Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#99601) Narxis válasza Rolly (#99599) üzenetére


Narxis
nagyúr

Én még mindig nem mondtam, hogy ne oltsunk, de az oltási kártya bevezetése és minden ahhoz kötése óta egy kényszerítés zajlik. Én ez ellen szólalok fel. Az oltson aki akar, aki meg nem akar az nem akar és éljük a normál életünket.

Thanos was right.

(#99602) Rolly válasza Narxis (#99601) üzenetére


Rolly
veterán

sajnos muszáj most ezt tenni... Ahhoz hogy minél hamarabb részleges nyitás lehessen kell az oltási igazolvány... Nem kényszerítés ez csak a gazdaság és társadalom érdeke, hogy aki védett az most kapjon átmeneti előnyt... De ez szerintem 1-2-3 hónap múlva meg fog szűnni és mindenki azt csinál amit akar....

Én amúgy csinálnék egy másik igazolványt is az oltás elleneseknek aki nem akar oltást az nyilatkozzon erről... És ezt rögzítsék be az EESZT eProfilba... És akkor a COVID19-cel kapcsolatos ellátásokat - ha később szükség lesz rá - fizetheti saját zsebből utólag...

Mivel ahhoz, hogy azok akik nem olthatók védettek legyenek ahhoz pedig jelenlegi számítás alatt 80%-os átoltottság kellene.

Gondolj bele itt aki oltat azért teszi, hogy magát - és mondjuk 1-1 hozzátartozóját védje (feleségem sem biztos, hogy oltható mert többször volt már anafilaxiás reakciója gyógyszerekre, bár próbálunk Orvos ismerőssel intenzív előtti oltást intézni) ha a sok idióta oltás ellenes miatt valamelyikben kialakul egy olyan mutáció ami megkerüli az oltást ott leszünk mint 1-1,5 éve és kezdődik minden előröl...

(#99603) Coyot válasza Narxis (#99601) üzenetére


Coyot
őstag

Még mindig magyarázuni kell mire való az oltás itt is? Nem érzitek ezt kurva gáznak?

Rolly megelőzött, teljesen egyetértek,ha nem kella cucc, álld a cehhet a korházban és kész, azokét is akivel kontakt voltál.
Arról meg szó sem esett, hogy azokat akiket nem lehet oltani is azok az emberek védik akiket lehet - tudom midnenki önző féreg sekit nem érdekel a másik. A szörnyű az mikor a családodon belül okoznak ezzel haláleset, nomeg fél év munkából kiesést a két családfenntartónak.

[ Szerkesztve ]

Má' nem

(#99604) Narxis válasza Rolly (#99602) üzenetére


Narxis
nagyúr

Ha ez valóban nem tartós dolog akkor néhány hónapot fél lábon is kibirok de elég bizonytalan a helyzet ahhoz, hogy ezt egyértelműen ki lehessen jelenteni. Én szívesen lemondok az orvosi ellátásról, sok-sok éve CSAK magánba járok.

#99605-06 de ha "vaxxer" fertőz meg akkor ez oda-vissza alapon is működjön, sőt a vaxxer menjen magánba a trombozisával meg a szívizomgyulladásával. Ötletelhetünk még ilyen f.szságokon de inkább ne. Tekintve a hazai statisztikát a lélegeztetőgépre kapcsolt betegek esetén, szvsz mindenki jobban jár ha nem kapcsolják rá...

[ Szerkesztve ]

Thanos was right.

(#99605) Madwe válasza Rolly (#99602) üzenetére


Madwe
nagyúr

Antivaxxer kártyát adom, de ne csak a korházi kezelést fizesse hanem automatikusan vállalja hogy túltelítődés esetén a sor végére kerül. Ha bizonyíthatóan ő fertőzött meg másokat akkor esetleg valami btk ptk pert is lehessen a nyakába rakni ;]

(#99606) Madwe válasza Narxis (#99604) üzenetére


Madwe
nagyúr

Én is, de magánba komolyabb műtétek/ellátás nincs, alap kovizsgálásokra s kis műtétekre szakosodtak csak. Pl lélegeztetőgép sincs

[ Szerkesztve ]

(#99607) -Skylake- válasza Madwe (#99605) üzenetére


-Skylake-
addikt

Érdekelne egyébként a felvetésed mögötti gondolatmenet.
Tény 1 : a covid oltás jelenleg nem kötelező, hanem maximum ajánlott és választható
Tény 2 : az influenzaoltás szintén nem kötelező, hanem maximum ajánlott és választható
Tény 3 : TB-t alapvetően (a valóságot hagyjuk) azért fizetsz, hogy amikor valami bajod van, akkor kapj ellátást.

A Te gondolatmeneted kb az, hogy aki télen influenzás lesz de nem volt beoltva (mert nem kötelező) azt dobják ki a kórházból, aki covidos lesz de nem volt beoltva (mert nem kötelező) azt dobják ki a kórházból, akit megcsíp egy maláriás szúnyog ami idetévedt egy áruszállító teherautón azt dobja ki a kórház, mert a magyarok nincsenek malária ellen oltva (az sem kötelező). Sőt mi több, miután emberünk télen meg van fázva és köhög, még induljon ellenne BÜNTETŐELJÁRÁS IS, mert lehet, hogy megfertőz valakit aki szintén nincs influenzára oltva, mert nem kötelező.

Hát, zseniális egy világnézet amúgy.

Majd ha egy adott vakcina kötelező lesz, utána van az az ügyvédcsapat aki valahogy megoldja, hogy mondhassa a kórház "nem látunk el, mert nem vagy oltva" , de erről jelenleg szó sincs. Jelenleg ott tartunk, hogy ÉN személyesen bármikor dönthetek úgy, hogy nem kérek oltást, a kórház pedig SOHA nem dönthet úgy, hogy emiatt nem lát el, ameddig fizetve van utánam a TB. Mert kvázi ez a TB, egy előfizetés arra, hogy ellát egy kórház. Mivel a nem-oltakozással semmilyen szabályt nem szegek meg (mivel nem kötelező) , így semmilyen jogalapja nincs egy kórháznak arra, hogy megtagadja a covid miatt szükséges ellátásomat.

Ezt gondold át.

[ Szerkesztve ]

"Those who would shave the beard for pussy deserve neither the beard or the pussy." - Ben Franklin, probably

(#99608) Madwe válasza -Skylake- (#99607) üzenetére


Madwe
nagyúr

Eazy, csak trollkodtam, nyilván se nem jogosnak se nem megvalósíthatónak nem gondoltam, csak kellett egy kis túltolás erre az oldalra is a sok békaemberes fantazmagória mellé :)

(#99610) sb95 válasza janeszgol (#99592) üzenetére


sb95
csendes tag

"Jövőre választások lesznek, luxus lenne itt hibázni."

Szerintem pont ezzel hibáztak/hibáznak óriásit. Iszonyú sok embernél kiverte a biztosítékot, hogy a 16-18 év közöttieknek, azaz a legkevésbé veszélyben lévő korosztálynak előresorolja az oltását az aktív, dolgozó korosztállyal szemben. Pláne, hogy már itt a nyár, nyugodtan lehetne az ő oltásukat szünet alatt lebonyolítani.

(#99611) FіkuszKukіsz válasza -Skylake- (#99607) üzenetére


FіkuszKukіsz
őstag

Mondjuk annyiban árnyalja a képet, hogy az influenza oltás tudtommal fizetős, a covid meg nem.

Romanes eunt domus

(#99612) Madwe válasza sb95 (#99610) üzenetére


Madwe
nagyúr

Az aktív dolgozó korosztályt is oltják, aki oltást akar kb bemegy s kap rögtön - de nem akármit. A 18 alattiak jelenleg csak pfizert kaphatnak. S az a korosztály is hozzájárul a vírus terjedéséért, nem is kicsit.

[ Szerkesztve ]

(#99613) Apollyon válasza -Skylake- (#99607) üzenetére


Apollyon
Korrektor

Azt még tegyük hozzá, hogy ha nincs rendezve a TB-d, az életmentés akkor is kötelező, nem tagadhatják meg az ellátást, nem fognak hagyni meghalni senkit, legalábbis egyelőre. Az igaz, hogy utána benyújtják a számlát.

#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.

(#99614) forumpista válasza forumpista (#99596) üzenetére


forumpista
tag

Csak hogy árnyaljam a képet, a cimborám most hívott, hogy felhívott egy tesztlabort és ott azt mondták hogy nincs semmilyen karantén pozitív igg után.
Na akkor ezt fejtse meg valaki... :)

(#99615) Apollyon válasza forumpista (#99614) üzenetére


Apollyon
Korrektor

[link]

#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.

(#99616) Precorus válasza sb95 (#99610) üzenetére


Precorus
tag

Én bonyhádi vagyok, csüttörtökön regisztráltam hétfőre , annyi időpont van hogy a 40. oldalig kellett görgetnem(AZ-ért, ha már lehet válogatni :DDD ). Tegnap csináltam, szóval pár száz oltás biztos hogy van itt.(csötörtökről hétfőre, és még dupla ennyi van előjegyezve valamikor a következő héten)

Én ebből azt vonnám le, hogy aki akarta, már megkapta.

Könyvtár == Old-school Netflix

(#99617) Cabaye89 válasza forumpista (#99614) üzenetére


Cabaye89
csendes tag

Ezért még telefonálni sem kellett volna :) Eléggé logikátlan lenne, ha 3-4 hó-val a fertőzés után egy antitest szűrés eredménye után karanténba raknának.

(#99618) -Skylake- válasza #32839680 (#99609) üzenetére


-Skylake-
addikt

"Akkor most mi a jogalap, hogy a COVID miatt, aki nem covidos annak megtagadják a szükséges járóbeteg ellátását? Ez fordítva is igaz ám..."

Az más, mert a fizikai teljesítőképesség miatt tagadják meg. Ha egy kórházban van 100 orvos, de annyi a covidos hogy 80 orvos kell az életben tartásukhoz, akkor ez azt hozza magával, hogy 20 orvos kell ellássa 100 orvos feladatát. Tehát itt nem megtagadják az ellátásodat, hanem fizikailag nem képesek biztosítani , nincs rá erőforrásuk. Ez persze annak nem oldja meg a problémáját aki járóbeteg, de azért itt nem arról van szó, hogy leszarnak, hanem arról, hogy egyszerűen már nincs kapacitásuk. Ha lenne ellátnának, de nincs.

"Those who would shave the beard for pussy deserve neither the beard or the pussy." - Ben Franklin, probably

(#99619) -Skylake- válasza FіkuszKukіsz (#99611) üzenetére


-Skylake-
addikt

Aha. Most még nem. Aztán ha ezt is szezonálisan újra kell majd oltani, akkor gondolod évente ajcsiba gyártja majd az a 2-3 cég (aki majd marad mikor tisztult a kép) azt az évi ~ 15 milliárd adag vakcinát ? Puszira ? Túl azon, hogy egyébként de, a covid oltás nagyon is fizetős, csak a jelenlegi helyzetben az állam átvállalja a költséget.

"Those who would shave the beard for pussy deserve neither the beard or the pussy." - Ben Franklin, probably

(#99620) bazsi83vp


bazsi83vp
senior tag

Végigoltanám a lakosságot a Sino-val (T-sejtes immunválasz, hosszútávú) majd jöhet egy Astra-/Pfizer-kampány (B-sejtes immunválasz, rövidtávú- ez az antitestes)
Vagy épp fordítva, hogy van oltóanyag. Aztán talán eltűnik ez a gané az életünkből. :))

[ Szerkesztve ]

(#99621) forumpista válasza Cabaye89 (#99617) üzenetére


forumpista
tag

Én is ezt gondolom, de azért parázott be, mert egy másik barátom elég érdekesen járt:
ki kellet mennie Ausztriába 1 napra (reggel ment, este jött), előtte csináltatott egy negatív PCR-t hogy beengedjék, azzal kiment, délután pedig visszajövet megállította a magyar rendőr és bevágták 10 nap karanténba mert külföldről jött, függetlenül attól hogy ott volt a kezében az érvényes és negatív PCR...

Na ezután mondta azt hogy f@sza lesz ha a védettségi igazolványhoz csináltat egy igg tesztet, aztán őt is karanténba dobják, mert pozitív.

(#99622) FіkuszKukіsz válasza -Skylake- (#99619) üzenetére


FіkuszKukіsz
őstag

Itt az egyénekről volt szó, nekik per pillanat nem fizetős. A jövőt pedig senki sem tudhatja. De ha te tudod, akkor a holnapi eurojackpot számok jöhetnek privátban :)

[ Szerkesztve ]

Romanes eunt domus

(#99623) lacos001 válasza Stanlee (#99544) üzenetére


lacos001
senior tag

"ettol fuggetlenul en oltatnam magam ezerrel, mindegy, hogy ki mit mond."

Akkor uccu neki. Tegnap is elmondta, ő beolt, nem kell várjak az Impfzentrum idiótaságára.
Egyedüli baj, hogy AZ amije van. (várjunk a tanulmányra...)

Nem mondja azt egy fiatalabbnak, hogy nem olthatom be drága, mivel a célszemélyek sem jelennek meg, nem kérik. A cuccnak fogynia kell.
Nem csak idősebbeket bökdös. Viszont a napi 20, heti 100 még igy sincsen meg neki.

Gondolom felétek is megoldható, hiszen toltak rengeteg AZt a házi orvosoknak.
Esetleg ha rákérdezel többet megtudsz. Nem gondolnám, hogy reménytelen.

(#99624) -Skylake- válasza FіkuszKukіsz (#99622) üzenetére


-Skylake-
addikt

" A jövőt pedig senki sem tudhatja. De ha te tudod, akkor a holnapi eurojackpot számok jöhetnek privátban"

Igazad van, a jövőt én sem tudom, csak valahogy van egy olyan érzésem, hogy 1 : a gyógyszergyárak nem fognak több milliárd vakcinára kapacitást lekötni ingyen, 2 : az államok sem arról híresek, hogy évi több százmillió-milliárd eur mértékben vesznek vakcinát a jónépnek.
Tehát amikor ezt állítom arra alapozok, hogy ilyen még a történelemben sosem volt. Ergo vagy úgy lesz mint eddig, hogy fizetsz érte, vagy a covid ráébresztette az elitet arra, hogy sokkal jobb a léleknek ha jót cselekszünk és egy mindenkiért mindenki egyért, mint a pénz. Nyugodtan tippelj, hogy melyik.

"Those who would shave the beard for pussy deserve neither the beard or the pussy." - Ben Franklin, probably

(#99625) sb95 válasza Madwe (#99612) üzenetére


sb95
csendes tag

Igen, oltják, jelenleg kínaival, majd május 3.-tól AstraZeneca-val. Az előbbi egy dokumentálatlan, engedély nélküli dolog, az utóbbinál meg búcsút lehet mondani annak, hogy nyáron elutazz bárhova, mivel az oltottságot belépéshez elfogadó országok döntő többségénél olyan rendszer működik, hogy egységesen, minden vakcina esetében az utolsó dózis beadása után 1-2 héttől számolják a védettséget. Ez AstraZeneca esetében augusztus vége. És hozzáteszem, nagyon sokan nem kaphatnak AstraZeneca oltást sem, akiknek pl. van valamilyen hematológiai betegsége. De persze ez magasról le van tojva.

És igen, a 18 év alattiak csak Pfizert kaphatnak. Jogos! De miért is van ilyen megkülönböztetés, hogy náluk figyelembe vesszük azt, mit kaphatnak, közben meg boldog-boldogtalant beoltatunk egy olyan vakcinával, aminek se normális engedélye, se normális dokumentációja nincs?

Mondom, nekem nem a 18 év alattiak Pfizer oltásával van a bajom, hanem a megvalósítással. Könnyedén lehetne az aktív korúakat és a 18 év alattiakat egymás mellett oltani és mivel a Pfizer rendszeresen szállít, így szépen mindenkinek jutna elég hamar. Ehelyett félretesszük nekik az összeset, a 18+os meg le van tojva, ha kell neki a normális vakcina (Pfizer), akkor várjon júliusig és poshadjon otthon.

(#99626) Coyot válasza -Skylake- (#99624) üzenetére


Coyot
őstag

Ugye itt ellene egymás mellé tenni a bukott pénzeket amiket az államok adó formájában buknak el - vajon hogy sikerült kishazánknak ellőni az éves minuszt március végére?

Ha ezt a két összeget egymás mellé tesszük, attól félek az olcsóbb az ha beoltatják a népet ingyen. Akár 10x is.

És ebben semmilyen jótettlélekség nincs, puszta gazdasági érdek - mindenkié.

[ Szerkesztve ]

Má' nem

(#99627) Sir Pocok


Sir Pocok
őstag

Friss: Döntött az EP: nem kell elfogadni a keleti vakcinákat a tagállamoknak

Az erős embernek nincs szüksége hatalomra, a gyönge jelleműt pedig tönkreteszi.

(#99628) Alpi.


Alpi.
addikt

1-2 hónap és olyan oltást kaphatsz, amilyent csak akarsz. Ha a végére érnek a regisztráltaknak. Addigra már info is több lesz a különböző típusokról. (esetleg)

[ Szerkesztve ]

https://www.youtube.com/channel/UCbJjHfBdTsUw3UJAFr-5Gsg

(#99629) Sir Pocok válasza natë (#99591) üzenetére


Sir Pocok
őstag

Sinoval oltatnék a helyedbe. Voltál már beteg előtte, Neked a gyengébb reakció is sok antitestet termelhet.

Az erős embernek nincs szüksége hatalomra, a gyönge jelleműt pedig tönkreteszi.

(#99630) Tewe013 válasza lacafaca (#99588) üzenetére


Tewe013
őstag

Huh nagyon okosnak gondolod magad, h ezt így megállapítod rólam, de ahhoz már nem vagy elég okos, h felfogd, h nem minden ember ugyanolyan. Azért oltattam be magam, mert 1. unom maszkot és barhogy is nézzük attól ezzel lehet megszabadulni ennyi. A vírus miatt nem aggódtam novemberben elkaptam kigyógyultam kész. Itt a mulatságos vergődés részét ti nyomjátok a történetnek, ha nem lennétek itt akkor ez egy laza beszélgetős topik lenne, de idejöttök vergődni, h a világ 99%-a hülye csak ti vagytok helikopterek és felvilágosultak, nem semmi ego kell ehhez. :)) De szerintem hanyagoljuk egymást, ha majd konteókat szeretnék olvasni akkor belépek egy fb-s laposföld csoportba.

(#99631) Tewe013 válasza Rolly (#99602) üzenetére


Tewe013
őstag

Pontosan ugyanezen a véleményen vagyok én is. Ha nem kell az oltás meg "bízom az immunrendszeremben" meg hasonlók akkor, ha mégis kórházba kerülnek akkor vigyék őket magánba ne foglalják el mások elől a helyet, mert ők ilyen okosnak gondolják magukat.

(#99632) natë válasza Sir Pocok (#99629) üzenetére


natë
nagyúr

Igen...kezdek errefelé hajlani.

(#99633) Tewe013 válasza Precorus (#99616) üzenetére


Tewe013
őstag

Neki csak a Pfizer a vakcina azért ferdít összevissza.

(#99634) andor80


andor80
senior tag

Visszatértünk beoltották a ph szerverparkot :)) :DD :))

Tartsd tisztán a képernyőd ne engedj a digitális szennyezésnek.Blokád alatt tartom én is!

(#99635) Tewe013 válasza sb95 (#99625) üzenetére


Tewe013
őstag

Tessék egy kis dokumentáció a dokumentálatlan vakcina mellé: [link]
Nincs engedélyezve csak több, mint 30 országban. :)

(#99636) Karmko


Karmko
tag

Ősszel már a gyerekek is megkaphatják az oltást. Sőt! Már a 6 hónapos csecsemőknél is vizsgálják. Ugye, hogy ugye? Még a végén kiderül, hogy tévedtem, és nem 90%-os átoltottság a cél, hanem 100%-os. Akik pedig nem élnek semmilyen szintetikus szarral (lásd. korábbi hozzászólás), azok pedig megkapják automatikusan az igazolást. ;]
Persze egy kis noszogatás nem árt, ahogy korábban is:
[link]
És a vallomás:
[link]

Covid, covid, covid, covid... ...járvány, járvány, járvány, járvány... ...oltás, oltás, oltás, oltás...
OLTÁS!
[link]
;]

(#99638) Karmko válasza #20749568 (#99637) üzenetére


Karmko
tag

Mondja az, kinek 7747 szakmai, 7323 közösségi és 2634 blog és lokál hozzászólása van... :DDD

(#99639) Tewe013 válasza #20749568 (#99637) üzenetére


Tewe013
őstag

Nem egészen értem, h egy olyan ember aki szerint az egész egy felhajtás meg egy nagy kamu és nem is érdekli, akkor minek jön mégis egy erről szóló topikba 15 éves videókkal bizonygatni az igazát? :F Azt várja, h itt majd ahelyett, h hülyének néznek megtérít mindenkit?

(#99640) Micsurin válasza Karmko (#99638) üzenetére


Micsurin
nagyúr

Téged ver az asszony vagy mi? :DDD :DDD :W

The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.

(#99642) sb95 válasza Tewe013 (#99635) üzenetére


sb95
csendes tag

Több, mint 30 országban. Ez igaz, de milyen országban, azt tegyük hozzá. Kambodzsa, Irak, Irán, Mongólia, Pakisztán, Namíbia, Venezuela.. Csupa 3. világbeli ország és mellette ott vagyunk mi, valamint a Szerbek.

Azt meg itthon nem mondanám engedélyeztetésnek, hogy hoznak rá egy törvényt, hogy minden vakcina engedélyt kap, amivel már több mint 1 millió embert beoltottak.

(#99643) perempe válasza andor80 (#99634) üzenetére


perempe
addikt

:C

* Brahms: 4. szimfónia *

(#99644) Micsurin válasza #20749568 (#99641) üzenetére


Micsurin
nagyúr

Kérdésedet illetően ezek szerint nem eléggé mert nem látszik. :Y :DDD

The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.

(#99645) Wn2tl válasza sb95 (#99610) üzenetére


Wn2tl
tag

Az szerintem már a legostobábbnak is realizálódott a járványkezelés kapcsán, hogy a közvetlen életeket veszélyeztetve is direktben a pofába hazudik a kormány. Ha ebben így vetítenek, mi mehet a kevésbé látható háttérdolgokban.

(#99646) t72killer válasza Sir Pocok (#99627) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Én ebben az interpretációban olvastam. Lényeg uaz, aki felült a többek között itt is szorgalmazott "rohanj oltatni bármivel" (=a kormányzat által boldog-boldogtalannak nyomott szputyin-sinoleves párossal) az marad másodrangú kategóriában. Lehet a görögökhöz még mehet nyaralni, de a random egyéb Ny-EU országban melózó gyerkőcöt már csak karanténezve, tesztet fizetve látogathatja meg.

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#99647) this is life válasza Karmko (#99636) üzenetére


this is life
Ármester

Menj biztosra , védekezz !!!

[ Szerkesztve ]

Aztán a szomszéd tehenének, hogy szolgál az egészsége?

(#99648) Wn2tl válasza andor80 (#99634) üzenetére


Wn2tl
tag

"beoltották a ph szerverparkot "

A PH-soknak nem kellene 0-24h órába fórumozni és akkor talán működne a szerverpark. Elég nagy blama, hogy egy magát IT-s szaklapnak tartó portál lehal fél napra. :C

(#99649) Rolly válasza -Skylake- (#99607) üzenetére


Rolly
veterán

senki nem mondta, hogy ki kell dobni azt aki beteg lesz... De tudomásul kell venni, hogy EÜ alapba X összeg folyik be és Y kapacitása van az egészségügynek... Közösen fizetjük közösen vesszük igénybe...

Nem véletlen az sem, hogy egyes ellátások esetén már most megtagadhatják a kezelést (vagy kevésbé hatékony olcsóbb kezelést javasolnak). Konkrétan emiatt halt meg nagybátyám volt kollégája, mert 55-60 éves kor között rákos megbetegedést kapott. Ahhoz, hogy a modern személyre szabott kemoterápiát kapjon kérelmet kellett írnia az ellátónak. Írt elutasították és sima kezelést adtak neki ami hatástalan volt ráadásul meg is kellett szakítani... újabb kör 1 év múlva megint hasonló eredménnyel... a 3. évben megkapta volna a modern kezelést már de addigra már sajnos nem volt szükség rá...

Sőt 30 éves "végstádiumú" betegtől megtagadhatják a kezelést, mert nem éri meg / nem tudja a TB kifizetni...

Tehát akkor ha valaki nem fogadja el az ingyenes COVID oltást és COVID beteg lesz azt továbbra se dobnám ki a TB alól, mert az gyilkosság lenne, s nem ezért fizet TB-t viszont ezt az ellátást utólag beszedném tőle (egyben / részletekben) ez már részlet kérdése... És akkor még mindig nem kezeltük az alábbi problémákat:
- kiket fertőz meg (ez igazából kezelve van részben mert aki felveheti az oltást azzal nincs gond, de aki egészségügyi okból nem veheti fel és a sok antivaxer miatt nem alakulhat ki nyájimmunitás akkor az ő egészség károsodásával esetleg halálával ki számol el?)
- túlterhelt egészségügy esetén aki nem kért oltást mert nem akart, miatta nem jut ellátás egy olyannak aki nem volt oltható egészségügyi okból pedig kérte volna? Vagy beoltatta megát de nem alakult ki védelem? Akkor annak ne jusson ellátás?
- vagy például az EÜ túlterheltség miatt nem jut időben ellátáshoz egy sima stroke-os akkor az kinek a sara?

Itt nem csak egyéni szerep van az oltással kapcsolatban, hanem társadalmi is.

Ott van India, eddig 2 mutáns szabadult el onnan, ha ott már az oltásokkal tudtak volna úgy állni, hogy 80%-a az embereknek be van oltva nem lennének ezek a mutánsok. De ugyanígy a világ többi részén ha mindenki beoltattná magát (értsd 80%-a az embereknek) akkor akár el is tudna tűnni a vírus...

Amúgy meg aki antivaxer aszerint ez nem is vírus... szóval nem értem a parát, hogy mi lenne ha egy nem létező, influenzuánál veszélytelenebb vírust elkap... hiszen az oltás rizikója sokkal nagyobb ... így esélytelen hogy ez hátrányként érje amit fent leírtam...

Persze tudom, hogy ez a nagy demokráciában nem megoldható, meg mindenkinek csak joga van, de pont ez a felfogás vezet az emberiség legtöbb problémájához...

(#99650) Qtya123


Qtya123
őstag

Na, még el sem kezdődött, de már kezd hátrálni, belemagyarázni a kormány :) -->
"Az eredeti szabályozás szerint edzőterembe, uszodába, jégpályára ezentúl csak a védettek, valamint a versenyszerűen sportoló 18 év alattiak mehettek volna, de Gulyás Gergely ma már idesorolta a 18 év feletti, versenyre készülő, igazolt sportolókat is."

Akkor ezen a téren marad minden a régiben valószínűleg. Remélhetőleg úgy júniusra el is engedi kedves vezetőnk ezt a védettségi kártyás hülyeséget.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.