Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
őstag
válasz Asbee #119102 üzenetére
amikor a 9 éves gyermekemet is oltással zsarolják, pedig különösebb tünetek nélkül átesett már, akkor bizony kinyílik a bicska a zsebben
szerencsére a szülők többsége még megtartotta a józan eszét
undorító ami folyik
visszadobnám az agyhalott labdát nekedcryptot minden termékemért elfogadom
-
Floyd80
addikt
válasz LuckyL #119100 üzenetére
Ez is mai:
A többször oltottakról azt mondta: „Sajnos, ők már nem fognak tudni lejönni erről a szerről, egyre sűrűbben és egyre rövidebb időközönként kell oltásért folyamodniuk, hogy fent tudják tartani szervezetük védettségi szintjét”.
Telex: Több ezren vettek részt a Mi Hazánk járványszabályok elleni tüntetésén Budapesten
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
őstag
válasz Floyd80 #119104 üzenetére
ezt én nem tudom kommentálni, aki akarja adassa be magának, de a gyerekemet hagyják békén
szerencsére nem vagyok arra rászorulva hogy másnál munkát vállaljak és oltással tudjanak zsarolni, de ez az iskolai zsarolás most nagyon kiverte a biztosítékot, igazából most értem meg milyen érzés annak akit eddig akarata ellenére belekényszerítettekcryptot minden termékemért elfogadom
-
Asbee
veterán
válasz LuckyL #119103 üzenetére
Hiába próbálod szépíteni, kommenteid jól tükrözik a szinted. Ahogy ez a kommented is ékes példája. De aki a Novák Előd félékből táplálkozik, attól ne is várjunk sokat. És itt most nem a politikára gondolok.
Az oltás biztonságos, hatékony, fiataloknál is, sok 10 millió dózist kaptak már egészen fiatalok is.
Állandóan azt emlegeted, bezzeg én, bezzeg az én gyerekem tünetek nélkül. Mások meg levannak szarva. Más gyereke meg megszenvedi, meg kórházba kerül. Szóval így jártatok viseljétek a zsarolásokat. -
Asbee
veterán
válasz Floyd80 #119104 üzenetére
Ilyet még a legalja Gődény sem mond. Ilyen szinten kell kezelni ezeket. Kínjukban a törpepártukkal nem tudnak mit kezdeni, így próbálnak felkapaszkodni. Pont egyre inkább arra felé megy a szakma, hogy nem kellenek ezek a gyakori oltások. Most ne ilyen Zacher félékből induljunk ki.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz Asbee #119107 üzenetére
Szóval így jártatok viseljétek a zsarolásokat.
a többség inkább elviseli legyél nyugodt, majd áprilisban oda is fogja húzni az ikszet, pedig addig valószínűleg eszébe sem jutott volna egy szélsőjobboldali pártra szavazni
ide vezet az ostoba zsaroláscryptot minden termékemért elfogadom
-
Asbee
veterán
válasz LuckyL #119110 üzenetére
Idővel úgyis kötelezővé lesz téve, vagy olyan elnyomásban lesz része a hülyéknek, hogy ezek a "szélsőjobboldali" nagy szabadságharcosok is rohannak majd a vakcináért. Addig megy a színjáték. torockai és novák papa arról miért nem beszél kik vannak nagyrészt kórházban? Azokkal az állapotokkal mit kellene kezdeni? Bár nincs is járvány, nincs is semmi a kórházakban....
-
Asbee
veterán
válasz tibee77 #119111 üzenetére
Komoly topikban rengeteg infót találsz róla, hogy sok gyerek kerül kórházba, hosszú távú szövődmények alakulnak ki és társai. Volt szó igen. Néha nem árt követni a naprakész infókat, híreket. Az iskolák most magasan a legnagyobb gócpontok és sajnos elég sokan megérzik. Nálunk is.
[ Szerkesztve ]
-
mézespálinka
senior tag
válasz Asbee #119113 üzenetére
Jaja, azt se ártana követni, amikor a hatásosságról beszélsz, olyan gőggel, amit valószínűleg csak a neten engedhetsz meg magadnak, hogy pl. Angliaban, a covidban meghaltak a tavaly ev soran, 2 hetente kiadott anyagban (uk.gov) 4-5x annyian voltak mint az oltatlanok. Jött a magyarázat, hogy mert a társadalomban is többen voltak az oltottak. Jo, de az 1/3:2/3 volt :D persze ezt is megmagyarázták, hogy mert öregek haltak meg inkább, ők meg mind be voltak oltva. Oké, akkor hogy is van, hogy nem lehet belehalni? Mert a halálozás ellen 💯% védelmet nyújt? Hagyjuk már, biztos, hogy van akin segít, biztos, hogy van akinek 39393db is kevés és covidban fog meghalni, ha elkapja, de az k***vaelet, hogy megy a mismásolás profitorientált okokból....
Arabok is a sz**r kínait oltották. Aztán meg lehet nézni a 3fájzeres izraeliekhez képest hogy állnak...
Megyeszékhely kórházának intenzívjén volt olyan időszak, igaz pár napos amikor 3/3 lélegeztetőn lévő beteg oltott volt :D ennél hitelesebben nem lehet tájékozódni.
Ha nagyon triggerelődsz rá bemásolom a fájzerem lotszámát...... -
Asbee
veterán
válasz mézespálinka #119114 üzenetére
Úr isten.... Inkább lépek ebből a fertőből.
-
őstag
minden ellenérvet lesöpörni, aki ellentmond lehülyézni
ez a stílusuk, találó szó az oltástálib
természetesen csak az interneten merik eztcryptot minden termékemért elfogadom
-
mézespálinka
senior tag
válasz Asbee #119115 üzenetére
Reklamálj az angol kormánynak adatot szolgáltató szervezetnél (a kórházas sztorinál pedig javaslom, a valósággal perlekedj. Kicsit más ám a kép, ha nem csak a netről tájékozódsz)
LuckyL: engem aztán nem érdekel ki nem oltatta magát és ki igen, én totál békén hagyom mindkét "tábort"(ha már sajnálatos módon kialakultak), de ez a szintű megszorítás amit eszközölnek, a mindennapi önellentmondásba keveredés mellett nevetséges...oltott és oltatlannak is...
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
Az égvilágon semmi baj nincs a brit kormányzati adatközléssel:
[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
t72killer
titán
válasz mézespálinka #119119 üzenetére
Minek? Hogy visszahozzam ugyanezeket az esélyszámokat?
Itt van inkább újabb, ugye a duplaoltások még régebbiek és már főleg omikron-rezsim:
-
Elemental
addikt
válasz LuckyL #119106 üzenetére
Én is ezt mondom, a kisgyerekeinket, csak hagyják békén.
És ugye a gyerekenek nincs súlyos tünete, könnyen átmegy rajtuk a vírus, mást kell kitalálni. Helyezzünk rájuk és a szülőkre érzelmi nyomást, mondjuk azt, hogy azért kell beoltatni a kisgyermeket, hogy mást ne fertőzzön. Szegény nagymama, nagypapa. Csak ugye ott a logikai bukfenc, hogy a beoltott is elkapja a vírust és fertőz. -
Ezekiell
veterán
válasz mézespálinka #119121 üzenetére
Talán ne cherry pickelj, hanem értelmezd egészében, rateekkel?
[ Szerkesztve ]
Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.
-
mézespálinka
senior tag
válasz Ezekiell #119123 üzenetére
Nem cherry pick volt, a hónap volt az :). Néztem tavaly eleget, ez volt letöltve telefonra(szeptemberi). A táblázat pedig benne szerepel, te is megnezheted. Annak az összegzesét raktam be. Értelmezhetem én ezt per capita, rate, ratio, etc barhogy, nagyon messze van a kommunikált, "megvéd a haláltól"-tól.
-
Ezekiell
veterán
válasz Elemental #119122 üzenetére
Ezt honnan veszed, hogy könnyen atmegy rajtuk? Ezt mutatja a hónapokra betelt gyerek post covid ambulancia szerinted?
[ Szerkesztve ]
Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.
-
Ezekiell
veterán
válasz mézespálinka #119124 üzenetére
Ha nem megy, hát nem megy. Én nem erőltetem.
-
mézespálinka
senior tag
válasz Ezekiell #119126 üzenetére
A számok, számok, szerepelnek a dokumentumokban :) ne is erőltesd.
Gyerekekhez:
Pl. onnam, hogy a jvci is megírta az angol kormánynak, hogy gyermekek esetében a kockázat/haszon arányból nem az oltás jön ki győztesen, és nem is javasoltak a gyermekek oltását.
Tudom-tudom, utána megnyilvánultak, hogy hát ők(jvci) nem úgy értették.[ Szerkesztve ]
-
senior tag
Egy hetedikes német diáklány napokig az iskola udvarán tanult, mert nem akart bemenni az oltatlan osztálytársai közé
(Mert asztmás, az osztálytársai egy része pedig nincs oltva és/vagy nem tartja be a szabályokat. Az Ifjúságvédelem javaslata: állami gondozásba kell venni a gyereket [akkor majd nem ugrál?].)''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''
-
t72killer
titán
Ők biztos tanulmányi kirándulásra mentek csak a kórházba.
#119121: igen, és? oszd le a számokat az illető oltott és oltatlan populáció méretével, természetesen korcsoportok szerint, mivel az oltási hajlandóság is erősen függ az életkortól.
#119127: Számok, ja, a levezetés közepéről kikapva lobogtatsz valamit. Azzal miért nem jösz, hogy USA-ban több darab covid halott van, mint Mo.-gon? Persze hogy több van, 33x akkora népességből.
#119128: azzal egyetértek, hogy akinek van elég ellenanyaga, azt békén kell hagyni. Csakhogy ezt nem hasraütésre kell benyögni, hanem produkálni kell róla egy szép mérési eredményt.
[ Szerkesztve ]
-
mézespálinka
senior tag
válasz t72killer #119130 üzenetére
Igen, ez kalsszik védekezés volt akkor is, mikor először csunyak voltak a szamok :) nem latom az, hogy 50 ev felett velhetoleg joval tobb volt az oltott(egesz tarsadalra nezve kb 70-30volt), hol tamasztja ala, pl. hogy 100%ban ved a halaltol, korhazba kerulestol, stb mantrat.
Szerk: ez az egy tablazat volt errol az informaciorolba 2 hetente kiadott dokumentumban. Tenis irhatsz az adatokbol levezetest, en is, barki, es nem feltetlenul fogjak fedni egymast, megis midenkinek igaza lehet...[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
válasz mézespálinka #119131 üzenetére
Ezt csinálod:
22+33-42+53 = 66 -> mínusznegyvenkettő!!4!!, ott van a mínusznegyvenkettő!4!!!négynégy
Nem fogom veled b.szni az időmet, a te helyed az oltásellenes térítés->moderáció dobozban van.
[ Szerkesztve ]
-
-
senior tag
"[...] azért kell beoltatni a kisgyermeket, hogy mást ne fertőzzön. [...] Csak ugye ott a logikai bukfenc, hogy a beoltott is elkapja a vírust és fertőz."
Sajnos ilyen a világ, mindenhol hemzsegnek a logikai bukfencek:
- Azért kell felvenni a mentőmellényt, hogy ne fulladjunk meg. Csak ugye ott a logikai bukfenc, hogy mentőmellényben is bele lehet esni a vízbe és meg lehet fulladni.
- Azért kell fogat mosni, hogy ne veszítsük el a fogainkat. Csak ugye ott a logikai bukfenc, hogy a rendszeres fogmosók fogait is ki szokták húzni.
- Autóval azért kell betartani a sebességkorlátozást, hogy ne csavarodjunk fel a fára. Csak ugye ott a logikai bukfenc, hogy olyanok is felcsavarodnak a fára, akik betartották a sebességkorlátozást.Egyáltalán van olyan statisztikai állítás, amiben nincs logikai bukfenc?
''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''
-
Ezekiell
veterán
válasz LuckyL #119128 üzenetére
Első mondat: nem igaz (vagy bizonyítsd)
Második mondat: nem igaz, az esetek nagy többségében nem (vagy bizonyítsd)
Harmadik mondat: félig igaz, mert nem örökre, csak amíg tényleg védettNem remek arány
-
senior tag
válasz Elemental #119134 üzenetére
Ezt úgy kell érteni, hogy OMG, itt vannak az osztálytársak, meg a szüleik, tudják, hogy asztmásan gyerekként is könnyű belehalni a covid-ba, de annyira sem képesek, hogy beoltassák magukat, meg hordják a maszkot, hogy ennyivel is javítsák a lány esélyeit?
''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''
-
mézespálinka
senior tag
Csak erről a szakértőket es a médiát sem artana tajekoztatni. Ugyanis:
1. Állították-e, hogy, ha mentőmellényt veszel, tuti, hogy bele sem esel, nem hogy belefulladj a vízbe?
2. Állították-e, hogy ha fogat mosol, nem, hogy tuti nem kell fogat kihúzni, de rossz fogad sem lesz?
3. Állitottak-e, hogy ha betartod a sebessegkorlátozast, nem hogy tuti, hogy a fára nem csavarodsz fel, de még csak az útról sem fogsz letérni?Mert az oltásról állították, hogy, nem, hogy nem halsz bele, de kórházba sem kerülsz (100%)
Szerintem a megfelelő tajekoztatásnál szúrták el worldwide. Figyu gyerekek, van kisebb, mint 1% esélyetek belehalni, idősebb korban több, fiatalabb korban kevesebb. Ha oltatsz, ez csökken. Nem tudjuk mennyire, de valamennyit biztos javít a helyzeteden.
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz mézespálinka #119139 üzenetére
"Mert az oltásról állították, hogy, nem, hogy nem halsz bele, de kórházba sem kerülsz (100%)."
Erre van valami forrásod, vagy csak kitaláltad?''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''
-
Asbee
veterán
válasz mézespálinka #119141 üzenetére
Nagyon kis vicces vagy, hogy 1 évvel ezelőtti, kezdetleges dolgokra hivatkozol és ezekbe kapaszkodsz. De nem baj, neked ezt elnézzük. Azóta mintha lett volna nem egy gyakorlati tapasztalat, jött pár mutáns, módosultak a a hatékonysági adatok. Érdekes a frisseket nem linkeled, emlegeted.
A kórházakban nagyrészt oltatlan középkorúak vannak. Összességében elmondható az oltatlanok terhelik le. Halnak meg oltással is, kerülnek gépre oltással is, de arról sem beszélsz milyennel és mennyivel és hányan.
Szokásos szelektív, kiforgatott infókra hagyatkozó, +1 vagy itt a sorban.[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
válasz mézespálinka #119133 üzenetére
Fáradt vagyok, hogy ugyanazt az 4/2 feladatot kell EZERÖTSZÁZADJÁRA elmagyarázni. És soha sem elég, mert mindíg jön egy mindentjobbantudó, hogy sálá, ő nagyon tudja, hogy #akórházaktelevannakoltottal. És akkor kezdjük megint a számtant 1+1=2, 2x2=4, akkor ezt párszor ismétlés és továbblépünk az osztásra...
Nem tudom, mennyire tűnt fel, a PH egy többé-kevésbbé szakmai fórum. Ha egy topikban elhangzik valami, pláne 4-5-10-50x, akkor nem állunk neki ugyanazt a már rendbetett tételt 51., 1551. előráncigálni, hanem vesszük a fáradtságot pici visszaolvasáshoz.
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz mézespálinka #119141 üzenetére
Bocsánat, szerencsétlenül fogalmaztam. (Igazából a megfogalmazott válaszaim felét kb. ki szoktam törölni, mert nem elég semlegesek. Ezt is ki kellett volna, elnézést. )
1. A médiában valóban elég sok 100% szerepel. (A portfóliós cikk fizetős, de keresgéltem kicsit.) Ez valószínűleg nem volt igazán szerencsés. (Remélem szakértők nem mondtak ilyet, de ki tudja, annyi szakértő van...) De ebből is látszik, hogy érdemes megválogatni, hogy honnan informálódik az ember.
2. Ugyanakkor minden oltásokról szóló általános tájékoztatóban szerepel, hogy nincs olyan oltás, ami 100%-ban védene. (Ha másért nem, mert van egy csomó ember, akinek valamiért (átmenetileg vagy tartósan) gyenge az immunrendszere.)
3. Ezek a 100%-ok, amik a sajtóban olvashatók, általában az eredeti vakcinák eredeti klinikai tesztjeire vonatkoznak, és csak annyit jelentenek, hogy a klinikai tesztben résztvevők között a vakcinát kapók között nem volt halálozás. Esetleg az is, hogy nem volt súlyos megbetegedés sem (ami nem feltétlen jelenti azt, hogy kórházba kerülés sem volt - mert a súlyosságnak nem ez a kritériuma).
4. Konkrétan a Pfizer klinikai tesztjében volt súlyos megbetegedés. Ez szerepel a termékdokumentációban is. Ugyanakkor a Pfizernél is sok helyen az szerepel, hogy "100%"-ban véd a halálozás és a súlyos betegség ellen, de itt megint a súlyosság értelmezése körüli anomáliák lehetnek a ludasak (pl. a táblázat összeállítója mondjuk az intenzívre kerülést tekinti súlyosnak.)
5. Az Astra klinikai tesztjét pont azért bírálták, mert nagyon kevés volt a hatvan év feletti tesztalany, ami árnyalja a "100%-os hatékonyságot". (Ezért nem ajánlották eleinte pár helyen 60 éven felülieknek. (USÁ-ban máig nem kapott engedélyt.))
Végezetül: Már rég nem az eredeti vírusvariánsok (pl. D614G) terjednek, hanem olyanok, amik fertőzőbbek, vakcinakerülőbbek és súlyosabb betegséget okoznak. Így a vakcinák eredeti klinikai tesztjeire hivatkozni (vagy akárcsak 2021. első féléből bármilyen adatra), nem igazán releváns. Tekintve, hogy egyesek szerint a csapból is Covid hírek folynak, elég szomorú, hogy ez nem mindenkihez jutott el.
-
BalanceR
addikt
Mintha az ismétlés ismétlésének az ismétlése menne itt...
Szinte minden héten beesik valaki, aki ezerszer cáfolt , rég aktualitását vesztett, vagy kiforgatott , féremagyarázott infókba kapaszkodva vekeng az oltások ellen. Ezeket képzik valahol, vagy valamelyik innen kitiltott idióta küldi trollkodni a haverjait?
Elég fárasztó még nézni is, ahogy néhány topiktárs századszor írja le ,linkeli be, magyarázza el óvdai szinten hogy egy faék is felfogja, hogy az oltások ha nem is 100%osan, de műköetek, működnek, több mutáns után is, kiválóan csökkentik a kockázatokat, minimális , ritka mellékhatásaik pedig bőven eltörpülnek pozitív hatásuk mellet. Nem fullad meg senki egy k!b@$zott maszktól, és nem a gombaemberek akarják kiírtani a világot azzal, hogy oltás, vagy teszt nélkül nem mehetsz be bizonyos helyekre.[ Szerkesztve ]
#Raspberry #Orangepi #HassOS #Esp32
-
lacafaca
addikt
[link] végre laborország 2.0...remélem nem az 1.0-ás debileket fogjuk követni, mert dádá lesz
Vedd el a szabadságukat, de ne egyszerre, hanem kicsi, apró lépésekben, hogy amikor már semennyi sem maradt nekik, azt észre se vegyék.
-
mézespálinka
senior tag
válasz t72killer #119143 üzenetére
Ne magyarázd, nem tudod. Minden 2 hétben kijöttek a számok az említett dokumentumokban. Feketén-fehéren szerepel benne. Nincs kiragadva a kontextusból. Ertem, hogy te itt nagyon a tarsadalomban betöltött arányokhoz ragaszkodsz(bár akkor azt az aranypárt az adott időszakot felölelő dokumentumnak megfelelően kellene venni), én viszont tovabbra is azt mondom, hogy a "100%", "egyetlen oltott sincs intenzíven" és hasonló kijelentések biztos, hogy hazugságok, hiszen tavaly az angol adatoknál részletesebbeket sehol nem láttam.(azóta kijöttek a magyar adatok is, 70 vs 30)
Asbee: na ez úgy működik normálisan, hogy az adott médium kiad egy helyreigazítást. Se a gyártócég, se a lapok nem adtak ki ilyet.
Igen, ha "100%", "nincs oltatlan", és hasonló állítások hangzanak el a médiában, szakértők által akkor akár szelektív infókra is hivatkozom, mert az is elég ahhoz, hogy az elhangzottakat cáfolja. Továbbra sem értem miért nem lehet normálisan kommunikálni. Miért kell kétes feltételezéseket kész, megdönthetetlen, tényként kommunikálni, mikor az első perctől kezdve nyilvánvaló volt, hogy ez nem így van/lesz.Mr K.: Nagyrészt ebben egyetértünk. A végézetüllel nem, mert termeszetesen eljutott hozzam is, de nem tudom van-e értelme az állításodnak abban az esetben, ha ez mindenki számára nyilvánvaló ennek ellenére a 2 évvel ezelőtti vírusra készített (mrns/vektor)vakcinával oltanak. Angol doksikat megnézve pl. a delta már jó régen átvette a szerepet az alfától. Annyi idő bőven elég lett volna a vakcina módosításához. Vagy, ha ez valamilyen (feltetelezhetoen financiális) okból kifolyólag nem megoldható, akkor a kommunikáció módosításához...
BalanceR: Ez a nagy probléma. Van kártyám(oltási ;) ), taknyom nyalam egybefolyik, lázas vagyok, csinálok 3 gyorstesztet, pozitív. Mehetek koncertre. Pistike nem oltott, csinàl gyorstesztet, pcrt, negatív. Nem mehet. (Most még itthon igen, de elnézve az olasz és francia híreket, már itthon sem sokáig). Ez szerintem nem normális dolog.
-
t72killer
titán
válasz mézespálinka #119148 üzenetére
Ennyi időt b.szok el rád újra. [link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Információk, statisztikák:
● koronavirus.gov.hu
● vakcinainfo.gov.hu
● vakcina kisokos
● minden fontos információ a vakcinákról
● dunántúli kórházi oltópontok
● EU vaccine tracker oldal
● pandemia.hu - megyei statisztikával
● gisanddata.maps.arcgis.com
● worldometers.info