Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#69251) tom_tol válasza lacafaca (#69246) üzenetére


tom_tol
addikt

Eleinte én is aggódtam. Miután írta hogy támfalat épít két gombaszüret közben, rájöttem nincs miért :DDD

(#69252) Parci válasza tom_tol (#69251) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

látod, minden eladható így is, úgy is :DDD

(most vége a gombaszezonnak tavaszig, viszont éppen holnap jön egy új adag támfalkő :DDD)

[ Szerkesztve ]

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#69253) sutszi válasza #86564352 (#69241) üzenetére


sutszi
veterán

Az utóbbi időben eladtam pár cuccot a fiók mélyéről... Ezért kellett ad-hoc jelleggel postára is mennem néhány alkalommal. Amúgy nem ez a hobbim. :DDD

A héten megpróbáltam feladni csomagautomatán keresztül egy küldeményt. 3 csomagautomata és 2 postával vagy fél óra parkoló kereséssel később.. nagyjából 3 óra elteltével értem haza... Azért mert a csomagautomatákban nem nem sehol a kártyás fizetés és mentem a következőhöz... Az első postán kb 30-40 fős sor állt. Nem viccelek. A másodiknál csak 10-en álltak. Ott beálltam...
Ja amúgy BP. 13.kerület... Ha gondolod leírom melyik postákon voltam...

Amúgy nincs igazi tél, hó sincs, +5 foktól félóra ácsorgástól ne akarjunk kikészülni.
Nem vagyok fázós, de amikor előttem/mögöttem dideregve állnak akkor szerinted mit kéne gondolnom?

Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage

(#69254) lacafaca válasza Parci (#69252) üzenetére


lacafaca
őstag

milyen magas lesz az a fal, amit meg kell támogatni? ;]

Vedd el a szabadságukat, de ne egyszerre, hanem kicsi, apró lépésekben, hogy amikor már semennyi sem maradt nekik, azt észre se vegyék.

(#69255) sutszi válasza Parci (#69230) üzenetére


sutszi
veterán

Most azért kíváncsi lettem. Szerinted mi lenne az ideális kijárási rendszer?

Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage

(#69256) Parci válasza lacafaca (#69254) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

úgy-úgy!

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#69257) Parci válasza sutszi (#69255) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

jó kérdés.

tegyük félre azt a részét, hogy sokkal inkább nyáron kellett volna ügyesebbnek lenni és most könnyebb helyzetben lennénk. ha csak a mostani helyzetet nézem, akkor én bizony abszolút igyekeznék kiiktatni minden olyan dolgot, ami zárt térben nagy számú emberrel jár.

valóban könnyebb volt mindezt melegben, akkor az ember eleve elgondolkodott azon, hogy miért tömörül odabent úgy amúgy bármikor is, annyival logikusabb kint várni.

most nehezebb, viszont én akkor is megkövetelném. remélve és kommunikálva, hogy törekedjen mindenki a gyors és hatékony vásárlásra (lehetne ezt is bemondani sokszor, nem csak a migránssorosbrüsszelt). nyilván, ha odakint várnak mások, akkor ez valamennyire azért logikus és talán ki is alakul.

de végülis igazad lehet abban, hogy az embereket egy ponton túl a saját hülyeségüktől nem lehet megvédeni, ha neki jelen járványhelyzetben tök oké az aldiban tömörülni, akkor úgy sem tudsz előírni neki semmit. :(

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#69258) Reggie0 válasza Ricardo (#69205) üzenetére


Reggie0
félisten

A tema az, hogy erre hivatkozva be lehet-e tiltani az autozast. Nem. Es ez volt az analogia a kovidos korlatozasokra.

[ Szerkesztve ]

(#69259) daneel_hu válasza Parci (#69257) üzenetére


daneel_hu
addikt

Most azért sokaknál 14 nap szünet következik. Munkahely, suli, ovi, bölcsi...
Kíváncsi leszek január 20 körül mit produkálunk.

(#69260) Ringman válasza daneel_hu (#69259) üzenetére


Ringman
nagyúr

14 nap szünet + családi összejövetelek.

(#69261) tom_tol válasza Parci (#69257) üzenetére


tom_tol
addikt

Hát talán ideje lenne ha a bolti eladók, postások, buszvezetők, stb. is befejeznék a tevékenységüket. Fidesznél van bőven burgonya tartalék, mennek az autók, osztják az élelmiszert, üresen meg irány lacafaca kisszövetkezete, persze einstand. Végül is "háborús" helyzet van most már lépni kell.

(#69262) G.Zs. válasza Parci (#69233) üzenetére


G.Zs.
senior tag

Szeptember ota terjed az "uj" mutans virus. Egy ideje mar vizsgalat alatt van. Orvosi szaklapokban tobbszor is lehetett olvasni hogy rovid ido alatt ez lesz a dominans valtozat. Egyelore nem ugy tunik hogy barmilyen lenyeges kulonbseg lenne kozte es tobbi - tudtommal ot - fo valtozat kozott. Uj valtozatok altalaban gyorsabban terjednek ami miatt idovel dominanssa valnak. Nem eloszor tortenik meg ez a kitores ota.

UK travel ban pedig azert van mert tegnap este a Bohoc elo adasban jelentette be hogy kicsuszott a kezebol a jarvany iranyitasa. Ra lehetett fogni a mutans virusra.
Amugy meg az elmult par hetben szazezrek shoppingoltak vidaman az Oxford Street-en nagyjabol mindenfele korlatozas nelkul. Max a felen talan volt maszk, nulla tavolsag tartas, egymas hegyen hatan, ahogy kell.
De meg csak veletlenul sem ettol terjed a virus...

Ugyanezek az emberek tegnap megrohamoztak a reptereket hogy meg kijussanak Londonbol meg az orszagbol a lockdown elott (nem tudom hova akarnak menni, kb mindehol ugyaez van ). Ezert most pihentetik kicsit a repulot meg a vonatot. Uszva nehezebb lesz.

[ Szerkesztve ]

Ha a menyasszony apja az örömapa, a menyasszony anyja az örömanya akkor a menyasszony az örömlány?

(#69263) #86564352 válasza pjen (#69249) üzenetére


#86564352
törölt tag

Olvastam, hogy rögtön reagáltak rá korlátozásokkal: Covid in Sydney: New restrictions announced as outbreak grows - BBC News
Coronavirus NSW live: Sydney's northern beaches in lockdown as COVID-19 cluster spreads (smh.com.au)

Egy Sydney kerület outbreak, 30-40 napi új esetre olyan korlátozás, amire itt napi ezernél panaszkodás menne. Tájékoztatás szintje olyan, hogy közölték melyik nap melyik kávézóban volt valaki, az karanténozzon, teszteltessen. Talán sikerül megfogniuk, bár túl sokan utaztak el a korlátozás előtt. JH statisztika szerint ezer alatt az ausztrál áldozatok száma eddig, tehát egyelőre bezzeg ország még! Szerencséjükre amikor náluk lesz tél, addigra már oltanak.

Telex: Müller Cecília szerint sajnálatos, hogy a bevásárlóközpontok zsúfolásig tele vannak

Sajnálatos. Talán lehetne egy járványkezelő szervezet, amely intézkedéseket javasol a kormánynak ilyen sajnálatos esetek elkerülésére. Lehetne operatív törzs a neve! (vagy inkább egy valamilyen értelmesebb név) Tele vannak a boltok emberekkel, mert Black Friday, karácsonyi vásárlás, rosszabb nyitvatartás, belépés limit nélkül. Szeptemberben is elmondták sajnálatos a meccseken mennyi ember zsúfoltan.

sutszi: az nem létszükséglet, bár nyilván ha jól jött a zsebpénz akkor miért ne, én is adtam el pár felesleges holmit. Posta helyett más? Én Foxpost automatával percek alatt elintéztem egyet, másiknál írtak egy üzenetet ha tehetem Tesco helyett Interspar automatájukba rakjam, mert az kevésbé terhelt, ez is gyorsan ment, egy harmadikat csomagot pedig háztól házig futárral küldtem. (így karácsonyi ajándékozunk idén) Ez inkább Posta probléma lesz nálad. Én postán nem jártam ezer éve, biztosan sokan csekkeznek még és hasonlók, viszont havi egyszer ki lehet bírni szerintem a várakozást, vagy megkérni valakit intézze el.

amikor előttem/mögöttem dideregve állnak akkor szerinted mit kéne gondolnom?
Azt, hogy mi lenne velük igazi télben? :D
Milyen hősugárzót vásároljunk a teraszra? A legjobbak a gáz és az infravörös hősugárzók | ElegansOtthon.hu
(infravörös gáz hősugárzó: "a legtöbb modell kb. 9 méteres körzetben képes melegíteni")
Unalmamban nézek youtube stockholmi sci-fi városi séta videókat. Ott is 4-5 fok van, esőben állnak sorban az utcán ha kell kisebb boltnál, amíg egy be, egy ki. Élnek még.

Különben már kezdem elveszíteni a fonalat, hogy miről beszélünk? Nem jó a zsúfoltság, viszont ha lenne limit akkor sorbaállni se jó? Félünk a koronától, de félelmetes 5 fokban állni félórát? Budapesten, nagyobb városokban posta, tesco is van bent plázában, tehát ez az utcán ácsorgás félelem is kicsit túlzás. Az "sajnálatosabb" ami belépési limit nélkül most zajlik a boltokban.

(#69264) #22743424 válasza Ringman (#69260) üzenetére


#22743424
törölt tag

Nálunk a munkahelyen Covid teszttel kezdjük az évet január 4.-én :)

[ Szerkesztve ]

(#69265) #22743424


#22743424
törölt tag

Rendhagyó megoldással segítik a súlyos betegek gyógyulását Szolnokon [link]
Ezt most találtam, érdemes elolvasni :)

(#69266) lacafaca válasza tom_tol (#69261) üzenetére


lacafaca
őstag

Vedd el a szabadságukat, de ne egyszerre, hanem kicsi, apró lépésekben, hogy amikor már semennyi sem maradt nekik, azt észre se vegyék.

(#69267) Lauda válasza Parci (#69257) üzenetére


Lauda
félisten

törekedjen mindenki a gyors és hatékony vásárlásra

Egyetértek. Sajnos sokan azt sem tudják, hogy ők nem így vásárolnak. Most nem mennék bele nemek megnevezésébe, mert már volt ebből konfliktusom. :D Szerintem a legtöbben értik enélkül is.

az embereket egy ponton túl a saját hülyeségüktől nem lehet megvédeni,

Nem lehet. :N

[ Szerkesztve ]

(#69268) #86564352


#86564352
törölt tag

sok lesz má' a gif spam

(#69269) Hieronymus válasza Reggie0 (#69198) üzenetére


Hieronymus
addikt
LOGOUT blog

""A biztonsági öv ellen nincsnek tömegtüntetések. "
Mert regi szabaly, viszont voltak."

Félelmetes logika van abban, hogy az emberek azon dolgok ellen tüntetnek a legjobban, ami a saját biztonságukat növeli. :W

Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!

(#69271) Ricardo válasza Reggie0 (#69258) üzenetére


Ricardo
félisten

Nem beszélte tiltásról. Annak kapcsán hoztam fel, hogy van aki az egyénre bízná a döntést.
A repülős példát arra említettem, hogy nem szabad az egyénre bízni, mert sokan felelőtlenek. Erre jött példaként, az hogy olyan mintha be akarnák tiltani a vezetést, mert vannak akik nem használják az övet. Mint említettem érdekes hasonlat (mert nem erről beszéltem) , de ha már fel lett hozva maradtam azon a vonalon.
Bár ez a téma elment más irányba, de én továbbra is tartom, hogy járvány helyzetben nem lehet az egyénekre hagyni a döntést, mert a döntéseik hatással vannak mindenkire aki körülöttük van. Erre is jó példa a fent említett repülős eset. Se szaglás, se ízlelés, szarul van, de gondolkodás nélkül felmegy a gépre. :(

(#69272) Ricardo válasza #86564352 (#69263) üzenetére


Ricardo
félisten

"amikor előttem/mögöttem dideregve állnak akkor szerinted mit kéne gondolnom?
Azt, hogy mi lenne velük igazi télben? :D"

Igazi pláza emberek. Otthon maradni nem jó, az utcán +5 fokban meg akar fagyni, mert hideg van. Lehet hogy nincs divatos meleg cuccuk? Ha esne az eső is az már maga lenne az apokalipszis :DDD
Csak az üzletekben plázákban érzik konfortosan magukat.

[ Szerkesztve ]

(#69273) t72killer válasza Parci (#69233) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Nna, eddig frász se törődött a koronával, pörögjenek csak a sulik-ovik minden - egy picike mutáció és húdebeszartunkkaranténhatárlezárás meg minden... Ez egy vicc, teccettek volna februárban besz.rni, amikor az egészet úgy ahogy van meg lehetett volna állítani.

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#69274) Fire/SOUL/CD válasza Parci (#69233) üzenetére


Fire/SOUL/CD
félisten

Dr. Rusvai Miklós egyetemi tanár, víruskutató nyugalomra int: a vakcina ez ellen is védelmet ad.

Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

(#69275) sutszi válasza #86564352 (#69263) üzenetére


sutszi
veterán

Különben már kezdem elveszíteni a fonalat, hogy miről beszélünk? Nem jó a zsúfoltság, viszont ha lenne limit akkor sorbaállni se jó? Félünk a koronától, de félelmetes 5 fokban állni félórát? Budapesten, nagyobb városokban posta, tesco is van bent plázában, tehát ez az utcán ácsorgás félelem is kicsit túlzás. Az "sajnálatosabb" ami belépési limit nélkül most zajlik a boltokban.

Jó kérdés... COVID oldalról nem jó a zsúfoltság...de azért bezártuk a napot 19-kor, hogy 20-ig mindenki hazaérjen....miközben ha nem lenne ez a limit, akkor eleve nem lenne zsúfoltság. Gondolj bele. A vásárlók száma nagyjából fix...csak sokkal kisebb időtartomány esik erre az ember mennyiségre. Szóval ez az esti kijárási tilalom inkább lábon lövés...mint hasznos. Különben sem este/éjszaka van nagy kontakt szám, hanem nappal...

Ha a hidegben állsz és beteg leszel, az jó ? A légnyomás és páratartalom függvényében a hőérzet nagyon másképp alakul...szerintem nagyon nem tudod miről beszélsz... Ha csak a sörözős teraszfűtéssel tudod összevetni ezt a témát...Akkor hagyjuk.

Ez most egy amúgy is túlterhelt forgalmas időszak...az időkorlát miatt nő az tömeg...
De írod ezeket bent van a plázában dolgokat...okés nincs hideg...de akkor megint beltérben nő az létszám...
A limit nem megoldás...az egy zsákutca... Ha valamit el kell intézni...akkor el kell intézni.

ui: Ha valaki leüt egy terméket, akkor nem mondhatom, hogy akkor majd pár hónap múlva átadom... bár nem létszükséglet..de év végén szoktunk nagyobb méretű pakolást, rendezést, lomatalnítást tartani...ugye ha már itthon kell lenni amúgy is... Azokat a tárgyakat amik nem kukába kerülnek mert van használt piaci értéke azokat feldobom apróra... Erre mondtam korábban, hogy a COVID miatt nem fogok a fotelban gubbasztani...az élet nem áll meg. Húzok maszkot...a kezem már lerohad a sok fertőtlenítőtől...de ennyi.

#69272 Ricardo : Szerintem elbagatellizáljátok a témát. :((( Van rá egy söröm, hogy nem ugyanazt értjük a kint állsz a szabad ég alatt... De ezt a témát itt le is zárhatjuk...
Egyik hajnalba kimentem egy 40 percet edzőparkozni és úgy kellemesen kimelegedtem...Nem fáztam.

[ Szerkesztve ]

Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage

(#69276) radi8tor válasza #86564352 (#69263) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

For the UK variant: Outside of the UK, we see very small numbers of sequences in Denmark (a bit hard to see - hidden behind UK circle) & Australia. Their position on the tree indicates that they're likely exports from the UK.

[link]

⭐ Stella

(#69277) t72killer válasza radi8tor (#69276) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Ez ugyanúgy el fog terjedni, mint az eredeti, akárhogy kapálódznak. Hóttziher, hogy ott van ez már minden Európai országban, max még csak 1-2tucat emberben.

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#69279) #86564352 válasza sutszi (#69275) üzenetére


#86564352
törölt tag

Részlet magamtól négy nappal ezelőttről:

Egyensúly pedig kellene. A nyári felkészülés után most a korlátozást is rosszul csináljuk? Étterem, kávézó, cukrászda, kocsma és mozi bezárva az érthető, de most a 20:00 óra korlátozással, ami azt jelenti 19:00-kor zár a bolt, aki 17:00-kor végez annak ez a 2 órás tumultus covid sáv van vásárlásra, ahelyett nyugiban szellős boltban este kilenckor letudnád? Simán azt érzem most többet vagyok tömegben, mint békeidőben. Listával összeszedem ami kell, közben látom a sok bámészkodót. Bemegyek drogériába, az előttem belépő négy ember után miért én vagyok az első aki nyom a kirakott fertőtlenítőből? Pont olyan hely ahol összetapizzák a termékeket, mert nem tudja húsz féle samponból melyiket akarja.

Magyarul szerintem, ha van korlátozás 19:00-kor zár a bolt, akkor legyen létszám limit is. Ha ez sort okoz, az is jobb a mostani tumultusnál. Vagy mehessek este kilenckor nyugiban vásárolni, ahogy békeidőben szoktam.
Én fel tudok öltözni rendesen és a hidegnél jobban utálom a túlfűtött buszokat és túlfűtött boltokat. Ezt az 5 fokban félóra utcán állástól meg akarsz halni témát hagyjuk, mert nem fogsz meggyőzni. :) A hősugárzó megoldási javaslat se tetszik neked, plázában bent hatékony sorbaállást se tudsz elképzelni limittel. Jobb lenne a mostani zsúfoltságnál, amit a korai boltzárás, black friday, karácsonyi vásárlás hármas okozott.

[ Szerkesztve ]

(#69280) Parci válasza tom_tol (#69261) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

ööö... segíts! legyen tömeg, mert a bolt tömeg nélkül már nem bolt, hanem diktatúra?

de egyébként teljesen igazad van, nehezen, de rájöttem! ne változtassunk semmin, ne csináljunk semmit! atlantisz amúgy sem süllyed, ez csak egy kis pocsolya a lábamnál, és az a biztos, ha nem változtatunk semmin, az mindig működik, logikus és nagyon szabad.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#69281) sutszi válasza #86564352 (#69279) üzenetére


sutszi
veterán

Azt hiszem valami félreértettél... nem én halok meg a hidegtől... Köszi szépen én a kabát alatt rövid pólóban nagyon jól megvagyok... de ettől még a körülmények objektív megítélése megy nekem... ;)

Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage

(#69282) Parci


Parci
HÁZIGAZDA

Virológia Pécs, de úgy is tudjátok :)

🧬Újabb mutációk, mutációs kisokos

A mutáció az evolúció, így a vírusok evolúciójának is egyik fő mozgatóereje. A koronavírus példájánál maradva, folyamatosan keletkeznek mutációk. Némelyik feltűnő terjedést mutat és idővel dominánssá is tud válni, ilyen a D614G variáns, amely még az első hullámban jött létre és már az egész bolygón ez a domináns. Emellett változó gyakorisággal számos más mutációt is hordoznak és gyűjtenek egyszerre a különféle SARS-CoV-2 variánsok.A funkciót is érintő mutációk létrejötte extrém ritka, ám vegyünk figyelembe, hogy minél több fertőzésre van lehetősége a vírusnak, minél különfélébb és változatosabb helyzetekbe kerül ennek esélye is nő. A funkciót megváltoztató mutációk mindig a legnagyobb evolúciós igényt szolgálják, ez lehet jobb terjedés, immunreakciók jobb csendesítése, antitestek kikerülése stb. Így érthető, ha a vírusnak az enyhébb megbetegedés, hosszabb fertőzés és nagyobb ürítés az érdeke, ettől marad fenn hatékonyabban és jut messzebbre. Ez nem jelenti, hogy nem jöhet létre akármilyen mutáció, amely akár kezelésben, vakcina-ügyben, terjedésben fejtörést okozhat. Ezért nagyon fontos folyamatosan vizsgálni a vírus genetikai változásait.

☝️Egy mutációval kapcsolatos, tudományos igényű bizonyítás sajnos mindig időbe telik. A D614G-ről is az elmúlt hetekben érkeztek elsőként meggyőző laboratóriumi eredmények, amelyek alátámasztják (állatkísérletekkel és flaskás kísérletekkel), hogy nagyobb mennyiségben szaporodhat a felső légutakban, ám szerencsére a korábbi variánsra (a nevezett mutációt MÉG NEM tartalmazó) létrejött antitestek ezt is jól kivédik.

⚠️És meg is érkeztünk a problémás mutációkhoz. Amennyiben egy vagy több mutáció is azonosítható az immunitásban fontos, és a vakcinák döntő többségének alapját adó tüskefehérjében, ráadásul ez a variáns gyors terjedést is mutat arra mindenképp figyelni kell. Ez történt az angliai variánsnál. Úgy tűnik, hogy a vírus eddig ismert mutációs sebességéhez viszonyítva felbukkant egy variáns, amely 10 hónapnyi mutációt gyűjtött magába, melyekből a tüskefehérje több ponton is érintett.

🤔De miért zárunk le határokat?
https://24.hu/.../uj-koronavirustorzs-fertozobb-nagy.../
https://telex.hu/.../matt-hancock-egeszsegugyi-miniszter...
A kockázatot ismét a „nem tudjuk” jelenti. Amíg nem tudjuk kizárni, hogy egy jó terjedést mutató mutáció nem érint kezelési lehetőségeket, vagy akár a következő hetekben érkező vakcinák hatékonyságát, érthető az óvatosság.Mi az, amit tudunk, mi a valós kockázat most?- A vírus genetikai nevezéktan szerint a B.1.1.7 variáns. Egyik leginkább hangsúlyos, tüskefehérjét érintő mutációját pedig N501Y-nal jelöljük. Egyébként szám szerint 8 jelentős változást gyűjtött be, csak a tüskefehérjét kódoló génben, amelyből csupán három lehetséges hatásáról van információ.

- A B.1.1.7 növekvő arányban okozza az angliai megbetegedéseket, az eddig ismert variánsokhoz képest. Növekszik az érintett régiók száma és a kapcsolódó esetszámok is.- A vírus ismert mutációs rátájánál némileg magasabb mutációs számmal rendelkezik, és ezekből több is érinti a kritikusan fontos tüskefehérjét (szám szerint 8 jelentős változás). - A tüskefehérje mutációkból háromról már ismertek, korlátozott mennyiségű előzetes vizsgálati adatok azok funkcióban betöltött szerepére vonatkozóan. A névadó N501Y például éppen a tüskefehérje receptor-kötődéséért felelős részében van, és nagy valószínűség szerint jobb képességet ad az emberi receptorok kötéséhez. Ezen felül még az immunrendszerünk „megtévesztésében” és a sejtekbe jutás funkciójában is lehet változás.- A valós kockázatot nem tudjuk amíg a kiterjedt laboratóriumi vizsgálatok le nem zajlanak, addig fő az óvatosság a járványügyi hatóságok részéről. A legfőbb kérdés, hogy a más variánsokra megszerzett immunitást érinti-e az új.

⚠️Záró gondolatok: A jövőben is várhatóak újabb mutációk, ez egy természetes folyamat. A mostani mutáns variáns különlegesnek számít mert a vártnál jóval több mutációs változást hordoz – ennek számos oka lehet, de időbe telik kideríteni pontosan mik ezek. A kockázatot tovább növeli, és ennek tudható be a fokozott figyelem is, hogy jobb terjedést mutat, mint az eddigi variánsok – ne féljünk, ez önmagában még nem sokat jelent, gondoljunk a D614G-re.

⚠️⚠️A lényeg minden átlagember számára: A maszk, kézmosás, távolságtartás bármilyen mutációt követően is hatékony védekezés – a mindennapjainkat ezek nem érintik.Amennyiben megtörténne, hogy a korábbi variánsokra kialakult immunitást „kikerüli” egy újabb, az nem törli el a vírusról alkotott eddigi tudásunkat és kifejlesztett fegyvereinket – adaptálni lehet ezeket, így a vakcinát is.A végső szót a kockázatról, az új variáns tényleges képességeiről a tudományos vizsgálatok után mondhatjuk ki, addig pedig marad az óvatosság.

ℹ️Források:
https://virological.org/.../preliminary-genomic.../563
https://www.nejm.org/doi/full/10.1056/NEJMcibr2032888... https://www.sciencedirect.com/.../pii/S0092867420308205

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#69283) mozso


mozso
senior tag

Ma is elmentünk sétálni, itt december 1 óta minden egyes nap egy újabb lakás utcafronti ablakában jelenik meg egy kivilágított szám, pont ahogy az adventi naptár napjai.

Ma a 20-as számot kerestük, mert december 20. van.

Egy ilyen séta kb 50-70 perc, mert a 3 szektorra osztott lakópark nem kicsi.

Kivacsi voltam a mi kerületünkben már 3 hete külterületen kötelező (6 éves+) maszkviselés hogy néz ki.

Mai napon 25 ember nem maszkozott, 6 ember igen. Pedig kötelező.

Ez az arány jobb volt 3 hete, de folyamatosan romlik.

(#69284) t72killer válasza Parci (#69282) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

"Ez történt az angliai variánsnál. Úgy tűnik, hogy a vírus eddig ismert mutációs sebességéhez viszonyítva felbukkant egy variáns, amely 10 hónapnyi mutációt gyűjtött magába, melyekből a tüskefehérje több ponton is érintett."

Nem azt szajkózták korábban, hogy a London-edisön ellen is védenek az oltások? Mert ha nem, akkor a most milliárdokért berendelt cuccoknak instant hapcibenő van...

[ Szerkesztve ]

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#69285) Ricardo válasza t72killer (#69284) üzenetére


Ricardo
félisten

Mit mondjanak? Emberek van egy új variáns, és fogalmunk sincs hogy pontosan miben változott?

(#69286) Chesterfield


Chesterfield
senior tag

Marhajó, hogy 8 ország már nem enged be repülőt Angliából, de persze mi még igen.
Jöjjön csak mindenki nyugodtan.

(#69287) perempe válasza mozso (#69283) üzenetére


perempe
addikt

a légszennyezéssel is terjed; Európában 19%, itthon 25% írható a számlájára. én itt laknék sztívesen.

* Brahms: 4. szimfónia *

(#69288) lacafaca válasza Parci (#69282) üzenetére


lacafaca
őstag

akko most kihalunk, vagy nem🤪

Vedd el a szabadságukat, de ne egyszerre, hanem kicsi, apró lépésekben, hogy amikor már semennyi sem maradt nekik, azt észre se vegyék.

(#69289) t72killer válasza lacafaca (#69288) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Áhh, nincs akkora mázlija a bolygónak, ez is csak egy szoftos 99%-ban túlélhető virnyák.

#69285: háát, ha nem tudják, akkor nem tudják, azt kell mondani. Ha kijelentik, hogy ez ellen tuti véd az oltás és aztán az új variáns letarol pár végigoltott = zárlatmentesített Dél-Angliai öregotthont, az igencsak szívás, és nem fogja sem az oltóanyagok sem a szakemberek iránti bizalmat fokozni - és akkor igencsak finoman fogalmaztam. Ovis korom óta természettudományokban utazva, áltudományokkal-kuruzslással harcolva közel járok ahhoz, hogy a címeres szakemberek igen nagyrészét kókler-csaló-hazug bandának minősítsem.

[ Szerkesztve ]

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#69290) lacafaca válasza t72killer (#69289) üzenetére


lacafaca
őstag

üdv a klubban🙌😎

Vedd el a szabadságukat, de ne egyszerre, hanem kicsi, apró lépésekben, hogy amikor már semennyi sem maradt nekik, azt észre se vegyék.

(#69291) Z.É.T.


Z.É.T.
őstag

Az új típusú koronavírus (SARS-CoV-2) elleni védekezés összehangolását és egy közös európai stratégia kidolgozását sürgeti a kontinens országait vezető kormányoktól több száz tudós egy közös nyilatkozatban - Napi.hu

Felütés:
"A The Lancet című orvosi folyóirat portálján és a kezdeményezés önálló honlapján - https://www.containcovid-pan.eu - megjelentetett nyilatkozatban hangsúlyozták, hogy nyitott határok mellett egyetlen ország sem tudja egyedül, önállóan alacsonyan tartani a fertőzöttek számát Európában, ezért elengedhetetlen, hogy a földrész országai együtt és közös célokat kijelölve küzdjenek a járvány ellen"

(#69292) t72killer válasza Z.É.T. (#69291) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Ezt kb egy középső csoportosokra felügyelő óvónéni megszülte volna délelőtti KV-szünetben...

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#69293) forceberg válasza t72killer (#69292) üzenetére


forceberg
veterán

Kb. 10 hónapja...

http://www.flickr.com/photos/4ceberg

(#69294) #22743424 válasza lacafaca (#69288) üzenetére


#22743424
törölt tag

Befejezhetnéd ám ezt a fajta gyerekes viselkedést! Viccet csinálsz az egész topikból!

(#69295) Sped válasza sutszi (#69253) üzenetére


Sped
aktív tag

Lehet hogy a Foxpost-ot kéne inkább használnod, az sokkal egyszerűbb. ;)

IndyCar Series - Real Racing, Real Sport

(#69296) sutszi válasza Sped (#69295) üzenetére


sutszi
veterán

Nem írom le, hogy jártam velük ősszel...mert én leszek a körülményes. :DDD
A vége jó lett, de kb 2 hónapos történet lett belőle. Használok én mindent ettől függetlenül de nem csak rajtam múlik adás-vétel esetén.
De köszi az ajánlást. :R

Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage

(#69297) Sped válasza sutszi (#69296) üzenetére


Sped
aktív tag

Azigaz, alkalmazkodni kell a vevőhöz... csak azért bátorkodtam ezt ideírni, mert nekem csak jó tapasztalatom volt velük, ez a csomagautomatából csomagautomatába kézbesítes kifejezetten kényelmes opció.

Ja és kifejezetten irtózok a postától... mindent hajlandó vagyok elkövetni, hogy semmilyen kontaktom ne legyen azzal az intézménnyel. Mindent csoportossal fizetek, csomagjaimat minden más szolgáltatás igénybevételével intézem, csak ha nagy ritkán tértivevényes levelet kapok, akkor vagyok hajlandó oda betenni a lábam. Ennyire korszerűtlen, lassú és körülményes állami szerv a világon nem létezik máshol. Hideg ráz ki tőlük.

[ Szerkesztve ]

IndyCar Series - Real Racing, Real Sport

(#69298) lacafaca válasza #22743424 (#69294) üzenetére


lacafaca
őstag

:))go komolytopik ;) ott nem kell szembesülnöd velem
(vagy prémium tagság-ignor gomb)

[ Szerkesztve ]

Vedd el a szabadságukat, de ne egyszerre, hanem kicsi, apró lépésekben, hogy amikor már semennyi sem maradt nekik, azt észre se vegyék.

(#69299) pjen válasza Sped (#69297) üzenetére


pjen
félisten

Lehet mégsem tökéletes valami az orosz vakcinával.Most olvastam a hìrstarton, a fő virus kutató kiesett a 14.emeletről.

(#69300) #22743424 válasza lacafaca (#69298) üzenetére


#22743424
törölt tag

Ott csak linkelünk, de ez a fajta gyerekes viselkedés csak téged minősít! Én már itt vagyok a topik megnyitása óta! Szánalmas amit művelsz. Felnőtt emberhez nem méltó ez a fajta magatartás.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.