Hirdetés
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- weiss: Autó költségek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
cszolee79
tag
Pár napja olvasgatom mit lehet tenni, szerintem elviszem az lpgdoktorhoz vagy valami profi gázos céghez diagnosztikára. Gyanús hogy az lpg rendszerben rossz valami (pontosabban biztos rossz, 3000-3500 fordulat fölé nem megy gázzal + elkezd fulladozni), benzinnel meg leszabályzásig nincs baja. És ahogy olvasom az ECU menet közben is tanul, simán lehet hogy gázüzemben még épphogy jó miután megtanulja, utána meg benzin üzemben (indításkor) hülyéskedik a megtanult (rossz) gázos értékek miatt.
-
_seth_
veterán
Gázpedál lenyomására koppanástól-koppanásig megy a fojtószelep, tehát kinyitja teljesen. Járó motornál ennek ellenére gázpedál lenyomása nélkül 9%-ot mutat, padlózva 88-89%-ot. Állítócsavar van nekem is, de az csak az alsó értéket szabályozza, pontosabban inkább ott lehet beállítani, hogy vízszintes legyen a pillangószelep.
Azt viszont megnézem, hogy mit mutat, hogy ha nem a gázpedállal nyomom le maxig, hanem a motortérből adok rá padlógázt.Tekintve, hogy mindkét esetben ugyanúgy koppanásig fordul, így az eredmény is ugyanaz lenne. -
Declare
őstag
Sok dologtol függ, milyen lesz a vilagitas minösege. A Xenon fenyszoro nagysagrenddel erösebb fenyt produkal, mint a halogen. Az ha gyengenek erzödik, lehet foncsor, bura, izzo stb hiba....egyszoval, biztosan nem normalis. Egy normalisan müködö xenon fenye mellett a halogen csak egy sargasan pislakolo gyertyanak tünik kis tulzassal

(#74625) Petyyyyy ugyan olyan csovaja van halogennek, xenonnak, lednek egyarant, maskülönben elvakitana a szembejövöt.

-
-
Petyyyyy
addikt
Ki kellene próbálni egy másik Vectrában is, milyennek érzed. Legtöbbször az általad leírt reakció lép fel, mertmegszokja a sofőr hogy látja a vetített fényt is. Xenon ugye hasonlít a nappali fényre, tehát a csóvát nem igazán látni, csak azt hogy "nincs sötét"
Ha visszakapom a taligát, majd megpróbálom lefényképezni mit látok bent ülve. -
diegho
nagyúr
Elöl a hátsó alsó lengőkar szilent, stabpálca, toronycsapágy lesz cserélve. Rendesen alámentünk, meg lett nézve alaposan, hogy mi van. A bal oldali szilentet a 3 pöcökből 1 fogja, ki lehetne feszegetni a helyéről. Független szakszervizben nézettem, oda hordom.
Találtunk egy érdekes hibát is. Már régóta hallom azt, hogy ha lassan megyek rossz úton, jellemzően nem aszfalton, hanem pl sóderesen, vagy földesen, akkor hátul ropog valami jobb oldalt, ha az autó kicsit a jobb hátulja felé dőlt. Tegnap mutattam is a srácnak. Azt mondta ez érdekes hang, majd alulról megnézi. Megnézte. A jobb hátsó rugó egy ponton eléri az üzemanyag adagoló cső oldalát
azt mondta, hogy amikor csinálja az elejét, forgat a rugón egy 90-110 fokot, így a keskenyebb ív kerül oda és nem fogja elérni. Tisztán úgy hallottam, mintha a csomagtartóban nyöszögne valami, aztán nem. -
M_o_g_y_i
őstag
Még lassan reagálok a kómából, de ezt most nem értem...

(#55690) Petyyyyy: már a belsőben?

Melegfehér. szóval "halogén színű", csak olyan ~50-70%-kal több most a fény a beltérben, mint üvegizzókkal.
Most nincs nálam "eszköz", hogy összehasonlító képet lőjek, max. úgy, hogy visszarakok az egyik helyére a sima W5W izzóból. -
F_Gergely
őstag
Akkor engem jól összezavartak
Én úgy tudtam, hogy a szárítószűrő szedi ki a nedvességet a levegőből, és ezáltal kerül száraz levegő az autóba. De akkor ezek szerint ez csak a klíma belső zárt rendszeréhez tartozik és semmi köze a befújt levegőhöz, nem azt szűri.(#53334) Declare:
Én egyedül vagyok mégis kombim van, és nem is kéne más
-
Declare
őstag
Olyat kell beletenni, amit ir a nagykönyv, vagy ha mar ilyen motorgeneral volt, akkor mond a szaki
nekem 5w30 van irva, az is megy bele es nem fogy belöle egy mm sem 
hany km nel volt a motorgeneral? Az lpg nek akar a generalhoz, akar az olajfogyihoz lehet köze? (elfogultsag nelkül ha kerhetem, tenyleg erdekel
)(#46933) deicide

-
tresh
veterán
1 kezemen meg lehet számolni, hány CNG-s kút van itthon.
kb 2 hónap alatt a 3ik cng-s kutat építjük és most még lesz vagy 5 db szóval ne aggódj elindult a folyamat
Majdnem minden nagy városba lesz belőle a fő központ az pedig Nagytarcsán van azt is mi csináljuk. Egyre nagyobb a kereset rá mert az olaszok tolják pl náluk már minden teherautó avval megy lassan. -
TasiA
senior tag
El, de ez egy igásló, munkára van, ülünk benne minimum 3, de inkább 4-5-en. Szívesen ülnék én is bele inkább egy nagy Insigniába, vagy egy Passatba, ami max 2-3 éves, de ekkora futásteljesítményre ez a leggazdaságosabb. A piaci értéke az autónak most is 600 körüli, legalább ezen nem buktam. SZóba jött még nálam az ilyen 1,9 TDI passatok is, de a 110 lovas gömbölyűt aranyáron adják és az is mind 400-at megfutotta már. Nekem nem ér 1,2 millát, egy 98-as.
-
Declare
őstag
Minden ember függö.
En autopalyan biztos nem indulnek el gazos kocsival, 1000+km re. Meg nem buheraltatnam meg az automat, szovel nekem gondolati szinten sem erdekes. Ha otthon forolodnek vele, lehet elgondolkoznek ezen egy egyszerü kis szivo benzin+gaz kombon. Viszont a macera, ujabb plussz hibalehetösegek, hol lehet tankolni hol nem....azert van az a szint amire, azt mondom nekem nem.Tovabbra is azt gondolom, ha ez tenyleg olyan fenekig tejföl lenne, az összes taxis azzal jarna, de megse nagyon teszik. Pedig ha valaki akkor önaluk aztan csak ez lehet a tema, hisz abbol el. Minden egyes megsporol filler az ö zsebeben marad.
Ettöl meg mondom lehet jo, de autopalyara disel valo, innentöl kezdve en max csak technikai erdeklödes miatt kivancsiskodom

-
haddent
addikt
Engem csak CNG érdekelne, azt hivatalosan is beengedik, meg biztonságosabb és komolyabb rendszer elvileg. Na meg 2x olyan drága kiépíteni. De így fél milkából megállna. Számoltam gyorsan és elszörnyülködtem hogy az 20-25 telitank benzin, ami nem olyan sok
Nem tudom.. tudom én hogy mire képes az olajlobbi hogy ki ne derüljön az igazság ha jobb valami, de félek hogy ártana a mocinak.. 
-
Declare
őstag
Nekem valahogy nem szimpatikus ez a gaz dolog
pl miert nem megy minden taxi gazzal, ha ez akkora talalmany? En elvetve ültem eddig gazos taxiban...legutobbi meg rangatva is ment (magyarazta az ember, hogy ez akkor is nagyon jo, hiaba rangat, de enyhen megfaradva egy hajnali oraban, keves maradt meg belöle
) -
F_Gergely
őstag
Gázzal két bajom van, egyik hogy borzalmasan drága egy kocsi átépítése, mélygarázs ilyesmit el lehet felejteni, és kell egy tartály amit valahova rakni kell, ha pótkerék helyére akkor azért cumi, ha csomagtartóba akkor meg azért. Működésben nem lenne vele bajom, csak problémásnak és nagyon drágának találom. Ha meg valami gond van a kocsival, na akkor jön az hogy gáz részével vagy a benzin részével van gond...
-
7Sony7
addikt
Ez stimmel, én nem is tudom kimutatni s különbséget, csak többen vannak, akik azt mondják, hogy a hígabb olajat megeszi hamarabb. HA ez tényleg így lenne(amiben nem lennék biztos) akkor lehetséges, hogy a 10-40 re tervezett olajszivattyú a nagyobb illesztési hézag miatt nehezebben tudná felépíteni az olajnyomást 5-40 olajjal. Persze ez szerintem is hülyeség, csak azért kérdeztem rá, hogy megbizonyosodjak.
-
Markizmark
addikt
Tudom mit jelentenek a számok, melegen az 5w40-nek annyira kellene kennie, mint az 10w40-nek. A különbség az, hogy télen, még hideg motornak jobbat tesz az 5ös, nem?
Igazából pályán, júliusban, 4000 rpm körül és télen -10 körüli indításkor is kennie kellene. Mivel csak évente cserélem (nem futja ki a 8000km-t), ezért minden évszakban helyt kell állnia. Erre keresem a legjobb olajat.
Az 5w40-től azért félek, mert attól tartok, hogy zajosabb lesz a motor, mint a mostani 10essel. Tőkék nem fognak-e csörögni... A másik ami miatt tartok tőle az az, hogy a gyár is 10est ír elő. Úgy tudom. -
Declare
őstag
De a rövidtavokon lehet ettöl meg pont jelentösege. Ha jo logika menten vagyok, akkor ha egy olaj hideg oldali vizkozitasa, minel kisebb=minel vizkozusabb=minel kevesbe sürü= annal jobban keni a motort, amikor hidegen indul. Marpedig nyaron is hidegen indul reggel, hisz akar egy huszon egy-ket fok is hideg a motor üzemmeleg allapotahoz kepest. Jo ez reszletkerdes es inkabb nyilvan telen van ennek jelentösege, de ha egy motor sokat megy hidegen es birja akkor erdemes bele a kisebb vizkozitasut tenni nem?

tboy93: En gyorsan szabadalommal vedetnem a "0w60 as minden motorba, minden körülmenyek között" motorolajat

-
gban
veterán
Én is azt néztem hogy elég fix a dolog, de ugye a lukakban picit mozog a csavar, következésképp kerülhet fél milliméterrel odébb, így el is térhet a kerék állása.
Vagy nem. Nem tudom.
Holnap megkérdem a srácot, hogy mit mond - szerintem akár azt is mondhatja, ha nem húz el akkor jó....
De precíz, ha kell, tuti azt mondja hogy vigyem el.
Most is nem nagyon fér bele, meg van pár apróság még, arra mindre azt mondja, hogy "majd", de erre azt mondta hogy nem baj hogy nem fér bele, ez KELL úgyhogy megoldjuk. -
Markizmark
addikt
Nálam egy darab ékszíj van a generátorhoz.
Se hosszbordás, se feszítő, se szervó. Maximum generátor mehet el. Csapágycsere nem nagy mutatvány.Teher max 4-5 ember + csomesz + tele tank. Ez a maximum. Így megterhelve nem is hiszem, hogy fel tudna gyorsulni olyan nagyon. A felni GM, ET49 rémlik a téli szetten. De a nyári garnitúra kicsit kijjebb van. Max ET39. De lehet, hogy 45?
Nem emlékszem már. -
mephi666
nagyúr
+31259+31258: thx mindenkinek
...egy ideje rajta vagyunk már nagyon a gyerekdolgon, pár hónapja váltottunk orvost is és úgy néz ki talán most lesz komolyabb előrelépés
...jobb is volt, hogy most megtettük a körutat, mert ilyenre nem lesz lehetőség megint egy ideig 
szépen betekertétek a fordulatszámmérős órát
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
azon gondolkodok, hogy nagy segítség volt útközben pár helyen a telefonon a gps, lehet jó lenne szerezni majd kínából valami olcsóbb gps-vevős tabletet lehetőleg normális ips kijelzővel és beépíteni a középkonzolba a fejegység fölé
össze is lehetne kötni a kettőt, tabletről usb-t kivezetni valahova esztétikusan és a ki-/bekapcsoló gombokat is... tápot meg adni neki gyújtásról -
diablo1984
veterán
akinek kell az autó mondjuk munkához és takarékoskodni akar, az nem 3,2 V6-ban gondolkozik! akinek meg olyan van és patthelyzet(ment a szekér régen, de kicsit soknak tartja fenntartani most, eladni nehéz...) de járni kell vele, az belerakja a gázt oszt csókolom!
még, minden emelkedik, lehet 5 év múlva már nem fogja annyira megérni, manapság minden így van, ami jó az drágul.....
-
diablo1984
veterán
aki takarékoskodni akar és azért vesz kocsit, nem egy V6 3,2-essel kezdi, maradjunk annyiban....

zolikaDB: szélesítő kizárt, széles felni, vagy kisebb et a nyerő, abból jelenleg keveset találni, omega felni is jó lehet ET alapján rá, de abból is van pocsék, nem is kevés!

-
-
Lomha 8V
addikt
Ez sok minden lehet sajnos. Lehet a felni, ahogy írtad, de lehet szálszakadt gumi, elfáradt szilent (akármelyik), menetstabilizátor szétesett, elrohadt, nincs már benne gumialkatrész, rossz lengéscsillapító, törött rugó, sőt rossz toronycsapágy is. Át kell nézni.
(#26437) bambano: Nem kérem, ha ott tartunk, hogy már egyenesben is csalinkázik miatta az autó, akkor az a féltengely csuklónak nem a halála, hanem az már rég meghalt és most már csak élőhalott.
Komolyra fordítva, nem hiszem, hogy eljutott odáig, hogy ennyire rossz a csukló, de eddig nem vett észre semmit. -
teszteld le: álló helyzetben végállásig kitekered a kormányt és kövér gázzal indítasz. ha ekkor erősen ropogó, recsegő hangot hallasz, akkor féltengelycsukló. ez már a halála.
mielőtt ennyire elromlana, akkor is van olyan, hogy bemaródik, nem sima, és ettől rezonanciát kelt az autóban.
-
TasiA
senior tag
Hali! Hol van ez a fentebb említett cím? Eladtam az öreg gázos vasat az új meg benzinnel horror áron közlekedik. Nekem speciel 15-20 ezer km alatt jön vissza az ára egy 200-ezres szettnek. Egy oda vissza haza utam 250 euró benzinnel, 160 gázzal. Nagyon nem mind1 és ez csak a hazaút. Ez a 160 ezres beszerelés nagyon érdekelne!!!
-
diablo1984
veterán
de technológiailag a hátsók függetlenek(nem tudom, hogy az abs jeladót meghülyíti-e a más fordulatszám érték, vagy megszokja), így az elvileg bármennyit is foroghat nem befolyásol semmit! a hajtott kerekeknek már jelenthet gondot a más méret!
de itt nem erről van szó, én tengelyenként más méretről, a kérdező meg a tengelyenként más márkáról beszélt.
-
amargo
addikt
Hi!
Köszönöm, én a kopás oltárán inkább a jobb teljesítményt nézem ebben jobb a Premiumcontact5 a kettő közül. Ellenben a Dunlop SP BlueResponse egész jónak hozták ki viszont csak 195-ben találtam - eddig 185/65/15 néztem. Olvasgatom még kicsit ezt a tyrereviews.co.uk.
Ugyanakkor ezen a teszt oldalon ez elég jól szerepel:
Goodyear EfficientGrip Performance -
_seth_
veterán
Max akkor lenne 30 ha a sebessége 110km/h lett volna, amire van esély ha a km órája kicsit többet mutat, eltérő gumiméretet használ ami miatt nem pontos valamint büntetési tétel határánál a rendőrség is lefelé kerekít mivel a műszerek kalibrálása miatt 2-3 km/h levonnak, hogy tuti legyen a sebesség. Egyébként már 86-tól küldik a fotót, és nem az számít, hogy 70-es táblánál a 88-tól csak 22-re van... hanem, hogy 70-től a 110 az 1,5x túllépés.
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro+ 5G 256GB,Újszerű,Dobozaval,12 hó garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF B550 R7 5700X 32GB DDR4 1TB SSD RX 6900XT 16GB Zalman Z10 Plus EVGA 850W
- Keresünk iPhone 13/13 Mini/13 Pro/13 Pro Max
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3858
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

azt mondta, hogy amikor csinálja az elejét, forgat a rugón egy 90-110 fokot, így a keskenyebb ív kerül oda és nem fogja elérni. Tisztán úgy hallottam, mintha a csomagtartóban nyöszögne valami, aztán nem.

nekem 5w30 van irva, az is megy bele es nem fogy belöle egy mm sem 

Nem tudom.. tudom én hogy mire képes az olajlobbi hogy ki ne derüljön az igazság ha jobb valami, de félek hogy ártana a mocinak..
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)