Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sapphi: StremHU | Source – Self-hostolható Stremio addon magyar trackerekhez
- Pajac: Windows XP még mindig letölthető
- Vezeték nélküli porszívók - alapok
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
gban
veterán
válasz
mohabá 007
üzenetére
Az a baj hogy a deszt. víz is "eltűnt", ami helyette van, az ioncserélt víz, az sajnos nem tudja ugyanazt mint a desztillált.
Elvileg nincs benne keménységet okozó ion, de ez mégsem igaz, csak egy része van eltüntetve belőle (lecserélve) - vagyis ez nem tiszta víz mint a deszt. víz. -
mohabá 007
aktív tag
válasz
7Sony7
üzenetére
Szerintem,a legjobb megoldás a jó minőségű drágább fagyálló folyadék,nem a szin a lényeg.Már a 80-as években is gond volt az olcsó fagyállókkal.Megették a blokkot.Valami olyan vegyi anyag volt a lében,amivel a blokk anyaga nem tudott megbirkózni
porladt a blokknak az a része,amelyik a hűtővizzel érintkezett.Feltételezem,hogy ha kis mértékben is,de most is van valami fos benne,(olcsóban több,azért olcsó,a drága azért drágább mert mással helyettesítik,az meg többe kerül)Sok esetben ezért drága ami olcsó.A hűtőrendszerbe beleöntök deszt.vizet,tehát vízkő képződés nem lehet.Csak a fagyállóban lehet olyan káros anyag,amit a rendszerben megtámad,old,apró szemcsés kosz lesz belőle,lerakódik,apró furatokat eltömíti,eldugul.(szigorúan magánvélemény)

Milyen szűrőt lehetne belebuherálni,hogy a szűrő ne befolyásolja a hűtőviz áramlását,mindezt két különálló körre? Per pillanat halvány lila gőzöm sincs.
Marad a drágább,jobb minőségű lé. -
haddent
addikt
válasz
zolikaDB
üzenetére
De mi baj a váltóval?
Nem értem komolyan... H -val zökkenőmentesen megy az, hogy kuplung nélkül! kihúzom sebességből, félig betolom és már sebességben van egyből felrugom és gáz és ezt zökkenésmentesen tudja, mintha automata lenne kb 
Ültem egy Berlingoban a napokban.. borzalom... annyira puha mindene, sebességben IS lötyög a váltó, nem érzed hova pakolod, és ha eljátszod ezt a gyors váltást mint amit most leírtam akkor eltelik 2 másodperc mire reagál és ránt egy akkorát hogy megpusztulsz..
Én kifejezetten nagyon szeretem, persze hozzá vagyok szokva az opel váltóhoz, más se volt
szerk.: mindez az öreg F -fel is megy, csak az sem ennyire feszes sajna,de közelébe nincs a vadi új berlingo "lazaságának" -
zolikaDB
veterán
válasz
AMD Power
üzenetére
Kettes kepen van egy horzsolas a lokoson? Azt fujni kell.
Enyem total ugyanez, a szine is, csak sedan, es elol is van kodlampa. 2004-es, 3 eve volt 1.1m, akkor 95k km. Most, 120k km-el, 11 evesen sztem 900-950k lenne a plafon erte. Meg ugy is, h a legkisebb lofasz is cserelve benne, teljesen koltsegmentes, klima agyig gázzal, 2 garnitura kerek, a pihenos lekenve, lemosva pihen, onindito garisan felujitva, gyari gumiszonyegek, futomu, fekek ujak, olaj es szurok 5k km-esek, szoval, jo. Illetve ha megy vele egy kort, erzed, h a kupplung ott fog, ahol kell, a valto Opeles, de nem lotyog, mint egy 400k km-es TDI-ben...Amit linkeltem az alufelnirol trasshernek, az az enyem, nem regi kepek.
-
AMD Power
titán
Szerintetek ami most 900e-1millió Ft autó (G Astra) mondjuk 2 év múlva mennyibe fog fájni? Mennyit fog esni az ára...
-
zolikaDB
veterán
-
7Sony7
addikt
válasz
mohabá 007
üzenetére
Helló Papi!
A 37175 re nincs ötleted? -
AMD Power
titán
válasz
mohabá 007
üzenetére
Lassan vehetem majd nyári gumikat.

-
trassher
addikt
válasz
zolikaDB
üzenetére
Nem tudom hogy nézne ki 16-ossal az astra. Hátul még el is menne de elől már nagyon bokorugró lenne szerintem. És tudom hogy van rosszabb a szent annától mondjuk a zólyom vagy az olajfa utca. Utcaszéles gödrök a földúton.

hdman: Nekem nem realitás a 17-es felni de még a 16 is kérdéses. Szarok az utak nincs mit tenni. Suzukiból ültem át, 6 év alatt meguntam a zötykölődést.
-
lsebestyen
addikt
válasz
mohabá 007
üzenetére
Nem akarlak elkeseríteni, de nekünk már január első hetében is virágzott a hóvirág

-
Bati0501
őstag
válasz
mohabá 007
üzenetére
Nálunk már sok hete nyitva vannak.

lsebestyen: 10sec-el gyorsabb voltam.

-
diablo1984
veterán
válasz
üzenetére
hát jah, nekem is át lett mosva mindenféle vegyszerrel több óráig, a kiegyenlítő tartály is, egyenlőre tisztának tűnik a rózsaszín lötty, de nálam a csövek is meg lettek szorongatva, mert a falára mint a vízkő kirakódott a fagyállóból valami, úgy recsegett a cső, mintha jeges lenne, táblában mállott róla ez a barna vacak! de azóta nincsen szép és jó!

-
mohabá 007
aktív tag
válasz
realmadrid
üzenetére
Szia, mi a pontos neve ennek a csőnek ?
Közben megtaláltam itt : (#37087)
[37087link]
Valamit elnéztél. 
Minden lényeges a csőről:
[link] -
7Sony7
addikt
Srácok, a motor hűtőrendszerébe építhető szűrő létezik?
-
realmadrid
aktív tag
válasz
realmadrid
üzenetére
Közben megtaláltam itt : (#37087)
-
realmadrid
aktív tag
válasz
mohabá 007
üzenetére
Szia, mi a pontos neve ennek a csőnek ?
Megelőzésnek lehet, hogy lecserélem.
Köszi. -
diablo1984
veterán
válasz
zolikaDB
üzenetére
a jó ott sem olcsó, csak a sérült, lefutott, régi darabok(amiket kinnt használni már nem divat, piros plakettel sok helyet meg sem tudsz közelíteni....)! de mivel kinnt is vannak használtautó kereskedők(lengyel, orosz, török, stb) na azok lefölözik a hasznot, pörgetnek az órán és csak exportra, vagy továbbértékesítésre hirdetik a szarjaikat....... cseppet sem gyanús......
-
haddent
addikt
válasz
AMD Power
üzenetére
Annál jobbat hova?
Csodálatos jó még a dízel felárral is..Megpályáztattam én is tegnap (volt egy kis családi kiruccanás). Péntek reggel tankoltam 14 liter sima Mol95 -öt, a pályán kapott 38 liter shell vpower nitro+ 100 -at, úgyhogy remélem megbecsüli magát
Ez összesen ugye kb. 52liter.
Volt benne elején 80km város, most 300km pálya, a maradék városban lesz. Vegyesnek ezt túlzás lenne hívni valószínűleg, és hát nem "eco" üzemmódban voltam én sem (városban 3000 alá nem nagyon, pályán 3800 - 130 az alapde nem volt példátlan egy kis 5000 környéke 170 sem). Ha 500km-re elég akkor hajtépés, ha 600-ra elég lesz akkor öröm-bódottá. Ha 700 -ra akkor már ünnepséget tartok![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Ivan15 részvétem, az szép lehúzás
-
zeg
őstag
válasz
gzbotii
üzenetére
Nyáron, klímával: 850km 44L tankkal. Felesben pálya 140-es tempóban(gps), felesben arckaparós-kormányharapdálós
totyogás a reggeli és esti dugóban 30-30km távon. Szintkülönbség jelentéktelen.
Ősszel 90-50km/h tötyögés betonozott vidéki szekérútjainkon a 44L tankból 1000-1050km távolságra elegendő.
Alacsonyabb fogyit ki lehetne hozni, de soha nincs hozzá elég türelmem
Opel Corsa D Z13DTH(1.3CDTI), 90L, 6fokozat. -
trassher
addikt
válasz
SteeWe
üzenetére
Én most megcsináltam itthoni dolgokból ingyen.
Kell hozzá:
-2 darab 2ml-es fecskendő
-Fekete szigszalagIlyen fecskendővel csináltam mert ennek volt megfelelő az átmérője. Kihúzod a belsejét mert az nem kell és az 1ml-es osztásnál elvágod (piros vonal). Utána a piros és fekete vonal közti részre tekersz 3 menetnyi szigszalagot úgy hogy ne érjen túl a cső végén. Azért így és csak ennyit mert ha többet tekersz rá akkor nem fog átférni a lyukon. Ahonnan letört a gyári tartó ott van egy lyuk. Azon áttolod amit csináltál belülről és kész. Mivel megmaradt a fecskendő "szárnya" így nem fog beesni a csődarab.
-
SteeWe
aktív tag
válasz
diablo1984
üzenetére
Sajnos nincs, már így vettem novemberben.

Az sem tudom, hogy kellen kinéznie annak a pöcöknek, ill. annak, amikor a helyén van.
Valamelyik fórumtárs csinálna róla képet, megnézné, hogy külön elem-e vagy az oldalsó műanyag része?
Bontóban is csak olyan műanyag elem volt, amiből lászólag ki volt törve. -
trassher
addikt
válasz
SteeWe
üzenetére
Nekem is ez a mai egyik "játékom". Előző tulaj rakott bele 2 műanyag darabot de úgy zörögnek hogy fáj a fülnek.
Óracsoporton elkezdett tegnap világítani a "Légzsák és övfeszítő rendszer" lámpája. Előre volt tolva koppig az anyósülés majd vissza a helyére. Alatta a kábel szigszalagozva van, már meg sem lepődök rajta. Mi lehet a gond? Kontakthibára gyanakodok de gondoltam hátha találkozott már valaki hasonlóval.
-
Markizmark
addikt
válasz
mohabá 007
üzenetére
Rijeka feletti hosszú emelkedő megvan? Na az megszivatott minket pár éve. 1.9 szívó Peugeot boxer. Pont ott olvadt ki a ventilátor biztosíték is. Volt melegünk.
otthon hf tömítés csere. -
mohabá 007
aktív tag
válasz
Markizmark
üzenetére
Nekem,egy 9 szem VW transporterem volt,és pont az volt vele a bajom,hogy nem igazán akart benne meleg lenni.(valami vót,de nem az igazi)Egyszer lett hirtelen melegem,amikor a cél előtt 5km-el felforrt a hűtővíz,mert elszakadt az ékszíj.
No meg akkor,amikor egy be nem látható kanyarból szembe (Szarvaskő) ui zárt dobozossal olyan közel jött egy vágtató vakhangya,hogy letörte a visszapillancsomat.No akkor kivert a hő. 
-
Markizmark
addikt
válasz
mohabá 007
üzenetére
Mondom túloztam.
Nem úgy értem, hogy hajtva van, mint az állat. Arra gondoltam, hogy indítás után az enyémhez képest sokkal hamarabb fűt. Normál autózás mellett. -
mohabá 007
aktív tag
válasz
Markizmark
üzenetére
(Bezzeg a 110 lovas dízel ford már az utca végén tüzet hány)
Mit szól hozzá a hengerfej,aki nem szeret hirtelen hőtágulni?
-
Markizmark
addikt
válasz
gzbotii
üzenetére
Enyém is ekkora távon kezd meleget fújni. Azt hittem szar a termosz, de leteszteltem és nincs baja. Berántottam hidegen és fogtam a hűtőre menő csövet. Hideg maradt, szóval nincs baja. Ez a kis motor csak ennyi hőt termel. Bezzeg a 110 lovas dízel ford már az utca végén tüzet hány, barokkos túlzással.

-
AMD Power
titán
Ünnepelj a győztessel!
A Corsa 2015-ben ismét az Autobest legjobb modellje lett!

-
Phobion
addikt
'99-es Astra F-be nem lehetséges valami digitális fogyasztás mérő?

-
gzbotii
nagyúr
válasz
mohabá 007
üzenetére
Kb hány km után kezd meleget fújni? Enyémnek 3,5-4km kell...
-
mohabá 007
aktív tag
válasz
trassher
üzenetére
Ne bajlódj vele,mert a termosztátnak semmi baja,nem ő a bűnös.
Beszereltem az új termosztátot,dőlt a forró levegő,a tünetek ua voltak,mint neked,és másoknak is.Egy fél napot molyoltam,mire kiderült,hogy a
vízhőmérő érzékelő vízhőmérő órához nevű apró kütyü kavart be.Enyémbe ilyen van:
-
lsebestyen
addikt
válasz
mohabá 007
üzenetére
Pedig nem régóta van!

-
mohabá 007
aktív tag
válasz
lsebestyen
üzenetére
(Amíg nem volt jogsim .....)
Nem is mondtad,
hogy már van.
Most már ezt is tudjuk. 
-
lsebestyen
addikt
Nem lesz baja, csak iszonyat büdös lesz a kocsiban is, ha megy a levegőztető... Mienkbe kb 1 hónapig úgy lehetett, úgy látszik csak engem zavart...
(Amíg nem volt jogsim kb havi 2x ültem be az opelbe, aztán éreztem h milyen rohadt büdös van, persze ki volt szakadva.) Anyag elfárad. Bárdiba asszem 400 forint volt, kicserélni meg kb. 10 perc. -
hdman
őstag
válasz
Declare
üzenetére
Lehet. Általában prémiumot tankolok, főleg télen. Plusz mióta nem megyek havi 3000km-t.
Ma viszont munkába menet kidobta a check engine-t, meg az esp-t. Rántott egy kicsit és nem reagált a gázra. Félreálltam, reboot, azóta jó. 2 hibát tárolt el, gázpedálállás szenzorral van valami gebasz. Gyorsan kitöröltem a hibát az obd kütyümmel, hazafelé már nem dobta be. Attól függetlenül hétfőn megy dokihoz

-
AMD Power
titán
válasz
Markizmark
üzenetére
Ez sok szerintem.

-
suits
tag
válasz
Markizmark
üzenetére
akkor az is lehet hogy még az elöző tulaj vágta ki
Nem tudom de érdekes hogy széjjel ment 
-
Markizmark
addikt
Nem, sőt.
Jobb, is hogy kevesebbet kap a motor abból a sok mocsokból.
Az csak azért kell, mert azokat a mérgező dolgokat el kell vezetni valahova, így hát inkább elégettetik a motorral. Nem szép csak úgy kiengedni a levegőbe, de amíg nem veszel újat nincs mit tenni. Kicsit szennyezel.
-
zolikaDB
veterán
válasz
trassher
üzenetére
Ablakos: egy ideje piszokul ráfeküdtem a motorfék témára, de mióta nálam van a kocsi, a cserélt tárcsákon/betéteken alig látszódik a használat... Szóval, ne ma motorfék a gond.
trassher: ott van, h egy darab... Szerintem. Mindegy, meg kell kérdezni. Garnitúráért jó ár, ha meg neked tetszik, akkor pláne jó

KLÍMA ->
Ha nincs belsőlevegő keringetőm, akkor ezzel az aeroszollal ki tudom pucoválni a rendszert? Tehát radiátor, légbeömlők stb? Azaz nem hab kellene. Meg nem is a "bomba". Tavaly egy ilyen eksön volt a klímásnál 5k, azért kérdem. Mert egy flakon sztem 2x-re elég lenne. -
KrAt
veterán
válasz
gzbotii
üzenetére
Ott van, 1.6 16V

Nem is a bemelegedés a kérdés, mert nullás felvezetőn, Soroksári és környékén sosem lehet megúszni a dugót, amikor arra megyünk, aktívan szeretem használni a motorféket, és figyelek, hogy 1500-2500 között autózzak.
Persze néha azért elrúgom neki, hadd tudja, mi újság

Amúgy pályán 140 körül is kényelmesen lehet tartani ezt a fogyasztást. Most megjártuk Párommal Gyulát, pálya 140, autóúton 90-110, előzés visszaváltás nagygáz, és 680km-t mentem vele, és most jelzett a tank visszajelző, hogy kéne neki benya.. Az azért már nem rossz..

-
trassher
addikt
válasz
zolikaDB
üzenetére
A szett kerül ennyibe nem darabja, legalábbis én így értelmezem.

Amiket linkeltél azok is jók de 16"-osak nekem meg 15" kéne. Érdekes mert az irmscher amit linkeltem a címben 5x15-nek van írva, a leírásban pedig 6x16-nak. Vásárlás előtt érdemes lesz telefonálni egyet.KrenAtesz: Végtére is az 1.6-os ez pedig 1.4-es.
deicide: Ami megy az enni is kér
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Mikulásbá
nagyúr
Üdv!
Van valakinek olyan antennája a rádióhoz,ami az első szélvédő felső részéhez van ragasztva?
Jó az ilyen?Rendesen jönnek vele az adók? -
suits
tag
válasz
Markizmark
üzenetére
nagy baja lesz ha pár napig nem lesz rajt?ki van fordulva teljesen érdekes...
-
Bati0501
őstag
Nekünk is ~8-9 liter reggeli és esti forgalomban Miskolcon.
-
-
gzbotii
nagyúr
Az érdekelne, hogy aki ilyen 7L alatti fogyasztást produkál városban, mekkora távon használja (egy indítással), kb hány fokban, mekkora szintkülönbséget kell leküzdeni és mekkora forgalomban/városban
-
Bati0501
őstag
válasz
Markizmark
üzenetére
A jobban-t úgy értettem,h 10 helyett 9,5-et. (most mondtam egy számot)
-
Declare
őstag
válasz
deicide
üzenetére
az nem ellenfél.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
na baszki ez meg a masik....az egy dolog, hogy tempomattal is 2x ennyit enne.....de en az 1.7cdti vel sem allom meg, hogy versenyezzek olykor
mi lenne velem egy opc vel????? nem-nem, nem szabad.....
kb ilyen 17 literes atlaggal meg is lenne a trip a mostani 6 helyett 
-
Markizmark
addikt
válasz
Ablakos
üzenetére
Városban 8 liter a fogyasztása, legutóbb 380 km után tankoltam (előtte is teletankoltam) és 35 liter ment bele. Ez 9,2 literes átlag a 380 kilométerre, de ebből 70km volt pálya. Számold ki.
Szerintem elég sokat evett.(#37088) haddent
Egyébként igen, ezen én is gondolkodtam. Vajon van valami technikai akadálya annak, hogy 6. nem került a váltóba? Azért baromi jó lenne 130 -at 2500 -al pötyögni
A 16 szelepes nem szereti az alacsony fordulatszámot. Tartós 2500 körül szerintem telekoszolná magát. 3000 kell nekik.
(#37103) suits Az a kartergáz visszavezető. Gyárilag az, meg az alatta / mellette lévő vékonyabb cső hányja tele az alapjárati motort és a pillangószelepházat olajjal és minden jóval.

-
suits
tag
hi!
reggel vettem észre hogy egy a motorból jobb oldalt fent kijövő vastagabb cső el van durranva,sok válsztásom nem volt el kellett vele jönnöm dolgozni.szal remélem hazaérek vele
Ez a fütésnek a csöve vagy mi?mindjárt keresek egy képet amin megtudom mutatni.Opel asta H gtc 1,4 benzin
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen légkondit a lakásba?
- TCL LCD és LED TV-k
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- OnePlus 15 - van plusz energia
- PlayStation 5
- Elektromos autók - motorok
- Rugalmas OLED panelre válthat a Samsung Galaxy A57
- Alkoholista nevelde
- Jövedelem
- További aktív témák...
- Nagyon szép, fehér Jura Impressa J5 automata kávéfőző profi cappuccino fejjel
- Eladó D1S LED izzók Canbus 160W 25000LM 6000K 2 db
- Bialetti kézi kávéőrlő
- Xiaomi Mijia Smart Socket Plug kínai WIFI-set keresek
- Eladó új, hibátlan állapotú, EGYSZER SEM HASZNÁLT ASUSINSEARCH OF INCREDIBLE EXTERNAL SLIMDVD-RW SDR
- Samsung Galaxy S25 Ultra 256GB Kártyafüggetlen 1év Garanciával
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
- Ventilátorok 120/140mm és tápkábel modding kitűnő árakon!
- SanDisk Extreme Portable 8TB (SDSSDE61-8T00-G25)
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
porladt a blokknak az a része,amelyik a hűtővizzel érintkezett.Feltételezem,hogy ha kis mértékben is,de most is van valami fos benne,(olcsóban több,azért olcsó,a drága azért drágább mert mással helyettesítik,az meg többe kerül)Sok esetben ezért drága ami olcsó.

Nem értem komolyan... H -val zökkenőmentesen megy az, hogy kuplung nélkül! kihúzom sebességből, félig betolom és már sebességben van egyből felrugom és gáz és ezt zökkenésmentesen tudja, mintha automata lenne kb

Most gondolkodóba estem.

Valamit elnéztél.

(Amíg nem volt jogsim kb havi 2x ültem be az opelbe, aztán éreztem h milyen rohadt büdös van, persze ki volt szakadva.) Anyag elfárad. Bárdiba asszem 400 forint volt, kicserélni meg kb. 10 perc.
ez az