Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
wwhy
veterán
válasz
csaresz002
üzenetére
mondtam én, h szilikon eltávolító kell

nekem anno a Thaliamat fújták "telibe" belülről, 2 flakon is elment a pucolásra. -
tzsolesz
nagyúr
válasz
csaresz002
üzenetére
Este akkora vihar volt itt nálunk (Szolnok megye, Tiszatótól 10km-re), hogy azt hittem ránk dől a ház, és kitörik minden ablakunk.
Én is lemostam, de minek...... 
(#12797) Mulderpapa De szép a vectrád.
Az előző még tán annál is szebb volt. 
-
csaresz002
senior tag
válasz
Mulderpapa
üzenetére
elsőbb ilyet akartam venni
széééép 
na lemoshattam este az autot....szakad az eső

-
csaresz002
senior tag
válasz
fero02
üzenetére
szerintem már beleívodott elég rendesen. mondjuk én egyszer kentem le szilikonnal,de hát kitudja,hogy az előző tulaj mivel kenceficézte

bontóba vettem másik könyöklőt,ugyan olyan színű mint az én műszerfalam,de nem fénylik. látszik rajta hogy nem mázolták össze
ha nem birom leszedni semmivel,lefújom matt feketére 
-
fero02
nagyúr
válasz
csaresz002
üzenetére
Akkor az lehet nem sima szilikon sprétől lett olyan
...de ha a féktisztító sem, akkor besz@rok. 
-
JanR
addikt
De a "kapcsolo" hasznalata nelkul javithato ez a bibi? Engem nagyon idegesit, szeretnem megcsinaltatni ugy, hogy ne sipoljon/fujjon, se telen, se nyaron. Errol mondtak valamit neked az "okosok"?
Amugy nagyon kosz az infot, egesz elutan ezt a hangot kutattam, de nem talaltam meg
Kepet kapunk a kocsidrol?

(#12757) csaresz002: na ezt a csapagyas dolgot hetvegen megnezem, ha megjavul akkor nagyon koszi a tanacsot

-
omcsi
csendes tag
válasz
csaresz002
üzenetére
nagyon szép a géped, jól néz ki belülről,én a mullhéten le festetem az órát meg egykét dolgot a kocsi színére!!! nem sokára kicserélem az egész műszerfalat meg az oldal kárpitokat is
-
omcsi
csendes tag
válasz
csaresz002
üzenetére
nem mert az nekem működik,mert ment most is a melegbe
amiről beszéltem a kocsi alatt van ,és télen 5 c fok alatt 3-4 percig szokót menni ,nyáron meg 1-perc kb készíttetem képet róla sajna nem a legjobb,mert csak allá dugtam a gépet de le fogom fényképezni rendesen , -
omcsi
csendes tag
válasz
csaresz002
üzenetére
nem mert az nekem működik,mert ment most is a melegbe
amiről beszéltem a kocsi alatt van ,és télen 5 c fok alatt 3-4 percig szokót menni ,nyáron meg 1-perc kb készíttetem képet róla sajna nem a legjobb,mert csak allá dugtam a gépet de le fogom fényképezni rendesen , -
Doomgiver
aktív tag
válasz
csaresz002
üzenetére
Szép autó!!

Tzsolesz A muteromnak is ilyen fahélybarna astrája van

-
csaresz002
senior tag
kisuvickultam kívül belül,most már tiszta (igaz félórát kerestem a porszívót,mert az asszony úgy eltette
)
..... csináltam pár képet így sötétedésbe is 
[link]Fero: próbáltam klínnel a müszerfalat lemosni a szilikontól,ugyanolyan maradt. marad a féktisztító,ha az se jó akkor marad az a szilikon eltávolító...

tzsolesz: itt is fűnyírás volt,csak nálunk az asszony nyírta
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
k.
őstag
válasz
tzsolesz
üzenetére
Gratula, szép állapotban vanD:
Azt tudod, hogy tök ritka hogy ennyi minden van benne?
Nagybátyáméknak, is F van-mármint a 2 lánya használja, ő már rég váltott- abba mostmár van klma-gyárilag nem volt- 1 légzsák, elvileg valami spéci sport ülések, tetőablak. Szóval az sincs rosszul felszerelve.98as a kocsi, de nem nálunk készült, lévén itt ilyen felszereltséggel, F astrát sosem gyártottak
Akkor már volt G, de a nagybátyám valamiért az F-et akarta, de ha már azt akkor a lúd legyen kövér ugye
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
fero02
üzenetére
Szervó alapból volt, viszont légzsák csak 1. De azt nem is bánom, mert a 2 légzsákos műszerfala nem tetszik.
Ne tudd meg, hogy hogy szidom. Az a része az autónak teljesen kiesik a használhatóság fogalma alól. tehát nem lehet odapakolni semmit. Én meg irigylem azt akinek ott egy hosszú tálca van, amire lehet napszemüveget, és egyéb dolgokat rakni.

(#12775) csaresz002 Na akkor irány vizeskedni, elvégre nyár van.

Én meg megyek füvet nyírni, mert tegnap nem tudtam befejezni.

-
fero02
nagyúr
válasz
tzsolesz
üzenetére
Ha meglátok egy klímás Fastrát, akkor mindig elkap az irigység. Elektromos ablakot én beszereltem magamnak tavaly nyáron. Meg akkor kapott centrál zárat is.

Klíma is tervben van (meg az elektromos külső tükrök is), de most ha minden igaz, akkor motor csere lesz. Meg akkor kapja meg az ABS-t is

Szervó alapból volt, viszont légzsák csak 1. De azt nem is bánom, mert a 2 légzsákos műszerfala nem tetszik.

-
tzsolesz
nagyúr
válasz
csaresz002
üzenetére
Maruti? jajj, ne.
isten óvjon minket attól. Bocs a tulajoktól, na de azért..... -
tzsolesz
nagyúr
válasz
csaresz002
üzenetére
Áhh vazz, nagyon szép. Nagyon tetszenek az Omegák egyébként is. Egyszer lesz olyanom is.

Jah, és "kivéve keresztbe". hatalmas.

(#12770) fero02 Jah, igen az.
ABS, servo, elektromos ablakemelő, elektromos, és fűthető tükrök, 2 légzsák. -
tzsolesz
nagyúr
válasz
csaresz002
üzenetére
Jújj, de jó a tiéd.
Szép tisztaság van benne.Az enyémet is ki kellene már takarítani.

Az üléskárpitot el fogom takarni majd egy jó kis huzattal. Meg venni akarok bele a jövőhónapban egy szuper kormányvédőt is.

(#12769) csaresz002 Neeeeeee. Szakadok.

-
tzsolesz
nagyúr
válasz
csaresz002
üzenetére
Javítottam a képeket közben, és eltakartam a rendszámot. Még hogy ha egyszer megynyitjuk a szerkesztést, akár másnap is szerkeszthetjük.

A díszlécek ugye hiányoznak róla, és hátulról is lekerült a fekete sáv. Nekem így jobban tetszik.
Optikai tuningra nincs pénzem, esetleg egyszer egy szép szárny kerül majd rá. Az autó egyébként már 4 éve az enyém, csak most láttam meg, hogy van ilyen topic.

-
proper
őstag
válasz
csaresz002
üzenetére
beszaladsz egy gumishoz és kicserélitek
-
proper
őstag
válasz
csaresz002
üzenetére
abban van egy tüszelep is, nem csak az mondta be az unalmast?
én multkor cseréltem injektorokat és bontva vettem komplett az egészet
bontoba szerintem adnak potom pénzért olyan csövet -
csaresz002
senior tag
amit te mondasz az a computer hűtéséhez van. bizonyos vízhőfoknál kapcsol be és nyomatja a levegőt a computerre. bal első sárvédő (oldal index) mögött van a kompresszor,egy gégecsővel megy fel a levegő a dobozhoz. tanácsolom hogy kösd visszagombára...nehogy megsüljön a computer..... ha nagy hangja van,valószínű csapágyas...cseréld ki

proper: én légtelenítőnek gondoltam
de igen az lesz az.... tegnap nem néztem meg közelebről,mert beterített benzinnel.
de csavaros..cserélhető 
-
orvil
tag
megint megszopatott a kedves es forradalni egr szelep, koszonet a feltalalojanak

-
proper
őstag
válasz
csaresz002
üzenetére
melyikre gondolsz? ahol a nyomást lehet mérni vagy amelyikre a vákumcső megy
de ahogy néztem mindkettö cserélhető
-
TasiA
senior tag
Sok sikert! Én már nagyon régóta vágyom egy kis autó építősdire, csak sajna nincs rá lehetőségem! Marad mások figyelgetése.
Annyi, hogy beindítani be tudod, maximum csinálsz neki, egy konzolt, nem kell belelógatni autóba. Ha pedig a kompresszió, netán hengerveszteség mérés jó értékeket mutat, akkor lesz erő is.
-
KrAt
veterán
Halihó

Egyelőre áll, szó szerint
Ahol van a garázs, ott keresztszüleim most otthon vannak 2 hétig, nem nagyon mentem ki, ráér 
Hidrotőkék lesznek még elpucolva, aztán még a blokk alját (hajtókarok, csapágyak) veszem szemügyre. Utána nagy valószínűséggel összerakom, feltöltöm olajjal, önindítóval körbeforgatom, hogy minden kapjon egy kis olajat

Ha ez megvan, ősszel mikor már lesz egy kis kessem, összeszedek mindent hozzá, ami kell, és akkor ha azok is megvannak, komplettre összerakom..
Aztán ha kész, kéne keresni egy kasznit, amibe próbából bele lehet lógatni, megnézni, meghallgatni, hogy jár, erő hogy áll benne, és annak függvényében utána március-áprilisig felújítani

Azért addig, mert akkor kerül csak kocsiba, mert át akarom előtte íratni a nevemre, és műszaki is addig van rajta, akkor tisztán le tudjon még műszakizni
Ha netán bukó van (elvileg nagyonkicsi az esélye, és remélem is, hogy nem következik be) akkor nehogy fater nevén lévés miatt ő szopjon 
-
omcsi
csendes tag
szeva nekem is ezt csinálja ,(Ez egy Opel Omega B (1) es a motor bal oldalan az aksi alol jon a hang.) van bent egy kompresszor s az fujbe levegőt aszema a injektorhoz meg szellőztet nekem legalábbis ezt mondták az okosak ,én tettem egy kapcsolót rá , és így csak télen használom ,nekem olyan hangja van mint egy felszálló bojingnak ,nagyon kellemetlen egy dolog
-
Doomgiver
aktív tag
Sziasztok!
Én is csatlakoznék az Opel topikhoz

Apának és nekem is Opelem van
Nagyon megbízható autók..egyszerüen imádom 
Ha lehet még..én is feltöltenék egy képet az autómról

-
tzsolesz
nagyúr
Holnap készítek pár képet az autóról, ha érdekel valakit.
Semmi optikai tuning, csak egy natúr metál barna színű F-astra.

-
csaresz002
senior tag
központi nyomócsövön van egy szelep.....azt lehet cserélni?
folyik a benzinem
-
tzsolesz
nagyúr
Újra itt vagyok.
Hál istennek nem volt komoly a gond. (légzsák hibavisszajelző lámpa)
Alacsony akkuszint, majd túltöltődés veszély volt, ami már nem állt fenn, és törölni lehetett a hibakódot.2K-ba került a teljes számítógépes átvizsgálás, és a törlés, azt mondom még jól meg is úsztam ezt a kis bikázást. Legközelebb jobban odafigyelek az akksira.

-
deicide
veterán
válasz
csaresz002
üzenetére
Én is mentem a fastra-val közel 200at, az alpokban lefelé, üresben gurultam el a nyugger passatosok mellett 180 körül, szóval öreg autó is tud csuda dolgokat, csak megfelelő terep kell hozzá...

-
TasiA
senior tag
válasz
csaresz002
üzenetére
Ja, az más! Mérni lehet annyit (ha akasz)
1,5 tonna 115 lóval, az életben nem fog 9-et menni, maximum zuhanni valahonnan
-
TasiA
senior tag
válasz
csaresz002
üzenetére
Azért az a 9 sec az rendesen optimista

-
fero02
nagyúr
válasz
csaresz002
üzenetére
Nem. Én még nem találkoztam olyan anyaggal, amit bántott volna a féktisztító...
Amit oldott az viszont én is akartam (pl autópálya matrica szélvédőn maradt ragacsa, meg mindenféle matrica ragacs maradványa).

-
fero02
nagyúr
válasz
csaresz002
üzenetére
Akkor féktisztítós ronggyal töröld le.

-
fero02
nagyúr
válasz
csaresz002
üzenetére
Clin ablaktisztító

-
wwhy
veterán
válasz
csaresz002
üzenetére
pl. ezzel
-
fero02
nagyúr
válasz
csaresz002
üzenetére
Ezzel a világos belsővel nincs sok baj? Nem kényes?

-
fero02
nagyúr
válasz
csaresz002
üzenetére
-
tzsolesz
nagyúr
A probléma megmaradt. Majd megy a szerelőhöz.

-
fero02
nagyúr
válasz
csaresz002
üzenetére
Te cs-on fennt vagy?

-
tzsolesz
nagyúr
Oksé, köszi mindkettőtöknek.

Kimegyek, és lehúzom úgy 10 percre, annyinak elégnek kell hogy legyen.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
csaresz002
üzenetére
amugy vigyázni kell az ilyen bikázással meg lemerítéssel. feszültség ingadozásból könnyen lehet hibakód
Nah, ne szívass már.

