Hirdetés
-
LOGOUT.hu
A topic a Microsoft Windows 7 operációs rendszerrel kapcsolatban felmerülő kérdésekkel fogalkozik:
Gyakori hibajelenség: A Windows Update csak keres-keres (svchost.exe jelentős a processzorterhelés), de nem talál frissitéseket. Itt a megoldás (Az angol nyelvű forrásanyag: http://wu.krelay.de/en/ )
Új hozzászólás Aktív témák
-
Flyme
senior tag
Azt, hogy milyen hálózati kártya van a gépemben, hogyan tudnám megnézni anélkül, hogy szét kéne szednem?
[ Szerkesztve ]
-
CoolBoy323
nagyúr
Sziasztok!
Olyan problémába ütköztem, minden előzmény, indok nélkül, hogy tetű lassan tölt be a win7, az "üdvözöljük felirat" nagyon sokáig látszódik, majd kopp fekete kép, egy egér, és jó pár perc múlva rendesen betölt minden!
Mi a fene lehet, ma már kapcsoltam be, és kb a 2. 3. esetnél fogadott ez a jelenség
-
Impressa
őstag
válasz CoolBoy323 #27957 üzenetére
Szia!
Próbáld meg csökkentett módban is ( F8 ) hogy akkor is ilyen lassú-e vagy sem.
(#27956) Flyme szívesen
[ Szerkesztve ]
Kávégépek szervizelése. :) Jura, Melitta, Saeco stb. 705077032
-
Fecniii
tag
Sziasztok!
Lenne egy problémám ami nem biztos hogy win hiba de nem tudom hova kéne írnom?
Építettem egy új rendszert (lásd adataim) az elején nem volt VGA-m és az intel IGP-t használtam, mivel az SSD-m maradt a régi gépemből nem raktam újra a rendszert gondoltam majd ha minden hardver meglesz. Mikor meglett a VGA akkor annak felraktam a driverét és minden működött szépen. Aztán ma újraraktam a Win-t és az alaplapi lemezről telepítettem az általa felkínált drivereket, de az IGP driverét nem rakta fel márpedig a Virtu felrakásához kellene az IGP drivere is. Leszedtem a legfrissebb Intel drivert és azt írja ki hogy : "Ez a számítógép nem felel meg a szoftver telepítéséhez előírt minimális követelményeknek" és ugyanezt írta az Intel Rapid Storage és a Smart Connect szoftverek telepítésekor is.
Van bárkinek bármi ötlete, hogy vehetném rá a gépet, hogy ezeket befogadja?
[ Szerkesztve ]
-
Impressa
őstag
válasz CoolBoy323 #27960 üzenetére
Akkor msconfig, azon belül automatikusan induló programok listájánál ki tudsz lőni pár olyan programot, ami esetleg feleslegesen indul el a rendszerrel. Jobbik esetben valamelyik okozza, de lehet driver problémád van.
Vírusirtód van-e fent? ha igen, akkor azzal kellene kezdened, kilövöd.[ Szerkesztve ]
-
Impressa
őstag
Sziasztok!
Most én kérnék tőletek egy kis segítséget. Arra a hibára keresem a megoldást, ami a képen is látszik NSDSvc
Minden bootolásnál jelen van a hiba.Ezzel a módszerrel próbálkoztam, de nem jártam sikerrel, mert nincs jogosultságom hozzá. Pedig rendszergazdai jogosultsággal végeztem.
Előzmény: HDD csere (garanciális ) előtt is jelentkezett a probléma, 4-szer telepítettem újra a gépet, más okok miatt is. Miután visszakaptam a gépet, magam telepítettem fel az oprendszert, ami a vinyón volt előtelepítve, de utána is maradt a hibajelenség. Közben átköltöztem egy SSD-re, de változatlan minden.
Előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
Impressa
őstag
válasz CoolBoy323 #27965 üzenetére
Ha csak tegnap kezdődött, akkor esetleg érdemes lenne egy rendszer-visszaállítással próbálkoznod.
Gondolom semmilyen program frissítésed nem volt. Ránézhetsz a lemezed állapotára is, van-e esetleg gondja.Kávégépek szervizelése. :) Jura, Melitta, Saeco stb. 705077032
-
BéHGT
senior tag
Olyat nem lehet, hogy más e-mail címet adnék meg a jelenlegi profilomnak? Nem nagyon tudom átírni a címet...
-
vlevi
nagyúr
Nem tudom, hogy hova írjam a problémámat, de talán ide való.
Az a bajom, hogy néha, amikor leállítom a gépemet, akkor nem áll le, hanem megfagy. Kép megmarad, de már az egérmutató sem mozdul, valami miatt beledöglik a leállításba. Eseménynaplóban természetesen semmi nincs, memtest futott 1 napig, semmit sem talált. Bármilyen játékkal játszok, vagy 3dmarkkal gyilkolom a gépet, akkor sincs semmi baja, csak a leállításba pusztul bele, de abba sem mindíg. És ezt a belepusztulást akkor is megcsinálja, ha csak azért kapcsolom be a gépet 5 percre, hogy megírjak egy levelet, tehát kb a 1%-t se használom ki a gépem tudásának.A configom :
Asrock B75M alaplap, i5-3470@3.2Ghz, Corsair Vegenance 8G@1600Mhz, Sapphire ATI 7700 Vapor-X, Samsung 830SSD 128GB, Win7x64
És természetesen minden beállítás a gyári értéken van, húzva, tuningolva semmi nincs. -
Kvelstadt
veterán
van olyan hogy hol erdemes win7-et venni?
en pcx-nel neztem ki ezt"Én jókor dodgeolok, a boss üt rosszkor!"
-
Kvelstadt
veterán
válasz PumpkinSeed #27971 üzenetére
en is ugy gondolom. futolag megneztem vateran is de ez az a tetel amit ha megveszek akkor nem vateran.
"Én jókor dodgeolok, a boss üt rosszkor!"
-
Fecniii
tag
Erre valaki?
-
End-ru
aktív tag
Sziasztok!
Olyan gondom van, hogy a médialejátszó hálózatelérése miatt szeretném a win speciális megosztási beállítások módosításaiban kikapcsolni a jelszóval védett megosztást, de a kikapcsolás mentése után visszalépve az látszik, hogy újra/még mindig be van kapcsolva. Miért nem jegyzi meg nekem, hogy kikapcsoltam? (rendszergazda felhasználó vagyok)
Köszi
„A mélység nem cél, hanem figyelem, türelem és önmagad csendje.”
-
spiritex
veterán
Valaki írta itt nemrég, hogy növekszik az Internet Explorer Temporary mappája annak ellenére, hogy nem is használja. Ez mi is volt pontosan? Mi az oka és mi a teendő? Emlékszik valaki?
(Nem találom, hiába keresem...)Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?
-
addikt
válasz spiritex #27978 üzenetére
Én írtam, a játszós windowsomon úgy tűnik hogy az xfire meg a steam program pakolhatja oda a szemetet. Ccleaner-el pucolom le mert ebből kifolyólag az ie-ből is hiába ürítettem a tempet és a lemezkarbantartó sem látta a több gigát.
[ Szerkesztve ]
Ryzen 7 5700G, 32 GB, RX6750XT, Windows 11
-
desert_camo
tag
Sziasztok!
Hol tudom beállítani azt, hogy ha egy általános jogú felhasználóval rendszergazdai műveleteket akarok végezni, (pl. rendszeridő beállítása, fájlok, ikonok törlése, stb.), akkor ne azt írja ki, hogy a fájlhozzáférés megtagadva, hanem, hogy kérje a rendszergazdai felh. nevet, jelszót a megerősítéshez? (windows 7 ultimate 64bit) Sejtem, hogy valahol a gpeditben, de pontosan le tudná valaki írni?
Köszönöm előre isdesert_camo
-
spiritex
veterán
válasz tDr1v3r #27982 üzenetére
De ha a Performance fülön csinálod a dupla klikk-et, akkor még ilyet is tud, és akár kinn is lehet hagyni az asztalon:
(#27980) Visormail
Köszi, rengeteget kerestem, hiába![ Szerkesztve ]
Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?
-
Arlekim
aktív tag
Szerintetek normális ha a home premium win mappája 10,8 Gb? Vettünk egy gépet, már rajta volt a rendszer, és most nézegettem...
Windows 95 was unable to detect your keyboard. Press F1 to retry or F2 to abort.
-
RetepNyaraB
veterán
Sziasztok,
A Win SSD meghajtóról szerettem volna a felhasználók/ saját dokumentumok mappát átpakolni HDD-re, mint a többi hasonlóval már megtettem. De valamit összekavartam mert agyzárlatom volt épp és a mappában levő fájlokat tettem át a HDD-re (mappa nélkül), viszont az eredeti doksi mappát törölte a win. Ez így borzasztóan néz ki és szeretném visszacsinálni, vagy legalább a HDD-n egy "saját dokumentumok" mappát nyitni és beletenni a most szanaszét heverő fájlokat.
Gond az, hogy a Win nem látja a fájlokat (pontosabban pl. egy játék nem találja a mentett állásait), ha elmozdítom őket a mostani mappa nélküli helyükről (nyilván nem látja persze, mert így okéztam le az áthelyezést).Hogy tudom ezt megoldani?
köszi előre....
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
PumpkinSeed
addikt
válasz RetepNyaraB #27989 üzenetére
Helyezd vissza, és azután tedd át a dokumentum mappával együtt, szerintem ez a legkönnyebb megoldás.
"Akinek elég bátorsága és türelme van ahhoz, hogy egész életében a sötétségbe nézzen, elsőként fogja meglátni benne a fény felvillanását." - Kán
-
Arlekim
aktív tag
válasz PumpkinSeed #27990 üzenetére
Hopp, ezt akartam is kérdezni a 7 tud olyat, hogy az alapértelmezett mepákat nem az alapértelmezett helyen tárolom? Pl: dokumentumok, képek, letöltések, asztal? Mert ezek mindíg tele vannak nálam szeméttel, és ha majd ssdre váltok, ezek jók lesznek a hddn.
Windows 95 was unable to detect your keyboard. Press F1 to retry or F2 to abort.
-
PumpkinSeed
addikt
válasz Arlekim #27991 üzenetére
Igen tud, egy kis olvasni való.
"Akinek elég bátorsága és türelme van ahhoz, hogy egész életében a sötétségbe nézzen, elsőként fogja meglátni benne a fény felvillanását." - Kán
-
Arlekim
aktív tag
válasz PumpkinSeed #27992 üzenetére
Hejj! Ez igazán egyszerű. Registry tweakelésre számítottam
-
sundorgo123
csendes tag
1,5gb rammal ellátott Intel® Core™ Duo T2300(1.66ghz) processzoros notebookra van értelme windows 7 et telepíteni?nem lesz nagyon lassú-használhatatlan?
-
nagyúr
válasz sundorgo123 #27995 üzenetére
Nem hinném.
"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
Arlekim
aktív tag
válasz sundorgo123 #27997 üzenetére
Hátszóval... Én egy 478-as celeronra (1.6Ghz), 1gb rammal telepítettem win7-et. Az Mx440-t ami a gépben volt, nem tudta használni, így szabványként futott.
Qrvalassú volt, de miután minden sallangot lekapcsoltam róla kb xp szinten működött.Vannak akik szerint az xp-hez nagyon hasonló a w7 erőforrás igénye
Volt egy X41T tabletpcm:
"Processor-- Intel Pentium M (1.5 GHz) LV 758
(1.50GHz, 90nm technology, 2MB L2 Cache, 400MHz FSB)
RAM installed-- 512 MB DDR SDRAM
Hard drive-- 40 GB @ 4200RPM"
Ezen pl a w7 gyorsabban futott az xpnél.Windows 95 was unable to detect your keyboard. Press F1 to retry or F2 to abort.
-
Arlekim
aktív tag
válasz sundorgo123 #27995 üzenetére
-
krealon
veterán
válasz desert_camo #27985 üzenetére
"Hol tudom beállítani azt, hogy ha egy általános jogú felhasználóval rendszergazdai műveleteket akarok végezni, (pl. rendszeridő beállítása, fájlok, ikonok törlése, stb.), akkor ne azt írja ki, hogy a fájlhozzáférés megtagadva, hanem, hogy kérje a rendszergazdai felh. nevet, jelszót a megerősítéshez?"
Ellenorizni kene az UAC alapertekeket.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• A topikban Alapelveink értelmében tilos a warez témák tárgyalása!
• Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
• Tilos az OFF!
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Óvodások homokozója
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Lenovo 3000 és IdeaPad notebookok
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Vicces képek
- Automobilista 2
- További aktív témák...
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows 10/11 Home/Pro , Office OEM/Retail kulcsok
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 2990 Ft-tól!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest