Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
lacafaca
addikt
válasz BalanceR #70249 üzenetére
ááá...simán csak elbénázták...sokkal több halottat és koporsókat szállító teherautókat kellett volna prezentálni a média csecsén tengődő zombiknak...futna-szaladna mindenki oltani
Vedd el a szabadságukat, de ne egyszerre, hanem kicsi, apró lépésekben, hogy amikor már semennyi sem maradt nekik, azt észre se vegyék.
-
Kékes525
félisten
válasz Gsx-rr #70252 üzenetére
Az csak az egyik mellékes megjegyzésem volt. Ráadásul ez nem igaz. Meg kell nézni a magyar és a világ gyógyszerfogyasztását. Legfeljebb egy szűk rétegre igaz. Az oltás szkeptikusok és oltásellenesek tömegeire sem igaz. Például a Gődény hívők vitaminokat szednek marokszámra. Ott ilyen nem lehet? Lehet, hogy az ük-ükunokájuknak két feje lesz, vagy szőrös lesz a talpuk, esetleg krokodillá változnak. Tudjuk ezt biztosan? Van rá konkrét bizonyíték? Megesszük az élelmiszereket tele egy csomó adalékanyaggal. Ott ugyanez nem állhat fel? A levegőszennyezésnél is ugyanez a helyzet. A köbunokák nem fognak krokodillá változni? Volt ott valaki a 30. században és látta hogy nem? Azért vannak a tudósok, hogy elhiggyük nekik. Ha nem hiszünk nekik, akkor az előbbiekben sem lehetünk biztosak. És a technika vívmányainak mellékhatásai is ugyanezek lehetnek. Ott van az 5G. Remélem az oltás szkeptikusok nem használnak ilyet. Hol a bizonyíték, hogy a köbunokákra ezek nem halálosak (bármelyik előbb felsoroltnál)?
Miért követeljük meg a vakcinánál a 100%-os bizonyítékot és minden más ártalmatlanságát pedig azonnal, kételkedés nélkül elhisszük?
[ Szerkesztve ]
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
Patrick
addikt
válasz laszlohu #70165 üzenetére
Semmi ilyen alkalmazást nem töltök le.
Nem mehetek külföldre, nem mehetek pl, moziba, színházba, kondizni, uszodába, Balatonra, hotelbe... csak gyógyszertárba és élelmiszer boltba. Úgy, hogy én makk egészséges vagyok. Szép.
Továbbra is fenntartom az influenza szezont, ami egyébként most is van... mehetünk, utazhatunk "minden" országba, bemehetünk mindenhova, ha be vagy oltva, ha nem. Nem tudom mennyi idő kell, de ez a covid is ebbe fog átfordulni majd, úgy gondolom.Az utóbbit sajnálom és kitartást kívánok, szerencsére nálam minden ok hála Istennek. És feltételezem, szerintem nem te vagy az egyedüli ezzel kapcsolatban, így ebbe nem is gondolnak bele, hogy valakinek lehet komoly indok miatt nyűg a maszk, illetve az egészsége szempontjából.
Igen, a gyógyszereknek vannak mellékhatásai, sajnos, Édesanyámon tapasztalom. Az oltásnál is lesznek mellékhatások, kinek nagyobb, kinek kisebb, kinek semmilyen... Ki fog derülni hamarosan, de lesz olyan is, akinél csak évek múlva jelentkezik valami.„Aki barátot talál, kincset talál."
-
BalanceR
addikt
válasz lacafaca #70251 üzenetére
Ok, és mi a célja a "Gonosz tervnek"? És nem csak a Magyar kormányának, hanem kb a világ összes kormányának.
Mi érnek el? Gazdasági előny? Hatalmi előny?
És kik ezek? Mert mindig csak "nekik" , "ők" , "azok" de lehetne már konkretizálni, mert most kb minden konteócsoport csak behelyettesíti ide a saját ellenségét.
(A zsidók, az Oroszok, a Kínaiak, a Bill Gates, a Bush, az Obama, a Gyíkemberek, a Nagyvállalatok, a Sanyi a szomszédból, aki két éve koszosan adta vissza a kölcsönkért fűnyírómat....)[ Szerkesztve ]
#Raspberry #Orangepi #HassOS #Esp32
-
Asbee
veterán
válasz Patrick #70258 üzenetére
A influenzánál nem számít. Ott nem tolja az orrodba a média napi szinten. Csak érdekes a covidnál, hogyan ki van emelve minden élet számít, te vagy a köcsög ha nem oltatod magad, sőt bűncselekményt követsz el mert veszélyeszteted mások életét, és hasonló agymenések. Ilyen alapon azt a védőoltást is kötelezővé lehetne tenni, meg még sok mást is. És ezzel nem azt mondom ez csak egy influenza, de mindig is furának tartottam covidnál micsoda felháborodások vannak. De ha minden betegségnél így ki lenne emelve hány halott, hol , stb stb, lenne azért ott is meglepetés. De az le van szarva, az nem covid.
-
Kékes525
félisten
válasz Patrick #70258 üzenetére
" Az oltásnál is lesznek mellékhatások, kinek nagyobb, kinek kisebb, kinek semmilyen... Ki fog derülni hamarosan, de lesz olyan is, akinél csak évek múlva jelentkezik valami."
Hacsak az oltásnál, de minden másnál is. [link]
[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz bigdady #70257 üzenetére
Alapjában véve igaz amit írsz. Látva a hazai tesztelési hajlandóságot, eljárásokat és a számokkal való játékot, érdemes kicsit gondolkodni az olvasottakon.
A sok sok maszatolás (a kormányé) mellett az mond valamit neked, hogy például a háziorvosod tesztelés nélkül is covidosnak minősíthet és ez a statokba (a pozitívak és teszteltek számába, mivel sem teszt nem volt, sem klinikailag nem bizonyult pozitívnak) sem kerül bele?
[ Szerkesztve ]
-
-
Kékes525
félisten
Nyilván azért nem akarják oltatni magukat, mert rajonganak mostani életért, a maszkviselésért, a távolságtatásért, a járványkezelését és azért, hogy ha bármibe megbetegszenek, akkor nem lesz orvos, aki meggyógyítsa őket. Az is tetszik nekik, hogy nem utazhatnak külföldre és onnét sem jöhet ide senki. Tetszik nekik, hogy egyre több a munkahely szűnik meg és az emberek elszegényednek.
-
lacafaca
addikt
semmi köze az oltáshoz a politikának, ezt minden országban a regnáló hatalom fogja levezényelni, de nem erővel (nem is teheti), amíg a gyártó semmiféle garanciát nem vállal a termékére, sőt neked kell majd aláírnod a beleegyező nyilatkozatot...nem gond, ha nem oltasz, majd megpróbálnak kizárni a "normális" társadalomból.
Vedd el a szabadságukat, de ne egyszerre, hanem kicsi, apró lépésekben, hogy amikor már semennyi sem maradt nekik, azt észre se vegyék.
-
azbest
félisten
Látom másnak is feltűnt ez a mondat, amit sok hírben - gondolom mti-től átvéve - írtak:
"Az első szállítmány 9750 adag oltóanyagot tartalmaz, amely 4875 egészségügyi dolgozó oltását teszi lehetővé, tekintettel arra, hogy egy embernek – 21 napos eltéréssel – két oltást kell beadni."
Egyáltalán lehet tárolni 3 hétig? Vagy valaki nagyon balfasz a kommunikációs szekcióban, hogy ezt így kinyilatkoztatták. Vagy eleve most a fele jött és majd 3 hét múlva a másik fele.Amúgy a fontoskodós vonulós, pózolós képeket elnézve fülembe csengett a "szólj anyádnak, hozzon pénzt" dallama . Nomeg, a tényleg 9750 darabos a pakk vagy 250 már saját lábára állt.
[ Szerkesztve ]
-
lacafaca
addikt
most olvasom, a szlávik már tolja a kollégáknak a szurit...esetleg nem vele kellett volna kezdeni? meg a 133 bátorral?
-
Patrick
addikt
válasz Kékes525 #70171 üzenetére
Az egyéni szabadságjog mindenkit megillet és ezt tiszteletben kell (kellene) tartani, a jogállam feladata és kutya kötelessége ezt megvédeni.
Tehát akkor én mivel nem adatom be magamnak a vakcinát, elősegítem más ember megbetegedését, szenvedését, maradandó egészségkárosodását, halálát? Azért ezt te is érzed, hogy eléggé durva. Ez akkor lenne igaz, ha teszt alapján koronavírusos lenne valaki, láz, stb tünetekkel és befutna kiabálva egy idős otthonba, vagy kórházba... hogy ő koronavírusos.
Ha én koronavírusos vagyok és konkrétan semmi bajom, tehát nem tudok róla, akkor is fertőz e? Hm? Nem tud bennem kialakulni a "betegség". Az immunrendszerem legyőzi. Védett leszek ellene és további megközelítő védettséget szerzek a jövőbeni mutációival kapcsolatban, mivel a szervezetem már ismeri a vírust. Így nem lehet elkapni. Ez a nyájimmunitás az egészséges embereknél, erős immunrendszernél jól működik. Mindenki másnak kellhet az oltás. Azért van, azért lesz.
Nehéz megtalálni az egyensúlyt.Az orvos dolgoddal egyetértek. Orvos, erre esküdött fel. Ő azért elég közel van a "tűzvonalhoz". De írtad is, hogy jogában áll... Nehéz ez.
#70108 Parci
A terhes anyukák igen, ők nem kaphatnak. Látod erre nem is gondoltam, pedig tudtam. Ez most morbid lesz, de nyilván nem rohanok terhes anyukákhoz, hogy milyen szép a pocakja és a terhes osztályra sem megyek be mesét olvasni nekik. Morbid tudom, de érted, igaz ez én vagyok, van olyan hülye, már elnézést, aki beleköhög a maszkjába, vagy lehúzza és úgy köhög, miközben babakocsit toló anyuka megy el mellette. Sajnos.
Ha 50% beoltja magát és azzal kialakul egy "kötelező" védettség és a maradék 50% pedig aki a nyájimmunitás miatt lesz védett, védettebb, akkor talán már egész jók vagyunk, de ahogy írtad is, nagyon nehéz, összetett dolog ez.az elején persze még kőkeményen dacol az ember a linuxpólóban, aztán végül felteszi a windows-t is.
Ez a TOP komment ma.#70186 Ringman
Egészséges vagyok. Él bennem a gyanú, hogy már átestem rajta, sőt, szerintem itt sokunk, ahogy a munkahelyünkön is. Csak nem vettük észre, semmi jelét. Amennyiben így van, úgy nem tudom tovább adni a fertőzést, csak ha lázas vagyok, tüneteim vannak és aki nem mutat tünetet, az nem minősül betegnek, az orvos elküldi a jóba.
Ez nem ebola, vagy fekete himlő. Influenza járványt ismét megemlíteném. Emlékezzünk vissza az elmúlt évtizedekre...„Aki barátot talál, kincset talál."
-
Kékes525
félisten
válasz t72killer #70269 üzenetére
Erre válaszolva írtam, hogy nem értem. Igen változik, de mi a baj azzal? A vakcinák a tüskefehérje elleni immunválaszt váltják ki. A tüskefehérje ellen pedig nem egyféle antitest képződik, mert rajta nagyon sok támadáspont van, ami ellen más-más antitest tud képződni. Ahhoz, hogy a vakcina ne hasson egyszerre nagyon sok helyen kell megváltoznia a tüskefehérjének úgy, hogy még illeszkedni tudjon az ACE2 receptorhoz. Mert ha nem illeszkedik, akkor fertőzni sem tud. Ennek a valószínűsége pedig nagyon kicsi. Ha mégis bekövetkezik az RNS-t kell a vakcinába kicserélni és már kész is van az új vakcina. 2-3 hónap és kész van az új változathoz a hatékony nagy számú oltásra kész vakcina. Engedélyeztetése pedig hetek kérdése, az influenzáé is annyi, mert már ismerik a vakcinát.
Másrészt a vírus mutációs rátája nagyon le fog csökkenni a járvány visszaszorulásával, mert sokkal kevesebb vírus kópia lesz.
[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz azbest #70272 üzenetére
Egyáltalán lehet tárolni 3 hétig?
„A szállítóeszköz kinyitása után az oltópontok az oltóanyagot ultra-alacsony hőmérsékletű (ULT) fagyasztókban (-70±10 Celsius-fok) 6 hónapig tárolhatják [link]
„Az Európai Bizottság korábbi bejelentése értelmében minden EU-tagállam megkapja az első vakcinaadagot 2020. december 26-án. Ez egységesen, minden tagállamban két szállítódoboznyi adag oltóanyag (9750 adag). További szállítások a december 28-i héten várhatóak, a szerződésben foglalt feltételeknek megfelelően”
[ Szerkesztve ]
-
Csatravi
senior tag
válasz azbest #70272 üzenetére
"A Dél-Pesti Centrumkórházba szombaton megérkezett oltóanyagok felét az ismétlőoltásig elteszik egy mínusz 80 Celsius-fokos hűtőbe."
#70260 Asbee
"De ha minden betegségnél így ki lenne emelve hány halott, hol , stb stb, lenne azért ott is meglepetés. De az le van szarva, az nem covid. "A nem fertőző betegségeket ne keverd ide. Azokat nem lehet járványügyi intézkedésekkel vagy vakcinával megfékezni.
Az influenzán kívül nem nincs még egy olyan betegség nálunk ami fertőzéssel ilyen mértékben tud terjedni mint a covid. A halálozási rátája meg nagyobb az influnál.[ Szerkesztve ]
-
Kékes525
félisten
válasz Patrick #70274 üzenetére
"Tehát akkor én mivel nem adatom be magamnak a vakcinát, elősegítem más ember megbetegedését, szenvedését, maradandó egészségkárosodását, halálát?"
A vírus terjedéséből következik. Ez tény.
"Ha én koronavírusos vagyok és konkrétan semmi bajom, tehát nem tudok róla, akkor is fertőz e? Hm?... "
Butaságokat írsz. Olvass utána és ne fantáziálj.
-
Micsurin
nagyúr
Olya jó sok természet és lapos hívőnk lett, csodálatos laca végre nem érzi magát szerintem egyedül a sarokban.
Parci két szelet bejgli közt nem szeretnéd a karacsonyra kapott színarany gyémántozott nyelű banhammert meglengetni?
The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.
-
azbest
félisten
hát.. logisztikailag akkor is hülyeségnek tűnik. Kivéve, ha 3 hét múlva már nem tudják garantálni másik 9750 adag érkezését...
Vagy, ha az ismétlő oltás nem ugyanolyan, mint az első.szerk: rájöttem. Csak sorosan tudnak gondolkodni, ezért nem megy a párhuzamos feldolgozás
[ Szerkesztve ]
-
Micsurin
nagyúr
válasz Csatravi #70284 üzenetére
Bocs, lemaradt egy n. A konyak hatásos főzés közben.
laca hidd el nem te voltál a célpont vedd a lapot pls.
The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.
-
lacafaca
addikt
-
t72killer
titán
válasz Patrick #70274 üzenetére
"Tehát akkor én mivel nem adatom be magamnak a vakcinát, elősegítem más ember megbetegedését, szenvedését, maradandó egészségkárosodását, halálát? Azért ezt te is érzed, hogy eléggé durva. "
Esete válogatja, azért nem rajnoganék ha a mindennapokban köztünk lenne a feketehimlő, kanyaró, TBC stb.
[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
syberia
veterán
válasz lacafaca #70273 üzenetére
Ennek fényében ez nem is rossz javaslat.
(#70288): A fertőzést csak "űrruhával" lehet kivédeni, ha bent van a szervezetben a vírus akkor a gyorsan reagáló antitestek (ha volt korábbi fertőzés) és az első körös immunválasz intézkedik vele szemben.
[ Szerkesztve ]
https://howbad.info/
-
titán
válasz azbest #70282 üzenetére
Számomra semmi logikátlan nincs ebben. Leküldik x ember oltásához az oltóanyagot. Az első oltást megkapod, majd 3 hét múlva a másikat (addig ezt tárolják hűtve).
ha 3 hét múlva már nem tudják garantálni másik 9750 adag érkezését...
Nyilván csak akkor oltanak tovább, ha érkezik a további szállítmány. Tehát most leoltanak 4875 embert, majd a további szállítmányok érkezésekor folytatják az oltásokat. Így a megkezdett oltásokat biztosan be tudják fejezni az emlékeztető oltással. -
Patrick
addikt
válasz Kékes525 #70261 üzenetére
Most durva leszek, azért egy c-vitaminnál, d-vitaminnál, vagy omega3-nál, stb... szóval, igazad van, nem is szedem be, mert lehet 15 év múlva még egy fejem lesz...
Na, tényleg, azért ha nem sugárbetegségben szenved az illető, akkor nem lesz krokodil belőle, meg szőrös a talpa.
Ez így nem volt jó hasonlat. Ne keverjük a vitaminokat össze egy oltóanyaggal, amit most fejlesztettek ki a vitaminokról pedig már legalább 100 éve tudunk nem egyet s mást.
Az 5G-t meg hagyjuk is, jelen pillanatban teljesen feleslegesnek tartom.„Aki barátot talál, kincset talál."
-
azbest
félisten
vagy, ahol van egy értelmes szervező, a mostani adagból beoltanak 9750 embert és majd 3 hét múlva jövő szállítmányból az ismétlőt. Így 4875 emberrel máris bejjebb van a védettség. De persze simán kinézem belőlük, hogy majd minden szállítmány felét félretesztik, mert okosok.
hogyhogy melyik szállítmányból. De hát egyforma oltást gyártanak, nem variálják hetente.Tárolás szempontból, ahogy olvasom könnyebbség, hogy 30 napig úgy is eláll, ha csak töltögetik a szárazjeget. Csak mancika néni el ne felejtse a hétvégén.
Amúgy pont ez a lényeg: még kommunikálni sem tudnak értelmesen. Mi meg csak találgatunk, mentegetjük a hülyeségeket.
[ Szerkesztve ]
-
Kékes525
félisten
válasz Patrick #70293 üzenetére
"Ne keverjük a vitaminokat össze egy oltóanyaggal, amit most fejlesztettek ki a vitaminokról pedig már legalább 100 éve tudunk nem egyet s mást."
Az oltóanyagokról viszont már több mint 200 éve tudunk egyet s mást. 1796. május 14.-e óta. Picivel több a tapasztalat.
Mond meg, hogy mikor kezdték el a koronavírus elleni védőoltásokat fejleszteni. Segítek, nem ebben az évben, sokkal régebb óta.
[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz Chesterfield #70294 üzenetére
Nem garantálható 100%-ra, hogy érkezik rendesen a többi oltóanyag és ha nem tudod 21 nap múlva beadni az emlékeztető oltást, akkor kb nem sokat ért az egész. Ezen kívül szerintem abból csak keveredés lenne, hogy ki melyik szállítmányból kapott és majd melyikből kapja a másodikat. Véleményem szerint ez így a megfelelő eljárás jelenleg.
hogyhogy melyik szállítmányból. De hát egyforma oltást gyártanak, nem variálják hetente.
Az a lényeg szerintem, hogy így követhetőbb és egyszerűbb a folyamat, mint azt logisztikázni, hogy oda még kell ennyi emlékeztető (mindenképp, különben kuka az egész), a toöbbit meg küld oda, meg amoda stb stb. Így amiket kapnak oltópontok, azok már biztosan el tudják látni az oltás teljes folyamatát (az elsőt és az emlékeztetőt is). Amíg kevés a vakcina, addig ez ilyen lesz.[ Szerkesztve ]
-
Ringman
nagyúr
megnéznék egy közös metszetet arról, hogy:
- kik nem oltatnák be magukat
- kik dohányoznak vagy fogyasztanak rendszeresen nagyobb mennyiségű alkoholt, vagy napi fogyasztanak agyoncukrozott üdítőket(nem a topikban, hanem országszinten)
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Csatravi
senior tag
válasz syberia #70290 üzenetére
A világon nem készült még olyan gyógyszer aminek ne lenne mellékhatása. Sőt, ha mellékhatások gyakoriságát nézzük akkor elég gyakoriak a mellékhatások (akár súlyosak is) még sincs ilyen látványos össztűz egyikre sem mint amit most a Covid vakcinával kapcsolatosan művelnek.
-
Patrick
addikt
válasz Kékes525 #70279 üzenetére
Azért ezt kikérem magamnak. Nagyon nem dobálóznék ezzel így, a végén még beperel valaki. Úgy is mondhatnám, írd le név szerint itt kikre gondolsz és hogy gyilkosok... mert elég közel vagy hozzá.
2. Kérdés volt. Válaszoltál rá? Nem. Miért nem?
Fertőzhet e az, aki nem észlel magán tünetet, nem lázas... stbA fertőzőképesség a tünetek súlyosságával arányos a jelenlegi ismeretek szerint, az enyhébb lefolyású esetekben némileg kisebb az esély a vírus továbbadására. (Ez még sme fantázia, tévedtél.)
Akkor most vegyük a tünetmentességet... még kisebb a továbbadásra az esély, vagy 0, bár utóbbit nem hiszem.„Aki barátot talál, kincset talál."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Információk, statisztikák:
● koronavirus.gov.hu
● vakcinainfo.gov.hu
● vakcina kisokos
● minden fontos információ a vakcinákról
● dunántúli kórházi oltópontok
● EU vaccine tracker oldal
● pandemia.hu - megyei statisztikával
● gisanddata.maps.arcgis.com
● worldometers.info