Hirdetés
- GoodSpeed: Munkaügyi helyzet Hajdú-Biharban: észak és dél
- GoodSpeed: Ebes, a megtervezett falu!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- hcl: Amúgy mi a terv?
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
Phobion
üzenetére
Pardon a félreértésért, egy izzóőr elektronika lenne jó ezek szerint Neked, bármilyen égő is kerüljön bele. Megalight Ultra/Nightbreaker Unlimited +1.
trassher: Jobb a kenés hideg motornál, érdemesebb minél alacsonyabb hidegértékű olajat használni (addig lemenve, amíg nem eszi a motor). A "Milyen autót vegyek?" topikban többször kitárgyalt téma

-
Skizz
addikt
válasz
mohabá 007
üzenetére
Ejj, de jó lenne.. na majd kicsit kalafaszálok immár tömítve, és sasolok egy gyertyaképet.
Kulcsfejet meg majd szerzek addigra sallang nélkül, aztán rendes kulccsal nekiesek.

-
mohabá 007
aktív tag
Huncutság nincs.A csavarokat több körben egyenlő erővel húzd meg. (ne úgy,hogy egy csavar be,és koppig húzod).
Olcsó bóvli csak megszivat. Nagyon nem mindegy ezzel be,ki szerelni a gyertyát,vagy a bóvlival.
Ha nem a gyertya volt a bűnös,lehet,hogy ott már nagyobb a baj…
Az új gyertyák majd elárulják. 
-
Phobion
addikt
válasz
molnarpeter
üzenetére
Nem éppen erre gondoltam, hanem izzókra
-
hdman
őstag
Köszi srácok!

De, gyári félbőr fűthető sportülés. A külseje bőr, az ülőrész pedig szövet.
Ilyen, mint ez, ezen jobban látszik:

-
Skizz
addikt
válasz
mohabá 007
üzenetére
Hm.. gyári GM volt benne, bár attól még lehet, hogy típushoz nem passzolt. Mindenesetre most is gyárit raktam bele, külön 97-es x16xel Vectrához kértem, cikkszám alapján kikeresték, ez már csak nem hibádzik.
Igazából én sem téptem meg nagyon a gyertyákat. Mivel a közeli autósboltban dugó ne mvolt külön, csak kulcs kompletten, ezzel húztam rajta jókorát, de nem feszegettem a végén. Érdemes lehet esetleg szerezni egy dugót, és krovával megnyomorgatni kicsit? Ennek a szarnak olyan kicsi a nyele, hogy nemigen lehet erőt kifejteni. Vagy legalábbis nehezebbnek érződhet ugyanaz az erőkifejtés, ami egy normálisabb célszerszámmal még esetleg kevés.
Szelepfedél tömítés folyamatban van, holnap veszek, cserélek. Már orrán-száján folyik az olaj hál' Istennek. Azt hittem, hogy a beöntő kupak nem illeszkedik rendesen (kissé mozog, betekerve meg lehet emelni az egyik felét), és ott folyik ki, de akkor ezek szerint tömítés kell. Van ott valami huncutság, amire érdemes figyelni, vagy csak fedél lekap, perem letakarít, tömítés, fedél vissza? Persze tető alatt, kutyát nem oda engedve nyálát csorgatni...
-
AMD Power
titán
Lassan leul a benzin mutato az autoban... Van mar benne vagy 620-630km. Szerintetek meg egy 12-13km hazaig ki fogja birni!?
-
Phobion
addikt
Sziasztok! Astra F-hez milyen lámpákat ajánlotok előre? Lassan már alig látok vele valamit
Létezik olyan ami viszonylag erős, de nem kell félévente cserélni? -
molnarpeter
nagyúr
válasz
mohabá 007
üzenetére
Hm, bőséges lista. CEL világít emlékeim szerint, tud a bajáról a kocsi is. Köszönöm, hogy kifejtetted a lehetőségeket

-
mohabá 007
aktív tag
válasz
molnarpeter
üzenetére
MAF szenzor (légmennyiség mérő) Ha hibás, a motor gyorsításkor, ill. motorfék üzemmódban rángathat, túlfogyaszt, alapjárati problémák merülhetnek fel
A meghibásodott lambda-szonda teljesítményvesztést okozhat,gyengébbnek érzed az autót,
nem akar felpörögni,olyan mintha 1 henger nem menne,fuldoklik,hirtelen gázadáskor a motor megtorpan, alapjárat ingadozik. Akár 15%-kal is megnőhet a motor fogyasztása
Az AGR egy idő után elkoszolódik, a szelep megragad. Jönnek a rángatások+sárga lámpa és a hibakód.(tisztítás sose árt)
Lehet gyujtótrafó,kábel,pipa,gyertya hiba is.Böcsületes szerelő (ritka mint a fehér zorró)
ezeket is megnézi.
Nemrég cseréltem a gyertyákat.Régi ki,uj be.Ellenőrzés semmi.Induláskor,hirtelen erőteljesebb gázadásra rángatott,dadogott,3 hengerezett.Magasabb fordulatnál minden oké. Hazaérve gyertya ki, gyertyahézag ellenőrzés,egy 0.9mm. belőve 0.7-re,hiba megszünt.
Hirtelen ennyi. 
-
zolikaDB
veterán
Delutan beulok a kocsiba, inditok, varok picit, elindulok, 300-400 meter utan enyhe emelkedo, stop tabla. Valtot kiteszem uresbe, fekezek, megallok, megadom az elsobbseget.
Hirtelen elkezd remegni az auto, de ugy, mint egy nagykoru 1.9 TDI... Tehat, a kormany is... Fordulat 1100, meg nem volt meleg a motor. Elindulok, remeg, kettesben jol kihuzattam, aztan szepen kisimult. Check engine nem vilagitott!!!
Azert volt feltuno, mert altalaban a kocsi annyira halkan jar, h pirosnal amikor hozzamkerult, volt, h rainditottam (3 eve)
Szoval ez a beremeges vajon mitol volt? -
mohabá 007
aktív tag
Azért fekete,mert nem megfelelő (túl magas) hőértékű gyertya volt benne.Mivel magasabb a hőértéke,nem tudott őzbarnára kiégni.
Ha a gyertya menetes része túl olajos volt,lehet attól,hogy nem volt kellőképpen meghúzva a gyertya,csak lazán,ezért a menetes résznél kicsit kifújt,örülj neki,hogy ki nem lőtte a gyertyát.
Ha a gyertya cserénél ránéztél a gyertyákra,és láttad,hogy kettő úszik az olajban, akkor átereszt a szelepfedél tömítés. -
molnarpeter
nagyúr
válasz
mohabá 007
üzenetére
Köszi a válaszokat!
Tudtommal utángyártott szenzor került be - csak azért kérdeztem, hátha van tippetek, mi a ludas (vagy valami komoly veszély, amivel meggyőzhetem őket a sürgősebb javításról
). -
hdman
őstag
Gyerekek, jó lett a szíjam! Se hidegen, se melegen, se kormányzás közben, se klimázás közben nincs csikorgás, hörgés, sikoltozás

Gates szíj 4 president!

-
Skizz
addikt
válasz
diablo1984
üzenetére
És mitől lehet ott? Vagy lehet, hogy az előző cserekor/visszaszereléskor valaki bekenegette valami takonnyal, hogy jobban csússzon? Én szárazon hajtottam be az újakat... na majd holnap meglesem, hogy azok milyenek.
-
Skizz
addikt
Akkor jó.
Más téma: koxos gyertya lehet az ecotec olajfetisizmusa miatt, vagy mélyebben gyökeredzik a probléma? Bár nemtom milyen öregek lehettek, de mikor cseréltem a múltkoriban, mindenik fekete volt. Ja és asszem 4-ből 2 menete úszott az olajban. Amúgy nem volt csonthideg a motor, ha ez számít.
-
haddent
addikt
válasz
AMD Power
üzenetére
Nagyon jó kis autók ezek, és nagyon - nagyon lebecsülik őket
Őszintén, mindenféle irigység nélkül mondom (olyannyira, hogy szóba került az 1.2tfsi Golf, valami Fiesta/focus is stb.. amikor végül Ő lett a választott, hogy egyáltalán nem jobban a tuninghülyegyerekek által kedvelt márkák/típusok, sőt..
Egy 2x-3x annyiba kerülő (és itt ugye súlyos milliókról beszélünk, sem a gyártás sem az anyagár sem a technológia nem követelné ezt meg.. autó meg még szép, hogy kényelmesebb és extrásabb
De! nem feltétlenül biztonságosabb/tartósabb.Egyébként a családi F (továbbra is rövid távokat fut városban, talán be sem melegszik, meghajtva max akkor van ha én ülök bele
) megkapta a teljes vezérléscserét, folyadékok cseréje minden földi jó teljes átvizsgálás a márkaszervízben (röviden: kocsi értékének felét ráköltöttük. szomorú ez de meghálálja a kis öreg). Nem rángat már, jobban is húz, de ez is "gőzöl" egy kicsit. Hófehér, de elég "tömény" füstöt tol ki ha túráztatom. Nyilván nem hasonlíthatom az enyémhez, mert tök más motor a kettő, de kicsit aggaszt (H -ból semmi nem jön ha tiltásig nyomom se) 
-
Skizz
addikt
Nincs itt egy eladó olajbetöltő sapka? 2500 ft a boltban... egy műanyag gyösz.
-
Skizz
addikt
válasz
7Sony7
üzenetére
Coolant level low üzenet mindig megvan, de szerintem az agya van megzeberedve, mert az olaj is kevés nkei (pedig most volt cserélve, belement 4 lityi), illetve állandóan kiégett izzókra panaszkodik, miközben mind ég.
A tartályban van valami bumbi középen, ha letekerem a sapkáját, na azt nem fedi el a víz. De az oldalán lévő piktogram szerint elvileg a szintjó, kb. a tartály közepénél lötyög, kicsit lejjebb. Nem hiszem, hogy enné, mert akkor csurig kellett volna legyen amikor megvegyem, hogy most ennyi legyen.
Vizes olaj miből látszik? A pálcán barna.
-
Skizz
addikt
Hahó
"Füstjelekből" előre mennyire lehet megállapítani, hogy mekkora a gebasz a hengerfej környékén? Igazából amit produkál, az minimális habosodás az olajbeöntősapkán, főleg hidegben látható fehér füst (most ebben a 8-10fokban minimális a látható füst/pára), valamint olykor ingadozó alapjárat (percenként pár alkalommal egy pillanatra leesik). Egyébként nincs kopogás/csattogás, pöccröff 10/10x, fűtés van, túlmelegedés rövid/hosszú távon nuku, erő van, vízcsövek nem kemények (valamelyest összenyomhatók, nemtom mennyire kell keménynek lenni).
Ahogy elnézem, tömítéskészlet szelepszártömítésestül 15-16e. Ez így oké. Na de mennyi a sansz a síkmarásra? MIndenképpen kell? Arra így utánaolvasva 50e-től a csillagos égig lehet árakat látni.
De ha a motor nem melegszik túl, nincs deformáció, nem? Akkor elég lehet az új tömítés. Aztán bocs, ha hülyeséget mondok...
Ja amúgy x16xel.
-
Mikuland
tag
Az előbb hallhattam azt a " huhogó " hangot amiről már értekeztetek itt!

A szomszéd 1.9 tdi Passat turbója adja elég jól hallhatóan.Szóljak neki, hogy halódik a gép?![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
AMD: Egész jól bírta az F a repülést!

-
AMD Power
titán
A masszív kis gépünk.

-
mohabá 007
aktív tag
válasz
F_Zolee
üzenetére
Maradt az udvarias csönd,mert értelmes választ a leírt problémára,ha százszor kérdezi sem tudunk adni.

Több dolog is lehet vele, a legjeletősebb a gázadásnál random kihagyás (elméletileg MAF lett cserélve, azért csinálja),

Arra kíváncsi lennék viszont, hogy gyakorlatilag mindez mennyibe került.
-
haddent
addikt
válasz
zolikaDB
üzenetére
Én épp a múlt héten cseréltem komplett lámpatestet az F -ben. Amit a képen bejelölt Sony az valóban az index búrát tartja. A magasságállító is látszik, egy elég nagy fehér műanyagtekerő elég mélyen (motorosnál is az előállító).
Egyébként ma mentem kicsit az F -fel a H után közvetlen hát nem vagyok egy nyüzge gyerek de a vállam szakadt ki a helyéről
Bár szerintem nem egészen okés a szervo az F -ben.. -
AMD Power
titán
Ez szerintem minden szempontból jó hír a számunkra.

-
F_Zolee
nagyúr
válasz
molnarpeter
üzenetére
Nem egy űrteknika. Nézni kellene azon a vonalon szervizt esetleg. Én is csak tapogatózni tudok ilyen ügyben.
Vizsgáztatni viszem nemsokára ide. [link](#37417) gban: nyilván, mert nem jött válasz azért írta újból.
-
gban
veterán
válasz
molnarpeter
üzenetére
Nincs egy napja hogy kérdezted....

-
molnarpeter
nagyúr
UP
Nógrád megye-Vác-Bp vonalon valakinek van diag felszerelése, vagy tudtok korrekt áron dolgozó szakembert? Egy Agila A lenne a beteg, Z10XE(P?) motorkód (1.0, évjáratát nem tudom sajnos). Több dolog is lehet vele, a legjeletősebb a gázadásnál random kihagyás (elméletileg MAF lett cserélve, azért csinálja), nem ártana kiolvasni az agyát. (Nem a miénk a kocsi.)KrenAtesz: ebayről fillérekért van új tömítés

-
KrAt
veterán
Asszem megszívtam, mert a hátsó antennámnál beázik az Astra Caravan..
Az alatta lévő gumitömítés kőkemény, cserélni kéne.Mi ennek a menete? Gondolom le kéne szedni a tetőkárpitot, az mekkora szoppantyú?
-
Pitu
aktív tag
válasz
7Sony7
üzenetére
Jobb oldali index csavar? Látszik hogy kulccsal lehet ezt, illetve nem látom azt a sines rendszert sem ott, mint a másik oldalon.

-
Egyhapsi
csendes tag
Adott autó Corsa C Z12xe
Van-e valakinek tapasztalata, hátulról jövő zajok felől??
Az a tünet, hogy kattogás, pattogás hallatszik különösen lassú balra kanyarodáskor.
Ha csak úgy lenyomom a hátulját, vagy ütemesen nyomkodom akkor nem csinálja..
Mindig csak kanyarban, és hátulról.Ui. A rádió föltekerése használ, tudom:-))))
De valami ötlet jó lenne, hátha volt így valaki. -
Declare
őstag
válasz
AMD Power
üzenetére
Szoktak mondani, tudod, hogy ket dolog van ami biztos....

Maradjunk annyiban, hogy nagy összeggel mernek ra fogadni, hogy igen. Mondom egyreszt minden papirja megvan a kocsinak nagyon korrekten, nem csak a szervizfüzet, de minden szamla, cserelt alkatresz, minden. Gumi is meg a gyari (ugyan az volt a nyari gumi tipus, dotszam, ami a teljes ertekü potkereken), szoval sokkal többet nem is futhatott volna, kopo alkatreszek allapota stbstb....szerelö is azt mondta akkor is, meg most amikor a turbot szetszedtek, hogy patent.
De "multba lato" nem vagyok
ez alatt a 20k km alatt pedig igazabol ez a hibaüzenet volt a legnagyobb baj, amihez hiba nem tarsult....tele van a net ilyen relytejekkel....olvastam olyat, aki ezzel opel szervizbe hordta es a fel autot kicsereltek a fel auto araert es nem szünt meg a lampa. Nekem egyelöre a szetszedes/pucolas ota jo.
Új hozzászólás Aktív témák
- GoodSpeed: Munkaügyi helyzet Hajdú-Biharban: észak és dél
- VGA kibeszélő offtopik
- World of Warships
- Sorozatok
- Battlefield 6
- Apple asztali gépek
- GoodSpeed: Ebes, a megtervezett falu!
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Az új gyertyák majd elárulják. 

(mint az enyémek)

Ez nem gyári, ugye? Pont jó. Bőr is, szövet is, szép is
ezeket is megnézi.