Hirdetés
- GoodSpeed: Mutasd magad topic!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- MasterDeeJay: Mi ez a pici videókártya? AMD E9173 teszt
- Gurulunk, WAZE?!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Andras-G: Az internet veszélyei [2. rész] - Facebook Marketpalce
- Klaus Duran: RCS
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Yutani: 20 év a Prohardveren
- mefistofeles: Az elhízás nem akaratgyengeség!
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
gban
veterán
válasz
AMD Power
üzenetére
Jó az ára, tulképp lehet hogy én is megvettem volna egy éve.
De én nézelődnék a helyedben olx-en meg a társán, aki megvette.
Írtam, 16-ért vettem felnin 95%-os Aurorát (ezen lehet nevetni, de le nem cserélném Barumra - korábbi Hankook modell, más néven árulva, nekem sokkal jobban bejön mint a Kormoran, Barum, meg a Semperit, ezek voltak korábban "márkás" gumijaim), de az is igaz, sokáig kerestem.
Barum nekem nem jött be, volt nyárim, nekem hangosnak tűnt, keményedett is, igaz, nem annyira mint a Dayton, meg gyorsan is kopott.
Mindenesetre nekem kevésnek tűnik az a profilmélység megvételileg - értékben is meg a kép alapján is.pl:
[link]
ez drágább de irányár, cserébe jobb a profilmélység
[link] -
yoleeka
tag
válasz
haddent
üzenetére
Más: Egyébként itt a szomorú jövő.. : Audi 2liter TFSI, ahogy a videóban mondják is, van belőle 180 lovas Octavia RS meg 400 lovas valami Audi. Több, mint 2x !!! akkor teljesítményt szednek ki szerencsétlen motorból, pontosan ugyanabból a motorból, csak nyomják bele a turbóval a levegőt mint az állat. Na ezt azért senki ne magyarázza meg, hogy nem teszi csutkára azt a mechanikus szerkezetet baromi gyorsan. Ilyen a mesében sincs

Van közöm ezekhez a motorokhoz, nem csak annyi a különbség, amit a két paprika jancsi nyomat a tévében a laikusoknak... Jelenleg 310 lovas a legerősebb széria motor belőle, 400 lovas nincs, az csak koncepció, ami abban az audiban van. A 300 lovas az audi S3-ba megy, 310 lovas a TT S-be kerül... nem csak a vezérlő átirogatás a lényeg...
-
AMD Power
titán
-
molnarpeter
nagyúr
Nógrád megye-Vác-Bp vonalon valakinek van diag felszerelése, vagy tudtok korrekt áron dolgozó szakembert? Egy Agila A lenne a beteg, Z10XE(P?) motorkód (1.0, évjáratát nem tudom sajnos). Több dolog is lehet vele, a legjeletősebb a gázadásnál random kihagyás (elméletileg MAF lett cserélve, azért csinálja), nem ártana kiolvasni az agyát. (Nem a miénk a kocsi.)
-
AMD Power
titán
Róluk valami tapasztalat hasznaltgumik.com? Kéne vennem 4db nyárit a kocsira. Újakat nem fogok az biztos. Találtam is náluk 4db szimpatikus gumit. 2012 évjáratok.
Árban is jó lennének.

Declare Biztos ,hogy 160e km volt benne mikor vetted?
-
Declare
őstag
figyi, leirhatom megegyszer ugyan azt amit leirtam, többet nem tehetek
en a sajat peldamat azert irtam, mert en is filoztam a szinhömersekleten....nem irtam, hogy szereltess xenont, es nem irtam semmi villogasrol sem....a lenyeg, amit többiek is irtak vedd a nightbreakert, es ne a kekebb verziot. En ennyit tudok tanacsolni, de dönts belatasod szerint.
-
haddent
addikt
válasz
horvathkrisz
üzenetére
Philips xtreme vision ugyanazt tudja, sőt még sárgásabb speci. alapján. Mégis az osram 5k, a philips 12k. Wtf? Csak szokásos "csakazémecsak"? Vagy tud valamit, erősebb?
-
Declare
őstag
Igazabol azon huztam fel magam multkor, hogy pont ezert vettem opelt, pont ezert vettem egy aranylag draga darabot, a lehetösegekhez kepest biztos forrasbol, hogy nekem itt most uj helyen, kb uj "elet" kezdesenel, tegye a dolgat, aztan csokolom. Otthon atnezetem, megcsinaltatom amit kell es legközelebb olajcserekor latja a szervizt. Na ehhez kepest folyamaosan bujom a netet valamiert, folyamatosan van valami kis "izeee" ami szivat (jo az akkumulatorrol nem tehetett, de az is akkor is hozza kötödik a kocsi+szivas temakörhöz).
Nem haborgas, mert hasznalt dizel autonal imat morzsolhatok, hogy ennyi a bajom, csak valahogy egy 6 eves astratol azt vartam volna, hogy tankolom, olajcsere aztan jo napot.
De mara megnyugodtam...persze 6-7 eves akarmilyen auton kimehet ez a trafo, vagy nyikoroghat a ventillator....(megneztem neten, ugyan az a hella trafo kell az astraba, mint a amaseratti quatroporteba 2007-2010 között
) -
haddent
addikt
válasz
horvathkrisz
üzenetére
Ha egy lámpa színe miatt ítélnek el az ismerőseid akkor lehet, hogy új barátok kellenének, nem?

-
horvathkrisz
addikt
Nem is ugy ertettem, hogy ha elkezd esni az eso, gyorsan tekerj be masik körtet.

Szoval a night breaker is mar joval feherebb a hagyomanyos halogennal, mar-mar xenon. Gondolom a cool blue ennel meg hidegebb lehet, ami szerintem pozitiv.
Megmondom oszinten, azert nem vettem cool blue-t, mert attol feltem, hogy kekes lesz tole a lampa, es tuning hülyegyereknek gondolnak az ismerosok emiatt.
-
makro
senior tag
válasz
horvathkrisz
üzenetére
Havonta 1-2x 320 km-t, a többit leginkább nappal városon belül. Különösebben nem szokott zavarni ha esik, mert nem cabrio és nem is ázik be
Az nem opció nálam, hogy cserélgetem az égőket az időjárás függvényében. 
-
haddent
addikt
válasz
Declare
üzenetére
Annak ellenére, amiről a multkor beszéltünk (apróságok..) szerintem opel, ford (chevy is csak az nem volt akkoriban itthon túl sok) elég szépen bizonyított, hogy bírják a gyötrődést. 30 évesen, rozsdásan, kőműveslegények alatt is mennek még. Persze nem teljesen tiszta a példa, mert bmw -ből nyilván eleve kevesebb volt, nyilván most is kevesebb a régi. Meggyőződésem, hogy az előbb említett hétköznapi márkák egyébként jobban bírják, tovább, de legalább úgy. Menni fog az sokáig

-
haddent
addikt
válasz
horvathkrisz
üzenetére
Nem, de a Night Breaker Unlimited (elvileg a legtutibb?) az 3400K, a blue cucc az 4200K
-
Kickass
őstag
válasz
Declare
üzenetére
Pont erre próbáltam neked utalni, hogy ne kilométerhez kösd.
Az enyémben 250k+ km van, a turbós benzinesben 200k+ kilométer volt, mégse szállt el. A turbós benzines előbb lett hengerfejes mint hogy a turbo letérdeljen benne, mikor megnéztük a tengelyt a srác aki szerelte csak annyit mondott ugyanilyen állapotú bontott turbót vett, ha odafigyelnek rá az autót is túléli.
Ez hülyeség hogy 250ezer fölött minden km ajándék. Elmegy akár 4-500ezret is röhögve, de lehet még többet is. Ha megkapta azt a minimálisat amit kell. Szóval ha neked most azt mondták ez jó, az jó lesz még ugyanennyi km múlva is, ha figyelsz rá. -
haddent
addikt
válasz
horvathkrisz
üzenetére
Nekem most Osram van benne, pár hónapja volt akció a MOL -nál ha gyűjtögettél akkor olcsón lehetett kapni. Nem tom milyen és milyen idős volt benne amikor vettük, de ezek sokkal jobban. És még csak nem is Night Breaker Unlimited. Kicsit első hallásra furcsállom, hogy ugyanúgy 55W mindkettő és jobb tud lenni, de megnézném.. H1 és H7 asszem a 2 foglalatom. A másik amit néztem az a Cool Blue (hyper) Osramtól szintén. Vajon melyik a szebb/jobb?

-
Declare
őstag
válasz
horvathkrisz
üzenetére
Azert ott komoly gondok vannak a xenonnal
izzo csere + bura polir ....aztan utana mehet a teszt kör 
-
horvathkrisz
addikt
Szia,
Baratnom C Corsajaba vettem H7-es Osram Night Breaker Unlimited-et, kb. 4 honapja hasznalja, eddig nincs veluk gond (szep is lenne) es nagyon jo fenye van, ossze sem lehet hasonlitani azzal ami elotte benne volt, sot, a multkor mentem ejjel keresztapam e60-as bmw-jevel, xenonnal szerelt valtozat, es fele amnyit nem lattam azzal a lampaval mint a corsaeval. Jo, hozzateszem hogy a fenyszorok mar eleg "homalyosak" a bmw-n, valoszinu hogy sok fenyero elveszik emiatt, de akkor is vicc az egesz. Szoval nyugodt szivvel ajanlom az Osramot. -
Declare
őstag
válasz
Kickass
üzenetére
Persze ez vilagos
. De egyreszt ugye nem ismerem az elöeletet. Masreszt azert örök elet+1 nap turbot szerintem nem latott meg a vilag
150k km fölött nem lehet csodalkozni nagyon ha meghal. 200k km fölött plane, 250k km fölött pedig szerintem total benne van a pakliba a felujitas/csere. Hogy egy laborban, optimalis körülmenyek között 10 evig menne 0-24 oraban az lehet....elhiszem Neked.ez valtozo geos, most lett szetszedve, pont takaritas miatt....azt mondta a szerelö ennyi idösen, ennyi km, ilyen szep allapotban nem igen latott meg dizelt belülröl. Szoval ez jo
Olajbol a Liquy mollyt kapja, meg hütöm fütöm, ahogy kell 
Ceges audi az huhog

(#37356) makro Osram az jo. Itt megnezheted milyen kell.
-
Kickass
őstag
válasz
Declare
üzenetére
Csak offban jegyezném meg, hogy ugye tisztában vagy azzal, hogy egy turbo élettartamát nem a megtett kilométerek hanem a felhasználás jellege, illetve az olaj határozzák meg (ha csak olajhűtés van, de most nem vízhűtéses turbókról beszélünk
)? Ha kivesszük a lehetőségekből azt a véletlen körülményt, hogy a turbo kenés nélkül marad (kivéve ha ez ismert konstrukciós/gyártási hiba), akkor jobb esetben örök élet + egy nap. Ha változó geós akkor kormolni/takaríttatni kell bizonyos időközönként, jó minőségű olaj, bemelegítésre/hűtésre oda kell figyelni ése ennyi. Nem egy ördöglakat.+1 nehezítő körülmény ha a turbo már eleve konstrukciós hibás/alultervezett/stb. de most próbáltam levetíteni a te példádra és cdti-nél nincs ilyen
egyébként a turbó fütyül, az ilyen, ha ez már inkább 'huhógásba' megy az jelenthet bajt
-
makro
senior tag
Sziasztok, ti milyen izzókat használtok (H7 / HB3)?
Le szeretném cserélni a G astrában a teszkós izzókat, viszont nincs semmi tapasztalatom e téren.
H7-be osramokat nézegettem: NBU vagy CBL
HB3-ba pedig osram CBH+ lenne. -
Pitu
aktív tag
Úgy látom zajlik az élet a fórumon.
Én sem unatkozom az "új" jövevény mellett, pár hete ez a látvány fogadott: [link]
Az alján volt még itt-ott korrodáció, azt is javította a kasztnis, a tanksapkánál lesz még munka, de az még várhat.
Az anyósoldali első index izzót nem sikerült kicserélnem, mert ott nincs az a csavar amivel ki tudom szedni az index búrát. Ötlet? Kompletten ki kellene venni a lámpatestet?
A benzin mutató is érdekesen alakul, egyszer mutatja a szintet, máskor meg nem. Nem 100%, de mintha az izzócsere óta nem lenne jó. -
Declare
őstag
válasz
haddent
üzenetére
pont hogy de
5 eves volt az auto amikor megvette az a srac, akitöl aztan en megvettem, par honappal kesöbb (bonyolult story)....eves szinten 33-35k km volt a kocsiba teve es ket varos közötti ingazasra volt hasznalva palyan. Mindeen papir, szamla, mindene megvolt a kocsinak....meg a treleres szamla is amikor a kettöstömegüt csereltek. Ha a turbo meghal azzal nem lehet menni, de annak azert kell lennie elöjeleinek. Ceges a4 ben pl 280k van most es hallani mar hogy fütyül a turbo.De at is neztek a kocsit, meg ugye most a turbot szet is szedtek es minden pöpec allapotban van. Hogy mitöl jött az a hibakod, hiba nelkül...passz....talan egy erzekelö....mint hdman nel...nem tudja senki.
A masikhoz: Nem ugyan az a motor. Az 1.4 tsiböl is van 3-4 valtozat. Az hogy mekkora a hengerürtartalom az egy dolog. A kellö alkatreszeket erösebbre cserelve, sok a variacio. BMW nek is pl a 325d es a 330d egy motor, ott talan meg alkatreszekben sincs különbseg.
-
haddent
addikt
válasz
Declare
üzenetére
Hát mondjuk 6évesen 160k km- rel tudhattad, hogy nem feltétlen / nem igazán pályázásra volt használva ami nem lett volna hátrány turbo dizelnél
Azért remélhetőleg olyan komoly baja nem lesz, amivel nem tudsz haza jönni sem, az azért meglepne. Tényleg, turbo haldoklással/teljesen döglött turboval lehet/tud menni? Kéne tudnia, nem? És ha nem túl indiszkrét egy közelítő árat megosztanál esetleg? Kiváncsi vagyok mennyi lehetett ott kinnt egy ilyen 
Más: Egyébként itt a szomorú jövő.. : Audi 2liter TFSI, ahogy a videóban mondják is, van belőle 180 lovas Octavia RS meg 400 lovas valami Audi. Több, mint 2x !!! akkor teljesítményt szednek ki szerencsétlen motorból, pontosan ugyanabból a motorból, csak nyomják bele a turbóval a levegőt mint az állat. Na ezt azért senki ne magyarázza meg, hogy nem teszi csutkára azt a mechanikus szerkezetet baromi gyorsan. Ilyen a mesében sincs

-
Declare
őstag
válasz
AMD Power
üzenetére
En ezt most kezdem megerteni, hogy müködik itt kint a rendszer. Egyreszt, nyilvan az atlag ember is sokkal több penzt felre tud tenni a fizujabol, mint otthon, igy 5 evente venni egy uj autot, kb annyira megterhelö, mint otthon venni egy uj tv t.
A masik resze, hogy pont azert mert az akarmilyen "atlag" szakmunkanak is normalis erteke van (azaz itt tenyleg van erteke a munkanak), ezert a szerelö is "draga". Azaz egy 10 vagy 10+ eves autoval szervizröl szervizre jarni költsegesebb, mint venni egy uj/ujabb autot. Itt nincs olyan, hogy odaviszem a szerelöhöz, mokol rajta egy picit, jo ezt vagy azt gyorsan kicserelte, mert lötyög, aztan "mivel tartozom?", "aaa semmivel", "itt egy 5 ezres zsebbe", "na jo köszi".....itt beviszed es azonnal elkezdenek ketyegni a 20-30 de inkabb 100-200 eurok.
Ez az astra is, amit vettem. Nem volt 6 eves, 160k km el, eladtak. Most jönnek majd ugye ezek a kiegett az izzo, tönkrement a trafo, ki kell pucolni az egr t, ki kell cserelni a feket, akarmi.....aztan ugye löbb utobb egy turbo csere/felujitas is lehet....ezeket otthon megcsinaljak egesz jo aron, itt minimum minden 4x szorzoval van. Nem veletlenül ügyeskedek en is azzal, hogy ha nincs olyan baj, ami fontos, akkor inkabb kihuzom fel lampaval 1 honapig es otthon megcsinaltataom, ha ugy is hazamegyek.....igy viszont meg jol is jarok (kellemetlenseget leszamitva), mert pl ez a trafo ami nekem most kell, itt 60 euro ujonan az ebayröl, otthon 25 ezer a javitasa, vagy 50 ezer az uj....es ugye otthoni arakon megszerelik
de ezt a kis ügyeskedest csak addig tudom ugye csinalni, amig ilyen a hiba 
-
zolikaDB
veterán
-
AMD Power
titán
Igazából ezek egyáltalán nem drágák. Csak mint írtad az átlag embernek , ezekre nincsen pénzük. Tök mind1 milyen márkát nézel mindegyik hasonló árban van. Mondjuk az lehet ,hogy a 5.1 millás alapáras Astra helyett ,lehet ,hogy inkább egy Merivat vagy Mokkat vennék. A Mokka nagyon bejön nekem.

-
tixem
addikt
3 milliós alapárú Astráért már összetenném a két első lábam

Na viccet félretéve szép is lenne az a 3m, kár, hogy ha most a konfigurátorba tévedsz akkor ez fogad.
Akármilyen jó autók is, egyszerűen nevetségesek ezek az árak, de máshol sem jobb a helyzet. Nekem nagyon tetszik a Civic Tourer is és kíváncsiágból megnéztem azt is mit kóstál. Hangyányival több, mint 6m az elegance felszereltség 1.8-as iVTEC mocival és 6 gangos mauális váltóval, ami már azért bőven jó egy átlagembernek.
A legjobban a jó öreg szívómotor tetszik benne, sajnos egyre kevesebb van belőlük ellentétben a sok downsizing kis lökettérfogatú, ahhoz képest papíron ordas nagy teljesítményű turbós vacakokkal. Nagyon nem gyere be.Csak egy a baj, hogy 6 millája hol van egy átlagembernek ma magyarisztánban

-
Sziasztok!
Autó hifi-s topicot nem találtam, és mivel egy Opelről van szó, remélem tudtok segíteni

Egy Opel Vectra B Caravan (2000, 2.0 dti) járműről van szó, amiben a napokban cseréltem ki a gyári rádiót (Blaupunkt Car 300-ról egy egyszerű ATD CR 778-ra). A rádió kivétele, kábelek, beépítőkeret, nagyjából minden stimmel, egy antenna átalakító kellene (ha jól olvastam), de ez a kisebbik baj.
Beépítés után a rádió bekapcsolt, működött. Gyújtás levétele után a Power gomb pirosan világít, de bekapcsolni nem lehet, a kijelzőre "ráfagy" a gyújtás levétele előtti utolsó kép (hangerő állás/ óra, bármi). Aztán ha újra gyújtást adok, akkor marad minden változatlan - nem kapcsol be, csak ha benyomom a reset gombot, ekkor a következő gyújtás levételéig ismét üzemel.
Van valami ötletetek?
Neten is próbáltam nézelődni, de semmi konkrétat nem találtam... 
-
haddent
addikt
válasz
AMD Power
üzenetére
Amíg kicsit is számít a pénz nincs is jobb annál, mint egy 2-3 éves használt, de szervízkönyves, esetleg koccos (!! nem alváz/motor !!) sérült, majd esztétikailag is gyárira hozott példány
Néha gyárihoz képest nevetséges árakon kapod meg, garancia már nincs, szervizelve volt, be van járatva, hibák ha voltak kijöttek, cserélve. 
-
Declare
őstag
ez baszki, az ilyenektöl kivagyok.......hiba van, baja van, de a szerelö szetteszi a kezet, hogy minden szep es minden jo........
kicsit el vagy maradva.....
pont ezt irtam reggel. Egy alap fapad 1.4 astra uj listaara 5,2M
egy ilyen 1.7 dizel (ami most 1.6, de teljesitmenyben ugyan ez), xenonnal, tempomattal, extrakkal (nem full, de extras), 7M fölött 
Hasznaltan meg ez van....hibak, szerelö, miert, ki cserelt rajta, mit, miert....passz.
-
hdman
őstag
válasz
Declare
üzenetére
Ma hoztam el. Nem találtak semmit, nincs semmi elégve, megolvadva. Szijak, minden ép. X akta.
A 2 honapos Dayco ékszijat viszont kicserélték, mert hidegen mindig sikitott mint a fürdős kurva. Most kapott egy Gates szíjat, ezzel eddig kussban van, de majd elválik.
AMD Power: vicc. nem fogok egy Astra kategoriás autót 3m csont alappal megvenni, felextrázva meg már 5-6+ milla annyit meg már nem ér. Ergo marad a 3-4 éves full extrás 3 milléért.
-
-
Declare
őstag
Pont ezt csinaltam es pont ennyiszer

Neked mi lett a verdaval a diagnozis?
(#37337) haddent trafora kaptam mashol is tippet. Ugyan ugy müködik, mint a halogen, csak sokkal nagyobb aramerösseggel csinal sokkal nagyobb fenyt. Nem lattam különbseget. Az erthetetlen, hogy ugye irtam, hogy a szerelö amikor nezte akkor neki egett....de ugye buzeraltak az egesz elejet, lehet par pofontol egy darabig megint ment a trafo....csak akkor meg idefele az uton tizen x oran keresztül jo volt? + az elözö 2 hetben jo volt minden reggel es este? es akkor most egyszer csak nem? Meg ugye amikor elöször kialudt reggeli indulaskor (nem is menet közben), utana soha nem villant fel, vagy nem volt olyan hogy müködött volna......szoval kontakt hiba nem igen lehet.....vagy haldoklott a trafo es a szerelönel valahogy meg lett veletlen birizgalva es egy utolso rugaskent meg tökeletes volt csere utan bö 2 heteig?

(#37335) zolikaDB nem a hütöventillator. A belsö levegö keringetö ventillator. Nekem sztem azt majd ki kellene cserelnem mert tipikusan "sz@ar mar ez a ventillator" hangja van
(ilyen halk cicergö alacsony fordulaton)....talan csapagyas vagy tudom is en.... -
-
TasiA
senior tag
válasz
_seth_
üzenetére
Na akkor legközelebb cserélünk , 2 hét, és visszakapod

Amúgy tényleg nem értem, nem volna rossz annyira ez a sport verzio hosszútávon se, ha ezt a deréktámaszt rendesen megcsinálták volna, úgy mint nálad, vagy mint az A Veciben, hogy van alul , felül. Ez, hogy a hátam közepénél kidudorodik, ha tekerem, hát ez ..... Ki kéne próbálnom a tiédet.

-
_seth_
veterán
180 magas vagyok és nekem az alap B veki plüss ülések bejönnek, de haverom g astrájának az alap ülései egyrészt kemények másrészt kényelmetlen is. Két tekerős deréktámasz van az enyémben is de nem sokat ér, jobb alapon hagyni. A fejtámla haszna max balesetnél jön elő az ostorcsapásos nyaki sérülés elkerülésére de menet közben ha ráhajtom a fejem akkot nem látom az utat, ha pihennék és hátradöntöm az ülést akkor meg letörik a nyakam olyan kényelmetlen...
3-4 órás utak alatt nem visel meg az ülés, hosszabbra pedig nem szoktam menni. Az ülésnél nekem fontosabb a tempomat, belövöm a sebességet és kényelmesen el tudok helyezkedni.
-
TasiA
senior tag
válasz
trassher
üzenetére
Hát igen sajnos, azok az ülések, mint az álom. Mondjuk nekem a C Veki ülései is bejönnek, de abban meg nem ültem sokat, max 20 percet. Én hosszútávra használom az autót és már erősen gondolkodom, hogy az ülések miatt le cserélem, pedig ezen kívül mindenben a leggazdaságosabb a masina.
-
trassher
addikt
Azért egy B5 passat ülést ne hasonlítsunk az opelhez mert az tényleg olyan amilyennek lennie kell. Ha szerinted a g-ben rövid az ülőlap ülj bele egy 96 körüli swift-be, na az rövid lesz.
Lehet épp ezért érzem teljesen jónak a g üléseit mert előtte 6 évig suzukiztam. A g-ből nem esek ki, megtart, számomra kényelmes. -
TasiA
senior tag
Látom megy az ülés téma! Én nem vagyok magas 170, de se a G Astra alap ülése, az maga a kínzópad, a H Astrájé 1 fokkal jobb. Aztán van mindkettőhöz a sport változat, ami érezhetően jobb. A G astra ülése még egy 20 éves a Vectrából étülve is nevetségesen sámli szerűnek tűnik, nagyon rövid az ülőlap, a támla kb mint egy felhajtott WC ülőke, 0 ergonómiával. Mielőtt nekem esik bárki is, Ezek az autók tulajdonban vannak a családon belül, nem hobbiból kötözködöm.
Nézzük a sport verziókat. G Astra az ugyan az mint a B Vectra, lehet a sín más, de azon kívül semmi változtatás nincs. Érezhetően jobban formált, talán ebben egy kicsit tovább bírod fészkelődés nélkül. Szerintem hosszútávra ez is egy szarkupac. A deréktámaszt sehogy nem tudom belőni, mivel nem a derekamat, hanem a vesémet akarja megtámasztani, a szivacsozása meg atom kemény, a 3. órában már rendesen csuklik a tervező anyukája. A fejtámla az maga a siralomház. Sehogy nem tudod beállítani, de még alvásra se. Nálam tök 8 ki ül az autóban, mindenkinek ugyan az a véleménye az út felénél (~4. óra).OPC ülés. B Zafira OPC 2 óra után szintén oda vagy, mert oldalt olyat nyom, hogy az meg azért nem az igazi, még a könyöklő is kihívás,(ami gyárilag nincs is) annyira körbe fog minden oldadlról, meg a combodat is nyomja egy idő után oldalt.

Kövezzetek meg, de ugyan ezt az utat, ha egy gömbölyű Passattban ülve teszem meg (15 éve), abból az ülésből nem úgy szállunk ki mint a mozgássérültek.
Nekem ilyen van : Sport
Az öreg 20 éves igáslovamnak 100x jobbak az ülései még így is, hogy szarrá vannak ülve és a deréktámaszok is eltörtek már, fixre kellett beállítani, tekergetni már nem szabad.
-
zolikaDB
veterán
(#37321) Declare: milyen ventillátor? Az utastérben nem megy, kint pedig nem hallom. A szellőzőben lehet bármi, mondjuk érdekes akkor a hangja, de mint mondtam, csak járó motornál hallom, és ha nem megy semmiféle szellőzés, akkor is.
(#37322) gban: ?? Felőlem lehet, nem tudom, annak milyen hangja van... De talán ez a legreálisabb. Arra gondolsz, h lyukas? Ha igen, milyen tünetei lehetnek a sziszegésen túl?
(#37323) McDoug6lak: régebb óta csinálja, a szervóm jó, de ettől ez is lehet. Amíg nincs galiba, hagyom...
-
Bati0501
őstag
válasz
trassher
üzenetére
Ismerem,vettünk már tőle egy szettet,nagyon szép munka,olyan,mint a gyári.

AMD Power: Természetesen ez igaz.De azt sem lehet elvárni,h egy normálisan tuningolt/átalakított autóért ne kérjenek sokkal* többet,mint egy gyári állapotúért.
(*: természetesen arányosan a felhasznált tuning alkatrészek árával)Ez olyan,mint a felszereltségi szint: ha egy autó igazán jól felszerelt,akkor nem ritka,h már jócskán átcsúszik egy magasabb kategóriájú autó értéksávjába.
Vannak akik ezt ki is fizetik. -
gban
veterán
válasz
Markizmark
üzenetére
Írtam, az új (és 3 másik) 12 fokot mutatott a másik autóban, amikor annyi is volt, az enyémben meg -36-ot.
Előtte jó volt, ráadásul el is kezdte "kalibrálni" magát - vagyis érezte a "vevő egység" (tényleg, ez vajon hol lehet? computerben? kijelzőben?) hogy nem frankó valami, miután végre ismét kap jelet.
Csak -7 -nél abbahagytam mert hazaértem. Nem gondoltam hogy nem folytatja.
Érdekes egy jelenség.
48 fok különbséggel indult, aztán nem hagytam végigmenni, erre beállt kb. 10 fok különbségre valahogy, és nem tudom elérni hogy megint -36 -ról induljon, vagy a jót mutassa.
De vissza fogom tenni a régit, hátha
-
zolikaDB
veterán
válasz
adorjant
üzenetére
Ha már hang. Nekem vezetés közben a kormány irányából, vagyis bal oldali tájékról jön egy sziszegő hang. Mint amikor valami leereszt. A menetzajtól annyira nem feltűnő. Végig hallom, amíg jár a motor.
Amikor megállok, leállítom a motort, még hallom egy pillanatig és szépen befejezi. De nem érzem sehonnan, h fújna valami, és szaga sincs.
Na ez mi lehet?
-
Declare
őstag
12 eve 1,7M HUF az nem egyenlö ma 1,7M HUF al

Egyebkent ezek az uj skodak egeszen jok kezdenek lenni. Kicsit olyan, mint az Opel volt regen, hogy picit fapad, de egesz jo design, jobb aron, mint pl egy vw....nem rossz. Az opel meg kisse elveszettnek tünik...kicsit nagyot akar almodni, de nem tart ott. Ezt a kocsit ami nekem van kb összekonfiguralom most ujonan, akkor 7,5M HUF jön ki kb.....haaat...mindenki döntse el

(mondjuk zarojelben, az a skoda is addig 2,6M amig nem pöttyintesz be egy akarmit es azonnal 3-3,5M....)
-
adorjant
őstag
válasz
Grande Ale
üzenetére
Nekem a 0km-es G Astrában is hallatszott belül

Szerintem túl sokat nem tudsz tenni azért,hogy ne halld. -
Declare
őstag
válasz
AMD Power
üzenetére
SZoktak mondani, hogy minden csoda 3 napig tart
Hsz-ok alapjan Te sem az az ember vagy aki "csak menjen oszt jo van" banik az autoival. Szerintem a mostanidra is epp ugy vigyazol, mint egy zsir ujra vigyaznal. Az uj auto ugyan ugy nehany honap es atminösül "csak egy auto" kategoriaba..... ha az ember realisan vasarol.....ha 15 eves svajcifrank hitelre, jelzaloggal a csaladi hazra veszik, akkor nyilvan mas a helyzet 
(#37312) haddent : megnezem, de en is az ut elejen tartok (ami a nemetet illeti
). Szvsz ezek csak ilyen hangzatos tesztek....2 ugyan ilyen astrat szednenek szet ott is lenne különbseg....nagyjabol minden a kocsi tulajdonosan mulik. Akarmelyik autot meg lehet ölni 200k km alatt, vagy meg lehet ovni a sokszoros km-ig is. -
gban
veterán
válasz
AMD Power
üzenetére
Pont ezzel van a baj, hogy nem kapsz értelmes áron új autót.
Ezt a mostanit 3 évesen vettem 1.7M-ért, 60e km-rel.
Most 15 éves, 235e van benne.
Megint vennék 3 évest 1.7M-ért, 60e km-rel, csak már olyan sincs, mint ahogy nincs értelmes új autó sem értelmes áron.
Illetve talán a Fabia amit korábban linkeltem, az közelít.
De csak nem Opel, és legyen már picit több mint 60 LE a következő autóm
Arról nem beszélve, hogy ez 2.7M, nem 1.7M -
-
haddent
addikt
válasz
AMD Power
üzenetére
Hát tudom én nem kell bemutatni őket
Azt leszámítva, hogy szerintem lassan már csúnyák, hagynak kívánni valót is maguk után. Pl Declare ezt itt összegezhetnéd ha van időd, én már elfelejtettem amit tanultam pedig van vizsga is
De röviden a Golf szétesik, az Astra "absoluuuuut normalll" 
-
Declare
őstag
válasz
Bati0501
üzenetére
H GTC 1.7 cdti
(#37274) mephi666 : szvsz ez nagyon egyszerü. Ha van ra penzed es nem utazasra vagy mas hobbira költöd, semmivel nem kevesbe logikus venni egy uj autot, ami uj, a tied, uj technika, garancia es 5-6 evig jo esellyel semmit nem kell vele csinalnod es semmin nem kell idegeskedned. Ha nem teheti meg az ember, veszi a hasznaltautot, aztan ha szerencseje van jol jar vele, ha nem akkor non-stop küzd, hogy eppen mi folyik, mi vilagit vagy mi nem vilagit.....
guglizhatod a netet, keresheted a szerelöt, parkolhatod ott a kocsit......stb....hat csak itt a forumon, alig vagyunk aki nem foglalkozik mindig valamivel, vagy a hütö, vagy a turbo, vagy kattog vagy füstöl.......stb...es akkor igazabol en sem szolhatok, mert nem az en esetemet hivjak "sz@pasnak", de megis amiota nalam van, valami biztos van ami ugyan nem hatraltatja a napi hasznalatot (kopp-kopp, szerencsere), de idegesitö, bosszanto..... -
Declare
őstag
Tegnap kb egy kisebb agyverzest kaptam.....beülök a kocsiba, indulok, mellettem kinyomtatva az "utmutato", hogy egyenes terepen fal ele allva, hogy tudom megnezni gyorsan, hogy magasra ver e a lampa....mondom este ezt meg is ejtem. Erre indulok es kigyullad a "kerem ellenörizze a jobboldali lampat".....es latom, hogy nem vilagit.......
hat ha dokumentum filmet forgatnanak az eletemröl, akkor itt következett volna egy hosszu percekig tarto "biiip....biiip...bippp", pedig nem vagyok az a kocsis fajta..........kisse ironikus, hogy pont kb fel oraval azelött okoskodtam itt, az uj auto vs. hasznalt auto temakörben.......na ezek azok a dolgok amire kifizeti az ember azt a plussz penzt egy uj autonal.....most ezzel is mi a francot csinalok? 99% hogy nem az egö egett ki (ugyan az az izzo, amit kb 2 hete csereltek ki, uj Philips izzora es ami egeszen vicces modon 1 honapig elötte nem vilagitott, majd a szerelönel ujra vilagitott).....ez valami kontakt hiba, vagy trafo vagy a tököm se tudja......
-
adorjant
őstag
válasz
Grande Ale
üzenetére
Gratulálok hozzá!
Szerintem a tankszellőztető lesz,ami a hangot adja,anno én is frászt kaptam tőle,de ez a hang normális

-
AMD Power
titán
-
AMD Power
titán
válasz
Bati0501
üzenetére
Logikusan persze mindenki arra költi a pénzét amire szeretné. Mikor valaki egy 1 milkás autóra rákölt 5-t mert ez a buzi*ja ezzel sincs semmi probléma. De! Azt ne várja el ,hogy az ő saját ízlésének átalakított csoda verda másnak is megérjen mondjuk ezután 4-5 milliót. Mikor a piacon 1 milka egy "átlagos".
-
gban
veterán
Kúlső hőmérséklet érzékelés probléma csak nem oldódik meg

Előzmény röviden:
Jeladó tönkrement, kb. 3 hét után cseréltem, -36 fokról indult, de tuti jó a jeladó.
Elkezdte kalibrálni magát, fél fokonként ment fel, egészen -7 fokig, de csak gyújtáson / bekapcsolt kijelzőnél.
Ekkor hazaértem, gondoltam majd folytatja. Rosszul gondoltam.Ami azóta történt:
- kivettem egy hétre, utána a rosszul kalibrált értékről folytatta
- akkut lekötöüttem, szintén...
Utóbbinál eltűnt a 2 gombos trükknél a 12-es meg a 171-es kód, értelemszerűen az óra is lenullázott (beállításnál észrevettem, 2020-ig megy csaka dátum
).Már csak 2 lehetőség maradt, plusz egy.
Leveszem 3 hétre, vagy visszateszem a rosszat 3 hétre, vagy a bónusz, hátha valamelyik Opelnél láttak már ilyet.
Sajnos aki megmondta a tutit a megszűnő belső világításra, az nem válaszolt a mailre
Pedig azt sem tudta senki előtte, bennük nagyon bíztam
Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Garmin Venu 4 - a nagy ugrás
- MWC 2026: Bajnoki címre pályázik a Xiaomi Watch 5
- GoodSpeed: Mutasd magad topic!
- Battlefield 6
- Trollok komolyan
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- További aktív témák...
- szinteÚJ Dell 15 i7 1355U 16GB 512GB FHD 120Hz!!!!
- Yurbuds Ironman fülhallgató
- HP EliteBook 640 G10 - 14" FullHD IPS - i5-1335U - 8GB - 512GB - Win11 - 1 év garancia - MAGYAR
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E6410, E6440, E5450 / SZÁMLA + GARANCIA
- Apple iPhone 13 Pro Max 128GB,Átlagos,Dobozaval,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

( persze, csak vicc volt. A mai világban, aki ilyen helyről kihoz akár egy csavart is, annak annyi. Másnap már nem kell menni.)

, a másik oldalon igen.

mondjuk ha a ceges a4 kibirt 280k kmt, a kollegam a6 osa 200k-t azzal, ahogy hasznalja, akkor az en opelemben 800k ig egy hangja se legyen

Olajbol a Liquy mollyt kapja, meg hütöm fütöm, ahogy kell

pont ezt irtam reggel. Egy alap fapad 1.4 astra uj listaara 5,2M
guglizhatod a netet, keresheted a szerelöt, parkolhatod ott a kocsit......stb....hat csak itt a forumon, alig vagyunk aki nem foglalkozik mindig valamivel, vagy a hütö, vagy a turbo, vagy kattog vagy füstöl.......stb...es akkor igazabol en sem szolhatok, mert nem az en esetemet hivjak "sz@pasnak", de megis amiota nalam van, valami biztos van ami ugyan nem hatraltatja a napi hasznalatot (kopp-kopp, szerencsere), de idegesitö, bosszanto.....![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)