Tehát nem biztos hogy rossz, csak hibakódot generált a feszingadozás? Magyarul megbolondult a rendszer? -
csaresz002
senior tag
válasz
tzsolesz
üzenetére
ha világít a lámpa akkor valami van!
a kiolvasás meg mondja hogy mi a gondja bajaamugy vigyázni kell az ilyen bikázással meg lemerítéssel. feszültség ingadozásból könnyen lehet hibakód
nálam csak olyan volt hogy gyújtás mellett véletlen a légzsák vezetékét húztam szét. jött is a lámpa,meg a kiolvastatás. alacsony fesz. volt a hiba,ha jól emlékszek...az a baj hogy légzsáknál megmarad a hiba,égve marad a lámpa.nem ugy mint pl. az ABS-nél,hogy ha kiég a bizti kicseréled kigyullad hogy gáz van,de ha cseréled,akkor eltünik.
-
tzsolesz
nagyúr
Egy pár másodpercre leszedtem. De megmaradt a hiba.
Gondolom, hogy nem lett komolyabb baja. Legalább is remélem.
Nem érte semmilyen fizikai sérülés sehol, sem az autót, sem a légzsákokat.Jah, félreértettem valamit. Most akkor egyértelmű, hogy valami baja van a légzsáknak? Most csak törölni fogják a hibakódot? Nem fordult még elő senkivel ilyen?
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
csaresz002
üzenetére
Oké megpróbálom.
Tuti, hogy nem valami komolyabb baja lett?

-
tzsolesz
nagyúr
Üdv néktek.
Nagy kérdésem lenne.
Már sokszor merült le tökig az akksim, a saját balgaságom miatt.
Most is ez történt, még pénteken rajtahagytam a gyújtást, amikor felhúztam az ablakokat, hogy ne essen be az eső. Opel Astra F 1.6 16V 1998 évjárat (lépcsőshátú kivitel).
na már most eljött apósom vele kivettük az akksit, és beleraktunk egy másikat, hogy majd beindítom. Na persze az is tökig le volt merülve, de nekem arrébb kellet állnom gyorsan, mert nyírtam a füvet, így elkértem a szomszédtól a bikázót. Már többször volt bikázva.
Amikor végre beindult az autó, egyből megszólalt a riasztó, ugye azt ilyenkor újra kell indítani.
Meg is történt. Ám amikor jobban megvizsgáltam a műszerfalat, feltűnt, hogy a légzsák hibavisszajelző lámpám nem aludt ki még beindítás után sem. Már többször lemerült az akksim, de eddig még nem volt ilyen.
Felhívtam egy szerelő ismerősömet, Ő azt mondta, hogy a légzsák vezérlést is újra kell indítani, de azt csak számítógéppel lehet. Mondom jóvan, de eddig még soha sem kellet ilyet csinálnom.
Most egy kicsit zavarban vagyok, mert nem hiszem el hogy csak ennyi lenne a probléma.
Szerintetek? Tapasztalt már valaki ilyet?Előre is köszi.

-
JanR
addikt
válasz
csaresz002
üzenetére
Nekem ezt most mar 3.szorra csinalta a kocsi. Eddig nem, de nagyon idegesit.
Szervizbe meg november elott nem akarom vinni (nincs hozza kedvem
). -
csaresz002
senior tag
-
JanR
addikt
válasz
csaresz002
üzenetére
Meg is milyen csapagy? Az auto egy helyben all es ha elinditom a motort nyikorog (az auto meg mindig egy helyben all), majd a 'gazos' hang? Nem a generatorbol jon a hang (szerintem). De ha meg abbol jonne, akkor folyamatosan kellene, hogy szoljon

-
JanR
addikt
Valaki tud nekem olyanban segiteni, hogy az auto fura hangokat ad ki hidegen, utana meg mar jo. Szoval a lenyeg, hogy ha hidegen inditom a kocsit, akkor olyan hangot ad, mint ha valami nagyon durvan nyikorogna (nem az ekszij!!!), aztan atmegy olyanba, mintha egy gazpalackot toltenenek fel. Aztan ahogy eler egy bizonyos hofokot a motor, abban a pillanatban abbahaggya es onnan szepen halkan duruzsol a motor. Valakinek volt mar ilyen problemaja?
Ez egy Opel Omega B (1) es a motor bal oldalan az aksi alol jon a hang.
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi Mijia Smart Socket Plug kínai WIFI-set keresek
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 128GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3965
- Apple iPhone 7 32GB fekete független
- Honor X5c Plus 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3962, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Én is lemostam, de minek...... 
Az előző még tán annál is szebb volt.

ha nem birom leszedni semmivel,lefújom matt feketére

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)