Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
-
LOGOUT.hu
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz Szakbarbár #30349 üzenetére
Ki is mérted valamivel a 2A-t, vagy csak rá van írva? Az is okozhat gondot hogy kevésbé vezetőképes anyagból gyártották az USB kábelt amivel összekötöd.
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
nagyúr
Sziasztok! Az istenért nem taudom beállítani a pi-n az ssh-t. Vagyis beállítom, de nem érem el utána másik gépről. NOONS-al telepített raspbian van rajta, raspi-config alól engedélyezett ssh megvan, hostname -I paranccsal megvan az IP cím, de win alól putty-al nem érem el Androidos telóról sem. Raspi wifin van, internet van rajta. A raspiról próbálnám pingelni az asztali pc-t de nem éri el és az asztali se tudja pingelni a raspit. A routerre gyanakszom, fos telekomos sagemcom. Lehet ez a ludas?
-
addikt
válasz tboy93 #30356 üzenetére
Ha ugyan azon a wifin vannak akkor elvileg mennie kéne.
Esetleg windows tűzfal is megfoghatja a pinget. Vagy tényleg a router hibája a dolog.
Az ip címeknél vannak különféle alhálózatok. Pl 192.168.0.0 vagy 192.168.1.0 ezek külön alhálózatok.[ Szerkesztve ]
Swift 1.3 GLX, Garmin Fēnix 6s, EOS R, Dell T110 II, iPad Pro, iPhone 15 Pro, Unifi
-
nagyúr
válasz szpeti40 #30357 üzenetére
Androidról se megy, szóval nem hiszem hogy a win tűzfal a ludas.
(#30358) Titmouse09 Igen, van a Pi-n internet, wifin
wlan0: flags=4163<UP,BROADCAST,RUNNING,MULTICAST> mtu 1500
inet 192.168.2.8 netmask 255.255.255.0 broadcast 192.168.2.255
inet6 fe80::9032:bf67:a4f:5115 prefixlen 64 scopeid 0x20<link>
ether b8:27:eb:f3:33:96 txqueuelen 1000 (Ethernet)
RX packets 45 bytes 4919 (4.8 KiB)
RX errors 0 dropped 0 overruns 0 frame 0
TX packets 160 bytes 24387 (23.8 KiB)
TX errors 0 dropped 0 overruns 0 carrier 0 collisions 0[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Titmouse09 #30360 üzenetére
Igen, PC-ről tudom pingelni a telómat.
-
nagyúr
válasz Titmouse09 #30363 üzenetére
Igen, köszönöm a segítséget mindenkinek
Jó kis esti fejtörőt adtam mi?
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Vodike #30365 üzenetére
A router fos. Nem kifejezetten a guest hálózat miatt, hanem mert egy hulladék, dobálja wifin a deviceokat, 3-400mbs-et tud prezentálni wifin 5ghz-en, gigabites net mellett Vettem egy archer c7-et, csak nem tudom még bekötni, mert nincs polc felrakva, a T-s router is a villany almérő tetején billeg.
-
gazso75
aktív tag
Pihole kérdésem lenne.
Mit nem lövök be jól ?
Friss RPi-ra feltettem a Raspbian, rá a Pihole-t. Az admin felület mutatja, hogy milnden szép és jó, a routeren belőttem a DNS-t.
DE !
Pl.: ez a teszt oldal https://blockads.fivefilters.org/?pihole azt mondja nem blokkol. Ez a rossz, vagy valami nem jól van beállítva ? Van valami titok ?
Hogyan tudnám tesztelni ?[ Szerkesztve ]
-
-
joysefke
veterán
Sziasztok!
Szeretném megkérdezni, hogy a Pi 3 B vagy esetleg a Pi 3 B+ tud-e x264-gyel kódolt 1080p felbontású 50 illetve 60fps képkocka-sebességű anyagokat lejátszani?
Küzdősport-felvételeket (UFC, Bellator) is néznék vele, ott pedig előny a jó képkockasebesség...
-
gazso75
aktív tag
válasz kovbandi82 #30373 üzenetére
-
-
gazso75
aktív tag
válasz Titmouse09 #30380 üzenetére
-
-
Titmouse09
aktív tag
válasz gazso75 #30381 üzenetére
Ez azt mutatja mit "kapott" a router, arra gondolok mit hirdet. Talán a network menüben van a DHCP szerver konfigja, de nem ismerem ezt a rendszert.
Ha minden igaz itt lehet beállítani
Én is arra célzok, amit előttem kérdeznek. Attól hogy a router DNS-e a hole, attól még lehet mást kapnak a kliensek.
Xiaomi Redmi 3, Samsung Galaxy Tab S2 9.7 VE
-
vargalex
félisten
válasz gazso75 #30381 üzenetére
Openwrt/LEDE alatt a LAN interface-nál tudod beállítani, hogy a kliensek számára milyen DNS szervert hirdessen. Alapban önmagát hirdeti (hiszen fut rajta egy dnsmasq, ami DHCP és DNS szerver). Az általa nem cache-elt DNS kéréseket pedig forwardolja a WAN interface-on beállított DNS szervernek (ami ugye alapból a szolgáltató által hirdetett lesz).
Most itt tulajdonképpen mi is lenne a cél? Mert, ha azt tudom, akkor meg tudom írni, hogy mit hogyan kell beállítani.Ha szeretnéd, akár kliensenként (vagy kliens csoportonként) egyedi DHCP opciók hirdetésére is van lehetőség...
[ Szerkesztve ]
Alex
-
Olyan gondom lenne, hogy magyar lokalizációs beállítás mellett email küldésnél az ékezetes karaktereket (ő,ú,á stb) hogy tudnám megjeleníteni? Jelenleg pl. az ú betű helyett Ăş van
msmtp-t használok, Raspbian Jesse-vel. -
zolykaaa
csendes tag
Sziasztok!
Olyan miskolci embert keresnék aki segitene beállitani a málnát mert nekem nem megy.Előre is köszi.
-
denko
senior tag
Sziasztok,
Hogy tudnám a PI-ból kivarázsolni utolsó 24/48 óra logjait, ha volt közben újrainditás, bootolás.
Ezeket néztem:cat /var/log/messages
cat var/log/debug
cat /var/log/syslog
cat /var/log/user.log
cat /var/log/kern.log
cat /var/log/bootDe ezek a logok csak az újraindulás utáni logokat mutatják, van erre valami paraméterezés?
Fontos lenne debugolás szempontjából, mivel néha néha lefagy a rp3 b+ raspberrian-al.
Köszi![ Szerkesztve ]
-
eldvor
csendes tag
Sziasztok!
RPI 3 + libreelec gyári wifivel egy 720p-s filmet nasról simán letud kezelni?iT kontár
-
-
Degeczi
nagyúr
válasz eldvor #30396 üzenetére
Még szép, h azonos településen lenne a két eszköz
Nézz meg pl. egy Xiaomi MiBox-ot is: az nagyon nem hárompálcás, és kényelmesen készen vannak olyan feature-ök (pl. rádiós távirányító mikrofonnal) amiket házilag nemigen raksz össze, azt meg észre sem veszed, h Android fut rajta
-
schferenc77
aktív tag
Sziasztok.
Mobil hddt (2,5") szeretnék RPi3-on hasznalni, lehetoleg ugy, hogy ne kelljen extrabtapot adni neki. Van kulonbseg szerintetek a kozott, hogy egy gyari komplett megoldast dugok ra (pl Seagate Backup Ultra Plus Slim) vagy veszek egy 2,5" kulso házat, es belerakok egy tetszőleges 2,5"os hdd-t? Tudom, hogy 500mA az usb limit RPi, de nem tudom, hogy próban kivul lehet-e tutira menni? Esetleg a legujabb RPi az tobbet tud usb-n?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest