Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-18 13:56:47

LOGOUT.hu

Az AliExpress használatával kapcsolatos információk.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#64901) SunMount3r válasza LouiS22 (#64900) üzenetére


SunMount3r
nagyúr

Ezeket meg minden másra, de ne rám (meg az "olyanokra" mint én akik esetleg betévednek ide), én is ezt ajánlanám neked. "Kösz".

(#64902) V/ válasza SunMount3r (#64899) üzenetére


V/
Topikgazda

Igazad van, egy kicsit komolytalan ahogy megoldották és amikor még azt is írják hogy a legjobb védelem az ha az AliExpress boltjukból veszi meg az adott terméket akkor már hirtelen gondolkodóba esem hogy a saját weboldaluk ugyan miért nem biztonságos.
A másik az hogy ha ránéz valaki az AliExpress oldalukra azt látja hogy ott minden drágább, de ez azért van mert a saját oldalon nettó ár van kiírva, míg az AliExpress bruttó, áfás árat ír ki és ha át lépsz az Alira a magyar zászló miatt az 27%-os.

(#64903) SunMount3r válasza V/ (#64902) üzenetére


SunMount3r
nagyúr

Ez a "cég", azért "bizonyos körökben" elég "neves" gyártónak számít. (Kb. röviden: főleg azért, mert elég olcsón kínálnak viszonylag jó minőségű audio termékeket). Persze viszonylag újak a piacon és gyak. egy mini "családi vállalkozás" féléről van szó. Ezt talán csak azért írtam, hogy bár ettől még lehet ez is, az is, de azért még ettől nem húznám be egyből a vészféket...

(#64904) V/ válasza SunMount3r (#64903) üzenetére


V/
Topikgazda

Nem vontam kétségbe hogy mennyire neves gyártó vagy milyen minőségben dolgoznak, de ha csináltak önálló webshop-ot és az AliExpresen is van saját webshop-juk, akkor nem igazán bölcs megvalósítás a kettőt saját maguknak biztonság szempontjából összehasonlítani, a marketinges emberük nem igazán van helyzet magaslatán.

(#64905) csuhi17


csuhi17
tag

Hali.
Van egy rendelésem, egy telefon ami sajnos a kedvezmények kuponok meg miegymás ellenére is vámos határon túl van. 284.19USD-t vont tőlem le.

Az Ali standard szállírás-t adta fel, a többi lehetőség még ++90USD-be fájt volna.
Most hogy elküldte a nyomkövszám: YT2302821901000349 azt lehet tudni hogy a
Yun express mivel küldi a vámolásos csomagokat? Mennyi idő lehet amire készhez kaphatom?

Ill. az összefoglalóban nem találtam róla infót, esetleg bele lehetne írni, hogy ha a rendelés értéke elérte a vámos határt, akkor az Ali standard átválthat "Seller's Shipping Method"-ra.

(#64906) V/ válasza csuhi17 (#64905) üzenetére


V/
Topikgazda

esetleg bele lehetne írni, hogy ha a rendelés értéke elérte a vámos határt, akkor az Ali standard átválthat "Seller's Shipping Method"-ra
Nem írom be az Összefoglalóba mert az hogy az eladó nem azzal küldi mint amivel meg lett rendelve nem az értékhatártól függ.
Ha az van kiírva hogy AliExpress standard és ehhez kaptad a YT2302821901000349 azonosítót, az nem változott másik szállítási módra, hanem olyan szállítással jön ahol biztosítva van a vámolás és áfa fizetés a megérkezéskor, ha EU-n kívüli az indulási hely.
Küldheti AliExpress Standard-el, de akkor ne számíts arra hogy azt az áfát amit price adjustment-el leszedtek nem fogod megfizetni itt.
Az Express One már belföldi szállítást végez egy vámoláson átesett csomaggal így értelemszerű hogy valakinek itt a 150 € feletti küldeményt vámoltatni áfáztatni kell.

[ Szerkesztve ]

(#64907) SunMount3r válasza V/ (#64904) üzenetére


SunMount3r
nagyúr

Sorry, de erre még vissza kell térnem:
Szóval, akár a DDP-ssel, akár a KYC Tax-included-el küldik a csomagot, egyik esetben sem fenyeget a a VÁMFA veszélye? Vagy csak az IOSS esetében nem?

Mert akkor lehet írnom kellene nekik, mielőtt még postázzák, hogy melyik szállítási móddal kellene küldeniük. ??? :F

(#64908) V/ válasza SunMount3r (#64907) üzenetére


V/
Topikgazda

Felejtesd már el ezt VÁMFA dolgot, van vám (TAX, ennek van adó jelentése is) és van áfa (VAT) ez két eltérő dolog.
A vám 150 € értékhatárig nincs, így azt nem fizeted ha ezen határ alatt van, ha ennél több az értéke akkor a vám lehet 0%-48% értékű.
Az áfa minden beszerzésre van akár 0,1 USD összegtől.
A küldemények vámolása estén mindig van adminisztrációs tevékenység, amelynek keretében ha kell megállapítják a vám értékét és azután megállapítják a vámmal és szállítási költség növelt érték után az áfát.
Ha a kereskedő bejelentkezett az EU-ba adóalanyként akkor 150 € értékig neki kell az áfát fizetéskor beszedni, ez az IOSS rendszer . Ekkor csak elektronikusan kell a vám adminisztrációt megcsinálni, nem kel számolni semmit, mert azt az áfa összeget kiszámolta kereskedő.
Ettől nagyobb összegnél a szállító, az itt kézbesítő cégnek kell teljes körű vámolást elvégezni vámot és áfát megállapítani.

DDP - vámot és vámkezelést a küldő vállalja, az áfát nem, hiszen akkor azt beszedte volna. Persze a 0%-os vagy vámmentes tételeknél nincs sok fizetnivalója, szóval csak szöveg.
KYC Tax-included -ez nálunk nem használatos

(#64909) csuhi17 válasza V/ (#64906) üzenetére


csuhi17
tag

Arra nem számítok hogy VÁM és ÁFA nélküli lesz, nekem itt csak az idő a kérdés, hogy mikor kapom meg. Illetve hogy mivel küldheti a YUN ha vámolásos.<-- itt is csak az idő miatt.

Ha lett volna itt is ez a teló akkor itt vettem volna meg, ha nem sok a különbség.

Az összefoglalóba való beírást arra gondoltam, hogy ha valaki rendel Vámhatár felett, akkor nem azzal fogja megkapni amire számol, arra nem is gondoltam hogy az EO-s vonalon csak az IOSS rendszer megy.
Remélem nem postás lesz.Régebbi vámos postás csomagomnál volt vagy 2 hónap... :((

Tudtommal azzal kellene küldenie amit ő megad lehetőségnek.
De mivel nem találtam rá kérdést a fórumon, lehet hogy csak nekem volt ez gond.

Ui.: Nem rossz indulatból írtam :R , a képet is csak azért töltöttem fel, mert itt nem az ali standardot írja, ebből gondoltam hogy megváltoztatta. Remélem hamar megjön. :)
Kép

[ Szerkesztve ]

(#64910) V/ válasza csuhi17 (#64909) üzenetére


V/
Topikgazda

A kép alapján akkor egyértelmű ha te az AliExpress Standard-et jelölted, hogy megváltoztatta a szállítási módot, de ezt nem az értékhatár miatt tette. Nem tudok olyanról hogy lenne ilyen korlátozás.
Akárki is lesz az itteni kézbesítő max 30 napban kell gondolkodnod, 15-25 nap közti időre saccolom, főleg úgy hogy tegnap és ma is náluk munkanap szóval szabad az út.

[ Szerkesztve ]

(#64911) csuhi17 válasza V/ (#64910) üzenetére


csuhi17
tag

Ne haragudj eltoltam, be kellett volna linkelnem [link] ezt rendeltem meg, nem volt a listában a seller metód, azért zavart meg.
1 hónap még belefér.
Van egy másik rendelésem amit szintén alistandard-al rendeltem.
És sajnos azzal is túlcsúsztam az értéket fölé sikerült lőnöm 200 USD, viszont még nincs feladva. Ezért is érdekelt a szállítási idő meg azért is mert.:

Az egy műszer és ha azt is így adják fel az 1 hónap még bele fog férni. A munkahelyemen hamarosan lesz karbantartás , ezért is rendeltem meg magamnak előre hogy tudjak dolgozni... Szerintük ami nincs napi szinten használva az felesleges kiadás :O
Hálás köszönet az infóért. :C

(#64912) V/ válasza csuhi17 (#64911) üzenetére


V/
Topikgazda

Valójában még változhat a szállítás, hiszen csak meg lett rendelve. Ha tényleg átveszi a Yun Express akkor lesz pontos információ hiszen nem lehet a telefon szállítási súlya 1 dkg mert most még annyit írnak és valójában 560 gramm

(#64913) Jhonny06


Jhonny06
veterán

Sziasztok!

