Hirdetés
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- weiss: Autó költségek
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Cifu: Űrhajózás 2025 - Összefoglaló írás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
gban
veterán
Azt próbáld ki hogy tökhideg motornál nagyon alacsony fordulaton nyomsz egy padlógázt.
Ha megtorpan, dadog, az trafósor.
Hibakód nekem se volt.
Gyertya: 35 éve, a Kadett óta, F Astránál meg a J-nél is a gyári / Bosch alapverzió vált be a legjobban, pedig került mindbe mindenféle csoda. De ezt vedd saját véleménynek, lehet más mást gondol, nem is akarlak meggyőzni róla vagy rád erőltetni.
Olyat is írtak talán itt is hogy a trafósor is a mindenféle egyéb gyertyától sokkal előbb tönkremegy. De ezt se vedd fixre, csak mint infó. Bár tény hogy nekem is valami csoda gyertya volt benne amikor lehat trafósor, de akár lehet sima véletlen is. -
csoszogi
tag
Nekem is ilyen autóm van. Nem dob hibát. Nekem az alapjáraton szarakodott, hogy ugrált, meg mintha kihagyott volna egy henger, és igen hirtelen erőt vesztett lett menet közben. Mikor így szarakodott a trafósor volt a hibás. Mellé ajánlatos gyertyát is sűrűbben cserélni, mert az is okozhat ilyet. Nem én mondom, hanem a szerelőm. Tavaly előtt is szarakodott, épp utaztunk el. Vettem egy trafósort, a szerelőm meg cserélt gyertyát. Azóta se kellett trafósort cserélni..ott van a kocsi hátuljában.
-
-
mohabá 007
aktív tag
"...Állító kerék záró csavar..."
Ez így tök magyartalan, olyan fordítós mondat.

Az állító kerék, az valszeg a vezérlésmódosító kerék (okoskerék) lesz. De! Azon nem zárócsavar van, hanem záró csavarok.(5db)Ha meg záró csavart említ, olyan is van, de én úgy mondanám, hogy állító kereket rögzítő csavar. [kép]
-
vzsryl
nagyúr
Attól függ, hogy hol.
Márkaszerviz Opel-nél nem tudom mennyiért megy, de VAG-nál tudom, hogy kb. 150-200k lenne csak a munkadíj.
Komolyabb szervizekben kb. a márkaszerviz fele.
Kis, egy műhellyel, 1-2 emberrel dolgozó szervizben pedig kb. 50k.+ az alkatrész
Szerk.: Vagy ha ismersz valami otthon, kis pénzért dolgozó szerelőt, akkor töredéke mindnek. Nekem pl. a G Astra-n múltkor volt vezérlés + vízpumpa cserélve, kb. 6 órán át csinálta, hogy a vizet is "beállítsa", és kért egy 10-est a muki.
A Superb-et egy kisebb műhelybe vittem, ott 60k volt csak a munkadíj, de akkor az olaj és minden szűrő cserélve lett. Az alkatrészeket én vittem, csak az olajat nem. -
gban
veterán
Összeget nem mondanék de több óra és spéci készlet is kell az ottani kerekek fixálásához, csak ez 10k nagy kedvezménnyel, vagyis ha nem opeles a szerviz és nincs nekik akkor akár ezt is te fizeted…
Nekem fél éve volt a csere, végignéztem, nem egyszerű azért.
Előtte vagy még vagy már utána? -
Tikakukac
titán
Igen, kell. Hátul terhelve a kerék a dobbetéteket le fogja darálni a francba. Nem mókás, most mivel nyári csere lesz kicsit utána számoltam. 10k a diffi a 60 és a 65 között szett árban nézve. A 2 dobbetét majdnem ennyi amit tönkrevágsz. Nem nagyon éri meg.
Dobfék meg elvben szabályozható, gyakorlatban ez sem nagyon éri meg. Mivel 2 dob kb. a teljes autó életét leszolgálja, cseréld le és a kövi cserénél esélyesen már az autó is megy a lecsóba.
-
gban
veterán
Kormány bőrözött, ez lehetne árulkodó de nem az.
Én 60.000-rel vettem 6 évesen, kintről, garantált volt a km, a kormány teteje totál le volt kopva.
Bal oldala hibátlan, ép, kopásmentes volt. Én ott fogom, 100.000-nél ott is teljesen lekopott.
Szóval ennél a kopott kormány nem mérvadó.
Ha megnézed, próbáld ki hogy gyorsításra (de úgy hogy ne pörögjön a motor, olyankor nem tapasztalni, inkább alacsonyabb fordulaton vagy 5-ösben városon kívül) érzel-e nagyon enyhe rángatást, illetve a vége az amikor nagyon alacsony fordulaton bő gázt adsz és rúg egy erőset.
Ha ez van, az trafósor, mint kiderült nekem már megvételkor betegeskedett.Más hibám azóta se volt, így mást nem tudok mondani hogy mire figyelj konkrétan.
-
Szada85
aktív tag
Az mondjuk mindenképpen elgondolkodtató, hogy ha a találati listát megnézed, a legtöbb, árban körülötte levö autónak jellemzöen 200 ezer km felett van a futása, néhánynak 140 körül.
Nem törvényszerü, hogy tekert ettöl még a konkrét autóé, de ilyenkor - én legalábbis - egy fokkal óvatosabb lennék.Szerintem elsö körben érdemesebb felhívni, megkérdezni magyar-e az autó, ha igen, máris könnyebb a hátterét leinformálni. Plusz ha nem vagy magadban biztos/tapasztalt, megérheti rááldozni a néhány tízezer Ft-ot, és elvitetni egy átnézésre. Szerintem.
-
Tikakukac
titán
195/60 általában drágább és ritkább, ezért mennek /65-re ami meg nem gyári méret, cserébe olcsóbb. Ellenben megrakva a jobb hátsó dobbetétet megeszi a kocsi, tapasztalat. Én kisebb gumiméretet nézném és fogom is, mert a Michelin papucsoknak az idei szezon végére reszeltek.
-
Fulár
senior tag
Szia!Ha még aktuális.Delphi dobokat kap a gép.Tokkal vonóval munkadíjjal együtt lesz a vége
29600 pénz.
Az már egy másik történet,hogy átnézettem az egészet töviről hegyire(amit vásárlás elött kellett volna)és bele kell fektetnem 147 ezer forintot,hogy rendben legyen.Ebben már benne van a fent említett összeg is.Szilentek-stabilizátor rúd-lengőkar-spirálrugó stb stb.Ezek mind katasztrofális állapotban vannak.
De aki olyan nyomorult hülye állat mint én és nulla tudással és tapasztalattal kereskedésben vesz öreg használt autót az meg is érdemli.Jó drága tanulópénz volt nem mondom.És ez még közel sem lesz a vége mert majd cserélni kell az első féktárcsákat is és lassan a generátor is felújításra szorul.
Most már akkor is rendbe rakatom ha száraz kenyéren és vizen kell élnem egy darabig.
A kereskedésekben tárt karokkal várják a madarakat!Az én példám is jó okulásnak!Érdemes benyelni azt a X összeget és alaposan átnézni vagy átnézetni a kiszemelt autót mert szemrebbenés nélkül úgy átba**nak,hogy csak úgy csörög. -
Fulár
senior tag
Sajnos nem győzök mindent egyszerre anyagilag.Az elsők majd jövő hónapban lesznek cserélve.
Még nem tudom,hogy mennyibe fog fájni.Egyelőre csak azt vártam meg ott helyben ha már felajánlották a lehetőséget,hogy megnézzük a tárcsák állapotát és kiderüljön.hogy cserések vagy sem.Holnapra meglesz az árajánlat miután kiválasztottam milyen márkájú és árfekvésű alkatrészt szeretnék.(Vagy majd elfogadom az általuk javasoltakat)
Szerencsére ez egy párját ritkítóan becsületes szerviz hírében áll. -
Tikakukac
titán
Amelyiket kapod az adott gumiban, esetleg lényegesen olcsóbban. A téli szettünk az 185/65-ös. De szerinte ez is amiatt, mert ez volt akciósban. A /60-as ritkább, nem véletlen fut rengeteg G Astra 195/65-ön. Sokkal olcsóbb a méret, amíg nem ülnek be sokan hátra vagy terhelik nem is ér semmi semmibe...
-
cszolee79
tag
Nézd hogy mennyi fogy. Nekem 3+ hónap, 2-3e km csak városban használat alatt gyakorlatilag semennyi. De azért holnap megnézem

Jól sejtem, hogy amióta legyártották a tiéd, még soha senki nem töltött bele szervóolajat?
Az hogy mi az ajánlott, én nem tudom megmondani, én is csak megbízható szaki véleményére hagyatkozok. Ezért említettem a konzíliumot - nézze meg más is, mert az átlag szerviz egyből a legkisebb szopást és legnagyobb bevételt akarja -> kiszedik jó pénzért, elküldik felújíttatni, visszarakják.
-
cszolee79
tag
Olyasmi, plusz áfa (nekem legalábbis azt mondták amikor felhívtam).
Vagy megoldod olcsóbban más szerelőnél. Az hogy xy szerviz azt mondja hogy teljesen szar a kormánymű és fel kell újítani, nem feltétlenül van úgy.Nekem is picit szivárog az olaj, egyik szerviz semmit sem mondott rá, másik szerint felújítás 120e, harmadik (maszek) meg azt mondta hogy ha nem teljesen szar akkor 20-25e + 15e szerelés (szimmeringek, tömítések, miazmás).
Ha van rá pénz, és a konzílium is megvolt hogy tényleg baj van, akkor érdemes rendesen felújítani. Ha "minimálisan szivárog" akkor még nem lehet nagy a baj szerintem.
Legrosszabb ami történhet hogy kiköpi a szimmeringet és kifolyik az olaj, akkor elmegy a szervó.
-
Findzs
addikt
Nekem a barátom csinálta anno jól felszerelt műhelyben.
Csápos emelővel felemelte, rugóösszehúzóval összenyomta a rugót és már kint is volt.
Új rugó ugyanígy be a helyére. 1 oldal nagyjából 10-15 perc volt.
Nyilván ha nincs csápos emelő és oldalanként kell megemelni úgy hosszabb idő.
Egy jó műhelyben percek kérdése, főleg így ha a gátlót kicsavarozzák és nem kell a rugót összenyomni
[link]Gumitányérból elég az alsót cserélni ha repedezett, az szokott hamarabb tönkremenni. Elég drága ha azt nézzük mennyi a rugó.
Mindkét oldali rugót illik cserélni, meg persze a tányért is ha kell.
Meg érdemes megnézni a gumiütközőt is akkor már.(#88566) Fandango
Érdemes kicserélni
Egy kis segítség: [link]
Amúgy azt nem értem minek vették le a lapátokat ha azt a levélvédő (vagy minek hívják) műanyagot nem vették le
-
mohabá 007
aktív tag
-
WZP
aktív tag
Nem kötelező amennyire tudom. Nem akarok nagy hülyeséget mondani... a többiek majd kijavítanak ha tévedek... de azthiszem úgy van hogy főleg régebbi évjáratoknál szeret megkotlani a pumpa, mert nagyon feszíti az ékszíj a tengelyét, és a legegyszerűbb akkor cserélni amikor a vezérlés is van cserélve, mert akkor nem kell újra szétborítani a motort később.
Többiek: köszi a neveket. Megnézem mit lehet tenni

-
beg
veterán
Hátulját hintáztatva nyekergő hang, mintha egy rozsdás rugó szólna? Alul a hátsó híd majdnem közepén, de inkább bal oldalra pozicionálva ott a fékerőszabályzó. Azt fújd be előről, hátulról, oldalról és elhalkul.
Ha kopog, akkor cibáld meg a kupufogócsövet, dobot nincs-e elszabadulva valahol és hozzáér valamihez. Továbbá a törött hátsó rugó is csinál ilyet, az alsó vagy a felső menet tud csendben letörni, nehéz észrevenni. -
trassher
addikt
-
WP14
őstag
A fékfolyadék, mert lényegében az nem is olaj, 10 ezer alatt megáll az ATE, amire én cseréltem, a toronycsapágyból pedig japán ajánlott, aminek darabja pár ezer ft.
Szerk.: Fékfolyadékot csak akkor cserélj, ha értesz hozzá, vagy szakember segítségével, mert az életed múlhat rajta és akár másoké is!
-
WP14
őstag
Régen nekem a V2000 vectrámnál épp fordítva volt, az olajam volt tiszta és a kiegyenlítő tartályban volt ez a mustárszerű anyag, nekem gátrepedéses volt, hengerfej csere lett.
Nem fogy a hűtővized? Mert a rövid távoktól ekkora mennyiségű pára szerintem nem képződik, a betöltő kupakján kissé habosodik legfeljebb. -
WP14
őstag
-
diablo1984
veterán
-
-
trassher
addikt
Nincs mit.
H.R. Etzold - Opel Astra 98. márciustól, Így csináld. Nem tudok belépni onedrive-ra, hogy belinkeljem.Skizz: Azért mondom, hogy ha nem egy összetákolt fos akkor nem lehet rossz vétel. Nem új autó de nem is azt kell várni. Állapotfelmérésen úgy tudom lehet kérni, hogy mérjenek rá a fényezésre.
-
trassher
addikt
Le kell tekerni a kupakot és kivenni belőle a szűrőt. A szűrő alsó része a mérce, azon tudod megnézni a szintet. Legegyszerűbben egy benzincsővel és egy annak a végére dugott tölcsérrel lehet felönteni szerintem.
Skizz: Elég olcsónak találom de látszik is rajta, hogy nem új autó. Szerintem egy szemlét megér + tuti lehet alkudni is belőle. Ha nagy baja nincs és 1M-ért névre el lehetne hozni akkor nem rossz.
-
trassher
addikt
Febi olajat érdemes venned, ugyanaz mint a gyári gm csak épp fele annyiba kerül. Nekem is hiányzott belőle egy kevés, inkább kicseréltem az egészet. Kétféle szervo volt g astrában. Hengeres olajtartály - TRW, maximális feltöltési mennyiség 0,7 liter. Négyszög alakú tartály - Delphi, maximális feltöltési mennyiség 1,1 liter.
zolikaDB: Az is jó.

-
trassher
addikt
Komplett vezérműlánc szett
Vízpumpa
Vízpumpa tömítés
Azért ezek elég távol állnak a 180K-tól szereléssel együtt. Nekem mondjuk szíjas de a contitech szett + fai vízpumpa került 31K-ba + 10K volt a csere munkadíja. -
Petyyyyy
addikt
Az, hogy neki mi tetszik és mi nem, teljesen más asztal. Aki az ilyenen elfintorodik, azt ott kell hagyni. Egy normális szerelő nem akad fenn azon, hogy te viszed az alkatrészt.

Én legutóbb vittem a fékbetéteket, összes szűrőt, izzókat, stb. Egyedül a fékbetétek maradtak dobozban - téves rendelés miatt. Nem volt bennük jeladó, ami kommunikál a BC-vel.
-
Petyyyyy
addikt
Szvsz sokallom. Egyrészt ha a szerelőnek nincs kedvezménye valamelyik autós boltban - bárdi vagy cromax - akkor toll a fülébe. Márpedig mivel ez motor alkatrész így gyanús hogy 48 vagy 36% van rá előbbi boltban. Tehát a maximum 80K-s készletet így ~ 50k (a sajátom esetében ami dízel és csak 36% kedvezménnyel számolva!). Ha neki nincs, keress egy ismerős arcot, vetesd meg vele ami kell. Ezek után nem tudom mi kerül 130 rugóba.

Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S20 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Felsőkategóriás Gamer PC-Számítógép! Beszámítás! X870 /R9 9950X / RX 9070XT / 32GB DDR5 / 2TB SSD
- Bomba ár! HP ProBook 440 G8 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Gar
- AKCIÓ! Honor 200 Lite 8GB 256GB mobiltelefon garanciával hibátlan működéssel
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 128GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
....

Ez már több mint a sok rövid táv hidegben. Szerintem.