- No Voice in the Galaxy
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bambano: Bambanő háza tája
- Gurulunk, WAZE?!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Argos: Szeretem az ecetfát
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
_q
addikt
válasz
schferenc77 #40008 üzenetére
Nálam 50MB/s körül van a sebesség. Rasberry OS + OMV5-el használom.
-
duffbeer
őstag
válasz
schferenc77 #37355 üzenetére
Pi4-re nincs még igazán stabil Kodi rendszer. Vannak akik kiadják, bétának a bétáját, csak hogy ők legyenek az elsők. De picit más a GPU, mint az elődeinél és nem sikerül stabil, mindent vivő gyorsítást beleszögelni még senkinek. OSMC például helyből nincs Pi4-re.
Pedig én is azt kedvelem jobban.Szvsz nekem médiára/desktopra a Pi4 nagy csalódás volt. Szerverként hibátlan, pl USB3-as SSD-vel. De nagy reményekkel estem neki, hogy ez majd hű meg há, de pofáraestem. Kicsit visszaolvasol, állandó a rugózás a RAM-on, de igazából a 4 gigás is, amivel már desktopként is lehetne használni, elvérzik egy nyamvadt youtube-nál. Mindez azért, mert még a saját raspbian rendszerük sem használja megfelelően a GPU gyorsítást böngészésnél. Nem értem miért feszegetik még mindig ezt a Broadcom hülyeséget. Adhattak volna neki másik procit, egy rendes Mali GPU-val... Sokkal nagyobb lenne rá a kereslet, mert egyre többen veszik nem csak szerver felhasználásra. De ez csak az én véleményem...
-
hpeti2
aktív tag
válasz
schferenc77 #30400 üzenetére
Inkább a táp a lényeg. Nekem eddig csak a GYÁRI táppal ment a 2.5-ös külső házas hdd.
-
Tressy
senior tag
válasz
schferenc77 #30400 üzenetére
Ezzel tökéletesen megy a pi3, többféle hddvel is ment gond nélkül [link]
-
válasz
schferenc77 #25743 üzenetére
Szerintem sehogy, mert nincs rajta GUI.
-
pchris
tag
válasz
schferenc77 #25066 üzenetére
Vegyél valami ilyesmit:
link
Egyszrűbb. és erre találták ki. -
válasz
schferenc77 #25066 üzenetére
Szia! Még soha nem láttam redőny távirányítót, de ha csak egy "fel" és egy "le" gomb van rajta, én egy szervóval nyomogattatnám a gombokat.
-
doberman
senior tag
válasz
schferenc77 #24974 üzenetére
azbest
(PH! nagyúr) a te embered....tv stream mestere...
-
vadkörte
addikt
válasz
schferenc77 #24884 üzenetére
Mivel nézted? A Win lemezkezelőjével? Mert az az ext4 partíciót nem látja.
Mivel "írtad" ki a kártyára? Próbáld meg a Win32DiskImager-rel - ha nem ezzel próbáltad volna - ha így sem jó, elképzelhető, hogy hibás a letöltött állomány. Löltsd le újra és Fanta matrica -> próbáld újra. -
Celtis
veterán
válasz
schferenc77 #24884 üzenetére
Jó image-et írtál ki? Más image kell Pi-re, illetve Pi2/3-ra.
Csinálhatsz egy próbát Libreelec-kel is. -
csixy
addikt
válasz
schferenc77 #24844 üzenetére
A vindowsos vasat bebootolod egy linux live CD-ről ott van benne a Gparted. ...
-
Celtis
veterán
válasz
schferenc77 #24860 üzenetére
Szerintem a Kodinak ehhez nincs köze. A skin support fórumán érdeklődnék. Főleg ha más skinnel nincs ilyen eltérés.
Esetleg nézd át a skin speciális beállításait. -
PHoNX
tag
válasz
schferenc77 #24853 üzenetére
Oppá. Ezt nem láttam, elnézést.
-
PHoNX
tag
válasz
Tökéletesen kezeli majd az összes formátumot és probléma mentesen használható...
-
válasz
Hááát, Ext4-gyel én nem próbálkoznék Windows alól.
Mi a gond a Gparteddel?
Két perc megcsinálni a pendrive-ot hozzá:
Innen letöltöd az Unetbootint, ami egy sima exe, nem települ.
Innen letöltöd a Gparted iso-t, és az Unetbootinnal feltolod egy pendrive-ra, amivel bootolsz, és kapsz egy butított, Gparted-re kihegyezett Linuxot.Semmivel sem bonyolultabb, mint a Windowsodra telepíteni egy programot, viszont atombiztos.
MaCS
-
azbest
félisten
válasz
Paragon Hard Disk Manager 14 free? [link] Arra figyelj, hogy 64bites win-re 64 bitest tölts le. De nem is engedi magát feltenni másikra.
Van sok fajta hasonló, persze némelyiknél bizonyos műveletek vagy fájlrendszerek csak a fizetős változatnál érhetőek el. Nem egy nagy csoda az átméretezés, csak a beépített túl buta hozzá.
A varázslós felület engem felbosszantott, de szerencsére a kezdőképernyőn lehet választani normál nézetet is. Fenn egy apply-t is kell nyomni, amikor a feladatok ki lettek adva.
A végén mondja, hogy ha linuxot használsz, akkor reiniteld a bootloadert. Az pi esetén nem érdekes, mert nem úgy bootol.
-
válasz
schferenc77 #24840 üzenetére
Működik. A Win32DiskImagerrel ki tudod írni számítógépre a kártya tartalmát, majd a kapott IMG file-t vissza tudod írni egy nagyobb kártyára, amit nem fog kitölteni.
Készítesz egy Gparted pendrive-ot, azzal a SWAP-partíciót kitolod jobbra, és az Wxt4 partíciót kinyújtod a szabaddá vált helyre.Mondjuk egy rendszermentés előtte nem árthat...
MaCS
-
GAgyiXyXy
aktív tag
válasz
schferenc77 #24840 üzenetére
csinálsz imaget pendrivera (dd ), amit átírsz a nagyobb microsd-re. Majd széthúzod a partíciót vagy gparted msáik linuxos gépbne, vagy erről bootolsz és raspi-configgal.
-
Imco
őstag
válasz
schferenc77 #24816 üzenetére
A többiek is írják, hogy mit mivel kéne megnézni. Annyival kiegészíteném, hogy pl én azt szittam meg, hogy talán 4GB imaget tettem 8GB kártyára. Így volt 4 GB használhatatlan rész. / vagy 8-ast 16-ra már nem emléxem.
/ Lehet, hogy Te is valami hasonló áldozata vagy.
-
válasz
Windowson akarsz olyan partíciókat megnézni, amiket az nem lát.
A rendszerinformációs képernyőn, amit írtam, partíciónként van kilistázva a szabad hely mennyisége.
MaCS
-
Patice
nagyúr
válasz
Az a 250MB-os rész valszeg a Fat32-es Boot partíció volt, amit a Win lát. A többi rész meg szerintem Ext4-re volt formázva, amit viszont már nem lát.
Win10 alatt én a MiniTool PartitionWizard-ot használom, amivel minden partíciót látok.
-
Imco
őstag
válasz
schferenc77 #24810 üzenetére
Bár lehet hogy ez nem segít, de samu TV-n talán a tools gombra kiírja a keresett infót a CEC jóvoltából.
A hely az valószínűleg kevés, ahogy írja is Macs-70.
Én is szívtam ezzel a "nincs elég hely üzivel" 1-1,5 hónapja. A 8 gb sd-vel nem tudtam megcsinálni a LE bizti mentést, pedig külső meghajtót jelöltem ki. Viszont az összeállításhoz átmenetileg kellett volna vagy 6-800 MB.
Ezen feldühödve, egy kicsit jobban megnéztem a kártyát. Így sikerült felfedeznem a spanyol viaszt, miszerint több partíció is van a kártyámon, és igen az egyiken csak 110 MB hely van, és volt egy érintetlen rész is rajta.
Talán Celtis topictárs és még néhányan ajánlottak takarítható mappákat, de sajnos nem volt szerencsém mert már üresek voltak. Így végül a hosszabb távú kényelmem miatt váltottam 16 GB kártyára és újra telepítettem az egészet. Utána egyből működött a mentés is.
Remélem segítettem valamit. -
cinemazealot
addikt
válasz
Szerintem az O billentyűt keresed.
De akkor kérdezek én is. Van valamilyen hotkey Kodiban a felirat időbeli csúsztatásának azonnali megjelenítésére (hogy ne egérrel kelljen a felirat menüből kibányásznom a csúsztatás opciót)? Sehol nem találtam ilyet, lehet, hogy erre be kell őt tanítani?
-
válasz
schferenc77 #24812 üzenetére
Rendszerinformáció - Háttértárak a Kodiban.
A 4 GB-nek elégnek kellene lennie, ha nincsenek adatok a kártyán. Nálam az egyik OSMC (igaz, csak RPI 1-es) 2 GB-os kártyán fut, és simán frissül. Az 1 GB-oson is elfért, de már nem fért el rajta a frissítés.
MaCS
-
válasz
Azt csak Te tudhatod, hogy mennyi a szabad helyed, de ne feledd, hogy a frissítésnél magának a frissítő csomagnak kell elférnie, ami aztán szépen el is tűnik.
Régebbi emlékeim szerint majdnem fél GB kellett egy frissítéshez -- de a frissítések sem egyformák.
Ha arra panaszkodik, hogy nincs elég hely, akkor vélhetően igaza is van.MaCS
-
Celtis
veterán
válasz
schferenc77 #24685 üzenetére
Menni fog.
De nem is kell klónozni. Ha csinálsz egy backupot, azt egy új telepítésű rendszeren helyreállíthatod. Persze a klónozás a legegyszerűbb. IP ütközés nem lesz, hacsak valami fura okból nem konfiguráltál fix cimet. -
Celtis
veterán
válasz
schferenc77 #24432 üzenetére
Elvileg simán megtalálja a Yatsee, ha egy hálózaton vannak. A buktató ott lehet, ha a wifi routerben be van kapcsolva a wifi kliensek szeparálása. Erre megoldás lehet, ha a telefonon bekapcsolod a wifi megosztást, és arra csatlakozol a Kodival.
-
LógaGéza
veterán
válasz
schferenc77 #24081 üzenetére
A Hifiberry ára kicsit túllő a célon sajna... Viszont az OS ígéretesnek tűnik, arra rálesek, köszi a tippet
Patice:
Ha teszem azt egy hálón van pl 24 Chromecast Audio, azt hogyan lehet egy átlátható felületről kezelni? -
Celtis
veterán
válasz
schferenc77 #24000 üzenetére
Az elsőt scriptekben lehet használni egy másik script meghívására a Kodin belül.
A másodikban a linux rendszert hívod és adsz át egy parancsot.
A harmadik lesz neked jó, és tényleg kell elé az "xbmc." -
cinemazealot
addikt
válasz
schferenc77 #23949 üzenetére
A működésről jöhet a videó.
Akár ide, akár a Projektor topicba.
-
Celtis
veterán
válasz
schferenc77 #23949 üzenetére
A Kodi parancsokat parancssorból is tudod tesztelni a
kodi-send --action="ide írod be a kodi prancsot egy az egyben"
Másrészt a megoldásod nem szép. Direktben kell hívni a scriptet a shell nélkül. Példa:
xbmc.executescript('special://home/scripts/update.py')
-
schferenc77
aktív tag
válasz
schferenc77 #23948 üzenetére
Sikerült végre összehoznom ,most már tudom a fordulatotszámot/sebességet is szabályozni, meg a lépések száma is megvan.
jelenleg ssh-n így indítom a scriptet:
osmc@osmc:~/pi$ sudo python dirstep.py left 4000
Kodiból elvileg így kellene egy gombra rárakni a script futtatását:
<gomb_kodja>System.Exec(/home/pi/script/valami.py)</gomb_kodja>Ezt simán átírhatom akkor így?
<gomb_kodja>System.Exec(/home/pi/script/dirstep.py left 4000)</gomb_kodja>
Vagy kell valami idézőjel, hogy a két paramétert is elfogadja?Összességében nagy kő eset le a szívemről, egy fontos mérföldkövet megléptem a projektor mozgatásban :-)
Most jön a mechanikai rész összekalapálása (az sem lesz egyszerű).
Más: létezik olyan szerelőpanel, amelyre egyszerűen fel lehet a vezérlőt és a raspberry-t fogatni és összedrótozni véglegesre? Valami fix és standard lyukkiosztású lapra gondoltam, amire tetszőleges (persze a rácsozat adta kötöttséggel) fel tudom rakni a cuccokat.
-
Celtis
veterán
válasz
schferenc77 #23946 üzenetére
Gugli a barátod. Habár én nem foglalkoznék vele, ha stabilan működik a kütyü és nem létfontosságú feladatot lát el.
-
Celtis
veterán
válasz
schferenc77 #23943 üzenetére
Ja, hogy nem voltak összetestelve?
BTW, az eladó akkor javítsa a leírást, mert feketén fehéren >3,5V a doksi szerinti elvárt magas szint. Ezt a Pi nem tudja.
-
Celtis
veterán
válasz
schferenc77 #23942 üzenetére
-
-
schferenc77
aktív tag
válasz
schferenc77 #23942 üzenetére
Közben beszéltem az eladóval, és azt mondta, hogy kellene mennie 3,3V-ról is, a fő gond, hogy nem elég a PUL+ és DIR+ ágakat bekötni, kell a visszatérő vezeték is, magyarul a PUL- és DIR- ágakat a RPi földjére kellene kötni (és így lesz készen az áramkör).
Találtam egy ilyen ábrát is, ez ugyan EasyDriver vezérlő, de ugyanígy step/dir-es és itt is közösítve van a Rpi földjével a dir/step láb:
-
Celtis
veterán
válasz
schferenc77 #23933 üzenetére
Ez a vezérlő 5V-os bemenetet kér, a Pi meg 3,3V-ot ad. Van köztük szintillesztés?
-
Celtis
veterán
válasz
Ugye a Pi restart utáni első futáskor nem írja ezt a hibát, csak utána?
Ez azért van, mert csak konfigurálod a portokat, de nem takarítod el a végén, és a következő futásnál újra rákonfigurálsz. -
válasz
Ezért is szeretjük a pythont mert meg mondja mi baja.
Írd a programba (utolsóba amit irtal) eztva sort:
GPIO.setwarnings(False) -
válasz
schferenc77 #23816 üzenetére
Szerintem egy ilyen tökéletesen megfelel. A kérdes inkább az hogy mit vár a projector?
-
válasz
schferenc77 #23761 üzenetére
igen, pontosan
-
válasz
schferenc77 #23746 üzenetére
Annyi a lényeg, hogy 3 vezérlést kell neki adni. Egy 5 voltot állandóan ami az engedélyezést jeleni.
Aztán kell neki egy irány. Ha állandó magas szinten van forog az egyik irányba, ha alacsonyan, akkor az ellenkező irányba.
A motort forgatni pedig a PUL-ra küldött négyszögjelek sorozatával lehet. Minden ráküldött impulzusra lép egyet a motor. Ez pontosan azt tudja mint a pololu, csak masszívabb kivitelben -
toth_janika
őstag
válasz
schferenc77 #23756 üzenetére
Bravia Link! Így már megvan!
Nagyon köszönöm a segítséget mindenkinek!
Nem ígérem, hogy este még nem jövök vissza, mert kínom lesz -
toth_janika
őstag
válasz
schferenc77 #23753 üzenetére
egy Sony 40W705c van otthon, szerintem ez tudja a CEC-et, de még sose próbáltam, és igazság szerint nem is igazán vagyok képben vele, hogy mire is jó ez nekem...
-
Spuri2000
senior tag
válasz
schferenc77 #23749 üzenetére
Ha wifi-n csatlakozol akkor szerintem kelleni fog a billentyűzet, bár én cec-en keresztül távirányítóval tökéletesen kezelem.
-
schferenc77
aktív tag
válasz
schferenc77 #23693 üzenetére
update (magamnak is): az alsa utils kavarhatott be, ami a squeezelite-hoz kellene. Leszedtem ezeket a csomagokat, és most van újra hang.
-
azbest
félisten
válasz
schferenc77 #23647 üzenetére
Nem biztos, hogy ugyanarra gondolunk.
Ha se a pi-re se a hifiberry-re nem szeretnél forrasztani, az megoldható a iFace SHIM -mel.
A shimre kell forrasztani a kanyar gpio-t. A másik oldalát ráhúzni a pi tüskesorára és fölé ráhúzni a dac-ot. Mint egy szendvics. Annyiból vicces, hogy a Shimnek oldalra áll a szabad tüskesora ahogy a képen.
(#23646) leeka
a farnell az egyik drisztibútor, ők gyártatják a pi-ket. Az fdh pedig a hivatalos magyar disztribúrora (fdh, mint farnell distributor hungary vagy ilyesmi). A nyugateurópai raktárból hozzák át. Ha rákeresel a farnell-re (vagy farnel mert sokszor elírom én is), akkor sok korábbi beszélgetést találhatsz róla.
-
válasz
schferenc77 #23666 üzenetére
Tápfeszültség elég?
-
Celtis
veterán
válasz
schferenc77 #23654 üzenetére
Pont ezért írtam műveltető igét, mert éreztem, hogy páka még nem sokat lehetett a kezedben, ha egy ilyen egyszerű művelettől is megijedsz.
-
Celtis
veterán
válasz
schferenc77 #23647 üzenetére
Forrasztasd be azt a tüskesort és kész.
-
azbest
félisten
válasz
schferenc77 #23643 üzenetére
A szöveg szerint a pi tüskesorára menő részen kissé cikk-cakkban vannak a lyukak, hogy jó legyen az érintkezés és ráfeszüljön. Azt nem kell forrasztani.
A második lyuksor az, amire fel kell forrasztani a mellékelt right-angle tüskesort (vagy amit szeretnél). Az nem cikk-cakkos lyukas.
Tehát pont az a lényege, hogy a pi tüskesorát nem kell szétgányolni, levehető róla.
Egyébként, ha a másik eszköz, amit rátennél úgy van kialakítva, hogy tovább lehessen vinni a gpio-kat, akkor a dac kerülhet a stack tetejére is akár.
Csak a példa kedvéért. -
Spuri2000
senior tag
válasz
schferenc77 #23643 üzenetére
Biztos hogy forrasztani kell.
-
azbest
félisten
válasz
schferenc77 #23639 üzenetére
-
válasz
schferenc77 #23573 üzenetére
Én ezzel csináltam: Win32DiskImager
-
válasz
schferenc77 #23570 üzenetére
Ha egyszerre üzemelteted akkor igen.
-
válasz
schferenc77 #23568 üzenetére
Ez a motortól függ. NEMA17-ből is létezik többféle, valamelyikenk elég az 1A van amelyiknek nagyobb kell.
-
Patice
nagyúr
válasz
schferenc77 #23566 üzenetére
Készíts az SD kártyádról teljes mentést, aztán próbáld ki.
-
Degeczi
nagyúr
válasz
schferenc77 #23563 üzenetére
Nem jó ötlet, nem bírná sokáig.
Attól függően, mennyi fényt szeretnél, a LED-nek 10-20mA kellhet - de a 9V-os elemek jó esetben is csak 4-500 mAh kapacitásúak, tehát kikapcsolás nélkül nagyjából egy napot menne...Érdemesebb 5V-ra méretezni (amihez maradhat az alább említett 330 Ohm-os ellenállás) és egy USB madzagot föláldozni USB-s töltőadapterhez (vagy ha akad a háznál, eleve egy régi telefon föltőjét használni áramforrásként),
ha pedig mindenképpen vezeték nélküli működés a cél, AA ceruzaakkukat használni, mert azok kapacitása sokkal nagyobb, 2000 mAh körüli. -
válasz
schferenc77 #23538 üzenetére
Ne aggódj, a boltban képben lesznek és segítenek!
MaCS
-
Degeczi
nagyúr
válasz
Mert a LED-et sem akarod szétégetni, a RPi-t meg pláne nem, ezért korlátozod a LED áramfölvételét.
(de ez az általad linkelt leírásban is benne van...)
10-20 mA már elég a kellően fényes világításhoz - és 330Ohm 5V-on max 15mA-re korlátozza a felvételt -
válasz
Led paraméternek az átmérő lehet még amit kérdez, illetve kerek vagy szöglete, illetve a szinet
Igy kerj pl egy 5mm-es zold ledet.
Ellenállásból, pedig ha azt mondod hogy 330ohm negyed wattos ellenállást szeretnél, nem kapsz váratlan kérdést
A miert 330Ohm-ra pedig a valasz az hogy a led nem 5V-os, meg a gpio 5V-ot ad ki, igy kell egy előtét ellenállás. -
Celtis
veterán
válasz
schferenc77 #23535 üzenetére
Ezt próbáltad?
Amúgy Budapest elég nagy. Nem hiszem, hogy mondjuk Káposztásmegyerről érdemes lenne lejönni Budafokra egy LED-ért. -
válasz
schferenc77 #23535 üzenetére
-
válasz
schferenc77 #23340 üzenetére
Igen, az mindenképpen kell, csak a vezérlés végett kérdeztem, mert ugy nem mindegy
Igazából igy van a legegyszerűbb dolgod, mert meghúztaod a relét pl 1mp-ig a megfelelő iranyba és kész is.
Illetve amit még nem mondtál (vagy átsiklottam) hogy mi a konkrét terv? Egy gombbal iranyitani le és fel? Tehát ha fent van megnyomod az "xy" gombot és lemegy, majd ismét "xy" gombbal felmegy? -
válasz
schferenc77 #23338 üzenetére
röviden a válasz igen
Az még a kérdés, hogy hogyna működik jelenleg? Ha megnyomod a le kapcsolót, akkor szépen leereszkedik, vagy csak addig megy lefelé, ameddig nyomod a gombot? Illetve ugyan ez fölfelé?
Ha folyamatosan kell nyomni, mi történik akkor ha nyomod a gombot lefelé, miközben elérte már az a végállás hallhatóan a motor még teker, vagy van benne végállás kapcsoló, és lekapcsol? -
Celtis
veterán
válasz
schferenc77 #23335 üzenetére
Kodiból a "Raspberry Pi tools" addon segítségével. Ez tartalmazza az RPI.GPIO kiegészítőt, amivel egyszerűen lehet a GPIO-kat kezelni. Az RPI.GPIO használatára sok leírás van a neten.
Itt van tőlem egy példa script egy kimenet bekapcsolására:
#!/usr/bin/python
import sys
sys.path.append('/storage/.kodi/addons/virtual.rpi-tools/lib')
import RPi.GPIO as GPIO
GPIO.setmode(GPIO.BOARD)
BLPin = 7 # board pin 7
GPIO.setup(BLPin, GPIO.OUT)
GPIO.output(BLPin, GPIO.HIGH)Ezt Kodiban a 'RunScript("/path/to/script.py")' paranccsal lehet meghívni. Ilyen parancsot kell a gombnyomáshoz rendelni.
-
sztanozs
veterán
válasz
schferenc77 #23335 üzenetére
Kodi alatt kell?
Keymap fájlban kell matatni:
<F12>XBMC.RunScript(/home/pi/script/valami.py)</F12>
vagy
<F12>System.Exec(/home/pi/script/valami.py)</F12> -
Flowtation
őstag
válasz
schferenc77 #23264 üzenetére
Szia!
Nekem az lg tv távjával az ok gombbal jön elő ez a menü.
A pi-t CEC-en keresztül használod? Mert ha nem akkor a kodiban ki lehet kapcsolni ezt a funkciót. Esetleg a projektor beállításaiban nincs olyan funkció hogy ne kapcsoljon be a rádugott hdmi eszköz bekapcsolásakor?
-
válasz
schferenc77 #23264 üzenetére
Ha bármit megnyomok a YATSE-ban, előjön a lejátszási menü.
MaCS
-
válasz
schferenc77 #23243 üzenetére
Nem. Az mpeg2 lejátszásához lenne rá szükség, de az újabb rpi-k már megoldják erőből.
-
Celtis
veterán
válasz
schferenc77 #23243 üzenetére
Sehol sincs szükség iso-hoz licenszre.
MPEG2 és VC-1 hardveres gyorsításhoz kell licensz, de az meg oprendszertől függetlenül. -
Monoton
tag
válasz
schferenc77 #23231 üzenetére
Mobilra yatse, kodira youtube kiegészítő. Youtube appban a videó alatt megosztás és kiválasztod a yatset (van azonnali lejátszás és városlistára küldés is) és már küldi is át.
-
envagyok
veterán
válasz
Telepíted a YouTube addont pire, majd yatse androidon kiegészítők youtube
-
dan1
tag
válasz
Yatse
-
válasz
Nem lenne jobb a másik oldalról kötelíteni, és Androidról mondjuk Yatséval vezérelni, ahogy a LibreELEC maga játszik le a Youtube-ról? Így nincs stream, sokkal hatékonyabb az adatáramlás.
MaCS
-
Keef_Lee
senior tag
válasz
schferenc77 #23073 üzenetére
Ugyanez volt nálam is hónapokig. Bootoláskor és, ha rátettem a külső HDD-t (aminek saját tápja volt).
A probléma az, hogy nem stabil 5V-ot ad a táp. Ez a töltőknél állítólag az okosságuk miatt is előfordulhat. A másik gond, hogy nem elég vastag a tápkábele. Ez utóbbi még a kínai rendelt tápoknál is előfordulhat.
Vettem ezért egy eredeti pi tápot (2,5A). Egyből megoldódott. -
kissbp
tag
válasz
Szia!
Samsung töltőről több helyen olvastam, hogy elég kaka. Eleve nem arra van kitalálva, hogy stabil feszültséget állítson elő egy olyan eszköznek, mint a PI, hanem töltésre, ahol mások a követelmények. Érdemes szerintem gyári 2.5A-es tápot használni.
A másik, amivel én is találkoztam, hogy ha ki van feszítve a PI, akkor szokott még előfordulni ez a dolog. Mivel melegedést és egyéb dolgokat én nem tapasztaltam, kikapcsoltam ezt a zseniális visszajelző funkciót. Alább a módja:
Currently the symbols are:
Red square: over-temperature
Rainbow square: under-voltageAs usual you can override the behaviour in config.txt if you understand the risks:
avoid_warnings=1 removes the warning overlay.
avoid_warnings=2 additionally allows turbo when low-voltage is present. -
Keef_Lee
senior tag
válasz
schferenc77 #23092 üzenetére
Ezzel vajon a TV távja továbbra is kezeli a PI-t HDMI-CEC-en?
-
metaa
tag
válasz
schferenc77 #23092 üzenetére
köszi!
-
Celtis
veterán
válasz
schferenc77 #23086 üzenetére
Tök mindegy, hogy mivel vezérled. A Kodi-ban a gombnyomáshoz kell egy action-t vagy scriptet rendelned. Aztán, hogy CEC, IR vagy androidos remote-on nyomod a gombot, már nem számít.
-
Celtis
veterán
válasz
schferenc77 #23081 üzenetére
Nem tudom hogy kell a GPIO-s IR vevőt életre kelteni.
GPIO ki/bemenetek kezelése viszont KODI alatt megy az RPI.GPIO addon használatával. Kicsit guglizni kell, de van sok minta nyomógombok meg relék vezérléséhez.
-
válasz
Nem lehet, hogy a tápegységben van némi fölös intelligencia, azaz megpróbálja túlokoskodni az áramszolgáltatást?
MaCS
-
Celtis
veterán
válasz
schferenc77 #23053 üzenetére
Tudom, hogy nem küld a back gombot jelet, hiszen erről beszélünk itt egy ideje, az xml fájl javaslatot is ez alapján írtam. Amúgy nincs másik gomb a távirányítón, amit lehetne használni? Színes gombok, etc...
A másik kérdésedre is adtam választ. MCE remote az olcsó out of box IR táv és vevő. Kb. USB-s egér-billentyűzet kombóként viselkedik. Konfigurálás nélkül is működik.
-
Celtis
veterán
válasz
schferenc77 #23042 üzenetére
Ennyit tud az addon. Valami keycode-ot ismer fel, nem tudja, hogy mi a szöveges neve. Végülis tök mindegy. Az addon lényege, hogy gombnyomogatással konfiguráld amit szeretnél.
Az irw az infra vevő, te meg CEC-en küldöd be a parancsokat. Semmi közük. Bármilyen olcsó MCE távirányító megteszi, de a CEC a leginkább elegáns.
-
Celtis
veterán
válasz
schferenc77 #23038 üzenetére
Nincs szükség ekkora fájlra. Csak azokat kell beletenni, amit módosítasz.
Általában a STOP-ot back-ként kell kezelni, kivéve video lejátszás közben, mert ott továbbra is STOP.<keymap>
<global>
<remote>
<stop>Back</stop>
</remote>
</global>
<FullscreenVideo>
<remote>
<stop>Stop</stop>
</remote>
</FullscreenVideo>
</keymap>Ez a teljes fájl, amit be kell raknod. Viszont a keymap editort szedd le előtte, mert össze fognak akadni. (egyébként abban is meg tudnád ezt csinálni.)
-
válasz
schferenc77 #23038 üzenetére
Ez:
<global>
<remote>
<play>PlayPause</play>
<pause>Pause</pause>
<stop>Back</stop>és ez:
<FullscreenVideo>
<remote>
...
<stop>Stop</stop>Az az ikon gondolom azt jelenti, hogy a back gombot nem küldi át a CEC-n, hanem csak a projektor menün belüli mozgáshoz lehet használni, és mivel nem vagy menüben, ezért így jelzi, hogy hiába nyomod. Nekem samsung tv-n is van pár gomb, amit jó volna, ha átküldene, de ugyanezt kapom rá, pl a subtitle, info stb. A back gombra nekem pl a kontext menü jelenik meg, és az exit gombbal tudok vissza lépni, ami zavaró, de már nem nyúlok hozzá mert megszoktam.
Színes gombok (piros, zöld stb) nincsenek a távon?(#23040) Celtis: ezt nem tudtam, viszont így könnyebb kísérletezni és később új dolgokat átírni.
-
válasz
schferenc77 #23036 üzenetére
A userdata/keymaps/remote.xml fájlt kéne szerkesztened! Én így csináltam magamnak például törlés gombot a szövegbevitelhez, felirat ki/be gombot a lejátszáshoz stb.
Próbáld ki ezt, másold be a .kodi/userdata/keymaps/remote.xml fájlba, módosítottam neked, hogy a stop gomb működjön back-ként, fullscreen video lejátszáskor pedig stop-ként:<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<!-- This file contains the mapping of keys (gamepad, remote, and keyboard) to actions within XBMC -->
<!-- The <global> section is a fall through - they will only be used if the button is not -->
<!-- used in the current window's section. Note that there is only handling -->
<!-- for a single action per button at this stage. -->
<!-- For joystick/gamepad configuration under linux/win32, see below as it differs from xbox -->
<!-- gamepads. -->
<!-- The format is: -->
<!-- <device> -->
<!-- <button>action</button> -->
<!-- </device> -->
<!-- To map keys from other remotes using the RCA protocol, you may add <universalremote> blocks -->
<!-- In this case, the tags used are <obc#> where # is the original button code (OBC) of the key -->
<!-- You set it up by adding a <universalremote> block to the window or <global> section: -->
<!-- <universalremote> -->
<!-- <obc45>Stop</obc45> -->
<!-- </universalremote> -->
<!-- Note that the action can be a built-in function. -->
<!-- eg <B>ActivateWindow(MyMusic)</B> -->
<!-- would automatically go to My Music on the press of the B button. -->
<!-- Joysticks / Gamepads: -->
<!-- See the sample PS3 controller configuration below for the format. -->
<!-- -->
<!-- Joystick Name: -->
<!-- Do 'cat /proc/bus/input/devices' or see your xbmc log file to find the names of -->
<!-- detected joysticks. The name used in the configuration should match the detected name. -->
<!-- -->
<!-- Button Ids: -->
<!-- 'id' is the button ID used by SDL. Joystick button ids of connected joysticks appear -->
<!-- in xbmc.log when they are pressed. Use your log to map custom buttons to actions. -->
<!-- -->
<!-- Axis Ids / Analog Controls -->
<!-- Coming soon. -->
<keymap>
<global>
<remote>
<play>PlayPause</play>
<pause>Pause</pause>
<stop>Back</stop>
<forward>FastForward</forward>
<reverse>Rewind</reverse>
<left>Left</left>
<right>Right</right>
<up>Up</up>
<down>Down</down>
<select>Select</select>
<enter>FullScreen</enter>
<pageplus>PageUp</pageplus>
<pageminus>PageDown</pageminus>
<back>Back</back>
<menu>PreviousMenu</menu>
<contentsmenu>PreviousMenu</contentsmenu>
<rootmenu>PreviousMenu</rootmenu>
<title>ContextMenu</title>
<info>Info</info>
<skipplus>SkipNext</skipplus>
<skipminus>SkipPrevious</skipminus>
<display>FullScreen</display>
<start>PreviousMenu</start>
<record>Record</record>
<eject>EjectTray()</eject>
<volumeplus>VolumeUp</volumeplus>
<volumeminus>VolumeDown</volumeminus>
<mute>Mute</mute>
<power>ShutDown()</power>
<myvideo>ActivateWindow(MyVideos)</myvideo>
<mymusic>ActivateWindow(MyMusic)</mymusic>
<mypictures>ActivateWindow(MyPictures)</mypictures>
<mytv>ActivateWindow(TVChannels)</mytv>
<guide>ActivateWindow(TVGuide)</guide>
<livetv>ActivateWindow(TVChannels)</livetv>
<liveradio>ActivateWindow(RadioChannels)</liveradio>
<recordedtv>ActivateWindow(TVRecordings)</recordedtv>
<epgsearch>ActivateWindow(TVSearch)</epgsearch>
<red>ActivateWindow(MyVideos)</red>
<green>ActivateWindow(MyFilms)</green>
<yellow>ActivateWindow(MyMusic)</yellow>
<blue>ActivateWindow(MyPictures)</blue>
<zero>Number0</zero>
<one>Number1</one>
<two>JumpSMS2</two>
<three>JumpSMS3</three>
<four>JumpSMS4</four>
<five>JumpSMS5</five>
<six>JumpSMS6</six>
<seven>JumpSMS7</seven>
<eight>JumpSMS8</eight>
<nine>JumpSMS9</nine>
<print>Screenshot</print>
</remote>
</global>
<Home>
<remote>
<info>ActivateWindow(SystemInfo)</info>
<clear>ActivateWindow(Weather)</clear>
<hash>ActivateWindow(Settings)</hash>
</remote>
</Home>
<MyTVRecordings>
<remote>
<clear>Delete</clear>
<red>Red</red>
<green>Green</green>
<yellow>Yellow</yellow>
<blue>Blue</blue>
</remote>
</MyTVRecordings>
<MyTVTimers>
<remote>
<clear>Delete</clear>
<red>Red</red>
<green>Green</green>
<yellow>Yellow</yellow>
<blue>Blue</blue>
</remote>
</MyTVTimers>
<MyRadioRecordings>
<remote>
<clear>Delete</clear>
<red>Red</red>
<green>Green</green>
<yellow>Yellow</yellow>
<blue>Blue</blue>
</remote>
</MyRadioRecordings>
<MyRadioTimers>
<remote>
<clear>Delete</clear>
<red>Red</red>
<green>Green</green>
<yellow>Yellow</yellow>
<blue>Blue</blue>
</remote>
</MyRadioTimers>
<MyFiles>
<remote>
<clear>Delete</clear>
<zero>Highlight</zero>
<star>Move</star>
<hash>Rename</hash>
</remote>
</MyFiles>
<MyMusicPlaylist>
<remote>
<clear>Delete</clear>
<zero>Delete</zero>
</remote>
</MyMusicPlaylist>
<MyMusicPlaylistEditor>
<remote>
<zero>Queue</zero>
</remote>
</MyMusicPlaylistEditor>
<MyMusicFiles>
<remote>
<zero>Queue</zero>
<star>Queue</star>
</remote>
</MyMusicFiles>
<MyMusicLibrary>
<remote>
<zero>Queue</zero>
<star>Queue</star>
</remote>
</MyMusicLibrary>
<MyPictures>
<remote>
<clear>Delete</clear>
</remote>
</MyPictures>
<FullscreenVideo>
<remote>
<zero>Number0</zero>
<one>Number1</one>
<two>Number2</two>
<three>Number3</three>
<four>Number4</four>
<five>Number5</five>
<six>Number6</six>
<seven>Number7</seven>
<eight>Number8</eight>
<nine>Number9</nine>
<left>StepBack</left>
<right>StepForward</right>
<up>ChapterOrBigStepForward</up>
<down>ChapterOrBigStepBack</down>
<stop>Stop</stop>
<menu>OSD</menu>
<contentsmenu>OSD</contentsmenu>
<rootmenu>OSD</rootmenu>
<start>OSD</start>
<select>OSD</select>
<title>CodecInfo</title>
<info>Info</info>
<guide>ActivateWindow(PVROSDGuide)</guide>
<teletext>ActivateWindow(Teletext)</teletext>
<subtitle>NextSubtitle</subtitle>
<star>NextSubtitle</star>
<language>AudioNextLanguage</language>
<playlist>Playlist</playlist>
<hash>AudioNextLanguage</hash>
<pageplus>SkipNext</pageplus>
<pageminus>SkipPrevious</pageminus>
<red>Red</red>
<green>AudioNextLanguage</green>
<yellow>ShowSubtitles</yellow>
<blue>NextSubtitle</blue>
</remote>
</FullscreenVideo>
<VideoTimeSeek>
<remote>
<select>Select</select>
<enter>Select</enter>
</remote>
</VideoTimeSeek>
<FullscreenInfo>
<remote>
<title>CodecInfo</title>
<info>Back</info>
<menu>OSD</menu>
<rootmenu>OSD</rootmenu>
</remote>
</FullscreenInfo>
<PlayerControls>
<remote>
<menu>Back</menu>
<stop>Back</stop>
<contentsmenu>Back</contentsmenu>
<rootmenu>Back</rootmenu>
</remote>
</PlayerControls>
<Visualisation>
<remote>
<left>StepBack</left>
<up>SkipNext</up>
<down>SkipPrevious</down>
<pageplus>IncreaseRating</pageplus>
<pageminus>DecreaseRating</pageminus>
<back>Back</back>
<title>CodecInfo</title>
<select>OSD</select>
<menu>OSD</menu>
<rootmenu>OSD</rootmenu>
<start>OSD</start>
<info>Info</info>
<guide>ActivateWindow(PVROSDGuide)</guide>
<playlist>ActivateWindow(PVROSDChannels)</playlist>
</remote>
</Visualisation>
<MusicOSD>
<remote>
<menu>Back</menu>
<title>Info</title>
<info>CodecInfo</info>
</remote>
</MusicOSD>
<VisualisationSettings>
<remote>
<menu>Back</menu>
</remote>
</VisualisationSettings>
<VisualisationPresetList>
<remote>
<menu>Back</menu>
</remote>
</VisualisationPresetList>
<SlideShow>
<remote>
<zero>ZoomNormal</zero>
<one>ZoomLevel1</one>
<two>ZoomLevel2</two>
<three>ZoomLevel3</three>
<four>ZoomLevel4</four>
<five>ZoomLevel5</five>
<six>ZoomLevel6</six>
<seven>ZoomLevel7</seven>
<eight>ZoomLevel8</eight>
<nine>ZoomLevel9</nine>
<info>CodecInfo</info>
<skipplus>NextPicture</skipplus>
<skipminus>PreviousPicture</skipminus>
<title>Info</title>
<select>Rotate</select>
</remote>
</SlideShow>
<ScreenCalibration>
<remote>
<select>NextCalibration</select>
<zero>ResetCalibration</zero>
<display>NextResolution</display>
<xbox>NextResolution</xbox>
</remote>
</ScreenCalibration>
<GUICalibration>
<remote>
<select>NextCalibration</select>
<zero>ResetCalibration</zero>
</remote>
</GUICalibration>
<VideoOSD>
<remote>
<menu>Back</menu>
<start>Back</start>
</remote>
</VideoOSD>
<VideoMenu>
<remote>
<menu>OSD</menu>
<rootmenu>OSD</rootmenu>
<info>Info</info>
<title>CodecInfo</title>
<zero>Number0</zero>
<one>Number1</one>
<two>Number2</two>
<three>Number3</three>
<four>Number4</four>
<five>Number5</five>
<six>Number6</six>
<seven>Number7</seven>
<eight>Number8</eight>
<nine>Number9</nine>
<play>Select</play>
<pageplus>SkipNext</pageplus>
<pageminus>SkipPrevious</pageminus>
</remote>
</VideoMenu>
<OSDVideoSettings>
<remote>
<menu>Back</menu>
<start>Back</start>
</remote>
</OSDVideoSettings>
<OSDAudioSettings>
<remote>
<menu>Back</menu>
<start>Back</start>
</remote>
</OSDAudioSettings>
<VideoBookmarks>
<remote>
<menu>Back</menu>
<start>Back</start>
<zero>Delete</zero>
</remote>
</VideoBookmarks>
<MyVideoLibrary>
<remote>
<zero>Queue</zero>
<clear>Delete</clear>
</remote>
</MyVideoLibrary>
<MyVideoFiles>
<remote>
<zero>Queue</zero>
<star>Queue</star>
</remote>
</MyVideoFiles>
<MyVideoPlaylist>
<remote>
<clear>Delete</clear>
<zero>Delete</zero>
</remote>
</MyVideoPlaylist>
<VirtualKeyboard>
<remote>
<red>BackSpace</red>
<green>Shift</green>
<yellow>Symbols</yellow>
<zero>Number0</zero>
<one>Number1</one>
<two>Number2</two>
<three>Number3</three>
<four>Number4</four>
<five>Number5</five>
<six>Number6</six>
<seven>Number7</seven>
<eight>Number8</eight>
<nine>Number9</nine>
<blue>Enter</blue>
<pageminus>CursorLeft</pageminus>
<pageplus>CursorRight</pageplus>
</remote>
</VirtualKeyboard>
<ContextMenu>
<remote>
<title>Back</title>
</remote>
</ContextMenu>
<Scripts>
<remote>
<info>info</info>
</remote>
</Scripts>
<NumericInput>
<remote>
<zero>Number0</zero>
<one>Number1</one>
<two>Number2</two>
<three>Number3</three>
<four>Number4</four>
<five>Number5</five>
<six>Number6</six>
<seven>Number7</seven>
<eight>Number8</eight>
<nine>Number9</nine>
<enter>Enter</enter>
<back>BackSpace</back>
</remote>
</NumericInput>
<Weather>
<remote>
<back>PreviousMenu</back>
</remote>
</Weather>
<Settings>
<remote>
</remote>
</Settings>
<AddonBrowser>
<remote>
</remote>
</AddonBrowser>
<AddonInformation>
<remote>
<back>Close</back>
</remote>
</AddonInformation>
<AddonSettings>
<remote>
<back>Close</back>
</remote>
</AddonSettings>
<TextViewer>
<remote>
<back>Close</back>
</remote>
</TextViewer>
<MyPicturesSettings>
<remote>
</remote>
</MyPicturesSettings>
<MyProgramsSettings>
<remote>
</remote>
</MyProgramsSettings>
<MyWeatherSettings>
<remote>
</remote>
</MyWeatherSettings>
<MyMusicSettings>
<remote>
</remote>
</MyMusicSettings>
<SystemSettings>
<remote>
</remote>
</SystemSettings>
<MyVideosSettings>
<remote>
</remote>
</MyVideosSettings>
<NetworkSettings>
<remote>
</remote>
</NetworkSettings>
<AppearanceSettings>
<remote>
</remote>
</AppearanceSettings>
<Profiles>
<remote>
</remote>
</Profiles>
<systeminfo>
<remote>
</remote>
</systeminfo>
<shutdownmenu>
<remote>
</remote>
</shutdownmenu>
<submenu>
<remote>
</remote>
</submenu>
<MusicInformation>
<remote>
<info>Back</info>
</remote>
</MusicInformation>
<MovieInformation>
<remote>
<info>Back</info>
</remote>
</MovieInformation>
<LockSettings>
<remote>
<menu>Back</menu>
</remote>
</LockSettings>
<ProfileSettings>
<remote>
<menu>Back</menu>
</remote>
</ProfileSettings>
<PictureInfo>
<remote>
<skipplus>NextPicture</skipplus>
<skipminus>PreviousPicture</skipminus>
<info>Back</info>
</remote>
</PictureInfo>
<Teletext>
<remote>
<zero>number0</zero>
<one>number1</one>
<two>number2</two>
<three>number3</three>
<four>number4</four>
<five>number5</five>
<six>number6</six>
<seven>number7</seven>
<eight>number8</eight>
<nine>number9</nine>
<red>Red</red>
<green>Green</green>
<yellow>Yellow</yellow>
<blue>Blue</blue>
<info>Info</info>
<menu>Back</menu>
<start>Back</start>
<teletext>Back</teletext>
</remote>
</Teletext>
<Favourites>
<remote>
<back>Close</back>
</remote>
</Favourites>
<FullscreenLiveTV>
<remote>
<left>StepBack</left>
<up>ChannelUp</up>
<down>ChannelDown</down>
</remote>
</FullscreenLiveTV>
<FullscreenRadio>
<remote>
<left>StepBack</left>
<up>ChannelUp</up>
<down>ChannelDown</down>
</remote>
</FullscreenRadio>
<PVROSDChannels>
<remote>
<back>Close</back>
<menu>Close</menu>
<contentsmenu>Close</contentsmenu>
<rootmenu>Close</rootmenu>
<start>Close</start>
<playlist>Close</playlist>
</remote>
</PVROSDChannels>
<PVROSDGuide>
<remote>
<back>Close</back>
<menu>Close</menu>
<contentsmenu>Close</contentsmenu>
<rootmenu>Close</rootmenu>
<start>Close</start>
<guide>Close</guide>
</remote>
</PVROSDGuide>
<MyTVSettings>
<remote>
</remote>
</MyTVSettings>
<AddonSettings>
<remote>
<clear>Delete</clear>
</remote>
</AddonSettings>
<Addon>
<remote>
<red>Red</red>
<green>Green</green>
<yellow>Yellow</yellow>
<blue>Blue</blue>
</remote>
</Addon>
</keymap>Remélem működni fog!
-
vargalex
félisten
válasz
schferenc77 #23034 üzenetére
Szia!
Valószínűleg a projektor nem küldi a Back gombot CEC-en.
Egyébként a 2009-es gyártású LG 37LH3000-nél ugyan ez van. Viszont Stop+OK gyors egymás után nyomása a Back. Illetve Stop+Play egymás után a context menü. -
válasz
schferenc77 #22918 üzenetére
Mivel függesztett teher, igy szerintem egy erősebb leptetőmotor is eleg lenne. Pl egy Nema17
-
Celtis
veterán
válasz
schferenc77 #22918 üzenetére
Hogyan jön ide a Pi? Főleg a centiméterek miatt kérdezem.
Amúgy szerintem vegyél egy olcsóbb távirányítós tolókapu vezérlőt, és akkor már csak a mechanikával kell játszanod.
-
Kicsirics77
veterán
válasz
schferenc77 #21943 üzenetére
Semmi nem kell hozzá,felteszel egy raspbiant és használod.
-
válasz
schferenc77 #21858 üzenetére
De ott se a rákapcsolt kijelző befolyásolja a sebességet. A rajta futó program számít.
-
válasz
schferenc77 #21855 üzenetére
Nem a kijelző miatt lassú. Azért döcög, mert egy "egy régebbi Android"-os telefon HW-én fut.
-
wassermann
Topikgazda
válasz
schferenc77 #21827 üzenetére
Ha minőségi hangot akarsz ott a HDMI vagy tegyél rá külső DAC-ot! A jack igazán csak a hobby-stáknak van, nem kell tőle többet várni annál, ami!
-
válasz
schferenc77 #21825 üzenetére
Kifejtenéd, hogy pontosan mit értesz "normálisabb" alatt? A fizikai kivitelezést? A hangminőséget? A +1 érintkezős videókimenetet?
-
Geripapa
aktív tag
válasz
schferenc77 #21613 üzenetére
Pont ezért csináltam én is és nem vettem egyet.
Cikket nem igérek, nem vagyok iró tipus. De itt a forumon szivesen segitek mindenkinek aki szeretne hasonlót csinálni.
Söt örülnék ha látnák is hasonlokat. Más elrendezéssel kinézettel
Elsö elgondolás az volt hogy egy nagy kép + Conky (Datum, idö, idöjárás stb.) de ehhez ügye folyamatos net kell. stb... végül ez lett... A légyeg hogy lehet kreativkodni és egy igazán egyedi Digit képkeretet lehet adni a nagyszülöknek vagy akárkinek akik a rengeteg elkészült képböl sosem látnak egyet sem a digitális világnak hála. A gyárira meg ugyis csak egyszer töltesz képet mikor megveszed... (én legalábbis...)
Szóval, este teszek fel még kepeket az épitésröl. + a futó szkriteket is (azt már most megmondom hogy gyengeidegzetü programozok ne olvasák a saját érdekükben mivel életem elsö bash programozása látható a kodokban
)
Amúgy egy darab 19" os Monitoron fut 4db a feh programból.
-
bally4
tag
válasz
schferenc77 #21484 üzenetére
Nem a hosszú "í" betű tesz be neki (Vígjáték)? Vagy spéci magyar karakterek a mappa nevekben? Egy próbát megér átnevezni, de lehet hülyeséget írok.
-
Celtis
veterán
válasz
schferenc77 #21397 üzenetére
Alapvetően szerkeszthető a fájl. Ha samba-n keresztül éred el, lehet, hogy a share beállítása read-only.
Szerintem nézz körül inkább az elérhető skin-ek között. A confluence egy elavult default skin. Nem tud sokat, nem is néz ki jól. Kár időt ölni bele. Szerintem találsz készen sokkal jobbat.
-
Celtis
veterán
válasz
schferenc77 #21146 üzenetére
APi és a wetek más platform. A beállítások átmásolhatók, de az addonokat külön kell telepíteni.
Utána csak a userdata fordert tartalmát kell másolgatni a két eszköz között. -
ChiliChili
tag
válasz
schferenc77 #19151 üzenetére
Azt hiszem, holnap berendelek egy Odroid-C2-t. Nekem a média képességek fontosak, nem annyira buherálni szeretném, arra talán jobb a Pi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elado szamitogep (gephaz nelkul)
- Ryzen 7 5800X / RX 7700 XT Nitro+ / B550M / 16GB vagy 32GB RAM / 256GB M.2 + 1TB M.2 SSD / 750W
- HP Prodesk 600G4 SFF - i5-8500, 16GB DDR4, 512GB NVMe SSD, ATI R5 430 2GB eladó!
- Gamer PC - R5 5600, RTX 3060 és 16gb RAM + GARANCIA
- Void RGB PC - i7 9700f, 16Gb RAM, RTX 2080Ti 11Gb stb.
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF-MT / i5 8-9-10 gen, Hp EliteDesk 800 G4 / Win11- Számla, garancia
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- AKCIÓ! HP ZBook Firefly 14 G9 üzleti notebook- i7 1255U 32GB RAM 512GB SSD nVidia T550 4GB Win11
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 TomaHawk R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RX5500 XT 8GB Rampage SHIVA TT 530W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged