Hirdetés
-
LOGOUT.hu
A topic a Microsoft Windows 7 operációs rendszerrel kapcsolatban felmerülő kérdésekkel fogalkozik:
Gyakori hibajelenség: A Windows Update csak keres-keres (svchost.exe jelentős a processzorterhelés), de nem talál frissitéseket. Itt a megoldás (Az angol nyelvű forrásanyag: http://wu.krelay.de/en/ )
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chuck Norris
senior tag
válasz Chuck Norris #46949 üzenetére
szerk: az átmozgatás csak diszken belül megy
-
mezis
félisten
válasz Vardar #46946 üzenetére
Üdv.!
System Volume Information: itt minden leállításkor létrehoz egy rendszer helyreállítási adattömeget.
Ennek a pufferterületnek a méretét csökkentheted a Vezérlőpult - .....helyen. (Túl nagyra nem érdemes választani, ha komoly baj van, úgyis újra kell tolni az egész rendszert. )A virtuális memória is sok helyet el tud foglalni. Szintén állítható, lemezenként.
mezis
-
addikt
Üdv!
A következő problémára keresek megoldást. A Comodo tűzfala volt telepítve a gépre, de utóbbi időben volt egy kis zavar körülötte, ezért úgy döntöttem, hogy leszedem, majd újratelepítem. A Revo Uninstallerral eltávolítottam, csak a részletes maradványvizsgálatnál talált még több ezer registry bejegyzést a Comodohoz kapcsolódva. Na most levakartam ezeket is, el is tünt minden, viszont azután nem lehetett csatlakozni se a Firefoxra, se az IE11-re, mindkét böngésző csak töltött volna az idők végezetéig, ha nem csinálok egy előző napi rendszervisszaállítást. Ezután a már működtek a böngészők, viszont a telepített programok között ott látszik a Comodo, de elindítani nem lehet, hibaüzenettel kidob. Újratelepíteni szintén nem lehet, mert a telepítés elindításakor ezt kapom:
Kérdésem az lenne, ha ismét teljesen lepucolnám a Revo Uninstallerrel Comodot, és utánna ismét használhatatlanok lesznek a böngészök a registry pucolás miatt, van valami ötlet, hogy miként lehetne ismét használható állapotba hozni a böngészőket?"Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw
-
LonGleY
veterán
válasz pendre54 #46953 üzenetére
Ennyit a Revoról ismételten. Nem értem, hogy minek használnak ilyen hülyeséget az emberek, mikor tudható, hogy csak több kárt okoz, mint hasznot hoz.
Telepítsd újra a géped és felejtsd el azt a kétes uninstallert! Semmi szükség rá. Az ember nem cserélgeti több százasával a programjait, hogy bármit is számítson az, ami utánuk marad. De még akkor se lenne semmi baja a Win 7-nek, ha valaki így használná. Ez a Revozás ugyanazon az XP-s - vagy még korábbi - korszakból örökölt hiedelmen alapul, amit kihasználva még ma is képesek eladni a leleményes, agyonpromózó cégek az ilyen system-care-ultimate-pro-hyper-advanced-eket a registry-töredezésétől és egyéb abszurdumoktól tartó techidiótáknak...
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz LonGleY #46954 üzenetére
Na jó, nem írtam le minden előzményt, de a helyzet az, hogy először a Win vezérlőpult saját beépített eltávolítójával akartam leszedni, de továbbra is ott maradt a telepített programok listájában, gondolom a több ezer registrys bejegyzés miatt, amit alapból nem pucolt ki. Ezután került sor a Revo Uninstalleres akcióra.
Tehát általánosságban is fel lehet tenni a kérdést, hogy mégis miként távolítsunk el egy olyan progit, ami a jellegéből adódóan beássa mélyen magát a registrybe, és nincs saját eltávolító progija, mint a Comodonak?
A Comodo tűzfal jellegéből adódóan beépült a netkapcsolatokba is, ezért kérdeztem, hogy van-e valami lehetőség ezt a kapcsolatot újraépíteni Win újratelepítés nélkül. Csak ezért most kurvára nincs kedvem, egy fél éves tiszta telepítésű, amúgy jól működő Wint újrarakni, napokig tökölni azzal, mire minden program - nálam több mint ötven- a helyére kerül, meg működik is."Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw
-
LonGleY
veterán
válasz pendre54 #46955 üzenetére
Értem, de akkor sincs jobb javaslatom, mint a Win haptákba vágása szép, tiszta alapról (a programok nagy részéről tudható, hogy hol és miként tárolja a beállításaikat, meg ennyi erővel legalább azokból is rakhatsz újabbakat). A Comodo uninstallal nem szokott pedig gond lenni, én az IS-t cseréltem valamelyik gépen a napokban újabbra. Ha a rendszerbe igen alaposan beépülő tűzfalat gyökerestül (valószínűleg pár rendszerfájlostul) akarod kitépni, nincs is min csodálkozni, ha nem jó a net.
[ Szerkesztve ]
-
Hogyan lehet gyorsítani az intézőt? pl. Betallózok egy hálózati megosztást, belemegyek egy 231 elemet tartalmazó mappába és vagy 10mp mire megjelenik a teljes fájl lista.
A kapcsolat jó, 10MB/s-al másolok oda-vissza, a gép sincs leterhelve mással. Már csak azért sem értem, mert egy dir \\megosztas\neve\almappa\neve parancs 1mp alatt kidoba a könyvtár tartalmát. Az intéző mi a .... gondolkodik ennyit?
[ Szerkesztve ]
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
Ezer dolog okozhatja, wireshark-al lehetne kideríteni, hogy pontosani mi a hiba forrása.
Lehet hibás hálókártyadriver, hálózati mappát folyamatosan scannelő intelligens víruskereső, hipergyors netet ígérő TCP/IP-be nyakik beletúró "optimalizáló" cuccok, mindenféle feltelepített egyéb szir-szar hálózati protokoll, stb, stb.| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
krealon
veterán
válasz G4bi89 #46940 üzenetére
"Szóval adott egy win7 két felhasználóval, az egyik az rendszergazdai a másik általános jogú. Na most amikor váltanék a kettő között akkor az USB-s billentyűzet lehal és nem reagál semmire. Kihúzom majd vissza és mintha mi sem történt volna megint megy."
Multimedias billentyuzet sajat driverrel es kezeloprogrammal?
Nem lehet, hogy a kezeloprogram fogja, a masik bejelentkezett fiok alol? -
krealon
veterán
válasz pendre54 #46953 üzenetére
"A Comodo tűzfala volt telepítve a gépre, de utóbbi időben volt egy kis zavar körülötte, ezért úgy döntöttem, hogy leszedem, majd újratelepítem."
Probald a "hivatalos" eszkozt: Uninstaller Tool v0.3b
-
-
h1ght3chzor
őstag
Sziasztok!
1GB ramra, atom procira milyen windows 7-et ajánlanátok? Jelenleg XP fut rajta.
Üdv
Kérlek tisztelj meg azzal, hogy válaszolsz a privát üzenetre.
-
joccadoki
senior tag
válasz h1ght3chzor #46964 üzenetére
hát a Windows 7-et . Szerintem bármelyiket feldobhatod, bár lehet lassú lesz egy picit, a net.
"A világ nincs tele seggfejekkel! Csak pontos stratégiát követve vannak elhelyezve, hogy legalább egy biztosan keresztezze az utad minden nap."
-
Chuck Norris
senior tag
Szia, bármelyik Win7-el nagyjából használhatatlan lesz ez a konfiguráció.
-
Doky586
nagyúr
Ha az XP-t lassúnak érzed akkor ne Win7-el hanem Win98-al próbálkozz...
-
joccadoki
senior tag
válasz Doky586 #46967 üzenetére
DEEE
Most az atom proci az egy tág fogalom. Olyam mint ha azt mondanád lakcímnek: város
1gb ram szintén tág fogalom, ráadásul az 1gb ram elég karesz.Nos telepítettem a következőkre 7et (alsó kategória)
amd athlon xp 2200mhz
512mb ddr 333mhz ramborzasztó! tragikus fgyás fagyás hátán (bár az is közrejátszott, hogy a táp közvetlen a procihűtő előtt volt, ha azt leraktam, viszonylag elindult. <régi ház átka az oldalra szerelt táp> )
intel pIV 2.4ghz, 768mb ddr400 rammal
nagyon döcögött. de mentAmd 939 3200mhz 64bit
2gb ddr 552mhz rammala neten kívül teljesen stabil volt, de mivel számításba kell venni a netet, nem sok youtube videót nézel meg káromkodás nélkül.
"A világ nincs tele seggfejekkel! Csak pontos stratégiát követve vannak elhelyezve, hogy legalább egy biztosan keresztezze az utad minden nap."
-
-
LonGleY
veterán
Arra az egyedüli értelmes rendszer a Linux lehet, abból is egy Xubuntu 12.x (xubuntu-12.04.4-desktop-i386.iso). XP közeli élmény jobb felületen, aktuális Firefox-szal. Egy friss LibreOffice-szal együtt az utolsó oprendszerévé válhat a gépnek úgy, hogy nem idegbaj használni és 2017-ig kapja a frissítéseket. A Win csak szenvedés lenne, nem arra a gépre való a 7.
[ Szerkesztve ]
-
joccadoki
senior tag
válasz quailstorm #46973 üzenetére
vagy marad a win9x
-
LonGleY
veterán
válasz joccadoki #46974 üzenetére
Már ha valaki az igénytelen megoldásra hajt. Nagyon egyszerű amúgy telepíteni is, sokkal kevesebb a nyűg vele, mint az XP-vel, és a driverek is a rendszermagba (kernelbe) vannak beépítve - jó eséllyel lekezel mindent alapból. A rendszer maga modulárisan felépített, minden része frissül programokkal együtt. Sokkal intuitívabb, mint egy Win, könnyebben beleszokniuk a géphez nem annyira értőknek. A Xubuntu amúgy az Ubuntu csupaszított, más (kisebb rendszerigényű) felülettel (XFCE) ellátott variánsa. És azért 12.x a régebbi gépekhez, mert az újabb kernelekből folyamatosan kivágják a régi hardverek támogatását.
[ Szerkesztve ]
-
h1ght3chzor
őstag
Pontosítok: Intel Atom N230 + 1 GB DDR2 533MHz. Ha 2 GB lenne benne, akkor ezzel a procival elfutna a win7?
Kérlek tisztelj meg azzal, hogy válaszolsz a privát üzenetre.
-
Misi1980
senior tag
Sziasztok!Azt írja ki a gépem bekaocsolásnál hogy bootmgr is missing.Nem tudja az egyik windows telepítőt sem be bootolni. Ilyenkor mi van?
-
Winnie The P
őstag
"Nem tudja az egyik windows telepítőt sem be bootolni" Miért hány telepítőd van, mert nekem csak egy dvd lemezem van. Milyen win7 ez, valamilyen kókány vagy eredeti?
Gigabyte B450M S2H|Ryzen 5 5500|Arctic Freezer12|G. Skill 2*8 Gb 3000Mhz|MSI RX 570 8Gb|Kingston A400 240Gb SSD|SP Nvme 512 Gb|Seagate 2TB|FSP Hexa+ 500W|Zalman Z3|Philips 243V7|W11|
-
LonGleY
veterán
válasz h1ght3chzor #46977 üzenetére
Segítene a ram, de semmit sem ér egy egymagos, 1,6 GHz-es atom. Felejtsd el a win 7-et! Írtam használhatóbb variációt, amivel böngészni lehet.
-
Sőt! Ha megváltoztatom a lista rendezési szempontját, akkor is ~10mp hosszi míg pl. időrendbe teszi a listát.
Nem hiszem el, hogy nem lehet ezen vhogy gyorsítani. Nem egyedi gond, mind1ik ilyen lassú valamiért.
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
Chuck Norris
senior tag
válasz h1ght3chzor #46977 üzenetére
Igazából annak kellett volna lennie az első kérdésnek, hogy mire akarod használni a számítógépet.
-
mezis
félisten
-
nagyúr
Hogyan lehet a legegyszerűbben betenni videót képernyőkímélőnek? Jelenleg mp4 formátum, de az alakítható.
Köszi előre is!Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
spiritex
veterán
válasz LonGleY #46980 üzenetére
Hello, nem ismertek véletlenül valami böngésző extension-t (kiterjesztést), vagy programot win7 alá, ami segítene internetes video stream-ek (nem YouTube) előtöltésében, hogy amikor ingadozik a letöltési sebesség, akkor ne akadjon meg a videó? Az sem baj, ha 2 percig töltene az elején és ezáltal nem lenne élő a közvetítés, csak legyen elég a buffer-ben, hogy ne homokórázzon. Előre is köszi!
[ Szerkesztve ]
Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?
-
sz.j
nagyúr
Szevasztok!
Azt hol tudom beállítani, hogy az időt pl. 14:55-nek mutassa ne pedig 2:55 du.-nak?
Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu .... "Hobbioldal": www.ezisazis.nhely.hu
-
nagyúr
Vezérlőpultban keress rá arra, hogy 'terület és nyelv', ott a Formátumok fülön alul katt a További Beállításokra, majd ott az Idő fülön átírod a rövid és hosszú időalakok kis 'ó'-ját nagyra.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
törölt tag
KREPORT Bölcsebb lett volna, ha nem ír semmit...
-
Pityke78
őstag
Sziasztok!
Tudja valaki, hogy az mitől lehet a windows 7-nél, hogy úgy van beállítva a tálcám, hogy automatikusan eltűnik és ha az egeret lehúzom, akkor jön csak elő.
Ez eddig oké is, de néha beakad és hiába húzom le az egeret, nem jön elő a tálca.Ilyenkor le kell csuknom az összes ablakot és mikor már csak az asztal látszik, akkor jön elő a tálca.
Köszi
-
mezis
félisten
válasz #41133696 #46992 üzenetére
Lehet, hogy nem volt bölcs dolog mindezt közreadni de amit leírt az mind igaz. Néhányszor kellett már Win7-et (WinXP-) telepítenem, újra telepítenem és pontosan ugyanezeket tapasztaltam. Ezek után ilyesmit csak úgy vállalok, hogy majd egy hét múlva készen lesz.
Ugyanis a felhasználó nem fogja megérteni (én sem értem ), hogy egy frissítés letöltése, miért terheli le a processzort szinte használhatatlanig, amikor csak úgy-ahogy csordogálnak a bitek az MS-től.mezis
-
brd
nagyúr
Azért terheli le, mert ma a jó programozó drága, a HW ellenben olcsó. Lehetne rendesen optimalizálni is, de akkor azt az árban is érvényesítené a gyártó. Vagy másképpen: fos, lassú kódot gyártanak, mert így lehet gyorsan és olcsón előállítani programokat úgy, hogy egy működő gazdasági modell is legyen mögötte.
The only real valuable thing is intuition.
-
mezis
félisten
válasz LonGleY #46996 üzenetére
Igen Linux-ot is szoktam frissíteni. Annál azonnal meg is történik a frissítés, így érthető, hogy a proc terhelése magas.
A Win akkor frissíti, amikor nekieresztem, vagy kikapcsolom. Addig lényegében csak letöltöget. Ez pedig nem kellene, hogy szinte használhatatlanná terheljen egy processzort.[ Szerkesztve ]
mezis
-
LonGleY
veterán
Tévedés. Már akkor kicsomagolja és telepíti. Mint ahogy Windows-on az alacsonyabb szintű dolgok teljes felkerüléséhez szokásos: kell a gép újraindítása. De ez Linuxon is jellemző ám, csak nem annyira. Illetve ott elég egy logout-login sok esetben a cseréhez.
Nem tudom, hogy észrevetted-e, de pl. az Office frissítések után nem kér újraindítást, mivel azok különálló programok. Mondjuk azt nem próbáltam, hogy mit csinál, ha épp turkálok bennük - gondolom akkor szintén újraindítást kérne.
[ Szerkesztve ]
-
mezis
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• A topikban Alapelveink értelmében tilos a warez témák tárgyalása!
• Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
• Tilos az OFF!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, kedvező ár!
- ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / Smart Security Premium
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest