Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#60401) DarkByte válasza Franky74 (#60400) üzenetére


DarkByte
addikt

Hmm, szintén szegedi vagyok. Érdekelne hol csináltattad, jöhet privátban is, bár itt lehet másnak is hasznos ha megmarad az utókornak. :R (én a Felicia-ra még a Kossuth Lajos sgt.-on a Károlyi Kolesszel majdnem átellenesen a panel alatti üzletben csináltattam, egy bácsi vitte az üzletet ha minden igaz, de ez egy ideje nekem úgy tűnik hogy megszűnhetett, nem látom nyitva sosem, pedig rendszeresen járok ott el előtte edzésre menet)

(#60402) tboldi válasza DarkByte (#60397) üzenetére


tboldi
nagyúr

Én hagynám így, a Lanciába én sem rakok semmit. Meg a Hondába sem, de az nem bőr, csak plüss.

(#60403) KubanitoS válasza DarkByte (#60397) üzenetére


KubanitoS
veterán

Néztem én is a Glx ülését és véleményem szerint marha jól néz ki és strapabírónak is tűnik. Nem mellesleg a Glx felszereltség egyik húzóextrája, minek venné meg ezt az ember, ha nem akarja élvezni a jobb minőségű ülést? Én GL+ felszereltségre csináltatnék üléshuzatot, a GLX-re nem.

Nothing will stand in our way. I will finish what you started.

(#60404) DarkByte válasza KubanitoS (#60403) üzenetére


DarkByte
addikt

Ilyesmi eredeti gondolatom van nekem is, hogy elvileg ennek pont tartósabbnak kellene lennie mint az alap ülésnek. Illetve én is úgy gondolom, hogy az egész érzete veszik el ha beburkolom (üvegasztalra terítőt). Abban sem vagyok biztos hogy nem-e többet ártok neki azzal hogy húzok rá valamit, mert a bőrnek az a jobb ha szabadon szellőzni tud.

Szóval nem tudom még, de pont ezért dobtam be. :)

(#60405) blakey válasza DarkByte (#60397) üzenetére


blakey
titán

Nem "kell" huzat, ha nincs kutya akkor a gyári huzat bőven jó, jól tisztítható, UV-álló, szóval bírni fogja. Ha huzatot csináltatsz akkor azt minimum évente le kell szedni, kimosni és alatta kitakarítani, olyan huzat nincs ami alá ne kerülne por, tehát a gyári huzat is poros lesz.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#60406) mefistofeles

Amit most írok az szigorúan magánvélemény, magántapasztalat.....
Alapból üléshuzat ellenes vagyok.
A kis 2007-es swiftemet úgy adtam el 14 év használat után, hogy a leg elején volt csak rajta valami ócska huzat. de élete 90%-ban semmi nem takarta. Nem akarok túlozni de eladáskor tökéletes gyönyörű állapotban volt minden ülésen! Nincs garázsom de sehol sem volt fakulás, szakadás stb. Apósom hasonló korú fabiáján végig volt valami huzat. Nem tudom hányszor vették le vagy tisztították, de após halála után én tettem rendbe eladás előtt a kocsit. A huzat alatt gány, fakó, volt az ülés amibe jópár helyen a por is szinte be diffundált..

Na ez csak egy személyes élmény de azt tényleg nem értem, hogy egy bőrülésre, ami ugye egy lóvés extra, miféle kifacsart logikával rak valaki huzatot? A bőrülés dekoratív és/vagy kényelmes. Egy huzattal mindkét értékétől egycsapásra meg lehet fosztani.
AKKOR MEG MIÉRT VAN???

Csak dekorációs jelleggel látom értelmét üléshuzatnak, vannak menő mértepontos, dögös, sportos huzatok. De ugye bőrülésnél ez megint nem logikus eljárás....

[ Szerkesztve ]

Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......

(#60407) Qtya123 válasza mefistofeles (#60406) üzenetére


Qtya123
őstag

Pontosan így gondolom én is. Bőr ülésnél nincs az az Isten. Gyakorlatilag onnantól pénzkidobás volt az ülés felára.

Az IS-ben sem volt sosem huzat, 18 évesen teljesen jó volt. Nem szakadt ki.

(#60408) beef válasza mefistofeles (#60406) üzenetére


beef
őstag

Hogy ne te az első tulaj, hanem aki majd tizenévesen megveszi gombokért, az élvezze :)

(#60409) Moleman válasza mefistofeles (#60406) üzenetére


Moleman
addikt

Nekem bevált a méretpontos üléshuzat, a régi autómon majdnem 18 éve fenn van, sose volt levéve, sokkal jobb minőségű plüss anyag, mint a gyári szövet volt. A vezetőoldali már kicsit kinyúlt 217 ezer km alatt, de nem vészes.

A mostanira sajnos már nem lehetett plüssből varratni, így hasonló szövet lett, mint a gyári üléshuzat, de fekete helyett világos, a szintén világos plüss szőnyegekkel határozottan feldobja a belteret.

Természetesen mivel sose voltak leszedve, fogalmam sincs, hogy nézhet ki alattuk a gyári üléshuzat. :D

Bőrre vagy gyári plüssre viszont én sem tennék soha üléshuzatot.

(#60410) Tigi


Tigi
őstag

Sziasztok

Nekem a GL+ on a sima Penny-s trikó van, tökéletesen megfelelő a célra, könnyű felrakni és levenni. :)

Azt mondtam, hogy ne fütyülj!!!

(#60411) 2ozzmexy válasza mefistofeles (#60406) üzenetére


2ozzmexy
aktív tag

Igen, ez a te magán véleményed és van igazság abban amit írsz, csak nem mindenkinek ez a jó megoldás.
Apósom is így gondolkodik mint te, cserébe nála nincs evés, ivás, dohányzás és saros/koszos cipővel ki-be ugrálás, még az unokáink sem... :R
Az enyémben van mint tudod, cserébe nem változom dühöngő őrülté ha véletlenül kifolyik a cumis üveg vagy elejtik a reggelit útközben hazafelé a boltból. A dohányzás nálam is tilos (pedig sajnos én is iqos-ozok), a koszos cipőre meg mindig van nálam két mikroszalas meg egy spricni tisztító szer (de szelvedomosoval is mostam már kezet meg gyerekek cipőjét/nadrágját)

"...that's why they called me 'Preper' because I'm always prepared..."

(#60412) 2ozzmexy válasza DarkByte (#60404) üzenetére


2ozzmexy
aktív tag

Ezt neked kell tudnod, a hasznalti körülményektől függ. Ha vannak kisgyerekeid, kisállat, időseket/nehezen mozgokat kell ki-be tenni,vagy csak asszonypajtas szeret válogatás nélkül bedobalni mindent az ülésre akkor érdemes venni. Ez is magánvélemény, nem kell keszpenzkent kezelni. :B

Amúgy nem tudom mennyibe kerül most újra huzatni egy ülést...

Bőrre vegyél külön tisztító és ápoló folyadékot, utóbbi a fontosabb, lehet kapni direkt bőr tisztító kefet, arra is érdemes beruhazni. Ezekből a prevent a legolcsobb amennyire tudom ami csinál is valamit...

"...that's why they called me 'Preper' because I'm always prepared..."

(#60413) DarkByte


DarkByte
addikt

Köszi mindenki! :R
Az én logikám is úgy adja ki hogy teljesen felesleges bőrre üléshuzat. Csak gondoltam ha már felhozták ősök körbejárom kicsit.
Amúgy se család, se kisállat, se gyerekek, én is csak tisztán ülök autóba mindig.
Esetleg ha ez változna a következő években elgondolkodnék rajta hogy rakok rá valamit, bár semelyik sincs a horizonton egyelőre.
Sár ellen meg szerintem a legjobb dolog a gumiszőnyeg és hótálca, amit ki lehet fordítani/kimosni, az tervben van. A legnagyobb ellenség kb. a por, de azt meg bőrülésnél gyanúsan sokszor elég lesz letörölni.
És hát ja, én szeretném élvezni elsősorban, de persze nem hátrány ha megkímélt állapotban marad eladásig, ésszerű keretek között.

Amúgy ha lehetett volna összeválogatni feláras dolgokat, a bőrülést lehet pont nem kértem volna, de azért igazából nagyon tetszik egyelőre.

2ozzmexy: ezt majd megint csak körbe nézem hogy mivel és milyen gyakran érdemes tisztítani, de köszi a tippet! :)

[ Szerkesztve ]

(#60414) Montesantos


Montesantos
senior tag

Sziasztok!

Üléstéma: semmi köze a bőrhöz a glx ülésnek.... ezenkívül nézzétek sűrűn nekem gariban cserélték a vezetőoldalit annyitt mondtak előfordult többnél is. 2019-es 30000 km nél vettem észre, ja és 92 kg vagyok

Gabi

(#60415) Napfénysüti

Én csináltattam Fehérváron egyedi huzatot a Balenoba. 60k volt de szerintem jobb mint a gyári. Igaz nálunk van két kisgyerek szóval kapja a huzat a kiképzést.

Més que un club!

(#60416) simonjoe válasza Montesantos (#60414) üzenetére


simonjoe
senior tag

Hát ez tényleg nagyon bőr! :(( Viszont ha ilyen, akkor vigyázni kell a tisztításával is mert a valódi bőr tisztító egy idő után "szétszedi".

Joe

(#60417) 2ozzmexy válasza simonjoe (#60416) üzenetére


2ozzmexy
aktív tag

és @ Motesantos:
Így már nem annyira bőrnek tűnik, inkább velúr-szerű anyagra hajaz...

"...that's why they called me 'Preper' because I'm always prepared..."

(#60418) Janusz001


Janusz001
őstag

Kormány jobb oldalán lévő bajuszkapcsoló (két szaggatott vonal közti autó) mire szolgál pontosan? Ha bekapcsolom, akkor a műszerfalon is jelzi, de nem tudom mit csinál. Sávtartás?

(#60419) mefistofeles válasza 2ozzmexy (#60411) üzenetére

Az én régi autómban nőtt fel a két fiam. Ott is volt minden, de szerencsére inkább keksz meg ilyesmi amit ki lehet porszívózni. Dohányzás az nálam tilos a sáros cipő ellen meg az első években volt egy az első ülések ről lelógó fólia szerű valami. Az védett a srácok sáros cipőjetol. Mert egy gyerek az tuti nem fog vigyázban ülni az autóban!

Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......

(#60420) burgatshow válasza Janusz001 (#60418) üzenetére


burgatshow
veterán

Igen.

(#60421) Janusz001 válasza burgatshow (#60420) üzenetére


Janusz001
őstag

Van egyszer, ami rezegteti a kormányt, ha rámegyek pl a felező vonalra, ezt ki tudom kapcsolni a bal térdnél levő kapcsolóval. Akkor amit kérdeztem, a kormányon levő kapcsoló, mit is csinál pontosan?

(#60422) Jadro válasza Janusz001 (#60421) üzenetére


Jadro
veterán

Az első figyelmeztet, a kormányon lévő be is avatkozik.

[ Szerkesztve ]

Samsung Galaxy S23 8/128 Green

(#60423) dobolan válasza Janusz001 (#60421) üzenetére


dobolan
senior tag

Az szerintem a sávban tartó automatika (vagy asszisztens) adaptív tempomatnál. Ami rezgeti a kormányt, az a sávelhagyás figyelmeztető, városon belül idegesítő, beállíthatták volna a sebesség határt 70km/h felé is

(#60424) Janusz001 válasza Jadro (#60422) üzenetére


Janusz001
őstag

Ezt akkor majd kipróbálom.

(#60425) Moleman válasza mefistofeles (#60419) üzenetére


Moleman
addikt

Vagy ha vigyázzban kell ülniük, akkor olyan hülye felnőttek lesznek, mint én, hogy ásványvízen kívül semmit nem engednek be az utastérbe. :DDD

(#60426) mefistofeles válasza Moleman (#60425) üzenetére

Nálam sincs villasreggeli az autóban! :DDD Az asszony heppje, hogy mozgó autóban nem is isznak a srácok, vagy is most már igen, de amíg kisebbek voltak nem. A vigyázban ülésről még annyit, hogy amelyik gyereket erre rá lehet venni az beteg.

Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......

(#60427) mefistofeles válasza mefistofeles (#60426) üzenetére

Hülye kérdés de a Suzuki fejegységet témázni nem lehet? Persze semmi ágyon buhera......

Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......

(#60428) ugri77 válasza Janusz001 (#60421) üzenetére


ugri77
tag

A kormányon lévővel az automatikus beavatkozást lehet kikapcsolni./ csak figyelmeztet a sávelhagyásra /

(#60429) burgatshow válasza mefistofeles (#60427) üzenetére


burgatshow
veterán

Szerintem nem, de tök őszintén nem is ástam bele magam mert nálam 0-24 CarPlay megy rajta.

(#60430) JamesFinn válasza mefistofeles (#60427) üzenetére


JamesFinn
senior tag

Maximum a hátteret tudod változtatni.

(#60431) 2ozzmexy válasza mefistofeles (#60426) üzenetére


2ozzmexy
aktív tag

Az utolsó mondattal maximálisan egyet értek. :R
Nálam lehet enni, inni a kocsiban (pedig még nincs 3 éves), de nem fagyit meg gyrost... a legdurvabb az volt amikor a kicsi (ca. 14 honapos) egy kakaós csigát, a nagyobbik (4 éves ) egy cukros briost fogyasztott el, majd lefojtottak egy nagytáblas milkaval.. Gondolhatod, büszkén autozok haza milyen csendesen elvoltak hátul, majd beleneztem a tükörbe. :DDD

"...that's why they called me 'Preper' because I'm always prepared..."

(#60432) mefistofeles válasza 2ozzmexy (#60431) üzenetére

Az klafa lehetett.... :DD
Nálam is kajáltak hátul a gyerekek, de folyós, masszás kiömlős cuccokat nem.
Ma már (egyik 14 másik 12) inkább csak bunyóznak hátul.... :DDD

Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......

(#60433) AMD Power


AMD Power
titán

Legyőzi-e a Suzuki hibridje a Toyotát?
SUZUKI VITARA VS. TOYOTA YARIS CROSS HYBRID

Eladó Samsung Watch Active 2. https://hardverapro.hu/apro/elado_mukodokepes_samsung_watch_active_2_40mm_okos/friss.html

(#60434) Tom1939 válasza AMD Power (#60433) üzenetére


Tom1939
őstag

Érdekes lehet a Suzuki-Toyota együttműködési megállapodás pontos szövege... Azaz nem hiszem hogy a Suzuki lenne olyan hülye hogy nem venné át az 1.5-ös hibridjét ha tehetné. Nem vagy csak túl drágán kapná... Toyota sem hülye, kell neki a háta közepére egy jóval olcsóbb "jó" hibrid versenytársnak. Most hogy ez a Suzuki hibrid teljesen versenyképtelen.

(#60435) mefistofeles

Ismeri valaki ezt a Cristo
autós alkalmazást? Ha tényleg tudja amit ígér, akkor nem lehet rossz.

[ Szerkesztve ]

Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......

(#60436) Moleman válasza mefistofeles (#60435) üzenetére


Moleman
addikt

Mikor anno megjelent, utánanéztem. Árban valószínűleg zseniális lenne, főleg nekem, mikor 4 hónapig áll az autóm, de biztos nem dugnék be egy ilyen kütyüt a kocsiba, és főleg nem osztanám meg a mindenkori GPS adataimat. Ha valaki kevésbé érzékeny a személyes adataira, vagy már most is a dobozból kivéve használ okostelefont mindenféle tiltás nélkül, annak jó lehet.

(#60437) mefistofeles válasza Moleman (#60436) üzenetére

Igen, én is néztem, hogy csak a pro verzióval érdemes foglalkozni, ahhoz viszont kell az a 25 ezres kütyü. Mondjuk engem aztán nem érdekel ki mit kezd a GPS adatainak de egyenlőre nem veszek olyan bizbaszt. Pedig nem tűnik rossznak, pl a hibakódokat is kiolvassa és érthető formában közli.

Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......

(#60438) AMD Power válasza Tom1939 (#60434) üzenetére


AMD Power
titán

Nekem őszintén szólva így a teszt alapján egyik sem kéne. :(

Eladó Samsung Watch Active 2. https://hardverapro.hu/apro/elado_mukodokepes_samsung_watch_active_2_40mm_okos/friss.html

(#60439) Tom1939 válasza AMD Power (#60438) üzenetére


Tom1939
őstag

Teljesen egyetértek. Amikor jöttek az első hírek a yaris crossról nagyon akartam szeretni. Élőben (sokkal kisebb mint az scross belül) és teszteken (yaris jobb, ennek rosszat tett a "betoldás") nagyon gyengén szerepelt. C-HR ugye nem tetszett. Így lett Rav4. Mondjuk filóztam hogy megvárjam-e e a Corolla Crosst, de nagyon jól tettem hogy nem vártam (már most drágább a Corolla Cross mint amennyiért vettem a Rav4-et múlt ősszel, és a Corolla Cross nem fullos változatai csak jövő tavasszal érkeznek...)

(#60440) DarkByte


DarkByte
addikt

Eddig két hazai webshop-ot kérdeztem meg, Scross mankókerék leghamarabb is augusztus közepére. Pedig ez után gyártott ugye. Nem semmi, hogy ebből is ilyen hiány van.

Alkatrész katalógus alapján megkerestem a gyárit. €315 :Y [link]

(#60441) tboldi válasza DarkByte (#60440) üzenetére


tboldi
nagyúr

Exedy kuplungot Jazz-hez már 2 éve nem láttam. :N
Még jó, hogy egyelőre nem kell cserélnem. :D

Hátsó kerékcsapágyból viszont kénytelen voltam alsópolcost választani, NTN-t szerettem volna, de abból is hiány volt/van.

A Lanciához sem tudtam venni Ate hátsó fékszettet, lett helyette Bosch készlet (pofák, rugók, utánállítók, munkahengerek) Zimmermann dobokkal.

Szóval ja, ez van a covidosdi kezdete óta.

[ Szerkesztve ]

(#60442) PeterPH válasza DarkByte (#60440) üzenetére


PeterPH
senior tag

Ha pár nappal korábban írtad volna, tudtam vona segíteni, de pénteken elvitték az én készletemet.

(#60443) Tigi válasza DarkByte (#60440) üzenetére


Tigi
őstag

Sziasztok

[link] Őket próbáltad?
Én innen vettem az új Scross-hoz.

Azt mondtam, hogy ne fütyülj!!!

(#60444) AMD Power válasza Tom1939 (#60439) üzenetére


AMD Power
titán

RAV4 100x jobban jartál mint itt ezek közül barmelyikkel. :K

Eladó Samsung Watch Active 2. https://hardverapro.hu/apro/elado_mukodokepes_samsung_watch_active_2_40mm_okos/friss.html

(#60445) Tom1939 válasza AMD Power (#60444) üzenetére


Tom1939
őstag

Igen. Meg kell tanulni a méretét de teljesen más kávéház. Főleg hogy most corollát kapnék ennyi pénzért. Persze infláció és euro árfolyam, de az én bevételem nem változott (ahogy sok más emberé sem szerintem).

(#60446) DarkByte válasza Tigi (#60443) üzenetére


DarkByte
addikt

Szia! Igen, őket is kérdeztem, nekik sincs most sajnos.

[ Szerkesztve ]

(#60447) KubanitoS


KubanitoS
veterán

Eközben a Maldív-szigeteken:

Nothing will stand in our way. I will finish what you started.

(#60448) DeadMeat


DeadMeat
veterán


Uj csaladtaggal bovultunk, kicsik kirepultek, "dagadt galamb" meg be.
19-es gl+ ha jol sejtem az az otthoni elnevezese a felszereltsegi szintnek. Ezres valtozat :DDD
Feltem tole, nem kicsit, de kellemeset csalodtam, jobb, mint amit vartam, nem egy sportkocsi, nem is arra kell, 2 ragcsalo ulesekkel, jobbik felem, dupla babakocsi es a kutya is befer, mind egyszerre.
Btw az auto a szalon autokozmetikusa altal lett felkszitve, mint a kepen is latszik alapos munkat vegzett :((( Kuldtem is vissza a fotot az ertekesitonek, hogy keressenek mast helyette.

Mar a jovo sem a regi; Powered by beer and crisps!

(#60449) szabonagyur válasza DeadMeat (#60448) üzenetére


szabonagyur
félisten

Es a kozmetikus a kormanyt is rossz helyre tette vissza :(((

Grat amugy :C

Eladó: iPhone 13Mini 2 év gari, iPhone 6S 32GB

(#60450) 2ozzmexy válasza DeadMeat (#60448) üzenetére


2ozzmexy
aktív tag

Az első mondathoz nekem még nagyon reggel van...
Az enyém is 19es, csak a nagyobbik motoros meg a színe is más. :R gratulálok, szerintem egy jó járgány, mi nagyon szeretjük a családdal.
A szálló rozsdat nem kommentalom, ez kokler munka volt a kozmetikus részéről. Egy TFR tartalmú elomosoval azért menj át rajta, UKban könnyebb beszerezni. :DDD

"...that's why they called me 'Preper' because I'm always prepared..."

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.