Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#93251) Parci válasza Asbee (#93249) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

jó kérdés, hogy ebből mennyi a súlyosabb lefolyás a vírus miatt és mennyi a "több fertőzöttből több súlyos eset is lesz változatlan arányok mellett is". bár a virológusok szerint mindkét tényező játszik. :(

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#93252) Asbee válasza Parci (#93251) üzenetére


Asbee
veterán

Biztos, hogy mindkét tényező. Sokkal fertőzöbb a brit és sokkal komolyabbak a tünetek, már a fiatalokat is keményebben érinti. Most ismerőseim körében, amiről már írtam a másikban, brutális milyen fertőzési lánc alakult ki. Meg is lett ma az első haláleset belőle. Családokon végig mindenkin, tele tüdőgyulladással.

(#93253) Parci válasza Asbee (#93252) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

:(

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#93254) csƵ válasza Asbee (#93252) üzenetére


csƵ
őstag

“brutális milyen fertőzési lánc alakult ki“

Ezt én is tapasztalom. Gyakorlatilag mindenkit megfertőz egy tünetmentes. Ezért robbant ez most be annyira.

(#93255) Micsurin válasza Asbee (#93252) üzenetére


Micsurin
nagyúr

Nyissuk ki a sulikat... bomba ötlet.

The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.

(#93256) lacafaca válasza csƵ (#93254) üzenetére


lacafaca
őstag

pont mind a trikó a 80-90es években...századokon ment végig :DDD (bocs ha morbid vagyok)

Vedd el a szabadságukat, de ne egyszerre, hanem kicsi, apró lépésekben, hogy amikor már semennyi sem maradt nekik, azt észre se vegyék.

(#93257) #49155328 válasza Micsurin (#93255) üzenetére


#49155328
törölt tag

Jó lenne, a gyerekek már megpunnyadnak itthon!

(#93258) tom_tol válasza Parci (#93179) üzenetére


tom_tol
addikt

Értem hogy valami böki a csőröd velem kapcsolatban, de legalább vedd a fáradságot hogy nem ilyen témákkal kapcsolatban írod le a "nevem" mint a szúnyog vagy mentős 19 órás műszakában 100-nál több eset, folyósokon földön ülve honuk alatt oxigénpalackokkal várakozó emberek. Legyen némi kölcsönös tisztelet ;]

(#93259) Parci válasza tom_tol (#93258) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

hát, én nagyon bírlak pedig, de akkor ez plátói

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#93260) emvy válasza Parci (#93259) üzenetére


emvy
nagyúr

Parci, itt van egy velemeny, azert masolom be, mert az altalam emlitett par tucat Bp-i korhazban dolgozo orvos (belgyogyasz, traumasok, etc.) is ezt mondtak, es ezert akarjak maguknak raoltatni a Pfizerre a kinait:

"az RNS alapú meg az adenovírus alapú oltások kizárólag a tüskefehérjét (S) mutatják be a vírusból az immunrendszernek, míg az elölt vírus ezen kívül legalább a membrán és az envelop fehérjéket is (M és E, ezek is a vírus felszínén vannak), illetve esetleg a belső nukleokapszid fehérjét is. (A tüske fehérje az, ami a gazdasejthez kötődik, nem véletlen, hogy ez ellen próbálnak immunválaszt generálni, és az sem véletlen, hogy ez mutálódik ezerrel, kikerülve a gazdaszervezetek immunreakcióit, illetve újfajta kapcsólódási lehetőségek jönnek ezzel létre.)
Szóval, pont, hogy a teljes vírust elölve bemutató oltások adnak rugalmasabb védelmet, mert azokkal lehetőség van az M és az E fehérjék ellen létrejövő immunválaszra is, amik viszont gyakorlatilag nem mutálódhatnak (erős rajtuk a szelekciós nyomás).
Szóval pont fordítva van, mint ahogy írod, a tüskefehérjés megoldásokból kellene új oltást fejleszteni, ha egy olyan törzs terjed el, ami nagyon megváltozott. Ezzel a brit mutánssal pont az volt a probléma, hogy a mutációk miatt a tüskefehérje térszerkezete "kinyílt" nagyon megváltoztatva ezzel a felszínét. Ez mindenképpen rontja az addig kialakult immunitást, azt nem lehetett tudni, hogy mennyire. Szerencsére úgy tűnik, nem "nagyon". A legtöbb mutáció amúgy az immunrendszer szempontjából nem oszt, nem szoroz, de néha bejönnek nagy változások, akkor lehet gond. A brit mutáns ilyen volt.
Csak hogy legyen egy it sec hasonlat: Az adenovírus és az RNS alapú oltás egy olyan beléptető rendszer, ahol a célszemély jobb kezének öt ujjáról veszik csak le az ujjlenyomatot, igaz, azt nagyon nagy pontossággal. (Az ilyen oltásokban a tüske fehérje nagyon nagy dózisban van, ezért erre a fehérjére kb 100x az immunreakció erőssége. Ezért van ezeknél sokszor láz a második dózisnál.) Ezzel szemben az elölt vírussal leveszik mindkét kéz, és láb mind a húsz ujjáról a lenyomatokat, plusz egzotikus esetben fül talp és egyéb lenyomatot is. Szóval ha a célszemély asztalos balesetet szenved és a körfűrész levágja a jobb kezét (mutáció), akkor a kizárólag jobb kézre épült beléptető rendszer nem fogja őt felismerni, az autocannon nem fogja lelődözni a delikvenst. Persze, ha csak három ujjat vág le a gép a jobb kézről (brit mutáns), akkor még működik a felismerés, esetleg nem lesz olyan erős az immunválasz (kevesebb B sejt klón aktiválódik). "

[ Szerkesztve ]

while (!sleep) sheep++;

(#93261) Parci válasza emvy (#93260) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

ezt eddig is tudtuk topikszinten is.

de, ez csak az elmélet.

elölt vírusra nehéz hatékony immunválaszt generálni. igen, van adjuváns, mégis az a tapasztalat (mert elölt vírussal azért van sok), hogy minél idősebb a user, annál kevesebbet ér a vakcina.

másrészt, a többi sem véletlenül célozza a tüskefehérjét, azt "kell" célozni.

jól hangzik a lenti eszmefuttatás, de picit félő, hogy a kínai vakcina egyszerűen csak nem túl hatékony (elmélkedős kérdés: van ismerős, aki kapott és odavágta egyáltalán? mert a legtöbb embernél kb. semmilyen reakció nincs rá, sajnos). biológus-matematikus húgom például azt mondja, hogy a mostani mutációkra rohadtul nem egy, az eredeti vírusból csinált, arra is 7x%-os hatékonyságú cucc a válasz. de majd az idő eldönti.

[ Szerkesztve ]

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#93262) emvy válasza Parci (#93261) üzenetére


emvy
nagyúr

majd kiderul par ev mulva, amikor mar lesznek megbizhato szamok...

> ezt eddig is tudtuk topikszinten is.

topicszinten a kaposztat is tudjuk :DDD

> biológus-matematikus húgom

je suis virologus :)

while (!sleep) sheep++;

(#93263) Parci válasza emvy (#93262) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

ő is beszél azért emberekkel. ér annyit, mint a traumatológus/xy ismerős :DDD

de figyu, neked a válladban a kínai, hivatalból is elfogult vagy innentől

én maradok szkeptikus vele szemben, semmilyen jel nem utal egyelőre a vélt legjobbságára, sőt. hiába logikus a lenti eszmefuttatás elméletben, a valóság egyelőre nem ezt mutatja

[ Szerkesztve ]

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#93264) emvy válasza Parci (#93263) üzenetére


emvy
nagyúr

> ér annyit, mint a traumatológus/xy ismerős :DDD

ah, csak vicces, h tenyleg mindenhol elobujtak a biologusok a barlangokbol, a parom is biologus, jopar cikket irt covid-temaban, de igazabol lofaszt nem tud meg senki a hosszutavu hatasokrol (se)

> de figyu, neked a válladban a kínai, hivatalból is elfogult vagy innentől

abszolut, kognitiv disszonancia ezerrel :DDD

Viccen kivul, tuti, h nem a legjobb, de majd par ev mulva tobbet tudunk.

Tudod, mi zavar? H a baratom haziorvosanal lehet jelentkezni AZ-ra, es a tok egeszseges srac visszamondta, mondvan "nem túl bizalomgerjesztő a híre, hogy kiderül, hogy lehet ilyen olyan mellékhatása van, oltanak vele, aztán visszavonják, ilyesmi" -- a mediahiszti effektive eleteket kovetel.

while (!sleep) sheep++;

(#93265) Parci válasza emvy (#93264) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

a médiahiszti eddig több ezer, tízezer, százezer életet követelt. emberek flangálnak mindenfelé, mert nincs járvány, mert nátha csak, mert xy. azt sem érti meg, hogy oké, hogy ő bátor (azért megnézném, ha a súlyosabb lefolyást sorsolják neki, hogy meddig marad az), de terjeszti és meghal más.

az AZ balfasz volt, az egész folyamatot szarul csinálta. elb.szta.

amúgy én beadatnám, aztán felkészülnék legfeljebb a trombózis tüneteiből és sípolnék, ha gyanús (nyilván nem lenne). mert mellesleg ez még kezelhető is, ha elkapják.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#93266) ivana válasza Parci (#93265) üzenetére


ivana
Ármester

Btw nem az volt, hogy az összes trombózisos eset 50 alatti nőknél fordult elő?

(#93267) Parci válasza ivana (#93266) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

nem ástam bele magam ennyire (majd ha hívnak AZ-ra :DDD). nem az összes, de igen, nőknél 3x annyi eset volt és igen, nem a legidősebb korosztályban.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#93268) t72killer válasza Parci (#93265) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Az AZ egyetlen bűne az volt, hogy (részben) brit és nem német vagy francia.

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#93270) zilazil válasza #20749568 (#93269) üzenetére


zilazil
senior tag

Jó lenne ha a magyar adatok is ilyen átláthatóak lennének, sokat segítene az orosz és kínai vakcinák esetében is.

[ Szerkesztve ]

(#93271) proradeon válasza emvy (#93260) üzenetére


proradeon
őstag

Azért jó lenne az ilyen idézeteket hiteles forrással megjelölni. Amennyire tudtam, rákerestem, és ezt a szöveget egyedül hup.hu-n találtam meg, ahol egy csortu nevű felhasználó írta. Ha ez az egyedüli forrás, az részemről hiteltelen.

Megjegyzem, hogy bicskanyitogató, hogy micsoda dezinformációkat terjesztenek mindenhol az interneten. Ismerősöm pedagógus édesanyja megkaphatná jövőhéten a pfizer-t, de inkább nem kéri, mert a szomszéd doktor meg valami facebook csoport azt írta, hogy nem jó (a moderna se) ...

Ami működik, ahhoz nem nyúlunk.

(#93272) emvy válasza proradeon (#93271) üzenetére


emvy
nagyúr

Nem ő a referencia, csak egyszerűbb volt bemasolni, mint ugyanezt leírni. (Mondjuk róla pont tudom, h képben van.) Meg azt sem írtam, hogy ez így szent igazság, csak h az orvosok is ezt mondták maguk között.

while (!sleep) sheep++;

(#93273) t72killer válasza #20749568 (#93269) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Csak nem most kezdték az AZ szivatását, hanem a közvéleménykutatósdi előtt, amikor még minden oltással szemben volt egy kis óvatoskodás - ráadásul az Astra épp szállítási problémákkal küszködött, könnyen bele lehetett rúgni. Gyakorlatilag a Macron-féle tavaly karácsonyi kamionoséheztetés folytatása.

[ Szerkesztve ]

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#93274) Chesterfield válasza proradeon (#93271) üzenetére


Chesterfield
senior tag

"a szomszéd doktor meg valami facebook csoport azt írta, hogy nem jó (a moderna se)"
na pont ugyanezzel jött nemrég egy haverom, ott is állítólag dokitól jött az okosság

pedig hát mi lehet annál jobb, amit a kiválasztott nép tol

[ Szerkesztve ]

(#93275) hellboy válasza proradeon (#93271) üzenetére


hellboy
csendes tag

Mit irtak miért nem jó? Beépül a DNS-be ? :))
Mit javasoltak helyette a kinait ? ( amiről nincs normális hatásossági eredmény )
Azért ha az emirségekben végig nyomták nem értem miért nem promozák
világszenzációként hogy mennyire hatásos.
Az utolsó hír az hogy lehet 3 adag kell belőle.

Ha [ez a 4,5M] igaz és van 2,1M beoltottunk abból 700e már másodjára
az 2,1M-700e = 1,4M vár még a második adagjára és azt el is rakják
akkor is 2,1M + 1,4M = 3,5M a max mi a fene van azzal az 1M maradék
vakcinával?

Kiváncsi lennék hogy mennyi vakcina ment a kukába eddig.

Miért nem próbálják ki hogy mondjuk egy Tesco parkolóban
ahol kocsival áthajtva a válba oltanak.
Legyen ott egy tucat roham mentő a komplikációk kezelésére.
Nagy városokban egy próbát megérne.

Sőt azt csinálnám, hogy adott napon adott vakcinávla oltanak
és semmir regsztrációzás. Így az is kiderülne, hogy hányan oltatnák magukat
regisztráció nélkül. A tippem az lenne, hogy a közlekedési rendőrök
segítségét nem a kinai vakcinák oltása napján kellene igénybe venni. :)

"sok irodában megfordulok... Gondolom megbízhatóak"

(#93276) gergo5991 válasza ubyegon2 (#93177) üzenetére


gergo5991
őstag

2019 nyarán voltam szeged környékén, és kva sok szunyog volt ott. Hazajöttem, 3 hétig 40 fokos láz kerülgetett, orvos nem vizsgált nagyon ki, csak injekciókat kaptam. Aztán kutakodtam a neten, a térségben nem idegen a nyugat nilusi láz, szerintem én is azt kaptam be.

(#93278) hellboy válasza t72killer (#93273) üzenetére


hellboy
csendes tag

Macron is meg a franciák is jól elb.....k. Úgy tudom a Sanofinak nem jött össze
a vakcina pedig nagyon számíott rá az EU.

Ázsiába szakadtam egyik videojában hallottam, hogy a Pfizer is szakítana a Biontech-el és csak magába gyártaná a vakcinát.

Ha ez megtörténik adódik a lehetőség, hogy esetleg a Biontech-el összeállhatna a Sanofi.
Azt sem értem, hogy a németek miért nem próbálnak valamelyik gyártónak
besegíteni (gondolom Némentországban is tudnának vakcinát gyártani)

[ Szerkesztve ]

"sok irodában megfordulok... Gondolom megbízhatóak"

(#93279) t72killer válasza Micsurin (#93255) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Pikpakk lerendezné a járványt és kb júliusra tényleg szabadok lehetnénk.
Ugyanitt babkonzervet és muníciót reális áron felvásárolunk - a WC-papír készlet feltöltve...

#93277: akkor ez meg is volna :R

[ Szerkesztve ]

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#93281) lacos001 válasza Stanlee (#92310) üzenetére


lacos001
senior tag

Dehogy keresem...

Mintha egy másik országba lennénk BWt tekintve...
Már voltunk cukrászdába, fagyiztunk beülve. Majd kint a teraszon üldögéltünk, mivel 22 fok volt. Obiba is simán bementünk vásárolni kacatokat, amik gyorsan kellettek.
Viszont a boltokban kosaras a rendszer. Visszatértek rá, mert ugye az LKban 152 a 7 napos. (mára is a 330Kból 71 pozitiv...húha..) Okos számolás...

(Kedden du 4kor érkeztünk meg az új házba, ma még délelőtt szerelek és minden kész is 2 nap alatt. Ha minden jól megy, már kora délután irány a tengerpart....terepszemle lesz. :DDD )

"Husvetkor megyunk egyik ismeroshoz, egyedul el, a varos masik vegeben lakik. Na, mi nem mehetunk hozza ketten, mert egy haztartas es egy szemely idegen haztartasbol aki talalkozhat, de ha o jonne el hozzank, akkor minden rendben."

Igen, ez nálunk is igy van. Feleségem barátnőjéhez mi nem mehetünk át, ő jöhet. Hát jön is. Kedden lekocsikázza a 740kmet tőle ide hozzánk és elleszünk egész héten. Illetve ők többnyire. Aztán szerrintem pár hónap és költözik ő is ide...

Na ca. 900 hsz itt...utolérem magam..

(#93282) janeszgol válasza Asbee (#93249) üzenetére


janeszgol
félisten

Erre kapcsolódva lenne egy kérdésem. Ki mit tud a lélegeztetőn lévők halálozási arányáról?
Állítólag nálunk túl magas ez a szám. Ki mit tud?

2024: nem lesz kegyelem a HMD-féle hulladékgyáraknak.

(#93283) Stanlee válasza #20749568 (#93277) üzenetére


Stanlee
őstag

Amit az AstraZenecaval csinál a vénasszony az a szerencsétlenkedés a köbön.

Megyünk bele a nem tudom hanyadik hullámba és elvesz még egy oltóanyagot a néptől, ill. megoldásként csak és kizárólag a lockdownt ajánlja fel, de egyedi utas megoldásra nincs mersze.

A számok amiket írsz, hogy mekkora része elégedetlen a német társadalomnak a helyzetkezeléssel, szerintem mindennél többet mond. De az is látszik, hogy a Muttit ez nem igazán érdekli.

“Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany

(#93284) Stanlee válasza hellboy (#93278) üzenetére


Stanlee
őstag

A Biontech 2020 nyarán megvette a Sanofi marburgi gyárát a német állam segítségével. Valamiért februárig tartott átalakítani a gyárat, aztán azóta meg a hatóságokra várnak, hogy engedélyezzék a termelést. Ez csak termelés, csomagolás nélkül.

Van egy másik bérgyártó, a Baxter, szintén német területen, az is február-márciusra ígérte, hogy be tudja indítani a gyártást, mint a Pfizer bejáratott házi bérgyártója. Mostanában nincs róla hír, hogy dübörögnének a kamionok a sok oltóanyaggal kifelé a Baxtertől.

A Curevac (szintén mRNS oltóanyag) még nem kapott engedéyt, nekik is van gyártókapacitásuk, ők például a Bayer-rel bútoroztak össze többlet gyártókapacitás kiépítésére. A Bayer a Biontechnek is gyárthatna, de valamiért hivatalosan sose volt róla szó, hogy kisegítenék őket.

A németek amúgy szervezetlenek oltóanyag gyártás területén, jópár hete volt valami nagy csinnadrattával bejelentett összejövetel, ahol Merkel és pár politikus találkozott a lehetséges gyártókkal és az oltóanyag fejlesztőkkel, de aztán nem lett semmi, az oltóanyaggyártás nem lett begyorsítva.

“Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany

(#93285) szabi__memo válasza t72killer (#93268) üzenetére


szabi__memo
nagyúr

Ez alapján én ezt erősen kétlem

(#93286) szabi__memo válasza janeszgol (#93282) üzenetére


szabi__memo
nagyúr

Egyik nap linkeltem. Van ahol 95%, itthon.
A kintieket úgy tudom sokat csökkentek , 40%-ról beszéltek év végén. De az még v1.0 volt

[ Szerkesztve ]

(#93287) pjen válasza janeszgol (#93282) üzenetére


pjen
félisten

Nem tudom,hol van az a Nálatok, de Itthon van amelyik kórházban 95%.Max 3 ágy juthatna egy ápolóra néhol 15 jut.Nyilván, hogy most kellett az EÜ reform.

(#93288) szabi__memo


szabi__memo
nagyúr

Napi új fertőzöttek száma: több mint 9000
Napi új halálos áldozatok száma: több mint 260
Az első dózissal oltottak száma: 2 156 680
Ebből a második dózissal is beoltottak száma: 863 000

Több mint 260....
A 4000 is több..

(#93289) janeszgol


janeszgol
félisten

95%? Azt hittem ez a szám ilyen fészbúkos kitaláció. Na akkor ennek utána keresek, hogy melyik kórház lehet az.

2024: nem lesz kegyelem a HMD-féle hulladékgyáraknak.

(#93290) szabi__memo válasza janeszgol (#93289) üzenetére


szabi__memo
nagyúr

Vagy, annak, hogy melyik nem :)

(#93291) szabi__memo


szabi__memo
nagyúr

Még mindig vannak olyanok akik nem tudják, hogy regisztrálni kell az oltásra

Ezek az emberek hol élnek? De kíváncsi lennék mennyi ilyen lehet

(#93292) Jablocskov válasza emvy (#93264) üzenetére


Jablocskov
tag

Meglehetősen igazságtalan és demagóg azokat bármiért is hibáztatni, akik nem szeretnék elfogadni valamelyik vakcinát. Ők egyrészt jelentkeztek az oltásra, másrészt valószínűleg ők azok, akik eddig is vigyáztak az egészségükre és betartottak minden szabályt. Részükről teljesen normális viselkedés az, hogy most sem szeretnék kockáztatni az egészségüket valami nem megfelelően ellenőrzött vakcinával.
A járvány terjedéséért nem ők a felelősek, hanem azok akik nagy ívben tojnak a védekezésre, és eszük ágában sincs beoltatni magukat. Na őket kellene hibáztatni.

[ Szerkesztve ]

(#93293) t72killer válasza lacos001 (#93281) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

"mára is a 330Kból 71 pozitiv...húha.."

volt az 500millióból 71 pozitív is, na akkor kellett volna zárni... Azért örülj neki, hogy nem csinálnak belőletek Magyarországot...

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#93294) janeszgol válasza Jablocskov (#93292) üzenetére


janeszgol
félisten

Ezzel egyetértek. Szabadon választható a vakcina. Aki nem kéri bármelyiket, annak töröljék a regisztrációját, és hívják a következőt. Csak haladjunk.

[ Szerkesztve ]

2024: nem lesz kegyelem a HMD-féle hulladékgyáraknak.

(#93295) Wn2tl válasza Parci (#93265) üzenetére


Wn2tl
tag

" emberek flangálnak mindenfelé, mert nincs járvány,"

Jóval kevesebben flangálnak, mint általában. Minden nap megyek dolgozni így látom. Pl. sok ember van a tömegközlekedésen, de nem annyi, mint normál esetben.

(#93296) emvy válasza Jablocskov (#93292) üzenetére


emvy
nagyúr

> A járvány terjedéséért nem ők a felelősek

koszonjuk a szalmababozast?

while (!sleep) sheep++;

(#93297) Jablocskov válasza janeszgol (#93294) üzenetére


Jablocskov
tag

Nem, ne töröljék a regisztrációját, hanem hívják akkor, amikor majd lesz lehetőség az általa kért vakcinára. Már a regisztrációnál lehetőséget kellett volna adni arra, hogy kiválaszthassa valaki, hogy milyen vakcinát hajlandó elfogadni. Ha ez így történt volna, akkor most nem a háziorvosoknak kellene küzdeni a káosszal.

(#93298) Jablocskov válasza emvy (#93296) üzenetére


Jablocskov
tag

:U

(#93299) Drizzt válasza Stanlee (#93283) üzenetére


Drizzt
nagyúr

Egy jo politikus arrol ismerszik meg, hogy kritikus helyzetben nem a nepszeruseg alapjan hoz donteseket. Itt megnezve Orban mai ujabb penteki orultseghullamat, barmikor johetne helyette a Mutti. Ez a csavo vagy vegtelenul sotet, vagy vegtelenul onzo es gonosz. Az elsot meg nagyjabol bocsanatos bunnek tudnam tartani, de az utobbi kettot kevesbe. Konkretan hetek ota azzal az agyremmel jon, hogy lezarassal nem lehet lassitani a jarvanyt. Szerencsere annyibol azert nem latszik oszintenek, hogy ilyenkor nem oldja fel legalabb a meglevo, sajnos alig betartott/tartatott intezkedest. Egyelore. Viszont jon ezzel az ertelmetlen 2 es felmillio oltottas, meg 3 millios, meg egyeb retardacioival. Ilyenekkel atverni az embereket kozveszelyes.

I am having fun staying poor.

(#93300) FіkuszKukіsz válasza Jablocskov (#93297) üzenetére


FіkuszKukіsz
őstag

Nem tudom mi a bajod, ez eddig is így volt. Ha nem tetszett amit felajánlottak, majd hívtak akkor amikor elérhetővé vált amit szeretnél.

Romanes eunt domus

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.