Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- laskr99: Processzor és videokártya szilícium mag fotók újratöltve!
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sziasztok
"kezdö opelos" vagyok.
van egy x20xev motorom az astra ban, és egy reggel arra lettem figyelmes , hogy miután mentem néhány 100 métert ( kis városbol hajtottam ki a föutra) majd el kezdtem magasabb fordulatszámot elérni a motor "bedadogott", szaggatott , rángatott, de ment is tovább. majd miután elértem az utazo sebességet ( 90km/h , éjszakás voltam , elég volt nekem ) néha igyis, igaz, nagyon kis mértékben de éreztem a rángatást.
MAJD, következö tény : nagyábol átnéztem a motorteret hátha látok vmit, de semmi. minden a "szokásos".
akkor követte a gyujtás , majd inditás : és sajnos, az alapjárat ingadozik kb 600- 1400 között hallhatoan, látthatoan, majd kb 3 perc járás után a motorkontroll lámpa világit és társult hozzáa az ABS lámpa is.
Tippem az ABS lampra lehet van : Nincs meg a mindenkori megfelelö fordulatszám ezért kevés az olajnyomás az abs nek?
A motor gondra nincs tippem sem. :S
X20xev nél valakinek hasonlo gondja volt már ?
-
HWSW
tag
Volt egy kutyám, úgy hívták, hogy BINGO! Épp azért jár a Corsanak respect, mert így, hogy elől kapar, "gyalázni" azt a Subarut...
Mellesleg egy szót sem szólnék, ha csak azt az STi-t verte volna el...
De ahhoz kétség nem fér, hogy nem egy kategória a 2 tütü. Legyen az bármilyen szempont. -
Van itt akinek régi tükrös F Astra-ja van? A bal oldali síktükröt cseréltétek vagy megszoktátok, esetleg más alternatíva? A jobb oldali az okés, mert az domború, de a bal oldali kb mint egy nagyító, sok minden nem látszik benne.
-
HWSW
tag
válasz
Jim Tonic
üzenetére
Ha már C20LET, akkor csak is demo. A Corsa C20LET vs. Impreza WRX STI

-
cafat
aktív tag
Sziasztok! Opel Astra G típusú autót tervezek vásárolni és az lenne a kérdésem, hogy melyik motorral érdemesebb venni, 1,4 vagy 1,6-sal? Valamint, hogy mire érdemes jobban odafigyelni a vásárlásnál?
-
dokar
addikt
már volt 5-6 olajcserém, sosem cseréltem alátétet, most meglestem és enyhén ereszt
-
fero02
nagyúr
válasz
csaresz002
üzenetére
És lamda szondára?

-
vallas
őstag
válasz
fero02
üzenetére
Hát én azt nem tudom, arra van a gépészet nálunk....
de most beszéltem az egyik kollégával, azt mondta, volt már ilyen, ők is kivágták a katalizátort, és utána jó lett.
Mondjuk műszakin, biztos nem menne át úgy, de tavaly csinálták, és 2 évre megkapta...
mennyi plussz lóerő is,ha kivesszük...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
vallas
őstag
faxa 1 hét tünetmentesség után újra check engine lámpa...
azt játszotta, hogy amíg nyomtan neki a gázt, addig villogott a lámpa, ha elvettem a gázt, akkor csak simán világított

mikor hazaértem, eléggé szar hangja volt, leállítottam, egyből újra indítottam, megint csak 3 henger..., de kb 5 perce rá, meg elindult 4-el, legalább is hang alapján...
Tippek?
nagyfesz trafó és a 4 gyertya cserélve..
asszem itt az idő, hogy kemény padlózások közepette, elhaláloztassam....akkor talán cserélik
-
_seth_
veterán
válasz
diablo1984
üzenetére
Privit írtam mert még ránk szólnak

-
Calogero
addikt
-
_seth_
veterán
válasz
diablo1984
üzenetére
Igen, a gettós fele

Nekem is sokat dobott rajta pedig a 15" alu sem volt csúnya de ez még jobb

Neked a 14-es aluk vannak igaz? 4x100? Csak mert nem emlékszem már, hogy melyik kereke hova lett a kadettnek

-
diablo1984
veterán
válasz
_seth_
üzenetére
györössy, szigeteletlen oldal? jó a felni, remélem nekem is telik majd egy szett 16-osra, dobna kissé a passaton! majd meglátjuk, hogy hogy lesz, egyenlőre a tieden is elgurul, főleg, hogy a rajta lévő gumikban még 10ezer se nagyon van.....
bocs az opelosoktól, csak Jani képéhez szóltam....

-
Napfénysüti
nagyúr
Van itt valakinek turbós G Astra Coupéja?
-
Jofi81
őstag
Hamarosan itt a kerékcsere ideje. Érdemes felcserélni az első és hátsó tengelyen lévő kerekeket? Egy szezont futottak eddig.
-
_seth_
veterán
válasz
Napfénysüti
üzenetére
Igen de ez sem sima mint a pepsi mert olyat láttam ez az új nagy azóta már van ilyen de amikor én láttam még mindenhol csak a kacsacsőrű volt a hamis pedig a sima piros pepsis kupak méretű

+ Ennek speckóbb a füle ami a vak része a normál fogantyú felett na az nincs ott a hamison csak egy valódi fül mint egy öblítőn.
-
_seth_
veterán
-
-
TasiA
senior tag
300 ezer volt a régi Vecim motorjában mikor vettem, nem kapott mást csak GM olajat, 400-al eladtam 5 évvel ezelőtt és még azóta is megy és használják, bontva még nem volt. Ja és nálam kapott a pofájára, mert akkoriban éltem az utcai versenyzős, kinyomom a szemét a kocsinak korszakomat.
-
wwhy
veterán
válasz
_seth_
üzenetére
Nem azt mondtam, h nem hamisít(hat)ják, hanem hogy átlagos felhasználásra nem rosszabb olaj, mint más márkák, tehát fölösleges azon parázni, h jajjj, csak GM-et ne (anno amikor még FAstrám volt, és feleannyit sem értettem az autókhoz, a szerelőm azt mondta, h jajj, csak Valvoline és Esso-t ne

-
_seth_
veterán
NGK gyertya, hamisítják, tény, volt hozzá "szerencsém", Castrol magnatec 10w40 hamisítják, láttam a saját szememmel a hamis flakont. Akkor szerinted a GM olajat hagynák ki? Ugyanakkor kérdés: a gm olaj így is olcsó 4e a 10w40 akkor miért pont azt hamisítanák? Azon nem lehet sokat kaszálni....
-
wwhy
veterán
válasz
erikke17
üzenetére
Ugyan, ne parázz a GM olajtól, ha megbízható forrásból van, akkor OK.
Én is most készülök a 4. olajcserére, és 5w30-as GM megy bele mindig, 15e km-nél csere.
Még sehol sem olvastam, hogy bizonyíthatóan a megbízható eredetű gyári olaj vágta volna haza a verdát.
A gyár sem lenne hülye, hogy olyan olajat tegyen a motorba, ami tönkretenné, ráadásul az én Corsámnak 30e-es a csereperiódusa és mondjuk márkaszervizben lecseréltetetném az olajat, és mondjuk 15e km után bizonyíthatóan az olaj miatt lenne gubanc, akkor ráverhető lenne a gyárra a javítás stb. Ezt meg szerintem egyik gyár sem kockáztatná. -
erikke17
őstag
válasz
Jim Tonic
üzenetére
Értem, majd haza jön fater aztán kitárgyaljuk mi legyen, azért köszi.
Mert ha tényleg hamisitott olaj került bele a szívem megszakad ha tönkre teszi a motrot 
Még valami egyszerűen nem tudjuk mi az mikor hidegen bestartolod az autót és olyan mintha egy "porszívó" búgna aztán el hallgat, valami köze van az alapgázhoz mert aztán lecsökken mert egy szerelő azt mondta hogy az valami nyomáskiegyenlítő.
Köszi

-
válasz
vhunor
üzenetére
Így van, abból van. Sok jó tulajdonsága van, ami főleg a fogyasztásban és a menetteljesitményben nyilvánul meg, de azért vannak vele gondok, sajna. Nem a Fiat hibája, a Bosché. Az enyémben csak a MAF Bosch, ebben is akadnak gondok vele.

Olcsó, amiket írtam, mert rogyásig a net alkatrészekkel.
Csak a kuplung-szett lehet drága, de azt meg Angliában kell venni harmadáron. -
erikke17
őstag
14533 senki?
Egyszerűen googlen se találok semmit miben lehet megkülönböztetni 
-
_seth_
veterán
válasz
Jim Tonic
üzenetére
Az egy dolog, hogy most ólomsúly van rajta.... de ez már az 5. garnitúra a felniken! Az előző nyomokból látni, amúgy falusi gumis az ilyen

Políroztam a felniket akkor derült ki, hogy nem csak most raktak rá acélfelnis súlyt hanem ez a felni még csak ilyet látott és belül sincs nyoma az alufelni ragasztós súlyának mert az átlagban hagy egy kis nyomot maga után de ezen semmi ellenben kívül a peremen políroztam rendesen de nagyjából lejött, gondoltam rá, hogy ezeket is levegyem de a gumisnak speckó fogója van hozzá ami nekem nincs és még most nem volt kedvem nekiállni de mivel még a másik polírfejjel is át akarok menni rajta megismétlem az első fejjel is és leszedem a súlyokat.
Pár kép ráadásba:
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]Képen nagyon tutik és a valóságban is de azért 1-2 apró karc még akad vagy valami kis sérülés... nem újak ugyebár... amúgy egy signumon voltak eddig.
Amúgy átmérőre elvileg ugye megegyezik a gyárival ez a garnitura is (mert váltóméret) de ránézésre sokkal nagyobbak és szélesebbek, de le is mérem majd mert szerintem a szélessége valóban más jah és peremvédősek a gumik is.
-
erikke17
őstag
Üdv, vasárnap lecseréltük az olajat, olajfiltert, gyertyákat faterral. Ma fater rákeresett googlen úgy hogy GM olaj kiváncsiságból mert ugye azt vettünk (10w40), Opel Astra 1.6 16V Ecotec , de olvasni róla olyanokat hogy hamisitják őket
És ezt hogyan lehet meg különböztetni hogy hamis e vagy sem? Szép sárgás, és illata mint egy új olajnak. De ez amiket olvastunk eléggé megrémitett minket, mert ha megtudjuk hogy tényleg hamis engedjük is ki nem hiányzik hogy valamelyik csapágy beálljon.... Mondjuk nem sokat futottunk rá 70kilométert. Előre is köszi. -
vhunor
őstag
válasz
Jim Tonic
üzenetére
Köszönöm szépen a tanácsokat. Elvileg megcsinálták a típushibákat a 100 ezres nagyszervíznél (valami szívócsövet vagy mit is említettek), de azért csekkolom még egyszer. Kell még kb. két hét amire nálam lesz az autó, ki kellett vennem nagyobb mennyiségű készpénzt befektetésből, meg ez a hét amúgy is rövid
. Erről az 1.9 cdti motorról eddig elég sok jót olvastam, ha jól emlékszem ez még a GM-Fiat házasságból való, nem?Amúgy amiket írtál kb. mennyibe fájnak?
-
válasz
vhunor
üzenetére
Nagyon szép. Ráncfelvarrás előtti, full CAN műszerfal, ill. GTS első lökő. Sok sikert hozzá.
A motorral lehetnek gondjaid, a Fiat diesel nem szerencsés, de jó, hogy kevés a km.Amik gondok lehetnek a motorral:
MAF (légmennyiség-mérő)
Injektorok (felújíthatóak)
Kuplung (gyenge a kettőstömegű kendkerék, kb, 200e km-nél széthull, sajnos alulméretezték)Ezek tipikusak. Amúgy jól megy, van rajta azért turbolyuk 2e alatt, de jobb, mint a konkurencián. Verhetetlen fogyasztás.
Ne chipeltesd meg, mert akkor alul nagyon halott lesz. Kb. 175LE húzva, de cserébe rém szar alacsony fordulaton.Magával az autóval soha nem lesz gondod, nagyon megbízható, kiforrott. A Vectra C amúgy is nagyon megbízható, csak a 2.0DTI kerülendő.
-
lujó55
addikt
Azt tudja valaki, hogy 1.4-es Twinportnál mennyi időnként kell gyertyát cserélni? Ma megnéztem, szép tiszták, de hát jó lenne tudni mikor jött el az ideje. Szervízfüzetben nem találtam semmit.
-
vhunor
őstag
válasz
runner 125
üzenetére
Köszi.
Hát nem, de nem igazán szeretem a kombikat. Talán a 159 Sportwagon-t vagy egy 5-ös touring BMW-t bevállalnék de most nem akartam 4 misit elverni autóra. Ez a Vectra bőven jó nekünk.
-
lujó55
addikt
válasz
runner 125
üzenetére
az a szörnyű, hogy ha bemész a márkaszervízbe akkor minden van, de horror áron

-
lujó55
addikt
válasz
runner 125
üzenetére
hát nem hiszem, hogy valaki tartalék sindarabot kapott a kocsihoz...
Bontó. Én egyből ott nézném meg. -
lujó55
addikt
válasz
csaresz002
üzenetére
azt hittem egyszerűbb a manőver.

de azért köszi -
runner 125
nagyúr
válasz
csaresz002
üzenetére
Eszembe jutott, viszont gondoltam, hátha van - akár köztetek is- netes opelguru, akivel postán le tudom rendezni, mivel mostanság nem járok bontó környékén.
-
csaresz002
senior tag
válasz
runner 125
üzenetére
Bontó

-
runner 125
nagyúr
Hali!
Egy olyan kérdésem volna, h kombi F Astra-ba az összecsukható kalaptartó egy alkatrészét honnan tudnám beszerezni? Ez egy kb 10cm-es "sín darab", amelyet a kalaptartó eltávolításakor ki lehet venni.
Remélem érthető.

Köszi.
-
vhunor
őstag
Sziasztok,
nemsokára én is belépek a klubba ezzel
. Nagyon várós a "kicsike". -
Gabesz357
csendes tag
Sziasztok. Nemrég írtam astra f fordulatszámmérő ügyben. Még lenne egy olyan kérdésem hogy menyire van jelentősége a km órára írt számnak? PL: W1111 Nekem W1102 van. Figyelembe kell venni vagy nem érdekes? A válaszokat előre is köszönöm

-
lujó55
addikt
Sziasztok. Jó régen jártam itt, de most autósimogatás van a jó idő miatt

Tudja valaki hol kell a kézifékbowdenen állítani? Gurul a kocsi a 4. kattanásnál is
-
-
deicide
veterán
Budapest vagy Fehérvár környékiek (vagy a kettő között valahol...
), kb 40.000ft-ig lenne szükségem tankolásról számlára, 10%-át kifizetem a tankolás összegének a számla személyes átvételekor. Aki a hétvégén/jövő hét elején tankolna és érdekli, privátban jelezze és küldöm a cégnevet/címet.
Új hozzászólás Aktív témák
- Jura Impressa C50 automata kávéfőző
- Eladó D1S LED izzók Canbus 160W 25000LM 6000K 2 db
- Philips Lattego EP5345 Szervizelve I Megkímélt állapot I Tejes kancsó I Garancia I Beszámítás
- Gyümölcstartó hibátlan állapotban eladó
- Új, csomagolássérült Philips, TrueLife, Lovi cumisüveg melegítők/sterilizáló/mellszívó - garival! -
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Pokémon Trading Card Game csomag BONTATLAN
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3756, 100% Akkumulátor
- MÉG OLCSÓBB Thinkpad P52s workstation: Core i7 8650U, 32GB RAM, P500 VGA új kijelző / akkumulátorok
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro 128GB Pacific Blue- 1ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3948
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Mondjuk filléres darab, én mindig cserélem.
persze csak ha van benne ![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Egyébként boltban lett véve. Valami mód hogyan lehet beazonositani?

szíííp
a szivattyú egy műanyag keretben/házban van. abból kell kipattintással kivenni a szivattyút. na annak a műanyag háznak az alja dzsuvás,pont a szűrő alatt... gondolom a tank többi része is, főleg ha teli tankolom és visszaúszik a retek...