Kicsit megkavarodtam a vámot illetően. Erre a tételre kell majd még pluszban fizetni várhatóan, ha AliExpress Selection Standard-dal jön?

(#64915) V/ válasza Jhonny06 (#64913) üzenetére


V/
Topikgazda

Szerintem semmit sem kell fizetned, mindig a termék nettó ára számol, ha tényleg forintban fizetted szerintem buktál úgy 1500 Ft-ot a $-os árhoz viszonyítva. Most a vámmentes 150 €-ot 64000 Ft-al számolják és neked a termék árad 59106 Ft, alatta vagy itt az AliExpress szedi be az áfát és majd Express One kézbesíti.

[ Szerkesztve ]

(#64916) Jhonny06 válasza V/ (#64915) üzenetére


Jhonny06
veterán

Még nem fizettem ki, de átállítom USD-re akkor. Köszi! :)

(#64917) lacoka55 válasza csuhi17 (#64911) üzenetére


lacoka55
aktív tag

Szia az a Battery ------22000mAh az szerintem túlzás ekkora kapacitás nem fér el ekkora méretben már a fele is megkérdőjelezhető csak 1 visszajelzése van az eladónak
[link]

(#64918) csuhi17 válasza lacoka55 (#64917) üzenetére


csuhi17
tag

Hali.
Meglehet [link] majd kiderül, [link] van lehetőség tesztelni.Ha megjön úgyis rálesek majd.

De közel áll hozzá, mert kell kraft egy akkora ledhez :) .
Elsősorban a súlya fogott meg, meg a mérete, ill a többi tulajdonsága.
108MP samsung kamera (utánna néztem, annyi az, csak kell neki sok fény), 20MP éjjellátó, infra távirányító ami remélem tanítható, jó háttér világítás, stb.
Meg ha dobni kell akkor az a 580g mégiscsak 580g. :DDD

(#64919) Harcipocok84


Harcipocok84
junior tag

Sziasztok!

Valahogy ki lehet erőszakolni azt, hogy az Aliexpressről rendelt termékeken szerepeljen a egyéni vállalkozásom adószáma?

Aliexpressről rendelt alkatrészekből építek saját eszkzöt, és ezeket árulom. Az nagyon szép hogy gyűjtögetem az összes számlát, de ha kijön a NAV, és be kell mutatnom a felhasznált eszközeimnek az eredetét bizonyító dokumentumokat, akkor kérdés hogy elfogadják-e azokat a számlákat, amin szerepelnek az eszközök, szerepel a nevem és címem, de nem szerepel az adószámom...

(#64920) LouiS22 válasza Harcipocok84 (#64919) üzenetére


LouiS22
veterán

Nem. Az Aliexpress B2C. B2B-re az Alibaba van.

Mielőtt kérdezel, nézd meg az 1. számú hozzászólást, vagy használd a keresőt, azért van!

(#64921) Harcipocok84 válasza LouiS22 (#64920) üzenetére


Harcipocok84
junior tag

Hát ezt jó tudni...

De ugye azért nem sértettem semmilyen törvényt azzal, hogy a vállalkozásomban Aliexpressről vásárolt cuccokat használok fel a késztermékhez?

[ Szerkesztve ]

(#64922) LouiS22 válasza Harcipocok84 (#64921) üzenetére


LouiS22
veterán

Erről a könyvelőddel beszélgess.

[ Szerkesztve ]

Mielőtt kérdezel, nézd meg az 1. számú hozzászólást, vagy használd a keresőt, azért van!

