Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- laskr99: Processzor és videokártya szilícium mag fotók újratöltve!
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Markizmark
üzenetére
ncc1701 kollégának 1 guriga volt a váltó felújítás (szintén Insigniában).
-
válasz
N_A_S
üzenetére
Az a baj, hogy ennél futásteljesítménynél (ami szerintem valósnak tűnik) már nagyjából bármi tönkre mehet az autón. A hirdetésben nincsenek feltöltve a karbantartási számlák, úgyhogy azt nem lehet tudni, hogy miket cseréltek már ki. Váltófelújítás lassan esedékes lesz. Ha majd az adaptív gátlókat cserélni kell az szintén egy kézzel fogható összeg lesz (és csak gyári van belőle) és akkor ott van a befecskendező rendszer is... Azért legyen a zsebedben 1-1,5 millió a javításokra.
Én vezettem ilyet még 2015-ben (az egy full extrás teszt autó volt ugyanezzel a váltóval és motorral), nekem marhára bejött.
Vajon hátul miért Vauxhall logó van az autón?
-
-
válasz
HdRew
üzenetére
Az előző J Astránkba 4 éves sem volt amikor 60e km után cserélni kellett a kettőstömegűt és akkor még nem 5 év garival árulták az Opeleket. Nyilván itt a márkakereskedés is érezte, hogy ez gáz, de így is 200k-t hagytunk ott a szervízbe, úgy hogy a maradék 400k-t a gyártó/importőr fizette ki (kuplung szett és kettőstömegű csere volt).
De volt rajta gyújtótrafó csere is (egyben kellett minden a négyet cserélni, mert nem lehetett külön): 100k.Sajnos ez a realitás, hogy legyen ott a zsebedben min fél millió, mert bármikor kellhet.

Saját tapasztalat, hogy a legtöbb helyen ilyen trehányak. Most egy GrandlandX boldog tulaja volt vagyok, de 2 éve az autókozmetikus szólt, hogy kiegyenlítő tartályban már alig van hűtőfolyadék, mindezt az éves szervíz után, úgy hogy a számlán van is egy 26k-s tétel ami az éves átvizsgálás.
-
-
válasz
Tothgera30
üzenetére
Ezt a hirdető sem gondolhatja komolyan..

-
válasz
farkas-j
üzenetére
Az a baj hogy ekkora gombtengernél mindenképpen oda kell nézni ha mondjuk egy rádiócsatornát kell állítani. A navi/kihangosító használata meg tényleg kín szenvedés nyomógombról.
A klíma vezérlés már más tészta ott én is fizikai gombra szavazok. Nem véletlen hogy a Peugeot kivételével minden gyártó maradt a fizikai gomboknál. -
-
-
-
válasz
AMD Power
üzenetére
Azt kell mondjam hogy pozitívan csalódtam benne, pedig amikor utána néztem hogy csak 1.2 literes 3 hengeres benzin motorral lehet kérni, akkor kicsit kiakadtam (nálunk a sok rövidtáv miatt a dízel nem opció). Tesztvezetésen nem tudtam belekötni a motorba, mert szépen és csendben tette a dolgát.
Egyébként teljesen rendben van az autó. Más konkurens márkák városi SUV modelljeihez képest jobban extraházható. -
Sajnos ez várható volt.. Az új Grandland X már PSA platformra épül PSA motorral. Gyanítom innentől a legtöbb új modell esetén ez lesz.
-
válasz
PhaetonV10
üzenetére
Na most jó nagy marhaságot mondtál... Egy modernebb gyári (adaptív) bi-xenon fényszóró köröket ver bármelyik halogén fényszóróra. Fenntartási költségei sem annyira vészesek mint azt sokan gondolják.
Sokan azzal jönnek hogy jaj milyen drága egy pár xenon izzó és ha tönkre megy izzítótrafó akkor az is... Nem olcsó a cserélni kell ez tény DE..
Milyen sűrűn kell hozzájuk nyúlni? Egy D1s foglalatú xenon világítótest (pl J Astraba ilyen kell) élettartam: ~3000 óra. Ugyan ez egy halogén izzónál: ~200 óra. Az izzító trafó sem pár ezer izzítási ciklus után dobja a kulcsot hanem mondjuk 100 ezer után.(#43158) Kickass: Ott a pont!

-
válasz
Markizmark
üzenetére
Amekkorát zuhant mostanság a forint csoda, hogy csak 3 forinttal emelik a benzin árát...
-
válasz
haddent
üzenetére
De ez is teljesen szerviz függő. Az előző autónkat csak Opel Wallisnál szervizelték és mindig rendben volt műszakilag az autó. Minden évben kapott az autó egy nagy szervíz csomagot (olajcsere, olajszűrő, légszűrő, pollenszűrő, gyertyacsere, benzinszűrő). Ez egyben volt 45k.
-
válasz
Markizmark
üzenetére
Nem olyan egyszerű dolog ez azért... És így is úgy is a vevő futhat a pénze után, ha valami gebasz van.
Sok bosszúságot spórolhat meg az ember magának a vásárlás előtt körültekintően jár el. -
válasz
Markizmark
üzenetére
Probléma a szavatossággal az, hogy vevőnek kell bebizonyítani azt, hogy a hiba már benne volt az autóban eladáskor.
-
válasz
üzenetére
Nyilván rengeteg múlik azon, hogy kinek mennyi érzéke van vezetéshez, és hogy mennyi kilométert tudhat az illető a háta mögött. Faterom is rengeteg vezetett régen, mert a munkájából adódóan sokat ment ide-oda, de jellemzően csak belföldön. De mehetek még régebbre is. mert ott van nagyfaterom. Fiatalabb korában versenyzett, taxizott és később autószerelő lett és saját műhelye volt. ~1,3 millió kilométert vezetett az öreg.
Na de ennyit történem óráról. Én 2009 nyarán szereztem meg a jogsimat és szerencsére mindjárt az azt követő télen jó kis havazások voltak. Faterom kivitt Tökölre egy vezetéstechnikai pályára és volt alkalmam megtapasztalni, hogy havon mennyit számít egy jó téli gumi. Brutális különbségek voltak egy nyári gumival szerelt autóval összehasonlítva. Szóval télen szép és jó dolog a nyári gumi egészen addig amíg el nem kezd havazni..
Pontos évszámot nem tudok mondani, de az 50-es években készült ez a fotó nagyfateromról a népligetben.
-
válasz
AMD Power
üzenetére
Szerintem komolynak akkor lesz nevezhető a dolog, hogy ha beterjesztik a parlament elé, ahogy azt tették a távközlési adó kiterjesztésével is. Annak meg az lett következménye, hogy több tízezren utcára vonultak. Na most emiatt lehet nem fognak több tízezren utcára vonulni, de nem is kell.
Csúcsidőben 1000 autós is hatalmas káoszt tud csinálni! -
válasz
AMD Power
üzenetére
Szerintem ezt a Fityesz se gondolta komolyan. Kb olyan szinten kihúzná vele a gyufát az autósoknál mint 1 hónapja a fiatalabb generációnál a netadó kérdése. Ha megszavazzák borítékolom, hogy hetente bénítanák meg Budapest közlekedését valami jó kis autós tüntetéssel.
-
válasz
McDoug6lak
üzenetére
trassher kolléga már leírta a lényeget én annyival egészíteném ki, hogy vagy nem lehet megcsinálni teljesen legálisra (projektoros lámpa test + automata magasság állító + fényszóró mosó) vagy egész egyszerűen nem éri meg.
Olcsóbb és illegális megoldás ha csak a projektoros lámpa testet veszed meg fényszóró mosó nélkül és marad a manuális magasság állítás. -
válasz
McDoug6lak
üzenetére
Én helyedben semmi esetre sem raknék FF fényszóróba xenont egész egyszerűen azért mert vakít. Fizikailag képtelenség beállítani úgy hogy ne vakítson, mert xenon ív más helyen van mint H7-es izzóba lévő izzószál. Ha projektoros lámpád lenne akkor mindjárt más lenne történet.
-
válasz
Declare
üzenetére
Az Opel Wallisról beszélünk most amúgy. Én szervizükkel is megvagyok elégedve, mert az előző autó sem hagyott cserben sose. Az eladás előtt meg a leendő tulaj kérésére együtt elmentünk a Csergő Kfthez és ott se találtak semmit se.
Az előző autót is a Wallisnál vettük, abban egy Z14XEP motor volt. Ott a gyári csereperiódus 30000 km. Na most erre mondták, hogy sok város mellett legyen inkább 15000 km.
Az új autónál amiben A14NET motor van szintén 30000 km a gyári adat és erre mondták, hogy sok város mellett legyen inkább 10000 km. -
-
válasz
realmadrid
üzenetére
-
-
-
válasz
Declare
üzenetére
Durván egy hónapja jöttünk haza Bécsből és sorra villogtak utánam az autósok az M1-esen. Igaz 5-en ültünk az autóban + csomagok, de bi-xenon lámpát nem is tudtam lejjebb állítani. Rákövetkező héten felhívom márka szervizt és közlik, hogy ja az AFL+ os lámpák ilyenek: 120 km/h felett automatikusan feljebb állítja magát. Ez nálam azért kicsapta a biztit, mert én is utálom, hogy ha engem vakítanak hátulról.
Új hozzászólás Aktív témák
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- OTP Bank topic
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Lexus, Toyota topik
- ASUS ROG Ally
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- PlayStation 5
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- Fotók, videók mobillal
- További aktív témák...
- Philips Lattego EP5345 Szervizelve I Megkímélt állapot I Tejes kancsó I Garancia I Beszámítás
- TP Link HS100 Távolról vezérelhető Wi-Fi-s dugalj (Smart Plug)
- Új, csomagolássérült Philips, TrueLife, Lovi cumisüveg melegítők/sterilizáló/mellszívó - garival! -
- Xiaomi Electric Scooter 5 Max hosszú garancia + gyorstöltő, azonnal vihető
- Xiaomi Mijia Smart Socket Plug kínai WIFI-set keresek
- Xbox Elite Series 2 kontroller 3 hó garancia, számlával!
- Realme 9 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo ThinkPad X1 Active Noise Cancellation fejhallgató
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 128GB Natural Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4226
- iPhone 12 Pro 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3581
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Egy 8 éves G Astrát váltott még az év elején. Hát mit ne mondjak nagy volt a kontraszt a 2 autó között..