- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: OAK Mozart Wavetable
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- weiss: Pant* rant
- Steven: Sokat utazó kávéfüggők ide!
- Klaus Duran: 2025 dude
- sh4d0w: Palpatine - A Terv
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
onlybecool #30544 üzenetére
A raspberry-n a wifi/ethernet és az usb adatfolyam egy csatornát használ ami 480Mb/s-os, ezért lehet a megakadás. Hiába bírja a hdd ha a pi nem a 2-t egyszerre.
-
válasz
namilegyen #30522 üzenetére
apt-get purge transmission ha jól emlékszem
-
Raspbian gui-s változatában van valami alvás időzitő? Mert pi 3b-re volt rakva egy kis lcd tesztelni óra futott rajta, elmentem itthonról, és mire hazaértem, az lcd megakadt kb 30 perccel hogy elmentem, és a pi-t ssh-val nem értem el. Ez miért lehetett?
-
-
válasz
toth_janika #30329 üzenetére
Engem is érdekelne ha kidobnád.
-
A pi 3 b+ mennyire van már támogatva? Leginkább recalbox, retropie és rasplex érdekelne.
-
Már van egy omv szerverem, csak az egy Intel q9550-es procival van, csak kicsit többet fogyaszt meg "hangos is". A pi-vel csak tesztelgetnék játszogatnék, még magam sem tudom pontosan mire kéne, de kéne
Igazából a "nagy" nasról olyan dolgokat migrálnék át ami nem olyan erőforrás igényes és mehet 7/24-ben is akár, amit mondtam pl openvpn, lamp, kicsi torrent. Majd egy 2.5-ös hdd lenne alá.
-
válasz
DIEGO15 #29936 üzenetére
jajaja, hogy úgy gigabitest, azt tudom, hogy a 300 mbp/s-es buszon osztoznak az usb-vel, így nem igazi gigabit a gigabit.
azbest: igazából csak "játszogatni" kéne a pi, meg érdekel a dolog és ki szeretném próbálni, vagy kis omv-s "nasnak" is jó lehet akár, kisebb dolgokra (pl vpn szerver, webszerver, kis torrenteknek).
-
Köszönöm a segítséget?
Ez mennyire megbízható bolt? Garancia hogy megy?
Valamint plex szervernek mennyire jó egy pi b+? pl transzkódoláshoz? SD sorozatokhoz és HD filmekhez.
-
Sziasztok!
Pi model b+ -t szeretnék venni, de ahogy olvasgatom a fórumot inkább várjak vele a kezdeti problémák miatt vele? pl. 1000-es módban lassú hálózati kapcsolat. Vagy ez csak szoftveres, ami majd javítva lesz?
Illetve, valaki használ ilyet? B+ -ot támogatja?
-
Sziasztok!
Amerikában (Floridában) nem tudtok véletlen boltot ahol lehet kapni Pi Model B+ -t 35$-ért?
Én csak online rendelőset találtam :/ -
Sziasztok!
Még sose volt raspberry-m, de szeretnék csinálni magamnak egy éjjeli órát, elsőnek csak időt mutatna, idővel meg majd még 1-2 dolog (pl hőmérséklet, meg még nemtudom mit tudhat), ilyesmi kijelzővel (nemtudom, hogy mi a hivatalos neve). Raspberry Pi Zero vagy Zero W-n gondolkoztam. A Zero-n és a kijelzőn kívül kéne nekem még valami?
Remélem jó helyen járok. Honnan érdemes beszerezni a dolgokat hozzá?
Bocsi, még nem nagyon ismerem az informatikának ezt az ágát
Új hozzászólás Aktív témák
- Motoros topic
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Honda topik
- iPad topik
- Sok memóriát spórol a neurális textúratömörítés
- Subaru topik
- További aktív témák...
- Épített PC - i7-8700k/32GB RAM, 500GB SSD - NO GPU
- Gigabyte Z370P + i7-8700K
- HP EliteDesk 800 G2 DM Mini PC, I5-6500T CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, Win 11, Számla, 2 év garancia
- HP EliteDesk 800 G3 DM Mini PC, I5-6500T CPU, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, Win 11, Számla, 2 év garanci
- HP ProDesk 600 G3 SFF PC, I5-7500 CPU, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, DVD RW, Win 11, Számla, 2 év garanc
- Samsung Galaxy S22 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eladó ÚJ Intel Core i3 10105F bontatlan dobozos processzor 3 év garancia 27% áfa
- AKCIÓ! ASUS Z97-A Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest