Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Mentett Pentium 1 alaplapok
- ZUK Z2 - Kicsi a bors, de erős!
- Meggyi001: Párizs - Rue Buenos-Ayres - a szelfik utcája
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
-
LOGOUT
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motorkódot/ teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
i-sti
senior tag
válasz
CharlieDrop #131745 üzenetére
(#131744) Mágus2 válasza:
A PD-nek rossz a dpf management-je. Csak szopás van vele. -
Mágus2
Közösségépítő
válasz
CharlieDrop #131745 üzenetére
Semmiiiiii. Csak egy kicsikét olvass vissza, elég 1hsz. Csak itt, csak most, csak neked. A PD-ben mechanikusan adnak több naftát a dpf kiégetéshez. van egy plusz része a vezérmű tengelynek. Az ahogy kopik, úgy tömődik el a dpf korommal. Egy javítás: pd elemek, turbó, dpf, vez tengely, hidrotőkék. Az eladó autókban ez mind kopott lesz, azért eladók.
Tomcsi, majd el ne felejts felárat felszámolni az uraknak.
-
Mágus2
Közösségépítő
válasz
sirszevenap #131680 üzenetére
Nem olvasol figyelmesen? 2.0tdi bkd dpf nélkül, vagy 2.0CR dpf-el, vagy 1.9TDI dpf nélkül. Ha ezekből nem tudsz választani, akkor sajnálom. Kifogyott az ajánlott motirok listája. Az 1.4 láncos, a kompresszor turbós komplikált, a sima turbós meg gyenge.
A PD-nek rossz a dpf management-je. Csak szopás van vele. +1liter fogyasztásban. Sokszor volt itt téma, csak senki nem olvas vissza.
-
i-sti
senior tag
válasz
sirszevenap #131741 üzenetére
Mágus már egyszer leírta, hogy a BKD motor teljesen jó.
Fogad el, ebben az időszakban a VAG 2.0 dízeljei szarok, a benzinesekszintén de azoklegalább sokat is esznek.
Vagy régebbi 1.9 PD vagy újabb 2.0 CR! -
Mágus2
Közösségépítő
válasz
sirszevenap #131741 üzenetére
Miért lenne ez relváns?
(#131666) tresh Seemi infót nem adtál, ami alapján megnézhetném a bekötést. Milyen autó é sa donor milyen volt, amiből az óracsoport való? Azért nem mozgatja az output test, mert tényleg direktbe van kábelozva az a két mutató. Ahol mozgatja, ott can-bus-on beszélget. A tiédben még analóg volt ez a mutató, de 2000-től már a kádból veszi az olajszintjelzőről a jelet can-bus-on.
-
sirszevenap
addikt
Volt itt valaki olyan egyébként aki nem panaszkodott a 2.0 PD TDI-re 2009-2010-es kocsiknál?
-
-
Sziasztok!
Szombathely környékén van valaki aki tud segíteni VCDS-sel (természetesen nem ingyen
)?
MFD nyelvet kellene átállítani a jelenlegi olaszról angolra. -
7600 GS
addikt
17mm-es belső furatú tömör TT szilenthez tudna valaki gyorsan cikkszámot adni? Nem találok égen-földön.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
CharlieDrop #131730 üzenetére
A tulaj nem lelhető fel? Amúgy kérdezd meg oda ahova vinnéd lehet nem mindenhol ilyen szigorúak. Egy próbát megér...
-
Mágus2
Közösségépítő
válasz
atos19881101 #131727 üzenetére
Nem nagy cucc, csak nem szabad semmit beletörni.
Főleg a turbón lévő szeret bele szakadni, ha nagyon meg volt húzva. Ha nem ad semmi fura hangot, inkább ne piszkáld emiatt.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Magnum_ #131725 üzenetére
Sokan hamisított meghatival mentek, ahol én voltam (PoHu) ott csak ügyvédi/közjegyzői meghatit fogadtak el. Ez szívük joga amúgy, mint adatgazda bármit előírhatnak. Persze ha van ott haverod az más de így utcáról beesve elhajtanak.
mod:
Aztán lehet csak én kerültem szőrösszívű ügyintézőhöz...
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
CharlieDrop #131723 üzenetére
Attól még megmondják ha rohad a kocsi alja vagy a kettőstömegű a végét járja meg a féktárcsa csumára kopott csak a szervizelőzményekből nem adnak ki semmi infót. Tehát egy snapshot-ot kapsz a kocsi aktuális állapotáról. Amit persze fenntartással kell kezelni mert a általában a márkaszervizben dolgoznak a leghülyébbek.
Elrettentésül ezt olvasd el: "Inkognitó riport a naiv autóvásárlóval, a karosszérialakatossal, aki újszerűként hirdet egy korábban totálkáros autót, és a márkaszervizzel, ahol megvásárlásra alkalmasnak találják a feltámasztott roncsot."
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
CharlieDrop #131721 üzenetére
Akkor nem adnak infót. Csak a tulajdonosnak/üzembentartónak adnak ki infót a kocsi előéletéről.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
CharlieDrop #131696 üzenetére
Ha ott a tulaj akkor igen.
-
sirszevenap
addikt
válasz
CharlieDrop #131717 üzenetére
Nekem jelen pillanatban 1.9 TDI vagy 1.4 TFSI van a pakliban. Hát holnapra kitudja hogy változik ez nálam
-
Mágus2
Közösségépítő
válasz
Markus #131716 üzenetére
Bizony azokra. Főleg ami a turbóra megy, azthiszem a 15-ös.
Azok csak egyszer használatosak, ha egyszer kiveszed, utána nem tömítenek rendesen. Néha segít, ha megfordítod, és ráhúzod erősen, de a csere a biztos. Fent az EGR meg a hűtő között szén tömítés van. De lent a turbónál csak egy vékony lemez. Régen ezek a lemez tömítések több rétegűek voltak, akár többször is lehetett használni. Most ezek a véknyak össze lapulnak, és ha elfordítod, többé nem tömít.
-
CharlieDrop
veterán
válasz
sirszevenap #131714 üzenetére
Mikor feltettem a kérdést, hogy 1.6 TDI, vagy 2.0TDI, vagy 1.4 TFSI, akkor azt a választ kaptam, hogy 2.0, de már én is agyalok az 1.4-en, igaz automatában nincs sok
-
Brumi˘
addikt
válasz
atos19881101 #131713 üzenetére
Először az összes csavart kézzel meghúzni, majd 10NM-re lehúzni mindet.
-
csiga8
senior tag
válasz
Mágus2 #131704 üzenetére
Voltam a Bárdiba, alvázszám szerint nézték meg mi kell bele. ( Octavia II, 1.9 PDTDI váltó olaj)
Tényleg a G 070726A2
Gyári olajuk nem volt, három féléből tudtam választani, amire azt mondta, hogy jó bele:
A Febit vettem, némi kedvességgel szinte egyazon az áron adta, mintha webshopoltam volna.
Remélem ez már jó lesz.
-
gzbotii
nagyúr
Srácok,
milyen olaj kellene a kormányszervóba? Specifikáció, ajánlott márka, mennyiség
G4, 1.9 TDI 81kW
-
Mágus2
Közösségépítő
válasz
atos19881101 #131707 üzenetére
9-es.
Ilyen hülye hangja van, ha az EGR és a turbó között kifúj.
-
Markus
újonc
Sziasztok!
Az alábbi problémában, kérném segítségetek!Van egy Skoda Superb Greenline 1.9 PD, motorkód BLS, részecskeszűrős, 2009 évjárat. 2015 tavaszán vettem, akkor volt benne 280000km, mostanáig belement 50 ezer, 10 ezrenként cserélve volt az előírt minőségű olaj. Tavaly ilyenkor kitisztítottam az egr szelepet, mert előtte bejelzett a motor ellenőrző lámpa, a spirál villogott és a nyomatéka is elment a motornak. Az egr tisztítás után kb fél évig gond nélkül ment, majd alkalmanként ismét villogott a spirál, főleg autópályán.
Most már úgy döntöttem, hogy kiszedem a motort és átnézegetem a gyanús részeket. A turbógeometria állító vákuumlabda nem reagált, ezen felül az egr hűtőn lévő vákuumlabda is működésképtelen volt. Ezt meg is néztem belülről, a membrán szakadt volt. A turbót is szétszereltem, hogy megnézzem, mennyi lerakódás van a változó geometrián. De megdöbbenésemre jelentéktelen korom volt benne, a járókerekek is épek voltak semmi kopás nem volt rajtuk. Tudtommal az előző tulaj nem cserélte a turbót.Kicseréltem a labdákat, a kipufogósor, szívósor tömítéseket, a turbó tömítéseit, valamit minden csőcsatlakozásnál található tömítőgyűrűt. Összeszerelésnél a turbó olajzóját feltöltöttem, majd visszakerült a kocsiba a motor. Első indításra rögtön indult, nem volt gond vele. Vártam 5 percet alapjáraton, aztán enyhén megpörgettem (max 1500), viszont már ekkor sípoló hangot hallottam a turbó felől. Vártam még bemelegszik rendesen a motor, ekkor úgy vettem észre, hogy hirtelen gázadásra lehet hallani a sípoló hangot. Mikor tartom egy adott fordulaton nem produkál semmi különöset. Elvittem egy körre, közben néztem a töltő nyomást, arra lettem figyelmes, hogy kigyorsításkor az elején sípol, majd szépen elhalkul, 3500 fordulatnál tartja a 2bar-t, de nincs sípolás. Az a fő gondom, hogy korábban egyáltalán nem produkált ilyet (gondolom a vákuumlabda sem működött rendesen, ezért a turbó sem volt kihasználva). A turbóra gyanakszom, de viszont az jó állapotúnak tűnt, bár a középrészig már nem mertem szétszedni. Enyhe radiális kottyanása volt, viszont nem ért bele a házba.Bocs a regényért, de fontosnak tartottam, hogy tiszta legyen a kép.
-
oszy
veterán
válasz
Speeedfire #131695 üzenetére
Olyan van mindkettőben!
-
csiga8
senior tag
válasz
Mágus2 #131472 üzenetére
Kérdeznék még, ha szabad.
Kutakodtam, és érdekességképp a Würth WOW szerint az I-es Octavia 1.9 PDTDI 101 Le 5 sebességes verzióhoz 75W-90 olajat ír:
A II-es Ovtavia 1.9 PDTDI 105 Le 6 sebességeshez írja a 70-75 W olajat
Keresgettem és ezeket találtam:
Ez a második nem lehet 75W-90-es olaj? Az első meg sima 75W, de mindkettőhöz írja az 1Z3-as 1.9 PDTDI-t.
Elfogadom amit írtál, nem vitatkozni szeretnék, csak már végképp nem értem ki kivel van.
Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Vadiúj SSD-k!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- 124 - Lenovo Yoga Pro 7 (14IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060 (48 hónap garancia!)
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest