Hirdetés

2024. május 22., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-26 14:36:02

LOGOUT.hu

Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#115151) Runner_fxr válasza Begbiebike (#115068) üzenetére


Runner_fxr
Ármester

Meg tudom csinálni, de az együtt szerelést nem tudom megígérni. :) De ha úgy alakul, szólok.

deny330: Az biztos, hogy nagyon sokan szeretnének megélni a fitness/body sporrtból. Rengeteg az önjelölt, tapasztalatlan "edző". Edzőnek csak olyan embert érdemes választani, akinek legalább van 10-15 év tapasztalata az adott sportban. Ha a bodysport érdekel, akkor ez az oldal jó kiinduló pont: [link] A külsőségek ezekben a sportokban az elsődleges helyen szerepelnek, kevesebb embert fog érdekelni, hogy mennyivel tudsz fekve nyomni vagy guggolni.

jjeahh: A legfontosabb az, hogy meghatározd a céljaidat! Tudnod kell azt, hogy kb. mit szeretnél elérni, akár állóképességben, akár izomzatban. Amíg ez nincs meg, az információ keresés is problémás lesz.
A szavaidból úgy veszem ki, hogy a bringás teljesítményen kívül még izmosodni is szeretnél, tehát egy jobb külső megjelenés, egy jobb fizikum is kéne, ha nem így van javíts ki. :) Nem lehetetlen a kettő együtt, de azt azért tudni kell, hogy a kerékpársport és a bodysport teljesen más életmódot követel. Nehéz megtalálni az egyensúlyt, mert egyik a másik kárára is mehet. Az izomnöveléshez mindenképpen kell a fehérje, méghozzá minőségi, állati eredetű (hal, marha, csirke), és viszonylag sok, napi 5-6 étkezésben elosztva. A kerékpárosok sokkal több szénhidrátot fogyasztanak, ez nem fog kedvezni a minőségi izomnövelésnek. Az izomláz érdekes dolog, bringázástól szerintem ne is várd. Viszont súlyzókkal 20-30 perc alatt úgy ki tudod nyírni a combod, vádlid pl lábtoló géppel, guggolásokkal, egylábas vádlizással, hogy napokig sétálni alig fogsz tudni. :) Teljesen más a kettő. A táplálékkiegészítők egyébként sokkal kevésbé fontosak mint amennyire azt nyomatják egyesek. Ha jól tudsz kajálni, akkor tulajdonképpen nincs is rá szükséged, de a szar kajálást sem tudja megmenteni. Nem véletlenül hívják kiegészítőnek, egy viszonylag minőségi étrendet tud tökéletessé tenni, ha a munkád, időd nem enged meg annyi étkezést, pótolhatod 1-2 fehérje turmixal. Ami szerintem fontos, az a porcerősítő (erre teljesen jó a gyógyszertári, sőt, jobb is mint a bodyshop-os), egy minőségi fehérje, és minőségi multivitamin. Minden ami ezen felül van, segíthet, de nem létszükség. Van akinél működik a tribulus, ez egy természetes tesztoszteron fokozó, vagy a kreatin, esetleg az AAKG. De a legfontosabb, ami leginkább meghatározza a fejlődésed, az a genetikád. Sajnos nem minden ember van megáldva ugyan olyan jó genetikával, ezért is nehéz a tanácsadás. Ami ez egyik embernek hatalmas izmokat tud növeszteni, az a másiknak akár hatástalan is lehet. Ez sajnos mindig szem előtt kell tartani. Van aki még egy tökéletes diétás étrend mellett is fedett marad, és csak vízhajtókkal tud szálkás lenni, míg egy másik ember akkor is tiszta rost és ér, ha pizzát zabál. :)
A pihenés egyébként elég fontos tényező, erre az alap szabály a napi 8 óra alvás, ha ez nincs meg, akkor egyáltalán nem, vagy csak nagyon kis mértékben fog tudni fejlődni az izomzatod. Tulajdonképpen akkor épül az izom amikor alszol. És túlzásokba sem szabad esni az edzéssel, egy kezdőnek heti 3 edzés hatásosabb mintha menne 4-et vagy 5-öt. A saját súlyos edzés is tök jó dolog, szerintem egy nagyon jó sport a bicaj mellé, de ettől látványos izomgyarapodást ne várj, mert csalódni fogsz. Pláne bringa mellett.

nubreed: Tapasztalat nélkül nem fogod tudni megállapítani az ideális küllő feszességet, lehet érdemesebb lenne egy szervizre bízni, kb egy ezresért megcsinálják. Ha magad próbálod, pláne állvány nélkül, akár tojást is húzhatsz bele.

[ Szerkesztve ]

(#115152) jjeahh válasza Runner_fxr (#115151) üzenetére


jjeahh
nagyúr

Kösz! Valszeg az lesz, hogy megteszem amit a jelenlegi körülményeim engednek, aztán meglátom lesz-e eredménye vagy sem :B . Annyi fehérjét, amit írsz, biztosan nem fogok mostanában bevinni, mert nem csak rajtam múlik , hogy mit eszek, rajtam kívül van még 4 ember a házban :D . Külön, csak magamnak meg nem fogok főzni, amíg el nem költözök újra.

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#115153) Hasaggymeg válasza mzso (#115146) üzenetére


Hasaggymeg
Topikgazda

Ha pehelysúlyú vagy (>50kg) és nem vadulsz a lefeléken,akkor akár alá is mehetsz kicsit a minimumnak,mert felütni/kitörni az oldalát nem fogod a guminak.Érezni fogod,de arra is kell vigyázni nehogy leforduljon a felniről a kanyarban.

jjeahh...regenerálódási idő nem feltétlen az izomláz leküzdése,az inkább olyan,hogy mész egy nagyot,alszol egyet,majd reggel bár pont olyan fittnek érzed magad mint az előző napon,mégis valahol (félúton,előtte,vagy utána) egyszer csak érezni kezded a lábadban a korábbi napon "beletekert" távot,mely,ha továbbra sem hagysz elég pihenési időt neki,egyre korábban jelentkezik.Kvázi felgyűlik lábaidban,testedben a fáradság,míg végül az x-edik egymásutáni napon,már alig ülsz vissza rögtön érzed a fáradságot.Ez a regenerálódási idő (legalábbis legjobb tudásom szerint) mely minél edzetlenebb,idősebb,stb. vagy,annál hosszabb lesz..Ez kicsiben,egy tekerésen belül is tapasztalható,éspedig pl.ha kihajtom magam egy hegyen,akkor több idő kell (hosszú percek) míg menet közben kipihenem,mint mondjuk 10 évvel korábban kellett.

[ Szerkesztve ]

"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg

(#115154) ShiTmano


ShiTmano
aktív tag

Erre senki nem tud semmit mondani? Lassan én is elkezdek panaszkodni. A legutóbbi három kérdésemre semmi reakció nem volt. :O A Magurásat már fel sem merem tenni.

"Ilyen dolog ez, folyamatos növekedés, egy állandó méretű bolygón :D Rip rendszer..." by Crim

(#115155) nubreed válasza Runner_fxr (#115151) üzenetére


nubreed
veterán

Tudom, hogy nem egy nagy tétel, és én tolnám fel a legszívesebben a helyi bringaszervizesemhez a gépet. Az a baj, hogy most egy pár hétre bezárt és ha jól tudom csak augusztus 2. felében nyit újra. Nekem is az lenne a legjobb ha szakember csinálná... De ilyen sokat meg nem akarok várni. Nyilván tekerni akarok, amikor csak lehet.

We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.

(#115156) Hasaggymeg válasza ShiTmano (#115154) üzenetére


Hasaggymeg
Topikgazda

Nagyon csodálkoznék ha más kazettatestet is fel tudnál rá tenni mint a saját gyártásút. :( Gyártanak többféle kazettatestet hozzá,de azt,hogy jó-e rá más gyártó kazettateste talán a támogatási oldalon megkérdezve tudnád kideríteni.Kétlem...amúgy miért akarod más gyártásúra cserélni,rosszak?

[ Szerkesztve ]

"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg

(#115157) ShiTmano válasza Hasaggymeg (#115156) üzenetére


ShiTmano
aktív tag

Köszönöm a választ! :R

"Ilyen dolog ez, folyamatos növekedés, egy állandó méretű bolygón :D Rip rendszer..." by Crim

(#115158) nubreed válasza nubreed (#115155) üzenetére


nubreed
veterán

Ja mégegy, igazából mi az a "tojás" pontosan mit jelent? És az hogy kerülhet bele centrírozáskor ha nem figyelsz oda?

We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.

(#115159) Jim Tonic


Jim Tonic
nagyúr

Sziasztok!

Én montis voltam évekkel ezelőtt, de aztán jött a család, és kimaradt kb. 7-8 év. Most térnék vissza egy offroad trekkinggel. Azóta műszakilag volt jócskán változás, így feltennék majd pár hülye kérdést.

Első az lenne, hogy mekkora egy 700C kerék gelnimérete? Az is 28", esetleg az már 29? Egyáltalán a 29"-os elnevezés kerékpároknál a felniméretre vonatkozik?

Alcohol & calculus don't mix. Never drink & derive.

(#115160) Lami66 válasza Hasaggymeg (#115149) üzenetére


Lami66
őstag

Értettem a szándékod. Nagyjából ez a legkisebb ár a márkás bringáknál 105-ös szettel. Egyébként a nem tárcsafékes verzió is ugyanennyibe kerül.
Egy évvel ezelőtt vettünk bringát feleségem számára. Akkor elég alaposan körbejártam a ki mit ad mennyiért kérdéskört. Nem csak netről guglizgattam, hanem helyi bringásoktól is kérdezgettem, sőt ki is próbáltuk a kisebb-nagyobb márkák bringáit (majdnem mindenki engedett menni pár km-t). Neuzertől Wilierig, 100 ezertől cirka 400 ezerig elég sok infót gyűjtöttünk ahhoz, hogy tudjuk, milyen bringa lenne megfelelő a MI bringázási szokásainkhoz.

(#115161) Ablakos


Ablakos
őstag

Kérdezem, hogy a képen látható első kerék rögzítését lehet-e gyorscsatlakozósra (vagy hogyis hívják) cserélni? Esetleg ez komplett villacserét igényel? ( ami kizárt nálam)

(#115162) Hasaggymeg válasza nubreed (#115158) üzenetére


Hasaggymeg
Topikgazda

A tojás az mikor a felni nem egyforma távolságra van az agytól,így nem teljesen kerek a kerék,hanem valahol beljebb horpad,máshol kijjebb dudorodik a tökéletes körtől.Ezt értelemszerűen a küllők egyik részen lazábban hagyásától,másikon meg túlhúzásától keletkezhet.Egy kerék 3 irányban kell pontosan álljon.Függőlegesen fel és le (tojás),oldalirányban (nyolcas) és az agyhoz viszonyítva az egész felni oldalirányban (tányér).[link]

#115159) Jim Tonic...a 29" az valójában 28+ballonos gumi.Krékméretek.

[ Szerkesztve ]

"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg

(#115163) Napfénysüti válasza atok666 (#115150) üzenetére

Ez a váz a nyeregcsővel sokkal komfortosabb, nem üt fel a hátsómnál az úthibákon. Kiállva durván meg lehet indítani. Ultegra hajtókar jóval merevebb mint az FSA Gossamer volt. A fékek nagyon könnyen kezelhetőek, szinte alig kell erő hozzájuk.
Váltónak még kicsit dbe kell kopnia de az első határozottan gyorsabb mint a 105-ös volt.

Més que un club!

(#115164) Hasaggymeg válasza Ablakos (#115161) üzenetére


Hasaggymeg
Topikgazda

Szerintem oda csak egy csőtengely kell,meg a gyors-szár hozzá.Mérd meg és keress egy hozzávalót.

(#115160) Lami66...itt elterjedt vélekedés,hogy 100e fölött még mindig nem versenyképesek a Decathlonos kerékpárok,aminek fő oka továbbra is a kerékpár alapját képező váz minősége.Ez a vélemény volt rosszabb is (van szerelő kolléga aki korábban dolgozott náluk,tehát van megbízható információnk erről),aztán felhasználói tapasztalatok és nemzetközi tesztek alapján némiképp javult a helyzet,de az általános vélekedés egyelőre az,hogy vázaik még mindig nem versenyképesek,sem súly,sem dizájn,sem merevség,vagy pontosság szempontjából a nevesebb márkákkal szemben.Megjegyzem,hogy a prémium kategóriás termékeikről (itthon nem igazán kaphatók) nincs tapasztalat,így azokkal akár más is lehet a helyzet.Az utóbbi montira feliratkoztam az idei mozgásvilág tesztnapon,de nem jött össze (már nem is tudom miért :F ) az időpont,így elmaradt az a 20-25 perces próba mely némi képet adhatott volna egy Decas prémium kerékpárról is.

[ Szerkesztve ]

"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg

(#115165) Jim Tonic válasza Hasaggymeg (#115162) üzenetére


Jim Tonic
nagyúr

Köszi!
Másik kérdések, hogy a fogaskoszorúk magasságában van-e eltérés 9s és 10s esetén. Másképpen kérdezve, egy 9s fogaskoszorú cserélhet-e 10s-re az agy cseréje nélkül.

Alcohol & calculus don't mix. Never drink & derive.

(#115166) Hasaggymeg válasza Jim Tonic (#115165) üzenetére


Hasaggymeg
Topikgazda

A magasság alatt sejtem a koszorúk közötti távolságra gondolsz...szerintem a kazettától függ,mert ha az pl.ilyen,melyre ráfér,akkor igen. Ugyanakkor nem tudom egyéb kompatibilitási gondjaid lehetnek-e,pl. lánc,váltó,váltókar,ennek utána kellene nézni,nem vagyok eléggé otthon benne.Majd valaki aki tudja segít. :K

[ Szerkesztve ]

"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg

(#115167) Toobee válasza Hasaggymeg (#115164) üzenetére


Toobee
veterán

Akkor ez a teszt fizetett lehet?

https://barbieripnk.hu/

(#115168) Hasaggymeg válasza Toobee (#115167) üzenetére


Hasaggymeg
Topikgazda

Puding próbája az evés,húzd jól le egy kommentben és ha törlik akkor fizetett,ha meg nem,akkor tényleg jó.Már közülünk is van akinek valamelyik termékkel kapcsolatos negatív hozzászólását törölték onnan. :U ...amúgy meg ha ezt nézem,van még 2-3 másik tesztelő külföldről is,aki meglehetősen jónak véli.

[ Szerkesztve ]

"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg

(#115169) dave182


dave182
senior tag

Sziasztok, milyen lakatot/zárat használtok a kerékpárhoz? Jelenleg egy Abus Bordo 6000-em van, de nem merem a gépet otthagyni sehol :/

(#115170) nubreed válasza Hasaggymeg (#115162) üzenetére


nubreed
veterán

Köszönöm!

We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.

(#115171) Hasaggymeg válasza dave182 (#115169) üzenetére


Hasaggymeg
Topikgazda

Kerékpártól függően,de szerintem 150 ezer fölötti kerékpárt nem lehet nyugodtan otthagyni felügyelet nélküli helyen sehol,semmivel lezárva. :( Zárt lépcsőházban,vagy tárolóban igen egy vaskos lezáróval,de utcán biztos nem...ha meg rálátsz amíg beülsz valahova és 15mp alatt odaérsz pofozkodni,akkor egy ilyen is elég. :DDD

[ Szerkesztve ]

"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg

(#115172) ivana válasza Jim Tonic (#115165) üzenetére


ivana
Ármester

Cserelheto minden tovabbi nelkul shimano eseten, campa eseten is, a 8/9/10-es shimanonal ugyan az a kazetta test. Lanc, valto, meg kar viszont kell uj. A hajtassal, elso valtoval nem lesz gond. Szvsz ilyen konverziot max. akkor erdemes meglepni, ha 1x10-re akarsz menni.

(#115173) dave182 válasza Hasaggymeg (#115171) üzenetére


dave182
senior tag

Sajnos én is így látom, szégyen és gyalázat, hogy az ilyen helyzet miatt nem használhatom a kerékpárom, csakis sportolásra :/ A közlekedés mint olyan ki van zárva így :O

(#115174) ZolkoW válasza dave182 (#115173) üzenetére


ZolkoW
őstag

ha közlekednék is vele napi szinten, szerintem én is tartanék erre egy külön olcsó, nem szép, stb. példányt... :-/

Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786

(#115175) varsam


varsam
őstag

Megvolt az újabb mai munka előtti kör, ugyanazon a vonalon (14km, 400m)

Pár kép, most nem a tájról, hanem az útról.

Mászás felfele

Vöröskereszt pihenő

..és innen indul a csapatós rész, pár épített kanyarral, letörésekkel és kisebb ugratókkal.

Itt az egyik ugratót sikerült kicsit benéznem és nem vettem be az utána jövő kanyart, túlságosan megdobott.Nem estem el szerencsére, csak a térdem és a sípcsontom vertem oda kicsit egy kidőlt fának, meg a lánc ugrott le, így két pár centis horzsolással megúsztam. Legközelebb óvatosabban kell, hiába, ez egy merev vázas bringa, egy enduróval itt kb semmi gondom nem lenne.

(#115176) robee19 válasza Hasaggymeg (#115164) üzenetére


robee19
tag

Mint írtam az XC900-at volt szerencsém kipróbálni Debrecenben, de sajnos összehasonlítási alapom nincs :) Viszont a saját bringám után felüdülés volt :DD

(#115177) Toobee válasza varsam (#115175) üzenetére


Toobee
veterán

Bevált a Csepel váz?

https://barbieripnk.hu/

(#115178) Jim Tonic válasza Hasaggymeg (#115166) üzenetére


Jim Tonic
nagyúr

Köszi a válaszod!
Amennyire én tudom, a fogaskoszorú, más néven kazetta vagy fogaskeréksor, az a komplett szett, tehát pl. a kilenc lánckerék egyben. Egyenként lánckeréknek hívjuk. :)
De valóban, úgy is lehet értelmezni a kérdést, hogy a lánckerekek közti távolság 10s-nél annyival kisebb, hogy a teljes magasság/szélesség nem változik a 9s-hez képest.
A lánc és az első lánckerekek mások, ez tiszta sor. Nekem igazából arról lenne szó, hogy ha veszek egy friss XT 10s tengelyt, akkor arra felmegy-e gond nélkül a 9s fogaskoszorúm.
Viszont a linked tökéletesen megválaszolta a kérdésem, szóval nagyon köszönöm! :R

[ Szerkesztve ]

Alcohol & calculus don't mix. Never drink & derive.

(#115179) varsam válasza Toobee (#115177) üzenetére


varsam
őstag

Én szeretem igen.

(#115180) Hasaggymeg válasza Jim Tonic (#115178) üzenetére


Hasaggymeg
Topikgazda

Figyelj (#115172) ivana -ra is,ő otthon van az ilyenekben,folyton mókol valamit. :DDD

(#115176) robee19...mindig az a legjobb amit éppen kipróbáltál és valamivel jobb a meglévőnél.Sógorom,akinek sosem volt teleszkópos kerékpárja,el volt ájulva ettől. :U ...csodálkozott milyen jól kimozogja a talaj egyenlőtlenségeit,meg minden,aztán ha komolyan veszi a kerékpározást és lecseréli valami 10x ennyibe kerülő villára,majd köpköd ő is erre,mindenkit megpróbál lebeszélni róla és fölösleges súlynak nevezi. :D

[ Szerkesztve ]

"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg

(#115181) dave182 válasza ZolkoW (#115174) üzenetére


dave182
senior tag

Nem szeretek kompromisszumot kötni és egy olcsóbb kerékpárral oda lenne minden élvezet sajnos... így jártam :(

(#115182) Jim Tonic válasza ivana (#115172) üzenetére


Jim Tonic
nagyúr

Efelett elsiklottam. Köszi a választ! :)
Nem akarok váltani 3x10-re, elvagyok a 3x9-cel. Sőt, úgy vagyok ebben a témában, hogy a kevesebb néha több. :)
Annyi, hogy vettem egy trekkinget, ahol az első agy már oda, nem kapni kónuszt hozzá, így beledobatnék XT agyat előre és hátra, de maradnék a jelenlegi felálláson. Már csak azért is, mert a montim full XT, így a hajtást, váltókat, fékeket átpakolom, aztán a montit eladom az LX szettel. Még majd azt kell kikombinálnom, hogy az LX első lánckerekek felmennek-e az XT hajtókarra. Sajnos 48-as XT első lánckerekek nem nagyon léteznek.

[ Szerkesztve ]

Alcohol & calculus don't mix. Never drink & derive.

(#115183) robee19 válasza Hasaggymeg (#115180) üzenetére


robee19
tag

Ennél rosszabb telóm van :DDD Szóval, valóban "valamivel" jobb volt az XC900 :DD

[ Szerkesztve ]

(#115184) ivana válasza Jim Tonic (#115182) üzenetére


ivana
Ármester

Biztos nem kapni konuszt? En 80 eves waffenradba is vettem mar konuszt, tuti kapsz valahol.

(#115185) StLui válasza varsam (#115175) üzenetére


StLui
veterán

Jól néz ki, pláne az utolsó kép! :)

Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire

(#115186) rétisün


rétisün
veterán

Canyon második felvonás: szétszedés után kiderült, hogy nem fellazult a kormánycsapágy, hanem konkrétan szétesett az alsó (zárt, ipari) csapágy, így nem csoda, hogy kotyogott minden. összaraktam, amennyire tudtam, de persze ahogy várható volt, megette fene az egészet.
crashreport ment a Canyonnak, igaz csak péntekre jutottam le odáig, hogy elküldjem, ma jött az értesítés, küldik az új kormánycsapágyat.

war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!

(#115187) Impulsivex


Impulsivex
tag

Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni új kerékpár vásárlásához. Oszágúti verseny kerékpárt szeretnék vásárolni, tudnátok ajánlani típusokat? Gondolok én a legjobb ár- érték arányú kerékpárra ami bevált és jó. A maximum 150-ezer ft -lenne nekem a határ, akár használt kerékpár is szóba jöhet. Ha sokat jelent akkor akár a 200e ftos kategória is szóba jöhet. Kényelem és a gyorsaság lenne a fő szempont. Hosszú 40-50km-es távok edzések megtételéhez keresek biciklit. :U
Előre is köszönet mindenkinek.

(#115188) Jim Tonic válasza ivana (#115184) üzenetére


Jim Tonic
nagyúr

Boltos ezt mondta. Shimano Deore LX HB-M585. Ez a '05-ös LX széria. Kónusz és golyók kellenének. Tudsz adni tippet? Mert a Shimano oldalán fent a robbantott ábra cikkszámokkal, de nem nagyon találtam én sem.

Alcohol & calculus don't mix. Never drink & derive.

(#115189) cdl


cdl
senior tag

A mult héten a Pasman szigeten próbáltam az erőlétemet edzeni.
Ott nincs 5 méter sík út, ez igen megviselte a debreceni utakhoz szokott testemet:)
+ nem kis szél fújt délutánonként.
Sebaj, élveztem nagyon.
Aki arra jár, defekt javítót mindenképpen vigyen.
A bringám jól szuperál, szeretem.

(#115190) Zolka75


Zolka75
tag

Szevasztok sqruit waxot tud valaki hol lehet kapni Budapesti bringás üzletben ? ahol eddig kérdeztem sajna nem tartottak , neten pedig most nem rendelgetnék egy dolog miatt

Zolka, Galaxy A5

(#115191) ivana válasza Jim Tonic (#115188) üzenetére


ivana
Ármester

Ne szórakozzunk már egy sima 10 golyós gyorszáras első agy. Besétálsz egy nromálisabb boltba és kotortok megfelelő méretű porvédővel szerelt kónuszt.

(#115192) Hasaggymeg válasza Jim Tonic (#115188) üzenetére


Hasaggymeg
Topikgazda

Ha biztosra akarsz menni és tudod pontosan az alkatrész akárhányszámos-betűs kódját a Shimano oldalról akkor innen,vagy innen megrendelheted és elhozzák neked.Kérj ajánlatot,megmondják mennyi és el is hozatják neked pár napon belül,sőt,nem lesz drágább mintha külföldi oldalról rendelnéd. :K

"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg

(#115193) Jim Tonic válasza ivana (#115191) üzenetére


Jim Tonic
nagyúr

Hát, ez egy komolynak mondható bolt volt, és azt mondta, hogy sajnos nem tud szerezni. :(

Alcohol & calculus don't mix. Never drink & derive.

(#115194) Toobee válasza Zolka75 (#115190) üzenetére


Toobee
veterán

Szerintem csak a Tutti bringánál van, legalábbis én nem találtam máshol. Közös rendelésben továbbra is benne lennék.

https://barbieripnk.hu/

(#115195) robee19 válasza Impulsivex (#115187) üzenetére


robee19
tag

Hát elég új vagyok a témában, de szerintem országútival egy 50 km-es táv nem mondható hosszúnak. Érdemben sajnos nem tudok segíteni.

(#115196) Hasaggymeg válasza Impulsivex (#115187) üzenetére


Hasaggymeg
Topikgazda

[link]
[link]
[link]
[link]

"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg

(#115197) RMZ250


RMZ250
senior tag

:))

Thermaltake, Gigabyte B450M S2H, Ryzen7 5800X, G.Skill RipjawsF4 3200, Lian Li Galahad 2 Trinity Performance 360, EVGA RTX3080FTW3 Ultra, Xiaomi 11T

(#115198) ivana válasza Impulsivex (#115187) üzenetére


ivana
Ármester

Én ennyiért használtan vennék, csak campával (a jobb campa cuccok tartósabbak és javíthatóbbak mint shimano társaik), 150 körül már egykori már bőven versenygépek is vannak 2x10 chorussal.

(#115199) mzso válasza Hasaggymeg (#115153) üzenetére


mzso
veterán

Nem mondanám, hogy pehelysúlyú vagyok az 50-nek több mint kétszerese. (Mondjuk te azt írtad, hogy 50-nál több ;] )

"Érezni fogod,de arra is kell vigyázni nehogy leforduljon a felniről a kanyarban."

Azt nem hinném, hogy fog mert rettentő keménynek tűnik. Olyan 290kPa a minimum én 320-ig fujtam. (400 körül a max.)

"mert felütni/kitörni az oldalát nem fogod a guminak."

Szóval leginkább az oldalfalnak lehet baja ha nincs a minimumra felfújva? Akkor lehet, hogy le is eresztem rendesen. 10 plusz évig használtam érzésre fefújva (de a mostaninál tuti sokkal puhábbra) az előző garnitúrát, és a közepe kopott el egy ponton a hátsónak. Oldalfajnak nincs baja.

(#115200) Hasaggymeg válasza mzso (#115199) üzenetére


Hasaggymeg
Topikgazda

Hát igen,ha lágy akkor az oldala törik ki,vagy felütöd egy éles kövön,sziklán stb...amúgy vannak olyan gumik,pl.CST Salvo High Protection,melyet egy gyengébb kéz még leengedve sem tud benyomni,annyira kemény.Na az nem törik ki és fel sem ütöd 1 baron sem. :DDD

[ Szerkesztve ]

"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.