam semmi értesítést, hogy valamit is kellene fizetni...

"Ez a csomag most a célország/régió szolgáltatójánál van. Gazdaságos szállítás esetén előfordulhat, hogy a további nyomon követési információk nem frissülnek. A részletekért forduljon a fuvarozóhoz."

De most akkor kihez forduljak??? :F :F :F

[ Szerkesztve ]

(#64689) V/ válasza Kis Tigris (#64688) üzenetére


V/
Topikgazda

Ez egy belga postai azonosító, EU-n belül nincs vám azt az értesítést ne várd, Magyar Posta oldalán látnod kell ha majd hozzájuk kerül, ez még nem történt meg.
Az vám a belga postás bejegyzés, nem az itteni, mert az nem is lenne, onnan el sem indult Magyarországra, december 14-én ott ragadt. Szerintem elveszett.

[ Szerkesztve ]

(#64690) Jar válasza Kis Tigris (#64688) üzenetére


Jar
tag

BE végűek (saját tapasztalatomat írom) iszonyat lassan érkeznek, de még ne sírasd el,
nekem egy december 9-i most "mozdult meg".

Better today a swimming pool than tomorrow a gallows pole.

(#64691) zeus_2k14


zeus_2k14
senior tag

Sziasztok

Rendelni szerettem volna ma pár dolgot, azonban meglepődtem a fizetés során.

Elöszőr Apple telón néztem a dolgokat, gondoltam megrendelem, madj Paypallal fizetem ki. Aha, akkor jött a meglepetés. Csak azt írta ki,hogy adjak hozzá új kártyát, vagy pedig Apple Pay-el fizessem ki. Gondoltam valami hiba lehet..
Most átjöttem gépre, megnéztem, itt szintén,hogy adjak hozzá új kártyát, vagy pedig Google Pay-el fizessem ki.

Kérdés, hova lett a Paypal? Illetve ha Apple Pay-el fizetem ki, biztonságos?

Köszönöm! :R

(#64692) Andreácska


Andreácska
friss újonc

Sziasztok!
Tudna valaki segíteni?
A régi jelszóval nem enged be. Új jelszót generálnék, de mindenre azt írja, hogy nem felel meg a követelményeknek.(pedig erős) Van benne kisbetű, nagybetű, szám, írásjel is.

(#64693) LouiS22 válasza zeus_2k14 (#64691) üzenetére


LouiS22
veterán

Összefoglalót olvastad-e?

Mielőtt kérdezel, nézd meg az 1. számú hozzászólást, vagy használd a keresőt, azért van!

(#64694) V/ válasza zeus_2k14 (#64691) üzenetére


V/
Topikgazda

Már tavaly december elejétől megszűnt a PayPal fizetés Magyarországra történő szállítás esetén, ha van Apple Pay neked akkor fizethetsz azzal, ha nincs akkor mobil appban add hozzá a kártyát ( legyen rajta némi 1 $-nyi pénz mert lesz egy próbaterhelés) és azután azzal fizess, 2 évvel ezelőttig is csak kártyával fizettünk és nem volt biztonsági probléma.

[ Szerkesztve ]

(#64695) Joker88


Joker88
őstag

hosszabb idő után akarok rendelni Aliról.. de ellenben, a Paypal mint fizetési lehetőség eltűnt.. :Y


mit rontottam el? :))

[ Szerkesztve ]

In loving memory of Garrett Lockhart

(#64696) V/ válasza Joker88 (#64695) üzenetére


V/
Topikgazda

Elolvasnád a hozzászólásod előttit?

[ Szerkesztve ]

(#64697) Joker88 válasza V/ (#64696) üzenetére


Joker88
őstag

:R
bocsi..

In loving memory of Garrett Lockhart

(#64698) t72killer válasza Joker88 (#64695) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

"mit rontottam el? :))"

Elfelejtettél visszaolvasni.

[ Szerkesztve ]

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#64699) dethroner


dethroner
veterán

Hello!
Ha ezt látom, akkor kell valamit fizetnem, beküldenem? Vagy már kihozzák és nincs semmi további díj?

A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!

(#64700) cof válasza dethroner (#64699) üzenetére


cof
veterán

Online fizetés elérhető bejegyzés nem véletlen. Attól számítva volt lehetőség online fizetni 48 órán belül. Már csak a postásnak tudsz és 800 Ft-ot fog kérni, az online 400 Ft-tal ellentétben.

Értesíteniük kellett volna, e-mail vagy SMS amikor elérhető a fizetés.

Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.