Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonnyolcadik rész - Az újrakezdés
- Lalikiraly: Macbook NEO 2
- Gurulunk, WAZE?!
- MasterDeeJay: Intel Optane M10: mire lehet használni?
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chaser
legenda
válasz
soundsonic
üzenetére
Ezért beszélünk másról. Akinek egy olyan megfelel az összerakja magának, aki nem az vár a steamre.
Sajnos szinte biztos, hogy kellemes árazással nem lepnek meg. Én is örülnék neki), csak sajnos nem reális.
Az a kis gép ha tényleg extra halk és valid a max fogyasztása, akkora méretben és hangban bizony drága összerakni otthon. Szórakoztam már sok mini géppel, és ez az. Ők sztem pont erre a rétegre céloznak a gamerek mellett, akinek nagyobb/hangosabb már nem felel meg. -
soundsonic
aktív tag
A fogyaztás és talán a zajszínt szinte biztos hogy több az épített modellben, a méret egy picivel nagyobb, viszont 930 Dollárért épített egy 50-100%-al erősebb gépet. De a steamos-t nem tudta felrakni rá, csak a bazzite os-t. Igen, értem mit akarsz mondani és nyilván van fejlesztési költség is meg félig saját os, de ezek mellett (én) sokallanám az 1000 dollárt. De természetesen nagyon örülök, ha ikeres lesz, de nekem ár/érték arányban sok lennne, a feltételezett specifikációk tudatában. De követem a témát mert érdekel, és ki tudja.. talán meglepnek az árazással, vagy a hw erősségével..
-
Chaser
legenda
válasz
soundsonic
üzenetére
Vidit később megnézem, akkor releváns ha a méret és a - feltételezett - némaság és a fogyasztás is stimmel.
Azt is nézd, ezen van egy spéci linux és lehet rá bármit telepíteni. Konzol fronton ilyen jelenleg nincs.
Én is szeretném ha már itt lenne és apróért adnák, de irreális elvárás utóbbi.
Nem kell félni attól sem, hogy az új boxot apróért adják ha rá lehet pattintani windowst és ennél jóval erősebb lesz a hw-e.
Én örülök neki, hogy átalakul a mentalitás. Nyilván ennek ára van. -
soundsonic
aktív tag
Sokallom az 1000 dollárt ebből az okból kifoly9lqg is : https://www.pcwplus.hu/pcwlite/nem-akart-tovabb-varni-megepitette-hat-sajat-steam-machinejet-egy-youtuber-380969.html
-
Chaser
legenda
válasz
soundsonic
üzenetére
Pl audacity. Reaper amivel lassan kezdek barátkozni. Kell még később midihez daw, de nem gondolom hogy a Rolandnak gondot okoz lin alá is sw-t írni. Magix is úgy rémlik lin kompazibilis, kár hogy már agyonbonyolított az ui.
A steamet a mac mini ára alá tippelem kicsivel. Biztos nem 100-150e ft-os kategória lesz. Pedig még winnel is elég lehetne nekem, ramért nem sírt - még - semmi a mostani 16gb-tal. De ha nem jön úgy nehéz, játékra meg sztem nem veszek már semmit külön, nem érdekel. -
Chaser
legenda
válasz
soundsonic
üzenetére
Amiket használok/fogok vannak lin alá is, ezek daw-ok.
Pc ez, csak van konzol funkciója) daw-okon kívül még videók összevágására kell, de kb tuti hogy nem fogom megvárni.
Utálom a mac-eket a lehúzás miatt, de a mac mini alap verziója nekem megfelel. Ssd-t meg dobok melé külön. Halk, nagyon kicsi, tudja amit kell, 260-70e körül van most. Ésszerűen nekem ez a legideálisabb jelenleg és lassan kell. Jobban szeretném a steam csodát, de ha nincs úgy nehéz. -
AxBattler
félisten
-
soundsonic
aktív tag
bocs a dupla hsz-ért. Tök jó meg minden, de (gondolom élő )zeneszerkesztéshez használnád, mert vagy én vagyok lemaradva, vagy jól tudom és nemnagyon van komolyabb (népszerűbb?) vst,vsti vagy egyéb nagyon nagy nevü zeneszerkesztők linuxra, de erre talán egy kínai "ócó" minigép is megtenné mondjuk ubuntu studióval ami kifejezetten erre van. Értem azt is, hogy egy pc-hez hasonlítják a stem machine-t de nativan elfut egy creative cloud, vagy egy affinity vagy egy reason, cubase? Van alternatíva, persze, de ezzel kapcsolatban nekem azért még elég vegyesek az érzéseim.. de az irány jó..
-
soundsonic
aktív tag
Nagyon érdekelt volna a steam machine, de attól tartok, számomra túl drága lesz a hardver. Tudom, hogy elszálltak a memória és ssd árak, de 2026-ban nem fog számomra a steam eladni egy olyan konfigurációt ami nem bővíthető (ssd-n és talán a memórián kívül a leírás szerint, bár utóbbiból még nem láttam videót) ami a konzolos generáció előző akármennyi (kb 6-8) év hardvere volt. Nem vitát szeretnék szülni, de azt hiszem inkább fizetek jövőre vagy ki tudja mikor egy új xbox helion vagy Isten tudja hogy fogják hívni ami lejátszik (elvileg) mindent amit lehet, igaz majd dupla áron, de az előzetesek szerint majd 4x erővel mint egy előző generációs konzoltért féláron. Értem és tetszik az irány, hogy a stemaes felhasználok 70% gyengébb hardverrel játszik, de nem biztos hogy nekik is ekkora előrelépés lenne. Az új konzol generáció úgy meg fogja dobni a garafikai teljesítményt, hogy 1-2 év és nem fog tudni a steam machine vele lépést tartani. Szóval sajnálom, mert érdekelt volna úgy 150-200 ezer Forint környékén, de ez egy rossz álom a mai világban. De bizakodó vagyok, a jövőt illetően, és talán egyszer a távoli jövőben nekem is lesz egy steam machine-m, de az nem most lesz. Hacsak a grafikai egység neve nem egy kódnév amit jóval alábecsülünk, de sajnos ez megint csak egy álom lesz részemről..
-
Ha megmondod mennyiert adod a RAMOT (pl) nekik aprilisban, majusban, stb, akkor cserebe nyilvanos lesz az ar

Nem tudnak arat mondani, ha nem tudjak mennyiert kapjak az alkatreszeket. Vagys tudjak, az aznapi es az azt koveto 29 napnyi arat. Erre nem lehet gepet epiteni.---
#3 Depression
meresz es szerintem hibas kijelentes
400$ ps5 vs 800$ steammachine. Hany jateknal jon be a difi?
Multiznal is? Konzolon az is fizetos, raadasul mamar kimondottan draga.
De... mennyit er, hogy cserebe nem aimbotos az ellenfeled?
Mennyit er, h a ps5re 3-4-5 ev mulva is jon az ott jol futo jatek? (8gb vram tuti eleg lesz 3/4/5 ev mulva?)
Zabalod a betatesztelest, early access junke vagy?
Vagy csak day1 AAAAAA++++?
stb stb stb
Nincs ilyen egszeru szabaly szerintem. -
Chaser
legenda
Legyen igazad. Linux alá ahogy néztem elég. Vga a bukfenc, kb bármit használnék vgavgavga, még hangszerkesztésnél is. Az meg biztos marad 8gb és nem túl acélos. Nekem ez így ahogy van szűken-szépen jó lenne, de még erősen idén max ősszel bezárólag. És nem játékra, azt lesz@rom)
-
peet05
senior tag
Az eredeti felállás SO-DIMM 16GB DDR5-5600 laptop memory.
Nézegettem a képeket, de egyelőre nem leltem meg, hogy hol helyezkedik el a RAM (ha nagyon macerás a szerelése, akkor a #11-ben írtakat a RAM cseréről, lehet, hogy nem is olyan egyszerű). Az SSD már megvan:
"Valve did emphasize that it won’t be priced like a console, though, so we’d anticipate higher than console prices. There’s no telling where RAM prices will be when they launch." -
Chaser
legenda
Milymeglepő'. Jah nem. Nyilván nem volt szerződésük, mire felébredtek már mindegy volt. Vártam pedig, de túl nagy volt a csend, kimatekolható volt mi a gond.
Szerintem forrasztott ramos lesz és eleve nem lesz olcsó ahogy sokan képzelték. Ettől még nem feltétlen bukta, sőt. Új árakhoz kell nézni, nem azomerőmű pc is lazán 500e. Ez meg egy cukki' minigép, ha minden igaz kvázi néma, nem eszik sokat. És végre pc-ként is használható a "konzol", os megkötés nélkül. Rég kellett volna egy ilyen. Nyilván nem véletlen, hogy az új xboxot is ebbe az irányba viszik - milyen okosak, le tudták másolni a steam ötletét) -. Az meg durván drágább lesz ennél is. Majd egyszer....ha megjelenik. -
peet05
senior tag
válasz
Citrone39
üzenetére
A fene sem tudja. Akinek van Steam könyvtár, akkor Deck, vagy PC az elsődleges használat. Feltételezve, hogy egy RAM vagy SSD csere nem jelent akkora problémát, így nem tartom kizártnak, hogy ne húzzák tovább a mézesmadzagot, kiadják ezt a verziót (is).
A Machine még mindig PC-ként funkcionál, Steam OS-sel.Akinek csak a bekapcs-használom a fontos, akkor megvárja a "norm" verziót, vagy konzolt vesz.
-
Citrone39
tag
válasz
Carlos Padre
üzenetére
Bareboneként is totális bukás lesz. Csak egy szűk réteg lesz hajlandó saját magától alkatrészeket cserélgetni benne. Az emberek többsége kész gépet vár el.
-
peet05
senior tag
Lehetett volna egy barebone kivitel is (400-500$). Akkor mindenki kedve/pénztárcája szerint RAM/SSD bővítést elvégezve már birtokolhatná a gépet.
-
-
Bleccs
tag
Az új kontrollert mi tartja vissza? Arra várok mióta bejelentették...
-
.LnB
titán
Ha végre nyilatkoznának egy árat, szerintem rögtön meg tudnák ítélni a keresletet.
Új hozzászólás Aktív témák
- Mi lesz a Facebook fiókoddal, ha meghalsz?
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- 3D nyomtatás
- Múltidéző, bézs toronyházakkal villant a Thermaltake
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- XPEnology
- Xbox tulajok OFF topicja
- sziku69: Szólánc.
- Le Mans Ultimate
- További aktív témák...
- Legújabb Thinkpad T14 gen6 - Bontatlan + magyar! - Core Ultra 7 255U - 16/32GB - 512GB - Gyártói gar
- 96GB DDR5 ECC RDIMM 5600MHz szerver RAM
- Eladó AMD Ryzen 7 9700X, RTX 3070, 32GB 6000MHz DDR5, 1TB M.2, 850W +80 Gold Gamer PC!
- Dell Latitude 5411,14",FHD,i7-10850H,16GB DDR4,512GB SSD,2GB VGA,WIN11
- Dell Precision 7720,17.3",FHD,i7-7820HQ,16GB DDR4,256GB SSD,P3000 6GB VGA,WIN11
- Samsung QM55B 55" UHD 4K LED Signage Reklámmonitor 27% ÁFÁS
- Workstation bazár - Dell, Lenovo - számla, 6 hó garancia
- 27% - Számítógép! i7-4790 / GTX 1660 Super / 16GB DDR3 / 500GB SSD / 500w
- Yenkee YMC 1030 Mikrofon Kit (mikrofontartó kar, kábel, stb.)
- Dell Optiplex 3020 MT,i3-4130,8GB RAM,128GB SSD,WIN10
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Még mindig nem tudtam dönteni, hogy érdekel e a steam machine, vagyis érdeklene, de az ára nagyon nagyban befolyásolni fogja. Linuxos dawokat nem ismerem annyira