Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Asbee
veterán
válasz csehferenc74 #18696 üzenetére
Igen, kétoldali tüdőgyulladás. Semmi antibiotikumra nem reagáltak. Gyerek 1 hét kórház , majd hamar rendbe jött. apuka 3 hét otthon, 2 hétig magas láz, szinte fulladás, köhögés, ágyból kikelni sem bírt szinte. Nem azt mondom, hogy 1000%, de igen gyanús. És az orvosok is annyit mondtak rá, valami vírus.
-
nagyúr
Összel kezdődőtt? Pontosan mikor? Mert én nem hallottam január előtt túl sok influenzásról...
Még mindig nem értem, hogy a francba tudott februárig várni a kijutással. Szerintem ezt te sem godnolhatod komolyan, hogy egy ennyire virulens cucc három hónapig nem tudta elhagyni kínát. Még a 2,3-as terjedéssel is sokezer fertőzöttet jelent, a 6,6-al pedig több milliót, és nem volt ezek között egy sem, aki elhagyta kínát? Ugyan már...
Aki él és nem boldog, az téved!
-
Asbee
veterán
válasz Kékes525 #18703 üzenetére
Én ezért mondom azt, nem lehet tudni mikor került ez át ide, meg akár hova.. Mióta "lappang" , milyen fázisban tart stb. Feltételezni lehet dolgokat, de ne tényként. Ezt nem rád értem. A gyerek egyébként nagyon hamar kijött belőle. 3 hét után tudott edzeni, ebben benne van a kórház is. Apuka az mai napig gyengébbnek érzi a tüdejét. Nem volt azóta vizsgálva. Jó barátaim, mai napig ezt emlegetjük, hogy ők már átestek rajta. Persze, ki tudja.
[ Szerkesztve ]
-
Kékes525
félisten
válasz syberia #18704 üzenetére
"Hol késik a kormányzat egészségügyvédelmi akcióterve?"
Megjött, íme:
Lényegese tovább szigorították a rabszolgatörvény.
"Havi (!) 1 pihenőnap kiadását.
Heti 60 órás munkavégzést.
Mindezt túlórapótlékok nélkül, hiszen a ledolgoztatott órák helyett a munkáltató kiadhat pihenőnapokat, mint most, amikor állnak az üzemek.
A dolgozót az intézkedés röghöz köti, hiszen, aki most nem végez munkát, annak negatív órái, tartozása halmozódik fel, amit vissza kell fizetnie, amikor munkahelyet akar váltani vagy nyugdíjba szeretne vonulni."
Ez az egészségügyben dolgozók jutalma is.
Lehet, hogy rájuk ezt most nem alkalmazzák, de ők is pontosan olyan munkavállalók, mint akikről a törvény szól. Előbb-utóbb rájuk is érvényes lesz.
[ Szerkesztve ]
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
Rive
veterán
Nem tudthatod hány eset volt influenzaként kezelve azelőtt, hogy felfigyeltek volna a vírusra.
Az a helyzet, hogy tudhatja. Az általad felhozott tüdőgyuszi abban az időben ugyanis pont olyan 'helyzetben' volt, hogy covid19 esetén ~ két hét múlva kidőltek volna a kórházi dolgozók, pár napra rá pedig már a kórházban 'tárolt' krónikus betegek hullottak volna halomra. Nagyjából úgy, ahogy egy-egy idősotthonban látható volt nemrég.
Értem én, hogy nehéz a feszültséget kezelni és egy határon túl már tudatos erőfeszítést igényel ellenállni az összeesküvéselméleteknek, de teljesen megéri megtenni ezt az erőfeszítést.
/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!
-
t72killer
titán
"A koronavírus februárban jutott ki Kínából."
Ezzel kapcsolatban szkeptikus vagyok. Novemver közepi az első feljegyzett eset, és ha csak fű alatt nem védekeztek masszívan, akkor nincs az az isten, hogy egy ilyen virulens kór hónapokig fedél alatt maradjon. Nem vmi közép-afrikai régióról beszélünk, ahol a legfejlettebb közlekedési eszköz a törzsfőnök biciklije, az oda érkező fehér turistát pedig addig "karanténban" tartják, amíg meg nem érkezik a váltságdíj.
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
dr.bubo
őstag
válasz #46372352 #18707 üzenetére
Nem biztos, hogy nem volt haláleset, csak akkor még nem tesztelték senkit.
Megvárták, hogy jelentkezzen egy tünetek produkaló külföldi (iráni), utána kezdtek csak többet tesztelni.Router beállitása: http://www.rainman.sokoldal.hu/tplink_router_beallitasa / Port Forward: http://www.portforward.com/english/routers/port_forwarding/routerindex.htm
-
aprokaroka87
nagyúr
Ha én virus lennék.
Elöször is átverném az immunrendszert hogy bejussak, miután be jutottam tovább álcázom magam, közben megprobálnám magam terjeszteni, az immunrendszer továbbra se tud semmiről...
Majd mire észbe kap az immunrendszer, én már szépen elterjedtem úgy hogy igazából aranyéletem van. -
Asbee
veterán
Nézd, szerintem te vagy aki nem tudja kezelni , amilyen agymenéseket hordasz össze napról napra. Szinte már ember nincs aki foglalkozna vele, vagy reagálna rá. Nem tudom feltűnt-e. Én azért még egyszer megteszem. Túl sok a kérdőjel, túl sok az ismeretlen. Ezek miatt nem lehet tényként kezelni dolgokat. És nem, nem tudhatja nem is fogja tudni. Se te , se én. Sosem becsültem le, nem is fogom ezt a járványt, de nem állítok olyan dolgokat amikre nincs konkrét bizonyíték, vagy akár esély se sok... Nincs semmilyen összeesküvés elmélet. Hidd el a te halomra elhulló, pánikkeltő, több millióan és százezren megfognak hali elméletednek nehezebb ellenállni.
11 553 an haltak meg januárban. Tessék, mond már meg akkor pontosan kérlek....
[ Szerkesztve ]
-
Kékes525
félisten
válasz aprokaroka87 #18712 üzenetére
Nagyjából a koronavírus is ilyen. Vagy ezért is írtad?
-
Fotonhámozó
senior tag
Honnan veszed, hogy akkor jutott ki Kínából? Mert azt olvastad. Honnan tudod, hogy amit olvasol, az hiteles? Nekem 8 ismerősömnél alakult ki tüdőgyuszi ezen a télen, közülük csak 2 reagált jól az antibiotikumra. 1 esetben pedig megvoltak a tüdőgyulladás tünetei, de az RTG nem mutatta ki. Az orvosoknak fogalmuk sem volt mi a bajuk igazából, mert gyógyszerre nem reagáltak a 2 eset kivételével és nem is klasszikus influenza tüneteik voltak. 4-6 hétig iszonyú rossz állapotban voltak december közepétől, január elejétől számítva. Soha korábban nem volt olyan, még a korábbi durva influenzajárvány idején sem, hogy 9 ismerősömet valami nyavalya ennyire ledöntötte volna a lábáról télen. Most, hogy a koronavírus tünetei már széles körben ismertek, azt mondják, hogy biztosak benne, hogy koronások voltak. Tudom, Cecília megmondta, hogy ez nem így van. Csak valahogy sokan mégis mást tapasztaltak. Nem konteózok, de nem hiszem el, hogy ez a vírus csak pár héttel ezelőtt érte el az országot. Azt nem tudom, miért térnek el a számaink az olaszokétól (szerencsére), de ez olyan anomália az ismerősi körben, ami kizárt, hogy véletlen legyen.
A farkas imádott olvasni, zabálta a könyveket. Ezért ette meg a nagy i-t és a piros k-t.
-
Asbee
veterán
válasz Fotonhámozó #18715 üzenetére
Na erről, beszéltem.
-
bucihost
senior tag
Ha a határozatlan idejű kijárási korlátozást meghosszabbítják 1 héttel, akkor az meddig tart? Vagy a határozatlan idő lejár szombaton, és onnantól 1 hét?
-
dr.bubo
őstag
válasz #46372352 #18719 üzenetére
Magyarországon naponta 300-400 ember hal meg, 10-15 koronavírusban meghalt, elveszik ebben.
De több fertőzött csak feltünne, akiknek már súlyosabb tünete lenne.Router beállitása: http://www.rainman.sokoldal.hu/tplink_router_beallitasa / Port Forward: http://www.portforward.com/english/routers/port_forwarding/routerindex.htm
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz Kékes525 #18714 üzenetére
Ezzel csak azt akartam nagyjából megfogalmazni hogy elöször jól elterjed...
Meg ugyebár a tünetek is ugyebár kb olyanok mint ha mondjuk megfázik, bizonyos esetekben.
Tehát ha te azt gondolod hogy megfáztál, aka náthás vagy, lehet hogy valami újfajta vírust kaptál el.
Mint ahogy írtam korábban is egy mezei háziorvos pl csak a tünetek alapján tud nagyjából diagnosztizálni.
Tehát szerintem minden olyan ember aki köhög, folyik az orra... lehet bármilyen, akár új virus hordozója is.
-
Fotonhámozó
senior tag
válasz #46372352 #18720 üzenetére
Valami nem stimmel a számokkal, az a biztos. Sem a hivatalos adatokkal, sem a tapasztalati számokkal. Az is lehet, hogy év elején az országba egy gyengébb koronavírustörzs jutott be, az olaszokhoz viszont durvább. Antitestek kimutatásával lehetne igazolni, de ahogy hallom, erre sincs hajlandóság a hatóság részéről. Az ismerőseimről tudom, hogy ők az első tünetek jelentkezésekor elmentek orvoshoz és táppénzre kiíratták magukat, mondhatni karanténba vonultak. Volt, aki 6 héten keresztül TP-n volt. Az is biztos, hogy szárazköhögéssel, torokfájással, erős mellkasi fájdalommal, izomfájdalommal, hasmenéssel, nehézlégzéssel, fullasztó köhögőrohamokkal szenvedtek heteken át, néha 39 fokos lázzal tetőzve a kínokat.
A farkas imádott olvasni, zabálta a könyveket. Ezért ette meg a nagy i-t és a piros k-t.
-
válasz Fotonhámozó #18715 üzenetére
Az én ismerőseim közül meg senkinek nem volt tüdőgyulladása. Akkor most mi van?
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
Rive
veterán
Ha szerinted nincs rá bizonyíték, hogy február előtt nem volt Európában egyetlen krónikus osztályon, idősotthonban se 20% vagy afölötti halálozást produkáló 'ismeretlen' tüdőgyulladáshullám, akkor nem igazán van miről beszélnünk.
Mer' egy-egy elszórt eset átmegy a szűrőn, de pl. az itthoni március eleji első talán-koronavírus tüdőggyusziktól az idősotthonokig nem sokkal több, mint egy hónap telt el.
Szimplán zöldségeket beszélsz.
-
-
-
Ringman
nagyúr
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
csehferenc74
csendes tag
Úgy tudom, hogy a legújabb információk alapján Covid-19 vörösvérsejtek oxigén szállítási kapacítását vágja tönkre. Ezért állnak le sorban a szervek mert oxigén hiányos állapot lép föl. Jellemző a Covid-19-re a kétoldali tüdőgyulladás ami "rendszer szintű hibára utal".
De a Thaiföldi doki ezt tök részletesen elmagyarázza: Link -
aprokaroka87
nagyúr
Tulajdonképpen nagyobb értelme lenne letagadni ezt az egész virust úgy Compette...
Igazából lehet azt kellene csinálni hogy mindenki köhögjön, meg prüszköljön akire csak tud, aki tüneteket produkál kezeljük, aki meg nem, annak meg felkinálunk egy 2 hetes világkörüli utazást, persze szigóruan csak olyan helyre ahol sokan laknak...
-
Rive
veterán
válasz dr.bubo #18731 üzenetére
Nem mindig alakul ki tüdő gyuszi a vírustól. Sokan átvészelik enyhe tünetekkel.
Ez ugyan igaz, de ezen újkeletű 'itt volt már rég' feltételezés mentén a terjedés során viszonylag hamar (egy-másfél hónap, max) be kellett volna jutnia olyan csoportokba, ahol nagyon magas a halálozása is, meg a tüdőgyuszi esélye is.
Ráadásul folyamatos felügyelet van, szóval elég hamar kiderül, ha bűzlik valami.Szóval ezt a vonalat be lehet boronálni szépen. A kezdeti, szórványos esetek idővonala kétséges - mindig is az volt - de a vírus korai, tömeges jelenléte lényegében kizárt.
-
-
Ringman
nagyúr
válasz aprokaroka87 #18739 üzenetére
bravúros teljesítmény, izlandon már az új fertőzések majdnem fele (!) családon belül történik
Spread of SARS-CoV-2 in the Icelandic PopulationEladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Kékes525
félisten
válasz aprokaroka87 #18739 üzenetére
A teszt drága és nem gyógyít. Az emberélet olcsóbb.
[ Szerkesztve ]
-
aprokaroka87
nagyúr
Mi van azokkal akik tünetmentesen terjesztik?
Mivel a terjedés láncolati módon zajlik, nem tudható hogy az itthoni zéró páciens mikor volt.
Gipsz jakab megfertözödött, át adta mondjuk 30 embernek, 30 emberből 29 tünetmentes volt, a 29 tünetmentes ember átadta másik 30-nak, akiből 25 tünetmentes volt, a 25+5 ember átadta újabb 30-nak, tünetmentes 25, tünetes 5.Lehet hogy a fentebbi folyamat 2 25-30 nap alatt zajlott le.
A tünetek meg minden esetben olyanok voltak hogy nem szorultak kezelésre...
Tehát mikor itthon kimondták hogy megvan az első fertözött, ő csak az első diagnosztizált eset volt, de nem az első tényleges fertözött.
+ Azért úgyebár kiváncsi lennék rá hogy a kapcsolati rendszert hogy tudták már az első diagnosztizált esetnél 100%-ban megoldani.
Mert nem lennék meglepődve ha elég nagy hiányosságal. -
csehferenc74
csendes tag
válasz aprokaroka87 #18745 üzenetére
Telitalálat
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Információk, statisztikák:
● koronavirus.gov.hu
● vakcinainfo.gov.hu
● vakcina kisokos
● minden fontos információ a vakcinákról
● dunántúli kórházi oltópontok
● EU vaccine tracker oldal
● pandemia.hu - megyei statisztikával
● gisanddata.maps.arcgis.com
● worldometers.info
● ncov2019.live
● atlo.team
● google mobility reports
● euro momo
● covid-19 projections
Egyéb hasznos tanácsok:
● bevásárlólista házi karanténhoz
● karanténnal kapcsolatos tudnivalók
● AZ oltás időpont módosítás
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Vezetékes FEJhallgatók
- Windows 11
- Milyen egeret válasszak?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Anime filmek és sorozatok
- DIGI kábel TV
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest