Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Fűzzük össze a szavakat :)
- MárkaLánc
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Digitális Állampolgárság Program
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT.hu
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
fero02
nagyúr
válasz csaresz002 #13699 üzenetére
-
fero02
nagyúr
Mondjátok már meg nekem, F Astrába és/vagy A Vectrába melyik volt a legfullosabb fejegység (1 din)
-
csaresz002
senior tag
igazából azt akkor tudod meg ha kiolvassák a hibát. lehet hogy volt egy fesz ingadozás és eltárolta. én már jártam úgy hogy véletlen lehúztam a vezetéket,és vihettem kiolvastatni.
persze cserélhető.mondjuk nekem kb 4hónapja világít,mert (mint utobb kiderült) eltört a kormányban az átvezető. és még nem szereztem bele..
multikormányt passzolnám
[ Szerkesztve ]
××XXx××"Ha az alkohol akadályoz a munkában, hagyd abba a munkát!"××XX××
-
JanR
addikt
válasz csaresz002 #13695 üzenetére
Igazából nagyon baráti áron csinálják az egész belsőtér ledezését, szóval maradok a szakembernél, meg ahogy magamat ismerem én szétbarmolnám. Ott leszek végig, nézni fogom, ahogy csinálja, szóval lesz tapaszalatom.
Még egy kérdés. Nos nekem a légzsák visszajlső folyamatosan világít. A héten megyek el kiolvastatn a hibakódokat, akkor talán fény derül rá, hogy miért. Ha esetleg a légzsák maga szar, akkor azt lehet cserélni? Vagy kötessem ki a francba?
Még egy kérdés Nos szeretnék Multikormányt az autóba, a rádióm képes erre. Ha bontóban veszek kormányt, azt be lehet szereltetni?
[ Szerkesztve ]
-
csaresz002
senior tag
Ne is mond 2008ban vettem az autót (szintén 2000cc benzin) K&H-nál kezdtem,ott volt a legolcsóbb: negyedévente 21ezer aztán 11-12ezer és most a fele majdnem
1,én megnézném a toroknál a tömítést,hogy mi a helyzet
2,igen 3izzo van, baloldalt, középen és jobb oldalt. ha a tekerentyűket leveszed, alatta lesz 1-1csavar, aztán kapcsolokat kipattintod,magnót kiveszed, majd a hamutál közepén lesz szintén egy csavar amivel kitudod venni magát a hamuzót,és az mögött megint lesz 1 v 2 csavar. ha ezeket kicsavaroztad,akkor letudod venni magát a középkonzolt
3,cseréltetni? Te is kitudod cserélni,nem sokból tart középső légbeömlőket kipattintod,kicsavarozod és kiveszed.alatta lesz egy csavar ami tartja a jobb oldalát. kormány mögött leveszed a takarót (alul-fölül) akkor hozzá férsz ahhoz a csavarhoz ami középen tartja. utánna baloldali légbeömlő szintén kipattint,kicsavaroz,lámpa kapcsoló kipattint,kivesz....ott lesz még egy csavar. ezután már csak ki kell emelni, 2csatlakozót levenni és ki cserélni a 3 izzót.
amugy nem festett a számlap....de mielőtt összerakod nézd meg hogy egyformán fehérek-e a ledek,mert én már jártam úgy,hogy inkább volt világos kék 2db mint fehér. a harmadik az szép fehér volt.úgy hogy maradtam a kéknél itt is és a középkonzolba is.[ Szerkesztve ]
-
_seth_
veterán
Elképzelhető igen, hogy kifúj hidegen majd ahogy melegszik a fém összezár és elcsendesedik és nem is lesz büdös.
Világítania kell mint pl nekem: [link] valamint a képen a műszerfal számlapja az eredeti ami izzóval sárgán világít de 1W-os SMD leddel ahogy látod inkább kékes a képen de a valóságban fehér színű. Sőt, ezen jól látszik, hogy milyen színű a számlap fehér leddel: [link]
Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Gigabyte C301 RGB Black - Arctic Liquid Freezer III 360 RGB Black - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN
-
JanR
addikt
válasz csaresz002 #13692 üzenetére
A biztosítás kemény téma az tuti Mivel én idén vettem meg az első autómat, ami ráadásul 2000ccm volt, meg veszprém megye nem áll túl jól a baleseti statisztikában nekem az éves biztosításom 102e Ft (K&H) volt. A 2011-es pedig 35.900.- Ft (Allianz) lesz
Na, régen jártam erre és volna pár kérdésem Omega B-ről.
1. Régebben panaszkodtam, hogy ha hidegen indítom az autót, akkor olyan hangja van, mintha egy gázpatront töltenék fel. Na mostanra odág jutott a helyzet, hogy mikor indítom, akkor még a kipufogó gáz szaga is bejut az utastérbe. De ahogy a hang elmarad, akkor a szag is megszűnik - Az autószerelő azt mondta, hogy valami kipufogó tömítés fújhat ki, attól lehet a gond. Szerintetek? Vagy valakinél volt már ilyen?
2. A középkonzolon a sima manuális klímának kellene háttérvilágításának lennie? Mert mikor megvettem az autót már akkor is zavart, hogy sötétbe tapogathatok. Itt értem, hogy az 1-5 fokozatig nem világítja meg semmit. a hideg-meleg szabályzót sem. Eddig akárhány autóban ültem (nem omega b), mindben világított, csak omegában nem tudtam eddig megnézni. Annak világítani kell?
3. A számlap mögött cseréltetném a ledeket. Maga a számlap az festett? It úgy értem, hogy ha fehér ledeket tetek be, akkor is sárgán fognak világítani a számok? Vagy fehér lesz és nem kell számlapot vegyek?
Előre is köszönöm a válaszokat
[ Szerkesztve ]
-
csaresz002
senior tag
na,újra számoltam én is,és ez lett belőle
2010 éves:49 680 Ft
2011 éves:24 360 Ft××XXx××"Ha az alkohol akadályoz a munkában, hagyd abba a munkát!"××XX××
-
szente
addikt
kösz srácok!
na majd ha még lesznek kérdéseim,jövök.máshogy nem igazán tudok hozzá tenni a topic színvonalához...
-
nagyúr
válasz csaresz002 #13685 üzenetére
Túl sokat nézted a Knight Ridert.
Declare var, not war. - Alcohol & calculus don't mix. Never drink & derive.
-
fero02
nagyúr
válasz csaresz002 #13685 üzenetére
Vagy az az izzítás gombja, csak nem jó izzóra lett kötve a műszerfalban.
-
szente
addikt
válasz csaresz002 #13667 üzenetére
na dátum beállítás megvolt,fejegység újra kötés megvolt.most jó minden.
de itt egy újabb találós kérdés:
van a hamutálca mellett baloldalon egy gomb(valószínűleg utólagos).ha azt megnyomom,akkor egy pár másodpercre kivillan a motor check lámpa,de azon fellül nem történik semmi.mi lehet az?és itt vannak a képek,ha érdekel valakit:
[link]
[link]
[link]
[link][ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Winner_hun #13680 üzenetére
Én már mindkettőn néztem. A netrisk olcsóbb lett, de több kérdést is tett fel.
-
Winner_hun
titán
Biztosításokhoz kis saját észrevétel: [KLIKK]
► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ
-
nagyúr
válasz csaresz002 #13676 üzenetére
Nekem teljesen ugyanezek az összegek.
Én A0, most leszek B1. Azért A0, mert évekig céges verdám volt.Nekem évi 50-51 volt, most 27e. Mondjuk én negyedéves fizetésen vagyok/leszek.
[ Szerkesztve ]
-
csaresz002
senior tag
-
_seth_
veterán
válasz _seth_ #13674 üzenetére
Sőt.... újraszámoltam tehát most évi 45e volt, jövőre pedig kiszámoltam pontosan: 20e lesz az éves. Majd úgy ütemezem, hogy félévente 10-10 az korrekt
Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Gigabyte C301 RGB Black - Arctic Liquid Freezer III 360 RGB Black - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN
-
_seth_
veterán
válasz Jim Tonic #13671 üzenetére
Számoltam....
És úgy néz ki, hogy 5e forinttal lesz több az ÉVES díjam mint az eddig NEGYEDÉVES..... létezik, hogy ez igaz?
-
_seth_
veterán
válasz Jofi81 #13672 üzenetére
Általában kívül mattul.
-
nagyúr
Számoltátok a KGFB-ket?
Ez az új ASTRA az ideihez és a többi biztosítóhoz képest kb. 55%-os áron van. Egy évre fizetnék annyit, mint eddig egy félre.[ Szerkesztve ]
-
Jofi81
őstag
G Astra első lámpájához lehet venni külön búrát? Nagyon be van már mattulva, de a komplett lámpát nem szeretném lecserélni azért.
-
_seth_
veterán
válasz csaresz002 #13663 üzenetére
Igen, az erősítők
Kb azért lehet benne amiért már én is láttam pár olyan vectrában amiben szintén nem volt bc.... olyat bett a bontóba, berakta és kész
-
csaresz002
senior tag
válasz szente #13666 üzenetére
a baloldalit kicsit hosszabban nyomd (gyújtás legyen rajta). úgy 3-4 másodpercig. az enyém kicsit sz@r, le szokott zsibbadni az ujjam,olyan erősen kell nyomnom,mert nem jó az érzékelője.
sztem valahol oldalt lesz hátul valamelyik járatba.
[ Szerkesztve ]
-
szente
addikt
válasz csaresz002 #13665 üzenetére
nyomogattam,de nem történt semmi....
nemsokára lemegyek és megcsinálom az autórádiót(ha találok olyan lemezt,amivel ki tudom húzni)és akkor megnézném az antenna erősítőt is,mert nekem gyengének tűnik a vételi teljesítmény.csak az kb hol van?mert azt hiszem _seth_ mondta,hogy a kalaptartó alatt van,de ez kombi...
-
csaresz002
senior tag
válasz szente #13664 üzenetére
az órát a bc feletti 2 gombbal tudod állítani. a bal oldali gombot megnyomod,elkezd villogni az első karakter,meg nyomod mégegyszer akkor a következőre lép. a jobb oldali gombbal pedig állítani tudod.
"amint leveszem róla a gyújtást,nem kap áramot és elfelejt mindent."
meg kell cserélni a piros és sárga vezetéket
-
szente
addikt
úgy nektek kettőtöknek:
szóval a bajusz kapcsolón ott van a két gomb amivel a fedélzetit lehetne nyomogatni,de hiába nyomtam nem csinált semmit.igaz nem indítottam be az autót,csak gyújtást adtam rá.
a srác akitől vettem,mint ha azt mondta volna,hogy van benne fedélzeti.
bár a gombokról annyit,hogy az órát sem tudtam rajta átállítani.az antenna erősítőről meg csak annyit,hogy nekem gyengének tűnik a vételi teljesítmény,szóval nem tudom mi van vele.
kéne a gyári rádió,bár most erre nincs pénzem(meg most úgy kb semmire).a sima cd-s sony lejátszóért szerintem nem kapnék annyit,hogy tudjak belőle venni egy cd-s gyárit...
mondjuk amúgy is ki kéne szedni ezt a rádiót belőle,és bekötni normálisan,mert amint leveszem róla a gyújtást,nem kap áramot és elfelejt mindent.[ Szerkesztve ]
-
csaresz002
senior tag
válasz _seth_ #13662 üzenetére
két kábelt kell átkötni, 1-et elvágni egy harmadikra meg ráforrasztani
gondolom a 2 kábel átkötése az egyik az akksi,másik a kulcs +
elvágod az ant.erősítőt és a harmadik? az az erősítő lenne?"futógabi féle BC beépítése utáni állapot"....akkor így már más de ha azt nézed,akkor miért lenne benne olyan bajusz kapcsolo ami a fedélzetit vezérelné?
[ Szerkesztve ]
-
_seth_
veterán
válasz csaresz002 #13661 üzenetére
Elvileg pedig nem kellene, akkor neked már ott valaki valamit átbuherált na meg ami nem mind1 most jut eszembe: az, hogy milyen a fejegységed mert ugye ez ISO kábel specifikus dolog erősen, nekem a sonyhoz ami direkt opel-sony két kábelt kell átkötni, 1-et elvágni egy harmadikra meg ráforrasztani, hogy minden úgy működjön ahogy azt én szeretném
Ui.:
Amit linkeltem ott csak a kijelző mérete a lényeges, az futógabi féle BC beépítése utáni állapot! Az valóban ír ki mindenféle adatot de szerintem alapból egyik kis kijelzős sem ír ki ilyesmit.
-
_seth_
veterán
válasz csaresz002 #13656 üzenetére
Mit is léptetne? Neki így kb olyan kijelzője van mint egy f astrában vagy fapad g astrában, annyit ír ki amit látsz, kis kijelzős ír ki egyáltalán fogyasztási adatokat?
-
_seth_
veterán
válasz szente #13655 üzenetére
Az elektromos antenna vezetékét de vigyázz vele mert ha azt elvágod akkor nem kap áramot az antenna erősítő sem ami a kapatartó alatt van így jelentősen romlik a vétel is persze. Persze erre is van megoldás: a kábelt elvágod, az antenna erősítőt pedig fixen rákötöd a csomagtér világításának a vezetékére mert az elbírja így igaz, hogy folyamatosan kap áramot de nekem már így van egy ideje és nincs vele gond, a vétel is jó és a dátum is mindig ott van bár nekem a nagy kijelzős van.
Egyébként meg ne vágd el hanem vegyél egy gyári rádiót és akkor oda fogja kiírni a csatorna neveket és persze menni fog a multikormány is.
-
szente
addikt
válasz csaresz002 #13656 üzenetére
nem kell utána járnod még,mert nem is próbáltam még léptetni a kijelzőt!
a jobb oldali bajusz kapcsoló végén lévő két gombbal lehet,igaz? -
csaresz002
senior tag
válasz szente #13655 üzenetére
ha jól emlékszem akkor,az elektromos antenna vezérlése az. próbáld meg kihuzni a csatlakozobol,és később visszatudod tenni,nem kell vágni. egy tűvel kitudod húzni.
mondjuk nem vágom,hogy miért nem tudod léptetni a jobb oldali kapcsoloval a kijelzőt
mindjárt utána járok[ Szerkesztve ]
-
szente
addikt
válasz csaresz002 #13654 üzenetére
na akkor most kicsit elszomorodtam.azt hittem van egy full okos autóm és most tök kemény vagyok...
akkor igazából már csak a kormányról vezérelhetőség miatt lenne jó a gyári cd-s fejegység.
melyik vezetéket kell levágni? -
csaresz002
senior tag
válasz szente #13653 üzenetére
ha bekapcsolom a rádiót,akkor a dátum eltűnik.az alatta lévő meg tök sötét
egy vezetéket kell le vágni a magnónál,és nem fog eltűnni a dátum.
az alsó rész akkor fog neked világítani,ha kevés a fékfolyadék,kopottak az első fékbetétek(persze csak ha érzékelősek a betétek) kevés a fagyálló kiegyenlítő tartályba. stb(#13652)
szerk: így van,csak piktogrammok.de ez a linkelt képedből is látszik
az izzításról még annyit,hogy ha nem jó valami,akkor folyamatosan villog a sárga spirál (feltéve ha nincs kiégve )
[ Szerkesztve ]
-
szente
addikt
válasz _seth_ #13649 üzenetére
a második van nekem,de majd lesétálok az autóhoz és megbizonyosodok róla.
de nekem felül a külső hőmérsékletet írja a dátumot,meg az időt.ha bekapcsolom a rádiót,akkor a dátum eltűnik.az alatta lévő meg tök sötét.most így hirtelen arra tudok gondolni,hogy a jobb oldali bajuszkapcsolón lévő gombokkal nem lehet állítani a felső kijelzőt,hogy mit írjon ki?
ugyan úgy néz ki nekem,mint a jobb oldali képen,csak az alsó kijelzőn nincs ott az a karika.bár ahogy olvasom a kezelési útmutatót,nem ír semmit az alsó kijelzőről.az összes képen csak az a karika van rajta.akkor ott nem is kéne neki kiírnia semmit?Jim Tonic:köszi,megnyugtattál!
csaresz002:aha!akkor ott csak piktogramoknak kéne megjelennie,semmi fogyasztási adatok meg ilyenek?az csak a nagy kijelzősnél van?
[ Szerkesztve ]
-
omcsi
csendes tag
válasz Jim Tonic #13642 üzenetére
-(Ez nem nyert. Szente, ne hallgass rá. Bocs.)
szerintem igazad van mert ,nálam mitsubishi l-300 4wd elindult a garázsba izzítás nélkül csak tájékoztatás jelegűen közölném ,és volt régen opel asconám levolt szakadval a kábel ami ráment a lemezre az is elindult 3 forgatott ,de ez nem meg oldás tudom én is meg kell javítania ,
-de még mielőtt be írnád vagy be írnátok ,hogy kint a hideg be nem indul én is tudom,most én bocsika
opel omega mindörökké
-
_seth_
veterán
válasz szente #13648 üzenetére
Hmm...
Neked milyen kijelződ van? Csak mert akkor ott nálad valami nagyon el van cserélve...
Olyan a kijelződ mint az enyém?
Felül 1 nagy egység, alatta egy ugyanakkora alatta pedig az óra, neked is ilyen? Mert ha ilyen akkor középen kellene lennie a dátumnak mindenképpen felül ezek a fogyasztást írják és egyéb adatokat ki vagy hőmérsékletet pl a dátumot a nagykijelzős csak a középső sorba írja ki az órát pedig alulra.
De lehet, hogy neked kiskijelzős volt és arra dugtak egy nagy kijelzős LCD-t ezért ír ki neked mindent felülre vagy én se tudom mit kavarhattak de valami biztosan nem passzol abban az autóban.
A rádió vagy cd-s rádió a középső sorba ír ki nagykijelzősnél, kicsinél gondolom felülre. Ahova a fedélzeti ír ki az meg a felső sor.
Ez a nagy kijelző:
[link]
Ez pedig a kicsi:
[link]Melyik van neked? Ha jól sejtem neked a kicsi.
-
szente
addikt
válasz Jim Tonic #13647 üzenetére
elhiszem en neked,csak nem akarok rosszat az autonak.vigyazni szeretnek ra.
_seth_:
valaki felre ert valakit.
szoval nekem a datumot ki irja,ha nincs bekapcsolva a radio,azzal nincs baj.csak alatta a masik kijelzo mire valo?toltottem le hozza kezikonyvet,ott olvastam benne,hogy a fedelzeti szamitogep es a cd-s radio irna ki oda a dolgait.akkor ez nem igaz?
egyebkent a cd-s radiot mar talaltam 10-12 ezer forintert,szerintem nem sok erte...amugy szep autod van,bar szerintem a fekete jobban all neki. :p
majd dobok fel en is kepet. -
_seth_
veterán
válasz szente #13645 üzenetére
Nekem is B vectrám van [link]
Van gyári is ami CD-s rádió ha neked megfelel vagy az alap az kazettás. Amúgy oda max a dátumot írja ki mást nem fog soha sem ellenben meg lehet csinálni, hogy utólagos rádiónál a dátum mindig ott legyen.
-
szente
addikt
válasz Jim Tonic #13641 üzenetére
hát azért még nem mai dízel.98-as...
fero02:nem halottam eddig még kattanást,de nem is igazán figyeltem erre oda.minden esetre a gyújtás ráadása után szoktam vele várni egy kicsit,miután ráindítok,biztos ami tuti alapon...majd megnézem azért a vissza jelző lámpát.
_seth_:úgy van,hogy a közép konzolon van egy kijelző,ahol írja a külső hőmérsékletet,a dátumot és az időt.alatta egyből egy másik ugyan akkora,ahol a gyári rádió írná ki a dolgait,a pillanatnyi fogyasztást,az átlagfogyasztást,meg a hiba üzeneteket.
utólag beszerelt nem gyári rádió van benne,de ha csak ennyi a baja,akkor tuti kicserélem egy gyárira,mert ami most benne van,az is csak egy sima cd-s sony,tehát nem vagyok vele előrébb,sőt...az első éjszakáját töltötte a ház előtt a parkolóban,de már lezúzták a hátsó lökhárítót.vagy 15centi hosszú és majdnem fél centi mély karcot csinált bele valaki az autójával.a böszme még egy cetlit se hagyott ott,hogy bocs.
-
nagyúr
válasz szente #13633 üzenetére
A mai dízelek már nagyon hidegben izzítanak csak. Az enyém még soha nem izzított, mínusz tízben sem, de pöccre indul. Egyszerűen olyan a kompresszió és a befecskendezés, hogy nem kell. Ha utánakeresel, le van írva, hogy kb. -20C-ban izzítanak csak.
Csövet fűzd el, ahol tudod, és kész. Bezincső megoldás helyett javasolom, cseréld ki szilikoncsőre.[ Szerkesztve ]
-
fero02
nagyúr
válasz szente #13638 üzenetére
Jól mondod. Ha nem menne az izzítás, akkor nagyon nehézkesen indulna be. Lehet első tekertetése sem röffenne. Pláne mostanság, mikor esténként a mínuszok odavernek már...
Gyújtás ráadáskor ill. (inkább) picivel utána nem hallasz vhonnan egy halk relé kattanást? Sztem csak a műszerfal izzód van kiégve.Rádió kijelző (ahogy _seth_ is mondta) akkor nem szokott kiírni semmit, ha nem a gyári rádió van benne.
Az ablakmosó csöve a kocsi jobb oldalán fut végig a tető gerendájánál. Én már anno cseréltem a csövet, mert nekem is el volt törve és a B oszlopon folyt lefele és be az utastérbe. Kicsit szar meló a csere, de otthon simán kivitelezhető. Én kiszedtem a kapaszkodókat, ill. kihúztam a tető végénél a gumiharmonikát és a szakadt csövet felhasználva húztam be az újat.
-
_seth_
veterán
válasz szente #13638 üzenetére
Gyári rádiót használsz? Vagy utólagosat? Neked a felső sorban ír ki dátumot a fedélzeti és közben nagykijelzős?
-
szente
addikt
ha nem lenne izzitas,akkor nehezebben indulna a motor nem?de ez szinte poccre indul.
csaresz002:koszi!
kozben talaltam benne meg egy dolgot,ami eddig nem tudom miert nem tunt fel...
szoval,nem mukodik a fedelzeti szamitogep.legalabbis a datumot,homersegletet,idot mutato kijelzo alatti masodik kijelzo tok sotet.
gondolom ennek millio es egy oka lehet,de hatha van valami jo otletetek.amugy rohadtul tetszik az auto,nagyon szep,elegans.szerelmes vagyok!
remelem sokaig igy is fog maradni... -
omcsi
csendes tag
az autó az egyik barátomé !!!!!!
képek itt találhatóak róla: http://kep.tar.hu/dannert
-(2.6i, benzines, 6 hengeres, "Travel" felszereltségű. nem zsákbamacska, minden cserélt és esetleg cserélhető alkatrészről tájékoztatok. nincs napi használatban, nem ezért vettem annó (közel 2 év alatt csupán 9000 km-t mentem vele), de bármikor útra kész, megbízható, engem sosem hagyott cserben, és kurvajó érzés vezetni (na ezért vettem meg). ugyan vannak hibái, de elég jó állapotú, finom működésű, azonnal használatba vehető autóról van szó. papírok rendben, a nevemen van, de üzembentartói kizárva. a napokban műszakizott le az autó, így 2 év műszaki van rajta.
nem azért eladó, mert szar, hanem mert 2 autó van a családban, és jelenleg egyik sincs kihasználva. úgy döntöttem, apámét fogom használni (pedig ez a megbízhatóbb, jobb), de az övét nem nekem kell fizetni.)ha valaki szeretne venni olyan autót ami tényleg egybe van ,neki tudom ajánlani mert nagyon meg kímélt és karban tartott
opel omega mindörökké
-
omcsi
csendes tag
-1.ha ráadom a gyújtást akkor nem villan ki az izzítást jelző lámpa(azt hiszem így hívják az a spirál piktogramos lámpa)ez normális?
nem normális , világítania kéne még ízit és utána aludna el ,most így nehéz meg mondani mi lehet gondja
-izzó ki éget ????
-nincs izitás ????
én kezdeném az izzó meg nézésével ,de csak javaslom ,és így tovább !!!!
sok sikert a javításhoz
opel omega mindörökké
-
csaresz002
senior tag
az izzításnak nem feltétlen kell világítani....majd fog világítani hideg motorral meg minusz fokokban. gondolom én. mondjuk én benzines vagyok,de majd jönnek a kollegák és megmondják pár pillanatra se villan fel?
a csomagtér ajtókárpitot lekapod,veszel gumicsövet és behúzod az ajtóba,ha nem akarod a motortérig visszahúzni,vegyél egy toldót és csak megtoldod
[ Szerkesztve ]
-
szente
addikt
hali
lecseréltem az astrámat egy kombi diesel b vectrára.2 parám van vele:
1.ha ráadom a gyújtást akkor nem villan ki az izzítást jelző lámpa(azt hiszem így hívják az a spirál piktogramos lámpa)ez normális?
2.a hátsó ablak mosónak a gumi csöve pár helyen el van szakadva.benyomtam a hátsóablak spriccelőt,és lám a csomagtér lámpából kezdett el csordogálni a szélvédőmosó folyadék.kiszedtem a lámpát és ott el volt szakadva a cső,de ugyan ez a cső én úgy gondolom,hogy a kasztniból a csomagtartó ajtóba kéne menni annak a csőnek a jobb oldali gumi gégecsövön keresztül kéne mennie.na abban a gumicsőben tök nem megy semmi.
itt az lenne a kérdés hogy annak a vezetéknek pontosan hol kellene futnia?meg hogy?
ha valaki értette amit leírtam,és még tud is rá válaszolni azt megköszönném.[ Szerkesztve ]
-
TasiA
senior tag
válasz _seth_ #13629 üzenetére
Valami ilyesmire gondoltam én is, ráadásul még drágák is
Legtöbb xenonos fórumon felbukkan az a név, hogy Tufaa. Na én többször is vásásroltam tőle, garit is intéztettem már, de még olyat is, hogy 3 nap után meggondoltam magam és 6K, helyett inkább 5000K kellett. Mindíg első szóra jelentkezett és mindent korrektül intézett, cserélt, ráadásul még "olcsó" is. Ő a HD termékeket forgalmazza, de ha nagyon akarsz szerez mást is, csak azt nem szívesen.
-
_seth_
veterán
Hát, elég gázos egy banda az biztos de garancia téren vállalhatóak valamint újabban tűrhető cuccaik is vannak de pár éve még a tacskó/kóra is jobbat adott el mint ők
-
-
-
_seth_
veterán
válasz adorjant #13621 üzenetére
Alapvetően nagy eltérések nincsenek, már az újabb szettek elég jók, sokkal jobbak mint pár éve.
-
adorjant
őstag
válasz _seth_ #13620 üzenetére
Martinos,4300K-s,fehér a fénye,bár tök sötétben még nem próbáltam. (Plusz korábban 6000K-s volt nekem)
Amúgy nagy lehúzás még mindig ez a xenon-biznisz...
Kérdik milyet kérek,mondom melyiket (a "közepeset"),majd kimegy a raktárba,és hallom!!!!, hogy hajtogatja hozzá a dobozt...Mindegy,garis ügyintézésük okés,közel van,normális áron,mindenképpen tőlük akartam venni,remélem ez is beválik majd.
-
_seth_
veterán
válasz adorjant #13618 üzenetére
Meglett akkor a szett... milyen gyártója van? Martinos?
Jól megnézted, hogy valóban 4300-e? Mert eladják a sok 6000-est is 4300-nak átírt adatokkal
-
Calogero
addikt
Új Astra kombi, meg ami még izgalmasabb
Nekem bejövős mind. -
Gézengúz
addikt
válasz csaresz002 #13615 üzenetére
Köszönöm elmés hozzászólásod...Valóban nagy segítség voltál.. Ha Opelhez kell valami azt már tudom, hogy hol ne keressem....
Nem tudom mennyire látszódik, hogy a talált képek jpg kiterjesztésűek és ugyebár a mozgókép az a gif és ugye abból sem mind..
[ Szerkesztve ]
-
omcsi
csendes tag
válasz csaresz002 #13601 üzenetére
szeva neked is ,igen 15-ös omegárol van a sajátom volt nagyon meg voltam vele elégedve,de sikerült szeretnem egy evo line ,és most azért adom el,szerintem az ára elég korekt mert ,egy vas felni állatába 4 000 -6 000 ft között mozog ez meg azért egy klasszissal komolyabb,a gumi csak ajándék hozzá !!!!
opel omega mindörökké
-
Gézengúz
addikt
Sziasztok..
Gondolom nektek van kéznél, neten hirtelen sehol sem találok...Szeretnék kérni egy pár animált (gif) Opel logót.. Ha tudnátok olyat amiben középen pörög az Opel jel..
Köszönöm...
-
glutamin
őstag
válasz Kroni1 #13603 üzenetére
Nekem nem tört le, de azzal kezdtem, hogy kb 15cm-re összetoltam az egészet. Mondjuk ez itt Bp-en elég. Városok között már nem annyira jó.
„When you have money in hand, only you forget who are you. But when you do not have any money in your hand, the whole world forget who you are. It's life.“
-
Kroni1
veterán
Üdv!
Én egy '94-es F Astra 1.4 GL-t nyúzok, legnagyobb megelégedésemre motorikusan semmi probléma nincs a kis jószággal, de az Astrabetegség, amit sok tipustársamnál láttam, hogy az antenna könnyen letörik engem is utólért pár éve. Gyári szervízben horror áron 13-14e ft-ért adnának ugyanilyen szart, úgyhogy valami házi barkács ötletet vagy bármilyen tanácsot szívesen vennék, hogy tudja rádiót hallgatni a kocsiban!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Villanyszerelés
- Spórolós topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Napelem
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Parfüm topik