Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Cifu: Űrhajózás 2025 - Összefoglaló írás
- Invázió egy novellában 3-4. (Update) +5. fejezet! (18+ nyelvezet)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
_seth_
veterán
Total Classic 5W40 olaj milyen Opel X20XEV motorba?
-
ocsi19
senior tag
Sziasztok!
G Astra-ba gondolkodom egy MID kijelzőben, a kérdésem az lenne, hogy kell valami extra hozzá vagy lekötöm, bekötöm(gondolom programozás kell) és kész?
Leginkább a pillanatnyi/átlag fogyasztás része érdekelne.
-
ocsi19
senior tag
Ha csak burkolat kell, akkor szerintem ez megfelelne. - 2.600.-/db/bal vagy jobb
-
Jofi81
őstag
Letört a G Astra-m kipufogójának a vége. Először csak azt vettem észre, hogy furán áll, aztán három ujjal megfogva szépen le is jött. Gondolom hegeszteni már nem nagyon lehet, ha magától leesett. Mennyibe kerühet a csere? Eljárhatok még vele egy darabig, vagy sürgős lenne megcsináltatni?
-
-
vhunor
őstag
8 év Alfázás után vettem meg idén áprilisban a Vectrámat. Azért, mert megbízható forrásból volt, nagyon jó állapotban műszakilag és esztétikailag is, jónak tűnt a motorja, és meguntam a már fél éve tartó hercehurcát, a több tucat összebarmolt félroncsot, amit megnéztem. Azóta mentem vele 8500 km-t, és nagyon megkedveltem. Nagy, kényelmes, keveset fogyaszt, nem kerül vagyonba a szervizelése, működik benne minden bigyó. Nekem ennél ma nem kell több. És, hogy őszinte legyek, a mai mindent agyon formatervezünk őrületben egyre jobban tetszik a formája, a funkcionális műszerfal.
Van szerencsém rendszeresen ülni egy közel fullextrás Insigniában, de semmivel sem érzem jobbnak a Vectrámnál, max. szebbnek (külsőleg, mert a műszerfalától (gombdzsungel) és az idióta helyszűkítő ívelésektől sikítófrászt kapok).
Apám 2008-as Mondeo-ja nekem már túl nagy, mintha valami hajót vezetnék, a motorját se szerettem, egyvalami tetszett benne, a futóműve. De összességében azt sem érzem semmivel sem különbnek mint a C Vectrát.
Meg pl. egy Toyota Avensis (az egyel régebbi) mivel lenne "autóbb"? Tökugyanúgy néz ki mint egy ráncfelvarrás előtti C Vectra, csak fos motorokkal szerelve.
-
TasiA
senior tag
Sziasztok!
Én szintén úgy érzem, hogy állandóan olyan hangnemben írnak szinte bármilyen Opelről, hogy szabályosan undorral ülnek bele, azért, mert Opel. Egy Astra soha nem volt a villogás netovábbja. Szürke hétköznapi autó volt! (nem megsértődni!!) Nem értem miért vár tőle többet? Amúgy maximálisan igaza van az írónak, csak a hangsúlyával és szóhasználatával nem értek 1-et! Pont azok a kis apróságok tesznek többé egy autót, ami ebből hiányzik. Az első fapados Vectrámban is csak elöl volt beltér világítás, hát utáltam, de izomból. A középkonzolról is hiányzik legalább 1 lő rés, amibe a telefonodat bedugod, mee az sincs.
A kipörgésgátlót meg mi a ráknak akar?? Ki a francnak kell az, meg mire? A futómű meg pont azért jó, mert "buta"! Kinek hiányzik a 100-ezres tételt jelentő futóműjavítás állandóan, mert nem bírja magyar utakat?
Szal érdekes, hogy egyfeszt az Opelt fikázzák, d régen a videókat is egy Astrából forgatták állandóan, meg egyiknek sincs komolyabb, egekbe magasztalt prémium autója.
Itt az Opelt fikázzák, még is az best buy -
adorjant
őstag
A Totalcar nem tudom miért,de mindig is Opel-ellenes volt...
Nem az Opel védelmében,de pl egy Golf sem a világ közepe,szerintük sem. Ez a kategória,és ezek az idők,mikor mindenki új autó vásárlásra buzdítottak,nem arról volt híres,hogy szaladtunk full extrás Mercit venni
-
válasz
Borokafa
üzenetére
A konkrét megállapításokkal én is egyetértek, de a végkövetkeztetéssel nem: hogy csak majdnem ajánlaná másoknak is. Az astra egy teljesen jó autó arra a célra, amire tervezték. igáslónak a-ból b-be átlag sofőr szintjére kiváló.
élményautónak nem jó, de nem is ez a célja.
úgyhogy a végkövetkeztetésnek azt kellett volna írnia, hogy ez egy jó autó, bárkinek meri ajánlani.
-
-
akom
őstag
Sziasztok!
Elvesztettem, vagy lelopták a vezető oldali visszapillantó burkolatát.
Próbálkoztam bontóban (Csak egyben adnak el visszapillantót 10k), és boltban (Után gyártott 6k).
Szóval nagy segítséget jelentene számomra, ha valaki tudna 2000 es évjáratú G s Opel Astra hoz vezető oldali (elektromos) visszapillantóhoz külső burkolatot.
Dzsungel zöld színben kellene, de ha más színű az se gond.Vagy ha bárki tud ajánlani üzletet, ahonnan meg lehet rendelni az általam említett ár alatt annak is nagyon örülnék.

-
vhunor
őstag
-
Helló!
Nagyon fontos kérésem lenne. Fizetek is az illetőnek. Az autómon nincs meg az alsó motorburkolat egy része. Az a rész, ami befordul a kerékjárati ívhez jobb oldalt.
Ha valaki szerez egy ilyet egy bontóból, annak komolyabb összeget is fizetnék az alkatrészen felül. Amikor kiveszi az ember a csavarokat, lebillen, ott kell elvágni a fő elemtől, ahol lehajlik. Csavarok is kellenek.
Kellene ezen felül egy kiegyenlítő tartály is. -
Chainsaw
tag
Sziasztok!
Van még valakinek tapasztalata ezzel a típussal,kiváncs lennék más véleményére is!
Opel Omega 2.5 V6(X25XE) 2000 évjárat!
Köszi elöre is!
-
HWSW
tag
Sziasztok!
F Astrához (3 ajtós, de nem hinném, hogy befolyásolná) tetőcsomagtartó/sín van itt a közelben (Hajdú, Szabolcs, esetleg Borsod) valakinek? És ha van, kölcsön is tudja adni 1 hétvégére? Előre is köszönöm!
-
_seth_
veterán
Nekem a 16 éves X20XEV azaz 2.0i 16V Ecotec, 13e kilométer alatt kerek 1 litert fogyaszt el ami azt jelenti, hogy a maxról leesik a minre a szintje ha nem töltök bele, igazság szerint foglalkozni sem kellene vele mert mire lemegy már jön a következő csere.
-
Ennie kell az olajat, ha nem tenné, akkor elkopna. Ugyanis egy vékony (minél vékonyabb, annál precízebb a motor) filmréteg van a gyűrűk és a hengerfal között. Amikor a dugattyúd mozog, midig feltol egy adag olajat az égéstér irányába, ami ott marad, és elég. A következő sűrítésnél/kipufogásnál ez újra felkenődik. Tehát fogy. Azonban tipikusan a min. és max. között 3-4dl különbség van (nekem pl. 1 liter), amibe ez bőven belefér 10e km/dl értékkel számolva.
-
-
ocsi19
senior tag
válasz
Chainsaw
üzenetére
Én nemrég vettem vezérlés szettet és itt a fórumon írták, hogy a Bosch-t nem ajánlják, mert több esetben is lehetett hallani a hibáiról.
(Hozzáteszem fogalmam sincs miféle hibák voltak, én bíztam a helyi mindentudókban és vettem gyári szettet. V@terán az enyémhez[Z14XE] 20e volt vízpumpa nélkül.)UI.: Bár most nézem, hogy a Tiédnél nem olyan egyszerű a dolog(ritkább).
-
-
TasiA
senior tag
válasz
Jim Tonic
üzenetére
"cifrább dolgokat művelnék veled a péklapáttal."
===> ezen besírtam!Van egy fajta minőségi szint, ami alá azé nem menjen az ember, szerintem. Én sem érzem, inkább csak hallom, hogy most jelenleg GM olaj van benne és elég sűrűn csattognak a hidrotőkék indítás után, bár 2-3 sec alatt teljes kuss van, de eddig ilyen nem volt.
-
válasz
kisspista
üzenetére
A szisztéma szónak teljesen más jelentése van.
Egyáltalán nem mindegy. Attól, hogy sok jó van, még nem mindegy. Csak az idióta tesz bele VIPCar olajat.
Nem érezni, hanem hallani lehet. Érezni akkor fogod, mikor beállt a dugattyú.
Az olajok azonos minősítés esetén nem nagyon szoktak eltérni árban, annyira nem mint írod. De ha az enyémbe bele akarnád rakni az 1e forintos olajad, én cifrább dolgokat művelnék veled a péklapáttal. -
kisspista
senior tag
Ez az olajos szisztéma elég nagy b@romság, azt be kell látni! Mindegy, milyen olaj van az autóban: Castrol, GM vagy gagyi VIPCar... Ha valaki azt mondja nekem, hogy ő érzi, hogy jobb a másik, azt "arconcsapom péklapáttal" itt helyben! Hogyan érezné már??? Pfff..., nevetséges!
Az OPEL tényleg eszi az olajat, de nem hinném, hogy bárki is meg lenne ezen lepődve: benne van az adattáblájában --> 1000 km / 1 dl olajfogyasztás megengedett. Ebből az adódik, hogy ha sokat autózik valaki, akkor normális jelenség, ha a Nivo pálcán nem annyi olaj lesz, mint amennyi indulás előtt volt.
OPEL Fan tag vagyok én is, de ilyenekkel nem foglalkozom, mert felesleges.... Vehet akárki is 20.000 Ft / 5 L olajat, 1 év után (vagy hamarabb) ő is csak kiburogatja, ahogy más a GM ~ 1000 FT / 1 L olajat. Semmivel se lesz előbbre! Ez az olaj téma erős: MARKETING! -
-
_seth_
veterán
válasz
bambano
üzenetére
A fedcomp nekem is szól ha aktuális
Sőt még többet is tud ennél
Ellenben mivel elég sokat utazom és van, hogy 1-2 hétig (nyáron volt egyszer két hónapon keresztül is) haza sem jövök így kénytelen vagyok itthon mindent karbantartani
Ha én is csak hazajérnék folyamatosan akkor nem figyelném így de amikor kiderül egyik napról a másikra, hogy menni kellene 7-800 kilométert 3 nap alatt akkor csak ránézek mindenre elvégre mégis csak egy 96-os autó.Waschwassert nekem is kiarja ha úgy áll bár pár hónapja angol nyelvre lett átállítva de azóta még nem kellett kiírnia egyszer sem

-
-
-
_seth_
veterán
válasz
bambano
üzenetére
Nekem is volt aki ezt mondta, csak ez ott szokott elvérezni, hogy feketén-fehéren le van írva, hogy mennyit kell beleönteni + akik ezt terjesztik azoknak is eszi az olajat az opel motor... Én csak azt tudom biztosan, hogy a max szint fölötti olaj kárt tehet a tömítésekben de nekem mióta megvan ez az autó mindig maxon van és stagnál az olajfogyasztás ezzel a kerek 1 liter/csereperiódussal és tudtommal a kevés olajnál jobb a max szintre töltött és figyeltem, hogy mi van a min-max között félúton lévő olajszinttel, a hiedelmeknek megfelelően ott kellene lassulnia vagy megállnia az olajfogyásnak, de nem állt meg, a megszokott ütemben csökkent a szint, utána is töltöttem.
Egyébként meg megy gond nélkül, olajat a híres X20XEV szelepfedél szépen párologtatja a gumitömítés mellett, nem folyik, nem csepeg csak olyan szép bronzos a környéke de mint megtudtam erre sincs gyógymód pedig van aki barkács szilikontömítővel fokozza a gumitömítés hatékonyságát vagy hagyományos szelepfedél tömítés ragasztóval de a gyári előírásnál (gumi berak és semmi tömítőanyag) még jobbat nem láttam mert mind jobban eresztette.
-
-
_seth_
veterán
válasz
Chainsaw
üzenetére
Nem az ár számít. Amúgy jó a GM olaj is. Én mostanában Valvolinet használok ebből kb 3-4 havonta van akciós 5 Literes ami 5-6e szokott lenni. Nekem bevált X20XEV motorba. (10W40)
Ha már ez a téma akkor:
10w40 vagy 5w40 a tuti egy 96-os X20XEV motorba ami jelenleg hibátlan ugyan és nincs vele gond de 10W40-ből 13-14e kilométer alatt kerek egy litert fogyaszt el úgy, hogy folyamatosan tartom vele a max szintet amire már volt aki azt mondta, hogy a min szintig úgyis mindig megeszi az olajat utána viszont nem eszi annyira, ezt még nem teszteltem mivel az az 1 liter plusz olaj két olajcsere között belefér. -
Chainsaw
tag
válasz
adorjant
üzenetére
Nem mindegy! Mert nem könnyü akkor dönteni,ha olyanra halgattál csak eddig aki jó pár éve szereli a kocsijaimat. Azért írtam ide,mert mást is szívessen meghallgatok nálamnál tapasztaltabbat! Meg lesz próbálva a GM-s olaj,legfeljebb ha sovány lesz akkor elöbb lecserélem.
-
adorjant
őstag
GM 10w-40ről megoszlanak a vélemények,én 5w-30at használok,és nem érzek különbséget a Castrolokhoz képest (Magnatec 5w-40,Edge 5w-30)
-
Calogero
addikt
Az enyémbe is GM olaj van, panasz nincs rá.
-
-
Chainsaw
tag
válasz
fero02
üzenetére
Castrol már jólhangzik,még a Ladámba is azt töltöttem anno!
Ennyire sz@r az GM-s olaj amit a szerviz is ajánlott,mert megkérdeztem! Gondolom bele lehet tölteni,csak max. fele annyit lehet vele menni Km-ben! Legalábbis más autónál(Lada)ezt vettem észre,ha nem a jó minöségü olajat adtam neki! -
-
Chainsaw
tag
Milyen olajat ajánlatok Opel Omegához 10W-40-sben!? GM-s-et amit ír a könyve,meg a alkatrész boltos is ajánlott,hát én nem tudom de nem szívessen tölteném bele azt!
-
dokar
addikt
rendszeresen karbantartott direktszűrőnek mennyi az élettartama, érdemes pl. 4 év után venni egy újat?
-
HWSW
tag
válasz
Chainsaw
üzenetére
Olyan nem van, mmint C-s, B2-es, olyan már van.

Egyébként passz. Bátyám MV6-ja automata, 200e-t mutatott az óra, amikor megvette (azt ki hiszi el). Használta (ne kérdezd mennyit, de több 10e km-t) és a váltóval nem volt gond. De egyszer úgy gondolta, hogy felújítattja, de azon kívül, hogy ráköltött ~100e huft, annyit kapott cserébe, hogy finomabban váltott.
Egyébként szerintem hülye a kérdés, az előző gazditól függ. Cserélt-e benne rendszeresen olajat, stb. Ha rendszeresen karban volt tartva, akkor OK. Ezek nem a hiperszuipercsupicsoda déesgé és társai, hanem egy fapados automata. Ezért jó.
-
Chainsaw
tag
Na valaki,milyenek az Automata váltok az Omegák(C)-s-ban!
-
Chainsaw
tag
Az automaták ,váltóban menyire kényesek a C-s Omegákban?
Üdv.
Chain
-
-
Chainsaw
tag
Opel Omega C 2.5 V6-ról mondana valaki valamit! Mondjuk fogyasztás,hiba lehetőségek!
Eddig sajna csak Opel Omega B 2.0 8 szeleppel volt dolgom! Megvoltam vele elégedve nagyon!
Meg mire figyeljek ha vennék egy V6-ot!? -
Szplöttyy
senior tag
Ez egy munkás autó, látszik is rajta, alkatrészek hordására van használva... Ha esetleg tényleg érdekel, nézd meg a régi Accountom, ott van az E38 750ia videó is
A mentős videó, meg direkt polgárpukkasztásra készült, ahogy látom sikerült is, bár nem gondoltam, hogy ennyi idő elteltével is ekkora hatása lesz. -
Új hozzászólás Aktív témák
- Titkos szabállyal tereli a hazai megoldások felé a félvezetőgyártóit Kína
- Mobilhasználat külföldön
- LEGO klub
- Ultrakönnyű Logitech "G305" egér? Úgy tűnik, igen!
- World of Tanks - MMO
- OLED TV topic
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- 2026 a GDDR6-os VGA-k éve lesz?
- Exkluzív órák
- Milyen okostelefont vegyek?
- További aktív témák...
- Xiaomi Mijia Smart Socket Plug kínai WIFI-set keresek
- Xiaomi Roborock S6 Pure robotporszívó hibátlan állapotban.
- Eladó új, hibátlan állapotú, EGYSZER SEM HASZNÁLT ASUSINSEARCH OF INCREDIBLE EXTERNAL SLIMDVD-RW SDR
- Gyümölcstartó hibátlan állapotban eladó
- Xiaomi Electric Scooter 5 Max hosszú garancia + gyorstöltő, azonnal vihető
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060TI 8GB Rampage SHIVA ADATA 650W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Blue- 1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4067,94% Akksi
- í kilenc! AKCIÓS PRECÍZIÓS KÉSZÜLÉK! 7560 i9-11950H 64GB RAM 1TB SSD Nvidia RTX A3000 6GB 1 év gar
- Eladó Asus GT730 SL 2GB videokártya
- Bomba ár! Dell Latitude 3340 - i3-4GEN I 4GB I 500GB I 13,3" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Ha nem jelent gondot, engem sem fog zavarni, az még majdnem két év.
honda dettó

, ha nem fogy, és nem lesz több, akkor pont annyit eszik, amenyit hígul.
Akkor az új kocsik sem jók. 
===> ezen besírtam!

)kiindulva ilyen látható olajfogyasztás nem volt!(10-15EKm-t ment egy évben vele) De a Kapcsolókkal azzal szívott,meg a lámpa burák mattulásával.