Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
giigz
veterán
válasz Kornel #16996 üzenetére
O jaj, Fokan egeszen veletlen PC5 volt... Majd te probald ki a Vredi Sportrac 5-hoz kepest, kopast is vedd figyelembe, utana nyilatkozz.
Igaz nem ugyanolyan auton volt, de nagyon hasonlo meretben, es en szarazon jobbnak ereztem a Vredestein-t, halkabb is volt, esoben vizes uton tok egyforma, kanyarban biztosan, mert vizes uton nem szoktam feszegetni a hatarokat, fekezeskor az ABS hamarabb kattogott PC5-nel, de az szerintem a nagyobb fek es nagyjabol ua. suly miatt volt. Nem tudnam megmondani, melyik tapad jobban, szarazon nekem a kormanyreakcio, kanyarkepessegek a Vredi fele billennek, esoben mindketto megall ahogy kell, vizfelfutasrol nincs tapasztalatom szerencsere. Ami miatt en kijelentem, hogy a Vredi jobb gumi, egyreszt olcsobb, masreszt kesobb kopik. Nagyon nem mindegy, hogy 3 ev mulva lesz a Contin 4mm a Vredin meg 5-6mm, esoben iszonyat nagy tud lenni a kulonseg. Nem kerdes szamomra, mar csak a kopas miatt is, kesobb megjobban a kevesbe kopo fele fog billenni a merleg.
[ Szerkesztve ]
-
Kornel
veterán
splash-el felhőszakadásban M3 150-160 óra szerint, pc5 szépen tette a dolgát, bömösök mind húzódtak már le, mert annyira szakadt, de nekem sietnem kellett, időre mentünk egerbe.
ha akkor valami gagyi van fent, tuti elszállok érintő irányba egy kisebb kormánymozdulatnál is. -
giigz
veterán
válasz Kornel #17002 üzenetére
Ez biztos, de azt te is tudod, h hamarabb el fog kopni, es tapadasban az elejen kozel azonosak, utana pedig km-rol km-re a jobban kopo lesz a jobb, legyen az barmilyen marka, persze a jobbak kozul.
A multkor itt is volt egy durva eso, nem siettem, de azert akartam haladni is, tiszta szar katyus nyomvajus ut, tempo 110-115 km/h korul, es belementem a jobb kerekekkel az ut szelen egy baszottnagy tocsaba, ami mar inkabb egy tora hasonlitott... Na ott majdnem kiment a kormany a kezembol... Azota sem foltoztak be termeszetesen azt a reszt, pedig egyreszt katyu, masreszt dol is, szepen egy nagy teruleten megmarad a viz. Egyebkent palyan mentunk multkor 140 koruli utazoval szakado esoben, hat az is "felelmetes" volt, az a Fokaval Michelin PS3-mal, az biztos h igy nem lehetne menni egy kopott kinaival... Mondjuk azzal uj koraban sem, de ez mar mas kerdes...
-
lacy86
addikt
Ma voltam muszakiztatni a kocsit!
Hat nem is tudom mit mondjak!Bal oldali helyzetjelzo csere osszesen!
-
Matthisa
tag
Sziasztok! Kérlek mondjátok hogy jó a 185\65-ös gumi a gyári swift II 15ös felnijére!?Jó áron hozzá tudnék jutni egy szetthez!
[ Szerkesztve ]
-
Matthisa
tag
Wááááááááááá!Nem hiszem el!
Még olyat szeretnék kérdezni hogy látom hogy sok kijelzőn látom h van átlagfogyasztás AVG ez az újabbakban van csak?[ Szerkesztve ]
-
Doze
aktív tag
-
Kornel
veterán
légyszíves ne terjessz már hülyeségeket.
a gyári méret default 165/70 r14
ennek váltója a 175/65 r14, de ezért is fszolhatsz a kpm előtt, mert hiába váltóméret, nincs benne a gyári adatok között.
a suzuki szerint a 15-ös felnire 185/60 r15 való, ami nem váltója a 14-es méretnek, hanem nagyobb annál, a 185/55 r15 lenne a váltóméret, de az nagyon ritka, és drága méret, valószínű ezért választották a 185/60 r15-öt, mint pl. a yarisnál is ez a helyzet.
de a 185/65 r15 már akár bele is érne a sárvédőbe, ha 5-en ülnek benne, átmérőben 3,5 centivel nagyobb, mint a gyári méret... tudod mennyi az?
futóműgeometriával mi lesz?
vagy ha olcsóbb a 195/65 r15, akkor rakjunk alá azt, nembaj, hogy 5 cm-vel nagyobb átmérőben
lol -
pjen
félisten
válasz Kornel #17023 üzenetére
Te se.60rol65 re váltásnál 5 db 350 kilós utasnak kéne benne űlni hogy ne férjen el.Az enyèmen is 5 el nagyobb van mint a gyári és nincs azzal semmi baj.A probléma szerintem még mindig a Km óra.Ahogy én tudom a váltó méretek 3 százalékon belü kell lenni.
[ Szerkesztve ]
-
Kornel
veterán
mondom mégegyszer.
a 165/70 r14 váltómérete a 185/55 r15
ugye már a gyár is az egyel nagyobbat írja, azért, mert olcsóbb méret, ez a 185/60 r15
ennek ellenére te javaslod neki a 185/65 r15-öt?
kérlek adj majd neki egy igazolást, hogy ha megállítja a kpm, akkor ne vegyék le a rendszámát azonnal.
bár kétlem, hogy ilyen igazolást ki tudnál állítani, amiben az szerepel, hogy a nem gyári homológ kerékméret ellenére nem változik a gépkocsi vezethetősége, és egyéb paraméterei.
többet nem vitatkozok ezen, mert ilyet még nem is hallottam... -
Kornel
veterán
akkor visszafele.
hidd el van, megállít a kmp, és helyben leműszakizik a kocsid. persze nem okosba.
sok suzuki vizsgázott már /70 -es gumival, mivel 165/70 r14 a gyári mérete, így nem is értem, hogy miért hozod ezt fel ellenérvnek.
gondolom azzal nem vagy tisztában, hogy a /70 mit is jelent.
kezdjük az elején.
az első (általában 3 jegyű szám) a futófelület szélességét jelöli mm-ben.
a második szám, tehát a /70 és a /65 pedig a falmagasságot jelöli a futófelület arányában.
ergo nem egy fix érték, hanem a futófelület szélességével változik.
tehát egy 165/70 r14 nem egyenlő oldalfal magasságú pl. egy 185/70 r14-el.
de ha ez nem lenne elég, ez csak az oldalfalmagasság kiszámítása volt, te konzekvensen r14-es kereket hozol fel példának, pedig neki az r15-ös az érdekes.
és a lényeg, hogy a kerék külső átmérője ne, vagy csak minimálisan változzon a gyári előírt mérethez képest.
tehát ha átmérőben egy colt feljebb megyünk, és a futófelület szélessége közel azonos, akkor "peresebb" gumi kell a kocsira, hogy a kerék külső átmérője ne változzon.
de nem kell autógépésznek lenni, keresni kell egy kalkulátort, az mindent kiszamol helyetted.
ahogy itt is írják, +/- 2,5%-nál nagyobb eltérés nem ajánlott.(a kalkulátor szerint is) a165/70 r14 és a 185/65 r15 között 6% eltérés van átmérőben, ezt egy normális gumis fel se rakná arra az autóra, mivel balesetveszélyes is lehet.
még egyszer kérlek, ne ajánlgass butaságokat másoknak.
-
Doze
aktív tag
válasz Kornel #17035 üzenetére
Hagyjad, én az olaj témában futottam bele ebbe nála, kicsit elvan tévedve emberünk.... megveszi a fost utána önigazolást keres, és szerinte neki van igaza...
Jut eszembe most rendelte meg a 4db dunlop bluresponse-t, hezitáltam a conti premimumcontact 5 és e közt, de conti volt előtte is majd kiadja milyen lesz a Dunlop
-
PRDZsolesz
aktív tag
Szerintem ennek vessünk véget, mindenki azt tesz fel, és/vagy rak bele a kocsijába amit gondol. Ha valaki ide jön, és tanácsot kér, számoljon azzal, hogy hülyeséget mondanak neki. Majd jön 3-4-5 másik ember aki meg korrekt infót szolgáltat. Ennyi. Egy ember véleményére egy fórumon alapozni elég lutri. Ezzel nem védeni akarom pjen-t, de én sem egy, vagy kettő fórumtárs ajánlása után döntök, hanem inkább kivárom, hogy többen válaszoljanak.
-
wolf033
senior tag
Szerintem is mindenki azt tesz a saját autójára amit akar és főleg amit a pénztárcája enged. Én sem a gyári mérettel járok. Az SX4 gyári mérete 205/60 R16 Én meg 205/55 R16-ot tettem rá Kingstart. Lehet nyugodtan szidni a gumit de most, hogy beszélgettétek ezt a vizen kicsikázást ma reggel direkt kipróbáltam nagyobb tempóval a kátyúban megállt vízen és nem szálltam el de még csak meg sem csúsztam. Kb 50 ezerből gumiztam fel a komplett autót. Ez a gumizás ha valami márkásabbat nézek és ha a gyári méretet akkor lehet 100 ezer nem állította volna meg. Nem kell eszetlenül közlekedni.
-
Doze
aktív tag
válasz wolf033 #17042 üzenetére
Az is jobb, mint egy tükörsima slick gumival menni, nem is ez probléma... de mikor fillérbaszás átmegy a másik irányba, és még valaki bizonygatja is hülye vagy mert miért veszel ilyen drágán gumit... azért az meredek. Igen 107e jó magyar a forint egy normális garnitúra, és akkor még nem csapongtunk mert vannak drágább gumik is.
Ha valakinek nincs pénze akkor mondja meg írja le, de ettől független hót más gumit rakni az autóra azért érdekes.(a te esetedben még nem gáz)
De az esztelen költekezés nem itt, és nem így kezdődik. Mert van egy másik nézőpont is, azért van Suzuki, mert nem drága autó fenntartani. Amikor meg lett vásárolva az autó, akkor nem az volt a szempont hogy fillére ki lesz centizve, és ha valamit meg kell venni akkor állandóan azt nézem megint költeni kell rá...
Nem sértés, de aki mondjuk új autót vet, és 6 év után sincs arra pénz, hogy gyári gumit vegyen rá, azért az gáz... kicsit olyan mint a fukszos lurkó a bémvébe.. Ha beszarik valami akkor 6 hónapot áll a garázsba...
Csak azért nevetséges, hogy egy 5w30 olajat drágaságnak tartanak, vagy egy 100e forintos garnitúrát... mondjuk 5 évre számolva összesen nincs 1600 forintod havonta rá?... pláne akkor ha tudod mondjuk jövőre gumi kell... (persze lehet nem várt anyagi kiadás stb nem is erre értem), csak az egész egy olyan irányt vesz mintha ez "helyes" lenne...
Persze gazsi elmegy autót venni, aztán elvárja 10 évesen "új" legyen, mikor jó maga meg az előző autójában 50 ezrenként cserélt olajat, fék olajat meg hűtővizet sose...
Azért kicsit ki vannak itt fordulva egy páran, nem kell sokat elkúrni rá, jó ha 3-4 évente bele kell locsolni pár 10e forintot, aki erre nem képes annak bicikli, vagy lábbusz, esetleg tömegközlekedés.
Ha veszel egy 17 colos, kerekű Skoda Octáviát, mire 40-50e forint per gumma akkor mit csinálsz?, teszel rá 14 colos felnit meg /90-es gumit hogy jó legyen?... vicc azért ez valahol
-
dnelb
veterán
Ha már téligumi a téma, most elgondolkoztam ezen.. Szerintetek megéri a Michelin a pl a Hankook-al szemben a dupla árát ? (56k vs 100k) Nagyon rossz a Hankook?
[ Szerkesztve ]
-
wolf033
senior tag
Nekem nem váratlan kiadás volt mert tudtam, hogy gumit kell vennem és ráadásul a nyárit megvettem előző télen de nekem teljesen elég egy Kingstar. Mivel van gyerek is a kocsiban így a tempó sem olyan mint régen. Tisztában kell lenni az autó állapotával és ennek tükrében kell közlekedni.
-
Matthisa
tag
Bocsi srácok nem akartam háborút kirobbantani a kérdésemmel!!! Még olyat szeretnék kérdezni hogy látom hogy sok kijelzőn látom h van átlagfogyasztás AVG ez az újabbakban van csak?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bestbuy játékok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- JBL Xtreme 4 vélemény (vs. BOSE)
- Milyen monitort vegyek?
- Call of Duty: Black Ops 6
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Nők, nőügyek (18+)
- 14 az 1-ben USB4 dokkoló jött a Razer fémjelzésével
- Háztartási gépek
- CADA, Polymobil, és más építőkockák