- gerner1
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- koxx: Az e-sport napistenének ajándéka: Lamzu Inca gamer egér
- GoodSpeed: AMD Ryzen 9 9900X (100-100000662WOF)+ Samsung 990 PRO 2TB MZ-V9P2T0BW
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- laskr99: Processzor és videokártya szilícium mag fotók újratöltve!
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Gurulunk, WAZE?!
Hirdetés
Köszönjük a sok biztatást, támogatást! Utolsó pillanat a féláras hirdetésfeladásra, előfizetésre!
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
lkristóf
senior tag
válasz
lkristóf #10933 üzenetére
Rájöttem, hogy ehhez a fránya Wifi stickhez driverre lesz szükség mert Win7 alatt sikerült működésre bírnom. Gyors utánajárással ezt találtam: lsusb parancs terminálba és 148f:7601 ez jött ki rá vagyis valami ilyesmire lesz szükségem. Csinált már valaki hasonlót? Akkor igénybe venném a segítségét, gondolom sok időt megspórolnék és nem kéne utánaolvasgatnom
. Köszi előre is!
-
envagyok
veterán
Kezdem úgy érezni, hogy a hd hang lehet a ludas
-
-
envagyok
veterán
A másik gondom, hogy DD HD és DTS HD bluray ripeknél (lanon keresztül) egy idő után elkezd szaggatni, akadozni a lejátszás.
Van egy wines tabletem usbs 100mbites lannal, és egy Wetek play, szintén 100-as lannal,mindkettő openeleccel/kodival, és egyiken sem akadozik.
Megnéztem az info panelt lejátszás közben, kb. 1 percig minden ok, majd a C sorban az AD mínuszban elkezd nőni negatív irányban -15-ig, az a/v is -8-ig, az af -1476%-ig, aztán le is áll.
Ezen hogy lehet javítani?
CPU terhelés csak 0-15% között van a 4 magon
Esetleg a pufferelést kell vhogy növelni?
Van egy usb3-as hubom gigabites ethernettel, azzal is ua. csinálja..
Szerintem ez nem lan sávszélesség,sem CPU korlát hanem vmi busz? -
envagyok
veterán
válasz
wassermann #11042 üzenetére
Nem csak arra vagyok kíváncsi, csak jó néha kontrollálni mekkora a terhelése a prociknak, stb.,ill. Parabola antenna beállításhoz.
-
wassermann
Topikgazda
-
@Jocó@
tag
válasz
Alexios #11038 üzenetére
Köszi a tippet!
Egy kütyüben próbálnám ezt megvalósítani.
Láttam egy cikket ahol usb-s gigabites hálókártyával sikerült 220mbis/sec sebességet elérni. Workaround-nak megtenné. A jelenlegi megoldástól gyorsabb lenne. (Plusz usb2 terheléssel)Ha ez nem megoldható, akkor valami használt nas (pl zyxel nsa310) és egy valamilyen pi b+ használtan a médialejátszás+ambilight miatt.
Ha jól láttam, a banana pi nem kompatibilos xbmc-vel, szóval szívás lenne media lejátszónak használni.
Szóval vagy marad a pi2, és szénné terhelem az usb2 buszt, vagy külön dedikált eszközökkel oldom meg. Stimmt?
-
Alexios
veterán
válasz
@Jocó@ #11036 üzenetére
De kevés. Vagy médialejátszásra lesz jó vagy nas-nak, viszont utóbbinak az usb-je miatt annyira nem, és filmlejátszás közben megérezné már a ~100 torrent seedelését is. Én a helyedben inkább egy banana pi-t használnék a szerver részre(a natív satája miatt, és az ethernete is stabilabb), és egy raspberry-t médialejátszónak.
-
envagyok
veterán
válasz
wassermann #11035 üzenetére
Azt tudom, de ha éppen nézem a pi-n a tv-t, vagy filmet, és kíváncsi vagyok a részletekre, hadd ne kelljen már bekapcsolnom a tabletet/laptopot/asztali gépet.
A keymap editorban szerintetek hol találom ezt a lehetőséget? -
@Jocó@
tag
Sziasztok!
Javítsatok ki kérlek, ha tévedek!
Szeretnék egy kütyüt, ami:
-háttértárral rendelkezik (usb hdd)
-Torrentezik ~40-100 torrent
-Dlna szerver
-Samba szerver
media lejátszó
-Később ambilight-ot hajtana megA pi2-esre gondoltam, mivel eddig egy tp-link 1043nd látta el a fentieket, és kezdett kicsit karcsú lenni.
Maximum terhelés:
- 1 kliens kiszolgálása DLNA-n a hálózaton
- Lokális 720-1080p film lejátszás
40-100 torrent seed (2.5 mbit/s max)Jó helyen keresgélek, valóban egy pi2 ki tudja ezeket szolgálni?
Usb2 + 100mbit-es lan együtt nem túl kevés a fentieknek? -
wassermann
Topikgazda
-
envagyok
veterán
válasz
vzoltan #11026 üzenetére
A keymap editorban amit még nem találok az a O billentyű PC-n, ami videolejátszás közben előhozza a részleteket pl. Jelerőség a tv kártyán, stb.
Próbálta valaki tuningolni a pi2-t?
Van egy Dolby Atmos demó blu-ray bizt. Másolatom, az elkezd akadni pár perc után, gondolom az ethernet miatt. Más 100 megabites ethernetes lejátszó viszi. -
pepe33
tag
válasz
Sanyaaa26 #11016 üzenetére
Szia!
A motion progit honnan töltötted le és az USB kamerának milyen típusnak kell lennie ?
Közben látom hogy az általam végigcsinált projekt is a motion progit használja:
http://www.lavrsen.dk/foswiki/bin/view/Motion
Valószínűleg akkor valami nem jól van benne konfigurálva.
Leginkább akkor van vele gond amikor mozgást detektál.
Tudnál ebben segíteni ?
-
wassermann
Topikgazda
válasz
schferenc77 #11029 üzenetére
Nincs az érintő-panelnek tiltó bemenete?
-
vzoltan
aktív tag
válasz
schferenc77 #11029 üzenetére
a sima fekete kepernyovedo nem kapcsol vissza erintesre?
-
schferenc77
aktív tag
Sziasztok!
Valakinek van ötlete arra, hogy egy sima kapcsolóval hogyan tudnám a hdmi kimenetet vagy egy USB-t megszakítani? A következő miatt kellene: adott egy RPi, amin van egy 5"-os HDMI-n kapcsolódó érintő kijelző, ami USB-na kapja az áramot. OE futna rajta, zenelejátszóvá butítva az XBMC-t. Szeretném úgy kikapcsolni az érintőkijelzőt, hogy a Pi ne kapcsoljon ki. Erre kellene megoldás.Vagy a B terv, hogy olyan képernyővédőt rakni a Pi-re, ami fekete háttéren egy órát jelenít csak meg. Így éjjel sem zavaró, és érintésre visszakapcsol...
-
envagyok
veterán
Köszönöm
-
vzoltan
aktív tag
válasz
envagyok #11020 üzenetére
igy
<red>ContextMenu</red> ezzel jon be az a menu
<green>NextSubtitle</green> ezzel ralep akovetkezo feliratfilera ha van
<yellow>SubtitleDelayMinus</yellow> ezzel lassitja a feliratot
<blue>SubtitleDelayPlus</blue> ezzel gyorsitjaezeket allitottam be a
/home/osmc/.kodi/userdata/keymaps/remote.xml fileban. -
vargalex
félisten
-
footy
addikt
Sziasztok!
Erdeklodnek Rpi2+Openelec tapasztalatokrol. Jelenleg 1-es Pi-m van 512 Rammal es nem vagyok maradektalanul elegedett a telejesitmennyel. Filmlejatszasnal nincsen gond, de ha vege egy filmnek vagy megallitom a lejatszast es uj file-t inditanek, akkor 20-30s is elteleik mire reagal.
Az uj verzio gyors menuben tortoeno lepkedeskor? Van valami ismert problemaja? (a xenon vakut olvastam)
A bootolas meddig tart? (openelec)koszi
-
envagyok
veterán
Két kérdés lenne még pi2-re.
-Érdemes-e és ha igen mekkora tuning kell?
-HDMI-CEC-en hogyan jön elő a titel menü (az a gomb,ami pc-n a jobb egérgomb) -
Tegnap volt egy kernel frissítés Arch Linuxra, de a 744 megás bug még maradt
-
envagyok
veterán
Most érkezik a pi b+ helyett egy pi 2 hozzám.
Szerintetek mit lenne érdemesebb feltenni rá?
OSMC, XBIAN, Openelec?
Vagy valami mást? Médialejátszónak használnám, hálózatról nason keresztül CEC-es TV-vel.
Ami fontos : TVHeadend kliens
Ami szerintem nem megy, de fontos lenne: Dolby Digital HD, DTS-HD átengedés HDMI-n vagy dekódolás többcsatornás pcm-be.
Eddig Openelec volt, de kíváncsi lennék miben tud többet/kevesebbet a többi rendszer. -
vzoltan
aktív tag
válasz
pepe33 #11010 üzenetére
kamera teszthez ezt probald ki
sudo apt-get install vlc
utana pedig : (ezt ne rootkent futtasd ugy nem megy)
raspivid -o - -t 0 -hf -w 1280 -h 720 -fps 24 -awb auto -mm average |cvlc -vvv stream:///dev/stdin --sout '#standard{access=http,mux=ts,dst=:1234}' :demux=h264
(ctrl-c vel tudod majd megszakitani a streamet)
utana egy szgepen nyisd meg a vlc-t es halozozati musor megnyitasanal nyisd meg a
http://RPI2_IP_CIM:1234 streamet,
nalam ez hibatlan sebesseggel hibatlan kepet ad vissza, a -w 1280 -h 720 -fps 24 reszt akar at is irhatod -w 1920 -h 1080 -fps 30 igy is hibatlan marad.
tudom h ez nem megoldas arra amti te szeretnel, de ezzel legalabb le tudod ellenorizni egyszeruen h jo e a kamerad.
-
pepe33
tag
Sziasztok!
Vettem egy Rasperry Pi 2-es gépet kamerával. Jó kis cucc. Megpróbáltam ezt a projektet megvalósitani:
http://www.instructables.com/id/Raspberry-Pi-as-low-cost-HD-surveillance-camera/
Sajnos nem jártam sikerrel. Néha van kép de csak néhány másodpercig. És a kamerán is villog a led, mintha újraindulna és utána már nem lehet hozzá kapcsolódni.Mintha mozgáskor állna be.
Sajnos nem vagyok nagy linux guru, ez az első próbálkozásom RPI-vel. Ezért kérdezném hogy tudna-e valaki segíteni mi lehet a gond.
Amit elsőre látok hogy ez a projekt nem RPI 2 -höz íródott. Bár elvileg kompatibilisnek kellene lennie vele.Szóval most tanácstalanul állok itt. Előre is köszönöm a segítséget.
-
sad_Vamp
őstag
válasz
tvamos #11008 üzenetére
Ha olvastad, nem is ingyen szeretném
csak épp nem pénzben. Ezért kerestem olyat akit érdekelhet a dolog.
Hát, ha nincs senki akkor majd nekem fog kelleni nekiállni.
Szóval kérdés: van ez a RPi adventures tanulós könyvem, érdemes a SCRATCH-es szekcióra pazarolnom az időm, vagy azt ugorjam, mert nem igazán lehet belőle programozást tanulni?
-
sad_Vamp
őstag
válasz
tvamos #11005 üzenetére
A probléma ott van hogy a presetek száma egyre bővülne. És fontos az is, hogy lássak minden információt ami a tekercsel kapcs. Ezért gondoltam hogy a RPi lesz a jó mert azt simán monitorra lehet kötni. Aztán kell custom mód is ahol be tudom állítani a dolgokat és az "lefut". Vagy olyan, hogy beállítok egy presetet, majd azt picit modifikálnám, és azt futtatnám le. Sőt szeretném majd a későbbiekben megoldani a "teljes automatizációt" azaz hogy nekem csak az elején kelljen befűzni és picit vezetni a réz szálat, ha beundult akkor meg már valami berendezés/kar vezetné.
szóval nem egyszerű a téma amin az sem segít hogy eléggé maximalista tudok lenni.
-
-
sad_Vamp
őstag
válasz
Cyber_Bird #11000 üzenetére
Hát kb. ezzel kezdtem, csak a részleteket meghagytam volna PM-be.
Új hozzászólás Aktív témák
- Garanciális Gamer Számítógép, PC (RX 6600 8GB, Ryzen 5 3600,16GB RAM, SSD) Beszámítás! Posta ok (31)
- Garanciális Gamer Számítógép, PC (RTX 3060Ti, I5-12400, 16GB RAM, SSD) Beszámítás! Posta ok! (30)
- Garanciális Gamer Számítógép, PC (RTX 3070, Ryzen 9 3900X, 16GB RAM, SSD) Beszámítás! Posta ok (29)
- Garanciális Gamer Számítógép, PC (RTX 3060Ti, I5-11400, 16GB RAM, SDD) Beszámítás! Posta ok! (28)
- Eladó Konfig I5-10400F 32GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD RX6600 8GB!
- Új és újszerű 13"-14" Gamer, ultrabook, üzleti készülékek nagyon kedvező alkalmi áron Garanciával!
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- LG 27UP850NP-W - 27" IPS LED - 3840x2160 4K - DisplayHDR 400 - USB Type-C - AMD FreeSync
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD RX Nitro+ 6700XT 12GB Corsair 4000D ASUS ROG 650W
- Thinkpad X230 legenda: i7 CPU, IPS kijelző, 12 GB, dupla SSD, magyar villbill, webcam, fingerprint
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest