Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Ninebot Max G30E II elektromos rollerrel Hajdúszoboszlóról Berettyóújfaluba
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Amiga A500 - A régi barátnő
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Digitális Állampolgárság Program
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Új hozzászólás Aktív témák
-
veze
őstag
-
Vesztor87
senior tag
Van itt a fórumon esetleg aki kasztnizással foglalkozik? Van egy kis rozsda az autón, azt kellene megcsinálni, de annyira kevés, hogy szerintem nem éri meg anyagot sem venni hozzá, de még mielőtt elharapódzik jó lenne megcsinálni. Nem sok, a kerék felett a lemez ahogy be van hajtva, ott van pár cenit rozsda a szélén. De magától ez jobb már nem lesz sajna... Köszi!
-
HaZse
őstag
Milyen sört ajánlotok ami nem annyira keserű vagy lehetne egyáltalán nem keserű de nem gyümölcsös és nem barna sör.
Pont úgy élek, ahogy gépelek - gyorsan, sok hibával. // A bejelentkezés nem egyenlő hogy a privátot olvasom is! // Civis Pacem Parabellum
-
Rick4
félisten
Kockanaptárt néztétek?
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
biomassza
tag
Simán elképzelhető. Sőt, a másik oldalon, a Belklinikánál saját parkolóhelyem is volt. Ugyanakkor magzatvizet csorgatva igyekeztünk nem túl_távol megállni a Női Klinikától, ergo így esett. De nem ez volt a lényeg, valahogy csak kifizettem azt a bírságot is , mindössze a méltányosságra próbáltam reflektálni. Akkor túlságosan felbosszantott, hogy megtartsam a papírt, pedig eltehettem volna a csajszinak, hogy íme, a parkolótársaság is gratulált az érkezéséhez
-
Rick4
félisten
-
veze
őstag
tudtok valaki esztergályost aki rajz után egy nagyon egyszerü darabot elvállal és elkészítene?
[ Szerkesztve ]
-
őstag
-
félisten
-
őstag
Érdekes volt az ATV híradója...
Üdv:Attila
-
Rick4
félisten
-
biomassza
tag
Méltányosságról annyit, hogy amikor a nagyobbik lányom született vasárnap este kellett bemenni Algyőről a klinikára - sms-ben még nem lehetett akkortájt fizetni, semmi sem volt nyitva, és a leányzó végül hétfő délután született meg. Apás szülés volt, és nyilván nem jutottam ki szelvényt venni.
Kértem méltányosságot, kaptam gratulációt (szó szerint, írásban), illetve valami külön eljárási díjat az alap bünti tetejében.
-
HaZse
őstag
válasz blt.62 #70664 üzenetére
Adj be méltányosságit, amiben sírod bánöd és a kora reggeli idő miatt nem lyukasztottad ki.
30 nap haladékot kapsz tőlük, amíg nem válaszolnak a kérelmedre.
Ha mákod van, akor 50%-ot elengednek. Persze, ha ez mondjuk ma történt esetleg tegnap.
Pont úgy élek, ahogy gépelek - gyorsan, sok hibával. // A bejelentkezés nem egyenlő hogy a privátot olvasom is! // Civis Pacem Parabellum
-
Andris837
senior tag
válasz tucsok. #70415 üzenetére
Nagyon szépen köszönjük az ajánlást, épp most végeztünk a vacsorával és hát meg kell mondjam nagyon szuper volt minden. Vasárnapig itt leszünk, szóval esélyes, hogy visszatérünk még ide. még egyszer köszönöm.
iPhone SE (2022) | iPad (9. gen) | HWAPO | Ryzen 5 3500X / 16GB 2666MHz / MSI A320M-A PRO / ZOTAC GTX 1660 6GB TWIN FAN
-
veterán
mi egyszer 4-5 éve a mars térnél szívtuk meg majdnem... mikor a környéken bevezették, hogy szombaton délelőtt is fizetős a parkolás... Éppen megáltunk s láttam két ellenőrt ... megkérdeztem tőlük, hogy szombat van miért dolgoznak? Erre közölték, hogy itt bizony szombaton is kell fizetni parkolást. Arra a kérdésemre meg, hogy mióta az volt a válasz, hogy évek óta... persze a táblán csak átmatricázva volt a hétfőtől-péntek... tehát túl régóta nem lehetett... (vagy csak szerencsém volt?)
-
-
Rick4
félisten
válasz Rawulf #70670 üzenetére
Ennél már csak az volt rosszabb, mikor pár éve erőlködtek, hogy szombat munkanap, tehát parkolni is pénzért kell, de mivel a táblán hétfőtől péntekig volt, én nem fizettem. Parkolás volt, bünti meg nem, pedig szerették volna. Kértem, hogy sorolják fel a kiírt intervallumba eső napokat, hát, a szömbat véletlenül nem került bele. Na és milyen nap volt a probléma? Szombaton.
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Rawulf
őstag
válasz Corpuscle #70669 üzenetére
Szerintem az egyém volt a legmókásabb büntetés. Elfelejtettem kitenni a parkolójegyet.
Mondjuk pár autóst én mentettem meg a büntetéstől aznap, amikor már "élesben" kitolták a zónákat. A Lechner-tér egyik sarkán elfelejtették lecserélni a kék zónás táblát sárgára. Pont arra jött két ellenőr és poénból megkérdeztem őket, hogy ez itt milyen zóna. Mondták, hogy sárga. Erre döbbent arccal mondtam, hogy de hát itt kék zónás tábla van. Nem hitték el, úgyhogy együtt ballagtam el velük a sarokra, hogy megmutassam nekik. El is kezdtek telefonálgatni... Mondjuk a szegedi önkormányzatról megvan a véleményem a zóna kitolásról... gyakorlatilag a kék zóna értelmetlen kicsivé zsugorodott...
"Please state the nature of the medical emergency!"
-
Rick4
félisten
Ez ilyen, mi már évek óta smsben vesszük meg a jegyet (pontosabban a jogosultságot) és azt nem lehet elrontani.
Igaz, volt egy történet másfél éve, amikor így is büntit küldtek, de az már a bíróságon van, ott a szepark csúnyán be fogja szívni a dolgot.
-
Rawulf
őstag
Én olyat is tudok, akit azért büntettek meg, mert nem tépte ki, hanem csak behajtotta a számokat.
Pedig ezek csak egyszer használatosak..."Please state the nature of the medical emergency!"
-
macilaci78
nagyúr
Öcsém 18 évesen friss jogsival vétette ugyanezt a hibát ugyanazon a téren. Akkor még alacsonyabb volt a bünti, de a sor a postán ugyanannyi.
Egész egyszerűen nem megfelelően töltötted ki a parkolószelvényt, mintha a bérletre nem helyesen írod a személyi igazolványod számát, ahogy a hiányosan kitöltött lottószelvény sem ad érvényes 4-es találatot.
Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
blt.62
őstag
Drága fórumtársak! Nektek volt már gondotok a szegedi parkolással? Pontosan 8 órakor álltam meg a Széchenyi téren és a szelvényen kilukasztottam a hónapot napot órát de a percet nem. Kaptam egy 6240ft-os csekket. Azt mondták hogy egész órakor kikell lukasztani a 00-át is. Megvettem a szelvényt mégis megbüntettek. Kicsit ideges vagyok azóta is. Ez mindenütt ennyire igaszságtalan?
MegtorloXp
-
-
kraftxld
félisten
válasz quailstorm #70660 üzenetére
Akkor jólvan akkor Majd máskor üdvözlöm őket valami Hátezért csinálta Botka Laci a bicikliutat a feketesason?? kiálltással.
Nem volt balhé, csak a srác arcán eléggé látszódott a "kurv*ny'd hülyegyerek, hogy itt rohangálsz mert nem tudok menni 200-al" kifejezés.| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
-
kraftxld
félisten
A Kárász u-n lehet bicajozni? Tegnap a gyerek őrültködött egy kicsit a vízműs földi chemtrail gép körül, szaladgált aztán egy jóember majdnem izomból elcsapta. A bicajos satufékezett, hátsókerék a levegőben cuccai mentek mindenfelé, épp nem tudtam elkapni a legénykét mert a másik ifjonccal voltam kb 10m-es távolságban abban a hiszemben, hogy ez sétálóutca.
| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
Bjørgersson
félisten
válasz Krogoth #70656 üzenetére
Köszönöm, ezt az oldalt kerestem. Valamint kevésbé húzós árra számítottam.
As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility... • Donner Dobuds ANC TWS eladó: https://tinyurl.com/2jhv79td
-
Krogoth
senior tag
válasz Bjørgersson #70654 üzenetére
Három napra szóló jegy (a meghatározott időszak első napjának 0:00 -tól az utolsó nap 24:00-ig terjedő időszakban korlátlan számú utazásra jogosít)
2600 ft[ Szerkesztve ]
-
Bjørgersson
félisten
Sziasztok!
A szegedi helyi járatokra lehet venni 3 napos jegyet?
As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility... • Donner Dobuds ANC TWS eladó: https://tinyurl.com/2jhv79td
-
Rick4
félisten
válasz proper #70648 üzenetére
Szombaton jöttem Enying felé, semmi baja, a Solt - Kecskemét közötti rész rosszabb, de 95-100-zal lehet gurulni simán. ... A pályán már Siófok előtt állt a sor, össz 7 km-t jöttem rajta, Majd Kecskeméttől újra, de itt is rengeteg sietős vendégmunkás jött...
-
blt.62
őstag
Mennyi km a Szeged,Baja,Szekszárd,Siófok út?
Mennyi a Soltvadkert,Solt, Enying,Siófok?
Melyik a jobb út?MegtorloXp
-
Vesztor87
senior tag
Úgy gondoltam hogy egy rendes polír+esetleg egy wax azért tartós tud lenni, úgy mondjuk hogy kéthetente lemosom ha az idő engedi, hogy ne legyen dzsuvás mondjuk. Olyan helyen parkolok ahol inkább késő délután süti csak a nap, sokat van árnyékban is. Na mindegy, majd kitalálom.
-
Rick4
félisten
válasz _Petya_ #70644 üzenetére
Jaja, így van, egy ideje az adávételi konkrétabban bizonyító erejű magánokirat, amiben ott van óra- percre a birtokbaadás ideje, tehát bármi is történik az odaírt dátum- idő előtt-utána, megvan, kinek a felelőssége, kérdés nélkül tisztázható a felelősség.
A kgfb szerződés aláírása után usgyi az ocsmányirodába, meg a biztosítóhoz, utóbbitól még pénz is jöhet vissza, korrekten ki szoktájk számolni, hogy napra pontosan ennyi járt, ennyit meg viszaküldenek.
-
_Petya_
őstag
válasz martonx #70640 üzenetére
az előző tulajdonos elfelejtette a biztosítását lemondani, így az ő terhére fizetnek a 3 összetört autó tulajainak a biztosítók
Ööö, ebben biztos vagy? Én úgy tudom, hogy az adásvétel pillanatában megszűnik a kötelező biztosítás érvényessége. Szóval ha a korábbi tulajnak a kezében van az adásvételi a "baleset" előtti dátumal (sőt, idővel, mert ugye pont ezért írunk óra percet a gépjármű adásvételire...), akkor nem ő fizeti a bulit.
Fontos feladatot soha ne bízz olyan gépre, amit egyedül is fel tudsz emelni!
-
Rick4
félisten
válasz Vesztor87 #70642 üzenetére
A kézi polír pont a lényeget hagyja ki, mégpedig azt, hogy egy géppel, meg egy spéci pasztával nagyobb fordulaton csiszolsz a lakkozáson, ezzel eltüntetve a karcokat. A kézi polír kb pofon a xarnak. Egy jó polírozás amúgy tényleg 25K, de csillaggarázsos autónál nem fog sokáig látszani.
-
Vesztor87
senior tag
válasz martonx #70640 üzenetére
Szalonból... Jó poén Egy 12-éves N16-os Almerát vettünk végül Csak nem bánom ha jól néz ki a lehetőségekhez képest
Rick4: arra gondoltam igen, csak nem tudom mennyire érdemes kínlódni vele. Öcsém azt mondta hogy a régi Swiftjét megcsinálta, és azt mondja hogy néhány mosás után már nem is látszik.... há nemtom télleg. Kuponos akcióba láttam olyat hogy pesten 25k helyett 9k-ért meg lehetne csináltatni. Vannak fent haverok akikhez úgyis menni kéne már babalátogató stb-re, akkor be lehetne iktatni pl...
[ Szerkesztve ]
-
-
martonx
veterán
válasz Vesztor87 #70639 üzenetére
Nézd, onnantól kezdve, hogy kihoztad a szalonból, minden kárt tesz a fényezésében
Erről jut eszembe, testvérem parkoló autóját Sopronban elég rendesen összetörte egy részeg hmmm kisebbségi. 30-as övezetben úgy hajtott bele a parkoló autók sorába, hogy 3 egymástól bő 10 méter távra parkoló autót tolt össze és tört szét. A történetben ott van a csavar, hogy a ci... izé kisebbségi viszonylag frissen vette az autóját, és ő ugyan elvből nem kötött biztosítást az autójára, viszont az előző tulajdonos elfelejtette a biztosítását lemondani, így az ő terhére fizetnek a 3 összetört autó tulajainak a biztosítók. Úgyhogy végeredményben még plusz egy embernek okozott kárt a milliós autó töréseken kívül.
Én kérek elnézést!
-
Rick4
félisten
válasz Vesztor87 #70634 üzenetére
Makkosházi krt-on az OMV-n tuti meg tudod csinálni, odaállsz, és ha végeztél, mész tovább.
A fekete autót kívülről akarod porszívózni? Ha egyébként belülről csinálnád, nem mindegy, hogy kívülről milyen? Először porszívó, aztán mosás.
-
HaZse
őstag
válasz Vesztor87 #70634 üzenetére
Vannak olyan helyek, ahol csinálnak egy teljes kiglancolást. (Külső-belső mosás, kárpít tisztítás stb.)
Egy ilyen és utána már csak évente viszed ilyen glancolásra. Évközben meg külső kézi mosás.
-
Vesztor87
senior tag
Sziasztok!
Szegeden van olyan autómosó ahol neki állhat az ember a saját samponjával/szivacsával autót takarítani? Vagy ez minden kézinél a samponosvíz+magasnyomású kombóval megoldandó (szivacs tiltott)? Fekete autót magunknak polírozni mennyire macera? -
őstag
Az a lényeg nem lett baj a repülős "kalandból"...
Amúgy meg sok esetben jobb a boldog tudatlanságÜdv:Attila
-
azbest
félisten
-
ebegab92
senior tag
válasz #53932800 #70626 üzenetére
Biztos földönkívüliek lettek hatástalanítva
Én első körben valami másnak a robbanására gondoltam, akár meteor széthullása is lehetett volna ilyen hangú. Ami volt Oroszországban pár éve meteor, egyből az jutott eszembe.ABIT kézikönyv,BIOS innen letölthető: http://sdrv.ms/X4IwiL
-
törölt tag
válasz Ted_Beneky #70625 üzenetére
Az a baj ,hogy valószínű soha nem fog kiderülni,hogy mi történt ott, de azért remélem pár konteós utánajár az ügynek.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz quailstorm #70622 üzenetére
Amúgy minél több részletet ismerek ebből a történetből annál furább./link/"Egy Boeing 777 típusú utasszállító repülőgép Ausztria felől 14 óra 35 perckor lépett be Magyarország légterébe." Akkor mi történt a robbanásig vezető 20 percben?Miért nem cselekedtek hamarabb a Gripenek?Ha már Ausztriában sem jelentkezett be ott miért nem cselekedtek?/link/ Miért Haarp volt az azonosító neve?Miért 3 robbanást hallotak páran amikor csak 2 Gripen volt? Miért nem hallottam?
Ez sok-sok megválaszoltalan kérdés
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz pilóta #70619 üzenetére
Tudjátok ,hogy mi a durva? Az ,hogy 3-unk a családból sem hallotta? Se Én se Anyám se Testvérem....Aminek kb 0% esélye van...Pedig belvárosban élünk és ki volt nyitva az összes ablak... Valami nagyon furcsa ebben az esetben
Hopsz, nem válasz akart lenni
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz macilaci78 #70616 üzenetére
Ha szakértők nem is, de láttam a TopGunt. 2X is
Amúgy volt már ilyen, igaz, még a jugoszláv háború alatt, épp vége volt szerencsére a repüzemnek, már pakoltuk a gépeket befelé a hangárba, amikor egy Mig21-es elhúzott a város felett, nem sokra rá jöttek is a mieink. De az direkt volt, kóstolgattak bennünket.
Szóltak is utána nemsokkal a légügytől, hogy ma már ne szálljon fel senki.Na az se volt benne a híradóban...
[ Szerkesztve ]
Aki él és nem boldog, az téved!
-
-Tsaba-
tag
-
HaZse
őstag
válasz biomassza #70615 üzenetére
Jelenleg is tudja, csak az a bizonyos baleset miatt az összes concorde gépet kivonták a forgalomból. Pedig kecsesen szép légi jármű.
-
nagyúr
válasz Ted_Beneky #70609 üzenetére
Délmagyar írta.
Kellett a kakaó persze, de ha Ausztria felől jött a gép, akkor Veszprém-Székesfehérvár környékén kellett volna találkozniuk, és a balatonnál lett volna hangrobbanás, nem Szegeden.
Mivel három hangrobbanás volt, ezért 3 gépnek kellett hangsebesség fölött repülnie, utasszállító jelenleg ilyet nem tud...Aki él és nem boldog, az téved!
-
MODERÁTOR
Ebben a percben megint volt egy hang. Kültéren vagyok, itt lehetett hallani.
És kb egy perc múlva még 1.[ Szerkesztve ]
-
biomassza
tag
Zürichből Hongkongba menő gép HAARP címkével, ami a flightradaron Gádoros felől Vásárhely felé megy?
-
-
nagyúr
válasz lugosi #70603 üzenetére
A visszhang nem késik annyit, ráadásul az első volt a halkabb. Volt egy hangrobbanás, utána 5-6 másodperc csend, majd két sokkal hangosabb egymás után. Tipikusan, amikor menekülőre fogja egy gép, az üldözők meg utánaerednek. Tippem szerint délről keveredett át egy szerb vadász, aztán amikor rájött, hogy hol is van, gyorsan eliszkolt...
Ha Szeged körül kell hanghatárt átlépni, hogy utolérjenek egy utasszállítót, ami Ausztriából jön és Törökországba megy, akkor már régen rossz, pár másodperc a határ ezzel a sebességgel, és fordulni se lehet gyorsan.
-
MODERÁTOR
válasz pilóta #70602 üzenetére
Hát nem tudom, én is csak azt írtam amit olvastam.
Az indexes cikk ha jól emlékszem hivatkozik a Flightradar24-re is, azért gondolom annak az adataival egyezik amit írtak. Én amúgy csak 2-t hallottam, persze attól lehetett még egy halkabb harmadik. Bár az is lehet, hogy aki 3-at hallott, az az egyiknek a visszaverődését hallotta valamiről (a visszhangját). -
nagyúr
válasz lugosi #70601 üzenetére
Legalábbis ez a sajtóközlemény, az igazat nem fogjuk megtudni...
Egy utasszállító nem csinál hangrobbanást, úgyhogy tuti nem az volt.
Ráadásul amit írtak, hogy Ausztira felől jött az utasszállító, akkor a Kecskemétről felszálló gépek nem Algyő fölött fogják átlépni a hanghatárt...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Új Lenovo Yoga 7 ProX Gamer Tervező Ultrabook -50% Ryzen 7 6800HS 32/1TB AMD 4GB + 3050 4GB 3K 120Hz
- HP EliteBook 840 G6 Fémházas Tartós Laptop 14" -70% i5-8365U 4Mag 16GB 512GB SSD FHD IPS
- Eladó JURA ENA 5 Svájci Kávéfőző gép
- AOC CU34G2X 34" 144Hz 21:9, ivelt Gaming monitor, monitorváltás miatt eladó!!
- Logitech G Pro X Superlight + Corepad Skatez PRO & Soft Grips
- Harman/Kardon Onyx Studio 7
- Eredeti Dell Laptop Töltők 130-180 Watt !
- Lenovo T14 G1 i5-10310u 16Gb ram, 256Gb NVme, 1 év garancia, számla
- Dell 5320 i5-1135G7 16 Gb Ram 256 Gb NVMe, érintő kijelző 12 hó garancia, MINT AZ ÚJ !!!
- HP X2 1013 G3 Core i5 8250U 16Gb Ram Win11 Tablet 120HZ kijelző Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest