Hirdetés

2019. november 21., csütörtök

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

 • Felszálltam a szopórollerre,avagy egy 300 000 Ft-os autóval való szívásom 3.rész


  (Nem, nincs kiégve az izzó, csak a projektor visszaverte a vaku fényét)

  Igazából csupán azért adtam ezt a címet az írásomnak, mivel a történet folytatása. Szerencsére a klasszikus szívás már/egyelőre elkerül. A verdát gond nélkül használom, utolsó irományom óta voltam kétszer Budapesten és egyszer Győrben vele, meg persze a szokásos napi használat, városon belül, esetleg amikor dolgom van a szomszéd városokban. Amikor 4 napig melózok, áll az autó, de amikor szabadnapon indítom, pöccre indul, nincs vele gond.
  Persze ettől függetlenül van pár dolog, amiről írhatok.
  Nos ott maradt abba a történet, hogy a pályán a tükröm kapott egy sallert, ezért felhívtam egy Pest környéki emberkét, aki kizárólag E36-al foglalkozik, bont, szerel etc. Nem volt számomra meglepő, hogy van Neki Montrealblau jobbos tükre. Egy szép napon 12 óra éjszakai műszak másnapján fel is kerekedtem, hogy beszerezzem tőle az alkatrészt. 12 órára mondta, hogy a telephelyen lesz.

  Folytatás...

  kovbandi82 3 hete 4

 • Felszálltam a szopórollerre,avagy egy 300 000 Ft-os autóval való szívásom 2.rész

  Előzmény
  Előző irományom miatt kaptam kommentben hideget, meleget. De nem baj, mindannyian különbözőek vagyunk.
  Azóta pár dolog történt velem, gondoltam megosztom.
  Nos a gyors hengerfejcsere nem hozott eredményt, sajnos ugyanúgy szórakozott az autó. A vízhőfokingadozás, bekeményedő csövek, a fogyó víz és a füstölés egyértelművé tette, szopacs van.
  Szóval Sanyi komámmal egyeztetve megint nála landolt az autó, de szoros volt az idő, hétfőn vittem az autót, kedden tudta szétszedni, de csütörtökön költözött végleg Győrbe. Elvitte a hengerfejet gyorsan a gépműhelybe, javíthatatlan, a szelepnél van végig repedve. Keresni kell gyorsan valamit. Szerencsére Kecskeméten találtam kemény 15000 Ft-ért hengerfejet.
  Kedd este el is hozta Sanyi a hengerfejet, de nem tudtuk – az idő szorítása miatt – gépműhelybe elvinni. Kérdem mi legyen. Letakarítja, átnézi, véleménye szerint jó. Legyen, rakjuk fel, másnem komplett motort, indíthatót találtam Győrbe, legrosszabb esetben eljuttatom oda.

  Folytatás...

  kovbandi82 1 hónapja 18

 • Felszálltam a szopórollerre, avagy egy 300 000 Ft-os autóval való szívásom

  Bevezetés

  Tudom, ez egy tech. oldal, de mivel mindenféle témában születnek cikkek, úgy gondoltam leírom az én történetemet, legalábbis ahogy eddig alakult. Leszögezem az elején, valamennyire tudatos volt a döntés, hogy ilyen olcsón veszek egy autót. Vehettem volna többért is, de ennyit szántam rá. Tudom hogy vannak sokkal egyszerűbb típusú autók is, de emellett döntöttem. Nem érdekel, egy autóra milyen márkajel van írva, nem vagyok száguldozó típusú ember, aminek 4 kereke van és nem ázok benne, mindegy hol vagy kik gyártják Nekem megfelel. Szóval mielőtt megszólna valaki, nem azért vettem meg ezt az autót, mert az adott márka tagja, és mindegy milyen sz@r, de az a lényeg hogy BMW, hanem egyszerűen megtetszett.
  Szóval az egész úgy kezdődött, hogy a kedves feleségem lényegében kitúrt a autónkból, ami egy 2007-es Ford Fiesta. Valamit vennem kellett, hogy amikor úgy adódik, én is eltudjak menni a gyerekekkel A-ból B-be. Nem nagy távolságok ezek, városon belül, néha a szomszéd városok.
  Mivel olyan szerencsés helyzetben vagyok, hogy van 3 nagyon jó barátom, aki segít, legyen az autószerelés, akár fényezés, mondhatni könnyen választottam egy felújítandó példányt. Be kell vallani, ha nem lennének ezek az emberek az életemben, akkor se anyagilag, se idegileg nem bírtam volna…..
  A folyamatok nem mindig kronológiai sorrendben vannak, néha 1-2 hónapot előre vagy visszalépek, mikor milyen esemény vonz magával egy másikat.

  Folytatás...

  kovbandi82 2 hónapja 128

 • IAA 2017 Frankfurt

  Voltam olyan szerencsés, hogy idén kijutottam az idei frankfurti autószalonra. azt tudni kell, hogy a kétévente megrendezésre kerülő frankfurti Nemzetközi Autókiállítás (Internationale Automobil-Ausstellung) a világ egyik legjelentősebb autókiállítása.
  Egy napra mentem, reggel 7-kor indult a repülő a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről, körülbelül 90 perc repülőút után szálltunk le Frankfurtban.
  Maga a kiállítás óriási területen fekszik, lényegében esélyem nem volt alig több mint 6 óra alatt bejárni, de amit tudtam megnéztem. A tömeg óriási volt, az, hogy beüljek pár autóba szinte lehetetlen volt, de azért néha sikerül bepattannom pár, a közönségnek érdektelen járműbe.
  De beszéljenek a képek helyettem, nem vagyok riporter :)

  (némelyik kép elfordítva jelenik meg a böngészőben, sorry)

  Az AMG Project One a színfalak mögött:

  A BRABUS nem csak az új S osztályt hozta el, rengeteg klasszikus autó is itt volt, tökéletesen felújítva:

  Folytatás...

  kovbandi82 2 éve 6

 • Iphone audio lejátszása OpenWRT és Shairport Sync segítségével

  Megfogalmazódott bennem a gondolat, hogy az Iphonem hangját kellene valahogy a Hifin lejátszani, lehetőleg vezeték nélkül. Mivel van itthon OpenWRT-s eszközöm, és olvastam már valahol, hogy USB hangkártyával lehet hangot kicsikarni belőle, ez irányban kezdtem el keresgélni, és szerencsére sikerrel is jártam.
  Megtaláltam az u.n. Shairport Sync nevű szolgáltatást, ami elméletileg megfelel erre a célra. Fel is raktam a szükséges csomagokat:
  - shairport
  - shairport-sync

  Miután ez megvolt, megnéztem, egyáltalán maga a szolgáltatás fut-e már. Újraindítottam az eszközt - jelen esetben egy BananaPI M1 OpenWrt Chaos Calmer 15.05.1 (suste build) - elindítottam a Zene alkalmazást, és ezt láttam:

  Folytatás...

  kovbandi82 2 éve 0

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.