Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- weiss: Autó költségek
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Cifu: Űrhajózás 2025 - Összefoglaló írás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
mephi666
nagyúr
...hát ezt se 60 ló hajcsa
nem semmi hangja van, azt biztosui: bömös a végén elég nehezen kapcsolt, hogy illene elállni az útból

-
haddent
addikt
válasz
trassher
üzenetére
Na azaz, 2T olajat mondott

De miben jobb az Ukrán?
gban ez a jóember ezt is mondta. Lehet, hogy tisztítja, de fel is fűti piszkosul, ha belegondolsz ennyi erővel nitrot is nyomhatnál bele aztán legalább még jobban is megy

Na egy kicsit komolyabb téma: öregjány F astra megvolt a vezérléscsere, olaj, olajszűrő, légszűrő, pollenszűrő, fékolaj cseréje, gyertya csere stb.. illetve átvizsgálása minden rendben találva semmi probléma nem jelentkezett. Köszönhetően éles hallásomnak és rendkívül fejlett
paranoidérzékeimnek én még mindig hallok egy-egy "félreütést" a mociból néhány másodpercenként. De csak alapjáraton. Ha picit is feljebbnyomom akkor nagyon szép a hangja, húz is, jó is.
Érdemes ezzel törődni? Mindenki szerint( értsd: hivatalosan Opel Délpest márkaszervíz) rendben van
-
trassher
addikt
-
gban
veterán
válasz
haddent
üzenetére
Szerintem nekem meg azért maradt tiszta a motor mert sokáig évente 4-5-több alkalommal Ukrajnában tankoltam.
Írtam korábban, néha benzinszaga volt az autónak, pl. leállás után, jellemzően ugyanannál az olcsóbb, de a kintiek szerint nem rossz kútnál tankolva.
Gyanítom, nagyobb arányú volt az etanol benne, ezért volt szag, és ez egyúttal tisztította is a motort.
De néhányszor itthon is tankoltam 1/3 arányban etanolt korábban, csóróbb időkben. -
haddent
addikt
Tankolásról is volt szó itt a minap eszembe jutott, hogy mit mondott a szerelő nekem: minden telitank után adjak egy-két deci Stihl motorolajat (a piros lötty) hozzá, mert hogy itthon szar minőségű a benya.
Adjak? ne adjak? Néha úgyis "átmosom" egy prémium 100-as Omw nitro benzinnel, elég az? Nekem kicsit hülyeségnek hangzik dehát ki tudja.. -
gzbotii
nagyúr
válasz
gzbotii
üzenetére
Elvittem egy szerelőhöz, aki annyit tudott megállapítani, hogy sok üzemanyagot kap.
Mivel nem ODB-s csatlakozója van, holnap mehetek egy tesztre, egy másik műhelybe.Ami érdekes, hogy indulás után ma is csinálta az első 500m, utána minden okés volt (persze nem volt az igai az ereje)
-
zolikaDB
veterán
Ha befújom az ablakot a prelix-szel... Az hótt prelixes lesz, és nedves... Ez rá fog száradni annyira, h ne vegyem észre?
-
trassher
addikt
válasz
haddent
üzenetére
Nekem párna meg hasonló dolgok nem kellenek amik csúszkálnak, kalamolnak az utastérben. Még a kulcsaim is úgy vannak berakva a hamuzóba hogy ne csörögjenek.

AMD Power: Párás, hideg időben kicsit mindig lehúzom az ablakot míg nincs fűtés így a légáram gondolom kivinni a felesleget.

-
haddent
addikt
válasz
trassher
üzenetére
Nekem csak kis apró 200 milis Prevent van, de ezzel a szélvédőt és a 2 első ablakot átfújtam 2x, valamint egy szélvédőméretű fürdőszobatükröt 3x és még alig fogyott érzésre/rázásra. Szerintem nem tudsz olyan aprót venni, hogy ne tudd 1x körbevinni az egész autót szép alaposan.
Az a baj ezekkel, hogy hát ez sem olcsó na
Ez a 200ml volt 600Ft, 2 párna 2500Ft és mindkét termékre azt írják, hogy páratartalomtól/igénybevételtől függően 1-2 hétig tart csak. Meg nem csak az ára, de erre mindig figyelni hát.. Én nem hiszem, hogy tudnék. -
gban
veterán
válasz
AMD Power
üzenetére
Lecsapódik a kezelt üvegen is. Csak nem látod. Mert ott vízcsepp formájában lesz, amin átlátsz, nem pára formájában.
Olyan szert még nem találtak ki amitől a levegőben marad a víz akkor is ha már nem fér el ott
Balcsi: szerintem le tudsz, de nem éri meg.
Sem időben, sem kockázatban (veszélyforrások + fotó), és talán fogyasztásban sem. -
haddent
addikt
válasz
AMD Power
üzenetére
Én most egy flakon Prevent páramentesítőt kaptam ,kerestem a márkát amit írtatok, de csak ez volt meg valami teknősös hülyeség
Kipróbáltam, és még fürdőszobatükrön! is egész kiválóan hatott pedig ott azért ipari mennyiségű gőz és pára van egy pár liter forróvíz után. Befújtam az F -eset is, nem töröltem le, kiváncsi leszek 
-
AMD Power
titán
-
AMD Power
titán
Ma 5-re vizsgázott nálam a Prelix páramentesítő.

-
AMD Power
titán
válasz
haddent
üzenetére
Szép lett de nem olcsó az biztos.
Évente 1x belefér ,de én inkább tökölök vele egy 2 órát. Persze ilyen szépre nem tudod "házilag" megcsinálni.Jó persze egyszer-egyszer belefér egy ilyen, de rendszert nem csinálnék belőle.

Nyugodtan. Ártani nem fog neki a fékolaj sem. Mindenki azt mondja ,hogy ezekbe váltóolajat nem kell cserélni. Én most tavasszal azt is fogom cserélni a kocsiban.
-
haddent
addikt
F Astra 2001, olajcsere esedékes (sőt késett 2 hónapot), szűrők cseréje is, műszakija is lesz a nyáron. 140.000Km van benne, értelmes, sajnos túl kímélős és városi használatból. Vezérléscsere még nem volt sosem. Most az utóbbi napokban az alapjárat valahogy tud kicsit zötyögős lenni (mondjuk a hidegben még a másiké is eleinte). Ebben az opel szervízakcióban beneveztem egy vezérléscsere meg minden ilyen hasonló dolog cseréjére. Mit kérjek még? Fékolajat is mert akkor már miért ne?
-
Declare
őstag
Ezen multkor is fennakadtam, de ha jol emlekszem nem oldodott meg a kerdes
Miert szed fel dzsuvat a tankbol ha keves a benzin? Abenzint a kocsi a tank aljabol szivja, függetlenül, h mennyi benne a benzin....max, ha ilyen olcso kutas vizes benzint tankol az ember akkor esetleg a tetejen lebegö vizet szivja be?
de akkor mar nagyon nagyon keves benya kell legyen benne 
-
gzbotii
nagyúr
válasz
Markizmark
üzenetére
Mindig MOL-nal tankolok, 95-ost.
Akkor szerintetek lehet a benzin is? Tankoljak bele 20L es probaljam meg?
-
gzbotii
nagyúr
Na, szóval adott a '95ös B Corsám.
Most elindultam vele, kb 1km megtétele után kinyomott kuplung mellet kezdett az egész autó remegni.
A fordulat nem esett vissza, egyszer arra is ránéztem, de többnyire másra figyeltem. Aztán menet közben is kezdett verni valami...
Összeszorított fogakkal, elindultam haza, majd egy 200m után már nem vert semmi lent. Elindulásnál (Stop, átjáró) pedig nagyon erőtlennek hatot. Végül, haza fele félúton, szinte teljesen tünetmentes lett.Ötlet, hogy mi lehet és ez mennyibe fog nekem fájni?
-
haddent
addikt
-
AMD Power
titán
válasz
Declare
üzenetére
Ennyi! Szóval innen is látszik ,hogy nem a technikával van a gond. Szerintem ha az ember ésszel használja az autóját, lehet bármennyire is új, sok sok üzembiztos km lehet vele menni. Nem csak a "régi" autókkal. Sok okos telefon van, okos óra, okos hűtő , okos autó... Csak okos ember nem jár mellé.

-
trassher
addikt
válasz
gzbotii
üzenetére
Sajnos ez ez ilyen játék. Legjobb eset amikor barát, ismerős autóját tudja megvenni az ember amiről tudja hogy vigyáztak rá. Rettenet sok eladó fost látni, könnyű beleszaladni 1-1 leélt példányba. Ez mind mind abból ered hogy nincs tárgykultúránk és az autó az emberek 99%-ának annyit jelent hogy egy bódé amibe beülök és megyek, nekem legyen jó.
-
gzbotii
nagyúr
-
Declare
őstag
válasz
gzbotii
üzenetére
Igen ez ilyen

Nekem is az egyik idösebb kollegamnak egy a6 avantja van 2.5 ös tdi, 4-5 eves lehet. Ha együtt megyünk valamerre es hidegen beinditja majd olyan erzeketlenül tapossa a gazt azonnal....nem pörgeti üveghangra, hanem tudjatok, olyan erzeketlenül vezet, kb padlogaz vagy semmi, persze 5. be 50 el, varostablanal meg padlo 1200 as fordulattol a hideg dizelnek...nincs is annal jobb....jah tök veletlenül egyebkent 2 havonta biztos, hogy szerelönel van par napot......de hat ugye szarfosauditurbodizel

-
mephi666
nagyúr
válasz
AMD Power
üzenetére
én inkább szeretem megpörgetni helyzet függvényében a fülemnek "széphangú" tartományban
lehet írtam már, de az első időszakban még frissjogsival a céges 1.4+1.6 dízelek után fura volt vezetni a gépet... nagypapásan is vezettünk és csúnyán reagált a pörgetésre: 2esben 20-30 között már üvöltött, 3asban 40nél csúnya hangja volt... aztán kezdtük egyre többször megjáratni és megszépült a hangja... meg mintha kicsit jobban is húzna... 2esben 40nél szépen szól, ugyanígy 3asban 70nél... fölötte kezdene egyre jobban hangosodni (meg enni)ui: 6ért mondott közeli bontós fordulatszámmérős órát... ideje lenne beszereznem végre egyet

-
haddent
addikt
válasz
Declare
üzenetére
Mindegy felejtsük el
Viszont engem már régóta izgat a dolog, hogy itt "szívóbenzinesekről" beszéltek többen. Nem injektorosak ezek már mind? Mármint a rendes, igazi szívó már nagyon, nagyon régi kell legyen, nem? (Nem kötekedés csak én úgy tudom még az F astránk is injektoros már és az se mai gyerek) -
Declare
őstag
válasz
AMD Power
üzenetére
Ennyi.

(#36339) mephi666: fordulatszammerö nelkül nehez
azt Neked kell erezni, hogy hol huz hogy huz, milyen a hangja....de ha rendben van müszakilag, en azt mondom pöröghet nyugodtan ha kell....azert linkeltem a görbeket, a szivo benzinek a fordulat szam tartomanyuk vegen hozzak a legnagyobb teljesitmenyt.(#36340) haddent: Semmit nem bizonygatok tovabbra sem
Mindegyik hasznalatfüggö...en kb 350k hufot sporolok evente a dizellel....ennyi
Aki sokat megy vagy sokat autopalyazik dizelt vesz ha valaki keveset, kis tavokat, olcson, megbizhatoan akar autozni szivo benzit. En csak annyit irtam, hogy ha a kis 1.2, 1.4 turbosak masszivabbak lennenek hosszu tavon en nem bannam ha a 2.0 alatti szivok eltünnek, mert egy 1.4 tsi az kb egy 2.0 sziv dinamizmusat hozza.....2.0 alatti szivobenzinek, kasztni függöen halal unalmasak....nagybatyamnak meg regen volt 1.4 pont ilyen h astraja (nem gtc) hat annak a dinamizmusa 10 es skalan 0....utana volt 1.8 volvo s40....legyen mondjuk ugyan ez 1 pont....turboval megfejelik azonnal lesz nyomatek es dinamizmus.......persze minel bonyibb valami annal rizikosabb, de akkor klimat se kell venni, az is hibafaktor
de mielött leirnad, semmit nem bizonygatok, teljes mertekben szvsz a dolog, mindenki az igenyeinek es penztarcajanak megfelelöen valaszt autot...jo esetben...rossz esetben beall az A8 al a panel ele 
-
AMD Power
titán
válasz
mephi666
üzenetére
Ez nálam is nagyjából így van. Bár nekem sajnos van egy olyan vezetési rossz stílusom ,hogy néha alul váltok. Engem is az zavar nagyon ,hogy nem látom mikor mennyit pörög.

haddent Én is inkább a te véleményedet osztom. Itt van tesóm egy 15 éves TDi Toledo II. Ami a legjobb dízelek közé tartozik amit valaha legyártottak. Ő is elég sokat megy vele. Van ,hogy havi 3e. De mióta megvan, volt benne kettestömegű csere , turbó felújítás , most lehet ,hogy porlasztó csúcsok is problémások. Ez még nem biztos. Ezek a régi dízelhez is horror összeg az összes! Brutális % kedvezményekkel is egy csőd.

Hozzáteszem kurv* menni vele. Megy mint az állat (150Le 3xx Nm) nagyon jó karban van tartva.
-
haddent
addikt
válasz
Declare
üzenetére
Még mindig azt érzem, hogy feleslegesen bizonygatsz, mert elbeszélünk egymás mellett. Itt annyiról van szó, hogy turbo nélküli benzin és (turbo) dízel közt ma már olcsóbb a szervizköltség, kevésbé kényes a benzin és sokak, köztük én is, inkább fizetek havonta egy kis összeggel többet üzemanyagra, mint "hopp váratlan 200 ezer" és ez még csak nem is motorhiba, csak a turbo kényeskedik. Még egyszer mondom, ez turbo nélküli benzin vs. turbo dizel. Nyilván nem is fair az összehasonlítás, de ettől még megtörtént.
A másik a turbo benzin vs turbo dizel. Na itt már (szerintem) egyértelműen megint a dízel, nekem inkább az kéne e kettő közül.
Harmadik a turbo nélküli benzin vs turbo benzin itt meg attól függ mire kell, de megint inkább a turbo nélküli.Én értem, és elhiszem, hogy neked meg sokaknak jól tartja magát a turbo, de én személy szerint ettől még félek tőle és nem ez nem alaptalan sajnos, ennyi. Legalábbis én nem fikáztam semmit/ nem akartam, hogy úgy hangozzon

-
mephi666
nagyúr
válasz
Declare
üzenetére
...szép, de én félek tőle hogy a mi c14nz-nk mennyire sírna 6ezres fordulatnál

tényleg, akinek ilyen van, az hogy használja? én ha pörgősebben megyek pl főútra felhajtásnál, akkor 2ben kb 40ig, 3ban kb 70ig, aztán 90nél felrakom 5be... ha pedig városban nyugis tempóval, akkor már 30nál felrakom 3ba, 40nél 4be... (nincs fordulatszámmérő)
előzésnél vagyok kicsit bajban, mert ha pl 50nel haladó kocsit kell megelőzni, az sima ügy 3ban, viszont ha 70nel haladót kellene, ott 3ban már van hangja becsülettel, 4ben pedig alig gyorsul... sajnálom szegénynek kitaposni a belét 3ban ...pedig elvileg gyorsulna ott 90ig is lazán

-
AMD Power
titán
válasz
Declare
üzenetére
Amúgy igen! Nem az autók szaro* hanem , a tulajok suttyók. Ezért is van ez a sok roncs a világban.
Egyik promoteremnek van egy 7 éves Suzukija. A másiknak meg egy 5 éves SX4. Valahogyan elkezdtünk beszélgetni a téligumikról. Kérdem nektek milyen van fent? Azonnali válasz mind a kettőtől. A gyári téli van még rajtuk. Mondom mert? Mert drága rá a gumi. Én erre persze eléggé kiakadtam! Mondom drága Suzukis barátaim miért nem vesztek olyan autót amire van pénzetek gumira!?!? Mert mondom vagányok vagytok a 5-7 éves autótokkal de gumira meg nincs pénzetek. Szánalmasok vagytok.... Az olajcserét már meg sem mertem kérdezni.

-
Declare
őstag
válasz
7Sony7
üzenetére
Teljesen igy van. En pl elözesnel 2500-3000 közöttig valtok vissza.
Az hogy hol van a nyomatek es az mekkora az egy dolog, hogy mennyi a loerö az egy masik dolog es a max teljesitmeny meg egy harmadik. Ezek együtt a fontosak
Ez pl az 1.7 cdti nyomatekgörbeje

Ez meg a szivo 1.4 benzin.

Egyebkent turbo nem turbo, benzin nem benzin, meghatarozo, hogy ki hogy törödik a kocsival....en pl tudom, hogy hosszu autopalya menet pucolja, jo neki, de cserebe olyan olajat kap, amire azt gondolom, hogy a legjobb, turbot autopalyas meghajtas utan hütöm, hidegben picit melegitem....aprosagok, de ezeknek nekem is utana kellett neznem....de a turbo sem egy ördögtöl valo, nem kell azt normal esetben hütögetni, meg idegeskedni töle, meg ahogy mondtam, ha 200k km utan bedobja a kulcsot is 90k körül felujitjak, vagy legroszabb esetben 200k ujonan (nekem pl).....atlag Magyar futas mellett ezek nem eves költsegek

Aki csak üti vagja a kocsit (nagyon sokan egyebkent), sporol mindenen, azok gyilkoljak a turbokat, elsö sorban es azert van ennyi huhogas....Jozsibacsi lecsereli a trabantot egy 1.2, 1.4 tsi re, aztan fogalma sincs semmiröl, ugyan ugy hasznalja, utana meg megy a köpködes, hogy rakat szar.... de persze nem csak ö a hibas, hanem el is kellene magyarazni neki, hogy Jozsibacsi, ez mar nem trabi, komfortos, kenyelmes, jol huz, de cserebe törödni kell velle es nem jo ha 5 evente öntök bele friss sültkrumpli sütesben elhasznalt olajat pl.....
100% ig biztos vagyok benne, ha itt is pl akik forumozunk, közöttünk kiosztanank kisköbcentis turbos autokat, tesztelini az elettartamot, stb., akkor a meghibasodasi arány töredeke lenne, mint az atlag statisztika.....
-
7Sony7
addikt
Üdv Srácok. Én is belevau, ha nem baj.

A turbóval csak annyi baj van, hogy manapság spórolnak az anyaggal, és nagyon kihegyezik a gépeket, hogy olcsóbb legyen.
Az én TurboDiesel autómban óra szerint 300000 km nél, de a valóságban 400000km nél lett szétszedve a turbó, hogy biztos tiszta trutyi már. Ennek ellenére hibátlan állapotban van, de fontos hozzátenni, hogy ebbe még van anyag, 18 éves.
Hűteni valóban kell, de külső hűtövel semmit sem érsz, a forgórész kerámiacsapágyának kell visszahűlnie, de nem normál üzem után, csak ha hajtva volt a gép, akkor is 20-120 mp. Eddig kell járatni alapjáraton, mire az olaj visszahűti, annyira, hogy már nem lesz baja.
TD -t nyugodtan lehet a max nyomaték fölé vinni. Nálam az 2400rpm. Max teljesítmény pedig 4400rpm nél van.
Többször elérte már az 5000rpm -et is, köszöni jól van. Természetesen normál esetben bőven elég 3500 körül váltani, ha sietek, akkor is. Az alacsony fordulaton meglévő max nyomaték miatt, ha váltás után 2500 ig esik vissza a fordulat, onnan már jól húz.Párára: Tudom, hogy sokba kerül, nekem sincs, csak a cégesben, de Állófűtés! No pára-No para

-
gaborh
aktív tag
Sziasztok!
találkozott valaki olyan jellegű problémával, hogy az ablaktörlő lapát a törlés végén nem az alsó pontot áll meg hanem a fentebb. Amikor leveszem a gyújtást akkor vissza tudom tolni az alsó pozicioba. Amikor ráadom a gyújtást felugrik a lapát. Másik gond. Amikor bezárom a kocsit akkor a hátsó lapát végez egy fél törlést majd ott meg is áll. Amikor ráadom a gyújtás töröl egyet. Ez egy opel astra g. -
Bati0501
őstag
válasz
Declare
üzenetére
Igen,persze,sztem is,de írtam is: Csak ha van ~ két milkád egy autóra,akkor próbálod kiválasztani a lehető legjobbat,hagyva pénzt a különböző ktg-ekre...

Elhiszem,h nem csak 100e-et bír,csak azért mondtam,mert jó párszor olvastam már,h ekkora futásteljesítmény mellett már volt,h előjött.
És mivel mi mondhatom,h csak városban használjuk az autót,szegény olyan,mintha vmi tesztpályán menne: indul,megáll,ajtó kinyit-bezár,motor ki-be,kátyúból ki-be....
Illetve ahogy írtam,keveset megyünk,de azt így,ezért a diesel alapból kiesik,a turbósok meg azért,mert annak sem jó,ha egyhuzamban csak pár km-t van használva,aztán megállásnál hűteni is kellene....(nem tudom,h mennyire nehéz,de utólagosan be lehet építeni turbóhűtőt,ami úgy működik,mint a normál hűtő a kánikulában egy hosszú út után: a motor leállítása után bekapcsol és hűt)
Igen,azonos köbcenti szívó és turbós változatban ég és föld.
Pár napja a faceliftes Focus II után olvasgatok,mindenhol szinte csak és kizárólag jókat írnak róla,erről is olvastam egy cikket,h 280e km után kvázi semmi baja a diesel motornak.
Ennyit tesz,ha autópályán szedte össze ezt és nem a városban... -
Declare
őstag
válasz
haddent
üzenetére
Tenyleg nem ertelek

Hogy jön ez ide?
na akkor tisztazaskent:1. Vilagos, hogy dizel az hosszutav futo auto....egy szoval nem irtam, hogy i love dizel, mert az mennyire kiraly
. En dizelt vettem mert nem megyek nagyon sokat, de annak javaresze autopalya...ott csak egy 2 lityi/100 km különbseg + az 50 ft/l -el olcsobb dizel miatt nekem ha nem lesz olyan pechem, hogy evente turbot es kettöstömegüt kell cserelnem, akkor ezzel egeszen sokat nyerek.2. En azt irtam, hogy aki kenyszerböl az autovetelkor a penze nagyreszet elköti, az nyilvan ne vegyen turbos autot (se dizelt, se benzines). Szivo benyaval a varatlan kiadas eselye a legkisebb, illetve nyilvan a vezetes elvezeti erteke is (nem a pörgös sportos japanorkrol beszelek, most a kis köbcentiröl, mondjuk 2.0 ig). Ezert irtam, hogy egy azonos köbcentis, pl turbo benzin 1.4 vs szivo benzin 1.4 az köszönö viszonyba sincs egymassal, a turbonak köszönhetö nyomatek miatt. Ez plussz elvezet+penz+riziko

-
haddent
addikt
válasz
Declare
üzenetére
Hát csak kicsit ellentmondásos a dolog még így is, mert dízel csak gyakori nagy(obb) távokra, ekkor viszont könnyen összejön ám az az x km amikor cserélni kell a turbot, kettőstömegű stb.. Ne értsd félre, nem leszólom a dízelt, épp azt mondom, hogy a szervizelés költségben most a sima benzin a legiolcsóbb, aztán dízel (ebből talán nincs is turbó nélküli már?), majd a legrosszabb sztem. a turbo benzin lehet.
De persze, hát még szép, hogy előnye is van. De az űrtartalom sokat nem mond el magában, a lóerő inkább. És (nekem) egy azonos lóerő, kissebb űrtartalmú turbó kevésbé kéne, mint egy turbo nélküli batár. -
haddent
addikt
válasz
AMD Power
üzenetére
Mondjuk ez az 1.0 turbo pont ebbe való szerintem. Miniatűr városi kis kocahergelő, mégis van benne erő. Ha lerobban felszállsz a kékbuszra mert ezzel nem fogsz 1000km -ekre kivánkozni

Declare nézd nekem dízeled van, neki/em/ünk benzin, nyilván nem fogja egyikünk sem azt mondani, hogy ja de az éri meg jobban!
De nem is vita kérdése ez, megvan mindkettőnek a helye. Ha jól szedegettem fel az infomorzsákat te országokat átszelve autopályázol egész gyakran, na oda pont a dízel érheti meg jobban esetleg. Nekem nem érné meg, mert csak a fogyasztást tudnám előnyként felsorolni de az megy hát nemtom... nem kötelező a 3.0 A8 Audi aztán akkor lehet fizetni a benyát is azért 
Egyébként mentem én 1.4 turbo dizellel és persze, jól megy, de engem pontosan az zavar amit te előnyként említessz, hogy akkor jön meg a bika amiko a turbo felpörög ez pedig számomra pont nem volt dinamikus -
Declare
őstag
válasz
Bati0501
üzenetére
Azert mondjuk az szvsz alap, ha van x ft megtakaritasom, akkor nem veszek x ft ert autot....mint irtam, nyilvan nem vonatkozik ez arra, ha kenyszer helyzet van es kell az auto es nincs több zseton....viszont akkor persze nem kell turbos autot venni, hanem egyszerü szivo benzin...viszont egy turbo baromi sokat ad dinamizmusban az autonak
szoval egy 1.4 szivo, meg egy 1.4 tsi az eg es föld.turbo, kettöstömegü nem 100k km bir azert
az hogy az en kocsimban pont szeria hiba ezzel a valtoval, h a kettöstömegü 140k km körül szetesik, az mas kerdes, az a kössz opel kategoria....de pl itt nalunk a ceges a4 es audi mar 280k km el van, 8 ev körül es nem volt eddig semmi baja....a turbon hallatszik, hogy annak kell lassan egy felujitas....de ceges kocsi es 280k km
, de persze ezekben a riziko benne van, ezt tudni kell.A km hez meg azert irtam, mert ha valaki mondjuk 4-5 evente lecsereli az autojat az nem fog tekergetni, de mi is egy esettöl eletekintve ugy adtuk el a kocsiainkat, hogy uj auto volt, majd mehirdetük. Azaz a km nem manipulalt. A msodik 3. tulajdonos mar joval nagyobb esellyel tekeri, meg 8-9 evesen mar szervizkönyvet sem var el senki...3-4 eves kocsinal meg igen...meg könnyen kinyomozhato a szervizhatter stb....ergo 3-4-5 eves kocsi, elsö tulajtol meg joesellyel valos. 6-7-8+ eves kocsi 2-3-4. tulajtol joesellyel valotlan.
Jo igaz, a 2015 meg azert nem egy lefutott ev
ezt beneztem.De a magyarorszagi atlag futas teljesitmenyt ne a 3-5 eves golfokbol vond le
az a tipikus cegauto kategoria...de mondjuk ahhoz kepest nekem is meglepö azert az arány. -
AMD Power
titán
Nah ez az Opel ami nekem nem jön be.
Csinos, csendes, kicsi kocsi - Opel Adam Rocks teszt
Opel Adam Rocks 1.0 Turbo teszt -
törölt tag
válasz
trassher
üzenetére
Azt olvastam hogy nem minden esetben kell műbizonylat, ( ez egy friss jogszabályi változás). A bontó ad típusazonossági papírt ami elég a műszakira. Első műszaki után pedig semmilyen papír nem szükséges, mivel bekerül a forgalmiba.
szerk: ha fel van szerelve nem is vagy köteles levizsgáztatni, mivel kerékpár szállítóhoz is használható.
-
trassher
addikt
válasz
üzenetére
Csak erre a beszélgetésre tudok utalni aminek fültanúja voltam ismerős autósboltjában.
Horgot akart az ügyfél, megmondták mennyi az ára. Mondta hogy ennek a feléért van bontott.
Ez eddig oké de melyik bontó ad műbizonylatot egy bontott autóról származó vonóhorogra? Műbizonylat nélkül pedig nem megy át a műszakin.Szerk.: Akkor az a biztos hogy megkérdezed egy vizsgaállomáson hogy jelenleg mi erre a szabályozás.
Nekem szerencsém van mert a kocsin van horog, forgalmiba bejegyezve. -
törölt tag
válasz
trassher
üzenetére
De milyen papír? A bontós papírért nem kell külön fizetni, adják a horoghoz. felszerelés meg az újnál is pénzbe kerül. Ne érts félre, építő jellegűnek szánom a vitát. ha van benne tapasztalatod kíváncsi vagyok rá !
Számításaim szerint 30 ezerrel olcsóbba kijövök bontottal. Szerkezetileg hibátlant vennék (ezt a bontósnak is garantálni kell, meg én is megállapítom szemrevételezéssel) egyedül az esztétika más, de én lefestem úgy hogy nem mondod meg bontott-e
-
Bati0501
őstag
válasz
haddent
üzenetére
Igen,ez tényleg így van.
A Sportverdában láttam egyszer,h elmentek egy motorfelújító műhelybe,ahol megkérdezte ez az érdekes műsorvezető a műhelytulajt,h mit gondol a downsizing-ról és hát az ara mindent elárult,meg aztán ki is mondta...
Azt mondta,h nem megbízhatóak hosszútávon-összefoglalva.
És ő is utalt a nagy amcsi motorokra,h azok még mindig mennek...(de azért nem 12l-esek azok sem-az már repülőgép motor
)
És megkérdezte tőle a műsorvezető,h ő/ők mit szeretnek,mekkora motorokat.
Azt mondta,h a legalább 8000 ccm-eket. (
)
Nyilván ez már megint túlzás,de nem is úgy mondta,h ekkora motorok kellenének autókba,csak ezek a böhöm nagy vasak aztán nem akarnak szétesni,bárhogy bánjanak velük.Mi is inkább vennénk egy Mazda féle 2 literest-használtan meg pláne-,mint egy 1.4-es (1.2-ről nem is beszélve) turbósat.
trassher: Azt értem,de h "minden második" az legyen.
Na mindegy,kajtatni kell... -
-
Bati0501
őstag
válasz
Declare
üzenetére
De éppen ez az,h a dieselnél esetlegesen felmerülő költségek miatt alapból elvetjük mi a diesel autók nézegetését-illetve ahogy mi használjuk az autót,arra nem is kell/jó a diesel.

Am persze,utánanéz az ember.Csak ha van ~ két milkád egy autóra,akkor próbálod kiválasztani a lehető legjobbat,hagyva pénzt a különböző ktg-ekre,de ha ezt úgy csinálnád,h tudod,h a turbó ~100e km környékén kuka,kompresszor nem tudom,kettőstömegű is vhogy 100e környékén (ha automata,akkor a ktg 2-3 szorzót kap),kuplung is sanszos,főleg,ha már leveszik a váltót...szóval ha így nézzük,akkor vagy 1 misiért veszel autót- az előbb néztem,még a rendesen összetörteket is drágábban adják(VI Golf Variant), vagy gyűjtesz még,h legalább 3 misid legyen,h két milkás autót tudj venni.
Sztem nem logikus.Nem tudom,h te olvastad-e,én igen a becsületesnepper írását,h a magyar használt autó vásárlónak mi kell...abban van,h ha már vissza van pörgetve az órája,de lóg a bele,akkor is jó lesz,mert kevés km-es.
Na mi nem vagyunk ilyenek,de amikor még csak nézelődsz a neten,akkor első körben nem a majd 200e-et futott 4-5 éves autókat fogod először megnézni."A 3-4 eves autokban azert van annyi, mert az sanszosan meg 1 tulajtol van, kicsi az eselye a tekergetesnek
" Ezt nem értem.
Épp azt kérdeztem,h h lehet,h ennyi autóban ilyen sok km van egy pár év alatt- és nem a visszatekerést hiányoltam.Ez a 3% a vadiúj,a három hónapos,a másfél éves és a három éves autókra vonatkozik.
És nem a legalább 3 éves autókra.VW Golf VI 2012- : 34 db
Max. 100e km: 19 db
Arány: 55,8%VW Golf VI: 253 db
Max. 100e km: 111 db
Arány: 43,8% -
haddent
addikt
válasz
Bati0501
üzenetére
Érdekes téma ez.. Most mi az egészséges fejlődés, és mi a túlzott spórolás/környezet zölbuziság? Ha belegondolsz, akkor a mostani 1.6 16 szelepesekhez is mit szólnának azok a jó 12 literes amerikai állat izomautók? Én azt gondolom, hogy ezek azért már bizonyították, hogy van létjogosultságuk, ha nem is 200 évre, mint az amcsi izomautók
, de 10-20-30 -ra igen. Ezek a turbo meg kompresszor meg stb. meg még elég újak a köztudatban és ami biztos, hogy iszonyatos drága a szervizelés/csere. Még ha nem is jellemző, hogy elromlik 10e km -enként, akkor se szeretnék egy sima hétköznapi autóba ilyen drága alaktrészt, hogy kissebb űrtartalomból kijöjjön az azonos erő...
De ez csak én vagyok. Én inkább megyek gyengébb autóval / uo. erős és többet fogyasztóval, mint egy nagyon kihegyezett kis méregzsákkal ami aztán egyszer ha kipukkad akkor az ér is a fejemben. -
törölt tag
Bontott vonóhorogról mi a véleményetek? Papír nélkül felejtős ?
-
Declare
őstag
válasz
lazlogogola
üzenetére
Azert ott lehet magadban is kell hibat keresni
szepen le lehet mosni nagyon....mondjuk az mas kerdes, hogy ez a k2 meg talan k3 kärchert nem szabad megvenni..csaladban 3 db dobta be a törülközöt 1-2 evesen....nem tudom a k2 vagy k3 volt e, de mindegyik hengerfejes lett....a kärcher serviceben meg halal nyugodtan mondtak mar a telefonba, h ja az ilyen, javitas az kb annyi mintha ujat vennel.....most boscht vettünk majd meglatjuk mit tud 
-
mephi666
nagyúr
válasz
AMD Power
üzenetére
prelixet vettem én is egy flaskával, első szélvédőre adtam becsülettel meg a hátsót is benyomtam vele... ott érezhető igazán a különbség: ha kapartam a jeget, akkor 1esen pörgő venti se hagyta párásodni az első szélvédőt, viszont hátsó szélvédőfűtés nélkül hátra alig lehetett kilátni pár km után... ma reggel viszont kimondottan jól átláttam rajta
úgy használtam, ahogy írták: bepermeteztem vele, aztán jó fél perc után szépen szárazra töröltem -
Declare
őstag
válasz
AMD Power
üzenetére
Es mi van a macska alommal?
Nekem egyelöre ez a párapárna jol müködik, legalabbis egyaltalan nem volt pára a kocsiban reggel, pedig havas/esös a videk....estere odadobom a cockpitre, reggel meg a kezifek ala, pont elfer, ugy hogy azt nem zavarja...egyelöre jo, de majd beszamolok a reszletekröl 
-
Declare
őstag
válasz
Bati0501
üzenetére
tsi motoros hasznalt auto vetelnel rakalkulalod azokat a dolgokat, mint egy dizelnel es maris nincs vilagvege
a titok, hogy ha turbos (ergo összetettebb motort) vesz az ember, akkor olyan araknak is utananez, hogy turbo felujitas, kettöstömegü meg nem tudom, van meg talan par dolog. De ezek a tetelek sem olyan oriasiak...ahhoz meg hogy bedögöljön nalad minden pechesnek is kell lenned.A 3-4 eves autokban azert van annyi, mert az sanszosan meg 1 tulajtol van, kicsi az eselye a tekergetesnek
, utana meg elkezd visszafele pörögni az ora 
de amugy nem is ertem ezt mire mondod, en most gyorsan raneztem, mert nekem ilyen nem tünt fel. Ha 2012-2015 közötti evjaratot szürsz, minden autobol van 10 663 talalat.....ha beallitod, hogy legyen legalabb 130 000km a kocsiba 317 db talalat van....azert ez kevesebb mint 3%

Új hozzászólás Aktív témák
- Új, csomagolássérült Philips, TrueLife, Lovi cumisüveg melegítők/sterilizáló/mellszívó - garival! -
- TP Link HS100 Távolról vezérelhető Wi-Fi-s dugalj (Smart Plug)
- Eladó új, hibátlan állapotú, EGYSZER SEM HASZNÁLT ASUSINSEARCH OF INCREDIBLE EXTERNAL SLIMDVD-RW SDR
- Saeco Intelia Deluxe (HD8904) automata kávéfőző cappuccino fejjel
- Xiaomi Mijia Smart Socket Plug kínai WIFI-set keresek
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 14 / 128GB / Kártyafüggetlen / 12HÓ Garancia / Akku: 85%
- Bialetti kézi kávéőrlő
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 3600X / 16GB DDR4 / RX 6600 8GB / 512 SSD!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
nem semmi hangja van, azt biztos

nyilvan evi 10k km eseten meg csak gondolati szinten sem merül fel egy dizel, de nem is irtam ilyet.