Hirdetés
- Andras-G: Az internet veszélyei [2. rész] - Facebook Marketpalce
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GoodSpeed: Mutasd magad topic!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- MasterDeeJay: Mi ez a pici videókártya? AMD E9173 teszt
- Gurulunk, WAZE?!
- Klaus Duran: RCS
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Yutani: 20 év a Prohardveren
- mefistofeles: Az elhízás nem akaratgyengeség!
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
AMD Power
titán
Volt nekem is dízel. Renault Clio I. Szerettem mert az első autóm volt. Utána benzines VW. Most az Astra. De én ebben az autóban érzem magam a legjobban. Az én igényeimnek kényelmes, jó vezetni , de közben érzem ,hogy van anyag a gépben. Nem új autó, de van benne biztonságérzete az embernek.
-
Skizz
addikt
válasz
AMD Power
üzenetére
Az biztos. Egyébként ez a konfig nagyon jó utazótárs, 5.-ben nagyon keveset forog (90-nél 2400). Anno az 1.4 98 paci Cliom 3000-be belenyalt 90-nél, nem volt se komfortos, se takarékos. Ezen meg is lepődtem, hogy ilyen nyugis. Miután dízelekben éltem le az utóbbi 2 évet, fel voltam készülve az üvöltésre 90-nél, ehelyett a világból kimene, ha arról lenne szó.
-
gban
veterán
Ez tuti a sors keze.
Írtam korábban, most Mobil olaj van a motorban, jó, de nem tűnik fel semmi a GM-hez képest.
A csere aktuális, keresgéltem is, hogy mi menjen bele, kérdeztem is pl. a Mannolt, egy márkát nem néztem, a Mobilt.
Gondoltam, csak felhívom alkatrész-nagykerben dolgozó ismerőst, nem tud-e valamit okosba.
Mondja, nem, de venni tud. Azt én is tudok, gondoltam....
Aztán kérdi, milyen kell? 10w40
Mennyi kell? 4l
Hát, pont itt van egy 4 literes Mobil, odaverte a raktáros, picit szivárog alul, félretették, mert eladni nem lehet így már.
Kérdem, mennyi? Mondja, megkapom ingyen, úgyis segítek neki eleget. Mondom, annyiért kell
Szóval úgy néz ki, Mobil Super 2000 10w40 lesz a motorban.
A márka normális, csak nem lesz rossz?
Ha valaki tud valamit ellene, most szóljatok... -
Skizz
addikt
válasz
AMD Power
üzenetére
1350kg vs. 100 le sem az igazi sajnos előzés közben. Kéne néhány nm még pluszban. Bár legutóbb, mikor szervízben voltam, ott volt egy az enyémnél fiatalabb dti vectra, új adagoló 700 ezer, vagy felújítani 150, de az meg nem épp hosszú életű. Ezek után jól elvagyok a benyással.

-
Skizz
addikt
Hello
Kaptam ajándékba egy flakon spurit. Eléggé szkeptikusan álltam hozzá, de gondoltam utánakérdezek, hogy ne egyből utasítsam vissza.
Szóval érdemes megkínálni vele a motort, van bármi előnye, vagy hagyjam a francba és cseréljek olajat sűrűn? -
gzbotii
nagyúr
Tegnap megint vezettem 250km-t. Azert erzodik az 1.4 es a 16V.
Ket alkalommal eloztem, oda kellet lepni neki..vissza egyett, padlo...amikor elhagyta a 4000rpm-et akkor kezdtek kaparni a pacik, lehet ezzel dinamikusan kozlekedni ha kell
B Corsa 1.4 16V Si X14XE -
Calogero
addikt
válasz
mohabá 007
üzenetére
Hát vannak popfátlan hirdetők.....
Egyszer velem azt történt, hogy egyszer csak csörög a telefonom.
Egy márka és típus társam hívott hogy miért árulom az autót.
Felmentem a Hasznaltauto.hura, és lám ott volt az autóm fotója, de teljesen más adatokkal. (még a szín sem volt ugyanaz)A fotót innen szedte a PH-ról ami a 1.sz. hozzászólásba volt berakva.
-
mohabá 007
aktív tag
válasz
7Sony7
üzenetére
Ha el lenne görbülve,a kerék nem szaladna síkba,oldalirányba ütne,hasonlóan üt oldalirányba a bicaj kereke,ha nyócas van benne.

az egész olyan tömör,rövid,masszív,hogy nem tud szerintem elgörbülni.Ha olyan rendkívül erős külső erőhatás érné,nem ő lenne a leggyengébb láncszem,hanem pl: a 4db kerékagy felfogató csavar,vagy a csapágy. -
gban
veterán
válasz
mohabá 007
üzenetére
Pont ezt írtam, hogy a rendszám alapján valószínű, külföldi volt.
De lehet itthoni is, pl. elhagyta az első rendszámot 2x, akkor már nem pótlást kap hanem új rendszámot.
Vagy kivonták a forgalomból, mert akkora gané volt, és levizsgáztatni nem érte meg, aztán "szakértő" kézbe került, és lett vizsgája.
Tehát erre is van esély, de nem sok.
Én is elhagytam amúgy az első rendszámot, kérdezték, első alkalom?
Ekkor tudtam meg hogy miért kérdezik.
Amikor megkaptam az újat, azonnal felfúrtam, a rendszámtartó meg örökre elfelejtődött.
Igen jól tettem, azóta a rendszámomhoz képest egy lángos az töksima felület.
Vagyis elhagyhattam volna már 5x, annyian tolattak bele - tuti nem bírta volna a tartó.
Aztán egyszer lecsukáskor a hátsó redszámtartó is félig lekókadt, azóta ott is felcsavarozva van. -
AMD Power
titán
válasz
mohabá 007
üzenetére
Én már volt ,hogy hahun árult valaki valami autót és nem "tetszett" amit irt. Felhívtam és elküldtem az anyába.

-
mohabá 007
aktív tag
Opelt hirdető kókler kereskedőt úgy kéne pofán fágni,hogy több füle legyen,mint foga.

Van a pofáján bőr ezt írni,a 93-as opelnél:
Magyarországon újonnan üzembe helyezett A rendszám pedig IDV vel kezdődik.

További üzenet a leendő ügyfeleknek:
ÉS HA VIDÉKI, PESTI FELDERÍTŐKET NE KÜLDJENEK IDE, AKI MAJD TELEFONBA MONDJA A HÜLYESÉGEKET! MEGÉRTÉSÜKET KÖSZÖNJÜK!
AZ ELÍRÁS ÉS TÉVEDÉS JOGA FENNTARTVA!

Mindenki jó valamire,ha másra nem,hát elrettentő példának.
-
7Sony7
addikt
válasz
mohabá 007
üzenetére
Ja-ja. Köszi. Várok egy kis jó időt, aztán szétkapom. Most a jégen egy fékezéskor megint befogott hamarabb a jobb hátsó. Régebben volt a fékcentrumban is, ott sem tudtak mit kezdeni vele. Műszakin átmegy, annyira nem nagy a bibi, de jégen észrevehető. Könnyen lehet, hogy azért koszol a fék, mert amit linkeltem, az görbe kicsit?
Mert akkor érthető, hiszen azon van a dob, a fékpofa meg viszonylag fix.? -
mohabá 007
aktív tag
válasz
7Sony7
üzenetére
Jól emlékszel
Az alkatrész amit belinkeltél,az a hátsó kerékagy.Erre fogatódik fel a felni.Ezt akkor kell cserélni komplett,ha a csapágy megadta magát.Csak a csapágycsere is megoldható,csak macerás,és nem egy emberes.No meg ha van hol,és van mivel.
Autót megemel,kereket körbeforgat,ha a csapágy csendes,simán fut,nem morog,nem kotyog a kerék,ha oldalirányba jól megcimbászolom,akkor a csapágy jó,csere fölösleges.
Róla beszélek:
A képen jól látszik a komplett kerékagy.Egy kicsit rozsdás.

Korábban leírtam hogyan tudod belőni a féket,amit azzal egészítenék ki,hogy le kell ellenőrizni a kézifékkötél
(bovden) normális működését is.
-
_seth_
veterán
Ez szerintetek mit tudhat?
Ugyanitt: az x20xev motorom (b veki) mióta felforrt egyszer azóta csipegeti a hűtővizet (hűtőventi hiba volt), ha 1 órán át járatom egy helyben akkor a kipufogó vége alatt álla víz, nem sok de mintha fél deci vizet szétlocsolnék alatta kb annyi + persze füstöl is, ugyanúgy megy mint korábban, a motorolajban nincs hűtővíz a hűtővízben pedig nincs motorolaj de valahol vagy repedés lehet vagy a tömítés égett át de valami baja tuti van.
Ezzel együtt már 260e kilométernél jár a motor, fogyasztása igencsak baráti, ahogy megy az is jó, az autót eladni még nem szeretném így arra gondoltam, hogy egy felújítás ráférne és akkor ismét sokáig nem lenne gond vele. Ősszel műszaki addigra a futóművet is fel akarom újjíttatni (szilentek, stabilizátorok, a rugók és lengécsillapítók rendben vannak) valamint a két hátsó ív és az első ajtó is javításra vár mert megrágta az idő vas foga tehát lesz rajta mit csinálni. Tekintve, hogy használatban is van így nem is sajnálok költeni rá, csak az elmúlt 1 hónapban 3e kilométer ment bele és még csak át sem léptem kicsiny országunk határait

Ami érdekelne: ki milyen árakat ismer motorfelújításra és kasznis munkára? Már régen jártam szerelőnél így nem tudom a mostani árakat és nem akarom, hogy átverjenek

-
trassher
addikt
A kocsim sikeresen meghülyült. Kimentem cigizni, látom ég a beltéri világítás elől a tükör előtt. Minden ajtó rendesen becsukva. Beszállok, becsukom az ajtót, ég tovább. Fordítom a kulcsot és egyből sípol mintha benne lenne a kulcs és ki lenne nyitva az ajtó. Elindulok, ég tovább a lámpa. Ha jobbra indexelek villog az index-szel együtt a beltéri világítás elől. Nooooormális? Valakinek volt már hasonló gondja?
-
mephi666
nagyúr
találtam jó filmet így szombat délutáni lazításhoz... van benne jó sok kadett, bmw, merci, eddig feltűnt egy ferrari is... meg persze manta, manta

-
AMD Power
titán
-
sziada5925
aktív tag
válasz
haddent
üzenetére
Korábban vettem G Astrához kínai kábelt. Csak a motor hibakódjait olvassa ki, illetve törli, pl a légzsák hibakódját már nem tudja kiolvasni.
Szintén G Astránál az ablakok felhúzását úgy lehet megoldani, hogy a központi zár moduljában két megfelelő lábat össze kell kötni. -
Anulu79
addikt
Sok F Astrás hirdetésben ki van emelve vagyis inkább hangsúlyozva van, hogy nem ecotec motoros. Van valami jelentősége annak a motornak?
-
Mikuland
tag
Nos, ma 7,3 literrel fordultam ami már kellemesnek mondható három személy, futó - hazafelé jól megpakolva -, 100-110 km/h tempóval pályázva, kevés Pest.

Voltam a Pesti úti Opel bontóban, vettem tetőantenna aljat, de szerintem bepaliztam magam, mert ez a b, vagy c Corsáé, így a zafimmal nem lesz kompatibilis.
Volt egy csapágy zúgásom a motornál, generátort sejtettem, de szerencsére a hosszbordás feszítője adta meg magát.
Opel szervizben cserélve 12.000 pénzből megvolt. A vezető oldali beázásommal Ők se tudtam mit kezdeni, locsolták a mosóban, de semmi, pedig típushibának tudják Ők is.
Vazzzeee!!! -
Anulu79
addikt
Még a végén valami csöves Suzukit kell vennem a sok rossz vélemény miatt.
Vagy csak én vagyok ilyen "szerencsétlen", hogy mindig olyat találok amivel gond van. 
-
trassher
addikt
Na lekezeltem én is ma az ablakokat vagyis csak a hátsó szélvédőt és a két első ablakot. Nem volt írva a flakonra hogy hagyni kellene rajta csak annyi hogy felfújás után száraz kendővel áttörölni. Kíváncsi leszek.
Ilyet vettem.Bontóban is voltam de a csomagtérajtó kp zár motorja nem jött be. Hiába próbáltam bele 2 másikat egyik sem működött. Innentől kezdve megvagyok lőve mert ha valahol a kábel szakadt meg azt soha az életben nem találom. Maximum úgy ha szétbombázom a belteret.

-
haddent
addikt
Valakinek van tapasztalat hibakódolvasókkal/programozókkal? Szeretnék beszerezni egyet, néha ránézni, esetleg törölni, valamint nagy plusszként olyan infót találtam, hogy be lehet állítani, hogy a kocsi zárásakor automatikusan felhúzza az ablakokat.
-
Anulu79
addikt
Na és a sima szívó dízelesekről mi a véleményetek? Igazából a költségek meg a tartósság érdekel ezzel kapcsolatban. Teljesítményt tudom, hogy sokat nem kell várni tőlük.
-
TasiA
senior tag
Nem sok pénz egy fapados F Astráért 400 ezer forint? Nem kötekedem, csak tényleg soknak tűnik.
-
TasiA
senior tag
Szia! Én az Autócentrálnál (vásárhelyi út) szoktam az ENEOS-t venni, szintén 10W-40 , kedvezménnyel 4700Ft a 4 liter, nekem ez vált be. Általában eléggé tiprom a gépet és igen sokat megyek. Folyamatosan kicsi távok hidegen naponta (2x9km) 2 hétig, utána 3 nap alatt 2000 km igen forszírozott tempóban 5-600 kg +súllyal. Eddig legtöbb olaj 4-5 ezer körül már büdös, égett szagú volt, ez jól bírja és a blokkot is szép tisztán tarja, már amit a betöltő nyíláson keresztül látok.
-
Egyhapsi
csendes tag
válasz
attrax
üzenetére
Az enyém is balra húzott anno, mikor vettem a corsát. Másfél éve.
Ezekben elektromechanikus a kormányszervo.
A kormányoszlopra van minden ráépítve.
Bekalibrálható.
Pesten, azon belül Soroksáron vittem egy szakihoz, aki megcsinálta.
Alul a lábtérnél valamilyen burkolat leszedése után hozzáférhető a cucc..
Ennyit tudok. -
haddent
addikt
Mannol 5W30 OEM chevy/opel van az enyémben, teljesen szintetikus, ára is korrekt. Hogy mennyire jó arról fogalmam nincs... egy szezont csak elmegy szépen

lsebestyen gyanúsan hibátlan szép a fény !

-
lsebestyen
addikt
válasz
Anulu79
üzenetére
Szerintem ez majdnem biztos, hogy újra lett fényezve...és vagy ezért nem sikerült normálisan visszarakni a kasztnira a dolgokat, és/vagy törve volt elől-hátul. Ha igazam van akkor ez ennyiért drága, ki tudja hogy lett megcsinálva, aztán majd a kövi télen elkezd mindenütt rozsdásodni meg szétesni.
-
Anulu79
addikt
http://hasznaltauto.hu/auto/opel/astra_f/opel_astra_f_1.7_td_gls_tetoablak-8641936
Remélem, hogy jól linkeltem. Telefonról melóból vagyok. Ez a dízel amit írtam.
-
gban
veterán
válasz
Anulu79
üzenetére
Szépnek szép, de...
Külföldről behozott, ami sokmindent takarhat (rendszámból látszik, 99%).
Kevés km - ha olyan kevés, miért titkos hogy mennyi?
Küszöb végig cserélve lett - akkor az rohadt már rendesen, ki tudja, milyen a javítás, és hol és mikor jön elő újabb rohadás.
Összehasonlításképp, az enyémet 3 évesen (12 éve) úgy vettem, hogy megnyomták korábban a küszöböt emelővel. Azóta úgy van, mostanra egy gyerektenyérnyi rozsdafolt van rajta. De nem rohad tőle az egész, így sem.
Váltó: vagy nagyon igényes használta, vagy ha teljesen új, akkor nagyon kozmetikázni kellett már.
De mindez természetesen csak "látatlanban okoskodás", meg kell nézni, de ahogy AMD is mondta, 8-10 évvel fiatalabb szerintem is jobb választás lehet, csak 100 ezerrel többért - ha a korából eredően baj lesz vele, sokkal többet költesz rá, és akkor is '93-as marad. -
haddent
addikt
válasz
Anulu79
üzenetére
Az a baj, hogy manapság sok esetben az F -eket nagyon prolisítják. Ezt most természetesen nem a szegény emberekre értem, hanem az igénytelenekre. Meg azokra akik telepaokolják vasszerszámmal meg téglával és mennek kőműveskedni stb.. Sajnos rengeteg ilyet látni, vigyázz vele

-
Anulu79
addikt
Egyébként ha olcsó autóról van szó akkor érdemes F Astrát venni? Találtam meg egy TD-t (68 LE) is. Ráadásúl az itt van a közelben. Igaz kicsit félek a dízelektől de képek alapján a külsővel nincs baj.
-
AMD Power
titán
válasz
Anulu79
üzenetére

Biztos velem van a baj. De az 5-s út ami megy le Kecskemétre az most fizetős-e vagy sem?

-
Anulu79
addikt
(#36420) AMD Power Köszi!

Szerintetek ezért megéri felutazni a fővárosba?

-
Pitu
aktív tag
A vezetőoldalon nem sikerült a kulcsot elfordítanom, az anyósoldalról viszont sikerült a nyitás.
~10-12km megtétele után sikerült belülről felhúznom a gombot, így a kiszállás már rendben volt. Szétnézek még itthon, mert úgy emlékszem van valahol zárolajozó spray is.Közben nézegetem a használt piacot, egy jó állapotú 1.6-os 82le-s g astra-ra lehet beruháznák, kár hogy ritka.
-
AMD Power
titán
-
Anulu79
addikt
Üdv!
Tud valaki mondani olyasmi magyar oldalt mint a totalcaron a népítélet? Olyanra lennék kíváncsi amin frissebb vélemények vannak.
-
AMD Power
titán
Ezt a cikket én még nem olvastam. Pedig 2012-s. De valami szenzációsan jó, pedig én nem szeretem annyira a Totalcart.
-
attrax
aktív tag
Az én corsámon is van ilyen?
-
attrax
aktív tag
Nem járok vele.Amióta felraktam a téli gumikat azóta csinálja.Ok szar a gumi mondhatnánk de teljesen újak!!
Állítólag a kormány szervó csinálhat ilyet mintha nem lenne "középen" a kormányrúd de ezt hülyeségnek érzem.Nem tudjátok melyik a szervóbiztije? -
attrax
aktív tag
Sziasztok opel corsa C balra húz.Futóművesek szerint minden ok.10m-en belül átmegy a bal sávba.Miért???
-
-
gban
veterán
Ez így nekem nem teljesen tiszta.
Ha a zár fagyott be, akkor oké hogy fújnál a kulcslyukba.
De az anyós-oldalt kinyitottad, ekkor a vezető-oldali ajtót is nyitja a központi zár.
Ha ennek ellenére sem tudtál beszállni, akkor a gumitömítés fagyott oda (lecsorgó hólé pont okozhatja is), ekkor viszont nem túl indokolt a kulcslyukba fújni. -
Pitu
aktív tag
Központizáras kulcsnyílásba lehet-e fújni wd40-et v. inkább kerülendő? Ma reggelre befagyott a zár a kocsi tetejéről lecsurgó hótól, így mászhattam be az anyósoldalról.

-
haddent
addikt
H Astrában mindkét első üléshez tekereg egy (vagy több) kábel kötegelve. A biztonsági csatoló mellett kanyarodik be az ülés alá. Az mi a fene?

-
Mikuland
tag
Most, hogy csend és béke van, megosztom fogyasztási tapasztalatom.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Volt egy 10 literes, 220 kilométerre 22 liter.
Akkor tele ment evo mollóval, most 460 kilométerre 37 liter, nagyjából 8 lityi, amit négy személy plusz utánfutó használattal, talán ez már nem olyan durva.
Most is evo ment bele, hogy tisztuljon, frissüljön.
Holnap megint egy pesti kanyar, futóval, csak ketten, M 0 körbe, vissza, végig pálya. Meglássuk... -
trassher
addikt
válasz
haddent
üzenetére
Kevesebbet eszik belőle az autó. A swifttel 6 éven keresztül kint tankoltam és átlag 50-60 km-eket mentem többet vele mint más azonos útszakaszon, hasonló stílusban. Astra-ba is kint tankolok, semmi baja tőle. Fater Ignis-e is ukrán benzinnel megy. Újkorától kb 70% ukrán, 30% magyar. A VOG nevű kúton kapható 95 mustang volt az eddigi legjobb csak arra már nem járok.
-
zolikaDB
veterán
Kipróbáltam a prelixet. Hát, nem párásodott, de pl a vezetőoldalon hótt opálos volt, átlátszó, de homályos...
A jobboldali ablak jó lett, a vezetőoldali meg mikor leálltam, már párásodott....
Új hozzászólás Aktív témák
- Garancia kérdés, fogyasztóvédelem
- Andras-G: Az internet veszélyei [2. rész] - Facebook Marketpalce
- Star Trek
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Path of Exile (ARPG)
- A legjobb INGYENES programok Windowsra!
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Azonnali informatikai kérdések órája
- További aktív témák...
- Eladó egy teljesen új Dahua kamera rendszer szett 9 kamera és rögzítő egység
- Philips EP5441/50 automata kávéfőző - Patika állapot - Philips garancia 2027.03.19.
- TCL Elite 2.6kW és 3.5kW klíma AKCIÓ
- Tado V3+ komplett okosotthon fűtés eladó
- Konferencia kamera + mikrofon egyben - vaddi Conferenceshot AV Camera távirányitóval
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Gamer PC-Számítógép! Felsőkategória! R7 9800X3D / RX 9070XT / 32GB DDR5 / 2TB SSD / Noctua !
- Apple iPad mini 6 (64GB) Wi-Fi + Cellular (5G) - Asztroszürke
- HP Dell, üzleti kategóriás notebook kiárusítás - frissítve: 02.28
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Samsung 980 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Szóval érdemes megkínálni vele a motort, van bármi előnye, vagy hagyjam a francba és cseréljek olajat sűrűn?

Csak, hogy képben legyek.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)