Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- weiss: Autó költségek
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
wwhy
veterán
M32 váltó újracsapágyazásán / javításán túl van már valaki?
-
wwhy
veterán
Srácok, (Astra J 2011-es) klímakompresszor javítható
Egy fuvallat hideget nem fúj, töltés rendben, szivárgás nincs a rendszerben. -
wwhy
veterán
Srácok, egy kis segítséget kérek (ismét): egy haver haverja eladná az alábbi cuccokat, amely készletről azt mondja, hogy full kuplungszett, beleértve a kettőstömegűt is. Namármost, én nem nagyon értek hozzá, hogy mi micsoda, de a kódok alapján kerestem, és lendkereket nem nagyon látok:
Szóval mi micsoda ebben a szetteben?
-
wwhy
veterán
válasz
Tikakukac
üzenetére

nekem azt mondta a szerelőm, hogy 200e-nél cserélünk láncot, fékfolyadékot és esetleg váltóban olajat. Ez utóbbit már érzem, h kell, az 1-2 fokozat nem sima, kell egy kis erő neki (lehet, h az is közrejátszott, h a bnőm a nyáron 'kicsit' gyakorolt vele, de meg is lett elsőre a jogsi
)
Olajat kb. 12-15e km-nél cseréltem/cserélek mindig; GM - Castrol - Mannol ezek voltak.
5W / olaj ment bele? -
wwhy
veterán
válasz
diablo1984
üzenetére
2006-os, 12XEP, Corsa C, 2008-2017 között volt az enyém (családban maradt), kb. 130e km-et mentem vele, hegyen-völgyön, erdőn-mezőn (szó szerint).
Tapasztalatok:
- olaj: sokan öntenek bele minden sz@rt, utána meg csattog .... kizárólag Dexos2 5W/xy, és akkor 250e km is simán megvan
- ami elromlott rajta ennyi idő alatt: vízpumpa, ablaktörlő szerkezet berohadt, olajgomba idén júniusban elpukkant; szintén júliusban kapta a 3. aksit; bal oldali kormányösszekötő, hátsó ajtó teleszkóp, és szintén idén márciusban első lengéscsillapítók (Bilstein).
- fogyóanyagok: szűrők, olaj stb. Az olajat nem eszi/ette, soha nem kellett utána töltenem, most is van kb. 4 fél literes flakonom, amik megmaradtak olajcserekor
- rozsda sehol
- vízhőfok: kb. 3-4 km után már meleget fújSzerintem találsz nem ennyire lelakott példányt is, megéri keresni,
-
wwhy
veterán
A felszereltségi kódokról tud valaki egy leírást/pdf-et linkelni (angol, magyar)?
-
wwhy
veterán
Használt Astra J1,4T vásárlásakor mit kell kötelezően megnézni, figyelni, ellenőrizni?
-
wwhy
veterán
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Mo-n mentek fel vagy vannak felhajtva .... ami Csehországtól Spanyolo-ig ~6500 EUR, az itthon kb ~8000.
Tegnap az Opel Gombos akart rámtukmálni egy 2012-es Astra Sedánt, merthogy ritka, nagyon jó felszerelés, és ideadja 2,80M-ért ... 2,89M helyett. És ez nekem milyen jó, mert náluk vásárolt, szervizelt autóról van szó, amit visszavitt a gazdája, mert váltott K Astrára ... -
wwhy
veterán
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Hát ez az ... nekem meg ajánlgatják a kereskedők, h vegyek fullos Merivát, mert az van nekik....
És még meg vannak sértődve, h mondom, h nem érdekel.... -
wwhy
veterán
válasz
AMD Power
üzenetére
+1
Vicc, mint ahogy sok eladó is .... " ... a jóautók által nyújtott garancia (!?) tükröződik az árban"
Szinte fapados 1,4T J Astráért 2012, 2,8M-t kérni .... tényleg vicc.Másfél hónap keresgélés után úgy látom, hogy részemről márkaváltás lesz, gyakorlatilag 3M közelében árulják _itthon_ az Enjoy esetleg Cosmo felszereltségű, 2011/2012-es 1,4T JAstrákat ....

-
wwhy
veterán
Megnéztem, széthúztam, és pár csepp olaj (!) volt mindkét szondában, lehet, h a pár hónappal ezelőtti olajgomba elpukkanása után került oda, nem tudom. Kipucoltam, amennyire tudtam, viszont a felxicső gyanús, hogy nem így kellene legyen, azaz az egyik vége nem megy be a 'lefogató' alá, mint a másik végén. Vagy ez ilyen?
-
wwhy
veterán
Magyarán sz@rjam le / lesz@rható(m)?
Semmi baja nem volt 165e km-ig, hibakódot most látok először; ma mentem kb. 300km-t, majd kávé után indítom az autót, és hát nem alszik el a sárga motor
A hátralévő 250 km alatt semmi rendellenest nem tapasztaltam, nem volt rángatás, semmi, ment ahogy kell.
Ha törli magát az jó lenne, mert utálom már látni is, hogy nem aludt el
-
wwhy
veterán
Srácok, P0136 látogatott meg ... ez = szondacsere? és hol találom? (Corsa C) Ha benézek a motortérbe, rögtön látok egyet, az lenne

-
wwhy
veterán
Kinek is van 1,4T Astra J-je
? néhány kérdésem lenne, akár pü.ben. -
wwhy
veterán
válasz
Gergőke88
üzenetére
Franc se tudja
A napokban mindenki nagyon okos volt, és mondott mindent. Persze a legjobb az, amikor másét fikázzák, illetve a sajátot dicsőítik ....
Pillanatnyi választék szerint a következők maradtak:
- az említett J Astra: ahogy írtátok, torkos borz
- másik J Astra, fura nekem, h Enjoy, és nem multikormány
- egy Corsa D: legtöbbet egyedül utazom, nagyobb távolságokat, tesztek szerint ez a motor erre való
- és egy kakukktojás: C4: a felszereltség miatt, de ahogy olvastam, ebben van minden FAP és egyéb nyalánkságok, szóval lassan törlöm.
- sérülésmentes Auris, Toyotánál vezetett szervizkönyvvelés kb. ennyi.
-
wwhy
veterán
Volt / van valakinek Corsa D 1.7 CDTI (130 LE) kiskocsija?
Ennél a motornál "csak" a kettőstömegű miatt kell parázni? -
wwhy
veterán
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Még a Corsa C-nél is (12XEP, 2006) is ez a gyári adat, de a fene se tartja be; jó a fele is

-
wwhy
veterán
Habár eléggé új még, de volt valakinek kettősnyomorúság cseréje J Astránál? Mondjuk az sem mérvadó, max. annyi, hogy mennyibe fájt.... Egyre inkább hajlok az 1.6-os felé, elriaszt eléggé, hogy csak erre legyen félretéve 3-400e Ft. Gondolom, hogy az 1.7-es dízel ugyanezt tartalmazza, részecskeszűrővel habosítva
Vagy 80-90e km-es autónál, vezetett szervizkönyv, márkaszervizben, ne fossak 
-
wwhy
veterán
Úgy látom a dilemmáim csak fokozódnak
1,4T szuper, mert láncos, de kettős VS 1,6 szíjas, de nem kettős.
Egyelőre van egy 2M- ajánlat 1,4 T, 2010/80e km, megbízható eladó, de még keresgélek. -
wwhy
veterán
válasz
Luck Dragon
üzenetére
És akkor, ha ugyanabban az árban van, 1.4 turbo vagy sima 1.6?
-
wwhy
veterán
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Köszönöm a választ. Nem keresem, ők jönnek szembe, de akkor 1.6-os lesz a szűrő.
1,8 valóban az alja, tudok kicsit emelni a téten, ha jön a jó ajánlat. -
wwhy
veterán
-
wwhy
veterán
Srácok, Astra J, 100 ló, turbó nélkül, nem kombi, vehető? Hosszabb utakra kell, de nincs több, mint évi 15-20e km, ezért benzin (amúgy is rühellem az olyan szavakat, mint részecskeszűrős kettős tömegű anyósseg stb.) Egyáltalán: kérlek, hogy Astra J fronton segítsetek választani, 2011 körüli modell fér bele, keret 1,8-2M. (csábítanak a Focusok is, meg a Megane 3, de talán az Astra Jobb. És ha találnék FlexFix-es modellt, akkor öröm és boldogság)
-
wwhy
veterán
Van valakinek FlexFlix rendszerrel szerelt masinája?
Itthon nem találok egyszerűen olyan eladó Astrát, aminek lenne
-
wwhy
veterán
Kondenzvíz kivezető hol van C Corsában? valószínűleg eldugult, mert pár hete légkondi közben a jobb oldali ülés elé tócsa gyűl

-
wwhy
veterán
Corsa C-ben cserélt valaki előtét-ellenállást? Csak a venti 4. fokozata megy, házilag kellene cseréljem, jó lenne egy step by step útmutató. És ráadásul külföldön vagyok

-
wwhy
veterán
válasz
bambano
üzenetére
Nem szimeringet vennék bontottat, hanem az "agyat", amiben - ha jól sejtem - benne van a szimering.
Felhívtam pár boltot (opecentrum, csergo, cromax) és mind azt mondta, h vszleg csak lenyúlás akar lenni, 107e km alatt, rendes olajcsere mellett nem valószínű, hogy ez az "agy" (amit most már csak tárcsával együtt lehet rendelni) el/kikopott volna.
Konkrétan erről lenne szó
-
wwhy
veterán
Ma voltam olajcserén, és azt mondta a szerelő, h főtengely szimering +"főtengely első szimering agy" csere várható. Ez utóbbira elég borsos összeget helyezett kilátásba (25-30e). Tudja vki esetleg ennek a német/angol megnevezését (ebay) illetve bontottat érdemes/szabad nézni? (Corsa C 2006, Twinport).
-
wwhy
veterán
válasz
pempellini
üzenetére
Akkor csak én jártam így
De nem panaszkodom, ha majd 200e-nél ismét kell cserélnem az említett 2 alkatrészt, hát még az is belefér 
-
wwhy
veterán
válasz
Vesztor87
üzenetére
Nagyon célirányosan ITT is érdeklődhetsz.
Nekem egy 2006-os van twinportos, kb. 70e km-et mentem vele (összesen 101e most a km óra állása)Eddig 2 komolyabb meghibásodása volt, mindkettő 100e km után:
1) ablaktörlő mechanika összerozsdásodott, ha van időd/tudásod házilag is javíthat (én - főként hely hiányában - nem fogtam neki, egy bontott került beépítésre).
2) vízpumpa - no comment, ha visszaolvasol, akkor itt írtam részleteket.
Egyébként mindig időben cserélve az olaj+szűrő (12-15e km), mindig gyári 5w30-ra.
Ennyi.
Illetve a bal oldali dudagomb elhasadt illetve a bal oldali ajtókapaszkodó kárpit mögötti "pöcke" eltörött és állítólag csak kárpitcserével együtt orvosolható (ennek még nem volt időm utánajárni). -
wwhy
veterán
Tudja vki, h a C Corsában a dudagombot simán ki lehet szedni/pöccinteni csavarhúzóval vagy - ahogy már vagy 2 bontó állította - bele vannak csavarozva a lufiba (!) /szerintem akkora lufi lyukas lenne/, és csak lufistól lehet cserélni
Azt is mondták, h előttük van egy G Astra (!) bontott kormánya, és mivel a Corsa/G Astra kormánya uaz, ezért kizárt, h csak simán dudagombot lehetne cserélni. Történt uis, h a bal oldali gombom kb. márciusba szépen végigrepedt, és kicserélné, és találtam is cseregombot, de most már kicsit elbizonytalanodtam ... -
wwhy
veterán
válasz
pempellini
üzenetére
és szerinted C Corsába jó a GM olaj /5w30/? mert azt kapja kb. 70e km óta, és még mindig nem prüszkölt, hogy fáj a torka tőle
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
wwhy
veterán
válasz
csaresz002
üzenetére
Így van ez már - saját bőrömet véve alapul - legalább 2006 óta.
-
wwhy
veterán
válasz
csaresz002
üzenetére
Hát persze.
Bármit veszel hitelre, attól még te vagy a tulajdonos, hitelt vettél fel (nagyon leegyszerűsítve):
pl.: hiteles lakások esetében is a bank a "tulajdonos", fizesse ő a közös költséget
Ha balesetet okozol stb. szintén te vagy a tulajdonos, nem banknak küldik a csekket gyorshajtás esetén sem ... -
wwhy
veterán
illetve az "örök" kérdés: utángyártott új v. bontott gyári

-
wwhy
veterán
Közben felhívtam ár szervizt, nem is javítható; marad akkor az utángyártott új.
Rádiót nem vetem, mert csak 6 gombosok voltak, arra meg nem éri meg cserélnem, de még jó is, h nem vettem meg, mert íme, itt az újabb fizetnivaló

-
wwhy
veterán
Gyors kérdés: vízpumpát lehet/szabad javítani? (Corsa C, 12XEP). Csöpög

-
wwhy
veterán
Szét kell kapni és bezsírozni. Nekem a 4 éves Corsanal jött elő, úgy, h meg se nyekkent. Opelszervizes haver jött, szétkapta, torx+ csavarhúzó, grafitos zsír és azóta, mint az álom
Én csak szemléztem, van vmi pöcök/biztosíték, amire kell figyelni, a a többi nem volt nehéz. -
wwhy
veterán
... nézd meg a gépkönyvet/kezelési útmutatót, ne az autósboltban érdeklődj.
C Corsamban most van 98e km (2006-os, Z12XEP), és már úgy 60-65e óta a megbízható szerelők/autósboltok 10W-t akartak beleöntetni .... pl. ezért is vesztem össze egy régi szakival, akihez több mint 10 évig jártam, nem volt hajlandó a gyári 5W-t beletenni, mert az "vékony szutyok". -
wwhy
veterán
Tanksapka ügyben lenne egy kérdésem (Corsa C, gyári tanksapka, nem kulcsos): pár hete észleltem, hogy hiába csavarom a megszokott módon, néhány kattanás erejéig, pár km után kinyílik, azaz kicsavarodik, azaz amikor kinyitom a tanksapka fedelet, akkor nem is kell kicsavarnom, hanem egyszerűen kiemelhető/kihúzható. Törés, sérülésnek nyoma sincs, így viszont idegesítő, főleg, mert elég erős a benzinszag eme pár km után ....
-
wwhy
veterán
Bontott ablaktörlő motort (Corsa C) hogy lehet letesztelni házilag?
-
wwhy
veterán
válasz
StephenNO1
üzenetére
így már érthető; nekem 2006-os 12XEP-s Corsa C-m van, ezek szerint azokat nem érinti ez a hiba.
-
wwhy
veterán
válasz
StephenNO1
üzenetére
és akkor neked milyen Opeled van?

-
wwhy
veterán
válasz
StephenNO1
üzenetére
mit? mikor? melyik kampány ?
-
wwhy
veterán
-
wwhy
veterán
válasz
bambano
üzenetére
Egy rövid sztori: 2 közeg b@sztat engem rendesen, mert a parkolóból jobbra történő kiállásom során (előre mentem, tehát nem hátramenet) index használata nélkül álltam ki (kb. fél12, éjjel), miközben ők a sarki gyrosos/mindenes kiadóablakánál tömték a fejüket(_seth_ ismeri a helyet, ahol taliztunk).. Tőlem kb. 8-10m-rre voltak, kézzel-lábbal integettek, h megállni. Amíg hozzám értek, kézháttal letöröltök a zsírt a pofájukról, és jött a szokásos kör, h tudom-e, hogy ... A fene akart vitatkozni, tudtam, elismertem, 3500Ft a bünti, csak mert finom volt a gyros - közölte a zsírosabbik. Az adatok lekérdezése kb. 25 perc volt, addig ki-ki ült a saját kocsijában.
No, amikor visszajöttek, kiszálltam persze, és mondom, h a közeli parkolóban lámpa nélkül driftel pár suhanc, illetve mellettünk sorban mentek el a félszemű, neonos-xenonos stb. csodaverdák (akik még arra sem indexeltek, h a rendőrautót kikerüljék).
Kérdem a közeget, h ezeket nem kellene ellenőrizni, megállítani? A válaszon azóta is csodálkozom: egyszerre csak egy emberrel foglalkozhatunk, majd egyszer eljön az ő soruk is. -
wwhy
veterán
válasz
sziada5925
üzenetére

-
wwhy
veterán
Ma voltam a jogsit hosszabbítani, és az okmányirodai adatlapon meglepődve láttam, h "korlátozva" vagyok illetve vannak olyan kategóriáim, amikről nem is tudtam?
Kategória: B*
Korlátozás: 101Kategória: T*
Korlátozás: 185Kategória: M, K*
Korlátozás: 186Meg tudja ezeket vki fejteni, mert az okm.irodában lövése volt a hölgynek

-
wwhy
veterán
válasz
adorjant
üzenetére
hát ha majd megyek Db-be, szólok, és össze lehet csődülni, megbámulni (_seth_ már látta

A bal oldali dudagombon is egyik napról a m ásikra elrepedt kb. 2-3mm, nem nagyon látható, de azóta csak jobban/jobbal nyomom a dudát
Nem aggódom, mert nem érdekel.zolikaDB: kb. 1,5M érhet, Silverline, projektoros lámpás, használtaautó-n nem találtam hasonlót.
-
wwhy
veterán
Meg tudja mondani vki, hogy hány km-nél fényesedik/kezd fényesedni a kormány?

Uis a C Corsámban garantált 93e, és néhány korábbi vevőjelölt szerint eléggé fényes a kormány (ekkor még kb. 85e km volt), és így a jóistennek is bizonygathatom, h valós a km, ezek a nyepperek/vevők mingyá' 120-130e-t mondtak rá.
Ha bebőröztetem, akkor biztosan legalább 200e-t mondanak rá
-
wwhy
veterán
Minden télkezdetre jut valami
tavaly az aksi, most meg a csomagtartó-fedél "lengéscsillapítói" adták meg magukat
Nem értem, tegnap még jó volt minden, ma a szokásos módon elengedem felfelé a csomagtartót. és hát csak nyekken, úgy felcsapódik, lefelé meg dörren :
Ezeket lehet felújítani? vagy nem érdemes? (Corsa C, 2006). -
wwhy
veterán
milyen Opel klónnak vannak vajon hasonló dudagombjai mint a Corsa C-nek (Suzuki
Chevrolet
más Opel
) -
wwhy
veterán
kilyukadt a kis Corsában a bal oldali dudagomb
konkrétan elhasadt kb. 1,5cm-t. Lehet valahogy házilag orvosolni? Kicserélni? -
wwhy
veterán
válasz
makaveli666
üzenetére
az itteni jótanácsok mellé Corsa C topik
Mindenképp Twinportost vegyél (Z12XEP motor), nagyon jó kis járgány; nekem ilyen van, lassan 5 éve, idén megjártam vele az M3-M7-et, és jó pár nagypofájúnak sikerült meglepetést okozni
Igaz, ilyenkor a szíved kőből kell legyen, mert 120nál már 4000-et pörög, 140-nél kb. 4800-at, 150=5000. Lényeges, hogy megfelelő olaj legyen adva neki (5W, 0W), ne hallgass stupid szerelőkre, akik a 10W-t akarják belenyomni, sőt, ha az van a jelöltben, akkor keress másik autót. -
wwhy
veterán
vita helyett inkább azt mondjátok meg, h a C Corsa kulca 1:1-ben áttehető-e ebbe a bicskába (HU46)? vagy HU100? illetve a kulcs részét "sima" kulcsmásolóban át tudják másolni ?

-
wwhy
veterán
marsunál a benzin nem gond: pénzt is vett a V6 mellé
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
grat! -
wwhy
veterán
Pár napja teljesen belassultak az első ablaktörlők, mintha szorulnának
néha kattogás is hallatszik az ablaktörlő motor felől. Van rá esély, h ne az ablaktörlő motor kipurcanása forogna fenn
esetleg házilag javítható ? -
wwhy
veterán
én is ma néztem meg a Corsának: 2,2/1,8 a gyári érték; ez utóbbi nem kevés egy kicsit
(én 2,2-t tettem oda is)
Új hozzászólás Aktív témák
- Gyönyörű iPhone 13 128GB Fehér (100%) - 12 hónap JÓTÁLLÁS - Kártya független
- 183 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5090 (ELKELT)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro 256GB Graphite - 1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3283
- iKing.Hu - HONOR 400 Lite 5G Velvet Grey Vékony, könnyű, AI-kameragomb 8/256 GB- 2027. 07. 01
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Egy fuvallat hideget nem fúj, töltés rendben, szivárgás nincs a rendszerben.
)

, hogy pl.

? néhány kérdésem lenne, akár pü.ben.
Tényleg annyi, szervizkönyvvel és lekérdezés alapján is, csak éppen ... (még) Svédországban van
De nem panaszkodom, ha majd 200e-nél ismét kell cserélnem az említett 2 alkatrészt, hát még az is belefér
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)