(#64923) V/ válasza Harcipocok84 (#64919) üzenetére


V/
Topikgazda

Nézd meg a számlát hogy milyen adatokat vesz át és azokba lehetne beírni, ez a Shipping address, amit a regisztrációs címből vesz át, nem a külön megadott szállítási címekből.
De ha biztosra akarsz menni akkor vállalkozás esetén a regisztrációt is vállalkozásra kell alapozni, a vállalkozás neve, címe, (adószáma) a fizetés a vállalkozás bankkártyájáról, bankszámlájáról kell hogy történjen, nem tudom nálad a vállalkozás finanszírozásai dolgait hogy oldod meg, de magán és vállalkozói, céges viszonyok nem keverhetőek. A beszerzéseknél meg 150 € felett már céges vámolásnak kell megvalósulnia.
Másik dolog az hogy az AliExpress-től kapsz számlát nem az eladótól (bár az eladó neve rajta van) és elektronikusan. No ezeket a számlákra nem csak az alábbi formai követelményeknek kell megfelelni
számla kelte: az a dátum, amikor a számlát kibocsátották
számla azonosítására szolgáló egyedi sorszám, amely a számlát egyértelműen azonosítja
számlakiállító adatai (név, cím, adószám)
az ügyfél neve és címe
a vevő adószáma, amennyiben nem magánszemély
a termék/szolgáltatás megnevezése, termék mennyisége, nettó egységár, nettó végösszeg, bruttó végösszeg, ÁFA értéke és százaléka

vonatkoznak még hanem ez is:

Ha az adóalany olyan elektronikus számlát fogad be, amin nincs sem elektronikus aláírás, sem hash kód, vagy bármilyen olyan informatikai megoldás, mely védené azt a változtatás ellen, célszerű lehet azt elektronikus aláírással vagy bármely más dokumentum védelemmel ellátnia. Egyéni vállalkozók és áfaalany magánszemélyek esetében erre megfelelő megoldás lehet az Ügyfélkapun alapuló Azonosításra Visszavezetett Dokumentumhitelesítési szolgáltatás, az AVDH is
Abban az esetben, ha az adóalany az elektronikus számlákat kizárólag papíralapon őrzi meg (így például az elektronikus számlának minősülő, e-mailben továbbított PDF számlát csak kinyomtatva őrzi meg), az Áfa tv. előírásába ütközően jár el, ami miatt az adóhatóság az Art. rendelkezése értelmében mulasztási bírságot állapíthat meg.

Nekem kétségeim vannak hogy a NAV ezeket az AliExpress számlákat elfogadná egy vállalkozás könyvelésében, eredetigazolásnak megfelelő lehet, de más adózási funkcióra semmiképp, de kérdezd meg a könyvelődet.

[ Szerkesztve ]

(#64924) V/ válasza V/ (#64923) üzenetére


V/
Topikgazda

Még annyit hogy szerintem az AliExpressről letöltött számla (Tax Invoice) inkább arra igazolás hogy az AliExpress beszedte az áfát, a Invoice No : HU011032023012700008931 azonosító számmal a Total VAT (in EUR) összeg a holland adóhivatal felé elutalva hogy az továbbítsa a magyar NAV-hoz.

[ Szerkesztve ]

(#64925) Jar


Jar
tag

Vita eredményeként ezt kaptam:

Refund to bank card: US $23.29
Refund to Coupon: US $2.91
There will be a wait for the refund to the bank card. Refund to wallet or coupon, please check in My AE.

A "Refund to Coupon"-t már egy előző alkalommal sem találtam vagy nem is kaptam meg. A mostani beérkezésére várok még, de - követve utasításaikat - hogyan varázsoljam elő ? Hiába világos és végrehajtom amit írnak, kupon sehol. Hogyan tudnám megreklamálni ?

Better today a swimming pool than tomorrow a gallows pole.

(#64926) Harcipocok84 válasza V/ (#64923) üzenetére


Harcipocok84
junior tag

Nekem kétségeim vannak hogy a NAV ezeket az AliExpress számlákat elfogadná egy vállalkozás könyvelésében, eredetigazolásnak megfelelő lehet, de más adózási funkcióra semmiképp, de kérdezd meg a könyvelődet.

Igazából nekem ez is elég. Költségként nem tudok elszámolni amúgy sem ezekkel az alkatrészekkel. Csak igazolni akarom, hogy azokat bizony megvettem, ÁFA kifeizetve és nem csempészett, fű alól megvett cucc..

(#64927) zoltanz válasza V/ (#64886) üzenetére


zoltanz
nagyúr

Értem a Cseh Dhl a szállító cég küldemény azonosító: 2153487897987
Az ali azt írja leszállítva. 3 hete Helyi posta nem kapta meg, nem jött értesítő sem
köszi! :R

Manapság egy előnye van ha nem vagy szegény, színvonalasabb ellenségeid lehetnek

(#64928) V/ válasza zoltanz (#64927) üzenetére


V/
Topikgazda

Ha ez a szám a nyomkövetési szám lenne akkor azt ne keresd a postán. Nem ők kézbesítik.
De ez nem DHL Express azonosító mert az övék 10 számjegyű ez meg 13. Akik 13-as azonosítóval dolgoznak azoknál nincs semmi bejegyzés, szóval ezzel valami nem stimmel.

(#64929) Gézengúz válasza V/ (#64928) üzenetére


Gézengúz
addikt

Lesz még ebből valami V?

ECSCCA0008088835

(#64930) lacoka55


lacoka55
aktív tag

Volt egy ECSC csomagom ami 7 nap alatt átjött de a postától még nem kaptam meg
ennyire nem lehetne lassú a posta 23 Jan 2023 19:05 Arrived at local delivery center Magyarország kis boríték méretű zacsi
Másik 2 rendelésem beleesett az ünnepekbe de már 3 napja munkanap van ha jól tudom és még semmi mozgás mikor várható hogy feladják ?

(#64931) V/ válasza Gézengúz (#64929) üzenetére


V/
Topikgazda

Kellene egy Import clearance succes és azután menne át a Magyar Postára, mivel 2-10 nap késlekedés van írva vámolási tevékenységre és ez azért munkanap lehet hogy héten csak megkapod.

(#64932) V/ válasza lacoka55 (#64930) üzenetére


V/
Topikgazda

Dehogynem lehet lassú. Ma van a 6. munkanapja.

(#64933) Gézengúz válasza V/ (#64931) üzenetére


Gézengúz
addikt

3 dolláros GPS antenna.
Mit tökölnek ennyit...

(#64934) stomi61 válasza Gézengúz (#64929) üzenetére


stomi61
tag

Nyugi, nekem 20 napig állt ebben a státuszban, ma megérkezett.

(#64935) V/ válasza Gézengúz (#64933) üzenetére


V/
Topikgazda

A vámolási adnminisztrációt mindig meg kell csinálni, ha hiányzik valami adat azt be kell szerezni. Ha nincs áfa kifizetési igazolás, vámárúnyilatkozat vagy ehhez kapcsolodó elektronikus adat a küldeményhez akkor azt csak normál vámolással lehet beléptetni Mo-ra még akkor is ha csak 3 $-os valamiről van szó. Az adatpótlás időbe telhet.

(#64936) tobias88888


tobias88888
őstag

Több száz vásárláson vagyok túl, de most kicsit kihúzták a gyufát nálam. Vettem volna két táskát 36 dollárért ($12+25) + $9 szállítás ($4.5 fejenként). A 12 dolláros táska megjött, a nagyot azonnal visszafordították Kínában és visszajutott a kereskedőhöz. A 25 dolláros táskára $22-nyit akar maximum refundolni az aliexpress, ami szerintem lopással egyenértékű. Természetesen a refund üzeneteimre nem válaszolnak. Az én matekom szerint 25+4.5et kellene fizetniük, de minimum a nagytáska árát, de nem annak a 90%át...

[ Szerkesztve ]

(#64937) zoltanz válasza V/ (#64928) üzenetére


zoltanz
nagyúr

Értem. Köszi! Global Express Tracking-re is ezt a 13 számot írja
Még annyit ír az Aliexpress a nyomonkövetésnél, hogy "logisztikai késés" lehető leghamarabb szállítják

[ Szerkesztve ]

Manapság egy előnye van ha nem vagy szegény, színvonalasabb ellenségeid lehetnek

(#64938) V/ válasza tobias88888 (#64936) üzenetére


V/
Topikgazda

A kereskedőtől kéred vissza a pénzt első körben, ha az ajánlatát nem fogadod el az AliExpress csak akkor lép be a folyamatba. Milyen indokot választasz a dispute-nál mert van ahol tényleg nem írhatod be a teljes összeget. Lehet hogy csak másikat kell választanod.

