Hirdetés
- Kalandor: „Ha engedtem volna a lelkiismeretemnek, az üzlet kevésbé lett volna jövedelmező”
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- lezso6: Nemzetközi újév visszaszámlátor alkoholistáknak
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
fero02
nagyúr
Minden szíj (kivéve a lapos szíj) bordázott. Amire Te gondolsz az a hagyományos ékszíj vs bordás szíj ( generátoroknál pl hosszbordás, vezérlésnél kereszt irányban elhelyezett bordást használnak)
Amit linkeltél ahhoz a szavaiddal élve "sürübarázdás" kell (szíjtárcsa méreteit tessék figyelembe venni a szíj választásakor).

-
bim
veterán
Corsa tulajokhoz kérdés (régi astra is).
Ez az ékszíjtárcsa egy normál ékszíjhoz való vagy az a sürübarázdás?
Nem tudok rájönni és nagyon érdekelne.
Válaszokat előre is köszönöm!
-
erikke17
őstag
[Mert GSI
]
Nemhiába Opel az autó szépeket lő, Civic-et lealázza, ráadásul még füstöl is mint a titanic a Civic
-
Cola111
aktív tag
Egy 1.4-es 103kW/140LE full extrás autót vettem, sokat olvastam róla, hogy lomha, amit meg kell cáfolnom, iszonyatosan jol megy, még nyers a motorja így vigyázva vezetek vele, de nagyon frankon gyorsul,hangtalan az autó,futóműve király,kényelem első osztályú. A fogyasztásról amit tudok írni Budapestről hoztam haza ( ~200km ), a fogyasztrásmérő pedig 6,5-öt mutatottn itthon, igaz tempomattal jöttem, ahol tudtam. A váltó nagyon pontos, határozottan kell betenni a fokozatokat. 6.-ba lakott területen kívül 90-nél 2000-res fordulaton forog a motor, mint egy dízel autó.
én csak ajánlani tudom mindenkinek.
-
Daywalker
addikt
_seth_-nek igaza van, X20XEV-nél könnyen hozzáférhető helyen van a termosztát, csak a régebbieknél nem. Felesleges házzal cserélni. Kicsavarozod és kiszeded, majd betolod az újat és visszacsavarozod. Ha jól emléxem, mi nem használtunk plusz tömítést, a termosztáton (amit veszel) van egy új gumitömítés, az elég.
Nekem torx fejű csavar van a házon asszem, azt előtte nézd meg, mert ne akkor gyere erre rá, amikor szétbarmoltál már mindent
Beletörni? Ez nem kínában készült
Normális csavarokkal van az összerakva. Ha nem megy, finoman meg kell kocogtatni kalapáccsal (ne a 20 kilóssal
). -
fero02
nagyúr
válasz
_seth_
üzenetére
Én sem értem igazán. A nyomást a turbón lévő waste-gate szelep szabályozza. Ehhez egy ilyen szarnak mi köze van?
Vannak (okos gyerekeknek tuning) univerzális szabályzók, amit a gyári szelepet megkerülve kell beszerelni és talán az csinálhat ilyen hangot, na de mégis...azt a turbó nyomást nem hülyék igazították hozzá direkt a motorhoz. Attól jobb nem hiszem, h lenne egy ilyen pár ezer ft-os szartól, viszont biztos szarabb. Esetleg adott tartományban a nagyobb nyomás miatt nagyobbat tolhat, de azért szarrá kell pörgetni a motort.
Inkább tenne a szívó csőre vmi sípot azt ráérne az fütyülgetni.

-
_seth_
veterán
X20XEV-nél:
Termosztát gyerekjáték, 2-3 torx fejű csavar fogja és könnyű is hozzáférni.
Hűtővíz leeresztő x20xevnek b vectrán nincs, az alső hűtő csövet kell lecsavarni és kijön ami kijön de ennél nem tudod alacsonyabban megbontani, ezt még talán nagy bontás nélkül felülről benyúlva vagy aknán alulról meg tudod csinálni.
Termosztátnak lehet cserélni csak a belsejét is úgy csak 2-3e forint, a fém házzal együtt 10e felett van.
-
Daywalker
addikt
A termosztát szívás, mert le kell venni a szíjat-láncot (nem tom XEV-n mi van), amivel nem érdemes bénázni, amikor visszarakod, különben szétveri a szelepeket

A hűtő takarítása is sokmindentől függ...klímás-nem klímás? Nekem nem klímás autóm van, azon simán megcsináltam. A ventilátor kapcsolót kell kivenni a hűtőből (villáskulcs kell hozzá), ott le tudod engedni a vizet. Majd leszedned a bilincseket, kicsavarozod a hűtőt és ventilátort tartó műanyagot és akkor ki lehet venni a helyéről. Én erős ecettel mostam át belülről, az bőven jó, de ha nagyon durván vízköves, akkor valami mással kell próbálkozni. Az a baj, hogy ezzel csak a hűtőt mostad ki. Ha a rendszert akarod kimosni, az még nehezebb, mert akkor azt a fűtéscsövet kell lehúzni, ami a tűzfalon megy be. Azért kell így, mert a termosztát elzárja a kivezető utat, tehát nem tudsz vizet belenyomni a rendszerbe, mert nincs ahol kifollyon.
Gumicsövet cserélni akkor kell, ha kemények vagy repedezettek. Nekem 96-os autóm van és még nem kellett cserélni. Ha leengeded a vizet, akkor kell bele másik, nem egy nagy cucc. Veszel desztillált vizet és fagyállót, amit bekeversz -35 fokosra, majd feltöltöd a kiegyenlítőn keresztül (nyomkodod a csöveket kicsit), majd amikor látszólag jó (a max jelnél van) akkor beindítod, hogy kinyomra a rendszerből a levegőt és közbe töltöd bele a keveréket a jelig).Egyébként akárki akármit mond, érdemes megcsinálni néha, mert nekem mosás után sokat javult a hűtés hatásfoka. Kimostam, új termosztát, új ventilátor kapcsoló és már egy kis szellő is elég a hűtéshez.
-
hvb
tag
Sziasztok!
A hűtőrendszer tisztítását érdemes szerelőre bízni vagy egy nem szakember is meg tudja csinálni?
Le tudná írni valaki a lépéseit?
Le kell e venni az elejét (lökhárító), ki kell e venni a hűtőt, hol kell leereszteni a vizet, a gumicsöveket ki kell e cserélni, ha szétszedem, mit kell hozzá beszerenzi előre stb.
Ja, a termosztátot is kicserélném, de mást nem, mert nem olyan régiek.Köszi. ('97, X20XEV)
-
Cola111
aktív tag
Ma hozom el az új Merivám (1.4 T 103kW/140LE ) már nagyon várom milyen lesz.

Vannak tapasztalataitok róla? -
#TOTTI
őstag
Vettem egy ilyen turbo whistler-t, hát elég érdekesen szól egy 2 literes dízelben!
De csak 1-2 esben "fúj le" igazán, viszont talpalni kell rendesen! Amikor nem sípol az autó akkor talán nem is fogyaszt annyira, jelzőnek jó.. 
-
Calogero
addikt
Legendák találkozása. Opel Családi Születésnap a Hungaroringen
-
erikke17
őstag
Remek tanítás úgy látszik működött, köszönöm mindenkinek

-
erikke17
őstag
válasz
fero02
üzenetére
Őőő nem tudok róla fater matatott e valamit, ha elfelejti akkor mi a teendő? Akku saru le majd vissza?
Jut eszembe, most fingott ki az ablakmosó szivattyú elment rajta a tömités tengelynél és ablakmosó folyadékban állt a motor, csere lett újra esetleg ez nem csinálhatott galibát a zárlattal? Külön erre nem találtam biztosítékot. -
erikke17
őstag
válasz
Jim Tonic
üzenetére
Rendben az izzó cserére majd sort keritek.
De nem ám, mindkét oldal automata. Kb. 1 hónapja rossz. Találtam is bekötési rajzot, csak nem tudom hogy a kapcsolón és a motoron kívül van e még valami más elektronika ami ezért felel. Vagy a kapcsolóba van beleépítve? Mert elég sok kábel megy a kapcsolóba.
-
erikke17
őstag
Üdv volna két kisebb elektronikai problémám

1. A műszerfalon egyik háttérvilágitás kiégett szeretném cserélni majd, kripton izzók vagy Led-ek vannak már ott. Astra F Club 1.6 16V
2.Van ablakemelőnek az a funkciója hogyha hosszan nyomod akkor le megy teljesen vagy fel, nos ma vettem észre hogy az anyósülés felőli oldalon ez nem működik, ha a sofőr felőli oldalról akarom vagy az anyósölés felüli kapcsolóval egyikkel sem hajlandó ez a funkció működni, egyébként rendesen működik csak ez nem megy. Mi lehet rossz vagy mit kell cserélni? Előre is köszönöm.

-
Daywalker
addikt
válasz
Jim Tonic
üzenetére
Persze van egy minimum, a nagyon kínai szart nem érdemes megvenni. Amiket itthon kapni, textar, mintex, brembo stb utángyártott cuccok, azok megbízhatók és nem is drágák, ezekbe kell beruházni, de néha nem árt megnézni más alternatívát, mert bejöhet, csak alaposan utána kell olvasni. Amúgy a drágát is be lehet szívni. Nekem pl. ATE powerdisc van fent és egy nagy kalap...hamar kivállasodott és szerintem kicsit hullámos is, pedig nem raccsingolom.
-
KrAt
veterán
Ennyi [link]

-
Daywalker
addikt
válasz
Jim Tonic
üzenetére
Ha nem a Mozaikba viszed, akkor nagy ívben lesza.ják. Nekem kenés nélkül megy át évek óta mindenféle módosítással: ültetés, cserélt gátlók, nagy felni, Remus kipuff. Felesleges túlparázni.
A fékhez meg annyit, hogy szerintem bármi megteszi, ha normálisan használja, mert egyik sem versenyfelhasználásra készült. -
válasz
_seth_
üzenetére
Hát, az az FK köszönőviszonyban sincs ahhoz képest, ami most a tied alatt van. Plusz ehhez már nem passzolna a felnid.
A fékszettek, amiket így lehet venni az Ebayen, általában Lockheed és társai, ami azt jelenti, hogy megállni nem fogsz, ha hirtelen gondod akad. Ha nagypapa módon közlekedsz, akkor rendben. Hiába írják oda, hogy made in EU, a Lockheed és a Mintex is az Egyesült Királyságban készül, előbbi teljesen sz@r, utóbbi nagyon jó.Azon gondolkodtam, hogy vajon az én TÜV engedélyes rugóimmal átmegyek-e a jövőre esedékes műszakin.
-
-
Zewa
senior tag
Sziasztok!
Erről vasról esetleg tudnátok modanni véleményt?
Tudom ennyi pénzért nem kell full extrás hibátlan vasakat várni de szerintem jó kiindulási alap lenne. Barkácsolni szeretek és idővel bugáznék bele ezt-azt.
-
-
Cola111
aktív tag
Sziasztok!
Ugy dontottunk lecsereljuk az Opel Astra G-t egy Opel Astra H 1.6 Classic III-ra, mar ki is neztem egy 1.6-os 116 LE-st. Most minden extraval kis es nagykereskedoknek 3,5M, mi a velemenyetek az autorol? szerintetek jo vetel lesz? Ha minden jol megy unnepek utan meglesz az auto.
meg egy dolog, latatlanba mennyit adnatok egy 1999/12 havi G-s CLUB felszereltsegu feher astraert, amibe kicsivel tobb mint 230.000KM-van. eger szelep ki van benne kötve, valamint az ABS nem mukodik a telen ment tonkre, van par kisebb baja mint pl: a kesztyutarto ajtaja eltort, a vezetofeloli ajtot ha kinyitom nem all meg, becsukodik. serulesmentes
-
-
#TOTTI
őstag
válasz
Jim Tonic
üzenetére
Az a lényege, hogyha megvan rakva akkor sem ül le, vagyis nem ült le mert most már nem az igazi, terheletlenül pattog, kopog és nem volt ilyen még 100e Km-el ezelött. De úgy tudom nem a motor pumpálja fel, annyira azért nem lehet bonyolult. De ja, hagyományos lesz valószínű, Honnan tudok rendelni tartósat és jót lehetőleg nem aranyárban, mert van egy air-ride-ot szerelő haverom nála be tudjuk rakni. Ezért nem viszem szervizbe.
-
#TOTTI
őstag
Astra G VAN-ba, milyen hátsó lengéscsillapítót rendeljek? állítólag valami szintszabályzós van benn, de nekem jó lenne a sima kombié is mivel nem viszek nagy tehert!
-
vhunor
őstag
Ezt az árajánlatot kaptam, szerintetek?
-Vezérműszíj szett, a görgőkkel együtt,csavarok,apróságok stb... bruttó 32500.- CONTINENTAL.
-Vízpumpa 10880.- VALEO
-Axiál csuklók 6600.-/ oldal. TRW -
-
vhunor
őstag
No megvolt az átvizsgálás az Opel márkaszervizben, minden frankó, kaptam sok pipát a zöld oszlopba
. Annyit jegyzett meg a szervizvezető, hogy az axiál csuklóknál van egy kis kopás. Bordásszíj csere lesz mostanában, meg vezérlés majd 150k-nál. -
fero02
nagyúr
No, vki árulja már el nekem, h G Astra Bertone Coupe-t milyen motorokkal szerelték?

-
#TOTTI
őstag
válasz
bambano
üzenetére
Végülis igazad van, vitázni sem akarnék, még akkor sem ha lenne energiám, mert felesleges. Ízlések és pofonok, sok dologban nem értek egyet és konkrétan én Clioról beszéltem, de egy kaptafa, nekem bejött persze Opel elött után azért szar a francia, de közel sem annyira mint egy 10 éves 206-os, mert ahhoz képes a Renault örökös darab!

-
vhunor
őstag
válasz
Jim Tonic
üzenetére
Na, aludnom kéne egy keveset, alig látok ki a fejemből és folynak össze a sorok
. Szóval 120k-nál ékszíj, 150k-nál vezérműszíj cserét ír. Amúgy reggeli hidegben indítás után hallom is 1-2 percig a halk (kb. egy-két méterről hallatszik csak) surrogó hangot, de nem csikorog.bambano: valszeg az lesz, előző tulaj is végig ide hordta a kötelezőkre.
-
-
TasiA
senior tag
válasz
Jim Tonic
üzenetére
én pl sosem vennék ilyen 1.4-es feltöltött motorral autót, max, ha én hozom ki a szalonból és kb 2 év múlva eladom
jaa és nagy benzines motor+gáz kombóra szavazok (pfúúú mit kapok ezért)

Ennek ellenére H Astrákat nézegetek a 101 lovas 1,7-es dízelmotorral, illetve C Vectrákat 2,2-es benzinessel.
-
vhunor
őstag
Kb. mennyibe fáj egy ékszíjcsere a C Vectra esetében? 3k km múlva kéne cserélni a szervizkönyv szerint (120k), de holnap amúgy is viszem az ingyenes átvizsgálásra, nem tudom, hogy érdemes-e megcsináltatni a márkaszervizben.
-
válasz
Jim Tonic
üzenetére
Én tudom, az átlag magyar nem tudja...
a kisköbcenti turbóval papíron sosem lesz zsákutca, mert két dologra nagyon jó:
- a nagyobb nyomás és esetleg nagyobb fordulatszám miatt tisztább
- hamarabb tönkremegy, lehet eladni hozzá alkatrészt és szolgáltatást vagy új autót.ez utóbbi miatt a kisköbcentis turbóra úgy várhatnak a gyárak, mint a messiásra (gondolom én)...
-
-
-
válasz
Jim Tonic
üzenetére
a főtengelyen mért nyomaték egy dolog, azt váltóáttétellel és differenciálmű áttétellel lehet korrigálni. a lényeg, hogy nem 800 ford/perc-es zónában van meg a nyomatékod. Hiába dízel, ha az ideális tartomány előtt döglött, mert nem pörög a turbó, fölötte meg már szakadna szét a motor, a jó tartomány meg szűk... vezettem 1.2-es corsát, 80 ló, 4 henger, majdnem harmad köbcenti. Egyáltalán nem volt vészes, persze nem jasszkarizásra volt, de azért ment az is annyival, amennyi normális közlekedéshez elég. Egyedül a pályán 130-hoz volt kicsit kevés.
egyébként is fals az az összehasonlítás, amikor egy ősöreg szívó benzinest hasonlítanak össze egy 3-4 éves fejlesztésű dízellel. ha friss dízelt akar, akkor mérjük össze mondjuk a fóccvágen duplafújásos (kompresszor + turbó) motorjával, vagy ha szívó benzinessel akar hasonlítást, akkor a 30 évvel ezelőtti turbó nélküli benzinessel. Akkor rájön, hogy a dízel a benzineshez képest sehol nincs.
Különben meg mindenki vehet nagy benzinest, akarnak olyat eladni a gyárak
persze jó lenne, ha a vele kapcsolatos mítoszok oszlanának, de mindegy, majd az idő megoldja. -
válasz
bambano
üzenetére
Egyetertek, de:
Igen, a tiedben van nyomatek, de 3 liter alatt a benzinesek nyomateka nagyon szereny. Tisztelem masok velemenyet, de en 2l benzint alapbol nem vennek soha, olyan keves a nyomateka.
Az alkatreszarak szerintem mestersegesen vannak feltolva dizeleknel, az injektor gyartastechnologiajat leszamitva a tobbi osszetevo ara nem indokolt. Lasd, nalam az egymillios turbo kontra 15e forintos szenzor.
Ennek ellenere nekem is ez volt az utolso dizelem. Szeretem a nyomatekat, a fogyasztasat, de szar a hangja es kormol. -
-
válasz
#TOTTI
üzenetére
teljesen komolyan.
1. dízel. ennek nagyon sok hátránya van.
1.1 állhatsz haptákban az apeh utódcége előtt
1.2 az 1.5 dci-nek kicsi a nyomatéka
1.3 nagyon szűk az a fordulatszámtartomány, ahol használhatod. nekem 30-nál már elfogadhatóan húz 3.-ban és 180-nál szabályoz le szintén harmadikban. lehet utánozni dízellel. ja és közben nem olyan lomha, mint mondjuk egy 320d-s bajor propeller.
1.4 kerreg mint egy ótvar varrógép
1.5 négy henger.
1.6 mostanában nincs sok különbség a gázolaj és a benzin ára között, de gyakran van, hogy a gázolaj drágább. ergo az üzemanyagon nem nagyon van megtakarítás
1.7. olyan nagyon nem is fogyaszt kevesebbet. ha takarékosan járok, nincs egy liter különbség sem az azonos méretű autókban levő, azonos minőségérzetet biztosító benzines és dízel között.
1.8 mocskos drága az új autóban a dízel, opelben akár 700 ezer különbség is lehet, ami soha nem térül meg.
