Hirdetés
- GoodSpeed: Daikin FTXF35E / RXF35F Sensira 3,3 kW Inverteres klíma - a Sztori
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Mutasd magad topic!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 14 – Kések, késélezés
- mefistofeles: Az elhízás nem akaratgyengeség!
- Andras-G: Az internet veszélyei [2. rész] - Facebook Marketpalce
- gerner1
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
fero02
nagyúr
válasz
tzsolesz
üzenetére
Nekem anno Exxide aksim volt, de már kezdett gyengülni, ezért a csere mellett döntöttem. Elsősorban szerettem volna a márka mellett maradni (második lett volna a Bosch Silver), de az elég borsos ára és az itteniek véleménye alapján mégsem azt vettem. Varta-ra esett a választás (Perion-t is ők gyártják), eddig nem bántam meg (mondjuk még nem mérvadó, hisz jó ha van fél éves az aksi).
Nem tudom hova valósi vagy, de ha Kecskemét környéki (vagy ha meg tudod oldani az odautazást), akkor tudok mondani egy jó boltot, ahol számla nélkül, de garival tudsz vásárolni (én is ott vettem). Folyamatosan pörgő az árukészlet, így tuti nem kapsz félhalott aksit.

-
tzsolesz
nagyúr
válasz
Daywalker
üzenetére
Hm.
Van most olyan, hogy tudnék hozatni Perion 56AH 480EN-t 15800HUF-ért, ezt el hozza az aki arra jár az ismerősök közül.
De van webáruházban 14900HUF-ért Freedom (Varta gyártott, Calcium-os) 56AH 480EN-es. Ennek a vége 16400HUF lenne.
Van itt Freedom 14000Ft-ért is, 52AH, 470EN-os is. Csak ugye megint plusz a 1500HUF szállítási költség, így a vége 15500HUF.
Csak az érdekel most már engem, hogy vajon melyik a megbízhatóbb, és jobb? Mert árban hasonlóak.
Van Varta 15500HUf-ért 52AH-ás, 470EN-es. Ez meg van 17K-ból. Nem tudom miért, de ettől már idegenkedem, mert így is 13K-t szánnék rá. Már a felső 15K is a lélektani szívritmus szabályozós téma.
-
-
tzsolesz
nagyúr
Srácok, meghalt az akksim.

Most vennem kell egyet. De sajnos pénzem az nem nagyon van rá.

Honnan vegyek akkut? Benzinkútról? Webáruházból? Autósboltból? Általában melyik az olcsóbb? Eddig 55AH, és asszem 420 vagy 480A hidegindító árammal ellátott gondozásmentes BOSCH SILVER volt benne, ami 2004-es évjáratú.
Nah, ilyet tuti hogy nem fogok venni, mert kurv@ drága.
Ajánlanátok nekem valami olcsó helyet? Vagy márkát? nincsenek nagy igényeim. Nem hallgatom a zenét, ha nem jár a motor, és nem használom reflektornak a fényszórót sem üzemen kívül. Semmi extra.Előre is köszi.

-
Tomoty
senior tag
Elvileg van benne progi + utcai vezérmű teng...
A kettő együtt 300k. Az egyikről egyáltalán nem tudtam. Azért is írtam a videóhoz, hogy "elvileg" tuning mentes, mivel az egyik a másik nélkül nem sokat ér szívó benzinesbe. Pedig most kezdtem el spórolni az autó erősítésére. A guta megütött volna ha megcsináltatok és kiderül, hogy már benne van pl a chip. Most megtakarítottam egy csomó lóvét
-
#TOTTI
őstag
válasz
Tomoty
üzenetére
Nekem 9s alatt úgy tudta a 100as sprintet hogy a 8V 1.9-es.. 143LE és 325Nm volt.. IPRO programmal.. Szóval ha a tied 1.8 140 lovas akkor nem lehet messze tőle..
Egy kis OFF a végére:
Ha élvezni akarok, meg fantáziálok egy jó benzinesről akkor EZT hallgatom pedig nem vagyok BMW párti..
-
ocsi19
senior tag
Sziasztok!
Valaki abban tudna segíteni, hogy egy B-s Corsa-ba mennyiért szerelik be utólag a vezetőoldali légzsákot?
üdv.: Peti
-
JanR
addikt
-
JanR
addikt
válasz
csaresz002
üzenetére
Ha mar kinyilik onnan megoldom, mert ha a rugo, vagy a zar ugrott szet, akkor is kulcsal vissza tudom csukni, de kinyitni nem tudom az a baj

