Hirdetés
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Lalikiraly: Asus Gaming V16 - RTX5050
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
fero02
nagyúr
válasz
csaresz002
üzenetére
Eddig hibátlanul ment, láttam is, én szedtem ki a kocsiból. Nem hinném, h bele kellene nyúljak.

Jim Tonic: egymilliárd%, h az én F Astrám a generátorról kapja a jelet. Mit mérjek rajta?
-
válasz
insyde5
üzenetére
Mi az a fugaszil? Ha szilikon tömítőpasztára gondolsz, azt általában nem oldja semmi, mivel úgy csinálják, hogy tényleg ne oldja semmi, ha megszáradt. Ujjal, körömmel le fog jönni.
#12: szorul, döglődik, stb. Vagy ott a gond, ahonnan a jelet kapja. Múltkor volt vita, hogy honnan, én továbbra is kitartok amellett, hogy a lendkeréknél van a szenzor, de mások a generátorra esküsznek.
-
Hali
Van vmi tippetek hogy a FUGASZILT hogyan lehet levarázsolni a festésröl ugy h a festést ne sértsem meg?
-
fero02
nagyúr
Az miért van, h a fordulatszám mérő beindítás után kicsit késve mozdul és 1000 rpm fölött áll meg, amit viszont sztem nem reális.

-
Henk
veterán
Szevasztok!
Nem tud valaki eladó Astra f vagy Corsa b első féknyerget+ kengyelt hozzá, jobb és bal is kéne, 236X20-as tehát hűtőtt tárcsához valót. Ja és ne túl drágán.

-
Daywalker
addikt
válasz
fero02
üzenetére
Jó kérdés, mert nem látni bele és egy árokba öntöttem ki, de ott meg nem vizsgáltam meg. Egyébként nekem nagyon redvás volt a rendszer, a kiegyenlítőalján állt a retek rendesen, mintha odaszáradt mosópor lett volna, csak zöldes színű. Na meg valószínűleg a többi cucc cseréje is hozzájárult a javuláshoz.
-
Daywalker
addikt
válasz
csaresz002
üzenetére
A legerősebb ecetet vedd meg...és pár órát hagyd állni. Én úgy csináltam, hogy lefektettem, ilyenkor a ki- és bemenet
csatlakozói is felfele állnak, nem folyik ki a lé, ha csurig töltöd. A végén picit leöntöttem belőle, befogtam a lyukakat és rázogattam egy darabig, majd kiöntöttem...pici vízzel átmostam kívül-belül és ment vissza. Nekem használt. -
-
_seth_
veterán
válasz
Daywalker
üzenetére
Belül mostam már én is kettőt is de a vectráét nem bántom... kiszedni sem egyszerű a víz egyébként meglepően tiszta a rendszerben. Vízpumpa, termosztát, komplett folyadék csere megvolt nálam is
Magasnyomásúval meg annyiból kell vigyázni, hogy vmi speckó géppel akarta haverom lemosni és ahova nyomta a vizet ott el is hajlította a bordákat! Szóval éljenek a kínai gyenge gépek mint az enyém is
(na jó ez is ír a betonra
).Egyébként meg az sem egyszerű amikor túl hideg a rendszer... ha meleg leállítani egy kicsit és már csökken is a hőmérséklet de ha nem akar bemelegedni? -13 -17 fokban amikor meg kell állni 20 kilométerenként mert centi vastag jég van a fényszórón.... és a motor csak 80 fokos.... az a vicces.... télikabát, sapka, kesztyű, benzinkúton melegedés... így mentem ki télen prágába amikor a legrosszabb volt az idő
(debrecen-miskolc-győr-pozsony-prága). (hibás volt a termosztát... csak a belsejét akartam cserélni de akkor éppen sehol sem volt íg meg kellett vennem házzal együtt ami miatt nem 2,5e volt hanem 12e...) -
válasz
csaresz002
üzenetére
Ecet a legjobb. Semmit nem bánt, csak a vízkövet.
-
Daywalker
addikt
válasz
_seth_
üzenetére
A hűtőrendszer alapos külső-belső mosása csodákra képes. Tavaly Atesszal szétkaptuk az egészet, a radiátor belsejébe erős ecetet öntöttük és hagytuk állni, míg a rendszert alaposan átmostuk slaggal (lehúztuk a fűtőradiátorhoz menő csövet és ott nyomattuk be ezerrel a vizet slaggal). Új termosztátot, vízpumpát és friss hűtőfolyadékot is kapott, azóta nagyon durván jó a hűtés...már egy kis szellő is elég neki és a mutató megy lefele

-
_seth_
veterán
válasz
Daywalker
üzenetére
Hehe

Nekem is milyen szép is volt amikor az 1.3S hűtője helyére beraktam a C20NE hűtőjét ami az én régi kasznisomban a motorháztetőbbe belelógott így még a gumi tappancsokat sem lehetett alatta hagyni a rögzítése pedig a gyorskötöző volt... de akkora tepsi nagy hűtő volt, hogy melegedéses problémám nekem sem volt
Ja és abban sem volt klíma 
-
_seth_
veterán
-
Daywalker
addikt
válasz
csaresz002
üzenetére
Nekem egy ventim van és nincs benne klíma, nincs ilyen gondom

-
válasz
_seth_
üzenetére
Az leesik, és ha jó a szabályozó motorod, akkor visszaemeli. Viszont terhelve van a motorod, ami mindenképp plusz hőfok. Erra szerettem volna rávilágítani.
Plusz, ahogy TasiA kolléga írja, a klímahűtő általában a motoré előtt van, és a ventilátor is azon át szívja a klíma hőtermelését. -
csaresz002
senior tag
-
TasiA
senior tag
válasz
csaresz002
üzenetére
Pedig emelkedik keményen, mivel a klíma hűtő forró levegőjével próbálja lehűteni a vízhűtő felületét, na meg a + terheléstől mégjobban fűt maga a motor is. Nálam is klímával 100-105, nélküle meg 90-95 között ellavírozik. Nálam úgy műkszenek gyárilag a ventik, hogy óra szerint 95 felett kapcsolja a lehelő fokozatot, ami azt jelenti, hogy a bazi nagy vízhűtő venti tök lassan forog. HA ez nem elég 110 felett kicsivel kapcsol a hurikán fokozat, ami kb kifújja a blokkot a motortérből. HA klímázok, akkor is ugyan ez, csak annyi, hogy teljesen mindegy menyire hideg a motor a külső klíma hűtő ventillátor+ a bazi nagy vízhűtő venti is elindul, ebből az utóbbi a lehelő fokozatban.
Remélem érthető
-
proper
őstag
X20XEV 136LE
injektort keresek (mind a 4et), nincs valakinek véletlenül? -
csaresz002
senior tag
szvsz klíma mellett nem szabadna emelkednie a vízhőfoknak. mer ugye megy folyamatosan a hűtés. szerintem nézd meg a termosztátot. lehet nem nyit ki teljesen és nem képes annyit hűteni a vizen. én ha benyomom a klímát, gyorsabban felmegy üzemihőre és meg is áll ott.
mondjuk lehet nem ártana egy hűtőrendszer tisztítás hátha be van dugulvaha jól tudom ált. 2 fokozata van a klímaventinek. egy alap és egy megemelt fordulat. bár ez tipus függő
-
_seth_
veterán
válasz
Jim Tonic
üzenetére
Nekem az alapjárat esni szokott
Mivel az alapjárati tartja fixen csak a klíma nehezít rajta legalábbis nálam (96 b1 veki). Nem is emiatt melegszik igazán a motor hanem a klíma működési elve miatt.... lakásban ugye van a split klíma a szobában ami csak fújja be a hideg levegőt, kint pedig a kültéri ami termeli a hőt, ez ugye a motortérben van az autóknál és oda termeli a sok hőt, nyáron alapból meleg van ráadásul ha csak éppen gurul az autó a menetszél sem hűti sem a hűtőket sem a motorházból nem húzza ki a forró levegőt.Klímaventi fokozatai: nem tudom

-
_seth_
veterán
Hát ezt nehéz megmondani.... nekem kapcsolgatja mert eltérő a hangja de ezt egy villamosságissal kellene megnézetned vagy neked figyelni, beindítod a motort hagyod, hogy úgy bekapcsoljon a venti és várod, hogy kapcsol-e feljebb majd megcsinálod ugyanezt klímával elvileg hallani kellene ha magasabb fordulatra kapcsol.
-
_seth_
veterán
Nekem pirosba még álló helyzetben sem ment fel amikor több mint 33 fok volt kint ráadásul a napon álltam és az autó alján is megvan az összes burkolat és a motortérben is + még csücsül is de bírja. Lehet akkor ott neked valami miatt nem hűt eléggé. Venti megy mind a kettő?
-
hvb
tag
-
_seth_
veterán
Nekem is képes addig felmenni... nyáron ne csodálkozz rajta városi forgalom mellett a termosztát meg nem sokat jelent ilyenkor már úgyis nyit hamar hiszen meleg van és hiába nyit ha pl dugóban állsz a motor is melegszik ráadásul a klíma hűtő a motor hűtője előtt van és arra fújja a levegőt is... nekem olyan 95-96 körül volt kb 2 hete amikor parkolóban álltam és ment a klíma + a motor is járt és alapból is el lehetett olvadni a szabadban. Egyébként ha haladsz is vele legalább 50-es tempó körül vagy 40-nel akkor megáll olyan 90 körül nekem.
Venti fokozat passz... nekem pl többnyire csak a külső venti megy a belső még nem sokat forgott mióta nálam van de nincs gond az autóval, a termosztátom új a hűtő pedig teljesen tiszta és elhajolva sincs. A fokozatokat egyébként még az opelforum b vectra topikban ( [link] ) sem siekerült megfejteni... mindenkinek másképpen működik
-
hvb
tag
Sziasztok!
Szeretném megkérdezi az X20XEV motorral rendelkezőket, hogy városi forgalomban légkondi hanszálattal mennyire megy fel a vízhőfok? Illetve mitől lehet, hogy felmegy 100 fokra, ha bekapcsolom? Termosztát? Magas nyomással le kellene csapatni a hűtőt? A ventillátorok elvileg működnek, hogy minden fokozat megy e azt nem tudom, ezt hogyan tudnám letesztelni?
-
-
omcsi
csendes tag
válasz
code1005
üzenetére
Használt B Omega vásárlás A használt B Omegák piaci helyzete még nagyobb rendezetlenséget mutat, mint elődjeiké. Köszönhető ez annak, hogy az utóbbi években hihetetlenül nagy mennyiségben hoztak be ilyen Omegákat, elsősorban az első évjáratokból ('94-95), és abból is a törött, hibás, sokat futott, gyakran elhasznált modelleket, hiszen azokhoz lehetett olcsón hozzájutni, majd - aránylag kis anyagi ráfordítással rendbehozva - itthon jó áron értékesíteni. Ennek eredményeképpen nagyon nagy szórást mutat az azonos évjáratú (és akár felszereltségű) B Omegák eladási ára, nem ritkán akár 1 millió forintot is meghaladó az áringadozás két - látszólag - azonos modell között! Ugyanakkor magánimport útján is sok B Omega került be az országba (hiszen nem csak a kereskedőknek imponáló a sok százezres spórolás az itthoni piaci árakhoz képest), amelyek általában drágábbak is kicsit a kereskedelmi célzattal behozott modelleknél, mégsem a kétféle bekerülési mód miatt tapasztalható ez az árfluktuáció, hanem egyszerűen a kereskedők kapzsisága miatt, akik - szemben az ésszerűnek tűnő ténnyel, miszerint a nagy mennyiségnek lefelé kellene nyomnia az árakat - legtöbbször már-már pofátlan áron kínálják még a nem kielégítő állapotú B Omegákat is. Érdemes tehát jól körülnézni vásárlás előtt, mert jó esély van arra, hogy minimális ártöbbletért már egy '96-os modellt kaphatunk egy '94-es helyett, ami már csak azért is fontos, mert csak '96-tól javítottak a modell rozsdavédelmén, addig több tipikus helyen csúnya korrózióra volt hajlamos a B Omega. (Ezeket nem mindig látja az ember a kereskedésekben, hiszen a "szakemberek" ismerik ezen hibák elrejtésének trükkjeit - természetesen nem szakszerű kezelés útján, mely hamar megmutatkozik, de csak vásárlás után...) Külön meg kell említenünk a turbódízel Omegákat, gondolunk itt a 2.5 literes soros 6 hengeres BMW erőforrással szerelt modellekre (ezek már '94-től kaphatóak voltak), melyekre hatványozottan igaz a magyar használtautó piacon tapasztalható "dízel-túlárazás" jelensége. Itthon ugyanis szinte aranyárban mérik a dízeleket (főleg a turbódízeleket), főként a "márkásabbakat". Nagyon vigyázni kell azonban a 2.5TD Omegákkal! Főként mert a motor jellegéből (aránylag keveset fogyaszt és nem száguldozásra szánták eredetileg) fakadóan az import turbódízeleket már kint is nagy futásteljesítménnyel (akár évi 40-50e km!!!) vásárolták, vagyis az itthon található ilyen modellek nagy része bőven 200.000 km-t, vagy annál is sokkal többet futott, de ez persze nem tükröződik a km-óra állásából. (Az Omega ráadásul "utazóautó", vagyis duplán nagy esély van arra, hogy egy TD Omegával nagyon sokat mentek, mégis találunk olyan '94-95-ös modellt, amiben "óra szerint" 100-150e km van...) Tehát ne a km-óra állását vagy a kereskedő esküdözését vegyük alapul, amikor meg szeretnénk tudni egy TD Omega valós futásteljesítményét, hanem szakemberrel nézessük meg a kocsit, ugyanis egyértelmű jelei vannak az elhasználódásnak. (Sokszor a laikus is meg tudja állapítani ezeket a szembetűnő jeleket, ha pl. nehezen indul, csörög-zörög vagy erőteljesen füstöl a TD motor.) Összességében elmondhatjuk, hogy nagy a kínálat, kereskedésekben és magánkézből egyaránt, de elsősorban a túlárazás jellemző, főként a kereskedőknél, vagyis nagyon körül kell nézni vásárlás előtt, és esetleg elgondolkozni azon, hogy némi ártöbblettel akár nagyságrendekkel jobb állapotú és jobb felszereltségű B Omegához juthatunk.
-
code1005
senior tag
Sziasztok!
Opel Omegát szeretnék venni és arra lennék kíváncsi, hogy mire kell odafigyelni. Amit szeretnék az egy Diesel 2500cm, 6 hengeres, automata kombi Omega lenne max 2000-es évjáratig. Érdemes ilyet venni vagy sok volt a gond ezekkel?
Gondolkodom kombi 1.8-as benzines B-s Vectrába is szintén 2000-es évjáratig. Nem tűnik rossznak.
Köszi a segítséget.
üdv.
-
aero.
veterán
válasz
Jim Tonic
üzenetére
800-ban nagyon rossz csapatnál volt, a csapattársa se volt előrébb. Ő nem kezdő, mivel a való életben is van jogsija és tapasztalata. Azt hiszem még mindig 600-as CBR-je van és övé a körrekord a hungaroringen, szóval tud motorozni csak a team volt gagyi, ahogy most sem a legjobb.
-
Daywalker
addikt
válasz
#TOTTI
üzenetére
Ez a 2005-ös ZX6R? Nekem ez az egyik kedvencem, én is ilyet akartam, de nem lett volna rá keret, plusz 1m körül ezek között sok a gyanús példány.
Eddig 200 volt a max amit futottam a sajátommal, de azt két személlyel is kipróbáltam. Hát, elég félelmetes, hogy 200-nál kivettem a térdem az idom és tank szélárnyékából és nem bírtam visszahajtani
Ott már tényleg kapaszkodni kell.Mellesleg a 3-as ki sem volt még húzatva teljesen és még volt három fokozat...elmebeteg gépek ezek. Amúgy egy új 600-as gixxerrel együtt indultunk, ő egyedül volt a gépen, nálam (92kg) kisebb ember, mi pedig ketten a gépen. Ez azt jelenti, hogy legalább 90-100 kiló pluszban voltam (asszony meg a két motor közti súlykülönbözet) és mi nem tudtunk a plexi mögé behajolni, így mentünk fej-fej mellett. Disznó erősek ezek a gépek.
-
#TOTTI
őstag
válasz
Jim Tonic
üzenetére
Jah komolytalan.. tény és való.. de valahogy a többi nem annyira jön be vagy jóval drágább.. maximum 1M párszázezer a keret rá.. de inkább 1 környéke..
Ami tetszene még.:

De a többi 600-as nem annyira tetszik max a CBR RR..
Folytani nem lehet ezeket..? Ma voltam sisakot nézni, mert az én 20 ezres sisakom az édes kevés lesz.. Na meg az a furcsa hogy 160 felett még nem jártam motorral tudom jól hogy minden 10km/h meg kell szokni mert nagyon nagyot gyorsul érzésre..
Jah ma iratkoztam be a jogsira itt vidéken 106e de állitólag városi vezetéssel meglesz 1 hónap alatt... Jún. 9.-n indult a kressz.. még beslisszantam..
-
Daywalker
addikt
válasz
Jim Tonic
üzenetére
Egyébként ebben sok igazság van. Egy jó 600-as (most négyhengeres sportmotorokról beszélünk) mindenre elég, onnantól már pöcsnövelésbe csap át a dolog.
tsigalko87: Mellesleg szerintem az R6 is szép gép és hidd el...most, hogy jön a teljesítmény alapú adózás, az R1-et nehéz lesz fizetni. Én is rettegek.
-
_seth_
veterán
válasz
Jim Tonic
üzenetére
Ma már az 1000-es alatti sokak szemében ciki... mind1, hogy évekig babettával járt utána meg 180 ló tolja a fenekét az kell
Egyébként természetesen meg lehet ülni, miért ne lehetne? Nem muszáj nagyon húzni a gázt.... na de hány olyan motorost látni aki főúton nem úgy előz mintha állnék? Na ugye... szóval sok mindent lehet... de az a jellemző, hogy aki nagyot vesz az megy is vele egy darabig nagyon... -
Friss jogsival R1 amúgy is komolytalan elgondolás, szerintem.
-
válasz
#TOTTI
üzenetére
Nem.
Kb. 3-4 év, mire kimotorozol egy hatszázast, ha ügyes vagy. Teljesen felesleges nagyobbat venni, csak hogy nagyobb legyen a pöcsöd. Érdemes lent kezdeni, mikor az már teljes biztonsággal uralható részedről, akkor cserélni. Arról nem is beszélve, hogy gumizni (180-as hátsógumi sokkal olcsóbb, mint a 190-es), szervizelni, etetni is olcsóbb.
Egyébként meg lehet ülni, de a motorosok között vicc tárgya, amikor valakin látják, hogy segge alatt az ezres vadállat, közben 5cm a majrécsík, és bizonytalan a motorkezelés. -
Daywalker
addikt
válasz
#TOTTI
üzenetére
Szerintem nem lesz vele gond, ha nem versenyszerűen akarsz ezzel is körözni azonnal
Nálam szempont volt, hogy sportmotornak nézzen ki, de két személlyel is lehessen vele túrázni. Erre az új gépek (általában a 2000-2002 utániak) alkalmatlanok többnyire, mert túl kicsik és a hátsó ülés meg...ne is beszéljünk róla. A ZX9 sport-túra kategória, hátul is el lehet lenni, nyomatékos, gyors, más nem kell. Ahhoz meg már öreg vagyok (vagyis későn kezdtem), hogy nyomjam vele a wheelie-t meg a stoppie-t.Azért azzal számolj, hogy (legalábbis az okosak ezt írták), a Yamaha a legdrágábban szervizelhető gép (alkatrész árakra gondolok, nem a láncra, olajra és a fékbetétre).
-
#TOTTI
őstag
R6 de jó lenne de ugyanannyiba kerül.. és kicsit bumfordi..
EZ egy szép, vágyaim tárgya!
-
#TOTTI
őstag
válasz
Daywalker
üzenetére
Vagyok akkora majom, hogy most rááltam erre a motorozás témára.. De csak azért mert nem tudok ennyiért olyan autót venni mint szeretnék, úgy döntöttem kisebb autó meg egy motor..
2003/04-es R1 Ma elmegyek befizetek egy joggsira, nem tudtam aludni.. Arra gondoltam addig veszek egy 200as Runnert rendszám nélkül.., Az R1-re még idén számolok.., szeretnék vele kicsit vagánykodni a balatonon mármint letámasztani ide oda, csak le is kell jussak... 43 lovas RS125-el köröztem kb 3-4 éve... versenyszerűen..
-
Daywalker
addikt
válasz
#TOTTI
üzenetére
Nekem nem sok tapasztalatom volt (a tanuló GS500 meg 1-2 másik próbakörökre) és ZX9-esem van...és még itt vagyok
Persze attól függ mikori R1, mert az új vasak nagyon vadak, betegesen pályára vannak hangolva. A régebbiek finomabbak...na és gyengébbek. Pl. a 900-asom 143 ló, ennél ma már a 750-esek is erősebbek, gyorsabbak.
Az én véleményem az, hogy mindennel lehet normálisan menni, fejben dől el a dolog. Ha ott lerendezted magadban, hogy egy erős vas van alattad és a gázmarkolat nem 1 és 0, hanem közte is van átmenet, akkor nem lesz baj. Felesleges kicsiti venni, mert hamar kinövi az ember és csak a szívás van vele, mert autópályán gyenge, nem lehet vele dinamikusan előzni stb. Arról nem is beszélve, hogy a nagyobbakon jobb a fék meg a futómű is, ami akkor is számít, ha nem 300 környékén mész. -
_seth_
veterán
Rend őrei: Budapest, 50-es útszakasz: külső sávba mellém áll két motoros rendőr harci díszben majd zöldre vált, dinamikusan elindulnak majd az egyik fogja magát és egykerekezik pár tíz métert majd mennek tovább
Másik meg narancssárga pólóban megy körbe-körbe pesterzsébeten a semmi közepén de láthatólag élvezi a kombi octaviát
A harmadik meg egyedül rs skodával vadul lámpánál. A negyedik meg bevág elém ott ahol 50-es van de a forgalom 60-nal megy ő meg jött vagy 80-90-es tempóval majd nagy fék majd be elém 
-
#TOTTI
őstag
Úgy tudom itt van 1-2 motoros ha jól rémlik.. Szerintetek egy R1-est pár éves robógós meg RS125ös múltal "meg lehet űlni"...?
-
fero02
nagyúr
válasz
Jim Tonic
üzenetére
Egész jó kis oldalnak tűnik!
Az eddig általam olvasott infók alapján az abs-t '98 utáni modelleknél kötik össze a sebességmérő szenzorral, fordulatszám mérővel és kipörgésgátlóval. Későbbiekben már az ECU-hoz is. Ez már G Astra és B Vectra modelleknél jellemző leginkább.
-
vallas
őstag
Ja 1,5-s dízel lenne, de azért még sem egy astra méret...
inkább használnám a g-s astrát, még ebben az évben...mondjuk 300.000 ezerig, és becserélnék egy h-s ra, de ez csak álom.
Bár azt már megnéztem, hogy a "rendőr astrás " lemezfelni, elvileg rámegy a 205/55-s gumival, a gyári 14-s helyett, és azzal talán jobb lenne..
nálunk még egy sem borult szerencsére..
-
#TOTTI
őstag
válasz
Jim Tonic
üzenetére
Nálunk mind hibátlanul üzemelt, bár majdnem mindegyik fejreállt megcsúszott.. Bár nagyon imbolygós vezetni.. Inkább rajta ülsz nem benne.. Sok pénzbe nem került mert garancia lejártával cserélgették őket..
Nem rosszabb mint a D Corsa.. Osztrák szerpentineken egy életveszély a Corsa még a sebességet betartva is.. Imbolyog folyamatosan korrigálni kell, kanyarban dől, érzéketlen a kormány.. Ez 1.2-es 4 ajtós verzió..Jó nem egy OPC.. de annyira nem éreztem magam biztonságban.. Talán a vaskos /65ös gumi teszi..?
-
vallas
őstag
A héten átléptem a 285.000 km-t, és pénteken reggel, ment műszakira a kocsi, 9-re úgy, hogy kiszálltam belőle, oda adtam, és délbe rajta volt az új műszaki

Egerszegi Opel szerviz volt.
kicsit aggódok, mert egy clio campussal ilyesztegetnek a cégnél....

-
Calogero
addikt
Ha már fékről/fékezésről van szó.
Tegnap kipróbáltam én is living road-ot Debrecenben. Olyan érzésem volt mint ha a gumikat a földhöz ragasztották volna....
Bár ez sem véd a barmok ellen, ugyanúgy nem állnak meg egyesek a zebránnál, hanem lassítás nélkül tovább halad. -
fero02
nagyúr
válasz
Jim Tonic
üzenetére
Se fordulatszám mérő, se sebesség szenzor nem kell neki?
A féltengelyek szerencsére egyeznek a donoréval, de lehet csuklótól cserélem csak. Féktárcsákat nem adom, nemrég cseréltem őket. Igazából még sztem is a hátulja lesz érdekes, na meg a csövek. A többi sallang nem téma.
Erősen hajlok az átépítésre én is, de leginkább a matekon múlik minden.

-
-
válasz
fero02
üzenetére
Nem kell fordulatszámmérő.
Az ABS hasonlóan működik, mint a kipörgésgátló, és az ESP. Azt figyeli, az egyes kerekek között mekkora a fordulatszámbeli eltérés. A szenzorok a kerék forgását figyelik. Ha az egyik megáll, amikor a többi még forog, csökkenti a fékerőt.
A féltengelyek cserések, mert azon van a bordázat, amit a szenzor figyel. A tárcsa néha cserés, néha nem.
A gólyalábak, amit TasiA írt, részben cserések, vagy nem tudom, mit ért gólyalábon. Egy gólyaláb a gátlókat és kerékagyat jelenti egyben. A gátlók általában ugyanazok, a vezetékek helye meglesz. A kerékagy lehet ugyanaz, lehet más is. Meg kell nézni, van-e a tieden hely a szenzornak.
A hátsó híd marad, rajta a kerékagy és fék kérdése az elsőhöz hasonló. Nagy valószínűséggel valami cserés lesz.
Az ABS pumpa relatív könnyen át fog menni, de jó eséllyel cserélned kell a fékszervó tartályát és a fő fékmunkahengert is Ez nem akkora munka.
Az elektronika egyszerűbb. Kábelkorbácsokat kell átrakni, az utastérben a biztosítékház ugyanaz lesz mindkettőben, a motortér biztosítéktáblája már eltérhet.
Mindenképp szívás lesz a fékcsövekkel. Ugyanis vagy elrohadtak, vagy nem. Más a csövezés az ABS pumpa miatt, és nehéz megmondani, mit kell cserélni, mit nem. Ami jó hír, hogy a homlokfal alján mindig vannak csatlakozások, onnantól ugyanaz a csövezés. A motortérben lesz eltérő, de ott meg nem rohadnak a csövek. Viszont sérülékenyek.Én átraknám. Akkor is, ha egy hétig tart. TasiA-nak nagyon igaza van abban, hogy a kezdetleges ABS-ek problémásak voltak, főleg a koszolódás miatt. Ma már zárt házban van a forgórész és a szenzor, de régen simán besárosodott.
-
TasiA
senior tag
válasz
fero02
üzenetére
Így hirtelen elmondom ami eszembe jut, de lehet nem 100% a lista.
Cserélheted a gólyalábakat, ha a tiéden nincs meg a hely, ahová a jeladókat rakod. Kell a 2 félténgely a fogaskoszorú miatt. Hátul szintén kell a jeladós kerékagy. Fékcsövekkel nem tudom hogy áll a dolog, majd megnézed. Szerintem az ABS-eshez nincs fékerő szabályzó hátul. Főfékhengert+ABS kockát biztosan cseréhetsz. Ezután jön a kábelköteg hiányzó része.ez a saját véleméynem, de ez a 90-es évek ABS-e szerintem egy rakás szar! Én néha nagyon útálom, főleg mikor nem bírok megállni ott, ahol kb elképzeltem, hogy megfogok. 1 előnyét élveztem eddig, az a télen csak nyomom a pedált, oszt majd megáll, de ennyiben ki is merült
-
fero02
nagyúr
válasz
Jim Tonic
üzenetére
Minden megvan, egy másik autóból bontanám ki. Sztem még az is megoldható lenne, h a 2 kocsi egymás mellett legyen az udvaron.

Igazából még az érdekelne, h az ABS-hez kell-e ford.szám mérő, meg sebesség szenzor? Mert ez nekem nincs, tehát akkor előtte óracsoportot is kellene cserélnem.
-
válasz
dízelracer
üzenetére
Jól hangzik, de nekem a létező legmesszebb van.

-
KrAt
veterán
[link] - eldöntöttem, itt fogom lépésről lépésre vezetni és képekkel illusztrálni a felújítás folyamatát, aki gondolja, kövesse figyelemmel

-
#TOTTI
őstag
válasz
dízelracer
üzenetére
Addigra meg kellene venni a GTC-met de mégkellene hozzá egy 100-as aki adna uzsiba 4.éig, szívesen fogadom..
-
dízelracer
őstag
Nem akartok a jövőhétvégén kimozdulni otthonról? [link]
-
fero02
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Vezetékes FÜLhallgatók
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Fizetős szoftverek ingyen vagy kedvezményesen
- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Gitáros topic
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Vírusirtó topic
- Elden Ring
- További aktív témák...
- Kuriózum: Ozark Trail (amerikai) fejlámpa 600 lumen
- iKing - Apple iPhone 15 Pro Natural Titanium ProMotion 120 Hz, A17 Pro, USB-C 128 GB
- Windows 10 / 11 Pro Retail aktiváló kulcs Azonnal szállítással, számlával, garanciával!
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z370 i7 8700 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600XT 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 550W
- Samsung A17 mobiltelefon
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

csatlakozói is felfele állnak, nem folyik ki a lé, ha csurig töltöd. A végén picit leöntöttem belőle, befogtam a lyukakat és rázogattam egy darabig, majd kiöntöttem...pici vízzel átmostam kívül-belül és ment vissza. Nekem használt.

).

vagy nem 

Ott már tényleg kapaszkodni kell.