1.9 egyszer megzakkan valami a motorban, nemhogy az a pár peták megtakarítás, a gatyád is rámegy. szívósor csere 400-ért? kéttömegű lendkerék? injektorok?
1.10 nem egy nem két dízelbe gyárilag beleprogramozták 70k környékére az automatikus tönkremenetelt (amikor az automata váltó hamarabb vált fel, mint ahogy a dízel tisztulásához szükség lenne)
1.11 koszos, a dízel kipufogógáza súlyosan környezetszennyező, sokkal jobban, mint a benzinesé2. legtakarékosabb fogyasztás? ilyet egyszer látni is kellene, de objektíven. mert oké, hogy a 800 kilós első sorozatú corsa takarékosabb, mint a nála egy tonnával nehezebb insignia, meg az is oké, hogy tattermammer tolja neki 65-tel ótópályán, akkor nem eszik sokat a dízel ahhoz képest, ahogy a te stílusodban tolni lehet egy rendes benzinesnek. És ha egyformán hajtod?
3. az olcsó szervizen csak röhögni tudok. megpróbálom lefojtani magamban a grammatika nácit, aki azt mondja, hogy nem akarok szervizt venni, mindegy, olcsó-e. A szervizdíjak lehetnének nyelvtan szemszögéből nézve alacsonyabbak, de nem azok, mert jobb motorolaj, jobb alkatrészek kellenek akkor is, ha nincs vele semmi trükk (magasabb a sűrítési végnyomás, következésképpen nagyobb a motor terhelése), ha meg beesik valami probléma, akkor 1 miller alatt legfeljebb a kilincset mossák le neked a szervizben.
4. Hogy a kisdízelek között ez-e a legkorszerűbb, arról nem nyitnék vitát. a kisdízel kategória önmagában nem korszerű, hogy azon belül van, amelyik nagyon nem korszerű, a másik meg csak kicsit nem korszerű, az nem oszt, nem szoroz.
Ültem megane-ban, ótvar volt. az a példány pár évesen a széthullás határán volt. annál még a 12 éves astrám is sokkal jobb állapotban van.
Az, hogy renault, nem hátrány? a francia autók megbízhatatlansági legendái nem igazán legendák. Az általad emlegetett időszakban egy opel volt a legmegbízhatóbb autó, a meriva. forrás: tüv jelentés.
Hasonlíthatom traktorhoz is, van belőle a portán
Egy jd-hez képest a megánod egy kőbalta. Szívesen nyitok róla vitát, csak a trakit nehéz lenne beerőszakolni a kisdízel kategóriába a 8.1 literes motorjával... -
válasz
Kickass
üzenetére
az első csere az látványos külső nyomok alapján történt: orrán-száján dőlt minden, ami dőlhetett. A másodiknál már nem emlékszem, hogy hogyan nézett ki, de az meg garis csere volt, nem foglalkoztam vele. Megmérték, azt mondták, nem jó, megkérdeztem, mennyi péz, azt mondták nulla, akkor cseréljétek ki.
Új hozzászólás Aktív témák
- Xbox tulajok OFF topicja
- Projektor topic
- Óra topik
- Kalandor: „Ha engedtem volna a lelkiismeretemnek, az üzlet kevésbé lett volna jövedelmező”
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Milyen egeret válasszak?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 Pro Alpine Green ProMotion 120 Hz, Pro kamerák 128 GB-100%
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Akció! HP ZBook Firefly 14 i7-1165G7 16GB 512GB Nvidia Quadro T500 4GB 14" FHD 1 év garancia
- HIBÁTLAN iPhone 15 Plus 256GB Green-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4264, 92% Akksi
- AZONNAL KÉSZLETRŐL! Intel Core i5 14600K 64GB 6000MHz RAM 2TB Gen4 SSD RTX 5060 8GB FSP 750W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

]

Normális csavarokkal van az összerakva. Ha nem megy, finoman meg kell kocogtatni kalapáccsal (ne a 20 kilóssal

Képeket várunk... 

Nem bojrészereknek készült, nekik a hülyegyerekkipuffogós hondák, "rommá" """tuningolt""" kalibrák meg hasonló kategóriás autók kellenek..