Hirdetés
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- weiss: Autó költségek
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Cifu: Űrhajózás 2025 - Összefoglaló írás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Astra H-val se nagyon lehet gyorsulni, csak alacsonyabb fordulaton is van nyomaték, így nem kell, sőt nincs is értelme forgatni. Pl Ford Focus MK1 1.4 mezei 16 szelepes motor, szóval se turbó, se változó szelepvezérlés, se változó szívócsőhossz, se nyomaték...
Kb 3000-től kezd történni valami, igazi délutáni motor, forgatni kell. Mondjuk ezt leszámítva a Focust legalább élmény vezetni (pl futómű, kormány, váltó érzet), ellentétben az Astra H-val, ami kb egy szekér.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Micsurin
nagyúr
De papírforma alapján nagyon alulmotorizált és ahogy nézem az alkatrész ellátása is neccesebb nem? Már ami nem blokk specifikus. Pl csere hidro motort a tetőhöz nem is igen találok utángyártva csak egy két kuli külföldi webshopból.
Néztünk tegnap egy TT-t végül és marha szimpi lenne de tényleg lomha. De banyek az eddig nézett 147, 206cc, TT triumvirátusból az utolsó volt eddig olyan érzés, hogy oké erre gondoltam érzésre. Pont az amit keresek egy vicces kis matchbox amivel könnyű parkolni, pici és mégis bulis.

Csak melóba ingázni (dunakeszi - infópark heti max 2x) kell meg párommal utazni néha néha ha vagy télen lenne kedv 1-2 éjszakához vagy ha nyáron nincs kedvünk a motort málházni. Azt néztem azt a kb 3 sporttáskát vígan el is nyeli ugyan úgy mint a CC.
Kvázi egy elsőautó kettőnknek amíg nem lesz gyerek a következő 6-8 évre.Ha valami nagyobb hangvételű út kell akkor meg kölcsönkérem a céges kopmbi i30-at úgyis családban marad.
Mire érdemes figyelni ezeknél az EcoTec-eknél? Mennyire rohadnak? Mivel ehhez még cseredarabot se találtam.
-
rumos XIII
aktív tag
Na ez! Ez a célom, hogy ekkora legyen a magasság.
Közben találtam egyparkoló autót, aminél gyorsan lőttem 1-1 képet a hátsó rugókról, szemmel láthatóan más.
-
dethroner
veterán
Ez a szervízkönyv megvan neked? Ha igen, el tudnád valahogy digitális formában juttatni?
Ez a FLR 8 LDCU gyertya ha jól nézem csak a pólusok számában különbözik az általam említett FQR8LEU2 gyertyától. Ha így van, akkor meg nem mondhatta volna a szerelő hogy nem jó méret. De a webshopok is az autóra keresve FQR8LEU2 -t dobják ki. -
Gabis
őstag
-
urban racer
senior tag
-
8th
addikt
Eszerint 80-nál forog kb 2300-at ötödikben. Az qrva sok. Nem értem miért csapnak agyon autókat ilyen rövid ötödik fokozattal. Előzni úgy sem ötödikben előz az ember így azt hagyhatták volna nyugodtan sokkal hosszabbra. Az autosala.pl youtube csatornán sok autóról van 130km/h rpm teszt. H Astra is akad köztük igaz 1.6 16v. Elég rövid ott is az ötödik. [link]
-
-
Fandango
veterán
-
davenport
senior tag
A BM lekérdező alapján automata, a képen kézi váltó. Az elején a rendszám gyűrődött. Bácsiautó lehetett, a kérdés az, hogy a a futást és a karbantartást az évekhez, vagy a futásteljesítményhez igazították-e. Azt írja, hogy örökölték, ott azért figyelnék arra is, hogy ne egy a hagyatékból önkényesen kiemelt darab legyen, hanem legyen mögötte egy valós hagyatékátadás is. Az tényleg fura, hogy kinyalja a motorteret, de közben meg nem ezt írja.
A bordónak állítólag gondos gazdája volt, de nulla beltéri kép. A BM szerint 2012-ig 50.000 kilométert ment, utána meg évi 15.000 körül, így jön ki a mostani óraállás.
-
-
Tikakukac
titán
Megkérdezted mire figyelj oda. Leírtam egy egyértelmű hazugságot. Az a motortér és az egész autó atomra ki lett nyalva és szilikonozva. Pont. Ennek az ellenkezőjét írja a hirdető. Ez is tény. Vagy lehet, hogy ők ezt a kiskocsit tartják akkora becsben és járósnak egy Merak SS van inkább. Ez is lehet. Csak egy párhuzamos világban.
Nem tudom neked itt hol nincs kamu, nekem ez így eléggé az. Aki pedig egy ilyen tételen rugózik, ellenben nem említ meg ezer más fontosabb paramétert... onnan vennék mondjuk szalámit, ha hentes.
-
Tikakukac
titán
"Nem egy nagytakarításon és polírozáson átesett darab" meg majd külön tétel lesz a hótálca és társaik. 1 millás tételnél 5 ezer forint az majd külön tétel, mert ő tud azoknak jobb helyet. Áhá, ja.
Szóval ilyenkor arra kell figyelni, hogy be kell csukni a hirdetést tempósan. Az a motortér árulja el, hogy igen, emberünk az első mondatában kamuzik. A többit ízlés szerint egy állapotfelmérővel megnézném.
-
diablo1984
veterán
A miènk ugyanúgy 2004-es bár kivül-belül szürke, ez vidámabb belül. Csak a színètől fosnèk, elèg ha valaki meghúz ès boci mobil lesz, tarka-barka, ha mèg a színazonos elemmel próbálnád, az sem lette olyan színű. Egyèbkènt ha tènyleg patent minden akkor birtoklási kènyszered függvènyèben 1,1m sőt többet is èrhet, sokáig kiszolgál, de azèrt az első sárvèdő-küszöb tövènèl nèzd meg, hogy a humusztól nem rohad-e, másfelè nem jellemző.
Amúgy a miènkben kètszázötvenakárhány ezer km van 800e ft-èrt vettük több mint 1 ève, olaj ès szűrőcserèken kívül egy hátsó fèket kellett rajta csinálni, mert a munkahenger elfosta magát benne. Mikor megvettük ette az olajat, de szelepfedèl+olajteknő levètel ès takarítás után ès az olajszivattyú szűrőjèt, kartergáz csatorna járat ganèzása(el volt dugulva) után 5w30 dexos2 olaj bele ès láss csodát 1 èv eltelt, de mèg egy csepp olaj sem kellett bele. -
diablo1984
veterán
A horpadás az orrán, a jobb első sárvèdő-lökös nyit, színre is mintha világosabb lenne, de ott a tartón volt valami erőszak. A színe is alkualap, bármit kell rajta festeni, sosem fogják eltalálni a színèt, mert akkorát fakul. Motorikusan hidegen IS legyen csendes, se csörgès, se zörgès, se csipogás ne hallatszon. Toronycsapágy kupakját egy csavarhúzóval vedd le, ha rozsdás, akkor az is alkualap. Vízcsövek ha hidegen össze vannak rántva, akkor az a cső elgyengülèsèt, esetleges szèthullását vetítheti elő, kiegyenlítő tartály is legyen tiszta, fekete moslèktól mentes.
-
adorjant
őstag
Én számításba venném az 1.8-at is,jó hosszú váltójuk van,annyit eszik,mint a kisebbek,városban kicsit többet,de legalább soha nem érzed kevésnek.
Lehetőleg Z motorkódosakat nézz,azt javaslom.
Szerencsére óriási a kínálat,biztosan találsz megfelelőt
A dízel nagyon rizikós ebben a korban,ráadásul jóval drágább hozzá az alkatrész is.
-
Pitu
aktív tag
Inkább azt mondanám, hogy könnyen kifoghatsz lestrapált példányokat. Én motorikusan nem vagyok/voltam megelégedve a géppel, de ez eleve 1.2-es.
Kombiba minimum 1.6 ajánlott szerintem. Ha láncosat veszel, kérdezz utána hogy volt-e vezérléscsere (vízpumpával együtt), ill. lehet hallani ha már csörög. Én anno elvittem műhelybe átnézetni vásárlás előtt. -
-
tomyoy
senior tag
ez olyan szinten rozsdas, hogy ilyet meg nem lattam, pedig tanyasi paraszt gyerek vagyok, ennel meg a 100 eves 100as szog is fenyesebb....
nekialtam flexel, meg ilyen bordas korongal, de nagyon durva, ilyen fel milis rozsda van rajta, meg krateresre van rohadva, azota talaltam homokfuvot es valoszinuleg ingye megcsinaljak.Utanna megy ra alapozo meg arany festek...
-
Igen, angol fórumokon utánaolvastam. Sokan ezért cserélik, mert elviselhetetlenül zajos.

De nem is értem. Ez nem egy Swift, mégis mintha traktorban ülnék. Rettenetes gumihang. Valami brutál már városban is. Még ki sem mentem főútra.
Hiába írják nekem, hogy brutálisan fogja az utat, ha megfájdul a fejem. 
A poén az, hogy a Michelin Pilot Alpine-t meg sem hallottam. -
TasiA
senior tag
Én így nem tudom!
A kasztnis/fényező cimborámtól szoktam szerezni ilyen GITT színű pasztát, na az mindent visz, a gépet meg úgy lefogja, alig bír vele. Ezzel viszont vigyázni kell, mert hamar lekopik az is, aminek nem kéne. Otthoni polírozáshoz, ami a lakk kisebb karcait finomítja és fényesít, arra hibátlan a TURTLE termék. 
-
_seth_
veterán
Prattyiker
4990, és még gari is van rá + még két párnát is adnak hozzá. (debrecen)
20 pót fej 1990 ft, a turtle wax original pedig 1800 ft volt asszem, nekem b vectrára ment és minden políroztam vele amit lehet és ment mindenhova belőle de elég volt rá és még maradt is.A gép is bevált, nem melegszik, nem hangos túlzottan, teszi a dolgát és kész

Ahogy csináltam: le lett mosva alaposan, áttörölve, áttörölve ismét utána jött rá a paszta, ahol volt karc vagy sérülés ott jobban odanyomtam ahol nem ott szinte csak a gép súlyával nyomta a fényezést és úgy mozgatam, bevált
Amire nagyon ügyeltem, hogy semmi por, kosz, homok szemcse, madárkaki, préselt bogár ne maradjon a fényezésen mert az össze is karcolja az autót. Egyébként nekem mosások nélkül 4 órámba került... anno políroztam a kadettem is de azt csak ronggyal... hát akkor is volt változás de ehhez képest semmi
Most olyan a fényezés mintha most lett volna lefújva, a felnik is csillognak a lámpabúrák pedig újnak tűnnek
(az első mondjuk nem is régi rajta de a hátsón óriási a változás! olyan mint amikor belakkozzák, hogy csillogjon csak itt nincs lakk
).Képek pedig holnap lesznek

-
TasiA
senior tag
BI-TURBÓ? Azt meg hogy művelték? Bár a Calibra is tetszik, de sajna kevés rajta az ajtó. Nagyon sokáig keresgéltem TURBÓS A Vectrát, de aztán a végén letettem róla. Nem találtam olyat, ami megfelelt volna az elvárásoknak. Vagy törött volt, vagy rohadt, vagy a bele lógott, vagy nem volt klíma/légzsák. Pedig piszok jó érzés rakni a 6.-at és kényelmesen gyorsítani 160-ról

-
milomi
tag
80-120 elég silány.. a nyomaték végedt.. na mindegy .. engem a SUzuki nem érdekel
egy alap VTI honda 15,8 körül tud 160 lóval ... peddig sztem jobb mint a Suzuki ..na de visszaétrve az OPELEKHEZ maradjunk is itt gyári küszöbre keresek a jobboldali 2 felfogató helyét elöntető kis műanyagra
azonal megveszem -
milomi
tag
gyári 150 lovas GSI nek 15,7
.. májusba kiváncsi leszek mien időt megyek és közlöm majd
de ha azt nézed.. ezzel az autóval én minden nap dolgozni járok.. másik a szar Suzukijára milákat költ hogy úgy menjen mint egy GSI alapból... Ő csak versenyre hazsnálja 600 kilóval .. velem meg a GSI .ke.. sajnos.. 1260 Hg ami nehéz.... van a Youtuben 1-2 vidim .. szar képminőség.. GSImilo néven fut.. Chip nélkül 4 személyes téli gumival nézd meg köszi .. -
#TOTTI
őstag
Nekem olyan mindegy már.. csak a rendősrség ne hozzon ki felelősnek..
Hát szivem szerint én is arra venném vagy lehet még a normál totál kár is.. mert elég elcsavarodott néztem a motor is felvett egy kis "energiát".. ami még hozzátehet párszáz ezret.. Nem tudom mennyi az eurotax ára.. de amikor vettem akkor 2.8M volt.. most ha 2.5 ennek a 60%áig lehet javitani azt simán túllépem sztem.. másik megoldás nem opelben javitom de az alkatrészek javát igy is onnan kell megvenniük.. ilyeneket nem is számoltam még bele hogy videokamera.. nem akar zoomolni az ütéstől.. barártnőm "légzsákjait" is meg kell nézetni.. 
-
_seth_
veterán
Nyugeee
Még pár nap... és minden színre lesz fújva... holnap viszem műszakira... most se xenon, se alufelni, se alupedál... visszabarkácsoltam mindent 
Utána pedig ami még lesz:
-első lökös csere egy jó állapotúra, végső esetben ennek a javíttatása bár ez már nagyon kukaérett sajnos. Hátsó lökösön is van ey apró hiba azt is megcsináltatom. Lökösök színrefújása. Tükrök színrefújása, motorháztető javítása és színrefújása (légbeömlő sem marad fehér). Teteje is lakkozva vagy kompletten festve lesz. Ahol esetleg elkezdett előjönni a rozsda ott javítás ismét nagyobb károkat megelőzendő (1 helyen van ilyen egy heggesztés mellett... egy apró kavics leüti a fényezést utána már jön is a rozsda...). Hátsó ívek vágása mert az R14 ET33 6J-s felni + 185/60-as gumi túl széles hátulra de szerencsére csak egy kis barkácsmunka és már jó is lesz és ebből nem is fog látszódni semmi sem. Felkerül a GSi csomagtérajtó is ami le van falazva így a rendszám megy a lökösre... a sima xenon helyett bixenon kerül bele, kap új fehér indexet és új fényszórókat is. Azt hiszem ennyi

-
KrAt
veterán
Köszi
10ból 11 ember hülyének nézne, majd' fél misit rákölteni egy 22 éves autóra
De a végeredmény láttán.. 
Nem a pénzen múlt volna a színre fújt lökös, hanem akkor minden ugyanolyan színű lett volna, úgy nem mutatott volna olyan jól, így élőben full jól néz ki

Jelenleg 1.3 75 ló van benne, egyelőre bőven elég a kb 850 kilós kasznihoz, majd talán 2-3 év múlva mehet bele egy 2.0 16V
De az nagyon brutális bele, azt még nem merem bevállalni 
-
KrAt
veterán
Köszi

Mikor megláttam, hogy tolják ki (lemerítették az akksit
) és mondom ez milyen világos (világosszürke volt a színkártyán
) és ez meg majdnem fehér, de néztem kb 1 percet mozdulatlanul, szótlanul, és semmi kétségem nem volt utána, hogy ez gyönyörű
Így még nem mutat, rajta lesznek a fekete tükrök, első-hátsó fekete lökös, nagyon vad lesz 
Új hozzászólás Aktív témák
- Sanyo akkutöltő + 2 használható akku
- LG 45GS95QX - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Samsung Galaxy S20 Ultra / 12/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Eladó One Plus Nord 2T 5G 8/128GB / 12 hó jótállás
- Most èrkezett pár darab RX ès RTX 8gb vga-k! Számlás garanciás! Kamatmentes rèszletre is!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Kb 3000-től kezd történni valami, igazi délutáni motor, forgatni kell. Mondjuk ezt leszámítva a Focust legalább élmény vezetni (pl futómű, kormány, váltó érzet), ellentétben az Astra H-val, ami kb egy szekér.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Ezek az 1.7 es dízelek DPFesek?
Köszi .
A lökös meg pffff... egy ilyen öreg autónál... mindegy. Alkudd le 990.000-re annyit megér.

Bár megtehetem, nekem is volt, kettő is, és zajos volt belül. Főleg a háromhengeres. 

Hát szivem szerint én is arra venném vagy lehet még a normál totál kár is.. mert elég elcsavarodott néztem a motor is felvett egy kis "energiát".. ami még hozzátehet párszáz ezret.. Nem tudom mennyi az eurotax ára.. de amikor vettem akkor 2.8M volt.. most ha 2.5 ennek a 60%áig lehet javitani azt simán túllépem sztem.. másik megoldás nem opelben javitom de az alkatrészek javát igy is onnan kell megvenniük.. ilyeneket nem is számoltam még bele hogy videokamera.. nem akar zoomolni az ütéstől.. barártnőm "légzsákjait" is meg kell nézetni..