Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 7 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 07:06:59

LOGOUT.hu

A topic a Microsoft Windows 7 operációs rendszerrel kapcsolatban felmerülő kérdésekkel fogalkozik:
Gyakori hibajelenség: A Windows Update csak keres-keres (svchost.exe jelentős a processzorterhelés), de nem talál frissitéseket. Itt a megoldás (Az angol nyelvű forrásanyag: http://wu.krelay.de/en/ )

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#68136) King Unique válasza V.Stryker (#68135) üzenetére


King Unique
titán

Gondolom a macOS & Windows közös használat miatt van exFAT-ra formázva, mert más értelme nem nagyon van és gyárilag is NTFS. Macen, macOS-en próbálva is read only, hol lett particionálva és formázva emiatt, egyik W7-es gépen sem lehet rá írni és törölni róla, USB-kábel/port rendben van, ha 2,5"-os akkor USB-n a tápellátás rendben van?

Maga a Windows 7 natívan támogatja az exFAT fájlrendszert read & write szinten, vagyis az normál esetben nem lehet gond. Ha NTFS-re lenne formázva a külső merevlemez, akkor rá lehetne fogni a hozzáférési jogokra, de exFAT fájlrendszernél ilyen formában nincs olyan. Viszont maga a kötet/lemez lehet írásvédettként beállítva, amit parancssorban le lehet csekkolni, be/ki lehet kapcsolni. Ha ez nem oldja és nem a csatlakozás/tápellátás/eszköz hibája okozza, akkor egyéb lehetőségek a lemezellenőrzés (CHKDSK) futtatása, dirty flag ellenőrzése, újraformázás/újraparticionálás Windowson: [link], [link], [link]. Viszont ha cél az adatok megtartása, akkor egy esetleges újraformázás/újraparticionálás előtt az adatokat értelemszerűen le kellene menteni a külső merevlemezről.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 7 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.