Hirdetés
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- weiss: Autó költségek
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Daywalker
addikt
Nálam meg készül a C14SE, nagy (13S) veztengellyel és ha még belefér, akkor 4-2-1 leömlővel (a többi része már elég nyitott). Tegnap végre lett hozzá hengerfejem, szívósor-computer-kábel már volt, még nagynyomású szivattyú kell. Kíváncsi leszek, mit lesz a vége és mit fog menni. Nem egy 20XE, de legalább átmegy a vizsgán trükk nélkül

Majd Atesszal nekifeszülünk tavasszal mindkét autónak, addig pihi.
-
_seth_
veterán
Kb.... elvileg ha olyat veszel ami nem univerzális akkor talán elképzelhető, hogy némi leszorító erőt produkál pluszban de ez egy utcai autón nem sokat ér.... inkább olyan mint a 3M ragasztócsíkos légbeömlő
Lélektani hatás meg akinek tetszik felrak egyet, nekem is van de ha már teszel fel szerintem olyat keress ami pótféklámpás. Nekem is olyan van és cakk pakk került 5e forintba és többe lett volna egy gyári pótféklámpa is ez pedig irmscher mint a kocsi pár része így passzol hozzá (szerintem
) -
RpPRO
őstag
G-s Astrara szerelheto hatso legterelo szarnnyal kapcsolatosak a kerdeseim:
- van fogyasztasban elonye?
- csokkenti a legellenallast?
- van barmilyen mas +/- tulajdonsaga? -
ocsi19
senior tag
válasz
csaresz002
üzenetére
A TID kijelzőnél volt egy sárga lapka, amit ki kellett cserélni egy fehér műanyag lapkára, hogy ne legyen sárgás árnyalatú, illetve fehér ledet is kapott.
(Legvégső esetben 1-2db méretre vágott hófehér lap is megteszi a helyettesítést.) -
KrAt
veterán
A Kadét kapott ma pár kis javítást

- minden kis rozsdapöttyöt lecsiszoltam, kijavítottam, lefestettem
- minden egyéb hibát is kijavítottam a fényen
- hátsó lökös újrafújása (lepattogzott a festék)
- szárny fölpróbálása (azaz egyszerűen rátevés a csomagtartóra) (lsd képek)
- szárny lefújáraEgyelőre ennyi

-
ocsi19
senior tag
válasz
csaresz002
üzenetére
Ha jól tudom, akkor egy foglalatba egy led került.
Számlap csere nem volt, de még gondolkodom rajta
-
ocsi19
senior tag
Sajna nincs, de ezen az oldalon van pár kép a munkáiról.
-
ocsi19
senior tag
válasz
csaresz002
üzenetére
Imádom az Astra-m, de az az igénytelen sárga szín nekem nem jött be...

-
ocsi19
senior tag
Sziasztok!
Gondoltam megosztom veletek a szép új világításomat:

Egyedül a fűtéskonzol nem lett fehér, mivel a matrica anyagában színezett, de nemsokára megérkezik rá az új matrica és az is szép fehérré változik!
Nagyon nagy köszönet a készítőnek: Adriánnak!
(Nagyon precíz és pontos munkát végzett és a színeloszlás is hibátlan!) -
Tomoty
senior tag
Mostanság valami megváltozott a motorteremben

Teszteltem németföldön: [GTC-Dbilas]
Valahogy fura ez a dbilas termék. 0-160 körül megnőtt a dinamika 180 fölött meg
becsigult 
illetve az autó sokkal csendesebb lett 4000-4500fordulat környékéig, -
fero02
nagyúr
Ha vki tud segíteni, akkor ne tartsa magában!

-
helkis
veterán
válasz
Jim Tonic
üzenetére
miért félsz ennyire a másolástól? így ugyanúgy 2 kulcs nyitja (mindkettő nálam), csak 3 transponder van a bolyón.. amiből 2db ugyanúgy nálam van, a 3.at meg aki megtalálja, nem hiszem hogy tudná, hogy mi is az, vagy hogy elkezdene vele próbálkozni, de valszeg meg sem találják..
vagy arra gondolsz, hogy aki másolja az tárolja is az infót és egyszer csak utánaered a kocsinak? -
#TOTTI
őstag
válasz
helkis
üzenetére
Nekem a kötelező szervizen, ingyen letöröltek majd betanítottak 2 kulcsot.. Nem olvastam vissza nincs meg a kulcs és újat vettél? 2 perces dolog csak a CarPass kell meg egy TECH2.! Maga a kulcs cakpakk több mint 30 lenne.. H Astrahoz. Szerencsére nem az volt a gondom.. Jah és van is valami variáció. Gombokat nyomva tartani stb. amivel Zafira A és Astra G-vel is meg lehet taníttatni a biankó kulcsot. De már talan 4-5 éve olvastam. Valakitől le kéne infozni hátha tudja. Pl igy lehet kiütni az Insp,.et is valahogy, műszer nélkül..
-
helkis
veterán
válasz
helkis
üzenetére
fejlemény, pápaiak visszaírtak: 8k-ba fáj a transponder felkódolása, amit az ár tartalmaz is!, kód alapján csinálják, ha az nincs és ki kell olvasni a másik kulcsból/immoból az infót akkor +3k..
valszeg ettől jobb ajánlatot nem kapok vagy nem sokkal jobbat, valamelyik nap elgurulok hozzájuk..
JanR - Pápán javítanak légzsákvezérlőket is.. jössz?

egyébként róluk van szó: [link]
-
A légzsáknak külön vezérlője van. Ha crc hibát dob, akkor meghibásodott a vezérlő vagy nem támogatja az olvasója. Mivel légzsák hibát jelez neked, valószínűleg a vezérlő rossz. Ergo az az állításod, hogy semmi baja az elektronikának, sajnos nem igaz.
szerk.: lehet, hogy egy reset a vezérlőre megoldaná a problémát, de ez nem biztos. Ilyen vezérlőt bontóból szerezz. Viszont azt nem tudom, hogy az immo miatt kell-e factory reset egy légzsákvezérlőre is. Mert ha igen, és anélkül kerül ki a régi autóból, akkor az kuka, a tiédben nem fog elindulni. Tehát csak megbízható helyről vegyél.
-
JanR
addikt
válasz
helkis
üzenetére
Jólvan. A vezérlőt látom is, de szerintem az előző tulaj már nézte, mert a mögötte lévő hátsó cigigyújtó szépen ki is van törve.. Azóta vadászok ilyen alkatrészt is. Na mind1, tudom, hogy nem új és tökéletes autót vettem, nem is bánkodom emiatt. Annak meg egyenesen örülök, hogy a motor rendben van.

-
helkis
veterán
a légzsákvisszajelző és az övfeszítő egy lámpára van kötve, lehet nem a légzsákkal van a gond, hanem a másikkal, amit könnyű kiakasztani ha pl jól hátratolod az ülést.. ekkor az övfeszítő csatija, ami az ülések alatt vannak lecsúszik az ellendarabjáról, és egyből jelez a lámpa.. ennek elkerülésére ezeket egy kis kábeltoldással össze szokták forrasztani.
ha mégsem ez a gond, akkor lehet hogy a légzsákvezérlő szart be (vagy eleve az volt, ha így vetted már). astrában a kézifék mögött, a hátsó hamutató alatt van a vezérlő, ki kell bontani és megnézni milyen számon fut, majd egy olyat venni/cserélni..
-
JanR
addikt
Nos voltam egy komplett motordiagnosztikan.
A jo hir az, hogy semmi baja a kocsinka, se elektornikanak, se semminek.
Viszont a rosszhirem, hogy a legzsak-ot nem tudta kiolvasni a csavo. Akarhanyszor probalkozott CRC hibakodot irt neki. Ugye a muszerfalon visszajelez egy led, hogy a legzsakkal gond van. Valakinek ilyen gondja volt mar? Szeretnem azt onnan eltuntetni, mert rohadtul idegesit. Vagy azert nem tudta kiovasni a hibat, mert ki van kotve a legzsak? (amit nem tudok, hogy kivan-e kotve, csak talalgatok...)
-
válasz
csaresz002
üzenetére
Nem.
Hogy értsétek, ez hogy megy.
Ugyanazon az eszközön/programozón át megy, mint a hibakód olvasása.
Minden ilyen chipnek van egy sorozatszáma, melyet elektromos impulzussal kiolvas az autó. Ha felismeri, indíthatsz, ha nem, akkor nem mész sehová.
Ha új kulcsot rendelsz az autódhoz a gyártónál, akkor elve megkapod a kívánt kulcsot, és egy új sorozatszámú chipet. Pont azért, hogy a régi (elhagyott, ellopott) kulccsal már ne induljon az autó. A hiányzó kulcs RFID-jét törlik a vezérlőből, az újat felteszik. (Pontosabban mindent törölnek, és csak azt teszik vissza, amit a helyszínen be lehet mutatni az autónak. Nincs két egyforma kulcsazonosító. Lehetséges másolni, de ha ezt teszed, magaddal b@szol ki, mert ha egyik kulcsod elhagyod, akkor a másik kulcsod is mehet a kukába, mert együtt lesznek kitörölve lopás ellen.Tehát egyetlen normális megoldás, ha új azonosítót szerzel (bármilyen Opeles jó), kitörölteted a kulcsokat, és az autón feltaníttatod az újakat. Chipet beszerezni nem nagy cucc, programozót keresni kell a környéken. Ha jó fej, max 5e.
Csináltam már, hozzáértőnek 10 perc az egész.Ilyen egyszerű.
-
JanR
addikt
Aki mar ledezett Opel Omega B szamlapot az segitsen mar nekem lecci.
A mutatot a sima szamlap hatterledek vilagitjak meg sargara, vagy kulon led? Mert ha a sima ledek vilagitjak meg, akkor elvileg eleg az uvegfestek es akkor masszinuve valtozik a mutato. Csak jo volna tudni, mert szombat delutan lesz megcsinalva es addig ki kene deritenem

Remelem erthetoen fogalmaztam

-
helkis
veterán
válasz
csaresz002
üzenetére
hopp 13,5k egy másolás a transponderre..
asszem megyek keresni a parkolóba a régit.. 
köszi!
közben Pápán találtam transponder másolással foglalkozó céget, rákérdezek mennyi lenne az annyi!

-
Tom-e
aktív tag
-
csaresz002
senior tag
válasz
helkis
üzenetére
hát Veszprémben nem vagyok ismerős,de ha találsz arra Top-Making üzletet,akkor Őket ajánlom.nekem is Ők csinálták Szegeden,de bárhol megcsinálják ahol van gépük/műszerük hozzá

bruttó 1.950 Ft?
az nem is drága. lehet a másolás kerül sokba
....személyit meg forgalmit szerintem kérni fognak 
-
helkis
veterán
válasz
csaresz002
üzenetére
tehát akkor 1autó=2chip=1tartalom..

közben találtam ugyanolyan chipet, mint ami a pótkulcsban van: [link]
akkor ezt még el kell vinnem egy "copy-paste"-re valahova, valakit tudsz ajánlani?

-
csaresz002
senior tag
válasz
helkis
üzenetére
hogy érted hogy minden kulcsban ?
ami neked volt 2 kulcsod az ugyanaz a 2 chip.
1autó=1chipcsak úgy összeszinkronizálni....hát akkor minden autótolvaj ezt csinálná

ha tudsz szerezni egy alap kulcsot (nyerskulcsszárral),akkor veszel bele egy chipet és lemásoltatod a chip-et is és a szárat is. kb ugyan ott leszel mintha vennél 15ért egy komplettet
-
helkis
veterán
válasz
csaresz002
üzenetére
tehát akkor az immochip minden kulcsban máshogy van hangolva? nem lehet csak úgy összeszinkronizálni a gyujtáskapcsolóval egy másik astráét?
láttam ilyen kulcs-"toll"-akat (bennük az chippel) táviránytó nélkül 4-5k-ért, ha tutira működne, vagy eleve ugyanolyan mindegyikben csak fel kell tanítani, akkor vennék ilyet..de találtam komplett zárkészletet/kulcsokkal 15k-ért..
-
fero02
nagyúr
válasz
csaresz002
üzenetére
""eltünt" az immo cucc.."
Sztem vagy 3 darabban van, de ha meg lett taposva, akkor lehet már por...

Én úgy tudom, h lehet venni "nyers" kulcsot, és abba lehet új kódot íratni. Persze ehhez kell szgép és megfelelő program.

-
helkis
veterán
rég jártam erre, most is csak azért mert van egy kis gáz..
röviden: a kulcsomból ami repült egy ideig, majd kettétört, majd párom teljes erőből földhöz csapta, "eltünt" az immo cucc..
pótkulcsal minden szuper, de töröttel csak nyitni zárni tudom a verdát, amint bedugom a kulcsot a kocsiba a motorvisszajelző lámpa villogásba kezd, nyekteti a motort, de nem indul..ötleteket várnék, mi ilyenkor a szokás, milyen lehetőségek vannak, természetesen nem szeretnék teljes kulcs/zár/gyujtáskapcsoló-t cserélni..
jó hír is van, a hét elején csont nélkül átment a gép a műszakin..

-
-
Gyártó oldalán szokott lenni kinyomtatható TÜV.
#13727: rá, de nem barkácsolással. Az enyém is viszi a Pioneer fejegységet.
#13726: ha nem izgat a kijelző, ne vegyél gyárit. Nekem sem megy most a kijelző, cserébe az élettelen hangzás helyett a Pio fejegységgel dübörögnek a gyári hangszórók!
-
szente
addikt
a multikormányomat rá tudom kötni valami nem gyári fejegységre?akár barkácsolással is érdekelne....
-
fero02
nagyúr
válasz
Jim Tonic
üzenetére
A napokban eljátszottam a gondolattal, h mi lenne ha szereznék a gépbe egy ilyet és ezt használnám. A zenék többsége mind cd-n van, amennyi mp3-t hallgatok, az meg ellene egy szivargyújtós marhaságról is...
Az oldalon olvastam, h voltak gyártók is, akik csináltak kompatibilis kimenettel rendelkező magnókat, de engem különösebben nem izgat az a kijelző.
Nem tudom mi legyen...

-
válasz
fero02
üzenetére
Egy régi CD olvasó semmiképpen sem megbízható. Elfárad a dióda, nem tudja olvasni a lemezeket. Sok szívással az is kicserélhető, de nem éri meg. Más baja nem nagyon szokott lenni.
Amikor ezek mentek, voltak olyan fejegységek, nekem pl. Kenwood, amin volt kimenet a gyári kijelzőhöz. -
JanR
addikt
válasz
csaresz002
üzenetére
Ki is nyomatják -> itt egy lapra iratják, hogy mi a baja a kocsinak?
Mert az nagyon jó volna

Amúgy srácok. A motorba a nagy légszívó cső - ugye normál állapotban folyamatosan szív, de most az enyém szaggatott modon szív, kb ilyen hüpp-hüpp-hüpp-hüpp

Remélem jól leírtam. Esetleg valakinek ezzel tapasztalata van?Más: Ha veszek bele új első lámpákat, nekem ahhoz kell engedély? A bolt ahol néztem a lámpákat ott a burában az Eu. engedély szám is benne van.
-
sNORh
addikt
válasz
csaresz002
üzenetére

-
sNORh
addikt
válasz
csaresz002
üzenetére
vmi speckóst néztem, nemtom van márkák közt külőnbség? vagy ti milyet használtok? mi vált be? ebbe nem is tudom milyen van, már több éves..
-
csaresz002
senior tag
Hogy érted hogy nem simát? Dieselben csak izzítógyertya van....
7-8ért néztem 4db-ot a neten...az sztem nem olyan drága
"már elég xarok a gyertyák" .... nehezen indul?
(#13711) JanR: hibakód kiolvasáskor törlik is egyben.nem jár plusz költséggel. sőt... ki is nyomtatják ha kéred

-
sNORh
addikt
Hali
Van egy Opel Astra F-em 1,7D, és már elég xarok a gyertyák, most kifejezett Diesel izzítógyertyát nézegetek nem simát, tapasztalatokra lennék kiváncsi, vki használ ilyet? nagyondrága azt már látom, csak hogy megéri-e az árát arra lennék kiváncsi.
-
omcsi
csendes tag
-(2. A középkonzolon a sima manuális klímának kellene háttérvilágításának lennie? Mert mikor megvettem az autót már akkor is zavart, hogy sötétbe tapogathatok. Itt értem, hogy az 1-5 fokozatig nem világítja meg semmit. a hideg-meleg szabályzót sem. Eddig akárhány autóban ültem (nem omega b), mindben világított, csak omegában nem tudtam eddig megnézni. Annak világítani kell?)
szeretnék hozzá járulni egy két képel, ha te szeretnéd ,ki cserélni ,szerintem minden infó meg van benne ,jó szerelést
-
_seth_
veterán
válasz
Jim Tonic
üzenetére
+ Könnyen lehet hibakódot is gyártani a lufikhoz: pl műszerfal ledezése közben gyűjtást ráadni nem szabad mert utána rögtön ég a lámpa és csak törléskor alszik el ugyanis érzékelte, hogy kiégett az izzó és az olyan mintha légzsákok hibáznának. Csak az a baj ezzel, hogy ha kiég az izzó... akkor nem látom, hogy hibakód lenne kivétel ha figyelem gyújtás ráadásakor, hogy egyáltalán felgyullad-e ellenőrzésre

+ Olyat is csináltam, hogy nem működött valami az utastérben és néztem a biztiket közben gyújtás rajta volt.... ismételten hibakód lett a vége és töröltetés de már megtanultam a leckét

-
JanR
addikt
válasz
Jim Tonic
üzenetére
Ja értem, akkor remélem az segít rajta. Az akksim tényleg nem olyan régi, csak az előző tulaj pl azt csinálta, hogy a led felett ráragasztott egy fekete "szig.szalag" darabot, hogy sötétben letakarja. Bízom benne, hogy tényleg eltűnik a hibakódkiolvasás után

Amúgy ez a hibakód kiolvasás: ez elég ahhoz eltűnjenek a a hibák, vagy azokat töröltetni is kell?
-
fero02
nagyúr
válasz
csaresz002
üzenetére
Találta megy faja kis oldalt. Én be is tettem kedvencek közé.

Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi Roborock S6 Pure robotporszívó hibátlan állapotban.
- Xiaomi Mijia Smart Socket Plug kínai WIFI-set keresek
- Mi Vacuum Cleaner mini kézi porszippantó
- Philips Lattego EP5345 Szervizelve I Megkímélt állapot I Tejes kancsó I Garancia I Beszámítás
- Eladó új, hibátlan állapotú, EGYSZER SEM HASZNÁLT ASUSINSEARCH OF INCREDIBLE EXTERNAL SLIMDVD-RW SDR
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B460 i7 10700 32GB DDR4 512GB SSD ASUS TUF RTX 3070TI 8GB Lian Li LANCOOL 207 750W
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3497
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B150M i5 6402P 8GB DDR4 500GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Rampage SHIVA DeepCool 400W
- Lenovo Thinkpad X13 Gen2 WUXGA IPS Ryzen5 Pro 5650U 16GB 512GB SSD Radeon RX Vega7 W11 Pro Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Lélektani hatás meg akinek tetszik felrak egyet, nekem is van de ha már teszel fel szerintem olyat keress ami pótféklámpás. Nekem is olyan van és cakk pakk került 5e forintba és többe lett volna egy gyári pótféklámpa is ez pedig irmscher mint a kocsi pár része így passzol hozzá (szerintem

becsigult

de nem is keresem tovább.. mister-minit -ék is másolnak immo-s kulcsot 13k-ért chip-el együtt helyben, valszeg ez lesz fizu után..
asszem megyek keresni a parkolóba a régit..