(#64939) V/ válasza zoltanz (#64937) üzenetére


V/
Topikgazda

A Global Express Tracking szöveg felett mi van írva nálad?
A képen AliExpress Saver Shipping felel meg annak amit kérdezek

Mert a Cainiao azt írja hogy nincs is elküldve. Awaiting seller dispatch

[ Szerkesztve ]

(#64940) Pityu99


Pityu99
tag

Sziasztok, Aliexpress Selection Standard nem Express One kellene, hogy legyen? Rendeltem egy Gamesir G7 xbox controllert a Gamesir store-ból és NL végű nyomkövetési számot kaptam. A holland posta is olyan tetű lassú, mint a belga? Fizetni is kell majd a postának? Free shippinges volt, szóval dispute-olni nincs értelme, de azért rohadjon meg, hogy most várhatok majd heteket, mire beesik az EO-s 1-2 héttel szemben.

(#64941) V/ válasza Pityu99 (#64940) üzenetére


V/
Topikgazda

Az is az, nem csak Express One-al kézbesítik ezeket.Bár esertleg nézd meg a Track order gombra kattintva hogy nem változtatta meg az eladó a szállítási módot.
Az AliExpress Standard Shipping a biztosan EO-s, de annál is előfordult már más szállító.
Most is EU-n belüli számot kaptál, a belga postások esetén mennyiszer fizettél? Ha azoknál nem, akkor ennél sem kell. A szállítási idő változó, 18 naptól 40 napig.

(#64942) tobias88888 válasza V/ (#64938) üzenetére


tobias88888
őstag

Hát, beletelt egy időbe mire megtaláltam mert most nálam ha az "Order Details"-re nyomok akkor átvált arabra az oldal és persze ők jobbról balra írnak :D

"Tracked as returned/canceled/lost/held at customs" - Itt a teljeset vissza kéne adják. Nem először csinálom, száz felett járok rendeléssel, remélem rendeződik a dolog.

[ Szerkesztve ]

(#64943) cof válasza lacoka55 (#64930) üzenetére


cof
veterán

Ma be volt dobva a postaládámba az enyém. Ugyanez az időbélyeg, gondolom akkor együtt adták fel.

Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok

(#64944) V/ válasza tobias88888 (#64942) üzenetére


V/
Topikgazda

Igen és a visszakérési összegnél nem teljes pénz van felajánlva?

(#64945) Pityu99 válasza V/ (#64941) üzenetére


Pityu99
tag

Nem változott, Ali Selection Standard van írva ugyanúgy.

NL posta már régen volt, de volt már, hogy a 400/800-at be kellett csengetni a királyi pénzlopóknak. Belga meg az utolsó két csomagom 2 hónapig jött, remélem ez nem fog.

[ Szerkesztve ]

(#64946) cof válasza V/ (#64941) üzenetére


cof
veterán

Az AliExpress Standard Shipping a biztosan EO-s

Inkább csak akkor ha 15-day delivery jelöléses. Szerencsére visszajöttek, biztos észrevettétek. Amúgy lehet NL is ez az AS Standard.

3 for US $5.99 cuccokról meg levették a 15-day delivery opciót, Ali Selection Standard, újra sima postás lett...

Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok

(#64947) cof válasza Pityu99 (#64945) üzenetére


cof
veterán

Na akkor ezt a Selection Standard-ot is elkerülöm... Eddig ECSC... volt legalább és gyors is viszonylag. NL nekem is régen volt de jó is, mert majdnem 2 hónapig jött.

Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok

(#64948) zoltanz válasza V/ (#64939) üzenetére


zoltanz
nagyúr

AliExpress Saver Shipping helyén ez van pontosan: DHL_CZ

Manapság egy előnye van ha nem vagy szegény, színvonalasabb ellenségeid lehetnek

(#64949) cof válasza zoltanz (#64948) üzenetére


cof
veterán

Lefogadom nulla értékeléses eladó. :D

Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok

(#64950) V/ válasza zoltanz (#64948) üzenetére


V/
Topikgazda

Értem, de ez nem DHL szám így ötletem sincs hogy hol lehetne követni. Bár esetleg itt írd már be miután Czech Post lett választva az irányítószámodat ad-e fel valamit, mert még holland postásnak is beazonosította a nyomkövető. :F

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.