Hirdetés
- GoodSpeed: Ebes, a megtervezett falu!
- GoodSpeed: Munkaügyi helyzet Hajdú-Biharban: észak és dél
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- arabus: 256GB-os DDR5 memóriamodul 5700 USD.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
TasiA
senior tag
válasz
insyde5
üzenetére
Fogsz egy papírzsepit, leszeded a gumicsövet és ameddig be tudsz nyúlni megtörölgeted. A lényeg, hogy ahol a pillangószelep zár, ott a sok retket körben letöröld.
Ezt a motormosót meg ne használd, inkább hidrotőke kivesz, benzinben, akármiben beáztat, szétszedés(már ha lehet), kitakarítás.
-
Mania
senior tag
válasz
insyde5
üzenetére
Kívülről sajnos nem fogsz látni semmit.Ha annyira vészes mindenképpen ki kell venni és úgy leellenőrizni.Meg lehet még próbálkozni motoröblítő adalékkal olajcsere előtt,van amikor használ.Ha az új olaj után kezdett katakolni, valószínűleg az olaj tisztító adalékai kezdtek el dolgozni.Figyelni kell, és ha nem javul akkor meg kell bontani.
-
Spray kivesézve, köszi.
Hidrotöke csattogás:
Eddig Magnatecet használtam, de mivel már nem tudják garantálni a "származását" igy nem mertem megvenni. Csak kupakosat láttam mindenhol sima zsugorfoliával lezárva. Eddig kacsacsöröset vettem hologrammos zárjeggyel, és mivel ilyet már sehol nem látok, a castrol honlapon meg majd 10k , igy inkább cseréltem TOTAL ra.
Eddig is volt rövid ideig csattogo hang de fél perc max és elhalgatott, legalábbis miota utoljára figyelgettem addig tartott.
Most viszont sok percig volt CSATT ogos a hangja, majd elcsitult. Pedig hideg sincs.
most készülök szelepfedéltömítést cserélni, mit kell nézni a tökéken ha Hibát Keresek ?
-
Mania
senior tag
válasz
insyde5
üzenetére
Tapasztalatom szerint a spray ideig óráig megoldás.Hogy hosszú ideig ne kelljen hozzányúlni ahhoz normálisan ki kell pucolni.
A Total szerintem jó olaj, a Castrolnak eléggé szór a minősége.
Típusra 5W-30 vagy 40 / 10W-40(100.000 km után) ACEA A3/B3,B4
A hidrotökéknek inditás után el kell hallgatnia.Ha "dízeles" a hangja melegen is akkor csere mindenképpen. -
-
ÜDv srácok!
X20xev nél folytószelepházat spray -el hogyan kell tisztitani?
Simán leszedem a levegöcsövet, ráfujok, beinditom és fujom bele járo motornál?JOL TUDOM - e ?
-
helkis
veterán
válasz
helkis
üzenetére
sikeresen lezajlott a műtét, mindössze 11k-ért cserélte a srác a főtengelyjeladót munkadíjjal, hibakódtörléssel együtt, szó nélkül a kezembe nyomta a régit, korrekt volt, aki Veszprém és környékén lerohad szóljon tudom ajánlani az arcot..

több helyről is azt az infót kaptam, hogy manapság már elég jók az utángyárott alkatrészek is, meglátjuk.. -
wwhy
veterán
Pár napja teljesen belassultak az első ablaktörlők, mintha szorulnának
néha kattogás is hallatszik az ablaktörlő motor felől. Van rá esély, h ne az ablaktörlő motor kipurcanása forogna fenn
esetleg házilag javítható ? -
Dyrtyho
őstag
válasz
Rics22
üzenetére
Nyugi,én is ki akartam menni,és nekem is szintén megvolt rá a jegyem,de ez is a k****t Volán hibája,hogy nem indit buszokat,én meg két Volán busz pályaudvart is megjártam,hogy hátha valamelyikből indul busz a Hungaroringre,de mire megtudtam,hogy egyikből se megy Volán busz a Hungaroringre,akkora már túlkéső volt,hogy időben oda érjek a Délelőtti programokra,na sebaj...majd talán legközelebb,de ha előbb tudom,hogy egyetlen egy Volán busz se megy ki a pályára,akkor alapból hévvel mentem volna

-
neduddki
nagyúr
HI!
hat erre mar ide kell jonnom:- )

udv
neduddki
p.s. toredlemesen bevallom en imadtam a calibrat, de el i felejettetem mar mijjen egy gyari szepseg:- (
-
-
-
válasz
_seth_
üzenetére
Az a gép egy disznó. És nagyon meg lett csinálva. Szétszedett, felújított, nem csak polír van rajta. írja is, hogy 2 évig restaurálta, 2008-ban lett kész. Nagyon el tudnám viselni. 5.4 V8. Ahhh

Páran jelentkezhettek rá tengerentúlról, mert kiírta, hogy nincs export USA-ba.
-
válasz
bambano
üzenetére
A lengőkar gömbcsuklójáról van szó? Én azt hittem, hogy nálunk azt csak lengőkarral együtt cserélik ennél az autónál.

Ez a koppanás akkor kezdődött, mikor szétment a toronycsapágyam, de a csere óta is megvan.
Van egyébként egy enyhe vibrációm nagy sebességnél, de az inkább a kerék lesz.Ideje lesz elmennem rázópadra.
-
_seth_
veterán
válasz
bambano
üzenetére
Google mapson: ezt írd be: 47.540158,21.593837 ahol a nyíl pont oda kell menni. 15e egy kompresszor felújítás, 8e egy nyomáspróba+töltés. Nekem kb 4 óra alatt lett kész teljesen. Segítőkész, hozzáértő csapat. Csak klímákkal foglalkoznak. Azóta is jól működik. Alaposan összeraktak mindent, rendesek voltak. És mindenki őket ajánlotta. Hatalmas a forgalom náluk, töltés, cserék, raktáron van nagyon sok alkatrész.
-
-
Calogero
addikt
Ha lenne most mozdítható tőkém megvenném játszó autónak
-
Kephamos
addikt
Hali!
Érdekel valakit egy 1989-es E Kadett 1.7-es szívódiesel alkatrésznek? Valami motorhibája van, gyanú szerint vezérműszíj szakadás. Nagyon baráti áron elvihető.
-
válasz
Jim Tonic
üzenetére
A talpas csapszeg az első futóműben a legőkar külső végébe egy gumiszilenttel bepréselt fém csonk, amire rácsavarozod a futómű alsó rögzítési pontját. Úgy értem, a kerék forgó részének az alját. A kormánymozdulatokra gyakorlatilag a talpas körül fordul el a kerék.
Azért nem kezeskedem, hogy a vectrában is így hívják, a ladában ez volt a neve

Szerk: szerintem ha kikészül, zörgési problémát nem fog okozni, kormányzási és stabilitási problémát okoz. Gyakorlatilag az első kerék alsó bekötési pontja mozog +- fél centit miatta és ettől kóvályogni fog az autó.
-
erikke17
őstag
válasz
fero02
üzenetére
Köszönjük faterral együtt

Más: Régebben már kérdezni akartam de mindig el felejtettem, a motortérben találtam egy csatlakozót, valamit bele lehet nyomni használati útmutatóban olyasmi bigyót 95 van ár írva(csak nem tudom mire jó mert olasz nyelvű
) ,gondolom benzinnel kapcsolatod ez mire jó? -
-
deicide
veterán
válasz
Jim Tonic
üzenetére
Nem találtam rajta forgásirányt jelölő nyilat, a jobb oldali kettőn és a bal oldali kettőn ellentétes irányban állnak a barázdák, hát remélem, hogy tényleg ilyen mindegy merre forog mintázatú a gumi. Az Astra-n a bridgestone-on azon van nyíl, az jól is van felrakva, de az valamivel drágább volt, mint ezek.
-
válasz
deicide
üzenetére
Esztétikai hibák mindig vannak, az enyémen is akad bőven. A lényeg, hogy műszakilag top legyen. Azért a köténygumit kicserélném.
Nem akarok hülyeséget mondani, bőven lehet, hogy rosszul gondolom, de nincsenek fordítva a gumik? Kicsit olyanok innen nézve, mintha gyűjtenék maguk alá a vizet.
Leld benne sok örömed!

Szerk, bár a nyilat nem látom, a futófelület melletti mintából azt gondolom, tényleg fordítva vannak fent a gumik. Néz(es)d meg, mert esőben ebből hamar fejtető lehet.
-
válasz
Napfénysüti
üzenetére
Fotókat, pls. Én is '79-es vagyok.

-
Napfénysüti
nagyúr
Hétvégén meglesek egy '79-es Mantát közelről végre.

-
_seth_
veterán
Szép.... de akkor szerencsére nem lett még nagyobb baj.
Ui.:
-Klímakompresszot felújítva, rendszer tisztítva, olajozva, feltöltve, ismét jó a klíma
-Klíma és belsőtér fertőtlenítve
-Olaj, olajszűrő, légszűrő, pollenszűrő cserélve
-Első és hátsó eredeti GM sárfogók felszerelve
-A fényezés kavicsfelverődés, ajtórányítás és hasonló sérülésekből adódó hibái gyári GM festékkel és lakkal javítva, azonos színkódú perszeEddig ennyi de még sok meló lesz idén: vezérlés csere köv hónap, jobb hátul valami kopog, okosok szerint szilent, majd kiderül, egy kis rozsda is van bár annyira nem vészes lehet csak jövőre csináltatom meg úgy nyerek 1 telet (nem pénzben, hanem annyival tovább bírja majd a javítás után mivel csillaggarázsban áll). Műszaki októberben, fékek még mindig bírják... addig nem is cserélem őket
Futómű cseréről letettem, annyi kritika éri az olcsóbbakat, hogy hagyom is a fenébe jó ez ami alatta van csak nem ártott volna ha télen emelhetek rajta pár centit. Multikormány-fej közé is kell még egy átalakító. Talán egy levehetős vonóhorgot is kap bár ez a legbizonytalanabb.Már csak az a kérdés: ha idén mindent kicserélek, megcsináltatok, mi marad jövőre?
És akkor még ezek kopó alkatrészek lényegében 
-
-
tomyoy
senior tag
nah majd valamelyik talin mesélsz
ma muszáj volt megemelni a futóművet és megrángatni, jelenség: kisebb aszfalt egyenetlenségeknél vagy részleges aszfalthiány=öklömnyi repedésnél amikor a kerék lemegy a toronycsapágy-lengéscsillapító(fentről) felől nagyon erős kopogás, csattanás hallatszik be. Alul az összes szilent-összekötő-stabilizátor tuti jó. Toronycsapágy csere? holnap megvizsgáljuk a kormányszerkezetet, hogy az lóg e.
-
marsu
veterán
-
helkis
veterán
Astra G 98' x12xe, műszerrel olvasta ki az angyal, törölte a hibát első körben, ami el is tűnt, majd másodikra is kiolvasta, és ismét ott volt hogy "főtengely jeladó hiba"..
utánakérdeztem hogy is van-ez kb, cimbi aki a szakmában van (csak Győrben), azt mondja, hogy eléggé típushiba opeleknél, egy kisebb technikai felszereltséggel is neki lehet állni cserélni, akár házilag is, max a hibát nem lehet törölni.. ha nagyon le akarnak húzni, akkor lehet bevállalom..
az alkatrészeknek is utánakérdeztem, van 7k-s és 27k-s cucc is..
az árkülönbség tartalmazhat ekkora tudáskülönbséget is? 
+ találtam 920-930-970ohm-os kivitelt..
-
marsu
veterán
Sziasztok!
Én is régen jártam erre, de ismét itt vagyok, mert hamarosan kezem közé kapom az autómat ...

-
helkis
veterán
üdv all!
rég jártam erre, mivel nem is volt gondom, ma viszont lerobbantam..
pirosnál állok, első vagyok, majd egyszercsak lefulladt a verda.. próbálgatom indítani semmi.. mintha nem kapna benyát.. kiszálltam, elkezdtem tolni, szerencsére cimbi pont meglátott így kicsit könnyebb volt. betoltuk egy parkolóba.. kinyitottam, mindent meglestem az elérhető stekkereket levettem visszaraktam, de semmi.. felhívtam a 188-at, felvették, majd jönnek..
egy óra múlva gondoltam ráindítok és beindult..
többször is kipróbáltam, ment pöccre, meg is örültem, hogy akkor minden rendben, közben meg is érkezett a sárga angyal, átvizsgálta nem talált semmit.. alapdíj, hali.. még jó hogy Szfv-ról jött, mert így jött mögöttem egy darabon vissza a melóhelyemre, erre a következő pirosnál megint lerohadtam.. .. bevontatott az autokubba, ahol közölték, hogy sajnos nem tudják javítani (főtengelyérzékelőt ír a computer) holnap viszik át egy szakihoz, majd ő mond rá valamit..mondjatok tippeket, árakat, mire számíthatok thanx előre is!

-
deicide
veterán
C Corsa 155/80 R13 helyett 175/70 R13 a helyes váltóméret?
-
-
Dyrtyho
őstag
A hétvégén jöttök az Opel 20. éves év fordulójára ami a Hungaroringen lesz ?
-
Lehet h 60e a legtöbb opelnél, de ezen a környéken 40 re tartják
.EGR : az a helyzet h nincs már rajta és nem is volt tavaj sem EGR szelepem.

igen, hallottam már máshonnan is a "meghajtást" , de ha az nem hozza meg a kívánt hatást,
6700 kürül szabályoz, 5000 elég tartosan?Merre tovább?
alapjárati motor szennyezettsége csak alapjáratba szol bele? ( lehet hulye kérdés )
HOl lehetne még "tisztitani" ? vagy jele lenne a motor használodásának???? :S
-
TasiA
senior tag
válasz
insyde5
üzenetére
60 ezer a gyári előírás a legtöbb Opelnél, vagy több. Én még nem is hallottam ilyenről, hogy 40-ezrenként. Az nagyon kevés lenne.

Az ellustulást meg úgy gyógyítsd, hogy kitakaríttatod az EGR- szelepet+ folytószelepházat, aztán egy jó 20-40 km-en keresztül úgy rendesen meghajtod. (nem 5.-ben 120-ra gondoltam) -
válasz
Napfénysüti
üzenetére
én nem tudom a márkás autoknál mennyit bir a vezérmüSZÍJ!
nekem opelom van. 40 e km után illik cserélni . hogy melyik vezérSZÍJ bír 80 e km t , azt nem tudom ,de nekem kicsit hihetettlen az a teljesítmény.
igen, a lánc 2x , 3x tobbet bír. de ha megnézed 40 nek a 2x ese a 80. ha tovább hajtják nem gond egy láncnál, ugyanis ott a szakadás Nagyon Nagy terhelésnél történhet, a nyulást meg az elöbb emlitett modon meg lehet állapítani.
egy vezérSZIJ nál a nyulást nem tudod megállapítani , mert akkor szakad is, és ugyebár AZ nem jelent Tul sok JOt. löttek a vezérlésednek kompletten.
-
válasz
Napfénysüti
üzenetére
Az én szíjam 140e-ként cserélendő. A láncos Mergák élettartamosak.
-
-
deicide
veterán
A vezérműlánc csereperiódusa általában mennyi? 86k km-el vesszük, de sok helyen azt olvasom, hogy addig nem kell cserélni, amíg nem lesz hangja.
-
ÜDV
X20xev a tél alatt "ellustult" ! :S
hol tisztitsam hogy "eröre" kapjon?

olaj csere, szürök cseréje megtörtént.
még mielött megkérdeznétek hogy volt használva : a télen okt. 13 tol május 5 ig. az auto 2600 km t futott. ALKALMANKÉNT 20-50 km t ment.
-
válasz
Napfénysüti
üzenetére
g astra vezérlés ( görgök vezérmu szij vizpumpa ) max 70 e .
olajat minek cserélni vezréléskor? sztem nem ahoz kell számolni.

F astram van , a vezérlés a fent emlitett alkatrészekkel 42 e . INA márka ( made in UK )
csak vizpumba volt dotz. -
deicide
veterán
válasz
Napfénysüti
üzenetére
Olaj, szűrők, vezérlés (görgők, pumpa is), ez Fastra-ban 60-70k körül van, kb ilyen szinten lehet a G is.
-
deicide
veterán
Holnap új családtagunk lesz, lecseréltük a Mitsubishi-t rá. Csodálkoztam, kérdeztem a szerelőt, hogy mennyi lesz kb a nagyszerviz, vezérműszíj, aztán mondta, hogy ez láncos...
-
Napfénysüti
nagyúr
1.6-os 101 lóerős G Astrában kb mennyibe kerül egy komplett vezérléscsere?
-
erikke17
őstag
Üdv, tegnap mikor mentünk haza autóval hidegen inditott motorra jöttünk haza és ugye olyankor valami pár percig olyan "porszívó" szerű hangot ad ki (szívató). Megtettünk kb. 15 kilométert ekkor már elérte a motor a normál hőmérsékletet és faluban arra lettünk figyelmesek hogy váltáskor a fordulat felmegy 2000-2200-ra majd lassan vissza arra a 850-900-ra(alapjáratra) gyanús volt, leálltunk az út szélére bedöglesztettük majd rá akartunk újból startolni hát elég nehezen kapta el sokáig hajtotta, de utána már jó volt ment mint a mérgezett egér, ezt mitől csinálhatta?
Pillanatnyi elmezavar?Opel Astra F Club 1.6 16V ecotec motorral.
Előre is köszi.
Új hozzászólás Aktív témák
- Sweet.tv - internetes TV
- Apple asztali gépek
- GoodSpeed: Ebes, a megtervezett falu!
- Hardcore café
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Robotporszívók
- Tőzsde és gazdaság
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- További aktív témák...
- Új! AKRacing Premium Master gamer szék
- TP Link HS100 Távolról vezérelhető Wi-Fi-s dugalj (Smart Plug)
- Mi Vacuum Cleaner mini kézi porszippantó
- Philips Lattego EP5345 Szervizelve I Megkímélt állapot I Tejes kancsó I Garancia I Beszámítás
- Vadonatúj, bontatlan iScooter i9Max elektromos roller, 1 év gari 35 km/h
- Keresünk iPhone 15/15 Plus/15 Pro/15 Pro Max
- Xiaomi Redmi Note 14 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Utolsó darab! MacBook Pro 14" M1 32GB RAM 27%-os áfás számla
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

néha kattogás is hallatszik az ablaktörlő motor felől. Van rá esély, h ne az ablaktörlő motor kipurcanása forogna fenn