-
Fryskitt
addikt
Van valakinek tapasztalata a Schiller-rel? Velünk épp jól kitolnak.
-
JanR
addikt
Sziasztok!
Ma ugy jartam, hogy becsuktam a kesztyutartot es msot meg nem birom kinyitni. Termeszetesen nem csuktam kulcsra, csak siman nem nyilik, ha felhuzom a kart. Egy opel omega b-rol van szo. Eleg szar ugy, hogy csukva maradt, mert bent van egy telefon, egy uj HDD (
), meg a kocsi osszes papirja.Valakinek volt mar ilyen? Nagyon fontos volna, hogy ki tudjam nyitni, persze szetbarmolas nelkul
Segitsetek lecci! 
-
graffin
csendes tag
Kipróbáltam egy 1.4-est, ezt.
Maga az autó rendben volt, kivül belül, nem volt lezúzva sehol.
Dimbes dombos országúton mentem vele, klimával és valóban nem egy vadállat, de elfogadhatóan ment, ha az ember odalépett neki.Valami visont nem stimmel a kocsival: 2008-asnak irják, de megnéztem neten és 2009-ben volt zöldkártyán.

Nincs szervizkönyve, a kereskedő azt mondta, hogy a tulaj nem márkaszervizbe hordta. Ez ugye bármit jelenthet. De találtam egy ragaszt a B oszlopon, hogy 1.5 éves korában, 28k körül volt oljajcserén.És akkor még vegyük hozzá, hogy a hűtőrács még facelift előtti [ha jól látom], ami meg 2007 környékén volt [ha jól tudom
].Elég béna voltam, mert nem kértem el a forgalmit, hogy lássam az évjáratot, de azzal talán nem tudnak annyit variálni, vagy mégis? lehet, hogy 2008-ban hozták be kintről?
-
Daywalker
addikt
Nu, fólia ide, fólia oda, átment a vizsgán a gép

14 éves és semmi baja két apróbb rohadási pontot leszámítva...pedig azt hittem az ültetés és a nagy felni 4 év alatt szétveri a futóművet, de nem (igaz, 4 évvel ezelőtt mindent kicseréltem a futóműben). -
dreed
tag
Holnap hozok haza egy digitális tolómérőt,pontosabb lemérem.16-ból megúsznám szelepbecsiszolással,szimeringezésel,síkolással együtt.A tömítések már megvannak,a szívócsatornák bővítése is majdnem kész.A mostani motor már nem felelt meg zöldkártyán.
Fokolótárcsa használata szükséges? -
TasiA
senior tag
Én nem költenék rá 1 forintot sem, úgy ahogy van felraknám, ha nem túl szar és kipróbálnám becsörög -e. Régi tömítések pasztával, oszt jól van, azt a 10 km-ert kibírja úgy is, baja nem lesz semminek. Ha meg nem csörög, akkor rendbeteszed és kész! Amúgy meg, ha nem girbe gurba, és síkban van felesleges síkoltatni.
-
dreed
tag
Jó a mérés.Akkor ez a magasság kb 10.5-ös sűrítési viszonyt feltételez,ami már sok lenne?Előfordulhat,hogy 20SEH?Sajnos a most használatban lévő hengerfejből kiszakadt két csavar a leömlőnél,egy nem túl ép talpú hengerenkénti felerőltetésénél.Csúnyán kifúj.Nem szívesen piszkálnám,amíg nincs másik fej.Tömítésből vannak különböző magasságúak?
-
TasiA
senior tag
válasz
_seth_
üzenetére
HA a gyári van 1mm-ert síkolva, akkor elvileg 10,2 körüli a sürítési viszony. A gyári 10-es kompresszióval 122 paci volt annak idején ez a motor. Aztán ostobára butították, hogy beleférjen a 85 kilowattba
Gyorsan tölts le, mert nem sokáig hagyom fennt

dreed: biztos jó a mérés? Hengerfej tömítésekkel nem lehet varriálni? Nagyon gatya a a motyó, nem lehetne 1 próba erejéig feltenni? Felhasználnám a régi tömítéseket, próbára az is jó lesz.
-
dreed
tag
Szia!Segítettél,köszönöm!
Megmértem a hengerfejet 95.4mm.
Úgy látszik ezt már nagyon megfaragta valaki.Pedig egy működő motorról szereltük le.Az volt a terv,h. ez lesz felújítva,mivel az autóm mindennapos használatban van,így kevesebb lenne a kiesés.Ezt így nem merem feltenni... -
Tomoty
senior tag
Tegnap este kicsit normálisabb idő volt, teszteltem az ecotech talicskát.
225/45 R17 55-60%-os gumikkal, cirka +10 fok volt a külső hőmérséklet.
Elvileg 100Km/h-nál úgy 5Km/h-t csal az óra (GPS szerint).
Szerintem elég jó. De valamit nem értek: Gyári adat szerint 10.5 körül kéne futnom a 0-100-at, de akárhogy számolom ez erősen közelít a 9-9,2 sec-hez. Nem értem. Nem mintha nem örülnék neki, de akkor sem értem ezt a gyári adatot.
Elvileg (vagy csak nem tudok róla) tuning mentes az autó.Mondta is kollégám, hogy szerint gyorsabb mint egy átlag 1.8. Meg furcsa is volt, hogy az általam említett autókkal tudtam tartani a lépést az 1.8 Ecotec "fo*talicskával". De akkor sem értem...
-
dreed
tag
Sziasztok!
C20ne hengerfejet tuningolnék...,de nem ismerem az előéletét,így nem merek -1mm-t lesikoltatni a fejből.Hol és hogy tudnám ezt ellenőrizni?
Szívócsatornát bővített már valaki?Mekkora lehet a max átmérő,amit elbír? -
hvb
tag
Sziasztok!
Van egy B vectrám és a vezérműszíj csere óta bizonyos fordulaton csörgés hallgatő a motortérből. Van egy motor támasztó rudazat, amely a motortól (a vezérműszíj oldáról) jön egészen a toronycsapágy környékéig és egy szilent-ben végződik. A szilent gondolom nagyon meg van feszítve és a két rúd összeér egy bizonyos fordulaton.
Lehet ezen állítani? -
#TOTTI
őstag
válasz
Calogero
üzenetére
Van OPC Line I - ez toldatokat jelent meg pár plakettet. Meg kipufogóvég. De belül minden marad.
OPC Line II - már komolyabb...
Lökhárító (első-hátsó) ezen felül még lehet a gyári OPC hátsót közép kipufogóval..
Elöl is ugye lehet kérni hogy a fekete műanyagok méhsejtesek legyenek és króm keret a ködlámpán akkor már full OPC a küllem, meg persze az oldalsó toldat az mindegyikeiken ugyanaz.
Valamint tartalmazza BELÜL az összes elemet amit a SPORT csomag. Kiegészítve szövet OPC Recaro-val (bőr még feláras) valamint váltógomb.
Az egyik csomag 200e kb.. A másik olyan 450e forint bőrrel 550e. Kb. De ez már tartalmazza a Sport futóművet is. -
fero02
nagyúr
Ha vki tud F Astra-ra elektromos, fűthető tükröket, az kérem szóljon (nem a kocka fajta)!

-
#TOTTI
őstag
válasz
graffin
üzenetére
Ennek semmi baja.. DE aki ilyen alapfelszerelt acélfelnis GTC-t vesz benzinesben az már talán talált ennyiért dizelt, vagy jóval olcsóbban ilyesmit. Ez jó állapotú de legfeljebb Enjoy felszeretlségű, OPC-Line csomaggal.. Szimpla egyszerű ülések, alap futómű.. Ránézésre megéri az árát, ha jó. Ha valami igazán jó, itthoni és szervizelt az ennyibe kerül.
Amugy elfogadnám. Én nekem már volt GTC-m. Még mindig a nevemen van de már nincs nálam. Mert megzúztam kitolattak elém. 1.9CDTI Sport.
Most tervezek venni de elég gyér a kínálat remélem átalakul kicsit 1-2 hónapon belül..
-
graffin
csendes tag
Ennek szerintetek mi lehet a baja? Már legalább fél éve hirdetik, ugyanennyiért...
[Úgy nagyjából ez lenne az, amit meg kellene vennem... pláne a tanácsaitok alapján.
]Jövő héten megpróbálok eljutni kipróbálni egy 1.4-est, hogy legalább tudjam, mit tud.
-
tomyoy
senior tag
kis csodálkozós fogyasztás: most hétvégén volt egy 760km-es utam, ebből 50km város sietősen, a többi M5-M0-M7-M1 szintén nagyon sietősen
átlag 6.5L szinte biztos, mert teljesen üres tankal kezdtem a mérést.
szegény astra birta a gyűrődést, volt egy 105km -es szakasz, ~40perc, 4000es fordulat....
gps-el mentem, de nem gondoltam , hogy tényleg ennyire csal az óra....
70 mutató=58kmh, 170 mutató= 156kmh=4000rpm
-
_seth_
veterán
Bár már írtak párat de kiegészítem mi az eltérés a B1 és B2 között:
Középkonzol gombok szögletesek, a műszerfalon a km állás feljebb került és egymás mellett van a napi és az összes megtette mert B1-ben csak 2 méteres ember látja anélkül, hogy előrehajolna
Lökösök szögletesebbek és valóban egyben vannak valamint a ködlámpa már kis kerek lett és fekete takaró elem van előtte (mert ugye nagy dolog lett volna magát a lököst azon a ponton is áttervezni
) a hátsó lámpa az új csomagtérajtót követi ami kicsit szögletesebb, másabb a díszléc is ott valamint mindegyikben síküveges fényszóró van ami már egybe van az indexel, másabb a távirányító is mivel egybe van építve a kulccsal. Megjelenik a 2.2-es és 2.6-os motor. Állítólag az alkatrészek nagyja eltérő bár amikor venni kell valamit hozzá a leírtakon kívül minden megegyezik a két autó között de biztosan véletlen
Ja: másabb a gyári dísztárcsa is és króm a hűtőmasz mert B1-ben az az autó színére van fújva, felszereltség meg attól függ, hogy anno ki mit rendelt az adott autóba. -
Zewa
senior tag
válasz
Jim Tonic
üzenetére
No-no Mondeoból én mk1/mk2 Ghia 1.8TD/1.8/2.0 -ban gondolkoztam.
Volt a családban remek kis autó volt de nem kombit találni belőle a megfelelő paraméterekkel nagyon nehéz..
Vételkor az autóra szánt összeg erős fél milla. Tudom nem sok pénz de nem akarom kimaxolni a keretet semmiképpen mert ugye jöhet mégez-az és persze a kötelező cserés dolgok.
Egyenlőre még ott tartok hogy keresglélek ezerrel hogy mibe lenne érdemes beülni....

#13442: Ohh, köszönöm. Hát ezekkel én együtt udnék élni,e setleg az időval kicsit felvarrogatni a vasat....

-
Ahoj!
94es régi tükrös F Astra-hoz hol lehetne venni tükörlapot?
-
_seth_
veterán
Röviden: 1.6-ot ha B vectrát akarsz és néha még viszel is valami terhet vagy beülnek melléd ne vegyél. Az más kérdés, hogy híresen a legrosszabb motor az opel motorok között az az 1.6-os és kevés is egy b vectra méretű autóhoz pláne megpakolva de még csak kevesebbet sem fog enni mert erőlködik ellenben nem megy és jó eséllyel öntheted bele az olajat úgy mint egy kétüteműbe mert sokaknak 1000 kilométeren az is megeszi az 1 litert mint egy robogó
Mellesleg az 1.6-osokkal van a legtöbb baj is ahogy én olvasgattam eddig mert ugye ki vannak hajtva nem úgy, hogy nyomják nekik mert minek is tennék hanem le vannak terhelve nagyon. Egyébként sofőr és elvárásfüggő is a dolog mert ha csak gurulni akarsz A-ból B-be akkor megteszi de nem kívánom, hogy 1.6-osba ülj 5 fővel megpakolt csomagtérrel és bekapcsolt klímával, világítással, rádióval stb... épp az M3-as pest előtti emelkedőire kerülj mert még a külső sáv is gyors lesz
És akkor itt jön, hogy ha nem tudod maximálisan kihasználni az autód akkor meg inkább egy G astrát kellene venned ezzel a motorral az jobb választás lehet.Az enyémre ne alapozz amúgy semmit se mert eléggé át van alakítva minden téren

Ui visszatérve: rs dízel skodában ültem, annak az én x20xev motorom sem ellenfél és kombi volt és 4 fővel....
Ugyanakkor hegyi részeken tetszeni szokott, hogy jönnek mögöttem olyanok akik nagyon meg szeretnének előzni de 1-2 körforgalom vagy húzósabb kanyar és lemaradnak elég rendesen
(ez az irmscher futómű a vectra alatt egyébként nagyon brutál, mondanom sem kell, hogy kanyarokban nem nagyon dől az autó sőt szinte semennyire de nekem kapaszkodni kell elég erőteljesen a kormányba és a váltóba.... igen, valami sport ülés jót tenne ilyenkor de nem csúfítom el vele az autóm
). -
Ezek a mondeok nem jók. Azonnal felejtsd el. Egyebek között Darabokra rohadnak.
Vectra előtt én is azt akartam venni, volt egy Ghia kombi, 2003, Xenon, 18-as alukerék, metál-kék, 2.0 TDCI 130LE, szóval tökéletes. Bal hátsó lengés odavolt, mint kiderült az állapotfelmérésen, de azt elengedték volna az árból. Már intéztem az adásvételt, mikor apámék beugrottak a kereskedőhöz, hogy megnézzék. Nekik előző Mondeojuk volt. Édesanyámnak az volt az első, hogy megnézze az ajtók alját, hát mind a négynek levelekben hullott szét, már majdnem a külső lemez is átrohadt.
A mostani Vectramon olyan a kasztni, mintha most jött volna a gyárból. Pedig ez is hat éves. -
csaresz002
senior tag
betetettem már jó magamat is ide

-
Zewa
senior tag
Nem, az összes szóba jött autótípusra rákerestem cs-on és a név ismerős vót'!
Illetve egyszer bíráltam már a felnieidet is assem'.
Ez a a vectra is baromi szép.. Bár az E46-t tuti nem cseréltem vna le rá.

Szellőzőn mik ezek a kis kék bizbaszok?Ha már user autók.. _seth_ vasa is bejövős...
(kivéve a spoilert a seggén.
) -
TasiA
senior tag
Hol láttad a gépemet? Első hsz-ek között a képen?

Amúgy, ha most lenne +1 millám autóra, mennék is alkudozni arra a Vectrára. Nagyon tetszik!!! Csinálnék belőle 1 ilyet, de azonnal

-
Zewa
senior tag
Ez már fincsi. Nekem is bejövős.
Meg is kérik az árát. 
Kublis hátsó ablak?! Enye....
Tudom gázosíthatom én is de enyni erőből vehetnék dízelt is.

Legjobb lenne egy jóárasított, kisebb hibákkal megáldott gázos Vectra B 1.8 /2.0....
Még nem tudom mi lesz a vége. Vectra B/mondeo tűnik sansosnak.ps.: Azért a Te gépedet is elfogadnám.
Fincsiiii 
-
TasiA
senior tag
Nekem ez a befutó Nagyon megvenném!
Magyar felfogás= 200 ezernél szétesik az autó! Legtöbb okoska tudná, hogy javarészt 300-at régen átfordulta valójában az amiben ülnek, el sem hinnék, kell nekik az órában a 160 ezer.

csaresz002 : Ja a B2-esnek már síküveges a lámpája, krómozott hűtőmaszk, 1 elemből állnak a lökhárítók, nincs rajtuk az a randa feke izé, illetve a hátsó nagyobb és szögletesebb, meg van köszöb spoiler is és a km óra is más. Igy hirtelen ennyi jut eszembe optikailag.
-
Zewa
senior tag
válasz
csaresz002
üzenetére
Km-t ki sem merik írni.

Nem rossz csak lilia és 5 ajtós. A 4 ajtós kaszni sokkal szebb sztem.
Valami ilyesmit monnyuk. Ennél azért lehetne kicsivel olcsóbb is.
Tipikus magyar: Olcsón akar, jót.
130k km?! Kacc-kacc.
kerestem a gugliban a rácfelvarrás hatásait de bénázom... -
TasiA
senior tag
válasz
csaresz002
üzenetére
Igen, illetve a 99-ben kezdték csinálni.
-
Manitou
veterán
válasz
csaresz002
üzenetére
Ez egész vállalhatónak tűnik.

-
Zewa
senior tag
Hát autókázni. 70% Város.

Én azért még fele annyi idős sem vagyok mint a rokonod. Egyszerűen szeretem a nagy és kényelmes autókat.
99' utániak tényleg szebbek, biztos jobbak is viszont azok ált. túlmennek már a kereten vagy nagyon az alja a kinálatnak.. 
Technikailag a faceliftes modelek miben térnek el?legfrankóbb egy 1.8/2.0 lenne gázzal de hát az ritka, drága és ált. millió km van bennük.

-
TasiA
senior tag
Üdv! Attól függ mire használnád! Rokonnak az van, 50 éves 2 gyermekes családapa, neki hibátlanul üzemel!! Szerintem teljesen elfogadhatóan megy. HA lehet akkor a 99-utániak közül válassz, azok szebbek is, meg jobbak is.
1.6-osok közül ki lehet fogni olajzabálót is, de minden orvosolható! Ja és szerintem kifejezetten kellemesen fogyaszt! -
Zewa
senior tag
Sziasztok Opelesek!

Lassan autó vásárlás elött álok és hát szóba jött a B Vectra is...
Olyan kérdésem lenne hogy milyen motorral érdemes venni? (szervízigény, fogyasztás)
illetve az 1.6 16V 101ps Eco motor mennyire számít lomhának?
Dízel sajna drága lenne nekem és nem is mennék annyit...
-
Tomoty
senior tag
válasz
milomi
üzenetére
Szóval leírom, mert lehet hogy én írtam félreérthetően:
Mentem 150-el bizonyos pályán (mondjuk az egyszerűség kedvéért Német-o-ban).
Leelőztem egy Skoda Oktáviát valami RS felirattal a hátoldalán (-Lehet, hogy ragasztott, és volt ott emlékeim szerint TDI cimke is).
Utána visszajött mögém, megelőzőtt, de úgy hogy 150-nél beállt mellém. kb 10-15 mésodpercig.
erre én visszaelőztem(-volna) és elkezdem nyomni neki. Mellé értem, ekkor már óra szerint 200 környékén haladtunk. Ő is nyomta- én is nyomtam. nekem 208-210 körül elfogyott az opel. Ekkor tudott CSAK elmenni. És nem volt egetverő a seb-különbség, cirka egy sétáló ember tempója.
A fiat Bravora meg nem tudok mit mondani. Ezt dobta a gép. Én is azt vártam, hogy 100m-en 20-at rámver. Valahogy úgy volt a kolléga, hogy most megaláz és megmutatja nekem. Nem sikerült annyira, ahogy azt ő gondolta.
Ezen én is meglepődtem (mind2*). Boldoggá tett, hogy az agyon szídott opel ECOTECH motorok is tudnak valamit. -
TasiA
senior tag
válasz
milomi
üzenetére
Szerintem meg egy RS felirat nem biztosíték semmilyen teljesítmény, gyorsulás és végesbesség adatra. Még, ha valóban az is, ki tudja mit tud a sorfőr, meg mit tud a motor. Elég egy jó párszor leállítani hajtás után, illetve egy eldugult részecskeszűrő, vagy egy izmosabb disco felni, thenger gumikkal és már is oda a gyári adatok. ( megpakolt autóról nem is beszélve)
-
milomi
tag
válasz
Tomoty
üzenetére
hülyeségnek tartom amit irtál.......
... nekem a 2.0 GSI Astra 16V. 150 lóval. ott ettetem meg a 2.0 Ecotec motort is ahol csak én akartam.. 0- vagy akár 3 ba 80 ról minden honnan azért egy 1.6 os turbósitott Bravo tud menni 150 lóval.. + es RS Octáviát az életben nemfog megy 1.8 as Ecotec motor
VICC... 100 ig tartod a tempót vele de lemaradsz vagy 20 métert de 100 fölött reggelire megkéne ennie.... -
Tomoty
senior tag
válasz
Daywalker
üzenetére
Én teljesen elégedett vagyok vele. Nem istenítem, de nem bánom az 1,8-as választást (1,4-1,6-ot már rég lecseréltem volna). Minden szituban elég (nekem) a nyomaték, és a motorerő.
Versenyeztem már valami dizel-RS oktáviával az M6-on. Évenként 1* csinálok ilyet, tudjátok a kisördög
! 210-is fej-fej mellett haladtunk, utána tudott "elmenni" csiga tempóban mellettem.
1/2 éve kollégám kölcsön kapott egy Fiat Bravót (1,6 turbó-benzin 150LE). Gyorsultunk egyet 0-100-ra, és csak 2 méterrel volt előrébb a fiat orra, mint az opelé.
Szóval nem egy "sz*r" motor az a Z18xe.
Biztos vannak nála erősebbek is, de ha én azt kerestem volna, akkor veszek egy RX8-at, vagy egy Civic type-r-t pl. -
#TOTTI
őstag
válasz
Tomoty
üzenetére
Talán nem véletlenül, túl jó árban van ennyiért, nekem is volt egy 1,7 Cosmo 2007/4. havi 43.000Km-rel 2.290ért.. De vikáros volt. Igaz meg lett javítva. Valamint ezen az 1.8ason hiányzik a jobb első felni kupak ott is van megütve persze ez nem függ össze.
De én azért megvenném. Még kb. 1 hónapot kell várnom amíg a biztosító kifizeti a másikat.. akkor én valami benzinest fogok venni 1,4-1,6 max. Talán egy 1,8-as vagy 1,3-as.. mert bennem van a kisördög. Nagyon nehéz a lábam. De erről majd később bővebben.
A GTC az életem megmentette.. nagyon csúnya balesetben, nem is gondolkozom már másban.
-
Daywalker
addikt
válasz
Jim Tonic
üzenetére
Mindegyik túrós szereti, de persze azért kaptak a teszteken olyan fogyasztási adatokat, amilyet, mert minden tesztelő tiporta. Ha normálisan közlekedik vele az ember, akkor annyira nem vészes.
Tomoty: a Z18XE-nek nem a fogyasztásával van baj, cserébe nem is megy annyira...sajnos.
-
Tomoty
senior tag
TasiA-nak adok igazat...
Én minimum 1,6-ot, vagy 1,8 benzint vennék. Ha meg viszonylag sokat járkálsz vele, akkor 1,7CDTI vagy 1,9CDTI(-ez tényleg istencsászár!).
Z18XE-ről fogyasztási kép (40%Kerepes-Gödöllő-Veresegyház - 30%M0 - 30%M6):
Lehet, hogy mázlista vagyok de olajon (-nem eszi egyáltalán!) és benzinen kívül 1* vittem futóművet állítatni , és kész

-
Calogero
addikt
Én mint 1.4 Easytronic H Astra tulaj csak azt tudom mondani... hogy ha csak városi bevásárló kocsi kell akkor elmegy...
Előzés előtt jól meg kell gondolni hogy van-e hely a befejezéshez.
1.4 vs 1.6 (105Le) fogyasztása kb ugyanaz, különbség elhanyagolható...
Ha most vennék H Astrát akkor minimum 1,6 (115Le).
Amúgy nézegetem a J Astra combit és motor választással van még "gondom"
Ezek kaphatók automata váltóval:
1.4 (140Le) 6 sebességes
1.6 (115Le) 6 sebességes
1.6 (180LE ) 6 sebességes
2.0 Diesel (160 LE) 6 sebességesFőleg városban lenne használva.....
1,4 (140LE)-ről kértem árajánlatot, de nem tudom mennyire bírják a strapát ezek a kis köbcentis turbó motorok.
1,6 (115LE)-vel meg félek úgy járunk mint most a 1,4-es H Astrával, ~1500-1600 kg-hoz kevés lesz a paci....Az utolsó kettőt meg félek aranyárban fogják mérni....
-
Daywalker
addikt
Megnyugtatok mindenkit, az 1.8 Ecotec is szar és ez nem csak az én véleményem (bár ismerek olyat is, aki el van tőle ájulva, de csak mert nem vezetett erősebb Opelt). Szóval az 1.8-astól nem esett ki a szemem hátul a koponyámon...sőt. Kicsi a nyomaték, 1.8-hoz képest nagyon kell pörgetni, nyilván a váltó áttételezése is az oka.
Tehát, ha vesz és spórolni akar, akkor 1.4, nagyon max 1.6, ha pedig haladni, akkor 2.0 vagy dízel. Egyébként az 1.4 annyira nem vészes, ha nem kombi. Megpakolva csontra plusz 4 felnőttel megjártuk Horváto.-t és nem maradtunk ott sehol, haladni is lehetett vele, még lékondival is. Pörgetni kell, ha helyzet van
Nyilván, aki csak erős autókat vezet, annak még gyengébbnek tűnik, mint amilyen valójában.
Esküszöm ezek az ECO motorok mind szarok a régiekhez képest. A C és C nélküli motorkód korszakában jó motorok születtek, főleg az agyonüthetetlen 8 szelepesek hengerenkénti befecskendezéssel (SE, SEH), 16 szelepesből meg max a C20XE, azóta pedig csak a szenvedés megy, szerintem. -
TasiA
senior tag
válasz
graffin
üzenetére
Üdv! Bár én elfogult vagyok kicsit és javarészt "erős" autókat használok, amit úgy értem, hogy a sajátom 2.0 benzin illetve a cégesek 1.9 vagy 2.5 dízelek. Én csak akkor vennék 1.4-est H Astrából, ha már kb 60 éves lennék és csak elgurulnék a hétvégén a boltba, vagy ha szinte csak 1-edül járkálnék ide -oda nagyrészt városban. Ha már 70-ről kell előzni kész horror!! Bár az nem GTC, de anyámé 5 ajtós, amivel meg múltkor furikáztunk 1 napig, az kombi. Az utas megjegyezte, hogy "bázzeg ez kú*va hitvány", aztán visszafelé meg ő vezette úgy mégrosszabb lett a véleménye. Ha az ember kicsit haladna és kifogsz egy olyan főútvonalat, ahol nagy a forgalom és sűrűn kéne előzni ilyen traktorokat, meg kisteherautókat+ kamionokat, buszokat, de szembe meg állandóan jönnek, akkor lehet megérezni igazán, mennyire nem ebbe az autóba való az a motor. Bár én az 1.6-ost sem érzem jobbnak, papíron erősebb. Vagy 1.7 dízel, vagy minimum 1.8 SZERINTEM!!
Nem szeretnék senkit megbántani, nem ez a célom!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Nagyon tatás, vidéki és városi autókázáshoz jó, de kb ennyi.

jaa, pl anyumnak is teljesen jó, tőle sem hallottam panaszt!!
Új hozzászólás Aktív témák
- Okos Otthon / Smart Home
- Milyen alaplapot vegyek?
- Ilyen olcsó sem volt még egy Apple notebook
- PlayStation 5
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Konkrét moderációval kapcsolatos kérdések
- OLED TV topic
- Feketelista, avagy a rossz boltok topicja
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen külső akkumulátort mobileszközökhöz?
- További aktív témák...
- Akciós kisWorkstation! Dell Precision 3560 i7-1165G7 4.7GHz / 32GB / 512GB / Quadro T500 2GB FHD 15"
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 9000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4383, 100% Akkumulátor
- A Legújabb! Dobozos Új DELL XPS 13 9340/ULTRA 7-155H/32 GB Ram/1TB SSD/AI BOOST+INTEL ARC
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Megnézem akkor először autósboltban. Mondjuk most találtam egy irdatlan olcsó webáruházat. 

bár tesztekbe azt irják hogy nem a hiába lóerőbe azonoasak.. de nincs olyan erős mint a WV vagy a Alfa dizelje.. valahogy másabbul adja le az erőt vagy nemtom hogy fejezték ki.. de sztem jó

....max bontóba nézel egy másikat
), meg a kocsi osszes papirja.
Segitsetek lecci!