Hirdetés

2024. május 25., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 7 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 07:06:59

LOGOUT.hu

A topic a Microsoft Windows 7 operációs rendszerrel kapcsolatban felmerülő kérdésekkel fogalkozik:
Gyakori hibajelenség: A Windows Update csak keres-keres (svchost.exe jelentős a processzorterhelés), de nem talál frissitéseket. Itt a megoldás (Az angol nyelvű forrásanyag: http://wu.krelay.de/en/ )

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#47407) vlevi válasza Amur (#47402) üzenetére


vlevi
nagyúr

Ahogy előttem is írták, szinte csak az IDE-AHCI vezérlőváltásba szokott belebukni. De ezt is ki lehet kerülni, ha tudsz róla előre. Ez akkor fordul elő, ha a régi gépedben a SATA vezérlő nem volt átállítva AHCI-re, mert pl. gyárilag IDE-n volt a BIOS-ban, te pedig nem állítottad át. Az újon pedig alapból AHCI-n van, mostanában így szokták alapból beállítani. Ha ez a helyzet, és az új gépen beállítható az IDE mód, akkor azt érdemes beállítani, és majd később rávenni a Windows-t, hogy telepítse az AHCI drivert. A fórumban itt le van írva, hogyan kell. Vagy, ha az új lap nem állítható vissza IDE-re, akkor ezt még a régi gépen kell megtenni.
A gond csak az, ha olyan régi a gép (mondjuk tizenéves), hogy még nem volt benne AHCI, az új meg olyan új, hogy csak IDE van. De azthiszem ekkor sem gond, csak legfeljebb nem tölti be az újat.
De, ha mindkettő AHCI, akkor az egész előbb leírtak feleslegesek.

Nálam Core2Duo-ról i5-re (P5LD2 alaplapról B75-re) átállás simán ment, a fenti módszerrel. De egy újraaktiválásra mindenképp szüksége lesz.

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 7 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.