Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
laszlohu
addikt
válasz Patrick #70160 üzenetére
Ha nem is lesz kötelező a védőoltás, de pl. nem véletlen fejlesztettek ki olyan okostelefonos alkalmazást, amivel igazolhatod, hogy beoltottak - e , vagy sem.Feltöltik az eeszt - be ( felhőbe ) , azt a tényt, hogy oltott vagy, vagy sem, van -e negatív koronavírus ( pcr) teszted, stb.
Pl. lesznek negatív vonzatai, ha nem oltatod be magadat, csak egy pár példa :
nem mehetsz külföldre, pl. nem mehetsz be bizonyos helyekre.Nekem egyébként nyűg a maszk, kb. ősztől tavaszig korábbi években és most is gyakorlatilag egyfolytában gyulladás van a mandulámnál, szájüregemben, ( de maszkban még inkább )
el van dugulva az orrom, orrsövény ferdülésem van, allergiás vagyok.
a maszktól migrénes fejfájásom van, akne - k jelennek meg a szájam körül, vagy herpes.3 féle gyógyszerrel karban tudom tartani magam , de mint minden gyógyszernek vannak mellékhatásaik :
1. orrspray
2. diclofenac hatóanyagú tabletta ( gyulladáscsökk. )
3. dezloratadin hatóanyagú tabl. ( allergiára )sajnos a 2. - nek mellékhatásai vannak : gyomor-bél rendszeri problémák.
-
HÁZIGAZDA
"Teljesen egészséges vagyok, jól érzem magam, nincs semmilyen betegségem, egészségesen táplálkozom, rendszeresen sportolok, vitamint szedek, beteg pedig nem szoktam lenni... Miért kéne nekem vakcina?"
erre a részre reagálok, mert szerintem itt kimaradt egy fontos szempont az amúgy tök korrekt válaszodból. nem is magad miatt kell a vakcina, hanem, mert minden nem beoltott ember el tudja kapni és tovább tudja adni. minél több ilyen ember van, annál könnyebben "lépked" a vírus emberről emberre, és közben mutálódik. másrészt, minél könnyebben lépked, annál könnyebben sasszézik el azokhoz, akik veszélyeztetettek. ilyenek sajnos elérhető oltás után is lesznek sokan, ha másért nem, azért, mert nagyon sokan nem kaphatnak oltást. mondok egyetlen pici részhalmazt: terhes anyukák.
nehéz, összetett téma ez. 60%-os átoltottság (pontosabban nyájimmunitás, bármennyi is kell hozzá) egyszerűen kell és kész, különben az folytatódik, ami most van. nem szabad kötelezővé tenni, de el kell érni, hogy a sok szabad ember a szabad országban azt csinálja, amit szabad.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
Ringman
nagyúr
Teljesen egészséges vagyok, jól érzem magam, nincs semmilyen betegségem, egészségesen táplálkozom, rendszeresen sportolok, vitamint szedek, beteg pedig nem szoktam lenni... Miért kéne nekem vakcina?
egyrészt, hogy ne fertőzz meg másokat
másrészt, hogy a covid elkapása után is egészséges legyél.Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Kékes525
félisten
"Teljesen egészséges vagyok, jól érzem magam, nincs semmilyen betegségem, egészségesen táplálkozom, rendszeresen sportolok, vitamint szedek, beteg pedig nem szoktam lenni... Miért kéne nekem vakcina? "
Ez nem biztosíték arra, hogy nem kapod el és arra sem, hogy ha igen, mivé fejlődik nálad a fertőzés. Ha lenne ellene gyógyszer, akkor talán lehetne vagánykodni, de nincs.
"te védve leszel, nem kell tartanod a vírustól és attól sem aki nem oltatja be magát, mert te már be vagy oltva, nem kaphatod el, avagy ez nem ilyen egyszerű, hm? "
Mert gondolok a másik emberre is. Azokra is, akik nem oltatják be magukat és ezért elkaphatják.
" ezek szerint van rossz keresztény is"
Miért, nincs? Ők sem különbek, sőt... De ez már más kérdés.
"Még is rendelkezem az általad említett minimum 3 szó tulajdonságával... "
Ezért tettem oda az "is" szót. "Ezek keresztényi értékek is."
"A kormányról nem is beszélve. A 10 parancsolatból nem sokat tartottak be."
"Tömegközlekedésen (...2018, 2019) télen mindenki köhög a buszon, folyik az orra, egymás után fogdosnak össze mindent. "Egyetértek, de az egyik ember hülyesége nem indok arra, hogy a másik ember is úgy viselkedjen.
Sőt! Ha nem lesz nyájimmunitás, akkor MINDENKI rákúr! Az egészségügy nagyon le lesz terhelve és más betegségek gyógyítására nem lesz kapacitás. Erre sem szoktak gondolni a az oltás szkeptikusok, oltásellenesek. A gazdasági kiadásokról, a gazdaság megszívásáról nem is beszélve. A járványvédekezést is addig be kell tartani. Addig nem lesz normális élet, míg nem lesz nyájimmunitás.
[ Szerkesztve ]
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
Asbee
veterán
válasz Patrick #70258 üzenetére
A influenzánál nem számít. Ott nem tolja az orrodba a média napi szinten. Csak érdekes a covidnál, hogyan ki van emelve minden élet számít, te vagy a köcsög ha nem oltatod magad, sőt bűncselekményt követsz el mert veszélyeszteted mások életét, és hasonló agymenések. Ilyen alapon azt a védőoltást is kötelezővé lehetne tenni, meg még sok mást is. És ezzel nem azt mondom ez csak egy influenza, de mindig is furának tartottam covidnál micsoda felháborodások vannak. De ha minden betegségnél így ki lenne emelve hány halott, hol , stb stb, lenne azért ott is meglepetés. De az le van szarva, az nem covid.
-
Kékes525
félisten
válasz Patrick #70258 üzenetére
" Az oltásnál is lesznek mellékhatások, kinek nagyobb, kinek kisebb, kinek semmilyen... Ki fog derülni hamarosan, de lesz olyan is, akinél csak évek múlva jelentkezik valami."
Hacsak az oltásnál, de minden másnál is. [link]
[ Szerkesztve ]
-
Kékes525
félisten
válasz Patrick #70274 üzenetére
"Tehát akkor én mivel nem adatom be magamnak a vakcinát, elősegítem más ember megbetegedését, szenvedését, maradandó egészségkárosodását, halálát?"
A vírus terjedéséből következik. Ez tény.
"Ha én koronavírusos vagyok és konkrétan semmi bajom, tehát nem tudok róla, akkor is fertőz e? Hm?... "
Butaságokat írsz. Olvass utána és ne fantáziálj.
-
t72killer
titán
"Tehát akkor én mivel nem adatom be magamnak a vakcinát, elősegítem más ember megbetegedését, szenvedését, maradandó egészségkárosodását, halálát? Azért ezt te is érzed, hogy eléggé durva. "
Esete válogatja, azért nem rajnoganék ha a mindennapokban köztünk lenne a feketehimlő, kanyaró, TBC stb.
[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
Kékes525
félisten
válasz Patrick #70293 üzenetére
"Ne keverjük a vitaminokat össze egy oltóanyaggal, amit most fejlesztettek ki a vitaminokról pedig már legalább 100 éve tudunk nem egyet s mást."
Az oltóanyagokról viszont már több mint 200 éve tudunk egyet s mást. 1796. május 14.-e óta. Picivel több a tapasztalat.
Mond meg, hogy mikor kezdték el a koronavírus elleni védőoltásokat fejleszteni. Segítek, nem ebben az évben, sokkal régebb óta.
[ Szerkesztve ]
-
Ezekiell
veterán
válasz Patrick #70300 üzenetére
A fertőzőképesség a tünetek súlyosságával arányos a jelenlegi ismeretek szerint
Ezek a "jelenlegi ismeretek" honnan vannak? Bármi forrás? Csak mert eddig az "asymptomatic superspreaderek" voltak a legdurvább terjesztők tudtommal.Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.
-
HÁZIGAZDA
"Ha én koronavírusos vagyok és konkrétan semmi bajom, tehát nem tudok róla, akkor is fertőz e? Hm? Nem tud bennem kialakulni a "betegség". Az immunrendszerem legyőzi. Védett leszek ellene és további megközelítő védettséget szerzek a jövőbeni mutációival kapcsolatban, mivel a szervezetem már ismeri a vírust. Így nem lehet elkapni. Ez a nyájimmunitás az egészséges embereknél, erős immunrendszernél jól működik. Mindenki másnak kellhet az oltás. Azért van, azért lesz."
ez nem igazán így működik. ha legyőzi az egészséges szervezeted első védvonala, a nem-specifikus immunválaszod, akkor valóban nem leszel beteg és nem is fertőzöl, viszont nem is leszel védett, jövő héten ugyanúgy elkaphatod.
tünetek nélkül is lehetsz fertőző, nagyon is, igaz, ez viszonylag ritka azért.
"Egészséges vagyok. Él bennem a gyanú, hogy már átestem rajta, sőt, szerintem itt sokunk, ahogy a munkahelyünkön is. Csak nem vettük észre, semmi jelét. Amennyiben így van, úgy nem tudom tovább adni a fertőzést, csak ha lázas vagyok, tüneteim vannak és aki nem mutat tünetet, az nem minősül betegnek, az orvos elküldi a jóba."
felnőtteknél a tünetmentes a legritkább esetben jelenti azt, hogy tényleg semmi tünete nincs. van, kis hőemelkedés délután, pici fejfájás, pici gyengeség. de nem gondol koronavírusra, mert nem különbözik korábban átétélt ilyen kisebb fertőzésektől.
és ami a legfontosabb: nagyon sokan vannak, akik azt hiszik, hogy már átestek rajta, csak nem is tudnak róla. ezeknek az embereknek a bő 80%-a aztán soha többet nem gondolja ezt, amikor majd tényleg elkapja. tavasszal is rengetegen ezt hitték, aztán kijött a felmérés, hogy kb. 1% esett át rajta (magyarán: senki). ahogy egy "influenzás vagyok" is csak addig kérdés, amíg nem dönti le a usert tényleg egy influenza, utána nem keveri össze egy baráti nátha adenovírussal.
a maradék 20% meg a mázlista "tünetmentesek", ők tényleg megússzák ezerrel.
lényeg a lényeg, ha nem voltál beteg, akkor eleve nagyon pici esélyed van rá, hogy már találkoztál vele. amikor meg fogsz, akkor nagyon jó eséllyel tudni fogod, hogy koronás lettél. az, hogy egészséges vagy, klassz és fontos, mert amikor elkapod, te, a te genetikáddal, akkor ez sokkal jobb ahhoz képest, mintha túlsúlyos, cukros, egészségtelen lennél.
de, ha genetikailag fogékony vagy rá (ami eldőlt ugye zigóta-korodban), akkor nagyon-nagyon megszenvedheted.
all in all, az oltás tényleg mindenkinek kell. pont azért, mert úgy kell 60%+, hogy nagyon sok veszélyeztett csoport meg sem kaphatja, tehát aki egészséges és igen, az oltasson. nyájimmunitás nélkül eleve az lesz, hogy picit mutálódik a vírus az egészséges terjesztőkben (tehát például benned -- hiába nem mész terhes anyuka mellé, találkozol a haveroddal, ő átadja a péknek, aki meg hazaviszi a terhes feleségének), és hirtelen az oltottak sem lesznek oltottak...
érdemes tényleg alaposan végiggondolni mindezt. meg főleg képben lenni magával a vírussal.
-
HÁZIGAZDA
válasz Patrick #70308 üzenetére
vannak nátha-koronavírusok. ez most tök új. ami most van, azzal nem találkozott soha, senki. meg is van az eredménye. látom, hogy bátor vagy, de csak itt a topikban (!) hallhatsz beszámolókat arról, hogy hogyan vesztették el fórumtagok makk egészséges, fiatal ismerőseiket. nem ez a jellemző, de nem is egy a millióból.
tiszteld a vírust, ne rettegj tőle, de tarts tőle és védekezz és védj másokat. abból baj nem lehet!
-
Ezekiell
veterán
válasz Patrick #70309 üzenetére
Biztos én olvastam felületesen, de ebben nem látok semmi ilyesmit, amit írtál, cserébe több helyen ilyet:
"You can spread the virus when you talk or cough, even if you don’t know that you have it or if you aren’t showing signs of infection."Segíts már, és emeld már ki kérlek mire gondoltál.
Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.
-
Ezekiell
veterán
válasz Patrick #70316 üzenetére
Továbbra sem szeretném beoltatni magam, teljesen egészséges vagyok.
Ez nagyon jó, csak az a gond ezzel a hozzáállással, hogy amikor meg nem leszel egészséges, mert elkapod, és ne adj Isten pont rossz pálcikát húzol a sors kezéből, és súlyosan megbetegszel (hogy rosszabbat ne mondjak), akkor meg majd visszasírod ezt a döntésed - de akkor már mindegy lesz. Orosz rulett ez: lőhetsz egymás után egymilliószor is szerencséset és pont nem lesz golyó a tárban - de ha csak egyszer nem sikerül, akkor baj van.
Más ellen miért nem védekeztünk így, anno?
Mert azok a "mások" nem okoztak globális járványt. Itt a nem csal az 1% halott a veszélyes (meg az akármennyi maradandóan károsodott..), hanem hogy egy ilyen méretű járványre nincs felkészülve sehol az egészségügy. Nem is lkehet felkészülve, normál állapotokra kell méretezni az EÜt mindenhol. Most meg sokszor annyi beteg egyszerre rászakad a rendszerre, az pedig összeomlik olyankor. Na és akkor van igazából gond, mert akkor egy sima gyógyítható betegségbe is bele fog halni az ember, ha nem lesz, aki ellássa.Szóval a Covid halálozása+szövődményei önmagukban is elég durvák (ilyen súlyosságú járvány nagyon! régen nem volt), de az általa okozott egyéb problémák az igazán veszélyesek (lásd EÜ összedőlése, és belehalsz egy vakbélbe).
Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.
-
Ezekiell
veterán
válasz Patrick #70330 üzenetére
Köszi!
Itt van egy valószínűleg szó benne, ami azért árnyalja a képet rendesen, másrészt ez egy márciusi doksi, ami még tovább árnyalja a képet. Ez a tavaszi feltételezés azóta sem lett bizonyítva egyébként tudtommal (legalábbis semmi bizonyítékot nem találtam erre se én, se a Covid-kutató feleségem, akinél rákérdeztem - meg is lepődött, hogy ilyen feltételezés még köröz a tudatban).
De igazából nem is számít, hiszen a fertőzések döntő többsége az asypmtomatic/presymptomatic páciensek miatt van, link1 link2. Pont ez a veszélyes, és ezért minimum félrevezető azt mondani, amit te írtál (hiszen még ha el is fogadjuk a feltételezést igaznak, a terjedés mégis a pre/asymptomatic emberek miatt van döntő többségben, tehát "fals biztonságérzetet" adhat a felvetés, pl "nem köhögök, tehát nem vagyok nagyon fertőző", ami nettó tévedés és veszélyes). Ez nem cseszegetés akart lenni, csak fact check
[ Szerkesztve ]
-
Ezekiell
veterán
válasz Patrick #70340 üzenetére
A te döntésed másokat is érint ez esetben, így azt kérni, hogy vakon tartsa mindenki tiszteletben a döntésed - hát, az nem fog menni. Gondolom te se tartanád tiszteletben, ha úgy döntenék, hogy eltöröm a kezeidet
De nem fogok vitatkozni veled, csak leírtam, miben téved a logikád, és válaszoltam a kérdésedre. Hogy te ezeket a válaszokat ignorálod vagy megfogadod, csak rajtad áll.
Ez a halálozás számok mutogatása ahogy csinálod, pedig sokszor el lett már magyarázva, miért fals, és miért félrevezető, nem fogom újra. Csak 1 tény: már pár hete a Covid a vezető halálok Magyarorszgáon. Nem a rák, nem a szív és érrendszer - a Covid.
A kijelentésem meg nem erős, az a tény. Ignorálhatod, ha akarod, ez a te döntésed. Csak ettől még nem lesz igazad.
[ Szerkesztve ]
-
Kékes525
félisten
" Én is tiszteletben tartom, hogy vannak akik be akarják oltatni magukat."
Hogy vársz olyanért tiszteletet, ami másnak betegséget, szenvedést, esetleg halált okozhat? Van egy határa a véleményeknek és a szabadságnak. A te esetleges "nem" döntésed az oltással kapcsolatban hozzájárul mások betegségéhez, szenvedéséhez és az esetleges halálához. Nem egyedül te, hanem a többekkel együtt, akik nem oltatják be magukat.
[ Szerkesztve ]
-
Reggie0
félisten
válasz Patrick #70348 üzenetére
USA-ban osztanak bortont azert mert valaki nem oltatja a gyereket. Nagyon helyesen.
Ez nem szetszakitas. Aki nem oltatja be magat racionalis korulmenyek kozott, az kozveszelyes a tobbiekre nezve. Az ilyeneket lehetoleg kiveit magabol a tarsadalom, mert nincs szukseg felesleges kockazatokra, foleg, ha az masok eletebe kerulhet.
Az oltas nem 100% hatasos, tehat meg oltas mellett is el lehet toled kapni a betegseget. Ha te ugy dontesz, hogy te azt csinalsz a testeddel, amit akarsz, es onkent ket labon jaro petricsesze akarsz lenni, az a te bajod. Akkor maradj otthon a negy fal kozott es tenyleg azt csinalsz magaddal amit akarsz. Amint kozossegbe akarsz menni, onnantol mar vannak szabalyok, amiket a kozosseg hoz.
-
Csatravi
senior tag
"Ez nem ebola, vagy marburg. Ezekre és a többire sem voltak felkészülve."
Ennek ellenére nem lett egyikből sem világjárvány. Nem úgy mint a Covid-ból"Amikor hazaküldik a betegeket a kórházból, mert itt a covid, akkor ki törődik azzal akit hazaküldnek, majd meghal. Vagy műtéteket halasztanak el,"
Ugye tudod ez miért van? Mert a mai napig is értetlen és ellenálló tömegek vannak aki még mindig meggyőződéssel vallják hogy hogy nincs itt semmi és túlzottak az intézkedések és a jogaikat is csorbítják. Mellé jönnek a rosszkor meghozott, és gyenge intézkedések.
Na emiatt telnek a kórházak. És vagy helyet csinálsz a kórházban a fertőzős és súlyos betegeknek vagy egyből rendelheted nekik a hullazsákot mert ellátás nélkül ez a biztos lehetőség számukra. És akkor lehet számolni, hogy a halasztható műtétekből, kezelésekből milyen kár és mennyi haláleset lenne ha hazaküldik őket és mennyi haláleset lenne ha a Covid betegek nem kerülnének be a kórházba. -
Kékes525
félisten
válasz Patrick #70349 üzenetére
Már elmagyaráztam. Ha megfertőződsz, akkor másokat is megfertőzhetsz, úgy is, hogy nem tudsz róla, vagy csak nagyon kicsi tünetei vannak nálad. Ennyire egyszerű ez. Ezt elmondták már neked jó néhányan itt most a topikban, pontosan érted is, mert nem bonyolult, de csak trollkodsz.
-
Kékes525
félisten
válasz Patrick #70355 üzenetére
Megtudod mondani, hogy miért rettegsz ennyire egy kis szuritól, aminek kicsi izomfájdalom, bőrpír a leggyakoribb mellékhatása? Félsz, hogy krokodillá válsz? Félsz attól, hogy Bill Gates chippeket tesz beléd? Mitől rettegsz ennyire? Mire rád kerülne a sor már több százmilliós tapasztalat lesz.
[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
gratulálok, ebben nincs benne október-november-december, vagyis az utolsó negyedév. Amikor pedig másfélszereződött a szokásos halálozási statisztika. És még nincs vége, folyamatosn korrigálják a korábbi heteket is felfelé. [link]
A cikk elkészültéig, november végéig 1431-el magasabb volt a szám az előző évek átlagához képest.#70381
az egészségügyi dolgozóknak csak elencsésző kis része olyan orvos, akinek egyáltalán kapcsolódik a szakmája a járványokhoz. Meg persze ennek a 6 ezernek is csak töredéke orvos, sok más egészségügyi dolgozó is van. A többség ugyanolyan inkompetens ebben, mint bármelyik más ember.
Táplálkozási és életvezetési tanácsokat is majd minden orvos osztogat, közben meg a többségük - nem szakmája lévén - csak a hiedelmeket terjeszti.[ Szerkesztve ]
-
Csatravi
senior tag
válasz Patrick #70355 üzenetére
"Aki rák, vagy szív és érrendszeri betegséggel rendelkezik és kórházban van, lehet, hogy covidos is. Ha meghal, covidot írnak a halál okára. Azért ez is félrevezető, mert ha nem rákos vagy nem küzd szív és érrendszeri megbetegedéssel, csak covidja van, nem hal meg. Ma majd minden halálozás covid..."
Ha ezt így gondolod akkor biztos meg tudod magyarázni, hogy mi ez a hatalmas eltérés a 2020-as évben az 5 éves átlaghoz képest. Ha szerinted szinte mindenki covidos elhalálozásként van elkönyvelve (tehát túlzó az adat) akkor mi ez a kiugróan többlet adat a covidos elhalálozások mellett?Én azt mondom, hogy nem hogy kevesebb hanem több covidos halottunk van csak nem kerülnek be a Covidos halottak közé bizonyos okok miatt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Információk, statisztikák:
● koronavirus.gov.hu
● vakcinainfo.gov.hu
● vakcina kisokos
● minden fontos információ a vakcinákról
● dunántúli kórházi oltópontok
● EU vaccine tracker oldal
● pandemia.hu - megyei statisztikával
● gisanddata.maps.arcgis.com
● worldometers.info